facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
LEGO Pirates of the Caribbean: the Video Game
Ревю | 17.05.2011 | автор: Иво Цеков


оценка:
Производител:
Traveller's Tales
Издател:
Disney Interactive
Жанр:
Приключение
Платформа:
PC
сайт на играта »

плюсове

Уникално излъчване и чар

Богата на допълнителни материали

Задължителна за феновете на филмите

Подходяща за всеки

минуси

Леки трудности при платформинга и пъзелите

Историята може да ви остави да гадаете, ако не сте запознати

Игра, базирана на филмова поредица, базирана на увеселителна атракция. Подобна схема обикновено не вещае нищо добро, но това очевидно не се отнася за марката Pirates of the Caribbean, която до момента е донесла милиарди долари на своите създатели от Disney. След като вече видяхме три доста успешни филмови адаптации, успоредно с премиерата на новия On Stranger Tides се появи и игра, посветена на приключенията на симпатичния и леко завеян капитан Джак Спароу и приятелите му. Това обаче не е очакваната до едно време Armada of the Damned, която за съжаление бе изпратена на гейм бунището, а ново заглавие с LEGO в името си.

Става въпрос за едноименната LEGO Pirates of the Caribbean: the Video Game, която както подсказва общото й име, обединява всичко, което сми видели досега във филмите, включително и новото приключение On Stranger Tides. Ако досега сте попадали на LEGO игра от Traveller’s Tales, може да бъдете сигурни, че Pirates of the Caribbean наподобява доста на предишните Batman, Indiana Jones или пък Star Wars игри на студиото.

Тухла по тухла игра става

След толкова игри на базата на различни лицензи, претворени с помощта на класическите детски конструктори, момчетата от Traveller’s Tale изглежда са се специализирали напълно в работата си. Дотолкова, че ветераните в LEGO поредицата ще открият у Pirates of the Caribbean всички характерни черти, без да се изненадат особено. За капак на всичко този път в играта има и няколко изнервящи елементи, които допълнително нарушават удоволствието.

Но да караме поред. Първото впечатление от Pirates of the Caribbean e напълно положително. Характерният чар на предните игри струи от това заглавие с пълна сила и едва ли има някой, независимо от възрастта си, който да остане равнодушен към забавните фигурки, разкошните пейзажи и цялостното миловидно усещане. Travellers’ Tales е успяло да пресъздаде по един страхотен начин всички герои от филмовата поредица начело със самия капитан Спароу. Фигурката изглежда и се държи толкова убедително, така че всеки би се заклел, че вижда пред себе си самия Джони Деп. Останалите персонажи също са тук, а като си представите, че играта обхваща и четирите филма от поредицата, тяхната бройка наистина е сериозна.

Към открито море!

Най-общо казано историята в Pirates of the Caribbean се разпростира върху всички филми, но е разказана по един не особено кохерентен начин. Отчасти причина за това е, че въпреки чаровния си вид, LEGO човечетата не говорят, а само издават някакви звуци, така че трябва да разчитате преди всичко на визуализацията на сюжета. В по-голямата си част авторите са се справили добре, но със сигурност помага, ако сте гледали филмите и сте запознати с най-важните положения в приключението. В противен случай може да изпаднете в ситуация, при която някой от героите прави нещо и започва да се киска, а вие стоите и гледате неразбиращо.

Геймплеят в пиратското приключение изглежда точно така, както бихте очаквали, ако сте играли на друга LEGO игра. Управлявайки доста герои, извършвате стандартни действия като дуели, платформинг и решаване на пъзели. Част от предметите в средата могат да се разрушават, а други трябва да бъдат пренесени от точка А до точка Б, за да задвижите определен механизъм. Разбира се, присъства и стандартното събиране на бонус материали.

Буря на хоризонта

Тъй като Pirates of the Caribbean е игра, предназначена за всички възрасти, авторите й добре знаят, че няма как да я направят прекалено трудна, защото това ще отблъсне една потенциална публика. Действително в голямата си част играта е леснодостъпна и действието се развива плавно, но за съжаление има и моменти на нервно напрежение. Причината за тях е не самата трудност, а по-скоро дизайнерски недомислици, които пречат на геймплея. Пъзелите например не са създадени, за да ви карат да мислите твърде много, но могат да се окажат трудни за решаване, защото решението не винаги е очевидно, а играта не ви помага да разберете какво се иска от вас. Всъщност това е доста видимо в някои моменти, когато може да прекарате доста време, лутайки се из нивото, без да сте наясно къде трябва да отидете и какво да направите. Платформър елементите също не са развити максимално добре, което означава, че периодично може да убиете героя си само защото камерата не ви показва къде да скочите например.

Забавление за цялото семейство

Ако искате да увеличите емоцията със сигурност може да се възползвате от опцията за ко-оп режим, така че добавите втори играч към приключението. Определено е по-забавно, макар че не е задължително, защото AI-то на спътниците ви е достатъчно добро, за да се справите и без подкрепа. Изключение са някои единични сцени, когато имате по 4-5 героя на екрана и неминуемо някой от тях зацикля някъде, карайки ви да рестартирате цялото ниво. Отсъства обаче истински онлайн режим, така че ще трябва да избирате помощниците си измежду вашето семейство или приятели на гости.

За сметка на това нивата са пълни с най-различни предмети и скрити места, които трябва да намерите, така че хората, които обичат да изстискват максимума от дадена игра няма да останат разочаровани. Дори когато изиграете цялото приключение – а то ще ви отнеме поне 8-9 часа- може да се върнете в света на Pirates of the Caribbean в режима Free Play. 

LEGO Pirates of the Caribbean: the Video Game е забавна игра с уникален чар, която може както да подарите на детето си, така и да изиграете сами. Страхотната й визия и голямото количество неща, които може да откривате по време на приключението си я правят интересна и забавна. За съжаление някои проблеми по платформинга, пъзелите и ориентацията отнемат част от удоволствието и ви ядосват истински, което никак не подобава на толкова чаровно заглавие. Ако сте фенове на LEGO Игрите, е останете напълно доволни от това приключение. Ако не сте, може би сега е моментът да си разберее защо датските конструктори са толкова популярни. 


На абордаж!

Оригиналният атракцион Pirates of the Caribbean отваря врати в Disneyland още през далечната 1967. В момента атракции с това име могат да бъдат открити във всеки един от увеселителните паркове на Disney по света, а по груби сметки само филмите с това име са донесли приходи над 2 милиарда долара. А знаете ли коя е първата игра, в която можем да видим Pirates of the Caribbean? Това е Adventures in the Magic Kingdom, където играчите се пренасят в различни части на Disneyland. Играта излиза за NES през 1990 г. в Северна Америка, а европейската й версия е пусната две години по-късно.
 
системни изисквания
OS: Win XP, Vista, 7; CPU: Intel Core 2 или AMD Athlon 64X2; 1 GB RAM; видео: GeForce GT 120 или AMD Radeon HD 2600
напиши коментар
 

407 мнения
профил »
Theron Fears каза на 18.05.2011, 08:56 ?. :

А защо нямаше ревю на новото LEGO Star Wars, или аз съм го пропуснал нещо?

332 мнения
профил »
Tranquil каза на 18.05.2011, 10:04 ?. :

Много по-приятна от повечето нови високобюджетни бози... Лего игричките адски много ме радват. Чудя се кога най-накрая ще изкарат и ЛОТР Лего :)

233 мнения
профил »
dareas каза на 18.05.2011, 14:15 ?. :

Помня как се разбивах от кеф на LEGO Star Wars... :))

34 мнения
профил »
Dead man каза на 20.05.2011, 19:21 ?. :

Абе чак да се разбия от кеф на тази игра но за минава не на време става все пак :)
Приятна вечер.

22 мнения
профил »
Gaz каза на 27.05.2011, 19:31 ?. :

Абе хора вие луди ли сте.Как може да се кефите на тия бебешки игрички.А и някои малоумни хора дават пари за тях.

332 мнения
профил »
Tranquil каза на 28.05.2011, 17:19 ?. :

Скрий се някъде. За разлика от теб има и някои по-отворени към различни жанрове хора, които се забавляват с тези игрици. Ти като си прекалено 'пораснал' за подобни неща (въпреки че ти давам макс. 15 години), защо въбще си тръгнал тука да обиждаш? Келеш.

22 мнения
профил »
Gaz каза на 29.05.2011, 19:58 ?. :

Хората, които се забавляват с тези дебилски игрички са умствено изостанали като теб, с акъла на четири-пет годишни дечица.

126 мнения
профил »
Hamilton каза на 07.06.2011, 18:53 ?. :
Редактиран на 07.06.2011, 18:54 ?.

*Коментар, в който обяснявам как написалият това по-горе е непоправимо глупав и не смятам да го коментирам. Аргументи, че играта е приятна и добра точно защото е непретенциозна*

126 мнения
профил »
Hamilton каза на 07.06.2011, 19:57 ?. :

"За капак на всичко този път в играта има и няколко изнервящи елементи..."
*елемента

22 мнения
профил »
Gaz каза на 07.06.2011, 21:06 ?. :

"Приятна и добра" OMFG!!!!!!Ходи да се прегледаш.Трябва ти помощ.
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
LEGO Pirates of the Caribbean: the Video Game

новини:
Почитателите на вселената на "Карибски пирати" ще могат да видят Джони Деп, направен от квадратчета и кубчета в новата игра на Disney Interactive и TT Games.
ОЩЕ ЗА ПОРЕДИЦАТА
LEGO Batman 1
LEGO Indiana Jones: The Original Adventures
LEGO Star Wars II – The Original Trilogy
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Assassin's Creed III 80
Dead Space 3 80
Alan Wake 73
Assassin's Creed IV: Black Flag 71
Portal 2 65
Grand Theft Auto V 61
Dishonored 58
Thief 56
Alien: Isolation - ВИДЕО РЕВЮ 50
Call of Juarez: Bound in Blood 48