facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Game of Thrones Episode 1:Iron from Ice
Ревю | 08.12.2014 | автор: Любен Марковски


оценка:
Производител:
Telltale Games
Издател:
Жанр:
Екшън
Платформа:
PC
сайт на играта »

плюсове

- светът на поредицата е изключително кадърно пресъздаден, без да има несъответствия между играта и книгите/сериала

- чудесни визия и озвучение

- интересна история и реални решения, които влияят върху събитията в нея

- интригуващи и многопластови герои

минуси

- синхронизацията между движението на устните и говора понякога е слаба

- моментни насичания, въпреки покритите изисквания

В наши дни е невъзможно популярна творба да се задържи само в оригиналния си медиум. Филми, книги, комикси, игри – всичко пуска клони в други формати, било то чрез продължения, предистории или дори спинофи. Точно такова е и последното отроче на калифорнийците от Telltale Games. Поредният им point-and-click adventure, чрез него те запълват празнината между пета и шеста книга, както и между четвърти и пети сезон на сериала, и ни връщат в мрачните и разкъсвани от война земи на Вестерос. Явно не само аз мразя да чакам следващата брънка от веригата.

Here be story details!

Действието в играта ще се развива успоредно със сериала, започвайки от края на трети сезон и приключвайки точно преди началото на петия. Епизодите ще бъдат шест и в тях ще поемем управлението на представители на дома Форестър – още не сме го срещнали в сериала, но е споменат в книгите. Домът Форестър са предани васали на Старките и подкрепят краля на Севера Роб Старк в похода му срещу Ланистърите. На знамето но дома има Бяло дърво с черен меч отпред (чудно къде се е затрил синът на Араторн). Девизът им е „Желязо от лед”. А вечер се гощават с печено на шиш пиле, пълнено със сладки картофи, пъдпъдъци с чесън и магданоз, и най-доброто вино от избата… Опа, леко се отплеснах. 

Та, за историята -  още в началото на епизода се озовавате насред важно събитие от сюжета. Поемате ролята на Гаред Тътъл – скуайър на лорд Грегор Форестър, племенник на кастелана му Дънкан и син на свинар. Все завидни благороднически титли, които героят ни ще трябва неколкократно да защитава. Без да разкривам спойлери, ще кажа само, че се случват няколко съществени обрата и Гаред се озовава в центъра на събития, за които нито знае много, нито е особено подготвен, но бъдещето на дома може да зависи от него. 

Обаче Гаред е просто зъбно колело в огромната сюжетна машина. Подобно на книгите и сериала, играта прехвърля топката на следващата глава – в случая, на третият син на лорд Форестър – Итън. Все още младо момче, на Итън ще се наложи да избира между детството си и преждевременното възмъжаване. Появата му е ключова за сюжетната линия и немалко неща зависят от решенията му.

Третата глава е посветена на Мира Форестър – най-голямата дъщеря на дома и дама от антуража на Марджери Тирел. Озовала се далеч от замъка си насред гнездо от усойници – а именно Кралски чертог – на нея се пада нелеката задача да играе играта на тронове с най-неприятните представители на всеобщите любимци Ланистър. 

Историята се развива от гледната точка и на тримата, като играта редува персонажите и събитията почти като на филм.

Това са само трима от 13-те оригинални персонажа, създадени за играта, като играчите ще поемат контрол върху петима от тях през целия сезон. Създателите са включили и вече познати персонажи от книгите и сериала, така че потапянето в света на Вестерос да бъде пълно.

Костюми и декори

Графиката е чудесна. С лек комиксов стил, тя по-скоро напомня картина с маслени бои, което идеално пасва на света, създаден от Джордж Мартин. Както във всяка игра на Telltale Games, тук също е обърнато огромно внимание на детайлите.

Озвучението е много добро, като вече познатите ни герои са с гласовете на актьорите от сериала. Новите персонажи също са много добре пресъздадени, с гласове, съответстващи на характерите им. Изобщо, всичко е на много добро ниво, каквото сме свикнали да очакваме от фирмата-разработчик.

И присъдата е…

Крайна оценка ще можем да дадем, след като изиграем целия сезон. Сегашната е временна. По мое мнение, Telltale Games имат едни от най-добрите сценаристи в момента, при това не само в гейм индустрията. С оглед на качествата на първия епизод съм уверен, че ще получим качествена странична история – подобаващо допълнение към епоса „Песен за огън и лед”. Досега играта е брутална, кървава и пълна с тежки решения и неочаквани обрати, точно като творбата, от която черпи вдъхновението си. Разликата е, че докато всеки фен на поредицата си има любими персонажи, тяхната съдба зависи главно от Джордж Мартин. Тук ще можем сами да изградим героите и да решим какво ще се случи с тях. Остава да изчакаме търпеливо следващите епизоди, за да се потопим в свят, изпълнен с кръв, насилие и подмолна политика. 

 

 

 

 


 

напиши коментар
 

748 мнения
профил »
rosniak каза на 09.12.2014, 07:31 ?. :

Минусите сте ги сложили, колкото да има минуси, нали ?

360 мнения
профил »
pepito_18.1 каза на 09.12.2014, 08:02 ?. :

и ква стана тя, ревю на драгон ейдж няма щото няма кракната версия? срамота бе пц мания

707 мнения
профил »
sturba каза на 09.12.2014, 09:50 ?. :

Много скоро ще има крак, така че ще напрявят не се притеснявай

360 мнения
профил »
pepito_18.1 каза на 09.12.2014, 11:53 ?. :

ми не съм се запретеснил, който се интересува специално от играта отдавна е изчел другаде каквото го интересува, просто не предполагах че и те си теглят игрите от замунда

969 мнения
профил »
Serious Sam каза на 09.12.2014, 09:26 ?. :

Аз пък искам в следващия епизод да поемем контрол над дома на Сали Спектра - винаги ми е била по интересна от ония скъсаняци Форестър.

207 мнения
профил »
Sean каза на 09.12.2014, 23:21 ?. :

>"интригуващи и многопластови герои"
>Game of Thrones

http://media3.giphy.com/media/iKkUkjlcxCizu/giphy .gif

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 10.12.2014, 15:06 ?. :

Опит за коментар?

http://media3.giphy.com/media/iKkUkjlcxCi zu/giphy.gif =)

296 мнения
профил »
TheOnlyHero каза на 14.12.2014, 13:00 ?. :
Редактиран на 14.12.2014, 13:01 ?.

Не знам как това нещо може да се класифицира като игра! Само кликаш отгорови и гледаш клипчета.Същото удоволствие ще е да "играя" онези безсмислени и бездарни фейсбук игрички ! Чудно ми е що за човек би му харесало,лично на мен не ми допада.
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Game of Thrones Episode 1:Iron from Ice

новини:
Студиото Telltale Games загатна, че подготвя "супер тайни изненадващи анонси", които трябва да чуем преди Коледа.
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Mortal Kombat Komplete Edition 207
Mass Effect 2 96
Prototype 86
Dead Space 3 80
Dark Souls II - видео ревю 72
Assassin's Creed IV: Black Flag 71
DmC Devil May Cry 66
Portal 2 65
Grand Theft Auto V 61
Dishonored 58