facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Leadfoot Stadium Off-Road Racing
Ревю | 12.07.2001 | автор: Владимир Тодоров


оценка:
Производител:
Ratbag
Издател:
Infogrames
Жанр:
Състезание
Платформа:
PC
сайт на играта »

Все още много спортни състезания и забавления, които се провеждат предимно в щатите (но не само там), остават невидими за нас - скромното население на България. От една страна това може само да ни радва, тъй като част от тях не представляват нищо особено. Но има и такива, които заслужават нашето внимание. Геймърското общество се сблъсква с тях покрай спортните симулатори, които заливат дисковите сергии по пл. "Славейков". Такива игри винаги могат да ме изненадат и да предизвикат моето любопитство, колкото и краткотрайно да е то. :)

Странни, нестандартни, особени и трудни

Такива са състезанията, които ви чакат в Leadfoot. Какво да ви кажа, и сами може да се досетите, че ще бъде доста ЕКСцентрично да карате по тесни писти с някакви пътни чудовища. Но първо да поговорим за възможностите, които ни се предлагат още при пускането на играта. Както в повечето случаи, има два вида състезания - quick race и career. Вторият тип игра заслужава внимание, въпреки че осезаемо напомня за кариерата, позната от класическия автосимулатор Need For Speed - High Stakes. Купувате си някакво камионче, избирате какъв скин да му лепнете (като разнообразието не е кой знае колко голямо), настройвате возилото по ваше усмотрение и потегляте по криволичещите писти. Преди това обаче трябва да прецените нивото на изкуствен интелект на "врага". Ако усетите, че то не е по ваш вкус, спокойно може да си го регулирате. Можете да си изберете и дали колата ще се разпада на съставните си части, докато се подмята насам-натам по трасето, или не.

Като заговорих за нивото на трудност, не мога да подмина факта, че

ИГРАТА НЕ Е ПО СИЛИТЕ НА НЕОПИТЕН ВОДАЧ

(какъвто бях аз в началото). Ще трябва доста време (чашка капучино, търпение и задължително предишната вечер да не сте оставали насаме с бутилка водка), за да свикнете с управлението и успешно да маневрирате със странните и своенравни превозни средства по досадно и умишлено тесните писти. Имайте предвид, че маршрутът понякога не е само един. Тоест понякога имате възможност да избирате по кое трасе да поемете и от това често зависи и изходът на състезанието. Например ако следвате пътя, по който минава и компютърно симулираният опонент, рискувате някоя противникова кола да ви забърше "без да иска" и да се завъртите на 360 градуса. От друга страна, ако кривнете от най-краткия маршрут, ще карате без риск, но за сметка на допълнително загубеното време.

Най-общо КОЛИТЕ В LEADFOOT СЕ РАЗДЕЛЯТ НА ДВА КЛАСА - малки, дребни и леки бъгита и спортни пикапи. Препоръчително е начинаещите да овладеят първо дребосъците, а след това да се заемат с техните по-големи роднини. Тези коли се движат по прилично изрисувани писти, въпреки че едва ли може да има кой знае какво разнообразие, когато се кара само в стадиони. Ефектен дим, смешни сенки, огромни скокове от типа "мога да летяяяяяяяяяааааааа.....тряс" и т.н.  
    
Като за заключение ще кажа, че тази игра е предимно за верните почитатели на състезателните симулатори, тъй като предлага сериозно ниво на трудност и изисква доста умение от страна на водача. Все пак това е някакво различно състезание, което внася разнообразие в жанра. Дали обаче ще се понрави на всички...? 

 
системни изисквания
P3 350, Win9x/ME, 32 megs ram
напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Shift 2: Unleashed 124
Need for Speed: Hot Pursuit (2010) 93
Need for Speed: Shift 88
Need for Speed: Most Wanted (2012) 79
Test Drive Unlimited 2 63
DiRT 3 51
Need for Speed: The Run 44
Split/Second 38
Need for Speed: Rivals 32
Blur 31