facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
E-Racer
Ревю | 13.06.2001 | автор: Орлин Широв


оценка:
Производител:
Rage Software
Издател:
Жанр:
Състезание
Платформа:
PC
сайт на играта »

Rage навлязоха в жанра на автосимулаторите съвсем oт скоро. Веднага обаче те показаха претенции за челно място в този клас. И като че ли успяват засега. Почти всеки месец излизат техни заглавия и, естествено, лично аз ги следя доста отблизо. Не е имало и едно, което да е било под нужното равнище. Дори скоро се замислих какво би станало, ако точно Rage детронират ЕА и Codemasters от лидерските позиции в жанра. Би било доста приятно, защото са млада фирма с амбиции и определено имат с какво да се изфукат пред конкуренцията! Техните оригинални идеи, добри аниматори и програмисти са общо взето всичко нужно за добър производител на РС игри. Уви, всяко правило си има изключения. Въобще не ми се искаше да виждам игра на Rage, която да е гадна, но ето че така се случи и сега от мен се очаква да бъда обективен. О'кей, няма да ви спестя нищо!

Ще започна, като ви кажа, че E-Racer е на

нивото на Test Drive 5,

че и малко зад него! Стилът на рендване на обекти е абсолютно същият, както преди три-четири години, а начинът на управление и всичко останало са поразвалени. Не знам как Rage са допуснали такова нещо, но може би са нямали достатъчно време за доизпипване на играта. Може би пък са решили да пуснат самоделно направената игра на някой техен програмист отпреди две години?! Не знам каква е била причината, но E-Racer определено е под всякаква критика. Всичко в нея изглежда доста остаряло и доста прашно. Единственото, което заблуждава, са менютата. Те са нарисувани добре и са в стил CMRR2, но зад тях нещата не са на същото ниво. Колите са пикселизирани дори на 1024x768, а детайлите по трасетата не са нищо повече освен

ръбави правоъгълници,

дори и на high details! Около пистите има и някаква природа, разни обекти, които обаче май са само грозни sprit-ове - ръбави и нереалистични. Общо взето в графично отношение пичовете от Rage са се окепазили здраво. Досега градиха репутация на фирма, изрядна в това отношение, а сега пускат развалено копие на Test Drive 5.

Като геймплей в E-Racer не можете да видите нищо ново. Ще ви се наложи да въртите кръгчета по разни писти, които въобще не грабват окото. Освен това управлението на колата е толкова измислено, че не може и да се говори за реализъм при шофирането. Постоянно ще залитате нанякъде, сякаш карате шейна. Както при всички игри на Rage, и тук противниците са ужасяващо трудни, още повече, че ако им застанете на пътя, те въобще няма да се замислят и ще ви изблъскат от трасето...Дори на Easy, след първата обиколка, ще си останете самотният шофьор на дълги разстояния.

В края на тези словоизлияния искам само да изразя огромното си разочарование от този странен продукт. На сайтовете й в интернет ще останете с усещане за приятна игра, но всъщност това е само маската на този резил. Чудно ми е само на какво са се надявали Rage. Едва ли ще се намери някой заблуден тип, който да хареса E-Racer, а аз само се надявам да се усетят и това да бъде първият и последен провал на тази фирма! 

 
системни изисквания
P2 300, 32MB RAM
напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Shift 2: Unleashed 124
Need for Speed: Hot Pursuit (2010) 93
Need for Speed: Shift 88
Need for Speed: Most Wanted (2012) 79
Test Drive Unlimited 2 63
DiRT 3 51
Need for Speed: The Run 44
Split/Second 38
Need for Speed: Rivals 32
Blur 31