facebook facebook
 
 
 
   
 
GSM зарядно устройство за колело
02.02.2011 | автор: Филип Станиславов


оценка:

Вносител:

Цена:
30 евро
сайт на продукта »
плюсове
Много удобен и нестандартен начин за зареждане
Лек, няма да го усетите
Непромокаем калъф пази самия апарат
минуси
Цената е по-висока от очакваното

Мобилните телефон практически са олицетворение на мобилността – може да ги вземете навсякъде и да говорите по всяко време… докато батерията на апарата не се изтощи и отново изпаднете в комуникационно затъмнение. На помощ обаче се притича телекомуникационният гигант Nokia, който ни предлага нова джада, с чиято помощ може винаги да държите батерията на телефона заредена.
 
Докато сте в движение. Буквално.

Става въпрос за нов вид зарядно устройство, което се използва докато карате колело. Комплектът се състои от въпросното зарядно, стойка за телефон и динамо, което превръща въртенето на педалите в енергия за апарата ви. Въпреки че става въпрос за активно движение, не мислете, че ще трябва да се чувствате като роб в римска галера, за да поддържате нивото на батерията високо. 10-минутна езда със скорост от 10 км/ч е достатъчна, за да подсигурите енергия за 28 минути непрекъснат разговор по GSM-а си или да го държите в готовност цели 37 часа. Самата стойка пък е гумена, което й придава стабилност и предпазва апарата от падане при по-неравен път. За да предпазите телефона си от дъжд или кал, може да го приберете в непромокаемия калъф, който също върви към комплекта.

Ако искате да сте максимално ефективни, може да си закупите допълнително и microUSB адаптер, с чиято помощ да включвате към нестандартното зарядно устройство и някои от по-изтънчените модели на Nokia като N97 и N900, които по принцип не се поддържат от велоустройството. Те обаче се броят на пръсти, тъй като в огромната си част всички телефони с марка Nokia могат да бъдат зареждани по този начин. Пълният списък на съвместимите модели може да откриете тук. Използван заедно с Ovi Maps, комплектът може да се окаже изненадващо полезен за колоездачи, тръгнали на дълъг път.

Новото зарядно устройство на Nokia се очакваше на пазара в края на миналата година, но сега стана ясно, че финландската компания възнамерява да го пусне в началото на 2011 г. Пазарната му цена ще бъде 30 евро, което е почти двойно в сравнение с първоначалната информация от преди няколко месеца. Ако обаче сте склонни да прежалите парите, ще се сдобиете с оригинален и екологичен начин да държите мобилния си апарат винаги в готовност. 

напиши коментар
 

55 мнения
профил »
pachogipsovo каза на 03.02.2011, 14:44 ?. :

Да имаше и за Сони Ериксон...много пари тва нещо е
напиши коментар
 
ПРОДУКТ НА СЕДМИЦАТА  

AOC представи новия монитор AG273QX

ОЩЕ телефони
Huawei Mate 10 Pro покори CES 2018 45
Xperia XA2 и Xperia XA2 Ultra 36
Huawei Mate 10 Pro: AI на помощ 32
Телефон: Sony Ericsson W350 25
Galaxy S8 и S8+ приордъри във Виваком 23
Как да уловим коледното настроение в снимка 19
iPhone 7 и iPhone 7 Plus вече в Мтел 19
iPhone 4 – струва ли си? 18
Смартфон: ZTE Axon Elite 4G 18
Снимай празника с Huawei 16