facebook facebook
 
 
 
   
 
EA скъса с проекта на Спилбърг
12.10.2010

От щаба на Electronic Arts потвърдиха, че прословутия и мистериозен "Project LMNO", разработван под ръководството на прочутия режисьор Стивън Спилбърг, официално е прекратен.

Информацията дойде от изказване на Джейк Каздал от ЕА пред Joystiq. Каздал, който е ветеран в гейм индустрията и е работил в компании като Nintendo и SEGA, бе един от членовете на екипа, занимаващ се с "Project LMNO".

"ЕА продължава да поддържа добри отношения със Спилбърг, но работата по "Project LMNO" е преустановена завинаги. Компанията ще вложи ресурсите си в други проекти. За момента няма да обявим каквото и да било ново заглавие", се казва в съобщението, прочетено от Каздал.

Това, което обаче е наистина интересно е защо бе дръпнат шалтера на "Project LMNO".

По-нататък в интервюто си Каздал споделя, че това е бил един наистина амбициозен проект, който обаче не е получил шанс да се развие. Причината? Наличието на друга игра с доста сходно съдържание и решението на ЕА да предпочете нея пред играта на Спилбърг.

Макар да нямаме стопроцентово потвърждение, доста вероятно е въпросната игра-съперник да е екшъна от трето лице The Saboteur. Едно от малкото неща, които се знаеха за "Project LMNO" бе, че той ще представлява игра за таен агент по време на Втората световна война, която се определяше като кръстоска между James Bond и Medal of Honor. Така според сайта CVG именно The Saboteur, която имаше сходно съдържание, се е оказала предпочетена от ръководството на ЕА.

И така, смятате ли, че проектът под ръководството на Спилбърг щеше да се окаже по-сполучлив от играта на Pandemic? 

напиши коментар
 


8 мнения
профил »
NightWatch каза на 12.10.2010, 22:04 ч. :

2 букви :да!

374 мнения
профил »
Blacck каза на 12.10.2010, 23:07 ч. :

И двете щяха да се играят!

320 мнения
профил »
dido_y каза на 13.10.2010, 06:45 ч. :

Една дума - ДА!

155 мнения
профил »
WilliamCross каза на 13.10.2010, 13:10 ч. :

Да!
напиши коментар
 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
The Saboteur

новини:
Във форума на Electronic Arts публикуваха минималните и препоръчителните изисквания за РС версията на екшън приключението The Saboteur, което идва другия месец.

Ревю:
Последната игра на злополучното студио Pandemic ни пренася в окупиран Париж, но дали атмосферата е достатъчна, за да запазим добър спомен за авторите?

Чийт:
Последната игра на студиото Pandemic ни пренася в окупиран Париж, но дали атмосферата е достатъчна, за да запазим добър спомен за авторите? Ето и малко чийтове.

НАЙ-КОМЕНТИРАНО
Игрите през новата седмица 17.08-23.08 177
Завръщането на една легенда! 163
Grand Theft Auto V идва за PS4, XBO и PC 158
Петото "яйце", награди и регламент 154
Слух за изискванията на АС: Unity 152
The Division за PC няма да е прост порт 145
Assassin's Creed: Syndicate е официална, но закъснява за РС 131
Blizzard също прави разпродажба на игри 122
Най-разочароващо заглавие за 2014 г. 122