facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Kick Off 2002
Ревю | 15.04.2002 | автор: Асен Георгиев


оценка:
Производител:
Anco
Издател:
Acclaim
Жанр:
Аркада, Спорт
Платформа:
PC

Всички знаем, че професионалните футболисти, които ще прочетат този материал, не са много. Причините са две. Първата е, че повечето от тях не могат да четат, а втората е, че нито един майстор на коженото кълбо не може да си служи добре със сложна машина като компютъра. Но до тук с майтапите...  И така сядам си аз пред PC-то, супер надъхан, чудейки се каква ли ще да бъде тази игра, че да излиза сега - когато тиранията на FIFA 2002 е във вихъра си. Но ето че със самото стартиране едно нещо ми направи впечатление - имах възможността да избирам измежду четири езика, на които да джигам. След като старателно кликнах на английското знаме, тъй като, да си призная, другите езици са ми адски непонятни, пред мен се появи меню, от което останах приятно изненадан. То съдържаше най-различни футболни предизвикателства. Почудих се от кое да започна, тъй като изборът за геймене беше наистина голям.

Какъв е, аджеба, тоя избор?
   
Започвайки с exhibition, вие преминавате към екран, където можете да си харесате свой тим, да направите нужните смени, да подберете подходящата тактическа схема на игра и да започнете първия си мач. Но ако ви мързи да направите всичко това, просто щракнете на random sites и вашето умно приятелче PC-то ще избере автоматично всички гореспоменати нещица.

В случай че в процеса на игра усетите, че ви е трудничко да изпълнявате статични положения, значи се нуждаете от малко тренировки. Тогава ви препоръчвам да посетите раздела practice. Там ще поупражните наказателни удари, дузпи, дори и корнери. Освен това сами избирате коя врата да обстрелвате. След като ви е дошло до гуша от накзателни удари, вече можете да преминете към истинската игра. Възможностите са много - лиги, купи, квалификации и дори цяло Световно първенство. Въпрос на вкус. А когато изиграете първите си мачове и вкарате някой друг красив гол, можете спокойно да го запаметите и да се изфукате пред приятелите си.
   
До тук нещата вървят добре, нали?
 
Играта се очертава доста примамлива. Но за голямо съжаление само до тук. След като решите какво точно ще играете, ще се изправите пред нелеката задача да разберете кое копче за какво е. Много странно е направен и начинът, по който играчите подритват търкалящото се кълбо - при всяка промяна на посоката на движение футболистът, който който топката, я изпуска без причина. Това наистина е адски изнервящо. Всъщност играта на терена въобще не може да се нарече футболна симулация. По-скоро аркадно мачле. Гледната точка е една единствена и с течение на времето започва да омръзва да зяпаш играчите сякаш от хеликоптер и да се опитваш да ги различиш от топката. Още повече ме учуди и доста грознова графика, при положение че в опциите има голям избор на разделителни способности и още куп други благинки.  
 
Като за финал искам да споделя с вас нещо малко встрани от темата.
Според мен има логично обяснение за повечето недоносени и зле изглеждащи "забавления". Всеки път, когато излезе някоя издънка от типа на Kick Off 2002, ние се питаме: защо? Защо пак ни пробутват тези боклуци? Ами отговора е лесен. Фирмите-производители правят кинти от оборот. Когато изкарат на пазара  десет-петнадесет такива игри за една година, те ще им докарат приходи колкото за един голям хит. Не всеки може да бъде като Blizzard - всичко, което те създават се продава като топъл хляб и се превръща в мегахит, но се шлифова по няколко години. 

 
системни изисквания
P2 300, 64 Mb RAM
напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Colin McRae: DiRT 2 44
Shank 26
Sacred 3 25
Machinarium 25
Plants vs. Zombies 24
Mortal Kombat X - Story Mode 17
Mortal Kombat X - част втора 11
Injustice: Gods Among Us - PCM2.0 8
Death Track: Resurrection 7
4x4: Hummer 6