facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Dungeon Siege III
Ревю | 23.06.2011 | автор: Владимир Тодоров


оценка:
Производител:
Obsidian Entertainment
Издател:
Square Enix
Жанр:
Ролева игра
Платформа:
PC
сайт на играта »
Цена:
71,95
pre-order »

плюсове

Динамична бойна система

Много, много плячка

Впечатляваща визия

Интересни игрови класове

минуси

Конзолен интерфейс

Непокорна камера

Посредствена история

Не особено способно AI

Никой не може да оспори факта, че Obsidian успя да си спечели репутация на студио, поднасящо ни недовършени и несъвършени в техническо и геймплей отношение игри. Затова нямаше как да не погледна скептично на факта, че именно то ще разработва третата част на Dungeon Siege.

От друга страна обаче – Gas Powered Games, оригиналните автори на поредицата – показаха със Space Siege, че вече определено не ги бива да създават заглавия от този жанр.

И така – всички надежди паднаха върху плещите на Obsidian. Какъв е крайният резултат?

Забавен хек-енд-слеш с посредствена история, впечатляваща визия и ужасен конзолен интерфейс. Както и сами виждате – положителните качества вървят ръка за ръка с негативните, което в крайна сметка оставя смесени чувства от поредното ни странстване из кралство Еб.

Dungeon Siege III разказва за приключенията на 10-и легион

Група от легендарни бойци, които изиграват сериозна роля в съдбата и историята на Арана в предишните игри от поредицата. Някога те са били защитници на кралство Еб. Тридесет години преди началото на събитията в третата част на играта обаче, неговият владетел бива убит, като вината пада изцяло върху 10-легион. Народът, ръководен от Джейн Касиндът, въстава и успява да изтреби почти целия отряд.

Настъпват непрестанни гонения на неговите членове. Малцина успяват да се измъкнат от лапите на Касиндър. Единствено Одо - смятан от мнозина за последния оцелял легионер – успява да се изплъзне от своите  преследвачи. Сега неговата цел е да събере всички потомци на легендарните воини, да изгради 10-и легион наново и да се измъкне кралство Еб от тираничните лапи на Джейн  Касиндър. Така започват и нашите приключения –

като един от четирите последни легионера


Лукас, Рейнхарт, Анджали и Катерина. Всеки един от тях разполага с различен набор от умения и сили. Лукас е типичният воин и преминава през противниците си с помощта на щит и меч. Анджали е митичен архонт, който може да приема две различни форми и поразява всеки, който се изправи на пътя й, с огън. Дори може да призовава същества. Рейнхарт също е ловък заклинател, възползващ се от предимствата на магическата си ръкавица, бълваща светкавици, докато Катарина предпочита да унищожава съществата с огнестрелни оръжия.

Онези от вас, които очакват бойна система, подобна на първите две части, ще останат разочаровани. Това обаче не е нещо непременно лошо.

На първо място – кажете сбогом на еликсирите

Убитите противници пускат зелени и сини сфери, които съответно възстановяват здравето и фокуса на героя ви. Ще попадате и на лилави, които зареждат уменията ви с допълнителна мощ.

На второ – за да се сражавате, трябва да използвате както мишката, така и клавиатурата. С WASD и курсора насочвате удара си, докато с 1, 2 и 3 активирате конкретно умение. Shift увеличава силата на някои способности  в определени ситуации, докато Space служи за блок или в комбинация с WASD, за претъркулване в дадена посока.

Всичко това прави Dungeon Siege III в пъти по-динамична и екшън-ориентирана игра, особено когато стигнете до някой бос. Да, ще ви бъде необходимо малко време, за да свикнете с управлението (камерата в това отношение въобще не помага). Но веднъж щом се почувствате комфортно с бойната система, ще започнете да преминавате през ордите от противници с истински кеф. А и наборът от защитни, нападетелни и лечебни умения, с които всеки един от героите разполага, са зрелищни и добре замислени, за което Obsidian могат да отнесат единствено похвали.

По време на вашите приключения

може да имате най-много още един спътник. Ако той загине, имате възможност да го съживите. Не очаквайте непременно същото и от негова страна, особено ако го контролира компютъра. В интерес на истината – Dungeon Siege III е в пъти по-забавна и интересна, ако я играете в кооп с ваш приятел, така че горещо ви препоръчвам да си намерите хек-енд-слеш партньор, преди да решите да я пробвате.

Във всяко едно друго отношение Dungeon Siege III е класичеки хек-енд-слеш. Куестовете са десетки, а плячката, която извира от труповете като фонтан – в изобилие. Уви, интерфейсът е толкова конзолен, че буквално ми се повръща като го видя. Но ако успеете да свикнете и с него, определено ще се накефите на десетките оръжия, брони, пръстени и какво ли не, които ще правят героите ви още по-мощни и яки. Дори дребните „морални избори“, които ще трябва да направите по време на играта, внасят известна атмосфера в цялостното приключение, което, каквото и да си говорим, е един маниашки лут фест.

И така - още една класическа PC игра придоби конзолен облик

Очевидно това не е нещо непременно лошо. Няма как обаче да не се замечтая за дните, в които колях чудовища до моето вярно муле и с добрия стар компютърен интерфейс. Те отдавна отминаха. И Dungeon Siege III е най-яркото доказателство за това. Надявам се, че Diablo III ще ми ги припомни. 

 
системни изисквания
Процесор Core 2 Duo 2.5 GHz или подобен, ATI Radeon HD 3870 или NVIDIA 9800 GT, 1.5 GB RAM (2 GB за Vista/7), Win XP, Vista, 7
напиши коментар
 

1565 мнения
профил »
n00b каза на 24.06.2011, 09:37 ?. :

Тая игра ми напомня поредицата Fast&Furious - ефектни, забавни и доста плоски. Хич не ме грабна играта.

На Диабло 3 за нищо особено не разчитам. Даже смятам че по времето на излизането си играта ще си е фейл и ще се продава заради марката Диабло, която без съмнение е голяма.

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 24.06.2011, 17:30 ?. :

Мисля, че сме на едно мнение по въпроса с Диабло =)... и за нещастие сме на едно мнение по темата за ДС. Играта деградира прогресивно от първата част насам. Идеята е страхотна - реализацията куца.

За пореден път ставаме свидетели на парадокса >>>"ТрейлърИгра". Но това стана стандарт в гейм индустрията, така че, идея си нямам как трябва да критикувам подобна ситуация... освен по добрият, стар, супер субективен метод.

На кратко - аз съм ПК геймър и искам ПК игри, а не поредният опит за "превземане" на конзолния пазар. Плюя отгоре на всички ПК гейм студия, които загърбиха корените си и отпрашиха в конзолните земи. Мразя начина, по който всички "опростяват" геймплея - по дяволите, имам клавиатура със 100 клавиша и мишка с 5.... мразя... мразя момента в който 90% от потенциалът на периферията ми "прашасва", свеждайки всичко до използването на 8-10 бутона.

Какво стана с комплексният (комплексен=/=сложен) геймплей, къде отиде интелигентният геймър, защо измислят все по-сложни контролери, а все по-прости игри?!

285 мнения
профил »
RogueSpeed каза на 24.06.2011, 19:16 ?. :

VK_ +1.
А относно измислянето на все по-сложни контролери... ми те не са отбелязали кой знае какъв прогрес през изминалите 5 години, освен че някой луд учен направи роботоподобна мишка, която бе оценена като доста грозна от повечето геймъри. За напред не очаквам никакво развитие в игрите. Много малко нови заглавия (да не кажа че в последно време почти никакви) не предлагат нещо ново и интересно. Правят се все повече "отимизирани" (разбирай "опростени") заглавия с шибан конзолен интерфейс, от които да се печели повече, 'щото нали ако играта е сложна ще загубят печалби от т.н. casual потребители. Аз се отказах от скъпите мишоци и клавиатури с много бутони, защото повечето нови игри са конзолни портове, в които се използват най-много 10 бутона.

250 мнения
профил »
Little_Nicky каза на 24.06.2011, 21:54 ?. :

Напълно съм съгласен с вас VK и Theyseemetrollin' (ника сцепва :D) Но бъдете внимателни... авторът на статията не понася различно мнение и може да ви/ни изтрие коментарите, защото не съвпадат и дори... критикуват играта. Поне това се случи с първият ми коментар.

331 мнения
профил »
Koshmar каза на 25.06.2011, 05:18 ?. :

Мен играта много ми допадна и вече два пъти я врътнах с кеф. Диабло 3 да не сте го пипнали, хейтъри и тролове мръсни :D (казвам го с добри чувства)

119 мнения
профил »
SharkLord каза на 25.06.2011, 18:31 ?. :

Хейтърчета мръсни. Така казваха и за Катаклизъм, ама е един много як експанжън. Така казваха и за Старкрафт 2. К'во стана? ЕДНА ОТ НАЙ-ЯКИТЕ ИГРИ НА СВЕТА! Айде махайте се от тука, експертите. Аз съм много положителен за Диабло, все пак Близзард го правят. И като излезе Диабло, като получи 90% до 100% от критиците ще ви трия носовете :)

123 мнения
профил »
Bloodcount каза на 30.06.2011, 11:12 ?. :

Не коментирайте диабло без да сте информирани ^^ както каза един пич по-горе (забравих кой) Катаклизма се оказа един от най-добрите експанжъни за ММО правени в историята а Starcraft II е една уникална игра.


За втората игра мога да изпиша страшно много защото съм много нагоре в ладъра и познавам геймплей-а и разликите между единицата и двойката в основи, така че не хейтвайте ^^

За диабло 3 има малко информация, но всички тези самнения в компания като близард са незаслужени. Кога точно близард са се провалили, а ?

120 мнения
профил »
Excess каза на 30.06.2011, 20:27 ?. :
Редактиран на 30.06.2011, 21:14 ?.

VK_ "ПК ГЕЙМЪР" НЕ СЪЩЕСТВУВА ТАКАВА ДУМА ДОРИ И В РОМСКИТЕ РЕЧНИЦИ!!!!!!!!!!!!

1140 мнения
профил »
Slesher каза на 12.07.2011, 08:06 ?. :

PC - Personal computer, ПК - персонален компютър. Тъп си, тихо.

213 мнения
профил »
Стойчо каза на 24.06.2011, 10:08 ?. :

Добро ревю. Напълно съм съгласен.

679 мнения
профил »
torrin каза на 24.06.2011, 10:42 ?. :

кухичка игрица с кофти управление, става да се загуби някой и друг час. Уж била правена за конзола, ама с мишка и клавиатура колкото и да е спънато пак горе долу се получава, на кашона с неговия "контролер" нещата се спичат тотално

15 мнения
профил »
Jade_Empire каза на 24.06.2011, 12:44 ?. :

На мене лично играта ми хареса и поне посетих гробницата на героите ми от 1-та игра,но ковчега на Кродък го нямаше !!!

205 мнения
профил »
nozo каза на 24.06.2011, 13:05 ?. :

Играта на мен си ми хареса, историята не е нещо гениално, но и не е чак толкова лоша като на предната част, която беше достойна повече за някой FPS отколкото за RPG. С управлението се свиква бързо и лесно и след не повече от 20-30 минути всичко става супер интуитивно, е зависи си от човека, а и специално смяната на позициите за близък и далечен бой е задължителна и най-вече добре интегрирана в самата игра. Между другото това с липсата на колбички и зареждането от сферичките се е получило превъзходно, а не да се назобаш с колбички и юрюш при главния лошко и помпиш като невидял бутоните за колбички и атака

219 мнения
профил »
khassad каза на 24.06.2011, 19:38 ?. :

Гадна конзолна игра не ми хареса и я изтрих,много дразнеща камера,старата си беше най-яката говорим за 2-ката :)

553 мнения
профил »
Найн Инч Нейлс каза на 24.06.2011, 20:19 ?. :
Редактиран на 24.06.2011, 20:20 ?.

Уникална камера. Незнам какъв идиот треа си да направиш такава камера УЖАС

122 мнения
профил »
diantonio каза на 24.06.2011, 22:17 ?. :
Редактиран на 24.06.2011, 22:17 ?.

Играта ми хареса.Як бой става , добра графика (въпреки че я играх на very low).
Ако бяха отделили няколко часа да пооправят и камерата , та да може да се играе що годе нормално на ПС - цена нямаше да имат(все пак с всичко се свиква).

Също така я превъртях на нормал - прекалено лесно ми се видя.Може да си спамиш спейс(dodge) докато другаря свърши работата xD Мобовете бълват кръв , мана и предмети + моя heal , та 95% от играта не мислех за кръвта си :)

Предполагам че на по-висока трудност с някой приятел ще е супер ! За съжаление моите другари играят neverwinter 2 xD

9 мнения
профил »
topkitena каза на 25.06.2011, 08:50 ?. :

Искаме статия за Alice: Madness Returns...

707 мнения
профил »
sturba каза на 25.06.2011, 12:30 ?. :

proper-a на Reloaded дойде по-късно респективно и ревюто.Все пак играта е доста дълга.

61 мнения
профил »
ABR каза на 25.06.2011, 19:08 ?. :
Редактиран на 25.06.2011, 19:27 ?.

В сравнение с предишните 2 тази игра е много зле. Поредната тъпня. Ужасен интрефейс и ужасна камера. Единствено графиката и е по-добра от предишните части. Отсега си поставям правило - ако RPG-то се играе с клавиатура, аз няма да го играя.
Edit - Само използват името на една моя любима поредица. Отвратителен конзолен боклук. Не спирам да се дразня, така да опетнят една хубава поредица с тоя конзолен s**t.
Edit 2 - Пълна гавра с Dungeon Siege поредицата.Доста rage и псувни ще им събирам на Obsidian следващите седмици.
Edit 3 - Отивам да си направя един Blood Assassin и да врътна 2-ката отново.

250 мнения
профил »
Little_Nicky каза на 26.06.2011, 07:35 ?. :

1:1 с мнението ми ... дори, когато имам време точно Blood assassin развивам в момента :D

29 мнения
профил »
n4f каза на 26.06.2011, 12:30 ?. :

Obsidian са обещали да подобрят управлението в следващия пач

278 мнения
профил »
fizo каза на 27.06.2011, 10:14 ?. :

Това не е RPG направили са я като God of War. Адски тъпо развалиха играта. Писна ми заради тези конзили да развалят хубавите ПЦ поредици. Вече не излиза нищо качествено за ПЦ. Трябва да е само за ПЦ за да има някакъв шанс да е качествена иначе са еднообразни, скучни и се играят с 2 копчета и без грам мисъл. Гледат всичко да автоматизират така, че да не ползваш повече копчета и да не мислиш за повече от 1 нещо. Да не пиеш кръв, скиловете само да трябва да ги цъкнеш без много да се замислиш за тактиката на героя ти. Развива се по един начин не повече. Никакво разнообразие. Безумно пуцане и тва е.

23 мнения
профил »
donev_go каза на 27.06.2011, 13:42 ?. :

+1 Окепазили са поредицата от всякъде. Обсидиян могат да обещават каквото си искат... играта е сбъркана изначално и единствения начин да оправят нещата според мен е да си взема играта, да я прекръстят и да я пуснат на ново сама за себе си защото това нещо не може да носи името Dungeon Siege (в смисъл те са си платили за правото да я кръстят така, но нямат морално право да осират така поредицата). Та така... още една велика игра е погребана завинаги заради шибаните конзоли. На спечелилите, честито! Определено не печелим ние - феновете на поредицата.

48 мнения
профил »
turop каза на 29.06.2011, 14:10 ?. :

http://www.youtube.com/watch?v=CFyWIZZluNg

1014 мнения
профил »
nvision89 каза на 04.07.2011, 21:57 ?. :

И ОЩЕ НЯМА РЕВЮ НА ALICE!!!

90 мнения
профил »
Roskouhunt каза на 09.07.2011, 08:42 ?. :

Единственото положително нещо за мен от тази игра е че ме накара да сваля DS 1и2 и да си ги врътна пак с кеф. А тва го изиграх просто за да се каже че съм я играл.

4 мнения
профил »
Tix0l каза на 10.07.2011, 17:00 ?. :

Специално се регистрирах да напиша че играта не си струва -
яка графика,геймплей и саундтрак но се врътва за 3 часа на хардкор трудност.
Който се е решил да си я купи оригинална жестоко се е пр**бал.
Мултиплейъра е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО нестабилен, неможеш да се ориентираш къде си.
Героите са небалансирани - Реинхарт с 1 абилити бие босове за секунди, Лукас в края на играта е безсмъртен, а другите 2 пък са доста слабички в сравнение с Лукас и Реинхарт.
Да не пиша за лоотовете... колкото и пъти да я врътвам винаги има 1 и същ дроп, същите итеми продават вендорите, и е мн еднотипно.
Надявах се да пуснат някой пач с фиксове, но уви, явно са я заебали...

23 мнения
профил »
donev_go каза на 07.08.2011, 21:44 ?. :

Какви фиксове да пуснат бе братле???? Те трябва нова игра да пуснат, че да замяза на нещо. Играта е пълен провал и нищо не може да го промени.

128 мнения
профил »
qcetoo каза на 31.07.2011, 10:54 ?. :

+1 Няма смисъл да пиша след като някой вече е написал това,което и аз бих постнал.

25 мнения
профил »
fear_toni каза на 12.08.2011, 20:57 ?. :

Пак ли тази игра :( няма ли да измислят нещо ново и невиждано, което ще грабне вниманието на всички?
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Dungeon Siege III

Превю:
От теб зависи да извадиш 10-и легион от пепелта на някогашната му слава и да попречиш на кралство Еб да пропадне завинаги във вечен и непрогледен мрак.

новини:
Новият фаворит за изминалата в седмица в класацията на Valve за най-продавани игри е поредицата Dungeon Siege, следвана плътно от Trine 2.
Демото на Dungeon Siege III вече е на разположение за даунлоуд на потребителите на Steam. То ще ви предостави част от сингъла, както и кооп за двама души.
Square Enix и Obsidian Entertainment съобщиха, че третата част на Dungeon Siege ще се забави. Вместо на 27 май, тя ще излезе на европейския пазар на 17 юни.
ОЩЕ ЗА ПОРЕДИЦАТА
Dungeon Siege II 1
Dungeon Siege II: Broken World
Dungeon Siege
Dungeon Siege: Legends of Aranna
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Diablo III 147
The Elder Scrolls V: Skyrim 141
Ревю в прогрес: Diablo III 135
Torchlight II 114
Dragon Age: Origins 102
Mass Effect 2 96
Darksiders 2 87
The Witcher 3: Wild Hunt 86
Mass Effect 3 82
The Witcher 2: Assassins of Kings 78