Epic Games Store с драматичен ръст след GTA5 промото

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

От Epic обявиха, че магазинът им е достигнал нов рекорд в броя потребители, които го ползват. След като Grand Theft Auto V беше безплатна в края на май, магазинът е отчел 61 млн. месечни потребители.

Промоцията е била огромен успех и е надминала очакванията на компанията, казват от Epic. GTA V беше най-известното, но не и единственото ААА заглавие, което имахме възможност да получим наскоро – списъкът включва и игри като Civilization VI, Ark: Survival Evolved и Borderlands: The Handsome Collection.

Пикът на геймъри, ползващи услугата по едно и също време, е бил около 13 млн. души. Тези цифри се доближават до постиженията на Steam – обикновено през деня услугата се ползва от около 20 млн. души, а миналия октомври Valve обявиха, че месечните потребители на платформата им са около 90 млн.

Epic Games Store взема по-малка част от приходите от продажбата на игри, като делът на Epic е 12%, в сравнение с 20-30% в Steam. Платформата е и лаунчър за Fortnite, чиято популярност остава извън съмнение.