facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Duke Nukem Forever
Ревю | 11.06.2011 | автор: Владимир Тодоров


оценка:
Производител:
3D Realms, Triptych Games, Piranha Games, Gearbox Software
Издател:
2K Games
Жанр:
Шутър
Платформа:
PC
сайт на играта »

плюсове

Все пак това е Дюк

Класическият арсенал отново е тук

Може да екзекутирате противниците и да се гаврите с босовете

Част от околната среда се руши

Тук-таме по някои добри геймплей попадения

Нагледен пример за това какво се случва, когато си повярваш, че си велик

минуси

Муден на моменти геймплей

Безвкусни шеги

Посредствена графика

Твърде дълъг loading

Нищо кой знае колко ново в сравнение с Duke Nukem 3D

Duke Nukem Forever е изначално обречена. Никоя игра, която очакваш близо 15 години, не може да оправдае очакванията ти. Колкото и да се опитваш да си безпристрастен. „Трябва да е нещо велико“, казваш си, „А дали въобще е възможно? – прокрадва се и нотка скептицизъм…

Дори сега ми е трудно да повярвам, че виждам Duke Nukem Forever в завършения й вид. Няма да ви занимавам с цялата одисея, свързана с нейната разработка – нея може да прочетете в едно от десетките превюта, които сме писали по темата през годините. По-важното в случая е – става ли за нещо?

Уви, първото впечатление, което Duke Nukem Forever остави у мен е, че това си е чиста проба

чекиджийски екшън


(Ще ме извинявате за мръсната дума, но след часове наред, прекарани с Дюк, човек няма как да не си промени речника.) Какво имам предвид ли? Играта започва що-годе обещаващо –екшън и престрелка с гигантски бос. Но не и преди Дюк да се изпикае в местната тоалетна.

Миг по-късно обаче се оказва, че това всъщност е видео игра, която нашият рус екшън герой играе от отегчение, докато две мацки обгрижват с ласки половото му мъжество. Мацки всъщност е силно казано – почакайте да ги видите как вървят. Анимациите им са потресаващи – сякаш някой е забил кол между краката им. Но както и да е, продължаваме по-нататък…

Минали са 12 години от последните подвизи на Дюк

Сега той е се е превърнал в най-богатата и влиятелна личност на Земята. Притежава хотел в Лас Вегас, води развратен начин на живот и всяко начинание, което подхваща, се реализира успешно. Когато го видят, хората  буквално припадат. Всеки иска да бъде Дюк, всеки го търси за автограф и би се задоволил, дори и Дюк да му покаже среден пръст. А това не е чак толкова невъзможно.

Положението обаче не изглежда розово. Защо ли? Просто погледнете през прозореца и ще видите един гигантски извънземен кораб-майка, паркирал се във въздушното пространство над Лас Вегас. Почти като сцена, извадена от сериала V. Президентът на САЩ моли, всъщност почти заповядва на Дюк да не предприема поредния извънземен геноцид, защото, видиш ли, пришълците идвали с мир. Миг по-късно, разбира се, нещата се объркват, гадините ни нападат и започват осъществяването на своя таен план - да отвлекат мацките ни, да отгледат своя собствена армия и да превземат света ни. И разбира се – вашата задача в играта е да им попречите. А и действията им представляват лична обида към Дюк – никой не може да се гаври с неговите пиленца.

И така – след този относително неравен по отношение на геймплей динамика старт, играта ви захвърля в истинския екшън. А той, уви, не е сред най-впечатляващите.

Откъдето и да я гледаме – Duke Nukem Forever е ту мудна, ту скучна

Екшънът, който в един момент става доста еднообразен, е неравно разположен между отделните сцени и се редува с празни и буквално мъртви местности, в които се налага да разрешавате скучни пъзели. Престрелките, които би трябвало да са сърцето на играта, са доста слабо реализирани в някои мисии, а изкуственият интелект можем спокойно да наричаме просто изкуствен.

За да се опитат да разнообразят геймплея, авторите (кои точно, знам ли? Вижте само колко студия са работили по Duke) използват бирата и стероидите като помощни средства. В първият случай екранът ви ще се замъгли, ще започнете да се оригвате и ще станете по-устойчиви на нападение за кратко време. Ако глътнете познатите от Duke Nukem 3D стероиди пък, ще започнете не само да тичате по-бързо, но и да размазвате противниците си с един-единствен юмручен удар.

Едва с въвеждането на още оръжия, включително Shrink Ray, с което смалявате противниците и ги стъпквате, Freeze Ray (за замразяване), както и с добре познатата ни Holo Duke - холограма, с която мамите враговете си - нещата стават с една идея по-интересни. Но така и не можах да се отърва от натрапчивото чувство за еднообразие.

Екзекуциите също са готина, макар и недоразвита идея


Ако зашеметите дадено извънземно (логиката как точно става това обаче е неясна), може да отидете до него и да натиснете E. Тогава Дюк ще го довърши с брутален удар, който почти винаги е ритник във фейса, и ще възстанови егото си (демек кръвта ) на макс и на мига.
 
Битките с босовете пък са разочароващи и представляват най-обикновена и посредствена престрелка. Единствената разлика е, че на височина вие обикновено им стигате до коляното. За да свалите босовете, трябва просто да ги обсипете с експлозиви или оръжие от типа на RPG, което в повечето случаи не е никак трудно. Всякаква тактика тук е (почти) излишна. Най-интересното идва едва накрая, когато трябва да ги екзекутирате ръчно или да ги унижите. Например да ритнете окото на боса като топка за американски футбол или пък да използвате собствените му топки за боксова круша. Но след третия път и това омръзва.

Е, има добри хрумки тук-таме

Така например, за да повишавате максималното количество его, трябва да взаимодействате с предметите наоколо. Тогава Дюк обикновено изявява и своята простотия. Но пък от друга страна – не очаквайте и нещо твърде впечатляващо. 

Сцените, в които се смалявате и кръстосвате из света, използвайки хамбургерите, за да се предпазите от горещата печка, са свежи.  Даже тук се появява и единствената не чак толкова плоска шега, която дори не е на сексуална тематика. Едно момченце вижда дребния Дюк и му казва Hey, are you a toy? Нашият герой от своя страна отвръща - I’m not a toy, I’m an action figure!

В друг момент пък ще ви се наложи да управлявате бъги из пустинна местност, да газите извънземни и да правите нечовешки скокове. Свежо, но до един момент – просто този геймплей елемент продължава твърде дълго. Краката разходка из „призрачния“ град също не е лоша. Но няма как да не останете с усещането, че всичко някак си е зашито с бели конци. Особено мисията със съня на Дюк, в която трябва да намери вибратор, пуканки и презерватив за една танцьорка - тя изглежда толкова изкуствена и не на място, че просто нямам думи…

Като цяло – от съвременна гледна точка

играта е, при това в най-добрия случай, един посредствен продукт със слаба графика, закъснял с около 15 години. За толкова дълъг производствен процес човек няма как да не се запита – защо Duke Nukem Forever прилича толкова много на Duke Nukem 3D и какво по дяволите са правели 3D Realms между 1997 и 2009 г.? Само това ли може да роди съзнанието им? Ако отговорът е – да, то добре, че затвориха врати.

Duke Nukem Forever със сигурност е игра, която не трябва да купувате, освен ако просто не искате да задоволите любопитството си. Ако все пак решите да се сдобиете с нея, е възможно да ви излезе през носа или да умрете от скука по време на ужасно дългото приключение на Дюк. Разбира се, през годините сме виждали и други шутъри с подобно ниво на посредственост. Те обаче поне са били разработвани за 1, максимум 2 години. Струваше ли си чакането за Duke Nukem Forever? Твърдо не. Don’t bet on Duke! 

 
системни изисквания
Процесор Intel Core 2 Duo @ 2.0 Ghz / AMD Athlon 64 X2 @ 2.0 Ghz, видео карта nVidia GeForce 7600 / ATI Radeon HD 2600, 1GB RAM (2 за Vista/7), Win XP/Vista/7
напиши коментар
 

408 мнения
профил »
boilera каза на 12.06.2011, 14:50 ?. :

Много висока оценка за тая тъпотия.

103 мнения
профил »
Sidef каза на 12.06.2011, 18:47 ?. :
Редактиран на 12.06.2011, 18:59 ?.

1. You've got balls of fail!
2. Вземи се скрий!
3. Предполагам че си започнал да играеш от 13-14 годишна възраст а сега си макс на 17-18г.

250 мнения
профил »
Little_Nicky каза на 12.06.2011, 21:45 ?. :

Далеч съм от мисълта, че играта е съвършена. Знам, че има кусури. Но истински чЕкиджийското, което виждам е статията и сериозна част от коментарите, ето защо:
1. Още преди време си спомням, как един автор в списанието се закани да оплюе играта, защото това заслужавала (логиката клони към 0)
- единственото по-дразнещо от една не перфектна игра е неграмотният начин да я обидиш...
- ИЗПЛАГИАТСТВАНАТА ОТ ЧУЖДИ САЙТОВЕ крайна завършваща оценка, ето и линк, прилича ли ви стилът на последните абзаци на това копи пейст?: http://www.joystiq.com/2011/06/10/duke-nu kem-forever-review-fail-to-the-king-baby/
- понеже явно мисъл не е имало при превюто, а е преразказан трейлъра и е преписан материал от сайт, който заклеймява като просташко поведението, което обижда герой като masterchief, мисля, че е излишно да се съобразява човек с това "ревю"
- г-н Тодоров, с цялото си уважение долавям, а не само аз, други също, както виждам от коментарите, крайно негативно и агресивно отношение към геймпродукти, които не са по вкуса ви... ами не пишете по тях - имате достатъчно добър колектив, който да поеме явно тежката задача...

2. Адския пълнеж от спам на всякакви троли, притенциозни глупаци без покритие, мамини дечица свикнали на най-лъскавото, некадърници, които дори крак не могат да си сложат и др. от породата ме навежда на мисълта, че по-голямата част от аудиторията тук е за сайтове като блясък.бг или тийнпроблем.нещо си...

3. За Дюк... Дюк си е Дюк - или го харесваш или не, "Играй си играта, човече" - бе мотото на списанието от едно време.

С уважение, един все по-малко ваш фен. Ще съм щастлив този коментар да не изчезне мистериозно.

408 мнения
профил »
boilera каза на 13.06.2011, 15:02 ?. :

Играта е масивен провал от всички възможни ъгли без значение какво мислиш ти.

25 мнения
профил »
Nuzzobuliwyf каза на 15.06.2011, 20:31 ?. :

Играта е ужасна! У-Ж-А-С-Н-А!!!!
Надявах се да се почувствам поне малко по начина, по който се чувствах като играех Duke Nukem Time to kill...Преди повече от 10 години....
Пуснах я да се деинсталира и отидох да пикая, за да не я гледам повече...


П.С. Интересно ми е тези, които са писали коментари, че този и онзи е тийн, колко са годишни, играли ли са DN Time to kill и как ще сравнят двете игри....

348 мнения
профил »
dprime каза на 12.06.2011, 14:54 ?. :

Средна работа.

1220 мнения
профил »
vasito каза на 12.06.2011, 14:54 ?. :

Не искам да вярвам

224 мнения
профил »
Neusfor каза на 12.06.2011, 19:12 ?. :

Абсолютно +1

294 мнения
профил »
VGKitov каза на 12.06.2011, 15:01 ?. :

Слабичка е играта.

151 мнения
профил »
StubbsZombie каза на 12.06.2011, 15:01 ?. :

Fail to the King, Baby!
Доста посредствена игра.
Добре че нямах големи очаквания и не си я купих.

65 мнения
профил »
vasi4_5 каза на 12.06.2011, 15:08 ?. :
Редактиран на 12.06.2011, 15:09 ?.

http://www.htbgtubers.info/2011/06/duke-nukem-for ever-reviewpc.html
Ако искате вижте и моето ревю на играта.

Иначе, добро ревю PC Mania.

553 мнения
профил »
Найн Инч Нейлс каза на 12.06.2011, 15:11 ?. :

Май не се оказах прав, че ще мине феила на Дайкатана ?? Все пак съм близо :Д хаха

46 мнения
профил »
Asoto95 каза на 12.06.2011, 15:13 ?. :

И това ли беше краля?Най-добрия шутър,който щеше да размаже COD and Battlefield?Поредния слаб шутър,който няма да се запомни с нищо и по добре да не се играе!Защо толкова време се вдигаше шум от лапетата за тая глупост?Дали някой още си вярва,че това е най-великата игра?Нека да каже та да му се посмеем от сърце!

91 мнения
профил »
izroda каза на 12.06.2011, 17:17 ?. :

Изобщо играл ли си някога Дюк?Лапетата като теб не знаят за какво става въпрос щото когато излезна Дюк 3д си бил още в пелени.Иначе и аз съм разочарован от новата,постничка е,скучна.И все пак по-добре лош Дюк от никакъв.

46 мнения
профил »
Asoto95 каза на 12.06.2011, 18:16 ?. :
Редактиран на 12.06.2011, 18:19 ?.

Izrod,не забравяй,че дъртаците които се правят на лапета са по тъпи и от децата!А колкото до въпроса играл ли съм играта-ДА!И това беше най-голямата ми геймърска грешка в живота!Единственото доставящо удоволствие нещо е изтриването на тази игра-когато я изпратиш в кошчето,чувстваш,че си спасил света!

761 мнения
профил »
Sabaka каза на 12.06.2011, 23:45 ?. :

Изрод, нека те обясня нещо...това, че преди 15 години нещо е било върха, не означава, че остава на върха завинаги.На никого на му пука за миналото?Дреме ми, че съм ебал жена вчера, като сега в момента ми се ебе жена.Ма жалко , че е саката като новия Дюк.ЗАщо трябва да излиза нова игра?Погледни legacy of Kain.
Още откакто видях първите видеота за играта си знаех, че Дюк Форевър не трябва да е игра, А ПРОКЛЕТ СЕРИАЛ/ФИЛМ/АНИМАЦИЯ ВСЕ МИ Е ЕДНО.
ТАМ МОЖЕ ДА СЕ ПРЕСЪЗДАДЕ ТОЗИ ДЮК, ДЕТО РУГАЕ И КОЛИ ПРЕМАЗВА И УНИЖАВА ПРИШЪЛЦИТЕ, БЕЗ ДА СЕ МИСЛИ 15 ГОДИНИ КОЛКО ТЪПО ИЗГЛЕЖДАЩИ СА МОДЕЛИТЕ НА ПЕРСОНАЖИТЕ.АЗ НЕ ВИЖДАМ ДРУГА ПРИЧИНА ДА СЕ ИГРАЕ ТОВА, ОСВЕН ЛАФОВЕТЕ И СКРИПТИРАНИТЕ СЦЕНИ.

127 мнения
профил »
Drusalin каза на 16.06.2011, 15:46 ?. :
Редактиран на 16.06.2011, 15:50 ?.

Asoto95 дъртаците никога не се правят на деца... просто защото на тях не им липсва толкова мозък! Незнам да ли схващаш , но за времето си найстина Duke Nukem 3D си беше най - добрия шутър ! Най - глупавото нещо е да играеш сега играта и да казваш ДА аз я играх . И на всичкото отгоре да имаш наглост да казваш... " най - хубавото нещо е унинстала й " ... В голяма грешка си Дечко ( естествено че ще е с главно Д , заради проявите си на умствено изостанал ) ... ти просто не си човека , който може да дава оценка в тази статия за игра от сорта Duke Nukem.
Едва ли ти като " геймър" ( може спокойно да махнем " мър ") би оценил подобаващо , някоя част . От поредица игри от дни когато ти си бил малко по висок от стола си , на който сега си седнал ! Жалко е , жалък си !

Сигорен съм , че за днешните стандарти за игра от тип-а Duke Nukem ... новата част е доста зле за повечето от нас . За толкова време трябваше да е по - добра , ДА .

46 мнения
профил »
Asoto95 каза на 16.06.2011, 19:14 ?. :

И това ми го казва човек с никнейма Друсалин!Само това е достатъчно за да не вземам коментара ти на сериозно.Кви са тия обиди дет бълваш сега?Явно си пропуснал да си вземеш дозата!Изглежда ти си голям комплексар,но все пак ще призная някои от доводите ти.Например радвам се че рабираш,че новия Дюк е нищо!Все пак дори легото на карибски пирати има по висока оценка.Друго нещо,което признавам,е че стария дюк е бил страхотна игра за времето си.Понеже тогава не е имало голям избор на игри.Обаче ако не е младото поколение кой ще коментира?Те хората,които са играли тази игра,точно когато е излязла,не са между нас(мир на праха им),или все още я играят,по простата причина,че са пенсионери и нямат пари за нов компютър!Не искам да излезе,че не уважавам старите хора(много от които не са виждали компютър),защото без тях нямаше да ги има и младите!И аз съм фен на някои игри-Crysis,COD and Gears of War,но просто не мога да си представя,че когато остарея ще стана некакво заядливо старче,което ще си спомня само любимите си игри и няма да признава новите игри,които са излезли тогава.И ако след време все пак някой орезили някоя от любимите ми поредици(както орезилиха вашия Дюк),то повярвай ми-аз пръв ще съм против тези,които са го направили!Никога няма да защитавам слаба и тъпа игра,само защото сам се кефил на предшественика и!Много изписах,надявам се да си ме разбрал!

1336 мнения
профил »
sollider каза на 07.03.2012, 13:22 ?. :

Айде сега някой като не може да приеме истината за себе си и започва да намесва хапчета, питиета и куп други простотии. Ти хубаво гледаш ник-нейма му, но ще е добре и да погледнеш какво ти е написал, защото човека си е прав. Вярно е, че истината садва, но някога е добре да се вслушаш в това, което ти казват ;] Нищо лично.

407 мнения
профил »
Theron Fears каза на 12.06.2011, 15:13 ?. :

Наистина е слаба игра откъм геймплей, графика, история, звук и то май друго не остана хаха.
Подскачането за да натиснеш някой бутон(това са пъзелите) е дразнещо, престрелките са дразнещи и стрелях колкото се може по-бързо и повече, за да мога да се оттърва по бързо от тях.
Зареждането между нивата е супер дълго и ненужно, на всичкото отгоре имаше 1 ниво, което го чакам да зареди стандартните 3 минути, вървя 2 минути в някакви шахти, една жена казва: "О, виж, това е Дюк, той ще ни спаси" ииии айде нивото свърши, айде пак 3 минутно зареждане.....

36 мнения
профил »
Danisimo каза на 13.06.2011, 18:02 ?. :

Това, че имаш стара щайга си е твой проблем, на мен играта ми зарежда по максимум 20 секунди на ниво. Иначе съм съгласен, че играта е слабичка, но според мен става за убиване на време и колкото да се посмеем на малко селяния.

1014 мнения
профил »
nvision89 каза на 16.06.2011, 23:25 ?. :

Или за да сме точни - като си си дръпнал първия калпав релийз от торент тракера, нямаш правото да се оплакваш.

10 мнения
профил »
andreevbg каза на 12.06.2011, 15:14 ?. :

Не мога да разбера кво толкова сте очаквали от играта ?!? Отдавна се знае, че графиката не е кой знае какво( Gearbox само дозакърпиха проект който е бил готов на 70%), AI-ъо било смотано - еми тва е oldschool да не би в първите DUKE игри да са били мнооого по-умни прасетата ?!? Заа мене играта има всичко което може да се иска от Duke- простащина, сексизми и пуцане тип рамбо. Сериозно кво толкова очаквахте ?!? Следвашият Cod или Halo ?!?

407 мнения
профил »
Theron Fears каза на 12.06.2011, 15:34 ?. :

Ако искахме абсолютно същото като в старите игри щяхме да си запишем тях и да дръпнем някой пак за текстури да направи графиката читава. Само че ние искаме развитие, защо според теб последните игри на КОД отнесоха толкова критика, защото нищо не се променя, предлагат ни е един продук 3 години подред.
Та и с Дюк същата работа, отделно че всеки един по-известен шутър от 2004 година(FEAR, HL2, Riddick,Doom 3) e в пъти по-добър във всяко едно отношение.

1641 мнения
профил »
=SpeC= каза на 12.06.2011, 15:36 ?. :

COD да не би да е някъв еталон за Перфектност и Съвършенство че го даваш като пример?????

407 мнения
профил »
Theron Fears каза на 12.06.2011, 15:39 ?. :

В никакъв случай не е, но не можеш да отречеш, че COD 1,2 и MW1 са добри попадения, но дотам.

39 мнения
профил »
Butters каза на 12.06.2011, 15:41 ?. :

Именно. Дюк винаги е бил несериозна простащина, която не грее с графика, а с откровени дебелашка и иронична атмосфера. От отзивите на всички ми става жалко в какво се превърнало гейм обществото днес - тълпа от супер сериозни и претенциозни "потребители" (да, точно потребители, не фенове), за които нещо различно от поредната им доза полирани, сериозни и кухи като празен буркан от лютеница виртуални дроги с нереални изисквания е "епичен фейл" и не заслужава безценното им внимание. А тва е просто жалко...

317 мнения
профил »
miro каза на 12.06.2011, 15:44 ?. :

Е в CoD и Halo ботовете са все гении и са избирани с конкурс.Добре че излезна игра от 2004г та да се сетим че колите можели да експлодират (невероятно но факт има и такива игри в 2010г за които колите са абсолютно неподатливи на стрелба), да не говорим че имало и други същества в шутърите освен стероидни кочове които мълчат като пънове.
Интерактивността спрямо сапунките няма смисъл да я коментирам , още са на етап откриване на ел.ключовете по стените и въобще промиването на мозъци е завършило успешно.Да живеят сапунките

407 мнения
профил »
Theron Fears каза на 12.06.2011, 15:47 ?. :

Прави разликата между ФЕН и ФЕНБОЙ, аз съм фен на компютърните игри от всякакъв жанр, тази от своя страна не ми доставя никакво удоволствие, за това няма да я харесвам просто защото е ДЮК и е грозна, понеже разбираш ли това било отличителна черта на поредицата.

190 мнения
профил »
Freedom каза на 12.06.2011, 16:03 ?. :

Butters, какво да се направи такива сме станали играем игри като The Witcher 2 която е адски "куха", "тъпа", с "нереални" изисквания, друго си е да поразцъкаш една игра предвидена за преди десетилетие, ако си я бяха пуснали на време щеше да е хит- сега е просто поредното посредствено заглавия дори игра като Singularity(не че играта е зле, точно обратното, споменавам я защото излезе сравнително тихомолком) бих я предпочел в пъти пред Дюк Завинаги.

151 мнения
профил »
StubbsZombie каза на 12.06.2011, 15:16 ?. :

Само не знам къде го видяхте това дълго зареждане.
На мен ми зарежда точно за 5 секунди.
Явно е проблем само при някои машини.

1014 мнения
профил »
nvision89 каза на 16.06.2011, 23:26 ?. :

Проблема се нарича "Замунда", по-точно "SKIDROW" - не им обръщай внимание!

553 мнения
профил »
Найн Инч Нейлс каза на 12.06.2011, 15:21 ?. :

Сериозно се замислям дали не е минало времето на този тип игри. Ше видим след октомври.

88 мнения
профил »
Pesho ™ каза на 12.06.2011, 15:28 ?. :
Редактиран на 12.06.2011, 15:43 ?.

Аз само заради просташкия му вид и секса я играя ;d

Стига сте ревали бе "графика бля бля бля", както президента каза, Duke си е реликва от друга ера и в момента наистина няма място при новите "реалистични" бозички ;d

36 мнения
профил »
Cyrax каза на 12.06.2011, 15:30 ?. :

Не знам дали е минало времето на тоя тип игри, но аз например с кеф разцъквам Serious Sam и The second encounter на високите трудности поне веднъж в годината. Очаквах нещо в този стил, но определено и аз, както всички, останах разочарован

70 мнения
профил »
Georgi Ivanov каза на 12.06.2011, 15:41 ?. :

Ами, това е положението. Дюк твърде много се забави, трябваше да си излезе още през 98-ма с енджина на Куейк 2. Уви не стана... И игра от 2011 да ми ползва Ънрийл Енджин 2.5 е просто недопустимо. Друго, също което не ми допадна е че можеш да носиш само 2 оръжия и самопопълващото се здраве. Подсеща ме за КоД и точно това е проблема- това трябва да е ДЮК НЮКЪМ! То си му не е работа ако не извадиш от джоба си 10 вида пушкала(Half-Life, Serious Sam, Doom). И каква е тая цигания да трепеш босовете само с ракети и гранати?! Ами аз пък искам да си ги пълня с олово! Какво по дяволите? 4-5 разработчика са правели тази игра и накрая това? Пълен провал! И на всичкото отгоре смее да се подиграва с много по-добри игри (да речем Халф-Лайф). Сериозният Сам (героя, вдъхновен от Дюк Нюкъм) ще помете това недоразумение. Да го натика в кучи г*з! Дюк Нюкъм 3Д е 100 пъти по-добра!
П.С. Добро ревю, PCmania

151 мнения
профил »
StubbsZombie каза на 12.06.2011, 15:55 ?. :

Не е само до енджина.
Bioshock ползва UE 2.5 и е от 2007-ма, а изглежда по-добре.

90 мнения
профил »
Dani_scooter каза на 12.06.2011, 15:45 ?. :

иначе играта става ,графиката също е добра , но зареждането между нивата е досадно и нивата трудно се минават , очаквах яко екшън като serious sam

36 мнения
профил »
Danisimo каза на 14.06.2011, 11:39 ?. :

"нивата трудно се минават"


Ти бодеш ли се бе? Как ще са трудни нивата? Аз си я пуснах на хард и всичко е толкова елементарно... Аз дори не съм добър в шутърите...

90 мнения
профил »
Dani_scooter каза на 12.06.2011, 15:48 ?. :

ревюто е добро PCmania дано serious sam да да бъде готина игра за лятото

1641 мнения
профил »
=SpeC= каза на 12.06.2011, 15:50 ?. :
Редактиран на 12.06.2011, 16:12 ?.

Не мога да разбера какво толкова сте очаквали??? Да не си мислите че играта наистина е била разработвана толкова време без прекъсване? Като ви слуша някой ще каже че сте седнали на стола и 12 години сте стояли без да мърдате в чакане на играта....

Аз пък мога да кажа че си е супер играта:
- Графика като графика, какво толкова? Като искате реалистичност имате прозорец и телевизор.
- Шегите били плоски? Какъв хумор по-точно би ви бил по вкуса? Високо интелигентни анекдоти??? ТОВА Е ДЮК! Ако не ви харесват шегите му не играйте!!! Това е като да кажеш на Джедай да се бие без светлинен меч...
- Престрелките били скучни? Я ми дайте пример за по-забавна престрелка? По колко точно начина може да се възпроизведе следното действие - насочване на оръжието >= дърпане на спусък >= летене на куршума >= попадане в целта >= убиване??? Щото на мен ми е достатъчно да знам че ако гръмна някой отблизо с Shotgun-а го разчленявам.
- Моделите се движели странно? Ми то ако трябваше играта да се преправя от основата все още щяхте да четете превюта.
- Историята била плоска? Ако искате добра история НЯМА да я намерите в много шутъри. Ако не сте разбрали концепцията на играта е да е old-school шутър без да се налага да мислиш много.
- Еднообразна била играта. А какво трябваше да има тук че да бъде разнообразно - пътуване в други измерения, вдигане на левели, събиране на предмети и оръжия, различни видове коли, самолети и подводници, и още 3-4-5 безименни персонажа но с гордата титла "Marine"...?
- Дългото зареждане. Ми мен никъде не ми зареждаше повече от 10 сек... Това че повечето които се оплакват им е липсвал някой ъпдейт или драйвер си е отделен проблем.

Така че спрете с простотиите, нито сте си купили играта че да имате такова голямо право да критикувате, нито сте я чакали 12 години без нищо друго да правите през това време. Това е Дюк Нюкъм който винаги си е бил простак и такъв ще си остане, където му е и чара. Ако търсите високо образовани и интелигентни персонажи играйте някой куест.
На мен ми е достатъчно да знам че някое студио се зае да довърши играта и да я пусне веднъж завинаги.

35 мнения
профил »
johnyman каза на 12.06.2011, 15:56 ?. :

Бест коммент бай фар.


Единствените неща, които не ми харесаха че наистина понякога NPC-та се движат унизително зле и че в последната трета от играта има прекалено много ненужни пъзели и подземни мотаеници. Всичко друго си е супер и на място.

Едва ли ще се трудят за продължение, но играта си остава незабравима.

318 мнения
профил »
Владо Тодоров каза на 12.06.2011, 15:58 ?. :
Редактиран на 12.06.2011, 16:01 ?.

Графиката - липса на детайли, липса на вкус.
Шеги - достойни за загорял седмокласник.
Престрелки - по-скучен шутър от този отдавна не бях играл. Еднообразие, липса на предизвикателство.
История - кой говори за история? Prey - шутър с тъпа история, но интересен геймплей.
Еднообразие - тук аргументът ти куца.

А какво са правили 12 години тогава, ако не са работили по нея? За това време можеха да пуснат 5 части на Duke Nukem и със сигурност щеше да има развитие на геймплея в тях.

407 мнения
профил »
Theron Fears каза на 12.06.2011, 16:00 ?. :

Не смесвай различните жанрове, все едно да кажа- графиката на стратегиите е по-тъпа от тази на рпг-тата.
Естествено, че не сме я чакали 12 години, естествено, че играта е разработвана 1-2 години макс. и все пак получаваш посредственост накрая.
Битките са скучни да, седиш в един коридат срещу тебе идват гадовете и ти стреляш, не представляват никакво предизвикателство, в повечето случай дори не се налага да се отместваш от мястото си, животът ти се зарежда автоматично(много олдскуул) и си напрактика безсмъртен. Отделно не са въобще динамични - идват 4-5 противника, убиваш ги, след това идват още 4-5, убиваш и тях и продължаваш напред в нивото.
Възможността да носиш само 2 оръжия също е много олдскуул, иначе има HINTS в менюто да изпробваме различните оръжия срещу различните противници, да нося е супер голямото разнообразие.
За мен екшън частта в WOLF 3D е доста по-интересна и вълнуваща.

1641 мнения
профил »
=SpeC= каза на 12.06.2011, 16:01 ?. :

Да ме извинявате Г-н Тодоров ама звучите прекалено хейтърско. И с коментара не целя да обиждам, а просто да критикувам.

318 мнения
профил »
Владо Тодоров каза на 12.06.2011, 16:03 ?. :

Няма нищо хейтърско в коментара ми. Просто коментирам твоя коментар. ;)

190 мнения
профил »
Freedom каза на 12.06.2011, 16:06 ?. :

Едно заглавие само ще ти кажа, Bulletstorm.....

103 мнения
профил »
Sidef каза на 12.06.2011, 18:42 ?. :
Редактиран на 12.06.2011, 19:05 ?.

До колкото помня играта беше обявена през 1996г.
+ Момечетата от 3D Realms спаха през цялото време и Gearbox им довършиха играта.

2 мнения
профил »
joresto каза на 12.06.2011, 20:17 ?. :

Напълно съм съгласен. Мен ми се струва, че очакванията на всички геймъри за Duke Nukem Forever са някакси изкуствени. Това си е баш добрия стар Дюк, в малко по-различна опаковка и светлина. Всички много са се изнежили откъм вкус през годините, което си е нормално... но какво сте очаквали от играта всъщност? Аз лично точно това :) Някои твърдят ожесточено, че предните игри са по-добри - е с какво по-точно? Играта действително не е върхът на сладоледа, в това няма спор, тя е за феновете на поредицата :)

30 мнения
профил »
Doc каза на 14.06.2011, 18:06 ?. :

Съгласен съм с теб, че очакванията до голяма степен са виновни за разочарованието в случая, но играта е далеч от супер:

- Независимо какво говорят хората, графиката Е фактор за успешно потапяне в света на дадена игра, както и за цялостно усещане. Искаш да ми кажеш, че ако играта беше с графиката на първия Дюк нямаше да се оплачеш ли? Не е въпроса в реалистичността, въпроса е в нивото на качественото изпълнение, за което ние плащаме. Факт е, че графиката е неудовлетворителна и това няма нищо общо с липсата на реализъм или невиждани ефекти.
- Никои не е казал, че всички шеги са плоски. Някои са плоски, някои са недотам плоски. Но като цяло преобладават тези, към които оставаш безличен.
- Тук даже няма какво да добавя - престрелките СА скучни.
- Това за моделите пък не знам дали си вярваш като го казваш - искаш да ми кажеш, че по-добре да играем играта сега, като гледаме странно движещи се нелогични модели, отколкото да изчакаме още малко, за да получим по-качествен продукт? Това, че играта вече е на пазара не е абсолютно никакво извинение за претупаната работа върху движението на моделите.
- Отново, това че играта е олд скуул шутър без да се налага да мислиш много не е извинение за откровено малумната история покрай тази игра. Никой не е казал, че като трябва да се набляга на престрелките и fun-а трябва и малкото история в играта да е толкова дебилна.
- Играта Е еднообразна и това в случая е само минус. Mass Effect 2 също е еднообразна от гледна точка на геймплей, но в нито един момент не ми е била скучна.

Искам да добавя също, че всеки има свое мнение относно даден обект и някак си не върви да казваш неща от рода на "Спрете с простотиите". За едни са простотии, за други не са. Това че си решил да защитиш играта като се оповаваш на своите изживявания и мнение не е ни най-малко достатъчно, за да накараш някои да промени своето мнение или своите усещания. И за протокола - не само съм си купил играта, но я очаквах 12 години. Винаги съм знаел какво точно мога да очаквам от Дюк, и въпреки всичко останах разочарован, което не се случва често. Забавна или не, за теб или за мен е без значение - факт е, че играта е претупана и посредствена и в нея не открих дори частица от забавата, която открих преди много години в Duke Nukem Forever.

1641 мнения
профил »
=SpeC= каза на 12.06.2011, 16:09 ?. :

Между другото в коя друга игра можете да пикаете?????????

92 мнения
профил »
copogame каза на 12.06.2011, 16:14 ?. :

Postal 2. :p

407 мнения
профил »
Theron Fears каза на 12.06.2011, 16:20 ?. :

Да точно Postal, ако не ми беше паднал нета щях да го напиша 1ви, карай.
Почти ти се получи тук SpeC.
Като в Postal можеш да пикаеш върху всеки, а не само в тоалетните и срещу босовете.

1641 мнения
профил »
=SpeC= каза на 12.06.2011, 16:20 ?. :

аве скрийте се

157 мнения
профил »
blackmaster каза на 12.06.2011, 16:22 ?. :

Аз казвах, че играта не трябва да излиза, но никой не ми повярва тогава...Сега к'во стана ?!- едното нищо.
А ако не беше излязла щеше да остане в историята на гейминга завинаги...

1641 мнения
профил »
=SpeC= каза на 12.06.2011, 16:23 ?. :
Редактиран на 12.06.2011, 16:24 ?.

Извинявам се за многото коментари които натрупах, ама това трябваше да го напиша отделно:
Един цитат на Пламен Димитров от превю от 2008ма:
"Дали някога ще има DNF? Не знам. Всъщност, надявам се, че няма да излезе. Иначе ще бъде подложен на безмилостна дисекция от геймжурналисти, чакащи този паметен момент от години. И освен ако не е ръчно изкована от самия Зевс и издадена от Blizzard, тя е обречена да се провали. А Дюк не заслужава това. Определено."

Не знаех че Пламен Димитров е внук на Ванга

1014 мнения
профил »
nvision89 каза на 16.06.2011, 23:32 ?. :

Аз и група руски учени пък знаехме :) И за провала на Дюк ни беше ясно :)

380 мнения
профил »
Alaster каза на 12.06.2011, 16:27 ?. :

Когато казах, че времето на този герой е отминало, така наречените "old school players" започнаха да хулят и да превъзнасят играта, защото е нещо различно и видиш ли ние сме имали нужда от него... Не знам за вас, но аз лично нямам нужда от подобна помия.

1140 мнения
профил »
Slesher каза на 12.06.2011, 17:02 ?. :

+1

556 мнения
профил »
ciborg каза на 12.06.2011, 16:39 ?. :

Duke Nukem FOREVER, дори излязла сега, е класика. Шутър от преди доста години, с всичката простащина на Дюк, глупави пъзели за разнообразие и прилично тъпо AI. Играта е всичко, което може да се изисква от един толкова несериозен шутър. Вярно е, че някои нива са доста еднообразни и дълги, но играта не може да е 2 часа все пак, нали? Играта поне предлага нещо различно от бози като CoD, и все пак, не се кефите на чикиджийския хумор на Дюк ли? Хах, да бе..

761 мнения
профил »
Sabaka каза на 13.06.2011, 16:50 ?. :

В момента никоя игра, която излиза никога не може да бъде определена като "класика" .Камо ли па Дюк Форевър

193 мнения
профил »
Azathot каза на 12.06.2011, 16:45 ?. :

Слаба или не, играта е със сантиментална стойност за по-старото поколение играчи. Още помня анонса от '99-та година, бях още 8-ми клас тогава. За това не ми пука, дали е скучна, с грозновата графика и т.н. - просто яката работа е, че играта излезе най-сетне...

103 мнения
профил »
Sidef каза на 12.06.2011, 19:06 ?. :
Редактиран на 12.06.2011, 19:08 ?.

----------------------------------------- -------------------------------
Azathot каза на 22.01.2011, 12:06 ч. :

Як имен ден - първо ще се напия като себе си, след това ще пуцам по свинете в пълно 3D, без да имам нужда от допълнителен хардуер :))
----------------------------------------- -------------------------------

Това още ми е смешно :)

1140 мнения
профил »
Slesher каза на 12.06.2011, 17:01 ?. :

Както казвах и месеци преди да излезе - напомпан рус идиот с малоумно чувство за хумор в игра с еднообразен геймплей.
Но не, това е Дюк! Трябва да уважаваме тази игра дори и да е некадърната помия, която е в момента! Защото това е Дюк! И за да вкарам най-клишираната реплика от последните месеци - Hail to the King, baby! Честито на фенбойчетата!

305 мнения
профил »
The Wolf каза на 12.06.2011, 17:02 ?. :
Редактиран на 12.06.2011, 17:02 ?.

Farewell,стари,стари кралю!Едва ли ще го видим пак някога,понеже играта е една от най-тъпите за всички времена!Прав е господин Тодоров-в играта няма нищо интересно,но въпреки това некои лапета няма да го разберат това никога и ще продължават да се кефят на тая глупост.Дори игри като Brink and Buletstorm са по забавни и интересни.It was the end for you Duke!RIP.

487 мнения
профил »
BlindGuardian каза на 12.06.2011, 17:03 ?. :

Ае да ви е сладко ахахаххаха! Краля е жив краля е жив еба*ти краля Има един милион игри където са светлинни години пред тая
както и да е

10 мнения
профил »
andreevbg каза на 12.06.2011, 17:18 ?. :

Еми никой не ви кара да я играете в крайна сметка ! Пък и съм сигурен, че не сте си я купили, че да имате толкова претенции. Аз си я изиграх с пълен кеф. Отдавна не се бях забавлявал толкова с даден шутър.

407 мнения
профил »
Theron Fears каза на 12.06.2011, 17:20 ?. :

Преди малко си записах Serious Sam TFE HD, хо хо, ето това е олдскуул шутър, саундтрака не ме надъхва много, но следващия път просто спирам звука и си пускам The Black Dahlia Murder или друг мелодичен дет метал и да му мислят извънземните ARGHHHHHHHHHHHHHHHHHH

1641 мнения
профил »
=SpeC= каза на 12.06.2011, 17:46 ?. :

Я земете да прочетете тая статийка за хейтърите от вестник Капитал:
http://www.androidbg.com/forum/topic12960-kheitrc he-da-se-naricham.html

407 мнения
профил »
Theron Fears каза на 12.06.2011, 18:01 ?. :

Недей бърка хейта с аргументираните мнения и критика, защото има и такива в тази тема.

241 мнения
профил »
mooncrosser каза на 12.06.2011, 18:12 ?. :

Според мен има място за Old School Shooter-и, но според това, което чета, DNF не е такъв. Самата липса на оръжия от 1 до 0 е достатъчен аргумент. Надявам се Сериозният Сам да покаже на какво е способна старата школа. До тук най-добрият шутър за мен тази година си остава Bulletstorm.

13 мнения
профил »
NoSoul каза на 12.06.2011, 18:18 ?. :

Не съм съгласен с ревюто...

Графиката не е безумно бляскава, но не дразни с някакви скапани ръбове. Не играем поредния Том Кланси за да изискваме тревичките да отразяват слънцето по различен начин като е сухо и като вали... Има толкова детайли колкото е нужно, че и отгоре (яко беше че като си малко Дюкче можеш да им гледаш под полите на близначките... не носаят гащички ;) )

Хумора е супер готин. Да, чикиджийски, но това е Дюк по дяволите. Това винаги е било смесица между поредицата на потентния Лари и Дуум. Човек който би оценил Дюк е човек който е запазил детската простащина в себе си и се кефи на такива неща. Ако искам интелегентен хумор ще си сваля някое ДВД на Джордж Каруин.

Аз лично препоръчвам горещо играта на всеки, който обича да стреля по грозни извънземни на фона на готин лек метал, придружане с добро ненатоварващо количество просташки хумор с марка Дюк. Не е революзия в жанра, но е като вече отработена френска ласка от първата ти ученическа любов - услуга като услуга, но вече без да слага зъбки и за теб остава едно носталгично чисто задоволство.

353 мнения
профил »
[BG]QQ каза на 12.06.2011, 18:37 ?. :
Редактиран на 12.06.2011, 18:54 ?.

+1

1140 мнения
профил »
Slesher каза на 12.06.2011, 18:40 ?. :

Не ни харесва и затова няма да я играем...да ви имам логиката. Не бе, няма да ми харесва и ще си я играя... Помислете малко преди да пишете де.

103 мнения
профил »
Sidef каза на 12.06.2011, 18:33 ?. :

Интересно как децата искат да кажат, че играта е слаба.
Duke Nukem 3D излезе 95 година, до колкото помня 1'я CoD излезе 2005г.
14 години се работеше по тази игра, нов CoD излиза на 1-2 години.Нормално е графиките да не са перфектни.Хората от Gearbox си казаха, че тази игра е за забавление вие я вкарахте в топ FPS класациите. Играта е много забавна и който иска да каже нещо от сорта на "Играта е тъпичка" играе от 2-3 години.

1140 мнения
профил »
Slesher каза на 12.06.2011, 18:44 ?. :
Редактиран на 12.06.2011, 18:45 ?.

Играя от 11 години и играта не е леко тъпичка, а бих казал умопомръчително тъпа. Doom и Duke Nukem 3D бяха от първите игри на античния ми, слаб и за времето си компютър. Да, тогава бяха добри, но времето на този тип игри отдавна мина. Вече за да може една игра да се нарече добра се изисква да е полирана до съвършенство. Навремето игрите се правеха от 2-3 човека в гараж и можеше да не са в перфектно състояние, сега не е така. Играта е слаба, независимо от името й. Оставете носталгията и помислете трезво.
Всъщнот даже и за тогава не бяха добри игри, просто това бяха игрите, които можех да играя... За 94-95 са били добри, да.

412 мнения
профил »
Serious Sam 1.0 каза на 13.06.2011, 15:22 ?. :

А какво се изисква сега? Искаш да ми кажеш, че игра в която за половин час я натръшкам 9-10 терориста, през останалото време се крия или лазя е повече екшън от игра в която за десет минути отвявам 200 гадини с минигън? Времето на този тип игри никога няма да отмине защото са забавни и зрелищни. А като искате да се вживявате в ролята на спасители на демократичния запад от нацизма/комунизма/тероризма или който и да е "изъм" - просто си почакайте сезонната боза да излезе и праскайте чикии след това на воля. Дюк не е история, Дюк не е драматизъм Дюк - това е купон. Има какво да се желае по играта, но по ЛИЧНО МОЕ МНЕНИЕ всичко което има де се желае е по техническата част.

1140 мнения
профил »
Slesher каза на 13.06.2011, 15:45 ?. :

Пак сравнявате игри, които нямат нищо общо. Да сравняваш CoD с Duke Nukem е доста глупаво. Сравнявайте това новото нещастно изчадие на некадърния гейм дизайн и липсата на вкус с Bulletstorm, примерно. Добър пример за това как трябва да се прави една "олдскуул" игра в днешно време. Отвяване на 200 гадини с минигън - има го, хиперболизирано тъп герой - има го, при това е ненормално много по-сполучлив от Duke, зрелищност - има я, доста повече я има отколкото в DNF (един едър бос зрелищност не прави), нещо оригинално и интересено - има го, в DNF го няма, качествена графика, озвучение - има ги, в DNF ги няма. Така че сравнявайте игри, които могат да се сравняват, моля. Иначе изглеждате като идиоти.

ПП: Интересно е точно фен на DNF да говори за праскане на чикии...иронията на живота.

412 мнения
профил »
Serious Sam 1.0 каза на 13.06.2011, 16:15 ?. :

Всичко опира до вкусове. Аз обичам нещата класически и нямам проблем с това. Bulletstorm -да кажем, че ме върна във времето когато в шутърите нямаше опция за скок... Ot Bulletstorm през Дюк та до Сам - това е все олд скуул в различни форми. Куейк 2 не е с повече гадове от ДНФ ама никой не оспорва култовия и статус нали?
В Дюк видях сцени и моменти които ми допаднаха, виях и неща кито не ми допаднаха и като цяло играта ми допадна. И ще продължавам да го сравнявам с модерните шутъри, защото всички това разбирате под съвременни стандарти. Да си го кажем направо и без увъртания.

А ако не сте загрели - Дюк и неговото свръх его са пародия на осемдесеткарските филмови екшън герои - най-вече на бате Арни. А начинът по който е направено продължението ми допадна, по който е уловена историята, макар че в игри като Дюк и Сам тя е просто като предистория от която започва патакламата. Да, в Дюк патакламата е на светлинни години от таи в Сам, но пък примерно днес доста се ЗАБАВЛЯВАХ мачакайки краката на прасетата със мини джипката. Пъзелите пък които срещам за момента ми харесват и допълват приятното усещане.
И както казах в техническата част има доста какво да се желае, най-вече по моделите и цялостното придвижване. Също така дразни ефекта на замъгляване на всичко що е по-далече. Дюк е просто различен от масата шутъри които са излезли в момента.

Колкото до Bulletstorm - той е доста идентичен с предишната игра на PCF - Painkiller.
И в двата случая съчетаваме олдскуул геймплей с опита да се почувстваме съпричастни към нечия съдба (в съотвествие с главните герои). Painkiller за мен си остава по-доброто попадение а и по-добрата игра като цяло.

777 мнения
профил »
veluvian каза на 12.06.2011, 18:36 ?. :

Към определени хора ще кажа, че НЕ ВСЕКИ Е ДЛЪЖЕН ДА ХАРЕСВА DNF!

Ако обиждаш някои, наричайки ги хлапета, не забравяй, че светът и игрите се изменят. Ако някои хора успяват да се интегрират, други явно си остават хлапета независимо на колко години са. Странна ми е тая вечна вражда между млади и стари фенове, то и аз имам доста критики към младото поколение и чалга културата, която ги съсипва, ама не всички 10-15 годишни примерно са идиоти. Едно време Дюк наистина беше култ, но някак това време отмина, Шварценегер добре че се оттегли от киното и поде в политиката.

Някак си през последното десетилетие се родиха имена като Данте, Солид Снейк (макар че е стар колкото Дюк) беше доразвит, Алтаир в по - ново време... някак си Дюк ми е излишен.

370 мнения
профил »
des каза на 12.06.2011, 18:41 ?. :

Не съм изненадан особено, че играта е old school, което не знам дали е лошо или добро...наистина изглежда много скучна на фона на днешните игри. Наистина можеха да сложат малко повече врагове, поне да стане стил Сериозния Сам. Но както и да е. Аз се радвам, че играта излезе, щото сега поне ще си залезе спокойно...няма да се мъчи година след година да излезе. Сега поне няма да мислим над легендарната загадка "Кога ще излезе Дюк".

1140 мнения
профил »
Slesher каза на 12.06.2011, 18:47 ?. :

Всъщност надали ще залезе. Играта ще се продава добре. Гениален маркетингов ход от Gearbox.

59 мнения
профил »
masterH каза на 12.06.2011, 18:55 ?. :

Играта си е страшна отвсякъде.Графиката е стара,но си носи усещането на първият.А loading-а май само на вас вие бавен,за 2-3 сек. ми зарежда.

103 мнения
профил »
Sidef каза на 12.06.2011, 18:58 ?. :
Редактиран на 12.06.2011, 19:02 ?.

Пълно с тъпи постове.
Играта не е перфектна, но е невероятно забавна.
Всеки уважаващ себе си геймър ще я изиграе, ако не заради нещо друго поне за да види в разработка на какво си замина 3D Realms.

180 мнения
профил »
asen96 каза на 12.06.2011, 19:05 ?. :

Мен пък ми хареса :) Не играеш DUKE заради gameplay-я а заради атмосферата .Ми играйте си Алиса щом ви няма нищо за тия дни освен нея и Duke (и Red Faction която е супер но вие сте некви дето вярвате само на ревютата без да пробвате играта ) .


412 мнения
профил »
Serious Sam 1.0 каза на 12.06.2011, 19:07 ?. :

В момента я разцъквам и съм повече от доволен от това което виждам.

1641 мнения
профил »
=SpeC= каза на 12.06.2011, 19:08 ?. :

Като не ви харесва да играете с простак със ХАРАКТЕР идете си играйте със безименните """""""пехотинци"""""""" и разни други солджъри които в повечето игри оставаш с чувството че са неми

585 мнения
профил »
Jaison каза на 12.06.2011, 19:11 ?. :

Откога не съм играл игра, която да ме забавлява истински! Да, не е с най-яката графика, със спиращ дъха геймплей, реални оръжия и т.н., но това не е целта й! Целта й е същата както на игра - да забавлява!

407 мнения
профил »
Theron Fears каза на 12.06.2011, 19:23 ?. :

И хората, които не ги забавлява тази игра са прости и трябва да умрат.

103 мнения
профил »
Sidef каза на 12.06.2011, 19:26 ?. :
Редактиран на 12.06.2011, 19:39 ?.

Очаквай да бъдеш нахранен много лошо.

1140 мнения
профил »
Slesher каза на 12.06.2011, 19:27 ?. :

Ако ми кажете какво точно е забавното ще призная мнението ви.
Защото на мен ми се струва, че е "Хахаха, те му правят свирка! Колко яко!", "Хахаха, бие го в топките, хахаха!", "Хахаха, виждам й под полата! *fapfapfap*" "Хахаха, пикае!". Хумор за умствено изостанали или петокласници. Или умствено изостанали петокласници.
Ааа, "хумора" не е забавното, а кое? Еднообразните престрелки с извънземни? Босовете, с които са същите престрелки, но по-дълги?
И не ми минавайте с номера "Това е олдскуул шутър". Bulletstorm също беше "олдскуул", но с достатъчно нововъведения и оригинални идеи за да стане нещо качествено. Главният герой също беше простак, но някак изглеждаше по-естествено и лично според мен по-забавно. Престрелките не бяха просто задържане на бутона докато гадта умре. А и беше направена по-качествено като цяло.

407 мнения
профил »
Theron Fears каза на 12.06.2011, 20:00 ?. :

+1

585 мнения
профил »
Jaison каза на 13.06.2011, 05:39 ?. :

Ако си видял/а само первезните части от играта трябва да ходиш на лекар или психиатър...

1140 мнения
профил »
Slesher каза на 13.06.2011, 08:27 ?. :

Какво друго да съм видял? Мамка му, извънземните идват за да вземат жените от Земята и да се размножават! Стига бе, на първата геймплей демонстрация видяхме нарисуван...да кажем пенис върху бяла дъска. В първата сцена от играта се показва колко готин е Дюк като две жени му правят свирки докато той играе собствената си игра. Много малка част от играта не е перверзна и е трудно да не се забележи това, а и коментара ми беше по-скоро с примери.

30 мнения
профил »
veabe каза на 12.06.2011, 19:33 ?. :

аз ли4но се радвам 4е играта излезе и то с помо6та на gearbox .ни6то 4е на някои хора им се струва проста6ка и ску4на на мен не ми пука понеже о4аквах не6то подобно.но се радвам 4е наи накрая след дванадесетитам години една поредица 6те може да запо4не на4исто и да се надяваме 4е игрите ве4е 6те са хем забавни и 6те запазят своя хумор но и да са по вкуса на модерния COD,Battlefield или каквито fps фенове има по света. А и дано ве4е няма отлагания дулги колкото едно десетилетие.

180 мнения
профил »
asen96 каза на 12.06.2011, 19:37 ?. :

Slesher ти си ограничен . Я кажи кви игри харесваш че от 500-те ти коментара не съм видял нито 1 в който да хареваш нещо .

187 мнения
профил »
kolian каза на 12.06.2011, 19:40 ?. :

Не съм адвокат на Слешер,но човекът си е прав и подкрепям напълно доводите му.За него не знам какви игри харесва,но мога да ти кажа какви аз обичам ако искаш ?

180 мнения
профил »
asen96 каза на 12.06.2011, 19:43 ?. :

Ми що не :)


187 мнения
профил »
kolian каза на 12.06.2011, 19:50 ?. :
Редактиран на 12.06.2011, 19:51 ?.

Няма пък ! Шегувам се. Warcraft III,Total War,Heroes of Might and Magic,LOTR BFME,Half-Life,Bulletstorm и други игри,не се ограничавам в жанра,въпреки че съм почитател предимно на стратегиите,оценявам положително и шутърите, като забравих,и Сериозния Сам,как можах !

1140 мнения
профил »
Slesher каза на 13.06.2011, 08:06 ?. :

Fallout, Baldur's Gate, Elder Scrolls, Arcanum, Fahrenheit, Star Wars: KotOR, Thief, Portal, Syberia, Planescape: Torment, Heroes III, Mass Effect, Sid Meier's Civilization, Fable, Jade Empire, та даже и Bulletstorm.
Защо главно пиша негативни коментари? Защото не виждам смисъл да напиша "Супер игра, много ми харесва!" Какво да кажа? Mass Effect е перфектна игра. Ако някой изкаже мнение защо не е добра и изкаже добри аргументи ще напиша отговор, в който аз ще се опитам да изкажа смислени аргументи защо играта е добра. Аргументи различни от "Това е командир Шепърд, не може да не го харесвате! Забранено е!". Когато човек защитава зле направена и малоумна игра за 14-годишни, които се крият от мама за да гледат виртуални зле направени цици и за да чуят някоя друга просташка реплика или за хора, които не могат да приемат, че Duke Nukem отдавна умря няма как да не отговоря. Особено когато основните аргументи са, че това е Дюк и, че аз играя от 2 години и нямам вкус...

119 мнения
профил »
SharkLord каза на 13.06.2011, 13:20 ?. :

@Slesher
Значи не харесваш Диабло, нито Старкрафт нито Уаркрафт? FANBOY RAGE! Иначе, интересен си ми и сега честно, без лигня те питам, защо не харесваш много ор класиките, които дори и до днес са добри игри. Говоря за: Diablo, Warcraft, Doom (I WANT DOOM 4 OMG!), част от Star Wars игрите, или дори от новите епични игрички като Minecraft. Просто питам, не плюя :D.

1140 мнения
профил »
Slesher каза на 13.06.2011, 15:51 ?. :

Не съм казал, че не ги харесвам. Малко ми е странно да наречеш Diablo по-голяма класика от Fallout или Baldur's Gate, но всичко е въпрос на лично мнение. Иначе да, харесвам Diablo, харесвам SC, харесвам WarCraft, харесвам Jedi Knight поредицата. Просто за мен не са били толкова запомнящи се, че да ги имам за любими игри. А Minecraft...Minecraft спада към друга категория. За съжаление изисква прекалено много време и досега единственото, което съм направил е малка дървена барака с наблюдателна кулa от sandstone :D

487 мнения
профил »
BlindGuardian каза на 12.06.2011, 19:39 ?. :

+1 за Slesher много правилно казано

103 мнения
профил »
Sidef каза на 12.06.2011, 19:43 ?. :
Редактиран на 12.06.2011, 20:02 ?.

Вие хора сте много ограничени.

407 мнения
профил »
Theron Fears каза на 12.06.2011, 20:00 ?. :

Ти си ограничен, че не можеш да приемеш, че има хора, на които играта не им харесва...

103 мнения
профил »
Sidef каза на 12.06.2011, 20:02 ?. :
Редактиран на 12.06.2011, 20:09 ?.

Не карам никого да играе. Но ако разгледаш последните няколко поста ще разбереш защо го написах.

http://www.youtube.com/watch?v=-FYGGofDEu Y

407 мнения
профил »
Theron Fears каза на 12.06.2011, 20:29 ?. :

Добре де, няма да я играем след като не ни е харесала, ама нали за да дадем мнение трябва да сме я пробвали.

151 мнения
профил »
just_gamer каза на 12.06.2011, 20:06 ?. :

Не става играта. FAIL

305 мнения
профил »
The Wolf каза на 13.06.2011, 10:16 ?. :

Добре,че си ти да ни го кажеш!

777 мнения
профил »
veluvian каза на 12.06.2011, 20:09 ?. :

Добре де, здраве да е, който харесва играта, нека си я похвали. Аз предпочитам немия Гордън Фриймън, при който всеки отделен кадър от първо лице си струва. Примерно. :)

294 мнения
профил »
VGKitov каза на 12.06.2011, 20:19 ?. :
Редактиран на 12.06.2011, 20:19 ?.

След като изчетох приличният брой коментари преди моя (Изтъкващи една прекрасна черта на човека: желанието да спори за нещо, без значение дали ще постигне смислен резултат)

Сега по същество за играта:

Отсега си признавам, че не съм играл никоя от предишните с Duke Nukem. След като преиграх Bulletstorm, останах със смесени чувства, но клонящи към добра оценка на играта. Затова очакваш DNF с умерена доза ентусиазъм. Свалям играта, интал дъра бъра, всичко ОК.

Стартирам и нищо не става (Опа забравих крака). Втори опит всичко тръгва и се показва американското знаме и надписа DNF (Вече усещах, че играта няма да ми хареса колкото Bulletstorm.

Но си казвам, пускай смело, пък да видим. Нивото започва да зарежда и...зарежда...ааха...о не пак зарежда само смени съвета (20-30 секунди по-късно: FUUUCKK) 40 секунди по-късно..най-накрая. Графиката става и това е, нищо повече, нищо по-малко. Движенията на всички персонажи са много "дървени", а "хумора" убива бавно, но сигурно мозъчните ми клетки.

Спирам до тук, защото все пак ревю вече има :)

Играта е забавна и относително интересна. Не бих я купил определено. Най-досадния елемент е дългото зареждане*.На тези които им харесва играта им пожелавам приятна игра ;)*HDD, RAM, CPU-то ми не са от най-бавните така, че проблема със зареждането не е от хардуера ми.103 мнения
профил »
Sidef каза на 12.06.2011, 20:24 ?. :

На Xbox знам че зарежда бавно, но на моето PC си зарежда за 10-15 сек.

553 мнения
профил »
Найн Инч Нейлс каза на 12.06.2011, 20:19 ?. :

Как подскача само Дюка мухахахах Евгени Минчев ли се казваше и Азиса бас лова че тоя им е идола !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Рус педал му кажи хахах

123 мнения
профил »
turbo_4i4ka каза на 12.06.2011, 20:30 ?. :

Изобщо не ме впечатли, макар че поначало не се кефя толкова на Дюк, колкото на чичо Сам. Как да е, пробвал съм Duke 3D поради простата причина, че се води класика, но не намерих нищо в нея и на второто ниво бе изтрита. При новият Дюк ситуацията е абсолютно същата - кофти енджин, слаба оптимизация, плоски шеги и безинтересни локации и противници. Разбира се, това е лично мнение, но на други може да им хареса.

1296 мнения
профил »
hyper' каза на 12.06.2011, 21:43 ?. :

Предвид, че се уморих от сериоизни шуутъри, това ми идва добре. Можеше малко повече детайли в света да сложат, всъщност доста неща е могло, но просто се радвам, че тази толкова изстрадала игра най-после излезе. :)

123 мнения
профил »
Me каза на 12.06.2011, 22:08 ?. :

Чудно ми е защо сте изненадани?
Играта стана известна и силно очаквана, поради проточването и от близо 13 години, а не заради обещания, че ще бъде Играта.

2206 мнения
профил »
iddqd каза на 12.06.2011, 22:31 ?. :

Играта зарежда супер бързо при мен. Предлагам на автора да си присталира уиндоуса или да си ъпгрейдне кочината.

250 мнения
профил »
Little_Nicky каза на 12.06.2011, 23:02 ?. :

Факт! А относно статията - виж ми коментара (3-ти или 4-ти) ... съгласен съм напълно.

1140 мнения
профил »
Slesher каза на 13.06.2011, 08:14 ?. :

Игра с такава графика не би трябвало да изисква задължителен ъпгрейд за да се играе нормално...

188 мнения
профил »
Spook4o каза на 13.06.2011, 23:13 ?. :
Редактиран на 13.06.2011, 23:16 ?.

Ей го оня пак се обажда да дава акъл.Стига го дава, че гледам на теб ти не е останал. Тва, че на тебе с твоя пентагонски хардуер ти зарежда бързо на никой друг не му пука. Ревюто го прави някой, който си е компетентен в работата си. Другия път като решиш да фулиш, помисли малко преди това и дай X горе в дясно или натисни ctrl + w. Изиграл 1 Дуум с god mode-a и вече знае всичко.

40 мнения
профил »
kanalin_sun_colov каза на 12.06.2011, 23:59 ?. :
Редактиран на 13.06.2011, 00:01 ?.

Играта не е лоша. Вярно e че pixel shader 3.0 4.0 5.0 10.0 11.00 12 19(!?!)и т.н.т. прави чудеса със графиката, но не мога да забравя уникалното преживяване със Duke когато си го цъках на скромното си PS1 в началото на 21 век (2000 година)....

174 мнения
профил »
ClyNe каза на 13.06.2011, 05:05 ?. :

Изглежда сякаш е правена " преди 14 години" , а не от " 14 години" !
Някакви си пусти нива без никакви декори със грозна графика.
Геймплея е ужасен , никаква разлика от този на Serious Sam (първа част).
Ако не бяха кръстили това графично и технически мизерно ***-но Duke Nukem , обзалагам се че по магазините щяхме да го видим в продажба залапен за някоя вафла като бонус !

Нестига само името ( заглавието) на една игра !

40 мнения
профил »
Националист каза на 13.06.2011, 08:47 ?. :

Това ревю ми напомня за лето 2006-то, когато излезе Quake 4. Не помня какво беше написано, но играта получи оценка "посредствена", а всъщност беше наистина яка.
С новия Дюк е същото.

Разбира се, всичко е въпрос на гледна точка. Аз не съм голям разбирач на тема гейминг, но от видяното досега DNF ми хареса. Типичен олдскуул, какъвто знам от времето преди 21-ви век.

А и в играта има ЦИЦИ. +1 в оценката за това.

188 мнения
профил »
Spook4o каза на 13.06.2011, 23:07 ?. :

Човек, ако искаш цици върви си тегли порно. По същата логика можем да си раздаваме високи оценки по игрите на ляво и на дясно за щяло и нещяло.

1715 мнения
профил »
Danivanov каза на 13.06.2011, 09:04 ?. :
Редактиран на 13.06.2011, 09:07 ?.

Това което ме обезпокоява в коментарите по-горе:

- Какво нестандартно намирате в хумора? Нима не сте гледали трейлърите и не сте добили представа за какво става въпрос, още от тях?

- Играта не е направена, да те впечатли. Просто един дългоооочакван римейк.

- Дюк е провокативен герой. Вие си избирате, дали да се дразните или да не се дразните от мозъчната му изостаналост.

- Оценката си е на място. И си е много добре за такава игра.

Единственият ход, откъм страна на производителя, който щеше да се хареса на масата народ е, да бяха пуснали играта безплатно.

Нека погледнем реалистично на нещата. Играта е разработвана 2 години(и това е много пропиляно време). Чакана е 14 години. За толкова години чакане, не е свършено нищо. Цялата организация е несериозна.
Жалко че има хора които са си поръчали "Balls of Steel". Горките те...


132 мнения
профил »
StoryMaker каза на 13.06.2011, 09:51 ?. :

От снимките ми хареса само 7-та.

10 мнения
профил »
mkoev каза на 13.06.2011, 10:14 ?. :

Драги редактори на ПС Мания за вас няма ли функция justify text ?

Защо статията трябва да изглежда като прокъсана дреха ?

Или това е някакъв стил, за който аз наистина нищо не знам...

п.с. Благодаря за прекрасното ревю.

407 мнения
профил »
Damnation каза на 13.06.2011, 11:14 ?. :

Такаа... наистина ревюто е малко прекалено ( ама то какво ли написано от г-н Тодоров не е, или прекалява с оплюването, или с суперлативите ).

Не знам какво е това бавно зареждане, моята машина определено ( вече ) не е връх на техниката, но зареждане повече от десетина секунди не съм имал...сигурно е до драйвъри или нещо подобно.
Графиката е старичка, от където и да я погледнеш. Добре, че забелязах скрийншотите преди доооста време, та бях подготвен. И хей, все пак, по-добре ръбести цици, от колкото никакви, нали ? :)
Геймплея не е мръднал от Дюк 3д ни на йота. Което е плюс за едни, и минус за други. Аз специално, от тази игра очаквах да ми изгори няколко часа през уикенда - и получих каквото съм очаквал, ни повече, ни по-малко.
Шегите са тъпички и просташки, но тъй или иначе славата на Дюк не идва от дзен мъдростите които ръси ( Nuke till 'em glow, then shoot 'em in the dark )
Като цяло играта е средна работа. Ако си фен на поредицата, или търсиш нещо напълно неангажиращо, става. ( добре де, наистина трябва да си фанатизиран почитател, за да се оправдае купуването на Balls Of Steel версията, аз не съм такъв ).
Ако си геймър, свикнал на реалистични и достоверни игри, човек с органична непоносимост към плоския хумор (защото шегите наистина са на тийн ниво ) или пък мрънкащ претенциозен гейм-журналист, е, тогава не става

115 мнения
профил »
bob4estia каза на 13.06.2011, 11:19 ?. :

Тази игра не е създадена за хората чакали я от 14 години а за новото поколение.

15 мнения
профил »
Wanted каза на 13.06.2011, 12:27 ?. :
Редактиран на 13.06.2011, 12:35 ?.

По-добре следете и четете тук:
http://www.gamespot.com/pc/action/duke-nukem-fore ver/index.html?tag=topten%3Ball%3B1

...от колкото глупостите не PC Mania!

Играта си е прилична, не е уникална, но има добри попадения. В никакъв случей не може да се каже, че графиакта е грозна, по-скоро е поостаряла и лафовете са си доста кул спрямо много други игри... Това си е чист Duke и ако сте играли 3D от 1996 ще я оцените! Аз и давам 4.5 / 6!

380 мнения
профил »
Alaster каза на 16.06.2011, 09:29 ?. :

Ти сериозно ли?! Точно хората, които са играли 3D, ще кажат, че това е най-жалката игра създавана някога. Не фейла на годината, а на десетилетието. В играта има повече платформинг от колкото стрелба, а претендира за "old school". Жал ми е за всички заблудени хорица, които си натякват, че играта става...

26 мнения
профил »
B.R.U.M. каза на 13.06.2011, 12:45 ?. :

Добре, че дойде да ни обясниш...

2757 мнения
профил »
Zlob каза на 13.06.2011, 14:11 ?. :

Просто чакаме следващата след 2-3 години и тогава се надявам да разбие мечтите ни в добрия смисъл на думата :)

1641 мнения
профил »
=SpeC= каза на 13.06.2011, 14:54 ?. :

Много беше прав някой по-нагоре, че ФЕНОВЕ вече не останаха, а само ПОТРЕБИТЕЛИ.
Ако има интелигентни хора тук ще разберат за какво говоря

317 мнения
профил »
miro каза на 14.06.2011, 07:41 ?. :

няма смисъл , конзолното"модерно" промиване на мозъци е приключило с пълен успех.
И между другото по логиката че като има малко цици и задници в играта значи Duk е чикиджия, съответно останалите игри в които липсват трябва да са п@д@лски , е аз лично предпочитам цици и задници.

317 мнения
профил »
miro каза на 14.06.2011, 07:43 ?. :

по точно консуматори

180 мнения
профил »
asen96 каза на 13.06.2011, 17:01 ?. :

Говориш за хора , който искат да оттърват детето от главата си като му купят Call of duty въпреки че не знаят какво съдържа играта .

761 мнения
профил »
Sabaka каза на 13.06.2011, 17:05 ?. :

Имаше някой ревюта с "второ мнение" като Alien vs Predator 2010.Бих желал да видя мнението на Иво Цеков или на който и да е друг от екипа.Забелязвам как всички се гневят от критичното ревю, затова питам.

305 мнения
профил »
The Wolf каза на 13.06.2011, 17:42 ?. :

Прав си,най-добре ще е наистина да има второ ревю на играта,не за друго,а просто за да се затворят устите на тъпаците(в буквалния смисъл)дето продължават да се радват на тая глупост!Макар,че хората,които са тъпи не могат да бъдат разубедени дори и с трето мнение!Такива "капацитети" не могат да бъдат разубедени.За тях е важно само тяхното мнение,колкото и глупаво да е то!

46 мнения
профил »
Asoto95 каза на 13.06.2011, 17:54 ?. :

И аз съм за второ мнение!Въпреки,че едва ли има нужда от него-всички знаем,че играта не става!Героя в нея повече прилича на некакъв бавноразвиващ се идиот,та какво остава за феновете му!Виж,ако играта беше за Джони Браво всички щяхме да се кефиме на такава забавна игрица.Но шутър с такива големи очаквания е меко казано пълен провал!Най-лошото е,че има хора,които все още си мислят,че играта е велика!

370 мнения
профил »
des каза на 13.06.2011, 17:54 ?. :

Според мен, Дюк дори да беше перфектна, хората пак щяха да не я харесват особено по простата причина, че вече ни е омръзнало всички свързано с нея за тея години, в които я чакахме. Аз изпитвах нетърпение само за да излезе на бял свят...да се свърши, а не защото умирах да я играя. Исках да кажа, че за игра правена толкова години, то тя задължително излизайки или ще бъде твърде много човъркана от страна на геймревюърите и останалите геймъри (съвсем нормално, ако играта беше съвършена, да търсим кусури в нея), или просто хората, подобно на мен, ще им е омръзнало вече и просто няма да й обърнат внимание.

250 мнения
профил »
Little_Nicky каза на 13.06.2011, 17:58 ?. :

Ето пример за стойностен и критичен коментар, който мога да уважа... жалко, че глупавите троли са неспособни да подредят ясна мисъл, извън елементарни и плоски коментари, с липса на каквито и да е аргументи.

370 мнения
профил »
des каза на 14.06.2011, 05:40 ?. :

Благодаря много, човек! Благодаря, че уважи мнението ми :)

250 мнения
профил »
Little_Nicky каза на 13.06.2011, 17:55 ?. :

Безсмислен си ти и коментарът ти "Дъ бест (трол?)" ... Да затвориш нечия уста е приоритет в една съвсем друга среда, където точно "капацитети" като теб виреят на воля... С удоволствие бих изчел и 2-ро ревю, да... това е пълно с глупости, големи колкото коментарът ти... има си пътници за всеки влак - Дюк за мен е сила, за теб - не - не ми пука, а интелектуално изтормозените словоизлияния можеш да си ги задържиш за себе си...

1140 мнения
профил »
Slesher каза на 13.06.2011, 18:05 ?. :

FANBOYS GONE WILD!

187 мнения
профил »
kolian каза на 13.06.2011, 18:22 ?. :

Ами ако и второто ревю се окаже негативно ? И трето ли ще искате ? Или просто искате някой да оневини провала на играта по начин,който ще ви задоволи ?

305 мнения
профил »
The Wolf каза на 13.06.2011, 18:28 ?. :

Слушай сега малко лапенце!Кой ти иска тъпото мнение?Докога ще пишеш след всеки коментар,който е критичен колко е велика играта?Това,че си си сложил на аватара снимка на Дюк говори достатъчно за тебе фенбойче малко!Като ти харесва толко играта не стой през целия ден в сайта да ни обеждаваш колко е добра играта и да дебнеш за негативни коментари спрямо нея,ами ходи си я играй!Още малко и по улиците ще тръгнеш да разправяш колко е велика тая шитня!И щом не те интересува мнението ми,защо ми отговаряш?Да не мислиш че ми е притрябвало твоето,а?Не си ми интересен малкия!Много дразниш с твоите смешни коментари,осъзнай се,пий едно мляко и си лягай!

250 мнения
профил »
Little_Nicky каза на 13.06.2011, 18:41 ?. :

Жалко е да виждам примитивността на мисълта ти, подкрепена от явна неграмотност. Относно възрастта си и съдейки по стила ти на писане, мога да те уверя, че съм доста по-голям от теб ... и по-грамотен. Както казах - безсмислен спам е единственото на което си способен. Фен съм - да, но нито говоря безумия, нито хваля нещо, за което си имам мнение различно от общото, нито го натрапвам по дразнещо плиткоумен начин.

1140 мнения
профил »
Slesher каза на 14.06.2011, 08:13 ?. :

Аха, това го казва човек, който обижда тези, които не харесват Duke. Има нещо хомосексуално в цялата история...

46 мнения
профил »
Asoto95 каза на 14.06.2011, 10:02 ?. :

+1 за Slеsher,The Best and Kolian!А сега за дребнавия Ники-пич,ако всички имат противоположно мнение от теб,тогава не те са сбъркани,а ти!Наистина е много дразнещо да пишеш след всеки коментар,който е негативен,колко е тъп човека,който го е написал!По-добре не говори по улиците колко е велика играта,защото могат да дойдат едни хора със сериозни погледи,облечени в бели престилки,които ще те отведат в стая без прозорци,където може да се срещнеш и с истинския Дюк,кой знае?Ако ли не,поне ще се срещнеш с Наполеон и Хитлер.Те може би ще са на твоето мнение!Надявам се знаеш за кое място ти говоря!И преди да кажеш за 150 път "поредния трол" мисля че е време да те светна за други обиди,понеже ако повтаряш всеки път едно и също като нечленоразделник(това не е обида,а комплимент за теб специално)всички ще те помислят за такъв!То няколко обиди дето можеш да ползваш,без да ми плащаш авторско право за тях-Моб,бот и тн.Знам,че искаш да те вземем насериозно,но със 150 коментара за една и съща игра това няма как да стане!

526 мнения
профил »
shpekovsalam каза на 13.06.2011, 18:06 ?. :
Редактиран на 13.06.2011, 18:07 ?.

Ей! Ще мога ли да прочета една ш**ана статия без поне 10 човека да повтарят колко е зле CoD, колко е тъпа и бла-бла-бла. Не я защитавам, но айде стига сте повтаряли вече едно и също. Тръгнали да ми сравняват Duke Nukem и CoD. Аз пък казвам Heroes 3 е 100000000 пъти по-яка от.... StarCraft(всичките).

ПТ - Още не съм играл DNF! Скоро, че сега не мога. Няма да се водя по коментарите. Ще я пробвам и тогава ще коментирам!. ;)

П.С - Ще има ли РЕВЮ на Hunted: The Demon's Forge???

332 мнения
профил »
Tranquil каза на 13.06.2011, 18:09 ?. :

Heroes 3 е 100000 по-яка от която и да е игра въобще :)

250 мнения
профил »
Little_Nicky каза на 13.06.2011, 18:44 ?. :

Heroes 3 е славен продукт, правен с желание и въображение, което го нарежда сред любимите ми заглавия :) Съгласен съм.

1641 мнения
профил »
=SpeC= каза на 13.06.2011, 18:53 ?. :

Heroes 3 е по-яка от Дюк, точно както FORD е по-яко от Electrolux

188 мнения
профил »
Spook4o каза на 13.06.2011, 23:01 ?. :

Ето ти ревю за Hunted >- Не става.
Ако търсиш с какво да убиеш времето, по-добре намери друга игра, а не Hunted.

370 мнения
профил »
des каза на 14.06.2011, 05:42 ?. :

Heroes 3 for the win...да видим сега какво ще стане с 6-ицата! Само да не я осерат

13 мнения
профил »
Luvara каза на 13.06.2011, 18:55 ?. :

Това не е Duke Nuken,това си е Puke Nuken.

407 мнения
профил »
Damnation каза на 13.06.2011, 19:06 ?. :

Heroes 3 e по-яка от всичко ( освен може би Fallout 2 ) ама дайте по темата :P

412 мнения
профил »
Serious Sam 1.0 каза на 13.06.2011, 19:18 ?. :

Serious Sam HD: The Second Encounter е истината, ама дайте по темата :D

1296 мнения
профил »
hyper' каза на 13.06.2011, 20:11 ?. :

Plants vs Zombies е най-яка, но дайте по темата. O_o

187 мнения
профил »
kolian каза на 13.06.2011, 20:48 ?. :
Редактиран на 13.06.2011, 20:48 ?.

Fruit Slasher е мега зарибяваща...така като започнахме.Но дайте по темата.Леко от мен :)

412 мнения
профил »
Serious Sam 1.0 каза на 13.06.2011, 20:56 ?. :

Лека, Kolian, ама дай по темата :D

188 мнения
профил »
Spook4o каза на 13.06.2011, 23:02 ?. :

Nethack ...?

46 мнения
профил »
Asoto95 каза на 14.06.2011, 10:04 ?. :

Serious Sam поредицата е наистина забавна и зарибяваща!В пъти по добра от дюк!

113 мнения
профил »
polos каза на 14.06.2011, 20:17 ?. :

BRAVO BRATLE , S TEB SUM

130 мнения
профил »
vilza каза на 13.06.2011, 20:09 ?. :

FUCK DUKE .......

130 мнения
профил »
vilza каза на 13.06.2011, 20:11 ?. :

Сериозно : на последък няма на какво да играя , само BLACK OPS Multy .

78 мнения
профил »
Altay каза на 13.06.2011, 21:47 ?. :

Абе вие в кой век живеете, бе слабоумници?!
Какво ме грее мене, че преди 15 години сте я играли тая рядка вкисната боза?!
Какво сте седнали тука да се разправяте с ОЧЕВАДНОТО?? Играта е пълен боклук, не ами токсичен отпадък! Няма по-глупава игра от тази, дори американските филми-пародии са по-добри от това жалко подобие на игричка!
Само не ме обременявайте с вашите носталгични преживявания от преди 200 години! Сега сме 21 век, вече не се харесват такива плиткоумни игри! Тая игра не може 15 години да се крепи на някакъв 'хайп' че била кой знае каква.. и това че не съм я играл, не ме прави по-некомпетентен и негоден за коментари!
Вижте ревютата от другите сайтове, тая игра средната и оценка е едва 4 и нещо..

294 мнения
профил »
VGKitov каза на 13.06.2011, 22:04 ?. :

А ти в кой кой век живееш, за да псуваш като каруцар бе "умнико" ?!

188 мнения
профил »
Spook4o каза на 13.06.2011, 23:04 ?. :

Я сега като си такъв разбирач-геймър, кажи ги всички тия не-плиткоумни игри от този велик 21 век.

250 мнения
профил »
Little_Nicky каза на 14.06.2011, 06:24 ?. :

Поредния трол, който говори без да мисли и не може да каже едно свързано изречение без да псува не на място. Изложиха се много хора тук, като демострират, че не са влезли в сайта да обсъждат игри, а да псуват и обиждат.

1140 мнения
профил »
Slesher каза на 14.06.2011, 08:17 ?. :

Кога е псувал?! Веднъж е казал слабоумници и веднъж плиткоумни. Вие май наистина си живеете в друг век. А и в голяма степен е прав.

761 мнения
профил »
Sabaka каза на 14.06.2011, 03:56 ?. :

Spook4o бая игри от 21 век има дето са не-плиткоумни, не се излагай!

188 мнения
профил »
Spook4o каза на 14.06.2011, 12:34 ?. :

Има ги, да. Но са много по-малко на брой от колкото си мислиш. А тези от преди "200 години"(когато такива боклуци, каквито излизат днеска през ден почти не е имало), че не се харесват на някво разглезено лапе, дет единствено гледа графиката, си е негов проблем. На пръсти се броят наистина качествните игри излезли за тези 11 години. А още по-малко са качествените игри които са продължения на класики от преди "200 години".

407 мнения
профил »
Damnation каза на 14.06.2011, 04:37 ?. :

Без дори да влагам усилие, се сещам за два по-големи провала дори в последно време - Dragon Age 2 и Crysis 2.... само че те получиха къде по-добри оценки ( даже за втората, замаялия се от шарена графика писач каза "ето това е играта"). Тъй че - по-кротко с хейта. Който не се кефи, да не играе, който е имал някакви големи очаквания - друг път да не вярва на приказки.

353 мнения
профил »
[BG]QQ каза на 14.06.2011, 07:13 ?. :

+1

17 мнения
профил »
Antikoerper каза на 14.06.2011, 09:09 ?. :
Редактиран на 14.06.2011, 09:51 ?.

За жалост легендите могат да бъдат изтъргувани хиляди пъти по-лесно, отколкото създадени.

187 мнения
профил »
kolian каза на 14.06.2011, 10:28 ?. :

Eisbrecher ? Иначе +1 за коментара.

247 мнения
профил »
ivaillo.asenov каза на 14.06.2011, 09:11 ?. :

Средна работа

30 мнения
профил »
shogo_forever каза на 14.06.2011, 09:48 ?. :

Няма лошо, че има хора които не я харесаха. Имам усещането, че самите разработчици са скрили някой подробности за играта. Според мен това което е сега, като геймплей и нива са правени по-късно, докато не е дошъл този вариант на енджийна. Също така, те са трябвали да не обръщат внимание на останалите триде-екшъни като геймплей. Нали, много ефпиеси направиха така да се държи по-малко уръжия. А, не както преди до десет. Дано, поне критиката към играта разработчиците да обърнат поне някакво внимание, ако не им е високо "его"-то. Все пак създаването на една игра не е лесно, но трябава да се усъвършенстват за вбъдеще, колкото и да е трудно. Независимо от това, аз просто ще си я превъртя и толкоз. Все пак и аз като геймър от дете съм играл Дюка. Радвам се, че излезе, независимо, че можеше да бъде и по-добра или по-изпипана. Но, такова е времето на триде-екшъните днес.

С една дума за играта - става ;)!

78 мнения
профил »
Altay каза на 14.06.2011, 11:09 ?. :

.. а не сте ли слабоумници?! Тая игра само от такъв индивид би се играла!
И ти 'фенчето' с аватара на тоя здравия блондин, какво искаш от мене?! Да се съобразявам с твойто неоснователно мнение, че си играл играта преди 200 години и си спомняш за нея.. Е, драги няма да я бъде! Изречения мога да съставям, но за такъв незначителен човек като теб, няма нужда да се доказвам.
Казвате, че псувам, не, слабоумен не е псувня или поне няма такъв характер на псувня.
Както и да я гледате тая игра, още един път ще го напиша НЕ СТРУВА! За толкова много години можеха да я направят по-добра, а не да гледам аз как на тоя уж здравеняка му доставят удоволствие по тоалетните или как уринира, та тия хора се гаврят с вас, бе вие не го ли проумявате това?! За.. 13 ли колко години игра в разработка.. те измислиха в 'сюжета' на играта да има простотии от сорта?! ЕХА! Един циганин от улицата да бях хванал, щеше да ми напише по-добра история!
п.с фенчето с аватара на дюк, вземи малко смени репертоара, че тая думичка 'трол' много се набива на очи.

250 мнения
профил »
Little_Nicky каза на 14.06.2011, 12:12 ?. :

Да ти пикая на заядливия коментар...

294 мнения
профил »
VGKitov каза на 14.06.2011, 14:12 ?. :

Човек, ако си мислиш, че правена 14 години играта, много си се объркал..

1 мнения
профил »
Seko каза на 14.06.2011, 14:46 ?. :

+1 за Алтай.Искам да кажа,че дребния ники го познавам-това е цигането,дет продава развалени понички пред блока ми и се мисли за президент!Не му обръщайте внимание,всички от квартала го знаем.

1 мнения
профил »
Samyraq каза на 14.06.2011, 14:55 ?. :

-1 за Алтай!Разбира се,че играта не е правена 14 г.Тя е направена за една седмица от Литъл ники,но преди много много години в една далечна галактика пълна с тъпаци!

761 мнения
профил »
Sabaka каза на 14.06.2011, 21:13 ?. :

Altay престани.Играта е тъпа, недовършена, впечетлява само с простотията си, ама хората я харесват само Господ знае причината.Нищо не доказваш в момента.

777 мнения
профил »
veluvian каза на 14.06.2011, 11:33 ?. :
Редактиран на 14.06.2011, 11:34 ?.

Добре че беше новината за формула 1 и загубата на Фетел отбелязана на сайта, да се поосвежи настроението, то иначе само хранене и негативи да чете човек из тия коментари, хората се побъркаха...

132 мнения
профил »
StoryMaker каза на 14.06.2011, 12:47 ?. :

Армагедон получи по-висока оценка, а я направиха за 2 години :(

294 мнения
профил »
VGKitov каза на 14.06.2011, 16:08 ?. :

Сериозно ли си направи два нови профила (Нали знаеш, че се вижда по колко постове имат user-ите :D)

122 мнения
профил »
diantonio каза на 14.06.2011, 16:34 ?. :
Редактиран на 14.06.2011, 16:35 ?.

А бе играта има забавни моменти , върви на бричката - какво повече мога да искам...
То е ясно че изпростяваме покрай американците - една игра няма да ми дойде в повече.

1 мнения
профил »
caspa3 каза на 14.06.2011, 16:39 ?. :

Операцията е успешна, но пациента почина. = ))

761 мнения
профил »
Sabaka каза на 14.06.2011, 21:14 ?. :

Брей, тъкмо заявиха, че игрите са изкуство и Дюк излезе да се изпикае на твърднието.

4 мнения
профил »
x1988 каза на 15.06.2011, 03:16 ?. :

Авторът на статията да вземе да премахне минуса че играта зареждала дълго,на мен ми зарежда за няма и 10 сек!

294 мнения
профил »
VGKitov каза на 15.06.2011, 09:47 ?. :

Пич, на мен ми зарежда около 40 секунди. А машината ми не е особено слаба.

1014 мнения
профил »
nvision89 каза на 17.06.2011, 00:03 ?. :

Потретвам - авторът си е изтеглил от произволен торент тракер още на 8-ми или 9-ти първият релийз на SKIDROW, който зареждаше БААААААААААААВНО! И на който сейвовете не му работеха. Или просто е прочел коментарите за торента и е изгледал някое видео-уоктру в YouTube.

1336 мнения
профил »
sollider каза на 07.03.2012, 14:22 ?. :

nvision - спри се с тия спекулации за Замунда и SKIDROW... аз също я изпиратствах но нямах нито един от горе споменатите технически проблеми.

103 мнения
профил »
Progressor каза на 15.06.2011, 09:06 ?. :

Ахахаххах.. NERD RAGEEEEEEE detected ... много ми е смешно как някой хора отговарят на всеки положителен пост и се обяснават видиш ли колко тъпа е играта и как може да се хареса на някой хора, явно на някои играта им бърка в задника (U MAD ? *trollface*) xD

Ще си позволя да копирам мнение от друг форум което прочетох и много точно описва DNF:

"Така и трябва,допотопна игра с допотопен енджин и допотопен герой със стари лафове и мераци....нещо такова което да те върне в доброто старо време- Когато игрите бяха игри, а жените ти носеха бира и слушаха Мотърхед ....и нямаше чалга.Това е то Дюк."

Anyway... съгласен съм че играта не може да се сравнява със съвременните заглавия, въпреки това много и се накефих, хубаво от време на време да излизат заглавия които не се вземат на сериозно пък били те и с дебелашки хумор, в началото като ме пусна в кенефа се засмях и си казах евала точно такава простотия ми се играеше, може на повечото да им се стори детинско, но всеки с вкуса си :)
250 мнения
профил »
Little_Nicky каза на 15.06.2011, 16:07 ?. :

По-добре не бих могъл да го кажа :)

2206 мнения
профил »
iddqd каза на 15.06.2011, 15:45 ?. :

Играта си е готина. Недостатъците които аз виждам са това, че започва мудно. За справка миналия дюк започваше дирекно екшъна. Че нивата за линейни. В миналия дюк ми се струваха по-разчупени нивата имаше и сикрети за намиране по тях. Това са ми забележките общо взето, всичко останало си е екстра. Зарибяващ геимплей и дебилни шеги, стреляш по прасета и големи босове супер яко

585 мнения
профил »
Jaison каза на 15.06.2011, 15:52 ?. :

Друг недостатък е, че Дюк се напива само с една бира :D (добре, че после няма махмурлук)

250 мнения
профил »
Little_Nicky каза на 15.06.2011, 16:08 ?. :

Само Дюк е откачалката, която ще смеси бира със стероиди :D ... Winning!

297 мнения
профил »
Hurricane922 каза на 15.06.2011, 17:39 ?. :

Soldier : Duke we've got your green power armor over here and ready to go.
Duke : Power armor is for pussies !
Soldier:Um.. well ok...
http://www.youtube.com/watch?v=RTj1p-BuLVk
Който я е играл няма да съжалява,защото се ебават с доста от игрите,в този случай с Halo

353 мнения
профил »
[BG]QQ каза на 15.06.2011, 17:50 ?. :

Препратките към игри и филм са супер забавни.

130 мнения
профил »
vilza каза на 15.06.2011, 19:10 ?. :
Редактиран на 15.06.2011, 19:14 ?.

Кои сте в PSN ? Аз съм izliza и играя BLACK OPS . В уикендите .

294 мнения
профил »
VGKitov каза на 15.06.2011, 21:25 ?. :

200 You pussies.

132 мнения
профил »
StoryMaker каза на 16.06.2011, 05:58 ?. :

И ти си писал коментари на ревюто значи и ти си п*тка.

4 мнения
профил »
kamenator каза на 16.06.2011, 07:01 ?. :

Снощи превъртях играта и останах доволен. Беше това което очаквах и доста отгоре. Не беше нито дълга, нито кратка.
Имаше някои странни решения, като това се махнат аптечките и да се заменят с регенерация, същата промяна я видях в последния Wolfenstein и от части в последното AVP, но може това да е на мода...все тая.
От последните десет години като FPS само Half Life 2 и Bioshock са ме забавлявали така и ако в лафовете на Дюк е скрита доза истина значи ще има продължение и дано то умилостиви всички тези, които така недолюбват тази част.

294 мнения
профил »
VGKitov каза на 16.06.2011, 12:46 ?. :
Редактиран на 16.06.2011, 12:47 ?.

Написах коментара, единствено с цел да попълня тези 200 и като (Тематична) шега.

Но някой хора го приемат на сериозно ;)

BTW Pussy може също да е женчо, няма нужда да е п*тка.


250 мнения
профил »
Little_Nicky каза на 16.06.2011, 13:55 ?. :

Аз пък се смях с глас, защото си перифразирал Дюк :D В демото избухва с подобната реплика "Quit bleedin', P*ssy" :D

761 мнения
профил »
Sabaka каза на 16.06.2011, 13:39 ?. :

Crysis 2 изяде 200 коментара и нещо.Аре давайте, не позволявайте да засенчи Дюк.

250 мнения
профил »
Little_Nicky каза на 16.06.2011, 13:58 ?. :

Crysis е също една от любимите ми игри, но да измести Дюк... това е друга бира ( Изключителен пропуск на Кризата е според мен абсолютната липса на персоналност на героя... а и в 90% от шутърите като цяло, това е една от причините да ме отблъсне и Half Life - страхотен геймплей, но героят за мен е кух като изпита от Дюк бира :D ). Пример за обратното обаче е Kain от LoK - Култов! :)))

1296 мнения
профил »
hyper' каза на 16.06.2011, 16:49 ?. :

Дюк притежава и една друга положителна черта пред другите шуутъри - има тяло! И го виждаш, когато погледнеш надолу, респект поне за това.

297 мнения
профил »
Hurricane922 каза на 16.06.2011, 15:37 ?. :

Вчера почнах да играя Duke Nukem 3D,за да видя защо толкова плюете Forever.
Така и не разбрах...графиката не е най-доброто,ама графиката за мен не е критерии за играта.Има си хумор има си пуцалщина,само тайници като на 3d няма,за мен играта е много добра!
Имаите в предвид,че играя за пръв път Duke

250 мнения
профил »
Little_Nicky каза на 16.06.2011, 18:56 ?. :

Поздравления, че си решил да пробваш такава култова класика и отделяш време за ... култура, както се вика :D Аз пък свалих едно древно RPG - Planescape Torment за да видя, че някои го определеят като най-доброто изобщо... а е доста старичко.

78 мнения
профил »
Altay каза на 16.06.2011, 21:04 ?. :

Аз понеже съм по-простоват и малък селчо, не съм расъл в ерата на игрите, някой може ли да ми поясни тази 'прекрасна игра' защо има такива хубави оценки?
Вариращи от 2 до 5 ? Като е толкова велика защо няма нещо от сорта на 9,5/10? Или може би лошите хора от световните, известни на гейм-аудиторията сайтчета са необективни селяци като мен ?

250 мнения
профил »
Little_Nicky каза на 16.06.2011, 22:04 ?. :

Aз се сещам за две основни причини:
1. Хората, които пишат ревютата, просто не са фенове на определен жанр и са в пъти по-критични, ако това беше любимият им тип игра или герой. (За мен такова понятие като спортна игра несъществува - безгранично безсмислени са ми след като мога да ги играя наживо и бих давал оценки 1.5 наред).

2. Бъзиците на Дюк са явно неудобни за обществения интерес (гаври с Halo и др.), поради което ти затварят устата, за да не плюеш по "истински качествени филми или игри" друг път...

и ... 3. Разбира се факторът "платиха ми за хубаво ревю" винаги съществува и понеже са с утвърдено мнение, хората ги слушат... каквато и глупост да напишат. На запад са по-голям пазар и това си е много по-реално отколкото за нас... нищо не пречи на МайкроШоп да плати на точните хора и ето ти роден хит преди да е ударил рафтовете...

1140 мнения
профил »
Slesher каза на 17.06.2011, 08:57 ?. :

Да, защото когато хората не подкрепят твоя фенбойски ентусизъм те са:
1. Субективни и не разбират
2. Не разбират "остроумието" на Дюк и са ограничени
и...3. Корумпирани
Оставяме фактът, че Halo (например) е по-качествена игра от DNF (не я харесвам, но не мога да отрека, че е по-качествена) и че повечето сайтове написаха отрицателни ревюта. Но какво разбират всички, те не играят такива игри, а тези, които получават по-добри оценки от Duke видимо са платили за положителните ревюта...duh. DNF е велика игра, но е подтискана от гадните комерсиални копеленца!

1014 мнения
профил »
nvision89 каза на 16.06.2011, 23:54 ?. :
Редактиран на 16.06.2011, 23:57 ?.

Четох докъм 100-ния коментар и накрая ми ПИСНА!

Едни и същи неща се пишат, повечето повтаряйки несвързаната хейтърска "статия" на колегата Тодоров, който за пореден път ми падна в очите! Той вече би трябвало да ви е ясен - де що е шутър, не става, ако ПУЛСАР не се счупват да го рекламират. Така е и с почти всичко друго. Само Assassin's Creed му е любима, но не разбира от нея. Това ми стана ясно в "статията" за Brotherhood.

Ако искате да научите нещата за нещата, посетете сайтовете, които посещава и той - GameTrailers, GameSpot, IGN и GameFaqs. И един съвет от мен - моля ви, не пишете тъпи коментари за някоя игра, ако няма за нея кракфикс в Замунда, Арена, P2P или откъдето там сваляте. И аз си даунлоудвам игрите през тракерите в повечето случаи, но знам че първите релийзи са бъгави и ако нещо ми хареса - отделям си кинти от заплатата и изпълнявам вечната последна точка с инструкции от NFO-тата - "If you like this game, buy it! We did!"

Имаше едно време в PC Mania свестни пичове, които пишеха за това, което най-много ги радваше - игрите. За УДОВОЛСТВИЕТО или ако щете ЕКСПИРИЪНСА от играта. Това вече го няма! Няма ги Лили Стоилова и Орлин Широв, нито Сашо Бойчев... Седите и плюете една игра, за която на ВСИЧКИ, които се интересуваме, ни беше ясно че няма да струва. Че ще е игра от 1997 в опаковка от 2007. А някой, питам пак, НЯКОЙ ИЗОБЩО ДА ЗАБЕЛЯЗА, че няма ЕДИН, дори ЕДИНСТВЕН ред за Alice - Madness Returns, която се превърта за 9 часа и излезе на 14-ти (15-ти вечерта в торентите, мила моя майно льо)?

Колкото до Дюк. Не съм очаквал повече, даже очаквах по-малко. Забавлява с типичния просташки хумор и неангажиращата "история", минава се за 6-7 часа и не товари машината. А който бие чЕкии на ВИРТУАЛНА женски млечни жлези (разбирай цици) и се дразни на псувните на една също толкова ВИРТУАЛНА ебавка с GI Joe и прочее тям подобни простотии, то си е за него. Аз ще кажа само едно заглавие, което ще обобщи мнението ми за DNF - филмът The Expendables! Разбирайте го както си искате.

1140 мнения
профил »
Slesher каза на 17.06.2011, 08:28 ?. :

"Ако искате да научите нещата за нещата, посетете сайтовете, които посещава и той - GameTrailers, GameSpot, IGN и GameFaqs"
Gamespot написаха доста по-"хейтърска" статия за Дюк, така че нещата са по-зле, отколкото пише Владо Тодоров. Естествено ако това са "нещата за нещата".
IGN дават средна оценка, каквато виждаме и тук. Не съм имал време да прочета ревюто, така че не мога да кажа какво пише.
С други думи статията в PC Mania не е "хейтърска", а доста обективна. Иначе какво? Всичките са хейтъри, Дюк е супер?
"Седите и плюете една игра, за която на ВСИЧКИ, които се интересуваме, ни беше ясно че няма да струва. Че ще е игра от 1997 в опаковка от 2007"
Да, ама такава игра не се продава на пълна цена като чисто нова. Да бяха направили Duke Nukem 3D HD Edition и да беше за 15 долара, а не това, което се явява Less than Duke Nukem 3D HD Edition на пълна цена. Тогава отзивите щяха да са от типа на "Да, заслужава си да се играе, най-малко заради носталгията по стария Duke." Но не, получава се "нова" игра, която е по-зле от старата. Не технически, а в основата си, в концепцията си.

761 мнения
профил »
Sabaka каза на 17.06.2011, 11:29 ?. :

"Само Assassin's Creed му е любима" това пък откъде го измисли?

219 мнения
профил »
Boby каза на 17.06.2011, 21:45 ?. :

Какъв пич! Той си инсталирал правилния релиз и си кракнал играта като хората, а балъците от PC Mania - не. След тези постове, единодушно решихме да те назначим на хонорар да ни инсталираш правилните кракове и да следиш за фиксове, ако са нюкнали някой. Ще ги дебнеш в нюзгрупите - още преди да са стигнали до тракерите.

Виждам, че си запознат в детайли с хронолигията на релизите на skidrow, nfo-тата и коментарите по торент тракерите. Хвърли и едно око на официалните форуми на играта, където доста потребители, закупили легални копия, се оплакват от подобни проблеми.

1014 мнения
профил »
nvision89 каза на 22.06.2011, 02:28 ?. :
Редактиран на 22.06.2011, 02:30 ?.

Да, Boby, следя тракерите - и сайтовете, които съм посочил. Както, убеден съм, и поне 90% от хората, четящи PC Mania. Но както казах - като нещо ми хареса, си давам изработените пари за него. От 2001 досега колекцията ми от оригинални игри наброява скромните 243 заглавия. И само 30-40 са купувани на безценица (10-20 лв) или в колекция. А нюз групата е orlydb.com :P

* * * * *

И продължавам да не виждам ревю на Alice - Madness Returns...

19 мнения
профил »
Gabe Newell каза на 17.06.2011, 16:00 ?. :

Играта е пълен боклук и това 3.5/5 което сте дали е много.
Моята оценка - 1.5/5

250 мнения
профил »
Little_Nicky каза на 17.06.2011, 17:40 ?. :

Хахаха, снимката ме разцепва - epic, чичо Митко! :D Иначе и двамата с Дюк сте епични простаци - подкрепете се! :D

412 мнения
профил »
Serious Sam 1.0 каза на 17.06.2011, 18:20 ?. :

Коментар от интернет свързан със края на играта:

"hes comin back for more? o.O another 15 years to

24 мнения
профил »
AiMeR каза на 18.06.2011, 21:36 ?. :

След такова тенденциозно ревю, мога да кажа, че повече няма да ви посещавам сайта. Хайде със здраве.

250 мнения
профил »
Little_Nicky каза на 19.06.2011, 08:04 ?. :

Това беше и моята първа мисъл, след като прочетох тази простотия :) Доста се изнервих тогава. Поне като реверанс към нас смятам са го направили - таз седмичната анкета е отново на ДНФ тематика и резултатите ясно показват общественото мнение.

1140 мнения
профил »
Slesher каза на 19.06.2011, 08:29 ?. :

RAGEQUIT!

2 мнения
профил »
Khazra каза на 19.06.2011, 11:33 ?. :

Уважаеми геймари колеги нима сте забравили кога се развиха компютарните игри преди повече от 40 години.Каде останаха добрите стари времена,когато играехме качествени игри от ранга на Балдарс гейт айслинд дейил2 неверлинтар нитс1и2 етс.
относно бай Дюк не е тожа, което е беше,но похжално за Гиарбокс че защитават продукта си за разлика от 3д реалмс аз сам Хардкор геймар от старата школа занимавам се с това от 14 години и ми е гот.
Пс:Пс мания дано да оцените подобавашо Диабло3„ зашото кралят на всички Рпг–та се завраша и ше ги пазбие на пух и прах „така наречените сашременни рпг–та да жишее кралят хейл то Близзард форевар...!!!

187 мнения
профил »
kolian каза на 19.06.2011, 12:12 ?. :

Господи,истинско мъчение да те чете човек,приятелю. Ноу ъфенс.

1140 мнения
профил »
Slesher каза на 19.06.2011, 12:29 ?. :
Редактиран на 19.06.2011, 14:18 ?.

Diablo крал на всички RPG-та?! Хахахахаха ха...ще ме убиеш :D
Между другото - Ъ.

353 мнения
профил »
[BG]QQ каза на 20.06.2011, 16:27 ?. :

@Khazra........DAYYYYYYYYYYYMN

761 мнения
профил »
Sabaka каза на 20.06.2011, 00:09 ?. :

btw на мен играта ми зарежда окло 2 минути.

250 мнения
профил »
Little_Nicky каза на 20.06.2011, 07:46 ?. :

Твърде вероятно е да е от крака... аз ползвам оригинален продукт и времето (както и на други от коментарите тук) ми е около 10-12 секунди :) - и не е суперкомпютър.
Другият вариант е цялостната грижа за системата да оказва влияние... явно разликите са налице...

1140 мнения
профил »
Slesher каза на 20.06.2011, 19:28 ?. :

Дал си пари за това?! Много гадно...

294 мнения
профил »
VGKitov каза на 21.06.2011, 09:34 ?. :

Да, може и да е от крака.

45 мнения
профил »
Daath каза на 20.06.2011, 20:17 ?. :

Поредната порция лъжливи обещания, от некадърниците 3D Realms. Браво, заслужаваха си тия 15 год.

1128 мнения
профил »
vanmx каза на 21.06.2011, 06:09 ?. :

Играта действително е леко посредствена. Не заради просташкия хумор или изтъркания сюжет, ами просто е супер дървена и като визия, и като поведение на оръжията и персонажите. Крайният продукт изглежда евтин и правен на бързо, а в действителност минаха много години.

29 мнения
профил »
flikera каза на 21.06.2011, 09:43 ?. :

Hail to the King, baby!

399 мнения
профил »
venenum каза на 21.06.2011, 13:23 ?. :

Поредната боза чакана дълго време.Дано поне не стане така с диабло 3...

1014 мнения
профил »
nvision89 каза на 22.06.2011, 02:25 ?. :

Няма :) In BliZZard we TRUST!

715 мнения
профил »
Sonic The Hedgehog каза на 23.06.2011, 07:25 ?. :

Нали си спомняте превюто на DNF от 2006 (100-я брой на PCMania) и заглавието му?

"Никога не е късно да се осереш."

250 мнения
профил »
Little_Nicky каза на 22.06.2011, 17:03 ?. :

Хвала на такива геймъри! Това се казва истински фен:
http://www.gearboxity.com/content/view/670/33/

70 мнения
профил »
Georgi Ivanov каза на 22.06.2011, 17:15 ?. :

Според мен това не е истинско, а нещо като реклама. Пък ако е - той не е нито геймър, нито фен, а безживотник...

250 мнения
профил »
Little_Nicky каза на 22.06.2011, 18:42 ?. :

Хората може и да са направили игра, пълна с просташки моменти, но предвид, че са разработчици на по 55г., при това доста земни в изказванията си (интервюта - не говоря за игри), такова нещо не биха направили. Иначе има други случаи, които те си съобщават и награждават - като човек, който си пази касов бон от ДНФ от 2001г. - страхотни подаръци са му спретнали :)

761 мнения
профил »
Sabaka каза на 22.06.2011, 22:50 ?. :

Млъкни най-сетне и режисираи некъв скапан филм по Дюк, яом си толкова влюбен в него.

250 мнения
профил »
Little_Nicky каза на 23.06.2011, 13:10 ?. :

Да мълчат и да им казваш какво ще правят може да разправяш на кучките ти от CS-a, теав' неграмотния манга фен... гледай си порното с пипала и не се обаждай, като нещо не ти харесва.

1140 мнения
профил »
Slesher каза на 23.06.2011, 15:36 ?. :

"не се обаждай, като нещо не ти харесва."
LOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOL

761 мнения
профил »
Sabaka каза на 23.06.2011, 17:07 ?. :

На тебе Cs и порното спипалата харесва ли ти, че се обаждаш за него, а измет такава?Аман от тъпи стериотипи.

126 мнения
профил »
Hamilton каза на 22.06.2011, 20:21 ?. :

"Играта започва що-годе обещаващо –екшън и престрелка с гигантски бос. Но не и преди Дюк да се изпикае в местната тоалетна." Ужас! Разврат на макс един вид... Големи зверове са тези, които за това използват тоалетните.

17 мнения
профил »
kasskata каза на 23.06.2011, 08:31 ?. :

битката с последния бос много ме разочарова... да аз я доварших правете сметка колко голям мазохист съм :D

2 мнения
профил »
DimityrDimitrov каза на 24.06.2011, 05:09 ?. :

Съгласен съм, че играта не кой знае колко добре реализирана, но на мен лично ми напомни за старите игри. Когато бях малък и се редяхме в клубчетата за да поцъкаме малко. Прилича ми от този тип игри, за които фъна бе на първо място. И все пак гласувам за, за играта, защото ме накара да се почувствам като едно време.

46 мнения
профил »
Asoto95 каза на 25.06.2011, 09:06 ?. :

Абе хора престанете бе!Една седмица ме нямаше,сега се връщам и....още за дюк коментирате!?!Всичко се повтаря-ония дребнавия нико се изказва с неговите малоумщини и вие веднага му отговаряте!Спрете се бе хора!Не разбрахте ли,че тъпак не може да се превъспита,просто защото няма мозък!Ако престанете да му отговаряте и той ще престане да пише смешните си коментарчета!Запазете достойнството си-не падайте на нивото му!И още нещо нико ти вече прекали-как ще злословиш срещу CS бе неграмотник?Нито съм чел свидетелството ти за раждане,нито пък за ваксинацията ти срещу въшки(явно неуспешна),но спокойно мога да ти кажа,че CS критиката ти я е надраснал още преди да,излезеш на бял свят ти и твоя дюк!Айде ходи си грай играта,гледай филма за Джони браво(със друг твой любимец-Скалата,от порното на федерацията по кеч и се надявай да направят нова игра по филма,която да се казва:Losers Johnny Bravo and Duke conquered the world!

761 мнения
профил »
Sabaka каза на 26.06.2011, 02:20 ?. :

На плюи Джони!

332 мнения
профил »
Tranquil каза на 27.06.2011, 13:56 ?. :

Какво против Джони Браво имаш, а?

120 мнения
профил »
daninini каза на 29.06.2011, 15:49 ?. :

Абе, имаше едно време, в което мислех да си я взема, ама като видях оценката на геймспота - 3/10, се отказах.

128 мнения
профил »
qcetoo каза на 30.06.2011, 22:52 ?. :

Като гледам цели романи изписами тук.Аз ще напиша само едно нещо-Въпреки,че е стара играта ми хареса.

1128 мнения
профил »
vanmx каза на 01.07.2011, 22:25 ?. :

Играта ме задържа заради нивата с возилата - мини количката, джипката, електрокара и оня подемник. Както и моментите, когато Дюк се смалява. Можеше да има и повече голи мацки. Става за разпускане, защото е неангажираща и проста- Като цяло игрицата е посредствена, но при възхваления Сам Сериозний и дори тези нещо които изброих ги няма.

6 мнения
профил »
h_dachev каза на 02.07.2011, 21:10 ?. :

Прекалено много коментари, еба ти умовете. Без обиди.

Няма да ги чета всичките - не желая, но ще напиша и нещо от мое име, ще експлодирам, ако се въздържа.

Както казва г-н Пичфорд, "не обръщаме особено внимание на критиката, важното е, че играта излезе".
Вижте какво, всеки има вкус, и разбирам напълно това, че някому не се е харесала играта, но ако г-н Тодоров ще пише качествено ревю, не смятам, че той трябва да изкара само негативното от играта, само своето мнение.

Играта е изключително оригинална на места - къде другаде имате ш*бано Его?! И бира! Изключително забавна е, а ако цинизмите ви идват в повече, не я играйте! Карат ви насила ли?

И к'во толкова спорите за графиката? Не е чак толкова лоша. И в крайна сметка какво очаквате? Не може да получите някаква невероятна реалистична графика. Доста добри bloom ефекти има.

А това, което най-много ме дразни, не казвай на хората, че ще съжаляват, ако си купят играта! Как можеш ти, каквато и да е личност, да ми кажеш, че играта ще ми "излезе през носа"?! Баба Ванга е мъртва, ако не се лъжа!

70 мнения
профил »
Georgi Ivanov каза на 04.07.2011, 13:07 ?. :

Всеки си има вкус, да. А относно "ш*баното Его", всеки шутър има такова нещо и то се нарича health bar.

1140 мнения
профил »
Slesher каза на 04.07.2011, 19:56 ?. :

"Изключително забавна е, а ако цинизмите ви идват в повече, не я играйте! Карат ви насила ли?"

Сериозно ли бе?! Това продължава да е позицията, зад която стоите?!
Защото аз все още съм сигурен, че ще я изиграя поне 15 пъти на една и съща трудност и ще ми е супер малоумна всеки път. А не...не ми харесва, значи няма да играя. Умни сте, баси...
Всеки играе игрите, които не му харесват явно...
И между другото цинизмите не са проблема - липсата на вкус и нещо интересно са причина да не я харесвам И ДА НЕ Я ИГРАЯ.
"Както казва г-н Пичфорд, "не обръщаме особено внимание на критиката, важното е, че играта излезе"."
И те самите бяха наясно, че играта не става за нищо и се подсигуриха с такива изказвания.
"Играта е изключително оригинална на места - къде другаде имате ш*бано Его?! И бира!"
Его никъде, защото е малоумно така да наричаш щит или health bar. Бира има в доста игри, даже и в тези за средновековието. Та даже в повече игри, които съм играл героя не е толкова задръстен, че да се напива от една бира.
"Не може да получите някаква невероятна реалистична графика"
Защо да не може?
"А това, което най-много ме дразни, не казвай на хората, че ще съжаляват, ако си купят играта! Как можеш ти, каквато и да е личност, да ми кажеш, че играта ще ми "излезе през носа"?!"
Фактите са си факти - играта е загуба на време (за радост малко) и пари (за жалост много). Това, че на някой му е харесала не я прави по-добра инвестиция.

45 мнения
профил »
tunderlight каза на 07.07.2011, 11:41 ?. :

Айде,още един велик герой се изгуби в Кенефа на Провала(ТМ).Дюк е поредната жертва на този бизнес,наречен правене на игри,където парите вече са на първо място.И преди да ме смажете с критика,ДА,играл съм оригинала и продълженията на Дюк Нюкъм.
ПОСЛЕПИС:Сега ще развалят Devil May Cry и Heroes of Might and Magic,stay tuned!

6 мнения
профил »
h_dachev каза на 09.07.2011, 10:33 ?. :
Редактиран на 09.07.2011, 10:34 ?.

@Slesher

Имаш неуместни аргументи.
Кой факт казва, че играта е загуба на време и/или пари, при положение, че говорим за вкус? Не може някой, нещо или факт да определи това дали играта ще ми хареса.

1140 мнения
профил »
Slesher каза на 11.07.2011, 18:05 ?. :

Не говорим за вкус, а за качество. Както казах и преди - това, че играта се харесва на 1/50 от игралите я, не я прави добра инвестиция, а показва, че някои хора са ослепели поради носталгията си. Качество тук няма, а и всеки има право на лош вкус.

761 мнения
профил »
Sabaka каза на 12.07.2011, 01:08 ?. :

Дюк 2011 и думата "вкус" са като материята и антиматерията.Не трябва да съществуват заедно.

6 мнения
профил »
Grrr каза на 10.07.2011, 17:00 ?. :
Редактиран на 10.07.2011, 17:01 ?.

Съвсем както трябва щеше да си е играта, стига да можеше да носиш всички оръжия на веднъж и да събираш аптечки че да се лекуваш. Така е хем олд-скул тъпизъм от класа, хем CoD-like ташак.

4 мнения
профил »
Tix0l каза на 10.07.2011, 17:02 ?. :

Толкоз много години чакахме за нищо - един *ец играта е ТЪПА, и ще бъде забравена след месец когато пуснат СС БФЕ (serious sam BFE)

6 мнения
профил »
Grrr каза на 12.07.2011, 22:02 ?. :

Шефче, сега прочетох отначало докрай всичко, я си кажи - като играеше Duke 3D не беше ли и ти чекиджия, или като нещо много възвишено си го възприемал тогава :D

120 мнения
профил »
UnKnown каза на 14.07.2011, 17:36 ?. :

Loading-a между нивата ме издразни и я махнах... играта не беше толкова зле,просто не е кой знае,какво човек може да се забавлява с много по стойностни заглавия :)

116 мнения
профил »
Red Master FFX каза на 17.07.2011, 11:33 ?. :

търся картинки от дъвки турбо, който има от старите от 1 до 50, че ми трябват, да пише на скайп : red.master.ff3 ( давам и пари )

151 мнения
профил »
StubbsZombie каза на 27.07.2011, 07:58 ?. :

Краля е мъртъв...

114 мнения
профил »
bulgariandragon каза на 23.10.2011, 04:30 ?. :

Да живее Кралят!

65 мнения
профил »
the goon каза на 28.11.2011, 07:13 ?. :

Тои умря.Не чу ли?

2 мнения
профил »
Lord Belial каза на 05.06.2012, 16:28 ?. :

не е умрял.кандидатира се за президент накрая ;)

2 мнения
профил »
Lord Belial каза на 05.06.2012, 16:27 ?. :

играя Дюк от малък. цяла година забавих последната част,заради голямото "плюене".и защо? играта е на ниво,всичко си е в стила на дюк нюкем,окей имало много пъзели....ами по-добре от 6 часово чисто меле.ще омръзне.недоволничите само,защото очаквахте неземни чудеса за 12 години.мога да кажа ,че авторите са дали всичко от себе си.дори след края на играта имате 20 минутна занимавка да разцъквате отключените екстри. и все пак това е лично мнение.за тези,които са се излъгали да не играят още мога да кажа само едно:пробвайте! няма да съжалявате!

203 мнения
профил »
ToiletDuck каза на 20.01.2013, 20:42 ?. :

I vse pak igrata e slaba.........
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Duke Nukem Forever

Превю:
Не бих се изненадал, ако това превю се окаже десетото подред, което ние в PC Mania сме правили през последните 12 години. Но със сигурност ще бъде последното!

новини:
Фенски мод за Serious Sam 3 претворява целия първи епизод на легендарния шутър.
Това трябва да стане на 1 декември, потвърди шефът на студиото Ранди Пичфорд.
Gearbox обяви, че преработената версия Duke Nukem 3D: 20th Anniversary Edition World Tour ще бъде пусната на 11 октомври.
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Crysis 2 200
Call of Duty: Modern Warfare 2 139
Battlefield 3 133
Call of Duty: Modern Warfare 3 121
RAGE 98
Crysis 3 74
Call of Duty: Black Ops: сингъл и кооп 74
Call of Duty: Ghosts 70
Bulletstorm 69
Wolfenstein: The New Order 68