facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Freedom Force
Ревю | 29.05.2002 | автор: Сергей Ганчев


оценка:
Производител:
Irrational Games
Издател:
EA Games
Жанр:
Ролева игра
Платформа:
PC
сайт на играта »

Класическите комиксови супергерои са понятие, почти непознато за географските ни координати. В годините до нас са достигали единствено Batman, Spiderman и още няколко. Все персонажи, имали късмета да се превъплътят в анимационна форма. Купищата други paper-based типове са обречени на пълна липса на интерес във и за милата ни родина. Един от малкото шансове на прослойката да получи известна популярност на българска земя са редките игри, посветени на темата. Последната такава е Freedom Force.

Squad-based tactical game

Настоящият продукт е нещо крайно забавно от типа: "Повел ми хайдутин Кольо чета, да пуцат по гарги". В случая основата на конфликта е отряд патриотични американци, борещи се със злото на комунизма. Като катализатор на действието се изявява интергалактически злодей, решил да доведе Земята до самоунищожение. Единствената пречка пред плана на коварния злобар е разпиляната енергия Х, дала свръхсили не само на няколко лоши комунисти, но и на групичка абсолютно съвестни граждани.

Герои

Супергероите, с които се играе, са най-разнообразни. Освен по външен вид персонажите се разграничават главно по наличните си способности. Freedom Force предлага възможност за производство на собствени положителни елементи и доизкусуряване на старите. По-опитните юзъри могат да изменят външния вид на създанията, стига да разполагат с нужния софтуер и мерак. Появилите се като резултат творения могат да са наистина забавни. Единственият им недостатък е, че струват много, а точките, които се печелят от нивата, не са кой знае какво и кой знае колко.

Отделните мисии се играят с екип от до четирима ултрамегаперсонажи. Управлението им по време на действието е лесно, превключването от герой на герой е бързо, а и те, оставени сами на себе си, се справят сравнително добре. Ако мелето стане твърде голямо, действието може да се стопира до издаване на правилната команда.

Минус

Малкото бъгаво нещо във Freedom Force е изкуственият интелект на лошите. Повечето от злодеите са като къртици в ясен слънчев ден. Милите нещастници се оставят да бъдат замеряни с най-разнообразни предмети без да реагират по какъвто и да е начин. Неприятното е, че дори в състояние на атака не проявяват фантазия. По-опитните играчи няма да изпитат никакви затруднения.

Картинки

Атмосферата на играта е нещо средно между "Флаш Гордън" и "Джони Браво". За разлика от скорошния Spiderman, Freedom Force е с далеч по-засилени комиксови мотиви. Отделните филмчета, които свързват историята, напомнят класическа рисувана историйка, анимациите са малко, с повечко статични елементи.

Самото действие предлага изчистена картина без някакви особени изхвърляния. Героите са красиви, но леко ръбати, за сметка на това движенията им са приятни. Особено забавни са някои от бойните сцени. Ефектите им са от рода на шарени комиксови облачета, в които излизат думички от рода на "бууум" и "тряс". Патосът, с който се четат репликите, е перфектен, макар и да напомня на хилядосериен телевизионен сериал. Самите аудиоефекти са множество и най-важното на място. 

 
системни изисквания
PentiumII на 300 , 64 MB RAM
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Freedom Force

Ревю:
Въпреки използваните триизмерни модели на персонажите и заобикалящата ви среда, дизайнерите са успели да запазят традиционния комиксов стил.

Чийт:
Супер героите не са много супер с кодове.

ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Diablo III 147
The Elder Scrolls V: Skyrim 141
Ревю в прогрес: Diablo III 135
Torchlight II 114
Dragon Age: Origins 102
Mass Effect 2 96
Darksiders 2 87
The Witcher 3: Wild Hunt 86
Mass Effect 3 82
The Witcher 2: Assassins of Kings 78