facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Juiced 2: Hot Import Nights
Ревю | 31.12.2007 | автор: Георги Панайотов


оценка:
Производител:
Paradigm Entertainment
Издател:
THQ
Жанр:
Състезание
Платформа:
PC
сайт на играта »

плюсове

Много мацки

Много коли

Много писти

минуси

Меганеоптимизирана графична платформа

Колите се държат като вампир в поле с чесън

Играта е насочена към потребители 10+

Нека си го признаем, на рейсинг РС сцената сме силно ограничени откъм опции. Ако ти се играе реалистичен симулатор - пускаш си нещо от Colin McRae серията. Ако си падаш по бързи скорости и лековато управление с много екшън - Need For Speed e за теб. Ако пък искаш нещо по средата, посягаш към TOCA Race Driver. И това е! Естествено, излизат много игри по темата, но нито една от тях не успява да надскочи златната среда и да впечатли публиката за повече от седмица-две след премиерата си. В същото време конзолите са буквално бъкани с готини рейсинг игри, за които РС маниаците могат само да си мечтаят.

Надежди-говежди

Дълбоко в телешката ми природа е вкоренен стремежът да очаквам най-доброто. Затова много се надявах, че в Juiced 2 ще са полирани всички дребни нещица, бъгчета и проблемченца, попречили на първата част да прескочи прагчето, делящо нормалните от запомнящите се игри. На пръв поглед в нея си имаше всичко - яки коли, яки мацки, новата (за времето си) концепция за тунинговане. Много ми се щеше най-накрая да играя на рейсър и да му се кефя, без да се налага да гледам логото на Electronic Arts преди стартовото меню. За жалост не се получи.

За бога братя, не купувайте!

Всъщност правете, каквото си искате. При строго определени условия може да се окаже, че Juiced 2 е точната игра, която искаш да намериш под новогодишното дръвче в хола си. Но само ако смяташ, че взаимодействието между алчни калифорнийци, геймдизайнери и родилият се в процеса брандиран продукт е добра идея. Ако се кефиш на кухи девойки, блестящи само и единствено в своята силиконова цицавост. Не ме разбирайте погрешно - никой от екипа на PC Mania няма нищо против циците и чалгата като концепция и начин на живот. Но опитите за създаване на рейсър със съставките за порнопродукция/попфолк клип започват да ти се струват повече от нелепи след една определена възраст.

В общи линии дизайнерите на Juiced 2 са решили да хвърлят в лицата ни колкото се може повече женска гръд, да бланшират обилно с музичка и самоцелно присъствие на коли. А подробностите като програмирането на кода за физиката на играта и общата й стойност като рейсър са били оставени на купчината сдуханяци в мазето. Те пък тотално са се вбесили, че никой не ги кани на партитата с манекенките и са решили да си го изкарат върху невинния играч.

Лошото

Всички прекрасни идеи в тази игра са тотално омазани и дори пищното лъскаво деколте на главната ви героиня не спасява положението. Опциите за създаване на персонаж отключиха всичко гавраджийско у мен и крайният резултат бе Пена - липсващото звено между човека и маймуната (мили спомени за Oblivion). Трупането на опит и създаването на ДНК матрица на персонажа ви - една брилянтна идея сама по себе си, губи стартовата си засилка в момента, в който разберете, че не оказва почти никакъв ефект върху геймплея. Множеството коли и опции за тунинг, както и страхотният гараж, в които да го правите, увяхват като препикано мушкато посред лято, на фона на общо грозновата визия на колите дори при високите нива на детайлност. В този момент и неоптмизираният енджин си казва тежката дума, така че на РС-то, на което Crysis си върви нормално, просто няма да видиш реалистични коли.

Най-разочароващият момент е самото поведение на колите. Разбирам, че играта е некадърен порт от конзола, но липсата на поддръжка на волан с вибрация, управлението с конзолните клавиши и нелогичната реакция на возилото ви при всяко натискане на бутон за посока не могат да бъдат оправдани. Ако си притворите очите достатъчно, може и да изгубите усещането, че колите са като залепени със скоч за пистата, но дори и това няма да поправи турбо хидравликата им, превръщаща и най-нежното погалвана на стрелката за посока в забиване в най-близката мантинела. 


Hot Import Nights

Hot Import Nights e автошоу, започнало живота си в Калифорния. Сега то се шматка из цяла Северна Америка, правейки всеки уикенд по една изява в различен град. Акцентът пада върху тунингованите коли, които са внос от Япония. Шоуто е суперпопуляряно заради някоколко основни елемента - бързите коли и красивите жени, достъпността му (25$ за билет) и известните поп и рап изпълнители, участващи в него. Като красивите жени са не просто събрани от кол и въже кифли, а професионални силиконести модели. По мащаб и популярност HIN се доближава със шоутата на Световната кеч федерация. Увери се сам на www.hotimportnights.com.
 
системни изисквания
3.0 GHz CPU, 1 GB RAM, Win XP/Vista
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Juiced 2: Hot Import Nights

Чийт:
3 специални колички

ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Shift 2: Unleashed 124
Need for Speed: Hot Pursuit (2010) 93
Need for Speed: Shift 88
Need for Speed: Most Wanted (2012) 79
Test Drive Unlimited 2 63
DiRT 3 51
Need for Speed: The Run 44
Split/Second 38
Need for Speed: Rivals 32
Blur 31