facebook facebook
 
 
ИГРИ » PS4
 
   
 
Jak & Daxter
Ревю | 12.02.2002 | автор: Ивелин Иванов


оценка:
Производител:
Naughty Dog
Издател:
SCEE
Жанр:
Джъмп енд рън
Платформа:
PS4
сайт на играта »

Геймплей :-)

За малко да направя огромна грешка. Oчаквах Jak & Daxter да е по-скоро екшън-приключение в духа на Zelda: Ocarina of Time. Нищо такова! Naughty Dog мъдро са решили да ни предлохат геймплей в духа на това, което наистина могат да правят - бягане, скачане и размазване на противници в добрия стар Super Mario стил, но с подобрена графика. Накратко - Jak & Daxter може спокойно да бъде наречен "Crash Bandicoot от ново поколение". С една голяма удивителна накрая, най-вече заради две неща - графиката и светът на играта.

Графика :-)

Понякога е дори малко стряскащо с каква скорост видео игрите се приближават към онова, което спокойно можем да наречем "интерактивен анимационен филм". В графично отношение Jak & Daxter например категорично не отстъпва на коя да е от класиките на Disney. С тази разлика, че новото творение на Naughty Dog ви позволява да спрете в произволен момент, за да се порадвате на света наоколо - можете да завъртите камерата, можете сами да решите по кой път да тръгнете и какво точно да направите и т.н., и т.н.
     
Свят :-)

Преди всичко, разбира се, трябва да се спомене, че светът на Jak & Daxter не е разделен на нива. Едва ли има геймър, който поне веднъж да не се е издразнил поне малко от момента, когато неговият герой си "удря носа" в края на нивото, както и от последвалия надпис "Loading...". В Jak & Daxter всичко това ви е спестено напълно. В произволен момент можете да преминете от единия край на света до другия без каквото и да е време за зареждане. Усещането е наистина невероятно! Все едно, че това наистина е една друга реалност, кяото съществува независимо от това дали играеш в нея или не. Като прибавите към това и независимата от геймплея смяна на ден и нощ (плюс всички междинни фази, естествено), както и променящите се метеорологични условия, и ето ви един свят, който сякаш наистина води свой независим живот.

Съекипник :І

Няма как, ще започна отново с едно "не ме разбирайте, погрешно". Та - не ме разбирайте погрешно, Декстър е едно от най-смешните и забавни създания, населявали някога света на игрите. Неговите лафове и всевъзможни чупки (та дори и начинът, по-който се "вее" зад Джак, докато той бяга) са абсолютен купон и допринасят наистина сериозно за готината атмосфера на играта. И все пак аз поне се надявах, че Декстър ще има някаква интересна роля и в самия геймплей. Уви, неговата задача се изчерпва с това да ви разсмива. Което, като се замисли човек, далеч не е толкова лесна работа. 

напиши коментар
 

585 мнения
профил »
Jaison каза на 07.10.2011, 17:04 ?. :

Играл съм 2рата част на играта и ако тази е на половина забавна колкото нея, значи заслужава всичките звездички
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Jak & Daxter

новини:
Създателите на симпатичната PlayStation поредица флиртували с идеята за нова оригинална част, но решили, че няма да се получи така, както биха искали всички.
Класическата кКолекция ще бъде преработена в резолюция 720р и ще включва триизмерна графика, както стана модерно с доста заглавия на Sony.
Sony ще пусне сборен пакет игри със симпатичните герои за своята PlayStation 3, който ще се отличава с подобрена графика. Подробности ще има скоро.
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Donkey Kong Country: Tropical Freeze - PCM2.0 10
LittleBigPlanet 3 5
Guacamelee! 2
Pitfall: The Lost Expedition 1
Ratchet & Clank: Up Your Arsenal 1
Sly Raccoon
Ratchet & Clank
Ratchet & Clank: Size Matters
Jak III