facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Guild Wars: Eye of the North
Ревю | 02.10.2007 | автор: Георги Панайотов


оценка:
Производител:
NCSoft
Издател:
ArenaNet
Жанр:
MMORPG
Платформа:
PC
сайт на играта »
Цена:
29.95 лв.
купи играта »

плюсове

Дънджеъните

Историята е много интересна и е подобаваща за финал

Над 40 часа геймплей, само мисиите

минуси

Няма да има повече експанжъни за GW 1

Никаква големи нововъведения при Hero-тата

Новите умения не са нищо оригинално

Коледа дойде по-рано тази година!

Хубаво лято беше! Едно такова дълго, слънчево, поучително. Пет седмици бях оставил на Stand By героите си, разпръснати из трите континента на Guild Wars, да си почиват и събират сили за нови издевателства над невинни и не чак толкова невинни PvP ентусиасти и чудовища. Мили сценки изплуваха в съзнанието ми, докато си плациках крайниците в големия син гьол: седи рейнджърката срещу минотавъра и му крещи в лицето "Чупи си рога сам и няма да те бия... не, бе, сериозно...! Не щеш... ох, котьо, котьо, котьо!". Което ме навежда на мисълта, че с по-разтоварващ и кефещ билд от OgATY5rixRWWLVlfmTDnx3sZAA не съм играл. Ще се опитам, въпреки лимитираното място, да ви разкажа за най-интересните нововъведения в този истински експанжън.

Това, което ме зариби брутално, беше цялостната атмосфера на играта. Сумрачните подземия и заснежените чукари на Far Shiver Peaks разхлаждат доста добре след горещо лято. Макар и на годинки, GW енджинът е изстискан на максимум и е използван абсолютно целият набор от DX9 ефекти, за да може да изглежда добре. Левъл дизайнът и декорацията са правени не просто за отбиване на номера, а с размах, характерен само за доста по-популярните франчайзи от рода на WarCraft и Властелина.

Резултатът е истинско епично приключение, в епична среда, в която се чувстваш малък, нищожен и адски щастлив, че имаш шанса да си част от него. И, моля ви се, не сравнявайте визията на играта с тази на други MMORPG-та. Всяка една фентъзи или scy-fy вселена си има собствено очарование, подхранено и поддържано от графиката си. Това не са крави или прасета, за да кажете - едната има по-големи бутове от другата, яко селско е.

Мистерията на великия нокът е разгадана (дрешки)!

Още от времето на Prophecies се появи въпроса: "Чий го дирят предметите Monster Claw и Monster Fang в играта? За какво служат и защо ги имаме като адски скъп дроп (~ 1k при продавач е достигала цената)?". В Nightfall стана ясно - служат за крафтването на ритуалистки брони. Но някакси това не беше достатъчно. Всяко некро, което е добутало до крафтъра Klub в Rata Sum (The Tarnished Coast), вече знае отговора. И покрай цялата нова Норн култура не се съмнявам, че в близко бъдеще (Guild Wars 2) ще се нагледаме на нокти, зъби и други подобни гадости.
BTW, новите рейнджърски брони изглеждат определено зле, а male елементалистите продължават да носят палтенца, егати! Като очилцата на последните - тип Хари Потър - просто избиха рибата в океана от Канта до Елона. В общи линии криейтив потенциалът на арт отдела е отишъл в създаването на безумно красивите нива и се е олял откъм фешъна на героите.
GWEN идва и с 4 нови сета брони: Asuran, Dwarven, Monument и Norn. Които също като Nightfall-ските са небоядисани и без допълнителни характеристики, но с място за инсигнии. И отново - не се различават и грам от стандартните брони, освен по външен вид. 


Новите титли

Всеки луд с номера си, някои слагат странни и безполезни енчанти на оръжията си като знак на гъзария (в WoW) други се радват на титли и респект във виртуална среда. Ако сте от последните, ето ги новите лелеяни титли и какво трябва да направите, за да се сдобиете с тях. Не забравяйте, че ще можете да ги прехвърлите в GW 2 и само една може да бъде показвана. Естествено, с новата кампания получавате шанс да се докажете като Cartographer, Guardian, Skill Hunter, Vanquisher и Grandmaster-ския им вариант, ако ги имате за трите континента (тоест да обходите всичко, да съберете ВСИЧКИ елитни скилове, да избиете всички микроби и да минете всичко мисии с по три наградки). Добавени са и нови титли, подобни на Sunspear Commander/Lightbringer, но за Asura, Deldrimor, Ebon Vanguard и Norn. За да постигнете максималното ниво в тях, трябва да минавате мисии за конкретната фракция и да биете специфични гадинки, след като вземете bless от съответното NPC до някой от res shrine-овете. Master of the North пък ще получите, ако изиграете мисиите и дънджеъните, следващи историята на играта, като ще получавате по 5 точки за успешно приключено мисия и 10 за дънжеън.
 
системни изисквания
P3 1GHz, 512 MB RAM; GeForce 5700 or ATI Radeon 9600
напиши коментар
 

48 мнения
профил »
Tedycheck каза на 18.04.2009, 17:48 ?. :

Най-доброто ММОRPG за мен! Нямам търпение за двойката.

249 мнения
профил »
Sintes каза на 09.05.2009, 10:04 ?. :

Да Guild Wars наистина е супер!

3 мнения
профил »
kojas каза на 13.08.2009, 16:50 ?. :

Оффффф да илиза по -скоро 2-ка , че ни се изчака чакалото :(

39 мнения
профил »
Side каза на 12.09.2009, 16:20 ?. :

Аз за Коледа ще си ги взимам всичките.И тогава се почва ПвП :twisted:

431 мнения
профил »
ValioLorda каза на 25.12.2009, 09:27 ?. :

Тия кучи синове ми спряха аццто без причина да ги ***

5 мнения
профил »
diabalik каза на 09.03.2010, 18:38 ?. :

моля ви кажете ми дали трябва да си купя всичките части на GW за да играя в оригиналния сервер,или мпже да си изтегля останалите и да си купя само Eye of the north

693 мнения
профил »
perro каза на 10.03.2010, 08:03 ?. :

Играеш само тази част, която имаш. Но е тъпо само 1-та част - като гилдията каже айде да игрем в Realm of Torment и увисваш гадно :)
Купи си Guild Wars Complete Collection на цена от 59.95 лв. Съдържа: Guild Wars: Prophecies, Guild Wars: Factions, Guild Wars: Nightfall и Guild Wars: Eye of the North. Иначе всяка игра е по 29.9 лв.. Инсталираш всичките части в един акаунт и играеш на воля.

5 мнения
профил »
diabalik каза на 10.03.2010, 18:03 ?. :

благодяря много сигурно ще си ги купя
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Guild Wars: Eye of the North

Тактика:
Ето, че дойде времето да се гмурнем максимално дълбоко в системата от подземия, разположени под света на Guild Wars.

новини:
Според неговите автори и издатели MMORPG-то, което след броени дни празнува своя четвърти рожден ден, се представя повече от добре на пазара
Днес Arena.Net, създателите на хитовото ММОRPG Guild Wars, преразгледаха и промениха отношението си към никовете в играта. Забравете за обидни и расистки имена.
ОЩЕ ЗА ПОРЕДИЦАТА
Guild Wars: Factions
Guild Wars
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Aion 308
Star Wars: The Old Republic 96
The Elder Scrolls: Online - видео ревю 68
World of WarCraft: Cataclysm 54
World of WarCraft: Mists of Pandaria 46
Guild Wars 2 34
WoW: Warlods of Draenor (част 1) 29
Lord of the Rings Online: Siege of Mirkwood 28
Guild Wars 2: заключението 24
World of WarCraft: Wrath of the Lich King 21