facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Far Cry 3
Ревю | 29.11.2012 | автор: Светлин Бояджиев


оценка:
Производител:
Ubisoft Montreal, Ubisoft Massive, Ubisoft Red Storm, Ubisoft Shanghai
Издател:
Ubisoft
Жанр:
Шутър
Платформа:
PC
сайт на играта »

плюсове

Бликащ от живот отворен свят

Солиден геймплей, предоставящ различен тактически подход

Многообразие от задачи

Готини герои

Страхотна визия

минуси

Кооп и мултиплейърът изглеждат излишни

Всичко започва като най-обикновен глупав тийнейджърски филм. Група младежи заминават за тропическия остров о-в Рук, за да прекарат няколко безпаметни дни в екстремни приключения и пиянски среднощни забавления. Внезапно, досущ като „Стръв" (Shark Night), нещата се преобръщат надолу с главата. Вместо на кръвожадни акули обаче, нашите приятели се натъкват пиратска група, наричаща се Ваас, която ги отвлича...

Няколко юмрука по-късно и един брат по-малко

За щастие с това всякакви прилики с посредствените тийнейджърски филми свършват. Започва истинският Far Cry 3. Такъв, какъвто би трябвало да бъде. С гигантски отворен свят, пищна тропическа визия и мрачна, дори любопитна история, разгръщаща се на фона на целия този кървав Рай.

Вие сте Джейсън Броуди. Вашият по-голям брат току-що умря пред очите ви, въпреки че всячески се опитвахте да спрете кръвотечението от врата му със собствените си ръце. По-малкият ви брат е в неизвестност. Другите ви приятели също. Всички са станали жертва на ерудирания психопат и лидер на Ваас, който стои в основата на мащабна мрежа за трафик на роби. Като по чудо успявате да се измъкнете от лапите на пиратите и се събуждате в леглото на странен тип и с не по-малко странна татуировка на лявата си ръка...

След този набързо скалъпен туториъл започва и вашето истинско приключение. Една битка на оцеляване в гигантски и изключително враждебно настроен свят.

Far Cry 3 - кралят на шутърите с отворен свят

О-в Рук е нещо необикновено. Всяко кътче от него буквално блика от живот и без съмнение приключението, което всеки един от вас ще преживее на него, ще бъде коренно различно. Това, разбира се, се дължи до голяма степен на факта, че Far Cry 3 е като пясъчник, в който всичко е възможно.

Да речем, че ви натоварват със задачата да превземете лагера, разположен на около 2 км от вашата текуща позиция. Качвате се на своя джип и потегляте по прашния път. Слънцето, отразяващо се в капака на возилото, блести в очите ви. Жегата е пропила всяко една част от вашето тяло. Изведнъж - на около 500 метра от вас - виждате, че има спряла кола, а хората около нея принадлежат на Ваас. Спирате бързо и се шмугвате в храстите. И докато планирате как точно да се промъкнете безшумно край тях и да прережете гърлото им с верния си нож (играта определено насърчава стелт геймплея - т.напр. ако избиете хората в една база, без да ви открият, получавате повече опит), леопард изскача зад гърба ви и ви прехапва гърлото...

Разбира се, това е само една от възможните развития на ситуацията. Кола на пътя може и да няма, вие може и да не приемете мисията за превземането на лагера, а вместо леопардът да ви убие, вие вероятно бихте могли да реагирате по-бързо от мен и да го пронижете със стрела, а след това, да го одерете и да използвате кожата му, за да си направите нещо полезно и практично.

Вместо да се промъквате незабелязано към противниците пък, може директно да се врежете с колата си в тях, да излезете и да ги разпердушините с някое от множеството огнестрелни оръжия, обогатено с различни приставки. Екшън елементът е стабилен и играта рядко забравя, че всъщност е шутър и огромните експлозии са задължителни

Направи си сам

Занаятчийските системи отдавна не са елемент, присъщ единствено за ролевите игри, и Far Cry 3 не е изключение. По пътя си ще се натъквате на всевъзможни растения, които може да използвате за приготовлението на най-разнообразни еликсири. Едни от тях ви лекуват, други подобряват бойните ви умения, трети - ловните и т.н. Системата не е твърде комплексна, но пък е сравнително разнообразна и лесно приложима. Не е необходимо да се намирате на специфично място, за да направите даден предмет. Достатъчно е да отворите менюто и да изберете това, което ще майсторите.

Кожите на одраните животни също ще ви влязат в употреба. С тях може да си направите торба, в която да слагате повече предмети. А защо не и кесийка за муниции или пък портфейл за пари?

Освен с елиминирането на десетките противникови бази (това намалява цялостното противниково присъствие в района) и майсторенето на предмети, ваша милост може да посвети времето си и на

занимания от всякакъв тип

На о-в Рук ще откриете 18 радио кули, като изкачването на всяка една от тях си се своеобразно мини предизвикателство. Веднъж когато се доберете до върха, ще може да разкриете всички важни точки в района - например нови мисии. Дори ще получите достъп до нови оръжия в местните магазини, а някои ще станат безплатни. Впоследствие, вместо да скачате в купа сено както в Assassin's Creed, ще се спуснете по една стоманена жица за броени секунди до земята.

О-в Рук е пълен и с най-разнообразна фауна, която определено не се страхува от вас. Имате възможност да се ангажирате и с ловни мисии - например да убиете пантера с лък или пък мечки с пистолет. Предизвикателствата са най-разнообразни.

Налични са и мисии, в които трябва да откриете даден човек и да го елиминирате с церемониалния си нож. Включени са дори и шофьорски задачи.

Що се отнася до гореспоменатите противникови бази - макар и крайната цел да е една и съща (унищожение), нито една от тях не изглежда твърде еднаква. Всяка е елегантно вплетена в цялостния пейзаж. Някоя може би е разположена в полите на планински връх, друга пък е на възвишение или пък в близост до плажа. Всичко това прави подхода към всяка една от тях уникален и предизвикателен.

Въобще - о-в Рук е пълен с всякакви изненади

Изскачате се до който и да е връх и ще се натъкнете на парапланер, с който може да полетите над местността и да се насладите на пейзажа. Всяка колиба по пътя крие някаква плячка. Всяка пещера или изоставена база буквално ви подканва да се вмъкнете в нея и да видите какво може да откриете в нея.

Лека-полека от турист, заминал на перфектната си ваканция, която се обръща надолу с главата, Джейсън Броуди ще се превръща в перфектният хищник, готов на всичко, за да освободи о-в Рук от тиранията на Ваас.

Всяка успешно изпълнена задача ще ви дава опит. Впоследствие ще може да разпределяте натрупаните точки в три категории с умения, изобразени като татуировки по тялото ви. Много бързо ще започнете да елиминирате бързо и безшумно големи групи от врагове, експлозиите няма да ви нараняват толкова много, ще дишате по-дълго под вода, ще презареждате, докато спринтирате, ще се придвижвате по-бързо, пълзейки и т.н.

Far Cry 2 срещу Far Cry 3

Някои от нещата, казани дотук, важат и за втората част. Авторите обаче са се постарали да елиминират някои от основните недостатъци на предшественика, които - макар и допринасяха за усещането, че се намираме в един брутален и реалистичен свят - често пречеха на играча да се наслади максимално на геймплея. Общо взето Far Cry 2 бе на първо място свят, а на второ - игра.

В този ред на мисли - неудобната система за бързо пътуване е заменена от по-ефективна, проблемът с постоянния респаун - разрешен, а чекпойнтовете са доста по-умело разпръснати. Стелтът също е пипнат и начинът, по който изкуственият интелект взаимодейства с вас в този момент, е далеч по-добър.

От всичко казано до момента е очевидно също така, че светът във Far Cry 3, за разлика от двойката, не изглежда голям и скучен. Напротив - той изобилства от любопитни второстепенни куестове и занимания. В нито един момент няма да се почувствате пришпорени да направите нещо. Авторите само ви посочват къде има задача. От вас зависи дали ще отидете там и дали ще я изпълните.

Кооп и мулти

Освен изключително дълга сингъл кампания, Far Cry 3 предлага и кооперативен режим за четирима души. Тук вие и вашите приятели ще може да изживеете историята на няколко души, готови на всичко, за да си отмъстят на капитан на кораб, който се е опитал да ги продаде на пирати. Коопът е доста по-линеен от сингъла, но пък за сметка на това е допълнен от няколко готини ситуации, окуражаващи съревнованието. Така например в един момент ще бъдете подканени да се качите на возило и да видите кой от четиримата ще успее да събере части за една бомба възможно най-бързо.

Мултиплейърът пък включва режими, характерни за почти дейности и режими, характерни за повечето шутъри на пазара. С подобна детайлна сингълплейър кампания и с далеч по-мултиплейър ориентирани игри на пазара обаче се съмнявам, че някой би обърнал внимание на този аспект от Far Cry 3.

В заключение

Far Cry 3 представлява едно забележително техническо постижение - брилянта във аудиовизуално отношение и пропита с разнообразен и увлекателен геймплей. Без съмнение един от най-добрите шутъри с отворен свят. Ако не и най-добрият. 

 
системни изисквания
Dual core CPU (Intel Core2 Duo E6700, AMD Athlon64 X2 6000+ или по-добър), 512MB Video RAM (NVidia GeForce 8800 GTX, AMD Radeon HD 2900 или по-добра), 4 GB RAM
напиши коментар
 

242 мнения
профил »
angelsx каза на 30.11.2012, 11:36 ?. :
Редактиран на 30.11.2012, 11:36 ?.

Това е играта на годината.EPIC . . .

108 мнения
профил »
Maximus72 каза на 30.11.2012, 11:54 ?. :

2012 не беше една от най-силните години за гейминга. Очакваната Mass Effect 3 беше много добра но явно не достатъчно. Диабло 3 (която най-много очаквахме) се оказа пълен провал а след това и Уоу получи поредния си експанжън(нищо ново). Излязоха и редица други продължения (като Прототип 2) както и нови проекти,но повечето не бяха нещо особено. Тази година съм наистина впечатлен само от The Witcher 2 EE (попринцип се води игра от 2011 защото ЕЕ внася само подобрения и 1-2 куеста) , а също и от Halo 4. Друг достоен наследник на предишните си игри е Far Cry 3 и мога да кажа,че си заслужава добрата оценка. Всички продължения,които излизат трябва да следват примера на FC 3 ( а не както Диабло 3 стои в сянката на Диабло 2).
Искрено се надявам 2013 да ни представи по-добри игри защото лично аз от доста време не съм скучал толкова по отношение на гейминга за една година.

142 мнения
профил »
Skygleam каза на 30.11.2012, 12:08 ?. :

Явно си пропуснал доста от големите заглавия на 2012 като Max Payne 3, Hitman Absolution, Assassin's Creed 3, Dishonored и др. Не бих нарекъл 2012 скучна за гейминг ни най-малко. Аз лично не мога да смогна да изиграя всичко хубаво излязло напоследък.

193 мнения
профил »
Rostik79 каза на 30.11.2012, 12:40 ?. :

Като добавим Darksiders 2 и Borderlands 2 всъщност имаме една добра година за гейминга + още няколко големи заглавия (но не и кой знае колко интересни) като новия CoD и МОН.

1320 мнения
профил »
Finalrequiem каза на 30.11.2012, 16:33 ?. :
Редактиран на 30.11.2012, 16:33 ?.

Къде забравихте Dishonored, Sleeping Dogs и Guild Wars 2?

20 мнения
профил »
AlterEgo каза на 30.11.2012, 18:04 ?. :

и ест хак и слаш рпгто на годината torchlight 2 :--) ;Ц

1335 мнения
профил »
sollider каза на 30.11.2012, 18:40 ?. :

Assassin's Creed III
Hitman: Absolution
Dishonored
Max Payne 3
Darksiders II
Sleeping Dogs
Diablo III
Far Cry 3
плюс още някои високо оценени заглавия, които не ми харесаха:
Torchlight II
Borderlands 2
Със сигурност има и още, но ако ги изредя всички поста ми ще стане доста дълъг. 2012 беше щедра към геймърите.

716 мнения
профил »
Drecher каза на 30.11.2012, 19:18 ?. :

Моите лични игри на годината са Spec Ops: The Line и The Walking Dead.

1335 мнения
профил »
sollider каза на 30.11.2012, 21:30 ?. :

@max не бих казал, че абсолютно всичко изредено ме е изкефило толкова много, че да го помня години напред, но мога да ти кажа кои игри превъртях с кеф:
Hitman: Absolution
Dishonored
Darksiders II

И в момента цъкам Far Cry 3, за мен играта е убиец, не очаквах от Ubi да са се постарали чак толкова с новото попълнение към поредицата.

1072 мнения
профил »
BoBiTy666 каза на 30.11.2012, 11:59 ?. :

Можеше да има повече оръжия .. Но пак играта надмина очакванията ми. :)

108 мнения
профил »
Maximus72 каза на 30.11.2012, 12:28 ?. :

@Skygleam- Новия Хитман е добър,но Кървави пари беше по-добър, AC 3 е поредния AC (не,че е лош де) , Макс Пейн 3 също не носи духа на предишните игри. Dishonored обаче е добра.
Повярваи ми,пробвал съм повечето големи заглавия,за да направя такова заключение ;)

108 мнения
профил »
Maximus72 каза на 30.11.2012, 20:13 ?. :
Редактиран на 30.11.2012, 20:15 ?.

@sollider- Да,заглавията наистина са много,но кажи ми честно,впечатлиха ли те наистина (ама като истински душевен оргазъм) повечето от тях? Както казах,тая година продълженията на големите игри просто са под всякаква критика в сравнение с предшествениците си ( като изключим Halo 4,Borderlands 2 и Far Cry 3).Новите проекти също не са чак толкова добри (не казвам,че са лоши). По-дяволите Dragon's Dogma,която предполагам,че никои не очакваше с голямо нетърпение ни представи уникална нова система за бос битки в РПГ игра( Е! В много други аспекти куца.) Това което се опитвам да кажа,е че не може да се разчита на рекламната кампания и на големите имена. Това най-добре ни го показаха Близард,които наистина не очаквах да развалят така Диабло.
Ако ще да има само по 5 големи заглавия на година,обаче наистина да ме накарат да стана след финалния бос и да изрева от кеф. Лично аз не намерих нито една такава игра през тая година. Разбира се,вие може да сте се изкефили. Всеки с мнението си.

58 мнения
профил »
dimitarlalev88 каза на 30.11.2012, 12:19 ?. :

Абе хора кажете как се правят тия спринцовки за здравето, че нещо не ми стана ясно...? Не съм много на ти с английския, а ми се играе. :(

326 мнения
профил »
Daynov каза на 30.11.2012, 12:42 ?. :

За тях ти трябват зелени листа.

1296 мнения
профил »
hyper' каза на 30.11.2012, 13:32 ?. :

Търсиш на картата зелени листа, режеш, отиваш в главното меню > crafting и си правиш това, което ти трябва.
А ако на мен някой ми каже къде има boar hide, ще се радвам (че се напълних с pig hide в опитите си да открия другия вид).

166 мнения
профил »
Sem каза на 30.11.2012, 22:47 ?. :
Редактиран на 30.11.2012, 23:45 ?.

hyper1, до лекаря, три спирки с въжето и още малко!Има и леопард даже :)

166 мнения
профил »
Sem каза на 30.11.2012, 12:45 ?. :
Редактиран на 30.11.2012, 15:44 ?.

Играта е страхотна, но можеше да бъдете и малко критични, защото не е като да няма за какво.
Сейв системата е ужасна, ровенето в менютата досадно, а управлението на МПС е... катастрофално :)
Иначе играта се нарежда редом до Borderlands и Darksiders, поне що се отнася до моите критерии за тази година.

114 мнения
профил »
bulgariandragon каза на 30.11.2012, 12:46 ?. :

Страхотна работа. 2-ката беше хубава, но тази е велика.

2757 мнения
профил »
Zlob каза на 30.11.2012, 15:26 ?. :

Страхотен психопат е главния лошковец.Не знам защо но ми напомня на Жокера(RIP Ledger! ) от The Dark Knight.

1320 мнения
профил »
Finalrequiem каза на 30.11.2012, 16:35 ?. :

Играта е велика накратко казано. Трябва да се пробва. Айде със здраве :)

20 мнения
профил »
AlterEgo каза на 30.11.2012, 17:18 ?. :

ей, слейър, тебе те знам понеже 10 от 10 пъти си завършваш мисълта със 'айде със здраве'. като некъв изваден от разказ на елин пелин си

1320 мнения
профил »
Finalrequiem каза на 30.11.2012, 17:35 ?. :

Проблем? :)

20 мнения
профил »
AlterEgo каза на 30.11.2012, 17:58 ?. :

а не, споделям с интернета моите размисли и страсти HEYEAYEAYEA http://www.youtube.com/watch?v=9LHe8dbI2d k

190 мнения
профил »
Freedom каза на 30.11.2012, 17:05 ?. :

Още не съм я почнал, но силно се надявам да не е като предишната в която всичко интересно и оригинално се изчерпваше в първите 30мин.

332 мнения
профил »
Tranquil каза на 30.11.2012, 21:41 ?. :

Много, ама много по-добра е от предишната. Не само като геймплей, а и като атмосфера. Голямо внимание към детайла е обърнато.

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 30.11.2012, 17:39 ?. :

Играта има един огромен минус и той се нарича Ю-плей. http://www.rockpapershotgun.com/2012/11/30/far-cr y-3-servers-down-already-ubi-this-is-a-mess/

1335 мнения
профил »
sollider каза на 30.11.2012, 18:34 ?. :

Играх около 2 часа някъде, а съм едва в началото на играта. Пространството е огромно, мисиите са разнообразни, а животинският свят не се свежда до 1-2 вида животни, в различните части на картата се срещат различни по вид гадини. AI-то, за разлика от предната част на Far Cry, където NPC-тата бяха повече от малоумни, сега явно са с пипнат интелект, доста интересни движения и действия демонстрират, когато ги нападаш изневиделица. Отвореният свят обаче е най-силната страна на играта. Определено играта е безспорен фаворит в тазгодишните заглавия.

240 мнения
профил »
cobra11ben каза на 30.11.2012, 19:48 ?. :
Редактиран на 30.11.2012, 19:50 ?.

Игра без почти никакви недостатъци. Сейф системата се пренебрегва с времето, защото има fast travel, всички недостатъци от Фар Край 2 като досадните пътни барикади, липсващия животински свят, неработещия стелт и калпавото AI, огромните разстояния, които трябваше да се изминават само за да убиеш дадена цел са премахнати. Има един-два дразнещи технически бъгове и ако бъдат оправени с пач играта ще е абсолютно перфектна! Това, че играта е Скайрим с оръжия е абсолютно вярно твърдение! Мега зарибяваща, разнообразна, пристрастяваща са супер малко думи, с които мога да опиша това прекрасно приключение... Игра на годината...

166 мнения
профил »
Sem каза на 01.12.2012, 00:08 ?. :
Редактиран на 01.12.2012, 00:08 ?.

Ако визираш моя коментар със сеиф системата, ще ти кажа, че си прав за това, защото аз когато искам сейв както казваш използвам точно Fast-a, но за какво трябва да го мисля аз?
Това си е недостатък според мен.

1129 мнения
профил »
ToxicSean каза на 30.11.2012, 20:07 ?. :

Изглежда яко. GiantBomb я харесват много, ще я видя.

1296 мнения
профил »
hyper' каза на 30.11.2012, 21:38 ?. :
Редактиран на 30.11.2012, 21:53 ?.

Holy shit, пичове. В някои от видеоревютата казваха, че нещо музиката не се връзвала чак толкова, когато имало битки особено уж се забелязвало, аз дойдох да кажа, че сигурно след тази игра ще чувам по-малко. Жесток score. Нищо чудно де, пичът е композирал за NFS, CoD, и разни филми като "Бързи и яростни" и "Рамбо".
А мисията, където за пръв път хващаш горелка... Волумето на мах, а дори не съм фен на дъбстепа. Усещането е като трейлърите на CoD, само че вместо само да гледаш нещо яко да се случва на епична музика, в случая го играеш. Който е стигнал до там, знае :]

566 мнения
профил »
{SuPa-1337-Killa} каза на 30.11.2012, 22:35 ?. :

мн е добра не съм спрял да я играм!

1126 мнения
профил »
vanmx каза на 01.12.2012, 01:02 ?. :

Както се очакваше FC3 е много по-добра от FC2, щото двойката е толкова тъпа пуцалка с отворен свят, че просто по-зле е невъзможно да направи :)

1335 мнения
профил »
sollider каза на 01.12.2012, 23:50 ?. :

Повярвай ми, можеше и да е по-зле. FC2, колкото и линейна да беше, имаше своя чар - графиката, атмосферата на тропиците, а и да не забравяме реалистичните престрелки и добрите ефекти. Има си своите минуси, но далеч не е най-тъпата игра с отворен свят.

240 мнения
профил »
cobra11ben каза на 01.12.2012, 01:05 ?. :

Assassin's Creed III беше самоиграеща се игра с мудна кампания и дразнещи бъгове, която те води за нослето(макар, че беще доста добра). Общо взето тази година игрите имаха доста недостатъци(Sleeping Dogs беше наистина уникална, но и там имаше известни проблеми като casual престрелки и грозни модели на автомобилите). Добре, че е Far Cry 3 да направи изключение... Срещат се обаче някои бъгчета, най-дразнещия от които е да ти се бъгне картата и да не можеш да зуумваш, има и бъгове с дублирането на някои контроли. Но ако се изчистят със следващия пач(играта ще си я купя, обещал съм си го) кефа ще е максимален! За догодина очаквам разработчиците на наблягат повече на недостатъците в игрите си, а не върху хардкор графични енджини, ключови за геймплея... :D

166 мнения
профил »
Sem каза на 01.12.2012, 03:04 ?. :
Редактиран на 01.12.2012, 03:13 ?.

Не, че е тема, но ти го казвам като фен на Асасина.
Ако исках да гледам филми, щях да отида на кино.
В тоя Асасин натискам повече "Е" за да разкарам филмите отколкото лявото копче на мишката за да се бия.
За мен е скука която съжалявам, че си купих и която трудно ще изиграя.
Тая обаче ще я изиграя на екс, колкото и да ме дразнят някои неща в нея и дори я смятам за една от най-добрите за годината тъй като не съм привърженик на линейни игри където вървиш и стреляш с мулти за 50 деца избягали от час.
С последното държа да кажа, че не искам да обидя никой, защото бях манияк на MW2, но с годините ми писна тази поредица и вече дори не си правя труда да я пиратствам, както и всички като нея.

63 мнения
профил »
prone каза на 01.12.2012, 08:20 ?. :

някой може ли да ми каже как се отключват другите слотове за оръжия защото мога да взема само едно

197 мнения
профил »
Kompira каза на 01.12.2012, 09:05 ?. :

Натискаш Esc, после crafting/equipment/weapon holsters и ще ти покаже какво ти трябва, за да можеш да го направиш. След което, намираш гадта, убиваш я и и вземаш кожата.

86 мнения
профил »
DeanWin каза на 01.12.2012, 08:45 ?. :

"Минусът" на играта който сте посочили е АБСУРДЕН от където и да го погледнеш! :X

14 мнения
профил »
meksikan каза на 01.12.2012, 09:30 ?. :

Тая игра вопще не трябва да се казва FarCry няма нищо общо с 1 вата час на играта а до колко то я играх не ми се вярва да е игра на годината единственото хубаво в нея е графиката тя е уникална а до колко то за историята............е скуката си казва всичко за нея...

127 мнения
профил »
lyubohar каза на 03.12.2012, 08:48 ?. :

Факт: плоска история, скучни мисии и незарибяваща атмосфера. Кралят на шутърите с отворен свят си остава S.T.A.L.K.E.R. поредицата, ще ме прощава авторът...

240 мнения
профил »
cobra11ben каза на 01.12.2012, 10:12 ?. :

Дребните технически бъгове са единствения минус, който трябваше да посочите, но това е нормално при такава ОГРОМНА игра. Абсурд е да слагате мултито като минус, защото това е само един бонус към тази иначе прекрасна игра...

2059 мнения
профил »
Zipy каза на 01.12.2012, 13:25 ?. :

За мен Goty трябва да е Max Payne 3.

35 мнения
профил »
r3fl3ktor каза на 01.12.2012, 13:43 ?. :

Тази година превъртях само Dishonored и Far Cry 3 !!! :)

150 мнения
профил »
t-ru каза на 01.12.2012, 14:34 ?. :

НЕНОРМАЛНО ДОБРА ИГРА!!!
не 6-ца а 10 звезди, отдавна (от хлапе) не бях стоял толко около 6-8 часа на компютъра, кеф ти оптимизация, графика, пейзажи, плуването ме пренася август на морето :), ТАЗИ ИГРА Е ЕДНО МНОГО АМА МНОГО ПРИЯТНО ИЗЖИВЯВАНЕ, ГОТИН СЪН!!!
В момента съм на мисията с горелката и горя някви разстения и е мноо весело, хем ги трепеш и те стрелят, хем весело :D :D.
Напоследък въпросното разстение е много популярно в игрите, ама като в тази до сега не е представяно!!!

566 мнения
профил »
{SuPa-1337-Killa} каза на 01.12.2012, 21:37 ?. :

gta sa :D
ама тука пича бая повече се напушва

1296 мнения
профил »
hyper' каза на 02.12.2012, 02:12 ?. :
Редактиран на 02.12.2012, 02:17 ?.

Баааси играта, баси чудото, тази кръстоска между шуутър и приключенска игра направо ми скрива шапката. Уж не бях заинтересован до преди 2 седмици, виках си Just Cause 2 от първо лице, само че без разнообразния терен, но после видях, че в играта има интересни персонажи и си викам що да не пробвам за няколко часа, колкото да ги видя. Страхотен войс актинг, на моменти наистина имах чувството, че си говоря с героите. Босът при Ситра беше готин момент, малко като в Скайрим се чувствах, дето четеш в книгите за някой митологичен велик персонаж и бам, в някоя пещера вземеш, че го намериш наистина. Доста интересна история, не очаквах. Камерата се оказа полезен предмет. Нещо, което МНОГО ми хареса, е как играта не те държи за ръка като в AC3, където един невинен не можеш да убиеш или дори да стреляш с оръжие, когато искаш - ако отидеш в храст примерно от който не можеш да видиш противника, логично е и той да не би трябвало да те вижда, така е и тук. Или как ако по по-стръмни участъци не внимаваш, може да се окаже по-дълго спускане, отколкото си мислиш, и се разцепваш като парцал долу. Никакви индикатори и глупости. По-големите хищници са тръпка, когато те нападнат - осбено когато още не си си ъпгрейднал здравето. Няколко пъти бягах към най-близката вода от разни тигри, дори не се обръщам. Същата работа и с няколко акули. Чекпойнт системата е отлична, аз повече от 3 минути досега не съм преигравал. Управлението на колите тук ми харесва повече от това в последното NFS, ама въпрос на вкус предполагам. Единственият проблем, който имах досега, е, че понякога ако нещо като 3-сантиметрово стъпало (примерно някаква дъска на земята), не го минаваш автоматично, ами трябва да го прескочиш, но не дразни особено. Честно казано Far Cry 3 си е един претендент с покритие за GOTY 2012. А можеше да не се избързва със статията по-горе, можеше да е 2 пъти по-дълга, тъй като има доста неща да се видят и усетят в играта; минусът наистина е излишен. Който може, да я пробва, няма CoD-ове, MoH-ове и такива, Far Cry 3 е поравно сериозна и забавна игра, трудно ще ви хване скука в нея.

14 мнения
профил »
gogoslavov каза на 02.12.2012, 10:05 ?. :

ne trugva za windows Xp:(

127 мнения
профил »
Infinity каза на 02.12.2012, 14:54 ?. :

като не трагва вари се грамни :D

131 мнения
профил »
Ragnarous2 каза на 02.12.2012, 16:02 ?. :

Far Cry 3 Exclusive - Exploring the Sandbox Gameplay

Току-що изгледах 15-те минути презентация на играта. Беше ужасно да гледам толкова интересна игра НА КОНЗОЛА! Такава помия просто няма - той този дето играе едва ги цели, респективно AI-то го чака по 5 минути (Gamespot го представи, т.е. ако това са добри играчи, аз с лявата ръка по-добре играя...) Ако AI-то е същото на РС, баси ужаса. Друго - пича скача от 1 метров камък, БАМ - някаква дебилна анимация как главния целува земята (не умира, но това забавяне ме подразни). Той пред ботовете, те не го виждат, той до тях припка/трополи те не ебават...

Дано има пач (вижте видеото и ще разберете за какво говоря)

Не съм я теглил още, но при първа възможност РС!

942 мнения
профил »
Радостин Стефанов каза на 02.12.2012, 21:43 ?. :

Абе кой несретник беше се изцепил в някоя предишна тема че само Асасинс Крийд крепял UBI :)

214 мнения
профил »
newcomer каза на 03.12.2012, 15:52 ?. :

Май за тази игра се изказаха повечето "ВИП" потребители на сайта,ако позволите така да се изразя.Играта не съм я играл,но чувам хубави неща.

26 мнения
профил »
goodman каза на 04.12.2012, 18:46 ?. :

Наистина това и за мен ще е една от най-добрите игри , които съм изиграл. Ubi продължават да не се дават и за пореден път показват , че все още техните произвeдения са на голямо ниво !

2757 мнения
профил »
Zlob каза на 05.12.2012, 18:57 ?. :

Направо ме издуха тази игра-животни ли да гоня,татуси ли да си правя,странични мисии ли да изпълнявам,кули ли да превземам,челинджите на племето ли да изпълнявам.Бомба е играта!Няма асасини и тем подобни!

1 мнения
профил »
Boko 83 каза на 07.12.2012, 09:53 ?. :

Съгласен съм, че играта е на много високо ниво и нямам почти ниакакви забележки, но не знам дали проблема е при мен,
но за тази година не е имало игра която да не играя на максимални насстойки на видеото и да ми върви перфектно.
А тук каквото и да опитах постоянно присътва един лаг от време на време.
Което не знам за вас но мен адски много ме изнервя.
Надявам се да бъде оправено с някои пач в най скоро време.

110 мнения
профил »
firstduo каза на 12.12.2012, 23:45 ?. :

dai

1 мнения
профил »
TheSpectral каза на 01.01.2013, 19:16 ?. :

Did I ever told you what the definition of insanity is ? Insanity is, doing the exact same fucking thing over and over again expecting shit to change... that, is, crazy. The first time somebody told me that... I dont know i tough he is bullshiting me so, boom i shot him. The ting is, ha-ha, okey he was right. - Vaas

Играта е много добра а Ваас определено ми е любимия злодей за тая година ;д

2 мнения
профил »
albumfen каза на 02.01.2013, 14:40 ?. :

Това е играта на 2012 година !

60 мнения
профил »
Sinister Spade каза на 29.01.2013, 22:15 ?. :

Продължавайте тропическото приключение тук:
http://thepiratebay.se/torrent/7445091/Black_Lago on_Complete_BDRip_%5B1280x720_Dual-Audio%5D

3 мнения
профил »
Gamer123 каза на 30.01.2014, 14:00 ?. :

Far Cry 3 е една от любимите ми игри на 2012

4 мнения
профил »
Kukata каза на 28.05.2014, 08:40 ?. :

Far Cry The Best

1 мнения
профил »
TIGERBG каза на 04.03.2016, 18:43 ?. :

Защо не направите джиповете по реални и малко повече оръжия много ви моля
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Far Cry 3

новини:
В интервю за филмов сайт композитор се изпусна, че в момента вече работи по новия шутър, който засега си остава неофициален и без потвърждение.
Предвид успеха на последните две заглавия, компанията възнамерява да продължи с игрите от шутър серия и скоро ще ни даде информация за плановете си.
Въпреки това шутърът все още е далеч от комерсиалния успех на Assassin's Creed 3, която продължава да се кичи с титлата "Най-продавана игра" на Ubisoft.
ОЩЕ ЗА ПОРЕДИЦАТА
Far Cry 2 15
Far Cry
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Duke Nukem Forever 280
Crysis 2 200
Call of Duty: Modern Warfare 2 139
Battlefield 3 133
Call of Duty: Modern Warfare 3 121
RAGE 98
Crysis 3 74
Call of Duty: Black Ops: сингъл и кооп 74
Call of Duty: Ghosts 70
Bulletstorm 69