facebook facebook
 
 
ИГРИ » Switch
 
   
 
Donkey Kong Country: Tropical Freeze - PCM2.0
Ревю | 13.04.2014 | автор: PCM 2.0


оценка:
Производител:
Retro Studios
Издател:
Nintendo
Жанр:
Джъмп енд рън
Платформа:
Switch
сайт на играта »

плюсове

интересен геймплей

много неща за събиране и отключване

минуси

неудобни контроли

някои нива са доста трудни

Donkey Kong Country: Tropical Freeze за Wii U е класически 2D платформър и проследява последните приключения на небезизвестния ни маймуняк Донки Конг и неговите приятели, този път в HD. В историята на играта се разказва за това как островът на главния герой е завладян от Snowmads - пингвини, сови и други животни, въоръжени с различни оръжия, които са решили да замразят целия свят. Тук се появява Донки Конг и с помощта на своите приятели ще се опита да спре нашествениците.

Геймплеят е на доста прилично ниво, като играта поддържа както singleplayer, така и ко-оп. За разлика от други платформъри, тук няма powerups, които да дават някакви сили на ДК, но той може да разчита на различните способности на приятелите си, които скачат на гърба му - например конската опашка на Дикси, с която може да прелита на кратки разстояния, jetpack-a на Диди и бастуна на Кранки, който може да стъпва върху бодливи повърхности. Има и специална бар лента, която се пълни от атаките на Донки и отключва най-силния powerup в играта. Той представлява специална атака, която превръща всички врагове на екрана в червени балони, даващи животи или допълнителни сърца. Донки Конг има и едно ново умение - да измъква от земята стърчащи предмети, които му дават различни бонуси. Освен това на всеки от шестте острова има разположен по един магазин, в който Фънки Конг ще ви продава различни предмети, с които по- лесно да минавате нивата. Това са неща като като червени балони, даващи допълнителни животи, powerups и дори машина с играчки за колекцията ви. Има шест острова, всеки от които завършва с boss ниво. В някои от нивата ще трябва да управлявате различни превозни средства, като вагонетки или летящи бъчви. Стартирате нивото с две сърца, а ако имате някой от помощниците - получавате още две бонус сърца. Има и два типа неща за събиране - буквите, които да изпишат KONG, и определен брой пъзел парчета. Също така има няколко скрити нива и дори скрит свят, които се отключват със събирането на достатъчно collectibles. Има доста неща за отключване, като музика, картинки,фигурки на героите и дори диорами.

Музиката звучи добре и допълва общото усещане от съответното ниво - ритмите са бързи и енергични, забавни и не се повтарят често. Графиката също няма да ви разочарова, защото всяко ниво е уникално по стил и изпипано до най-малкия детайл. Ще преминавате през джунгли, ще се гмуркате на морското дъно и ще изследвате фабрика за плодови сокове - всичко е направено по невероятен начин. Геймплеят е разнообразен и няма да ви омръзне дори за момент. Всичко изглажда много детайлно - ясно си личи пухкавата козина на Донки Конг, на заден фон ще видите красиви пейзажи, а снега е един от най-красивите, които съм виждал във видео игра.

Като цяло играта е доста добра, изпъстрена с много интересни и различни нива, някои от които са доста трудни и ще ви костват повече животи. Това е и нещото, което не ми хареса особено - предвид целената аудитория, авторите можеха да направят играта малко по-лесна, но може би това ще се хареса на някои геймъри. Друг о дразнещо нещо е управлението, като контролите които не са от най-удобните - например, за да се задържиш за лиана трябва да задържиш съответния бутон, тоест действието не е автоматично, както в други подобни игри. Или пък ако натиснеш бутона за удар и случайно дадеш напред, Донки прави кълбо, вместо атака, и най-често пада в някоя пропаст. Но това са малки проблеми на фона на цялостното удоволствие от играта и не трябва да им обръщаме особено внимание.

В заключение, играта е страхотен представител на жанра и мисля, че ще допадне на всеки фен на платформърите. Както се казва, играта е трудна, но справедлива - ще умирате много пъти, но това е част от чара й. Заслужава да й дадете шанс!

------------------------------------

Валентин Стоянов, a.k.a. haley е на 27 години от Бургас и както повечето сред над обича да се занимава с видео игри. Любимият му жанр игри са платформърите.

Това е първата ни статия, създадена от читател, която публикуваме като част от новата PC Mania 2.0. Очаквайте още такива през идните дни и седмици!

Искаш да публикуваме и твоята статия? Възможно е! Всички подробности ще намериш тук. 

напиши коментар
 

284 мнения
профил »
Antov каза на 14.04.2014, 07:48 ?. :

Халейка, батко браво ! Още от заглавието бях сигура, че ти си писал ( то тук са малко феновете на WII ) Изчетох го с кеф.

1212 мнения
профил »
Nreth каза на 14.04.2014, 07:59 ?. :
Редактиран на 14.04.2014, 18:30 ?.

"В заключение, играта е страхотен представител на жанра и мисля, че ще допадне на всеки фен на платформърите. Както се казва, играта е трудна, но справедлива - ще умирате много пъти, но това е част от чара й. Заслужава да й дадете шанс!"

Защо си написал че трудността е минус след като в края си споменал че точно това й е хубавото?Иначе ревюто ми хареса и го изчетох с кеф.Само не ми допада много оценката.Мисля че можеше да е с половин звездичка повече.

2059 мнения
профил »
Zipy каза на 14.04.2014, 08:09 ?. :

good, good

230 мнения
профил »
DarkAvenger89 каза на 14.04.2014, 11:10 ?. :

Много добро ревю ! Изчетох го с интерес, като нямам никакъв такъв относно самата игра. Keep Walking !
И аз се точа да направя едно ревю на Outlast, ама първо трябва да се освободя малко.
Дано само ентусиазмът на екипът на ПС маниа и на читателите и, не отмине с времето.

1320 мнения
профил »
Finalrequiem каза на 14.04.2014, 12:58 ?. :

Браво на екипа че направиха ревю на Wii игра, нещо което май отпреди в сайта не са правили. Макар че Wii игрите не ме интерисуват особенно, отделих време да прочета ревюто и мисля че сте се справили доста добре и се надявам да продължавате все така.

560 мнения
профил »
dogma каза на 14.04.2014, 15:36 ?. :

Абе, технически играта е за Wii U, но викате да не изпадаме в такива подробности :Р Иначе няма съмнение, че това е велика поредица - препоръчвам на всеки, който не е имал досег с предните части (Donkey Kong Country 1, 2, 3 и Returns) да го направи.

497 мнения
профил »
Ton4o каза на 14.04.2014, 15:39 ?. :
Редактиран на 14.04.2014, 18:39 ?.

Браво за статията! :) Точно в момента играя тази игра и според мен аспектът "много неща за събиране и отключване" по-скоро трябва да бъде причислен към недостатъците, тъй като допълнителните неща за събиране специално за тази игра са доста досадни за намиране и в доста от случаите не допринасят за разнообразието на геймплея.

Надявам се на още ревюта на Wii U игри в бъдеще. Може и аз да помогна. ;)

П.П. Последното ревю ексклузивно на Wii игра наистина е било преди списанието да спре да съществува на хартия. :D

404 мнения
профил »
Revive_ каза на 14.04.2014, 18:26 ?. :

Браво за статията...!

218 мнения
профил »
TheAlpha534 каза на 15.04.2014, 05:30 ?. :

Good one! Да видим дали ще се насиля и аз да напиша нещо...

173 мнения
профил »
haley каза на 15.04.2014, 07:19 ?. :

благодаря на всички че сте харесали ревюто ми!
напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
LittleBigPlanet 3 5
Guacamelee! 2
Ratchet & Clank: Up Your Arsenal 1
Pitfall: The Lost Expedition 1
Jak & Daxter 1
Ratchet & Clank: Size Matters
Jak III
Sly Raccoon
Ratchet & Clank