Epic пак погват чийтърите във Fortnite

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Компанията е забелязала нов метод за заобикаляне на правилата в турнирите

Epic въвеждат нови политики за борба с нов метод на измами в организираните от тях турнири по изключително популярната си игра Fortnite през 2020 г. Компанията ще наказва играчи, които си „сигнализират“ едни на други, което вече се приема за начин за заобикаляне на правилата.

Миналата година Epic са забелязали, че играчи си изпращат скрити сигнали – противници замахват с кирката си, правят емоут, хвърлят играчки или просто подскачат без причина, за да „говорят“ един с друг, което подчертава значението на стратегическото партньорство дори между играчи с различни ‘Fortnite account’. Това би могло да е проблем например във Free for all мач – двама или повече играчи, които неофициално се договарят да работят заедно, за да се справят по-лесно с останалите, които играят сами, използвайки своите уникални способности и ресурси от различни Fortnite account.

Поради тази причина, тази година Epic ще наказват „всеки вид комуникация в играта“. Хората, хванати да си изпращат сигнали, ще бъдат предупреждавани за нерегламентирано сътрудничество. При повторно провинение, наказанията ще са по-сурови.

Компанията със сигурност вземат насериозно състезателните си мачове, но новите правила без съмнение ще са доста трудни за прилагане. На това мнение е и Ninja, един от най-популярните играчи на Fortnite, който определи системата като потенциално проблематична. Конкретно той коментира, че дори невинно действие като подскачането може да е причина за наказание. От Epic уверяват, че всяко наказание ще бъде давано само след съгласие между няколко различни съдии, така че безобидните подскачания няма да бъдат санкционирани.