facebook facebook
 
 
ИГРИ » PS4
 
   
 
Lord of the Rings: The Two Towers
Ревю | 06.12.2002 | автор: Ивелин Иванов


оценка:
Производител:
Stormfront
Издател:
Electronic Arts
Жанр:
Екшън
Платформа:
PS4

Графика :) :)

Просто невероятна - свръхдетайлни декори, при това с доста високо ниво на интерактивност (разбирай като “възможност да се строшат разни работи”). На техния фон героите от филма на Питър Джаксън са изпипани с наистина поразителна точност и като допълнение - пълчища от орки, урук-хаи и всевъзможна  Сауронова и Саруманова паплач, щъкащи напред-назад по екрана с ентусиазма на претендент за световната боксова титла в категория перо. Всичко това в една сцена, или ако предпочитате – на един екран! Без това да забавя анимациите дори с един единствен кадър или да пречи по някакъв начин на купищата допълнителни ефекти. F***ing impressive!

Геймплей :)

Няма какво да си хвърляме прах в очите - LOTR: The Two Towers e чистокръвен екшън без какъвто и да е намек за адвенчър или пъзел елементи. Просто се гмурвате в мелето и не си тръгвате, докато на екрана има и един шаващ враг. Всяка от атаките ви се оценява като “прилична”, “добра”, “отлична” или “перфектна”, като всяка от оценките ви носи и различен брой точки, които после да използвате за качване на ниво или за купуването на нови техники или оръжия. Нека RPG феновете да не затаяват дъх - далеч не става въпрос за система, подобна на тази в Baldur’s Gate или дори в Diablo. Това е по-скоро стимул за най-запалените да играят отново и отново, докато не съберат пълния набор от точки и не получат максимална оценка за всяка от мисиите. Друг интересен елемент е възможността, след като веднъж изпълните една мисия с някой от тримата герои, отново да се върнете и да я изиграете и с другите двама. Веднъж “отворена”, всяка мисия е достъпна по всяко време.

Вярност с оригинала :)

Феновете на филма вероятно ще бъдат меко казано очаровани. Без да изпадам в ненужни изброявания, ще кажа само, че усещането е почти като да си на живо във “Fellowship of the Ring” или “The Two Towers” (защото играта включва моменти и от двата филма в грубо съотношение 70/30 в полза на втория филм). Не бива да се пропуска и фактът, че всички основни герои в играта са озвучени от актьорите във кинопродукцията – лукс, който твърде малко игри по филми могат да си позволят.

Екстри :)

Дискът на Lord of the Rings: The Two Towers е натъпкан буквално до тавана с бонус материали в типичен DVD стил – интервюта с режисьора и актьорите, “мейкиннг” на играта, снимки и скици на декори и костюми, кадри и клипове от двата филма. Една част от тях са достъпни от самото начало, други трябва да бъдат “отключени”, като бъде изпълнена конкретна мисия. И тъй като все пак става въпрос за издание на игра, а не на филм, на лице са и типичните игрални бонуси – допълнителни нива и персонажи, които можете да отворите, напредвайки в историята или изпълнявайки конкретни задачи. 

напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Destiny 70
Shank 53
Grand Theft Auto V 29
Dragon's Crown 29
Red Dead Redemption - PCM2.0 21
Red Faction: Guerilla 18
Grand Theft Auto: Chinatown Wars 17
Killer is Dead 12
Shadow Complex 9
God of War 8