facebook facebook
 
 
ИГРИ » Xbox One, PS3
 
   
 
Grand Theft Auto V
Ревю | 22.09.2013 | автор: Александър Рангелов, Петър Йорданов


оценка:
Производител:
Rockstar North
Издател:
Rockstar
Жанр:
Екшън от трето лице
Платформа:
Xbox One, PS3
сайт на играта »
Цена:
91,32 лв.
купи играта »

плюсове

огромен жив и пулсиращ свят

богата на съдържание

обещаващ мултиплейър режим

наситена с колоритни персонажи история

геймплей със запазена марка GTA

минуси

нищо наистина революционно

Тунингувана до капака кола, наподобяваща някой от класическите „Плимут“ модели спира до бордюра. От вътре стереото заплашва да счупи прозорците с To Live and Die in LA на 2PAC. Горещото калифорнийско слънце жули с парещите си лъчи всеки, имал неблагоразумието да се покаже навън, но хората от подземния свят на Лос Сантос са заети във всяка част от денонощието – трафик на наркотици, проституция, събиране на дългове и престрелки с конкурентни банди. Това е светът на Grand Theft Auto V.

За добро или лошо GTA се наложи като една от на-успешните поредици на последното десетилетие. Истина е, че GTA III и последвалите Vice City и San Andreas революционизираха гейминга, давайки нагледна представа на играчи и дизайнери за това как се изгражда един модерен отворен свят. От друга страна докато много игри приеха тази концепция, използваха я, някои я доразвиха и след това продължиха в търсене на следващата голяма геймплей механика, GTA през 2013 г.

до огромна степен си остава същата игра като GTA през 2002 г.


Онези, които познават GTA, без съмнение знаят какво да очакват и от новата част. Дизайнерите на Rockstar определено са шлифовали познатата концепция, черпейки материал от GTA IV и Red Dead Redemption, след което оформят суровия ресурс в поредния динамичен и преливащ от действие виртуален свят. Ако трябва най-точно да определим GTA V като дизайн и структура, можем да кажем, че братята Хаузер и техният екип ръчно са подбрали всичко, което направи предните две заглавия на Rockstar успешни, премахнали са лошите елементи и не само са запазили добрите, но са ги направили по-големи и още по-добри.

Без да навлизаме прекалено в територията на спойлърите, основната сюжетна линия в играта следва пътя на трима престъпници, които като всички свои събратя се опитват да изкарат малко – или много – пари и да изградят репутацията си в Лос Сантос. Пенсионираният банков обирджия Майкъл де Санта живее в имение в Рокфорд Хилс със своята глезена дъщеря, мързелив син и отегчена съпруга и единствената му цел е да прекара остатъка от живота си далеч от старите неприятности. Въпреки че не иска да се забърква в мамещия го престъпен свят, Майкъл има своите проблеми, породени от стаена агресия и разпадащото се семейство, а това само по себе си вече е гаранция за неприятности. Младият Франклин пък е негова противоположност – той е новак с мечти за успех и богатство, който обаче все още не е сигурен, че иска да ги постигне по незаконен начин. Между двамата се заражда интересна връзка, не на последно място защото единият е ветеран, а другият младеж, който се учи от своя опитен партньор. Точно тогава обаче на сцената излиза Тревор Филипс и нещата естествено се объркват.

Тревор е бивш партньор и добър приятел на Майкъл и като такъв можеше да бъде перфектният човек, който да пази гърба му стига да не беше просто един шантав психопат. Ако вече се сещате за Кейн и Линч от едноименната игра на  IO Interactive то със сигурност подобно сравнение е подходящо. Както в предни игри на Rockstar  персонажите са силни, а авторите са поели известни рискове с всеки един от тях. Тревор е герой, който никой не би поставил в центъра на история, а Франклин има добра страна, която непрекъснато поставя под съмнение възможността му да играя роля в толкова криминален епос. Майкъл пък разнообразява още повече колоритните герои с вярата си, че каквото и да прави е добрият. Така Тревор и Франклин си остават главни лица, но просто когато са около Майкъл неговото излъчване и поведение изглеждат водещи.

Подобно на предните игри от серията,

основните мисии се активират като отидете до конкретна точка

на картата, маркирана с инициалите на този, който я възлага. Те могат да се дават от допълнителните герои или като посетите домовете на главните участници в играта или някои точки, които представляват интерес за тях. Всички мисии са подчинени на определен герой дори когато въвличат повече от един човек, така че ако играете като Майкъл, не може да изберете някоя от мисиите на Тревор без преди това да поемете контрол върху самия Тревор.

Развитието на сюжета става именно чрез основните мисии, но подобно на Red Dead Redemption Rockstar тук са въвели система за разнообразни и органично вплетени в света странични задачи. Т.нар. Strangers и Freaks си идентифицират по удивителните на картата и представляват цяла плеяда от колоритни герои и странични куестове. Така например Анна Мария е наскоро развела се жена, чиито мисии може да приемете като Майкъл. Тя мрази мъжете, мрази и себе си и е пълна с жлъч и агресивност. Хао е приятел на Франклин, който организира незаконни авто състезания, а Тоня е проститутка, която използва Франклин, за да транспортира изоставени коли. Освен тези персонажи има още десетки случайно генерирани срещи, участия в улични боеви и обири, в които може да се включите или да пренебрегнете по ваш избор. За щастие въпреки че извън основаната история има огромен набор от мисии, този път структурата на GTA е по-стегната от тази в предните части. Хората в Rockstar са майстори на разказваческите умения и представят цялата свобода на придвижване на играча. Подобно на Red Dead Redemption тук постигането на 100-процентово преминаване става чрез изчистването на задачите от определен списък, а не чрез правенето на абсолютно всичко поради простата причина, че има толкова много дейности и някои от тях са практически безкрайни.

Това вече се превърна в клише, но

светът на GTA V определено е като жив

Разбира се, това все пак е игра и ако наблюдавате внимателно всичко, което се случва около вас със сигурност ще откриете почти невидимите конци, които дърпат персонажите и случките, но това наистина са подробности. Прекарайте достатъчно време в света и ще откриете безкрайно повтарящи се диалози или пешеходци, чието АІ не им позволява да спрат или да се огледат, но това определено е една от най-добрите симулации на свят във видео игра. Някой със сигурност би се запитал защо след престрелка посред бял ден Майкъл не е начело в списъка на издирваните, но в крайна сметка това не е симулация, а развлечение, а и едва ли някой би искал в средата на приключението героят му да прекара пет години в затвора, нали? GTA V ви предлага честна сделка – не задавайте такива неудобни въпроси и в замяна ще получите един от най-големите и красиви виртуални светове, в които може да се забавлявате. Искате да играете голф, да гледате филми, да карате оф-роуд и какво ли още не – всичко това и много допълнителни неща са част от играта.

Като цяло Grand Theft Auto винаги ни е предоставяла изключителна свобода на действие. Поне докато не стигнем до самите мисии, които са крайно праволинейни и скриптирани. Да, това важи за по-голямата част от Grand Theft Auto V.

Обирджийските мисии

обаче предоставят известен избор. Първият пример за това е, когато Майкъл и Франклин ограбват бижутерски магазин в центъра на Лос Сантос. Причината? Майкъл причинява на едно бомбастично имение в Каньона нещо, което може да бъде описано само като „Смъртоносно оръжие 2“, и трябва скоропостижно да намери 2.5 млн. долара, за да плати на неговия собственик , който, уви, е криминален бос. Първо трябва да огледате магазина, да направите снимки на алармената система, вентилационните шахти и изхода. Междувременно Лестър изготвя самия план. Веднъж щом сте избрали подходящата екипировка и превозни средства, започвате да планирате обира. Как предпочитате да го осъществите? С гръм и трясък или тихо и безшумно? И двете опции са еднакво надеждни. И двете изискват подбирането на правилния екип.

Лестър ще ви предостави списък с „надеждни“ престъпници, като вие трябва да изберете от всяка една категория. Нуждаете се от шофьор, хакер и стрелец. Дали предпочитате опитен тип, чийто шанс да се провали е по-малък, но същевременно ще иска и по-голям дял от плячката, или новак с два пъти по-ниско заплащане, но със значително по-ниски статистики? Да речем, че решите да подходите тихо и безшумно и наемете стрелец-новак. Като нищо той може да изгубите, наред с дела, който носи, по време на високоскоростната гонка накрая.

Общо взето обирите са отличен геймплей елемент. Някои са по-заплетени и по-добре замислени от други, но всички предоставят алтернативни маршрути и една прекрасна динамика между риск и награда, която ще ви кара да се замислите, преди да направите своя избор. Във всяка мисия имате възможност да активирате кино камерата (като натиснете или задържите B например). По този начин ще гледате действието сякаш това е някой екшън филм от 80-те. В случай че всичко се обърка и настане дива престрелка, Grand Theft Auto V

вече предлага една значително по-добра бойна система

Подобно на Red Dead Redemption, клик на RB ще накара героя ви да се плъзне, затича, прескочи или прикрие (в зависимост от мястото, където се намирате). Автоматичното прицелване пък ускорява ритъма на престрелките и ги прави значително по-плавни. Специалното умение на Майкъл е добре познатия ни куршумов ефект (bullet-time), докато Тревор може да нанася повее щети и същевременно да има по-добра защита. Макар и изкуственият интелект да е значително по-качествен от предишните части, и тук има какво още да се иска. Съекипниците ви ще изтласкват противника напред, ще дават инструкции и ще разкриват позициите на врага. Те обаче не са особено добри в изненадите по фланга и притискащия огън и до голяма степен тези задачи се падат именно на вас. Престрелките няма да ви разочароват, но ако искате алтернатива – винаги може да прибегнете и до близък бой. Вкарването на ъперкът на някой твърде устат тип винаги доставя удоволствие. По-дългите меле битки обаче не могат да се сравняват с елегантността и прецизността на престрелките.

Управлението на превозните средства

е по-качествено от всякога – ще шофирате сред повече трафик и препятствия и из много по-голяма мрежа от задни улички. Различните коли си имат и различни плюсове и минуси, а когато стигнете до някое високоскоростно преследване, ще видите колко по-лесно е да установите контрол над возилото си. Пък и Франклин разполага със специално умение, което забавя времето по време на шофиране и ви улеснява, когато сте седнали зад волана на някоя спортна кола. Из Лос Сантос е пълно с места, където каскадьорски скокове и улични преследвания, а разнообразието от превозни средства е забележително. Отново имате възможност да откраднете която и да е кола, без значение дали в нея има човек или не, и да я съхранявате в гараж. Всичко може да бъде кустомизирано – да я пребоядисате, да увеличите скоростта й, да й добавите брони и т.н. Стига да разполагате с пари, разбира се.

Голф и стрип клубовете също не са евтини. Това важи и за татуировките, подстригванията, новите дрехи и инвестициите в недвижими имоти. Отделните субмеханики се отключват по малко и в първите 6-10 часа геймплей ще може да пазарувате нови дрехи, да играете тенис или на борсата, да наемате джет ски и т.н. Купуването на недвижими имоти е отличен начин за натрупването на пари. Бизнесът обаче трябва да бъде ръководен, а някои имоти дори ще ви принуждават да изпълните конкретна мисия, свързана с тяхното поддържане.
Лос Сантос е такъв, какъвто пожелаете да бъде

Дори можете да изключите своя iFruit смартфон, за се откъснете за малко от историята и героите. Общият брой произволни обаждания и покани, които преди ви губеха времето, са значително по-малко. Вашият смартфон обаче не е само за разговори. С едно натискане на D-пада можете да проверяват вашия имейл, текстовите съобщения и да влизате в интернет. Имате възможност да се обаждате и на второстепенните герои, да си уговаряте срещи или да търсите потенциална работа. Rockstar дори ви позволяват да промените тапета и мелодията на звънене.

Каквото и да си говорим, Grand Theft Auto V е огромна. Това е един от най-завършените и най-разнообразните светове, на които можете да попаднете в днешно време. Ако натиснете D-пада, ще можете да избирате между главните герои в реално време (стига да не сте обвързани с конкретен персонаж в съответната мисия). Можете да ги заварите в стрип клуб, да играят на голф или просто да спорят с някого на улицата. Всичко това допринася за чувството на реализъм, което блика от цялата игра.

Разбира се, не всичко е перфектно

Понякога, когато решите да поспите, за да запишете играта, светът ще е напреднал с няколко часа. Това обаче не важи за вашето домочадие (например лелята на Франклин или семейството на Майкъл) – те правят точно това, което и в мига, в който сте си легнали.

В графично отношение Grand Theft Auto V изглежда страхотно, а нивото на детайли е поразително. Моделите на героите обаче не са кой знае какво, особено отблизо. Разбира се, докато седите на покрива и се наслаждавате на красивия залез или шофирате под дъжда просто за удоволствие, това със сигурност няма да ви прави впечатление.

Общо взето, Rockstar са свършили отлична работа и Grand Theft Auto V ще ви плени в своя свят с часове. Отделните механики сработват идеално и без съмнение това е най-добрата и увлекателна част от поредицата. Изиграването й е задължително. Пък и на 1 октомври стартира GTA V Online – мултиплейър компонентът на заглавието. Как са се справили Rockstar с него? Тепърва ни предстои да разберем. 

напиши коментар
 

526 мнения
профил »
shpekovsalam каза на 23.09.2013, 07:00 ?. :

К'ви са паролите?

*if you know what I mean*

748 мнения
профил »
rosniak каза на 23.09.2013, 07:00 ?. :

iFruit... :D:D:D

2059 мнения
профил »
Zipy каза на 23.09.2013, 07:53 ?. :

минуси
нищо наистина революционно


I am gonna piss myself from laughter.

Да оправляваш 3-ма по време на една мисия, като скачаш от един на друг. едновременно да играеш с 3-ма човека в игра с отворен свят.

Или новия AC и CoD с новите скинове на оръжията са по-иновативни :D

746 мнения
профил »
Blackbird каза на 23.09.2013, 10:32 ?. :

Стане ли въпрос за смяна на персонажа по време на мисия, играта е супер ограничаваща, като в много случаи ако не смениш героя, когато играта те пришпори, мисията се проваля.

В смисъл, не че механиката не е пипната, ами просто не е толкова неограничена. колкото от R* говореха преди играта да излезне. Почти всяка мисия, в която играем и с тримата си има ясно скриптирани моменти, в които играча няма избор, трябва да смени героя. И не говоря за избор между тримата; в повечето случаи действието се върти около двама персонажа.

Не съм задълбал яко в историята, но за момента е такова положението със смяната на героите.

Иначе извън мисиите можете да си перкате и сменяте по всяко време.

2059 мнения
профил »
Zipy каза на 23.09.2013, 15:59 ?. :

Винаги има какво да се желае, но е ново за GTA, нови са и още 10000 малки неща, който ги няма в предишните части.

Разликата от GTA 3 до GTA 4 e oгромна точно, колкото разликата от 4 до 5, всичко е по-добре направено, шофирането, стрелбата. Ако GTA 4 беше жив град, GTA 5 e жив свят.

497 мнения
профил »
Ton4o каза на 23.09.2013, 17:05 ?. :

Blackbird e абсолютно прав, никаква идея защо са му дали толкова много минуси...

Иначе съм съгласен, че няма нищо революционно, аспектът с тримата главни герои определено е сигурна стъпка напред, но е част от еволюцията, на която ставаме свидетели във всяка следваща GTA. И така е по-добре! Революция би означавало рязко променяне на класическата формула, а това би било доста необмислен ход от страна на Рокстар!

2059 мнения
профил »
Zipy каза на 24.09.2013, 06:01 ?. :

Момчета, поиграйте малко играта преди да съдите :) знам, че гроздето е киселко като е височко, но стига коментирали игра на база на youtube клипчета.

768 мнения
профил »
Kazomir каза на 26.09.2013, 19:36 ?. :

Да управляваш няколко героя по време на мисия не е никак революционно...

1336 мнения
профил »
sollider каза на 23.09.2013, 08:39 ?. :

Минусът е абсурден откъдето и да го погледнеш и е сложен просто да запълва мястото в графата. Геймплеят и мисиите са интересни, особено ако гледаш и кътсцените, а управлението на тримата герои поднася още по-голям кеф на играча. Тая статия сигурно е писана от същия мамут, който беше пуснал изписаните глупости, че GTA била игра за пубери и прочие.

1192 мнения
профил »
Toxic Forever каза на 23.09.2013, 08:46 ?. :

5 за помията SC: Blackshit и 5.5 за шедъовъра GTA V.

I like your style, WC Mania...

63 мнения
профил »
prone каза на 23.09.2013, 11:59 ?. :

А ще излиза ли за PC :D

1296 мнения
профил »
hyper' каза на 23.09.2013, 18:50 ?. :

Помия, а ми хвали единицата, дето е "иди в точно това храстче, удари го точно този точно по лявата вежда". Аре бегай бе, смешко.

742 мнения
профил »
jenssn каза на 24.09.2013, 13:06 ?. :

Ти пък едно сравнение направииии ...

140 мнения
профил »
NapipaiGO каза на 23.09.2013, 08:52 ?. :
Редактиран на 23.09.2013, 09:00 ?.

искам я за ПЦ ,гъзстар >:@ !

150 мнения
профил »
t-ru каза на 23.09.2013, 08:56 ?. :

Нищо революционно!? Ходете се гръмнете!!! Играта тепърва ще се дооценява както стана с 4-ката.
За ПЦ ще я има към нова година ;) !!!

154 мнения
профил »
horhe каза на 23.09.2013, 09:51 ?. :
Редактиран на 23.09.2013, 09:53 ?.

Браво за ревюто PCMania (минусът не е верен, ама айде от нас да мине). Моля ви направете и ревю на GTA Online.

77 мнения
профил »
Kailox каза на 23.09.2013, 10:10 ?. :

Играта е перфектна. 10 / 10

284 мнения
профил »
Antov каза на 23.09.2013, 10:17 ?. :
Редактиран на 23.09.2013, 10:23 ?.

Играта е невероятна. Всеки един аспект е пипнат до най-малкият детаил. След 10 мин игра те обзема едно много странно чувство все едно си в Сан Андреас но с няколко джена напред. Всеки един персонаж е толкова добре представен като умения, история и характер, че те поглъщат с първите стъпки. За сега съм в началото (20%) но играта до такава степен те поглъща, че искаш да разгледаш всичко и всички. Върнат е модинга на героя като прически, татуси и облекло. Тунинга на всеки автомобил ти предоставя доста голяма разновидност от части, които биха могли да бъдат сравнени с partlist'а на NFS Underground. Радио-станцийте са много и с всевъзможна музика. Готино е да слушаш Next episode докато караш кадилак кабрио.

77 мнения
профил »
Kailox каза на 23.09.2013, 10:30 ?. :

Свободната игра на ГТА 5

Полицията този път трябва да ви види за да започне да ви преследва и да ви обстрелва с куршуми така ,че бягството с кола не е единственият начин да избягате от тях. Има много сгради и квартали в които можете да се скриете и да не бъдете забелязан от полицията на Лос Сантос, което прави играта много по разнообразна от предишните издания на ГТА.Когато не сте на мисия може да ограбите избран от вас хранителен магазин , само като насочите пистолет към продавача и той ще ви даде парите от касата , след което ще бъдете преследван от полицейски коли. Можете също и да нападнете камиона на банката който е в движение,като го взривите с поставен от вас експлозив на камиона , и по този начин ще можете да вземете парите които са били в него. Възможно е да попаднете на различни престъпления в града в които можете да се намесите, и да помогнете на избрания от вас човек. Полицаи ще поискат от вас помощ ако не могат да се справят със престъпници които стрелят по тях.

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 24.09.2013, 06:51 ?. :

Всичко което си казал изглежда добре с изключение на последното. То просто няма логика. Само от любопитство, как искат помощ от теб "Ей ти, цивилния! Ела тука да отстреляме едни бандити докато чакаме подкрепление!"? =)

20 мнения
профил »
Brannik каза на 23.09.2013, 10:35 ?. :

Оценките на PC Mania се пишат от аматьор.
Как може да мислиш изобщо,че няма нищо ново ?

1076 мнения
профил »
Deroni76 каза на 24.09.2013, 13:11 ?. :

Има разлика между ново и революционно.

86 мнения
профил »
DeanWin каза на 23.09.2013, 10:36 ?. :

Все още не съм прочел ревюто, нито коментарите, но видях минуса и ме чукна в кътния зъб направо. :D :D :D :D :D

1192 мнения
профил »
Toxic Forever каза на 23.09.2013, 10:46 ?. :

И аз не съм го чел, но най-епичното е "GTA през 2013 г. до огромна степен си остава същата игра като GTA през 2002 г."

Как да го коментирам, просто не знам...

21 мнения
профил »
Dante каза на 23.09.2013, 10:46 ?. :

Супер ревю PC Mania. Изпреварихте ни с няколко часа :D И ние написахме двойно ревю и се оказва, че сме единствените в България, които са написали ревю на тази игра. А ние попринцип не сме сайт само за игри. Трагедия. На когото му е интересно:
http://podmosta.bg/gta5/

193 мнения
профил »
Rostik79 каза на 23.09.2013, 10:58 ?. :

Моля някой да обясни кое е революционното в играта! Виждам, че не сте съгласни с минуса от статията, но не съм видял някой да напише добър пример за нещо революционно ново, което за пръв път се среща в игра и тепърва ще виждаме в други игри, примерно. Питам, защото ми е интересно, не да се заяждам.

1014 мнения
профил »
nvision89 каза на 23.09.2013, 11:08 ?. :

Ми май само "сингълплейър ко-опа", в смисъл че имаш трима дебили с които играеш уж едновременно, ама то е малко като да играеш шах сам със себе си на моменти. Друго революционно въведение в жанра или медиума няма, повечето неща са или доизпипани спрямо GTA IV или са first за поредицата, а не по принцип. Модването на колите, на героя, на оръжията? Какво им е новото на тях? Пуснете си San Andreas, все същия Мур е, само дето там имаше и голямо дилдо като оръжие (което в последствие стана икона на Saints Row) и модване на пушкалата нямаше, ама тук пък е изкопирано от FarCry 3. Т'ва че са вкарали елементи от другите си игри (Max Payne 3, Midnight Club, RDR) в света на GTA - голямо важно, можех да мина и без bullet-time. Играта е достатъчно елементарна и без него. Банковите обири като механика на подготовката са готини, ама намирисват на Payday: The Heist, докато самият "тараш" повтаря оная прочута мисия на 4-ката отново и отново.

Затова и аз питам - какво, моля ви се, е революционно новото?

742 мнения
профил »
jenssn каза на 24.09.2013, 13:14 ?. :

нвизион ти луд ли си бе брат .. БУЛЕТ ТАЙМ В ГТА ... ЕПИИИИИИИИИК !

1 мнения
профил »
zahtpax каза на 23.09.2013, 11:07 ?. :

Така и не разбрах - ще я има ли за PC или не? Кой въобще използва xbox или PS3? От 1000 човека, които познавам, 1000 използват само и единствено PC. Тия от rockstar не са нормални...

1014 мнения
профил »
nvision89 каза на 23.09.2013, 11:13 ?. :

Аз не познавам хиляда човека, които да играят игри, а се виждам с доста представители на човешкия животински вид всеки ден. И все пак има доста от тях, които имат "отключени" конзоли, а аз самия си взех PS3 на старо специално заради GTA V и The Last Of Us. За РС винаги ситуацията с GTA поредицата е била една и съща - няма да има, няма да има, няма да има и хооооп... осем месеца по-късно има! Ако проследиш историята на поредицата (даже Wikipedia може да ти свърши работа) ще установиш че е точно така. Другото е, че Rockstar се интересуват от тези, които ще си купят играта, а те в болшинството си са: а) американци; б) конзоладжии... Така че никой няма да прави порт специално за да можеш ти да си го дръпнеш от Замунда.

1192 мнения
профил »
Toxic Forever каза на 23.09.2013, 11:13 ?. :
Редактиран на 23.09.2013, 11:14 ?.

" Кой въобще използва xbox или PS3?"

LOL

Никой не го *** кой какво ползва в кочината Булгаристан.
В нормалните държави повечето хора ползват предимно конзоли за гейминг, и PC за работа и тук-там някоя стратегийка/rpg, които ги няма на конзолата.

284 мнения
профил »
Antov каза на 23.09.2013, 11:50 ?. :

Take-Two Interactive официално обявиха, че последното им заглавие – Grand Theft Auto V е генерирало приблизително 800 милиона долара от продадени бройки за първите 24 часа от пускането си на световния пазар.

Та кой е луд ?

31 мнения
профил »
tsetso каза на 23.09.2013, 12:17 ?. :

Минусът е без никакво покритие. Рокстар са се постарали да вкарат максимално реализъм в играта но все пак някои хора не могат да го оценят. Нищо не видях за някои други плюсове:
- спира те на СТОП а, изваждат пистолет и те ограбват
- Ако се разхождаш в чужд квартал(на негрите) всичките те гледат недоверчиво и се подготвят за схватка.
- Сбиеш ли се със собственик на куче, кучето те напада.
- Извън града те нападат всякакви диви животни
- като скочиш срещу стената падаш, както и като се пускаш по надолнище с голям наклон.
- всеки от героите има личен живот
- колите имат по-добро управление и се тунинговат повече отколкото на НФС
- Колите ги департират, ако са неправилно паркирани. После се вземат срещу такса
- Има подход към мисиите на обирите. Наемаш си отбор, който взема и процент от печалбата.
- Има какво да правиш с парите си, за разлика от ГТА 4
- Интернета се ползва както трябва, може да се купуват коли и всякакви неща, може да си купуваш и гаражи и да се доставят директно там.
- Може да си поръчаш такси по телефона, може и да водиш свободни разговори с някои от контактите.

Има и още редица други подобрения, но нека да не ви развалям удоволствието.

Играта си е революционна, поне на базата на всичко излязло до сега.

95 мнения
профил »
cecoot каза на 23.09.2013, 20:46 ?. :

/facepalm
Играта е 11/10 спор няма.
Но retards играта няма нищо революционно soory.

742 мнения
профил »
jenssn каза на 24.09.2013, 13:18 ?. :

Напълно съгласен самия свят и поведението на хората са си революционни ... спираш на плажа .. някои си помпат на лостовете почваш да му досаждаш да го буташ оня ти изпушва и почва да те налага. .. все едно истински хора на това AI освен революция какво друго да му кажеш.

21 мнения
профил »
Pishleto каза на 23.09.2013, 12:29 ?. :
Редактиран на 23.09.2013, 12:33 ?.

Значи дадохте 6/6 на оная скриптирана помия The last of us и даже не и писахте минуси, а на най-яката игра GTA V сте дали 5.5/6 и минусът е пълна лъжа. Аз напускам тоя шибан сайт завинаги! К'ви са тия тъпи ревюта!? Ай, сбогом!

142 мнения
профил »
Skygleam каза на 23.09.2013, 12:40 ?. :

Прав ти път.
Само едно нещо преди да тръгнеш - вземи Токсик с теб.

31 мнения
профил »
tsetso каза на 23.09.2013, 12:46 ?. :

Нямат база за сравнение двете игри. Като оставим настрана ГТА, The last of us е страхотна игра.

2059 мнения
профил »
Zipy каза на 24.09.2013, 06:15 ?. :

ей пишлуеме

140 мнения
профил »
NapipaiGO каза на 23.09.2013, 12:38 ?. :
Редактиран на 23.09.2013, 12:53 ?.

аз бих си взел конзола ,но като спестя малко пари че не съм добре финансово . не искам да си отида от този свят без да поцъкам ГТА5 :D

а дори и да има гта 5 за пц или ще е зле оптимизирана или ще иска много кораво пц за да върви добре така че специално за гта по-добре конзола(според мен)

320 мнения
профил »
dido_y каза на 23.09.2013, 13:04 ?. :
Редактиран на 23.09.2013, 13:06 ?.

Минималните хардуерни изисквания на GTA V са:

Intel:
Процесор: Core 2 Duo E4600 2.4GHz
Видеокарта: GeForce GT 340 DirectX 10.0
РАМ памет: 2 GB RAM
ОС: Windows XP or 7
Място на харддиска: 32 GB

AMD:
Процесор: Athlon 64 X2 Dual Core 5400+
Видеокарта: Radeon HD 3800 series DirectX 10.0
РАМ памет: 2 GB RAM
ОС: Windows XP or 7
Място на харддиска: 32 GB

ДАТА: 22 ноември 2013 или на 6 декември

142 мнения
профил »
Skygleam каза на 23.09.2013, 13:08 ?. :

Ако изкарат толкова калпав порт като GTA IV ще трябва доста по-солидна конфигурация за да покрие минимума. Разбира се - надявам се да греша. Все пак Макс Пейн беше супер откъм оптимизация.

20 мнения
профил »
Brannik каза на 23.09.2013, 13:14 ?. :
Редактиран на 23.09.2013, 13:14 ?.

dido_y
Добре ли плащат в Рокстар ?

1014 мнения
профил »
nvision89 каза на 23.09.2013, 13:40 ?. :

Т'ва са минималните на Max Payne 3. По силата на логиката би трябвало да са същите, като енджина е същия, ама: а) не се знае знае ли се (дали ще има РС порт, дъъ) и б) GTA има нужда от доста повече ресурси заради отворения характер на света. Тъй че спокойно можете да умножите тези по две.

320 мнения
профил »
dido_y каза на 25.09.2013, 22:29 ?. :

E, не съм си го измислил...

http://www.blitz.bg/news/article/223711

140 мнения
профил »
NapipaiGO каза на 23.09.2013, 13:27 ?. :

dido_y това са измислици, рокстар никъде не са давали изисквания на ГТА V

81 мнения
профил »
skeptik каза на 23.09.2013, 13:42 ?. :

Разбира се ПС Мания ГТА излиза и 2 дни след това ревю ,а това че новият RОМЕ 2 излезе вече почти преди месец за какво да пишем ревю . Убеден съм ,че в близките дни ще има и за нея ревю ,но къде къде по-кратко .

1014 мнения
профил »
nvision89 каза на 23.09.2013, 14:03 ?. :

Бате, ако не бяха написали за GTA V щеше да е срам - даже по телевизиите вече се извървяха репортажи, да не говорим че дори в днешния брой на безплатния вестник "Анонс" изброяват колите в играта...

Баси майката!

679 мнения
профил »
torrin каза на 23.09.2013, 14:04 ?. :

бахти тъпата игра

114 мнения
профил »
bulgariandragon каза на 23.09.2013, 14:21 ?. :

Ходи се прегледай. И мен ме е яд, че я няма за PC, ама не приказвам тъпотии като тебе...

1336 мнения
профил »
sollider каза на 23.09.2013, 15:35 ?. :
Редактиран на 23.09.2013, 16:22 ?.

Престанете да свързвате фактора "отворен свят" с оптимизацията на играта. Няколко теми по-назад бяхме изброили няколко игри с красива графика и същевременно добра оптимизация, плюс отворения свят. Сега само ще повторя част от тях - FC2, FC3, Just Cause 2, Rage, Fallout.... И как въпросните игри вървят добре на по-слаби компютри? Оптимизация и нищо друго. Ама това, че била с голяма карта, или пък че щяло да иска супер мощен компютър го забравете. Само ако се постараят маааалко повече, както направиха с Max Payne 3, ще се радваме на добри кадри и на не чак толкова силни компютри. Всичко опира до сполучливия build на енджина, а не до това, че нивата в MP3 били стократно по-малки от цялостната карта на GTA V.

1 мнения
профил »
sportala каза на 23.09.2013, 15:48 ?. :

Междудругото играта счупи рекорд за най продаван игра.Иначе гледам walktrough и изглежда много добре.Дано да се появи за пц

346 мнения
профил »
Gusto каза на 23.09.2013, 16:18 ?. :
Редактиран на 23.09.2013, 16:22 ?.

На посредствения геймплей на Bioshock Infinite давате 6 звезди, а на GTA 5, където можеш да правиш почти буквално каквото си поискаш - не. Освен това една игра може да е уникална не само когато внася нововъведения в жанра, а когато наистина има качествен и пристрастявящ геймплей, когато има интересни персонажи и герои и т.н. Иновация заради самата иновация нищо не значи.

Много странни ревюта пишете понякога, не мога да ви разбера...

1336 мнения
профил »
sollider каза на 23.09.2013, 16:27 ?. :
Редактиран на 23.09.2013, 18:01 ?.

Спомни си за статията, че GTA не била нищо повече от любима поредица на подрастващите пубери. Как очакваш от сайт, публикувал подобно "мнение", компетентна и точна оценка на самата игра, след като авторите не са безпристрастни и са подвластни на личните си предпочитания? Точно тук се разминават границите между вкус и обективност - мнозина "гейм журналисти" предават неточно информацията за дадена игра, без да осъзнават, че впрочем са сформирали собствения си възглед за ПОДОБЕН тип игри, а не едно чисто обективно ревю, на каквото разчитат читателите на този сайт. Както виждате самите потребители могат да дадат повече информация за играта (визирам коментара на tsetso), отколкото уважаемите господа, имали честта (за добро или лошо) да ревюират GTA V. Просто прави впечатление как, сякаш умишлено, в ревюто са пропуснати най-важните нововъведения и черти на играта, а в следващия момент дори вече е класирана на "средно ниво пуцалка, нищо ново интересно". Дори и да се стараеш, няма как да не забележиш присъствието на личен мотив у автора. А ако някой от двамата (Рангелов/Йорданов) желае да се защити по някакъв начин, нека говори. Готов съм за отворена дискусия.

346 мнения
профил »
Gusto каза на 23.09.2013, 16:44 ?. :

Има нещо вярно - още от онази статия си пролича негативното (и най-вече небезпристрастно) отношение на този сайт и някои "автори" към играта. Може да сме малка държава и да нямаме кой знае каква гейм журналистика поради тази демографска причина, но това не означава, че нивото й трябва да пада толкова ниско.

Минусите, които авторът на статията е посочил просто ме озадачават. Сякаш ей така напук на играта й е сложил 5.5 звезди. Не че е чак толкова важна оценката, но ако сравняваме с други игри се губи логиката.

497 мнения
профил »
Ton4o каза на 23.09.2013, 17:08 ?. :

Отнякъде изникна новина, че GTA V щяла да се появи за PC до края на годината. Информацията идва, доколкото разбрах, от чуждестранни версии на Amazon, но все още се чака официално потвърждение от Рокстар.

28 мнения
профил »
varban4ev каза на 23.09.2013, 19:05 ?. :

Много се смях като отключих третие герой Тревър. Бирата която се намира в караваната му се казва PisBwasser http://i126.photobucket.com/albums/p95/DARK_611/p ibwasser.jpg

346 мнения
профил »
Gusto каза на 23.09.2013, 19:19 ?. :

Е тя бирата е още от 4-ката...

28 мнения
профил »
varban4ev каза на 24.09.2013, 10:43 ?. :

Така ли? Не съм обърнал внимание...

180 мнения
профил »
Grubiqn каза на 13.12.2013, 04:50 ?. :
Редактиран на 01.02.2014, 04:27 ?.

Казва се Pisswasser B-то което виждаш е буквата есцет от немската азбука :) в превод пикня значи думата :)

279 мнения
профил »
MadMax31 каза на 23.09.2013, 19:20 ?. :

Рокстар си продадоха бройките и сега навсякъде взеха да се лиикват неща за пс версията:)Според някои сайтове играта ще излезе м/у късния ноември и ранния декември най-вероятно за конкуренция с уоч докс.Аз имах възможност да я поцъкам в един приятел и е уникална.Автора с тоя свой минус направо да си умреш.Само си задайте въпроса:GTA 5 ще ми доставили стотици часове игра?Колко други игри излязоха тази година,които предлагат такава продължителност на безпирно забавление?Аз лично си ги зададох и мога да кажа,че въобще не ма боли дали прави некви революции там,нали и се кефя:D

1296 мнения
профил »
hyper' каза на 24.09.2013, 00:36 ?. :

http://hugelolcdn.com/i/175782.gif

679 мнения
профил »
torrin каза на 24.09.2013, 07:12 ?. :

някъде четах че "GTA не била нищо повече от любима поредица на подрастващите пубери" и си е едно от най точните описания на играта които съм виждал

1336 мнения
профил »
sollider каза на 24.09.2013, 07:24 ?. :
Редактиран на 24.09.2013, 08:09 ?.

Това го написах аз, само че беше цитат на тукашен автор с цел да подсиля иронията към това крайно неточно ревю. Не изваждай думите ми от контекста, в който съм ги употребил. ;)

1296 мнения
профил »
hyper' каза на 24.09.2013, 07:46 ?. :

Затова ли в USA и UK се купува повече от хора над 20 години? Ама то затова на места като България хората още говорят "игрите са за деца" и едвам имаме компании за игри, не са виждали в един Gamestop или Game как най-спокойно си влизат улегнали мъже в костюми и дори жени например и обсъждат и купуват игри.

679 мнения
профил »
torrin каза на 24.09.2013, 10:31 ?. :

не става въпрос дали игрите са за деца или не, аз самия не съм в първа младост но не ме интересува дали и кой мисли така, правя това което ми харесва, та ако оставя заяждането настрана и подхвана клишираната тема за младото поколение и т.н., ГТА серията олицетворява най добре това което е харесват днешните хора - моткане насам натам, неработене, пари коли жени, колко е готино да си леко или не много леко лошо момче/момиче и т.н.

1296 мнения
профил »
hyper' каза на 24.09.2013, 17:27 ?. :

Приятелю - не. Мисля че си нямаш идея колко ролеви игри (Skyrim, Dark Souls, Guild Wars 2), игри с невероятни истории (The Walking Dead, The Last of Us, Deus Ex HR) и дори с пъзели (Portal, Professor Layton) се правят и купуват. Просто GTA е нещото, което всеки иска - лесна да хванеш и да цъкаш, но далеч не е единственото, което се котира на пазара.

77 мнения
профил »
Kailox каза на 24.09.2013, 08:03 ?. :
Редактиран на 24.09.2013, 08:04 ?.

Ако си мислите ,че оценката на PC mania е субективна, трябва да видите мнението на журналистката от GAMESPOT Carolyn Petit , която е дала оценка 9/10 на GTA 5 заради женомразство в играта. Ето ви линк към темата : http://www.gamespot.com/grand-theft-auto-v/review s/grand-theft-auto-v-review-6414475/

776 мнения
профил »
BaronZlovon каза на 24.09.2013, 08:27 ?. :
Редактиран на 24.09.2013, 08:27 ?.

gamespot
:yao:

742 мнения
профил »
jenssn каза на 24.09.2013, 13:05 ?. :

НИщо революционно .. то самата и визия е революция ве пич ...

742 мнения
профил »
jenssn каза на 24.09.2013, 13:43 ?. :
Редактиран на 24.09.2013, 13:51 ?.

GTA през 2013 г.

до огромна степен си остава същата игра като GTA през 2002 г.


ТИ СИ СЪщо си си останал пълен кон с капаци ... да не говорим как ревюто за DS3 беше копи паст-е от eurogamer .. w гоогле транслатор едва ли не направен .. мноо слаби журналисти сте наистина .. язък че носите все още името от любимото ми списание едно време .. и имам чуството че просто тука ревютое преразказания трейлър особено с частта с бижутерския магазин .. И Това за автоматичното прицелване е ЕДНА ГОЛЯМА ШИТНЯ >>>

969 мнения
профил »
Serious Sam каза на 24.09.2013, 13:44 ?. :

Аз да мина да пусна коменарче само... :)

777 мнения
профил »
veluvian каза на 24.09.2013, 15:42 ?. :

Чудно как мнозина се дразнят от минусовата оценка "нищо революционно ново". Разбира се, че това е минус. С или без него, GTA V пак си остава хит и вечна сензация, бъдете спокойни, но няма нищо лошо в това да имаме винаги големи очаквания. Ако няма иновативност в една игра, няма смисъл, рутината и еднаквостта могат и да продават за момента, но те не определят еволюцията в гейминга и в технологиите изобщо, те не определят и бъдещето.
Ако пък за някои смяната на героя в GTA V е истинска новост... съжалявам, превъзмогнете егото си и не се задоволявайте и с малкото трохици, които ви дават разработчиците. Иначе със сигурност играта ще е размазваща, още си спомням когато бях 9 клас и излезе GTA Vice City и през пролетта пропуснах няколко организирани бранета и масови яденета на череши по дърветата с приятели, само и само за да мина Vice City-то. Беше тотален наркотик... минал съм по тоя път и някак вече днес това не ми доставя удоволствие, колкото новото и новите предизвикателства и идеи в един продукт.
Приятна игра на всички!

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 25.09.2013, 07:53 ?. :

Смислен коментар. +1

742 мнения
профил »
jenssn каза на 25.09.2013, 15:15 ?. :

buxahuaxhuxhuxhuaxhu човек самия AI на хората из града е невероятен .. 9 клас си бил да си играл вице ситити ооо боже .. има още брада да ти расте .. !

77 мнения
профил »
Kailox каза на 24.09.2013, 17:33 ?. :

Може би и по графика е почти същата както през 2002 :D

742 мнения
профил »
jenssn каза на 25.09.2013, 15:15 ?. :

you just wen FULL RETARD BRO.... NEVER GO FULL RETARD ... !

1296 мнения
профил »
hyper' каза на 27.09.2013, 10:26 ?. :

Irony, "bro", do you speak it?

150 мнения
профил »
t-ru каза на 25.09.2013, 09:13 ?. :
Редактиран на 25.09.2013, 09:16 ?.

vulevian - Демек вече си пенсиониран геимър, никви игри не те грабват понеже си загубил нещо и в същото време даваш сериозно мнение и си съгласен с минуса.

Може би ако играта имаше shooting системата на Black ops, героя да беше само един с меланхоличен гейски характер както в Sleeping dogs, Mafia II и т.н. щеше да не обърнете внимание на истинските иновации и веднага щеше да и лепнете 6-ца.

Както и да е, играта заслужава 6-ца в сравнение с всички останали игри.
Ето и някои адекватни минуси които съществуват още от предишните игри и не проумявам защо R* не са ги оправили до сега:

- Заключването на интериорите: След като вземете дадена мисия свързана с интериор (квартира, заведение, клуб), дадения интериор след това остава заключен завинаги.

- В целия Los Santos, има само един нощен клуб/дискотека и това е стриптиз клуба, в провинцията липсват пияните селски барчета.

- Ако сте в пустинята, насред нищото и до вас има човек който убивате с пистолет с заглушител, полицията ви надушва, ако полицейска кола направи нарушение и ви блъсне докато вие също сте в кола, то вие сте виновни.

- Не можете да карате влак.

- Моловете за които говореха преди да излезне играта, как вътре има пазаруващи, ескалатори и т.н. въобще не съществуват на тяхно място има обикновени магазини които можете да ограбвате.

- Демиджа на колите и моторите е тромав и оскъден, цялостната физика на моторите е стъпка назад в ставнение с ГТА 4 (засилваш пистов мотор, дигаш го на задната гума минаваш през бордюра където моторът отскача и в следващите секунди зависи от височината може да изпълниш спиращи дъха лупинги, премятания и т.н. в ГТА 5 това не става!!!)

Има и много други за които не се сещам в момента.

202 мнения
профил »
Avempartha каза на 27.09.2013, 23:00 ?. :

Нали трябва да се остави нещо и за шестицата.

742 мнения
профил »
jenssn каза на 25.09.2013, 15:18 ?. :

ee werno li samo edin streeptez klub ima .. puk hem golqm grad golqmo neshto w gta4ta imashe mai 3

216 мнения
профил »
Nikeca каза на 25.09.2013, 17:10 ?. :

Dragon къде си да коментираш тъпо и елементарно, както винаги :)))) отдавна не съм те хранил лично и ми липсваш къде си :)) айде GTA 5 ще го направиме RPG заради тебе хахахаха

1978 мнения
профил »
DragonSlayer каза на 25.09.2013, 19:31 ?. :

Играта не представлява интерес за мен, затова - добра ли е, лоша ли е, ми е все тая.

Твоето участие пък запълва нишата от тъпи и елементарни коментари, така че ме лишаваш и от тази възможност.Абе, майна, да те питам! Ти уж все храниш, пък все посран излизаш при всяка размяна на реплики. Страдаш от загубата на краткотрайната памет ли, мазохист ли си, не знам.

216 мнения
профил »
Nikeca каза на 25.09.2013, 20:25 ?. :

С тебе "братле" няма как да излезна насран никога, щото ти вечно ще си 1ви левъл в твойта RPG фантазия некадърнико :)))

1336 мнения
профил »
sollider каза на 25.09.2013, 20:33 ?. :

Къде са ревютата на HUIroes VI и F.U.C.K. 3 ? Както и на още 20-30 любими игри????? Срам и позор! Вместо да скандираш за тях, ти се разсейваш с глупости.

216 мнения
профил »
Nikeca каза на 25.09.2013, 20:36 ?. :

Храненето на такива като люспестият и тебе никога не е губене на време :))

1336 мнения
профил »
sollider каза на 25.09.2013, 20:52 ?. :
Редактиран на 25.09.2013, 20:53 ?.

Не си мисли, че тая странична занимавка да обиждаш мене или Dragon е повече глупава от това да ревеш за ревюта на игри от преди няколко години. В крайна сметка във втория вариант поне очакваш да видиш нещо (макар и това да не стане в конкретния случай), но на обиждането ти само някой на твоя акъл би ти се вързал, така че, уверявам те че е повече от загуба на време. Иди в някой друг сайт с потребители на твоята възраст, които биха ти отвърнали със същото. ;)

216 мнения
профил »
Nikeca каза на 25.09.2013, 21:20 ?. :
Редактиран на 25.09.2013, 21:22 ?.

просто заглъхни бе, 1во не знаеш на колко съм и 2ро 8мо и 12то с рпг-то сте толкова смешни и нелепи, в опитите да сте умни и различни, че не е реално! просто сте тъпи бе тва е. не ви обиждам, констатирам факти ;)

1336 мнения
профил »
sollider каза на 25.09.2013, 21:23 ?. :

Кви факти констатираш точно ти? :D:D Че съм RPG маниак? Bitch please, моите любими жанрове са далече от всички ролеви игри. Плюем и с*рем на фактите ти, толкова ти разбира малкото мозъче. xD

216 мнения
профил »
Nikeca каза на 25.09.2013, 21:39 ?. :

Ти си селянин и орач, дето е придобил първият си комп 2010та! Аз например го придобих 1995 ;) ама карай :)) и рпг-то не си ти профан!

1336 мнения
профил »
sollider каза на 25.09.2013, 21:48 ?. :

И през всичките тези години друго занимание на компа си освен да спамиш за ревюта и да се заяждаш с останалите не владееш. В такъв случай ще е по-добре да не изтъкваш подробности около личния си живот, че сам се закопаваш с тях. Току виж със следващото си "остроумие" си се затапил сам, че няма да има какво повече да добавя по въпроса. Стига си ми отнемал от удоволствието да те гавря.

216 мнения
профил »
Nikeca каза на 25.09.2013, 22:15 ?. :
Редактиран на 25.09.2013, 22:54 ?.

Подробности??? Гавриш??? Ама ти верно си някъв девствен мега неудачник а :))) я кажи колко си бил тормозен като малък :) предлагам да си решиши всички проблеми като си метнеш компа от мн високо, изчакаш няколко секунди и се опиташ да го настигнеш :)))) найстина нямам какво да ти кажа повече ХАХАХАХХАХА еххх нуло нуло колко си кръгла :DD

1336 мнения
профил »
sollider каза на 27.09.2013, 07:48 ?. :

И все пак гледам си решил теста по български, който ти дадох по-долу, и си поправил неОдачника, та иначе аз, Dragon и всички останали сме кръгла нула, а ти си перфектен. :)

1336 мнения
профил »
sollider каза на 25.09.2013, 22:33 ?. :

Последно се занимавам с тебе, че оправия с глупака няма. Хората са го казали отдавна преди моето съществуване. ;)
http://www.myschoolbel.info/Test5.html
влез тука, отнема не повече от 20-30 минути, че като ти чета селския диалект и неграмотните приказки (a.ka. неОООООООдачник) ме хваща жал за майчиния ми език. Поне като се опитваш да тролиш някого, прави го по интелигентен начин, а не по примитивен - с обидите напред, при това написани възможно най-нечетливо. А сега оттук на сетне пиши каквото си искаш, нищо от това, което кажеш отсега нататък няма да си играя дори да го чета, камо ли да отговарям. Бих спорил до последно с интелигентни хора, но не и с глупак, повярвал на собствените си изгъзици.

216 мнения
профил »
Nikeca каза на 28.09.2013, 22:21 ?. :
Редактиран на 28.09.2013, 22:21 ?.

Само нз на кой всеки коментар му е редактиран по 1000 пъти :))) ЖАЛЪК СИ БЕ! Умри и не се прераждай ако обичаш!

1336 мнения
профил »
sollider каза на 29.09.2013, 12:46 ?. :

Е, аз си редактирам коментарите за да заменя някоя дума с друга, не като теб да си поправям елементарните правописни грешки, жалкар. А сега след като видях, че се дразниш като някакво дете от всичко, което пиша - свиквай - ще ме срещаш из доста статии на сайта. :)

216 мнения
профил »
Nikeca каза на 29.09.2013, 13:59 ?. :

Зн ще имам възможност да те правя на 2 стинки още дълго овчарче бедно :)))

1336 мнения
профил »
sollider каза на 29.09.2013, 16:00 ?. :

Как бе, мой, като ме псуваш като каруцар ли? Знай, че щом АЗ ТЕ ДРАЗНЯ (сам си го каза по-долу) винаги ще те предизвиквам, а ти ако си тъп, продължавай да ме храниш, по тоя начин само ме мотивираш. :D

216 мнения
профил »
Nikeca каза на 29.09.2013, 16:42 ?. :

Направо ще преядеш селяко дрипав :))) и без тва си беден и нямаш и за хляб, така че кажи едно мерси ;)

216 мнения
профил »
Nikeca каза на 25.09.2013, 22:37 ?. :
Редактиран на 25.09.2013, 22:37 ?.

Ако ще нз какъв разбор да ми направиш и да пратиш милион сайта пак ще си хлебарка ;) нулооооо за такива като тебе само райд помага!!

2059 мнения
профил »
Zipy каза на 26.09.2013, 06:29 ?. :

Събери сила и се исправи пред лошите батковци дето те тормозят в училище или пред блока, да си изливаш комплексите в този сайт няма да спечелиш много. Тук вече всичко сме видяли. Като човек дето чете и не е засегнат от спора коментарите са ти смешни и са като от някой не разбран и не много умен петокласник.

Като махнем анонимноста на нета може и да си един нормален млад момък, но дори и анонимнно само се излагаш, можеш да спеш или да продължиш да ни забавляваш за твоя сметка е :)

216 мнения
профил »
Nikeca каза на 26.09.2013, 10:56 ?. :

Тихо всички, че Никеца ебеееее :))

777 мнения
профил »
veluvian каза на 26.09.2013, 11:30 ?. :

ку - ку, ку - ку...

748 мнения
профил »
rosniak каза на 29.09.2013, 20:14 ?. :

Тихо всички, че nikeca го ебат.
/fixed

95 мнения
профил »
cecoot каза на 27.09.2013, 23:05 ?. :

Ако някой може да ми обясни защо няма все още Review на Total War: Rome 2
Все пак е PCMania...все още....

20 мнения
профил »
Brannik каза на 28.09.2013, 11:41 ?. :

Братле, TW роме2 е пълния фейл.След 2ъпдейта още цикли и зарежда по 5 минути на ход при 4-ядрените процесори на амд, най-вероятно и при другите е така.

1336 мнения
профил »
sollider каза на 28.09.2013, 17:17 ?. :

Brannik, това не отговаря на въпроса защо няма ревю. Ако наистина играта е толкова зле, нека го опишат в рамките на няколко абзаца статия и готово. Но нека не прекаляваме с тия заявки за ревюта, че започваме да приличаме на един драг потребител по-горе...

216 мнения
профил »
Nikeca каза на 28.09.2013, 22:25 ?. :
Редактиран на 28.09.2013, 22:57 ?.

cecoot ТИ НЕ РАЗБРА ЛИ, ЧЕ В ТОЯ УМРЕЛ САЙТ НЯМАТ ПАРИ И АКО НЕ ИМ ПОДАРЯТ КОПИЕ НА ИГРАТА НЕ Й ПРАВЯТ РЕВЮ!!! СЛЕД ДЪЛГА КАМПАНИЯ ЗА ЛИПСВАЩИ РЕВЮТА, ТОВА МИ БЕШЕ КАЗАНО НА ЛИЧНИ ОТ ЕДИН ОТ АВТОРИТЕ КАТО БЯХ ПОМОЛЕН УЧТИВО ДА СИ МЪЛЧА!!! САМО ДЕТО НЯМА ДА СТАНЕ :)))

За ревюто на Хируса 6! Името на автора няма да го споменавам от елементарна коректност!

причината е много проста, Ubi не ни даде копие. Можех да напиша ревю по пиратската версия, но защо, когато един голям издател не е склонен да съпортне един геймърски сайт с една кирлива бройка на една игра, ние да го подкрепяме? Знам, че тази игра заслужава ревю и добра оценка и съжалявам, че не си го прочел. Вярвам, че ще запазиш това мое изказване само за себе си.

В ПС МАНИЯ НЯМАТ ПАРИ ДА КУПЯТ ЕДНО КИРЛИВО КОПИЕ, ЗАТОВА НЯМА РЕВЮТА НА 10КИ ЛЮБИМИ ИГРИ! ЗА ТВА СПИСАНИЕ СЪМ СИ ДАВАЛ ПОСЛЕДИТЕ ДЖОБНИ КАТО МАЛЪК И В МОМЕНТА УМИРАМ ОТ СРАМ!!! УУУУУУУУУУУУУУУ!

1296 мнения
профил »
hyper' каза на 28.09.2013, 23:18 ?. :

За пръв път съм леееко съпричастен на Никеца.

216 мнения
профил »
Nikeca каза на 28.09.2013, 21:52 ?. :
Редактиран на 29.10.2013, 21:56 ?.

.!.

1336 мнения
профил »
sollider каза на 29.09.2013, 08:47 ?. :
Редактиран на 29.09.2013, 08:53 ?.

хахахахах :D Не знаех за тоя мой скрит талант да дразня боклуци като теб. Добре, имам апел към потребителите на РС Мания - стига сте питали за ревюта, че по тоя начин сте съпричастни с "каузата" на едно мрънкащо, малко и наранено от липсата на ревюта на някакви глупави игри фенче. АЙ със здраве, Никец.

95 мнения
профил »
cecoot каза на 11.10.2013, 14:22 ?. :

Интересно ми е какво ще напишат "+" и "-", както и коментарите. Естествено ,че ще питам защо няма ревю. И насърчавам другите да го правят също, иначе сайта губи правдоподобност , все пак Rome II си е супер голямо PC издание , не е някой малък Инди проект.

1336 мнения
профил »
sollider каза на 12.10.2013, 09:06 ?. :

cecoot и Nikeca - аз също съм оставал разочарован от липсата на ревюта на любими игри и според мен трябва да се насърчава писането на такива, НО... не е мястото да търсите липсващите ревюта под статиите за други игри - има различни форми за контакт с някой от администраторите - пишете на някой от авторите и там дори е по-вероятно да получите желаните отговори. Но това тук му се вика спамене и офтопик и няма смисъл да превръщаме всяка статия в спорове на подобни теми. Останах не по-малко разочарован от вас, когато съм се опитвал да намеря ревюта на игри като Saints Row: The Third (и сегашната IV), Resident Evil 6, Remember Me... на повечето игри им бяха написали превю няколко седмици преди премиерната дата, но дотам. Ревюта няма и до ден днешен.

20 мнения
профил »
Brannik каза на 29.09.2013, 19:12 ?. :

Айде,бе тия шитстар няма ли да обявят кога ще има PC версия :D

20 мнения
профил »
Brannik каза на 30.09.2013, 09:05 ?. :

Мда,ще трябва добра машинка за да вади добра картина.
Те само да я пуснат пък мен ме устройват и някакви медиум графики...

150 мнения
профил »
t-ru каза на 30.09.2013, 14:22 ?. :
Редактиран на 30.09.2013, 14:23 ?.

"Ще трябва зверски компютър"; "И РС от наса не може да я подкара"... Престанете с това бе детски радости!!!
Компютрите са си ОК!
Всичко зависи от оптимизирането демек точните правилни кодове които казват на процесора с тия облаци и трева кво да прави, на видеото за броя пиксели и Anti-Aliasing... и т.н.
В IV тези кодове са пълна скръб затова сте с такова впечатление и това че е Open world няма никакво значение просто си има определен Draw Distance (периметър на зареждане на текстурите) след него всичко е импостери (първоначалния вид на дадена текстура преди да зареди на HD качество).

Друг е въпросът дали R* нарочно я правят неоптимизиране за РС за да може nvidia, ati i intel да гушат.

20 мнения
профил »
Brannik каза на 30.09.2013, 14:52 ?. :

А може и на драскачите там това да са им възможностите откъм оптимизиране. Пример: Total War Rome 2

1565 мнения
профил »
n00b каза на 01.10.2013, 09:30 ?. :

Много силна игра! Ще остане като all time great! Възхитително количество детайли, хумор и наистина огромен и богат свят, достоен за пълно разучаване.

Каквато и да е РС версията с нов компютър за 1000 лева ще се играе на почти максимални настройки, хардуера напредна много за последните години и дори да е оптимизирана зле, пак ще се играе и на по-слаби настройки. Пък и играенето на GTA V не е задължително, особено когато не си го плащаме :)

156 мнения
профил »
bojosan каза на 25.10.2013, 01:33 ?. :
Редактиран на 25.10.2013, 01:34 ?.

Kрасива игра и нищо повече.Изпипана е само визуалната техническа част.Прицелването е патраво и левашко,шофирането все едно колата се плъзга по лед и няма сцепление,дистанциите са свръхмега неадекватни,бойната система -понякога ме озадачава,въпреки че е само с две копчета,мисиите са правени като за ония от Карлуково,елементарни и обидно тъпи,въобще в тая игра има само едно fuck ,което се поватря поне 5000 пъти ,и което трябва да впечатли малолетните тъпанари.Трябва да си отявлен дебил,каквито са повечето пуберчета ,за да ти хареше.

742 мнения
профил »
jenssn каза на 25.10.2013, 11:15 ?. :

spoko e .. she izleze za pc i si4ko shte e ok !

117 мнения
профил »
gerg каза на 17.12.2013, 22:11 ?. :

Добро ревю

355 мнения
профил »
PureJustice каза на 23.12.2013, 13:52 ?. :

23.12.13
Няма един слух за задаващо се gta...

1336 мнения
профил »
sollider каза на 23.01.2014, 22:32 ?. :

Слухове имаше много, и продължават да излизат, но докато R* не го обявят официално, останалото са си празни приказки.

2 мнения
профил »
Doriftarcold каза на 10.04.2014, 17:41 ?. :

Ako nqkoi iska da cukame online pi6a se Doriftarcold v PSN :) a ako iskate i da govorim skype qni2000

2 мнения
профил »
Doriftarcold каза на 10.04.2014, 17:44 ?. :

Eto i edin malak gameplay na igrata ot men http://vbox7.com/play:cde9c0f1cd ako nqkoi iska da si dobie predstava kak izlglejda

3 мнения
профил »
trevor_ каза на 30.04.2014, 10:15 ?. :

Играта не е за 6 звезди. Играта е за поне 10 звезди! Преди малко врътнах първите 2 часа, а съм минал едва 2 мисии. Защо? Ами тепърва започва кефенето на свободния режим. Не знам как може да напишете, че няма нищо революционно. Но в играта има диви животни (пуми, елени...) има тенис, йога, кучета и още куп нововъведения. Друг е въпроса колко реалистично е всичко в играта... Не знам какъв дебил трябва да си, за да плюеш по този шедйовър. Айде, почвам отново. И малко по-малко ще се добера до ненормалника Тревор ;д

2 мнения
профил »
olek5554 каза на 28.12.2015, 14:15 ?. :

Истина е, че GTA III и последвалите Vice City и San Andreas революционизираха гейминга, давайки нагледна представа на играчи и дизайнери за това как се изгражда един модерен отворен свят. До огромна степен си остава същата GTA през 2002 г ... нищо наистина революционно ... Кои идиот написа тая статия ?

2 мнения
профил »
olek5554 каза на 28.12.2015, 14:19 ?. :

основните мисии се активират като отидете до конкретна точка ... СЕРИОЗНО човече ти си гении а ние до сега си мислим как да играем мисията ........... тоя човек повече ама никога не бива да пипа игра или поне да му се дава възможност да коментира дадена игра ...
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Grand Theft Auto V

Ревю:
В самия край на годината нека видим кои са най-продаваните игри през 2018 г. в платформата на Valve.

Превю:
Според Rockstar Лос Сантос е по-голям от Red Dead Redemption, San Andreas и Grand Theft Auto IV взети заедно. Впечатляващо, нали?

новини:
Феновете не са доволни от действията на Rockstar за справяне с проблема. Очакванията са всичко да са нормализира, след като играта стане отново платена.
Няма място за повече догадки! Новата безплатна игра в онлайн магазина на Epic е Grand Theft Auto V.
Уви, макар че предлага няколко мисии, оригиналните мисии от Vice City не са налични.
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
God of War III 67
Assassin's Creed 2 (PS3 и Xbox 360) 62
Bayonetta 46
Assassin's Creed: Brotherhood 29
Grand Theft Auto V 29
Alan Wake 27
Metal Gear Rising: Revengeance 25
Transformers: The War for Cybertron 23
Quantum Break 19
Assassin's Creed: Rogue 18