facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
MX vs ATV Unleashed
Ревю | 28.02.2006 | автор: Георги Панайотов


оценка:
Производител:
Rainbow Studios
Издател:
THQ
Жанр:
Аркада, Състезание
Платформа:
PC
сайт на играта »

Вижте сега, знам, че всеки луд е с номера си, разбирам и спортната тръпка, но да се въргаляш доброволно със слабовати (откъм конски сили) возилца в калта е кретения, която може да хрумне и да се осъществи само на американска почва. Всъщност няма лошо, където има кинти и се развива индустрия, там има и солидна доза хора, които да си плащат. А никой не би дал пари, ако нямаше и солидна доза fun.

MX Vs ATV Unleashed е аркаден рейсър, излязъл под логото на THQ и

броящ се за ‘’продължение’’ на MX Unleashed

пак на същата фирма. А зад него стоят Rainbow Studios. Ако се чудите, кои дъ фък са те – то ще ви върна във времето в далечната 98-ма година, когато излезе видео картата Intel 740 (една от първите AGP карти на пазара). Въпросните пичове, къде на шега, къде насериозно, спретнаха една игрица – Motocros Madness, вървяща в пакета с хардуерната благинка. Става дума за комбинация на машините от два от най-популярните офроуд състезания – разбирайте четири, три и двуколесни брънзикни, задвижвани от верижни мотори и ниско интелигентни създания с неопределен пол (заради каските). Ще можете да видите как се представят на различни закрити и открити писти, на които да усетите мощта на тези 30 кубика между краката си (е, кой какво си има, нали така :P).

Всъщност разнообразието от возила е доста интересно. Ще се сблъскате с няколко модела на прословутото ATV (ако не знаете какво е това – вид мотоциклет, уви не е Anal TurboVibrator, както си мислех в началото), няколко мотоциклета и.... ок, как ви звучи идеята за тунингована 4х4 количка за голф?!

Трикчета


Но самото връткане по пистите е прекалено малка заигравка, ако един модерен рейсър иска да се продаде в повече от 500 копия, защото толкова са роднините на разработчиците. В случая черешката върху тортата са трикчетата. Освен че ще трябва да се борите с безумното управление на повечето от машините – нещо, с което, гарантирам, не сте свикнали, то самите писти представляват достатъчно предизвикателство. Из целия терен има отделни бабуни с различен размер и поредици от такива. Номерът е не как влизате в завоя и с каква скорост го правите, а как влизате в скокчето. От това зависи както приземяването ви, така и средната ви скорост. Но най-вече – височината, която можете да наберете.

Веднъж попаднали във въздуха, идва ред на опита и въображението ви, за да изпълните някоя от 20-те зрелищни каскади с машинката си. И все пак трябва да внимавате. Ако се вглъбите прекалено много в изкарването на крака извън возилото и нездравословни пируети, можете преспокойно да забиете неидентифицираната си глава (пък било и с каска) в калта, а оттам да загубите ценни секунди и в крайна сметка да завършите последен.

Към общия пакет върви опцията сами да си направите писти, което може и да не е много трогателно за редовия геймър, но за MOD маниаците може да се окаже единствената причина да си вземат играта. Също така, веднъж направените писти са в един доста мъничък размер и можете да ги размените с приятелчетата, а после да ги тествате в мулти. А, да, ако още не сте разцъкали NFS: Most Wanted – какво чакате за Бога!? 

 
системни изисквания
Pentium III 1.2 GHz, 256 MB RAM, graphic card 32MB, 1.1 GB HDD, Windows 2000/XP
напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Colin McRae: DiRT 2 44
Shank 26
Sacred 3 25
Machinarium 25
Plants vs. Zombies 24
Mortal Kombat X - Story Mode 17
Mortal Kombat X - част втора 11
Injustice: Gods Among Us - PCM2.0 8
Death Track: Resurrection 7
4x4: Hummer 6