facebook facebook
 
 
 
   
 
Epic Games Store с драматичен ръст след GTA5 промото
23.06.2020

От Epic обявиха, че магазинът им е достигнал нов рекорд в броя потребители, които го ползват. След като Grand Theft Auto V беше безплатна в края на май, магазинът е отчел 61 млн. месечни потребители.

Промоцията е била огромен успех и е надминала очакванията на компанията, казват от Epic. GTA V беше най-известното, но не и единственото ААА заглавие, което имахме възможност да получим наскоро - списъкът включва и игри като Civilization VI, Ark: Survival Evolved и Borderlands: The Handsome Collection.

Пикът на геймъри, ползващи услугата по едно и също време, е бил около 13 млн. души. Тези цифри се доближават до постиженията на Steam - обикновено през деня услугата се ползва от около 20 млн. души, а миналия октомври Valve обявиха, че месечните потребители на платформата им са около 90 млн.

Epic Games Store взема по-малка част от приходите от продажбата на игри, като делът на Epic е 12%, в сравнение с 20-30% в Steam. Платформата е и лаунчър за Fortnite, чиято популярност остава извън съмнение. 


напиши коментар
 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Epic Games Store

новини:
Засега модификациите са добавени само в една игра - MechWarrior 5: Mercenaries.
От Epic казаха, че определени игри в магазина вече ще показват achievement-и.
Безплатните игри в магазина повишават интереса на геймърите към разработчици, което увеличава продажбите им и в други магазини, казва Тим Суини

НАЙ-КОМЕНТИРАНО
Игрите през новата седмица 17.08-23.08 177
Завръщането на една легенда! 163
Grand Theft Auto V идва за PS4, XBO и PC 158
Петото "яйце", награди и регламент 154
Слух за изискванията на АС: Unity 152
The Division за PC няма да е прост порт 145
Assassin's Creed: Syndicate е официална, но закъснява за РС 131
Blizzard също прави разпродажба на игри 122
Най-разочароващо заглавие за 2014 г. 122