facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Kawasaki Fantasy Motocross
Ревю | 16.03.2001 | автор: Васко Чаворски


оценка:
Производител:
Canopy
Издател:
Жанр:
Състезание
Платформа:
PC

Зад гръмкото име Kawasaki Fantasy Motocross, противно на моите очаквания, не намерих нищо фантастично. Надявах се да има демони из вълшебни трасета, да пърпоря с мотора си в страната на феите или пък да се състезавам срещу някой трол или елф. Уви, поиграх на една скучновата и недоправена off-road симулация в класически стил.

Преди да чуете стандартното "1, 2, 3, Go..." минавате през прост избор на играч и мотор. Не открих съществени разлики между предлаганите типажи и модели, но поне имената им са едни гръмки - Peeler, Pulsar или HoleShot.
Класовете мотори са сведени до 125, 250 и 500 KX. Създателите от Canopy поне са подходили с малко уважение към играещия и са вложили христоматийна фантазия в дизайна на отделните писти. В селската Country fried например има царевични ниви, скрибуцащи ветропоказатели и борови горички. Много лава и нагорещени камъни ви очакват в Magma madness. Tropic tantrum създава усещането, че карате някъде по френската Ривиера - море, жарко слънце и южняшка архитектура. За hardcore-феновете е създадена пистата Industrial waste със заводски комини, приглушен машинен шум и запустели тунели с вагонетки. Истински се изкефих на жаркото слънце над пустинята с пирамиди и мистицизъм в Pharonic fury. За другите две писти - по-добре нищо, отколкото лошо.

Геймплеят, ако въобще можем да говорим за такъв при подобен мотокрос симулатор, е елементарен - пресичате една стартова линия и започвате да обикляте в кръг с вашето моторче. Колкото и противници да сте си задали в началото, ще ги видите за по-дълго време само при старта. След това те набират една нереална преднина и ви карат да им дишате праха изпод гумите. Вие оставате самотният моторист на дълги разстояния, който си кара ли кара, колкото си е поискал. И никой не се е сетил един километраж да сложи дори. :))) Но пък има индикатор за състоянието на гумите, който обаче не ви преупреждава кога някоя ще гръмне. Когато чуете свистящ звук и си счупите врата, разбирате, че имате проблем. Всъщност можете да падате и ставате на воля - нямате ограничения в животите. След злополука се връщате на междинен етап и това понякога ви осигурява преднина пред останалите, колкото и тъпо да звучи! Ако при настройката на гумите и амортисьорите следвате съветите на Kawasaki за отделните видове терен, ще имате по-малко проблеми по пътя.

Графиката на фона на целия абсурд е поносима, дори понякога приятна. Поддържа се и резолюция 1024х768. За жалост и тук има недоразумения - минавате през дървета и колони, затъвате до половина в някоя стена. Използваните bitmap-и са издържани в духа на обективния реализъм и вие се радвате на живописно синьо небе, свежа зеленина и пламтяща огена лава.

Съдейки по себе си, ентусиазмът да се състезавате не след дълго ще започне да угасва, а монотонното жужене на мотора само ще ви приспива. Тогава последният шанс да поиграете още малко е така нареченият trick mode. Там би трябвало да показвате забавни номера върху вашето Kawasaki пред погледите на невидима дюдюкаща публика. Аз успях да стигна до повдигане и кръстосване на единия крак по време на скок с извъртане вляво, което всеки път завършваше с драматично пребиване. Kawasaki Fantasy Motocross поддържа и multiplayer режим с обещания за игра срещу още 7 човека. За жалост не можах да видя дали с реални играчи ще се усети някакъв спортен дух и състезателна атмосфера. 

 
системни изисквания
PII 350 MHz, 64 MB RAM
напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Shift 2: Unleashed 124
Need for Speed: Hot Pursuit (2010) 93
Need for Speed: Shift 88
Need for Speed: Most Wanted (2012) 79
Test Drive Unlimited 2 63
DiRT 3 51
Need for Speed: The Run 44
Split/Second 38
Need for Speed: Rivals 32
Blur 31