facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Dynasty Warriors 8 Empires
Ревю | 20.02.2015 | автор: Мартин Гецов


оценка:
Производител:
Omega Force
Издател:
Tecmo Koei
Жанр:
Екшън
Платформа:
PC
сайт на играта »
Цена:
73.67 лв.
купи играта »

плюсове

+ Динамична и зрелищна

+ Ненатоварваща

+ Разнообразие на герои и оръжия

минуси

- Омръзва бързо

- Множество бъогве

- Все същата блудкава история

- Няма да научите китайски

- Постоянни проблеми с камерата

Поредното заглавие с гейм марката Dynasty Warriors излезе, като то става част от вече изгубената от мнозина бройка на игрите с това име. Най-новият член на японската поредица e 8-мото продължение, както самото название показва, но това може би е най-голямата новост при настоящото  и последно за момента заглавие от серията.

Геймката е класически Beam em up, което на прост език означава, че вие ще се изправите срещу значителен брой противници, които трябва да сразите. Зад разбработката и публикуването й стоят хората от японските студия Omega Force и Koei, които продължават  да ни напомнят за себе си, чрез  тази безсмъртната си поредица. Дали 8 ще е щастливото числото, носещо успех и слава? Това можете да решите само вие – играчите.

Deja vu

Геймплеят и историята носят едно странно чувство за Deja vu. Ако всъщност сте играли някоя от предишните части, то тогава не е чувство, а простата реалност. Dynasty Warriors е поредната подобрена версия на все същата игра, но не се отчайвайте.

Залегналата в играта история, базирана на историческата новелата „Романс на трите царства“ от Luo Guanzhong,  разказва за разпадащата се китайската династия „Хан“, чиято власт е разтърсена. От разразилият се хаос в държавата се възползват феодалните лордове на трите доминиращи царства: Wei, Shu и Wu, които имат два избора: да заличат от лицето на земята династията веднъж завинаги или да я въстановят. Дали ще обедините всички кралства под вашия флаг или ще властвате над всички като тиранин, решавате вие. 

За хората, които не са се докосвали до това заглавие никога, ще опиша играта с 3 прости думи: много екшън, зрелища и още много от това. През по-голямата част от времето, Вие ще се сражавате на бойното поле, борейки се за надмощие с вашите противници от вражеските кралства, но като начало трябва да изберете своя герой и режим на игра. Играта разполага с над 80 герои от четири различни фракции, между които може да избирате.

В последните няколко издания на играта се появява и нова такава: Jin, с която може да играете след превъртане на играта. Доколкото режимите на игра, Dynasty Warriors 8 разполага с 4 такива: Ambition Mode, Story Mode, Free Mode и Challenge Mode. Въпреки  разликата в  имена, всеки един от тях си прилича до голяма степен с другите, като предлага още от заложените в корените на игра битки, с дребни разлика в заобикалящата ви обстановка и мисия. Геймката не разполага с отворен свят,който сме свикнали да виждаме, а е разделена на множество нива.

Всеки епизод представлява значима и не толкова значима битка от китайската история, при която имате определена задание от вашия командир. Целта ви при всяка мисия е различна, като това зависи не само от битката, но и от избора на герой. Авторите не са блеснали с оригиналност при конструирането на целите ви, като най-често те ще са: премахване на противников генерал или офицер  и защита на вашия господар. Графично играта не е на много високо ниво и това се забелязва с просто око. Вместо да са наблегнали на визуалния вид на играта, Omega Force са решили, че по-важен е геймплея и забавлението, което трябва да носи заглавието им.

Нивата наистина са доста семпло разработени, като са доста изчистени, което ще ви помогне да се концентрирате върху битката по-лесно. Докато си почивате от последната схватка, придвижвайки се до следващата ви задача вие ще се натъквате на множество предмети като: бонуси за скорост, двойно нанасяне на щети, храна, въстановяваща здравето ви, оръжия и още един куп други полезни допълнения. Всички тези неща ще намирате в разпръснатите по стейджовете: кутии, стомни и разбира се, най-вече от вашите любезни безжизнени врагове. Dynasty Warriors предлага на своите фенове шест степени на трудност, които могат да се окажат доста голямо предизвикателство за вас, ако героят ви не е достатъчно високо ниво.

Както споменах играта разполага и със система за покачване на нивото на вашия герой, като съответно неговото здраве и ленти със „гняв“ и специалната ви сила: „мусон“ ще се покачва с всеки следващ левъл. Не само вие, но и вашите оръжия ще се подобряват, причинявайки повече щети на противниците. Ще разполагате с доста обширен арсенал от оръжия, които може да използвате при всяка ваша битка, но запомнете, че има значение и колко е силно всяко. Това, с което тази игра най-силно ще ви впечатли няма да е графиката, а битките с тяхната динамика и поразителност. Точно този най-голям плюс на играта ще ви задържи часове пред монитора, жадни да пердашите противниците ви по още по-зашеметяващ и брутален начин.

Всяко ниво ще Ви изправя пред стотици врагове, които чакат да бъдат напрердашени от Вас, но всяка армия разполага и с генерали и офицери, които могат да представляват заплаха. Ако избягвате умело техните атаки и контраатакувате в точното време, чрез хаотично и яростно помпене на клавишите (което доказано ще увеличи Вашите щети поне x10), тогава Вие наистина имате шанс да триумфирате.

Музикалното оформление много добре допълва, като цяло напрегнатата и енергична обстановка, чрез своята ритмичност и бързина. То е смесица между рок и метъл, преплетени с интересни, традиционни китайски мелодии. От друга страна озвучаването и репликите на героите и всички други единици са на много слабо ниво. По време на битките ще се наслушате на постоянно повтарящите се нечленоразделни звуци от рода на: „ох“, „хъ“, „ух“, „ах“ и от време на време някой диалог между вас и някой от другите герои, съюзници или врагове.

Не става само с помпане!

Dynasty Warriors 8 не се очертава да направи революция на гейм пазара, но пък е едно приятно заглавие, което ще ви осигури поне няколко часа истинска забава. Геймката не е лишена и от проблеми, като най-значителни са множество бъгове, неоптимизираният  енджин, ужасната камера и неизбежната монотонност на геймплея, с която даже излезлите две DLC-та не можаха да се справят. Разбира се, това не я прави прави лоша, а просто скучна след известно прекарано време на бойното поле.  Ако искате да опитате нещо по-различно от Counter Strike и Dota, това е перфектната игра за небрежно джиткане през студените февруарски вечери.

Оригиналния ключ на играта ни беше осигурен от www.fast2play.bg - където можете да намерите дигитални ключове за всички платформи.  

 
системни изисквания
MINIMUM: OS: Windows Vista, Windows 7, Windows 8 Processor: Dual core CPU 2.4 GHz or better Memory: 256 MB RAM Graphics: NVIDIA® GeForce® 8600 or better DirectX: Version 9.0c Hard Drive: 18 GB available space Sound Card: Standard audio device RECOM
напиши коментар
 

108 мнения
профил »
Turn каза на 21.02.2015, 11:06 ?. :

Ето това са изисквания на игра. Браво! :D

2206 мнения
профил »
iddqd каза на 24.02.2015, 16:02 ?. :

Такива са понеже това е порт на версията за миналото поколение конзоли. Версията за новите конзоли е по-наточена.

2206 мнения
профил »
iddqd каза на 24.02.2015, 10:35 ?. :

Тази част на играта не съм я играл, но по принцип династи уориърс не е баш класически битем ъп както пише, понеже идеята тук е да водиш тактически войските си и да превземаш бази от които да нападаш други бази. Спуквахме се да я играеме на сплитскриин на хбокса една от любимите игри за сплитскрин е това.
напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Mortal Kombat Komplete Edition 207
Mass Effect 2 96
Prototype 86
Dead Space 3 80
Dark Souls II - видео ревю 72
Assassin's Creed IV: Black Flag 71
DmC Devil May Cry 66
Portal 2 65
Grand Theft Auto V 61
Dishonored 58