facebook facebook
 
 
ИГРИ » PS4
 
   
 
Dying Light: The Following
Ревю | 15.02.2016 | автор: Филип Станиславов


оценка:
Производител:
Techland
Издател:
Warner Bros. Interactive Entertainment
Жанр:
Екшън
Платформа:
PS4
сайт на играта »

плюсове

The Following е истински експанжън

Legend System ви дава причина да се задържите в играта

Откритите пространства изискват нова стратегия

Бъгито само по себе си

минуси

На моменти има дребни технически бъгове

Dying Light бе една от приятните изненади на 2015 г., не само защото бе практически първото ААА заглавие за нея, но и защото комбинацията от зомби екшън и паркур елементи е оказа доста вълнуваща. В резултат, полското студио Techland пусна няколко допълнителни DLC пакета, които обаче само загатнаха за това, което ни очаква година по-късно – истински пълноправен експанжън.

Той се нарича Dying Light: The Following и оправдава всички надежди за голям отворен свят, пълен с интересни неща, за които студиото загатваше преди това. The Following е много повече от една голяма карта и няколко нови превозни средства; той е преработка на основната игра, която кара геймърите да си припомнят всичко научено от нея и да променят начина, по който го използват. Играта ни бе любезно предоставена от Пулсар, затова без да губим време, се впускаме в зомби хаоса на
The Following.

Преди да стигнем до промените, нека очертаем нещата, които остават същите – главният герой отново е Кайл Крейн, който продължава да търси начин да помогне на бедстващите жители на Харан и да спре зомби епидемията. Основните геймплей елементи все така изискват да използвате височината и скоростта във ваша полза, да модифицирате различните оръжия и да се справяте с тълпите зомбита, винаги внимавайки за това къде на небосклона се намира слънцето.

За разлика от основната игра, тук вече напускате пределите на града и с това заобикалящият ви пейзаж се променя значително. Тесните улички и високите сгради отстъпват място на полета, междуградски пътища и сгушени ферми. За да се придвижвате в този по-голям свят може да се възползвате от вездесъщото бъги, което е едновременно транспорт, оръжие и убежище. Намирайки и изработвайки нови части можете дори да го ъпгрейдвате, както и да отключвате цели нови бонуси като допълнителна броня и оръжия. Около вас има много нови предмети, които може да използвате за поправка и за изработка и модификация на оръжия.

Друга важна добавка в The Following е т.нар. Legend System. Играта вече е на цяла година и нейните създатели добри разбират, че много геймъри вече са стигнали тавана на развитието на своите герои. Добавянето на едно или две нови умения просто не е достатъчно и затова студиото е прибавило над 200 нови нива, които отключват пъркове и допълнителни костюми за героя. Така докато се промъквате, шофирате и биете, продължавате да печелите ХР точки, които увеличават вашия Legend статус и ви дават нови възможности в борбата за оцеляване.

А те ще ви бъдат необходими, когато се сблъскате с т.нар. Freaks. Това са новите мутирали босове, които са изключително силни и изискват внимателна стратегия. Срещите с тях са опасни, но и вдигащи адреналина.

Графично, The Following също носи подобрения като например нови паркур анимации, които правят акробатичното придвижване по-гъвкаво и атрактивно. Самият ви герой се държи по-естествено и подобни дребни нюанси само засилват приятното впечатление. Не трябва да пропускаме и добавката на карти, създадени от самите геймъри, което винаги е добре дошло като функция.

Dying Light: The Following е отлично предложение за всички, които си падат по зомбита и искат да видят как биха се справили в подобна апокалиптична ситуация. Експанжънът взима всички най-добри елементи от първоначалната игра и успешно ги използва като основа за нови и свежи идеи. Обширният свят, излязъл извън ограниченията на града, ви кара да се съобразявате с много повече фактори и да не разчитате само на паркура, който не е толкова полезен, когато сте на открито. Така Dying Light: The Following се превръща в добър пример за това как солидните геймплей механики могат да създадат вълнуващо изживяване, което продължава да е забавно и иновативно година след премиерата на самата игра.

 

  

 
системни изисквания
OS:Windows® Windows Vista® (SP2) / Windows® 7 (SP1) / Windows® 8 Processor:Intel® Core™2 Duo/AMD Athlon™ 64 X2 @3GHz, Intel Core i5 @2.4GHz Memory:4 GB RAM Graphics:DirectX® 10–compliant, 512 MB VRAM DirectX®:10 Hard Drive:20 GB HD space
напиши коментар
 

2 мнения
профил »
zyss каза на 16.02.2016, 19:26 ?. :
Редактиран на 16.02.2016, 20:10 ?.

-

45 мнения
профил »
fenomena каза на 18.02.2016, 21:09 ?. :

Не съм играл експанжъна, но определено тази игра беше сред най-добрите за 2015 година. Много неща ми харесаха в нея и понеже нямах големи очаквания, просто я изиграх с кеф. Така че, които има възможност и харесва игри със зомбита, задължително да купува/сваля.

80 мнения
профил »
jenssnn каза на 22.02.2016, 06:18 ?. :

Автора мъ е крашнал компа и само увода на ревюто му се сейвнало хахахахах страшно ревю мои .. напрао басси изчерпателното !

526 мнения
профил »
shpekovsalam каза на 22.02.2016, 08:29 ?. :

Честно казано въпросното бъги развали DLC-то за мен. В игра, в която паркурът е толкова тежко застъпен и наистина е направен много добре не виждам причина да бъде добавен автомобил, който е по-скоро досаден отколкото полезен. Често го зарязвах по средата на нищото и си продължавах пътя пеша. Единственото нещо, за което е полезен е придвижването на най-големите разстояния - 2 километра, примерно. Карането му през нощта обаче си е чисто самоубийство. Непрекъснато привлича Volatiles, който постоянно скачат отпред, което значи че трябва да сляза, да ги убия, да се кача пак и след 100 метра пак същото. Може би става по-добре, когато се ъпгрейдне, но аз се отказах да се занимавам с това. Сто пъти по-добро DLC щеше да бъде, ако беше поставено в зона подобна на Old Town - с много сгради, по които да си тичкаш на воля.
напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Destiny 70
Shank 53
Grand Theft Auto V 29
Dragon's Crown 29
Red Dead Redemption - PCM2.0 21
Red Faction: Guerilla 18
Grand Theft Auto: Chinatown Wars 17
Killer is Dead 12
Shadow Complex 9
God of War 8