facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Ice Age 3: Dawn of Dinosaurs
Ревю | 02.07.2009 | автор: Лили Стоилова


оценка:
Производител:
Eurocom
Издател:
Activision
Жанр:
Приключение
Платформа:
PC
сайт на играта »

плюсове

Забавна, свежа, разнообразна, позитивна

минуси

7-годишните не гледаме минуси :-)

„Здравата работа дава отражение в бъдещето, мързелът се отплаща на момента.” Обзема ме чувство за сладурщина, дори само при мисълта за ленивеца Сид. И това не защото се идентифицирам с неговия биологичен вид, който буди нарцистични чувства у мен. О, не. Просто няма друго толкова духовито, леко глуповато и каращо ви да се усмихвате животинче. Ако обожавате него обаче, сигурно сте оценили по достойнство и другите от бандата - Мани, Диего, опосумите, Ели и разбира се Скрат.

Срам ме е

Че се влюбих в игра, на чиято опаковка пише 7+. Но какво - и 24 години са си над 7. Все пак няма горна граница… Май?!

Играта започва доста елементарно, но това е частта, в която учите движенията. Не се заблуждавайте. Tutorial-ът е малко по-дълъг от очакваното, но след това има и истински предизвикателства. И наистина си струва! Играете като различните герои от филма и всеки един предлага различни движения. Сид например има специални атаки.

Което при цялата му тантурестост е култово. Самите нива при това са адски разнообразни. От събиране на кристали в самото начало, постепенно минавате и към по-сложни и интересни задачи. Например много кефещо е едно ниво, в което - отново като Сид – трябва да закарате три яйца до определено място. Тук е важно да успявате да балансирате върху дадено яйце, което се пързаля в снега и поледицата, да минавате по тънки проходчета и да избягвате дупките. Имате и битки с таекуон-додота, които също заядливо балансират върху топки и се търкалят срещу вас. Трябва да ги подлъгвате да падат в пропастта като в култовия епизод в първата част на филмчето с динята. На места пък има улей от два успоредни клона, по който трябва да минете с яйцето. Важно е да отъркаляте нероденото дребосъче в снега, така че яйцето да стане по-обемно като голяма снежна топка и да успеете да минете по улея без да се изръсите в бездната. В даден момент пък трябва да засилвате яйцето по едни надупчени склонове като със скейтборд и хем да има засилка, за да преминете успешно, хем да не нацелите подлите дупки и т.н.

Има много дребни хитринки, които учите в геймплея и в даден момент става много забавно, защото наборът ви от елементи него става все по-богат. Има нива, в които пък тичате и гоните газела като Диего или пък спринтирате, за да спасите своята кожа (като Сид) - гони ви разярен тиранозавър-мама на яйцата, които покровителствахте по-рано. Има и нива със Скрат. Разбира се. :-) Там се появява и хитрушата от трейлъра, женската сладурана, която убива за жълъд. Тук различното е, че играта става в типичния стил за jump & run жанра, където наблюдавате нещата в двуизмерна игрална атмосфера. Цялата игра разбира се си е 3D и през по-голямата част от времето играете с гледна точка от трето лице.

Интересно е и че нивата се разнообразяват например с

езда на носорози

(от чиито гръб атаката на гризачи е истински забавна). Често подлъгвате агресивните си опоненти сами да се затрият и като цяло не ви подстрекават към насилие. Т.е. поне инициативата не е ваша.:-)

Към графата с усмивки мога да включа моментите, в които, играейки като Мани, нека напомня - мамута!, бивате нападнати от… бобри. За бога :-D. Чак ми беше малко неудобно да ги катурвам. Ама… шанс. Да са мислили. Не си представяйте грозни гледки обаче. Играта не е кървава. Победените злодейчета се превръщат доста поетично в черешки и листа. Няма кръв и черва. Дори когато Сид ще се бие за пръв път, не е сигурен как става това и опосумите го насочват да си представи, че налупва някой от храстите с плодове (както правите, за да събирате екстри). Има нещо наистина позитивно и яко в цялата работа. Забавна е дори средата, в която сте. Да кажем само, че бонусите, които събирате по време на играта, са самоходни черешки. Едва да ги доближите - и те ви наскачат, което означава, че сте ги събрали.

Интересно е, че черешките при това изскачат от всевъзможни храстчета и още по- озадачаващо от стръкчета с гъби например. Т.е. Каквото и да видите, е хубаво да го поразклатите, защото може да изпадне някоя и друга череша, круша или ябълка. Черешките всъщност се явяват разменна монета и с тях можете да пазарувате при бързия Тони. Събирате и разнообразни цветни кристали, които пък ви дават достъп до заключени екстри като допълнителни концептуални рисунки, видео клипове, музика и т.н. фенски благинки

Разнообразие предлага и една друга новост - за пръв път в поредицата има мултиплейър. Играта предлага мини игри. Дочух и за езда на птеродактил, но това все още ми предстои (и да - ще достигна до него). Струва си да превъртите Ice Age.

За птичките и тревичките

Свежо е, че точно през лятото можем да видим и любимите си герои в по-различна обстановка. Джунгла, растителност, жега. Ледът отстъпва пред новата обстановка, която разведрява (не през цялата игра, разбира се). Ведро слънчево настроение носи и чувството за хумор. То, както и във филмите от поредицата, си е на ниво, но едва ли не дори само акцентът на героите може да ви накара да се усмихнете.

Като цяло 100 % си струва да джитнете това заглавие, ако настроението ви е лятно и можете да се престорите, че възрастта ви не е много голяма. Аз нямах затруднения. :-) Бъдете дете и запълнете свободното си време с нещо свежо и забавно. Посмейте се. Ако не сте гледали филма, по който е играта, можете да направите и това. Аз все още не съм, но скоро ще се отбележа. Сигурна съм, че и това ще си струва. В общи линии сигурно дори да се продава бял лист с надпис Ice Age, авторите ще съумеят да ви накарат да си го купите и да му се радвате. Или поне при мен действа. :-) 

 
системни изисквания
Windows XP / Vista, Pentium 4 1.8GHz / Athlon XP 2200+ ,RAM 512 MB (XP) / 1 GB (Vista), 256 MB (NVIDIA GeForce 6800 GT / ATI Radeon x850), HDD: 3.5 GB, DirectX® 9.0c, 6x speed DVD-ROM drive
напиши коментар
 

389 мнения
профил »
Draksis каза на 03.07.2009, 11:07 ?. :

Лили, ако наистина не си гледала филма, поправи тази грека колкото се може по-скоро! Боже, такъв смях няма, авторите са надминали самите себе си... Българският дублаж както винаги е перфектен. Предпуреждавам те обаче, че съществува реалната опасност да спукаш някое ребро от хилеж, така че бъди по-внимателна. Мен на излизане почти ме носеха, не можех да престана да се кикотя. :):):)

716 мнения
профил »
Drecher каза на 03.07.2009, 11:10 ?. :

Ще го изчакам в някой торен филма защото
1.Мразя да ми дублират филмите.
2В Русе няма кина.

389 мнения
профил »
Draksis каза на 03.07.2009, 12:08 ?. :

По принцип и аз мразя филми с дублаж, защото в повечето случаи е направен ей-така, просто да можем да разберем какво си говорят персонажите. Не и в този случай обаче. Направен е перфектно. :)

Бък (невестулката с ножа) просто ми стана любимия герой от бандата.

122 мнения
профил »
diantonio каза на 03.07.2009, 11:19 ?. :

защо бе миналата част с катерицата беше много добра, превъртях я...очаквам и от тази същото !

497 мнения
профил »
Ton4o каза на 03.07.2009, 12:09 ?. :

На мен миналата част ми хареса много, много повече, но трябва да призная, че и тази беше много добра. браво за ревюто!

716 мнения
профил »
Drecher каза на 03.07.2009, 12:19 ?. :

Darksis тая неприязън я развих покрай филмите на Нова ТВ

497 мнения
профил »
Ton4o каза на 03.07.2009, 15:31 ?. :

Обаче в "Платформи" добавете и конзолите, защото играта не е само за PC. :-)

112 мнения
профил »
gogott каза на 03.07.2009, 18:31 ?. :

Игричката е добра(както и статията ;D) обаче имам проблем с мултито.Като включа контролера в USB-то ми иска wii контролер и някакво нунчаку.Някой подкарал ли го е ?!?!

497 мнения
профил »
Ton4o каза на 03.07.2009, 18:46 ?. :

Ама ти PC версията ли играеш?!

112 мнения
профил »
gogott каза на 03.07.2009, 21:21 ?. :

Да!

54 мнения
профил »
guitar_man123 каза на 03.07.2009, 20:47 ?. :

За какво друго освен за разпускане в края на деня :)

10 мнения
профил »
LilyStoilova каза на 06.07.2009, 19:44 ?. :

Радвам се, че статията ви допада.
И.... Ако филмчето е по- добро от предишните не знам просто :)))) Impossible is nothing - indeed.

497 мнения
профил »
Ton4o каза на 07.07.2009, 16:35 ?. :

Филмът определно е по-добър от предишните, създателите просто са надминали себе си. Доброто настроение и смехът са гарантирани. Ако още не си го изгледала - тичай към най-близкото кино. :)

497 мнения
профил »
Ton4o каза на 07.07.2009, 17:14 ?. :

Извинете, "Сте го изгледали" и "тичайте". :)

10 мнения
профил »
LilyStoilova каза на 07.07.2009, 19:49 ?. :

Няма нужда от толкова официално обръщение ;-)
Тръгвам за киното :)))

17 мнения
профил »
savag3 каза на 08.07.2009, 12:03 ?. :

Филма е страхотен , гледах го на кино.Играта също в момента я играя и мога да кажа , че е отлична доста си прилича с филма , но не напълно

642 мнения
профил »
WidowmakeR каза на 09.07.2009, 19:55 ?. :

Коментарът ми е доста офтопик, но като чета ревютата на Лили винаги се зареждам с някаква много положителна енергия. ^^

10 мнения
профил »
LilyStoilova каза на 11.07.2009, 08:25 ?. :

A az - kato 4eta pozitivni komentari :)))

12 мнения
профил »
pnk каза на 12.07.2009, 09:15 ?. :

grafikata moje da e lo6a ama nali se pake ledena epoha zna4i e gotina :D.pone i humor si ima.

13 мнения
профил »
the_blast каза на 14.07.2009, 18:42 ?. :

Играта ми хареса доста. Не е натоварваща, забавна е (не толкова колкото филма, но него трудно може да го надмине нещо :D ), не е клонинг на предишната игра и като цяло има вкарани доста нови елементи. Частта с чалнати Бък е много зарибена (като се имат предвид всичките му комбота :D ). Абе като цяло радва само дето е малко кратичка.

35 мнения
профил »
Chavo1234 каза на 14.07.2009, 19:37 ?. :

като цяло има вкарани доста нови елементи

177 мнения
профил »
Vladety каза на 12.08.2009, 11:41 ?. :

Хубава,забавна,неангажираща но малко къса

1 мнения
профил »
sasukechidori каза на 19.08.2009, 19:15 ?. :

mi kefi ma az e imam i za ps2 mi radvama nqmam drugo pove4e da kaja

8 мнения
профил »
pitword каза на 26.08.2009, 23:02 ?. :

Аз лично я превъртях и много ми хареса и графиката и нивата супер игрица а до колкото това за 7+ според мене няма никакво значение важното е да ти хареса играта.
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Ice Age 3: Dawn of Dinosaurs

Ревю:
Жълъдче, след жълъдче, след жълъдче…

ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Assassin's Creed III 80
Dead Space 3 80
Alan Wake 73
Assassin's Creed IV: Black Flag 71
Portal 2 65
Grand Theft Auto V 61
Dishonored 58
Thief 56
Alien: Isolation - ВИДЕО РЕВЮ 50
Call of Juarez: Bound in Blood 48