facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Diablo IV
Превю | 05.11.2019 | автор: Terwell


Производител:
Blizzard Entertainment
Издател:
Activision Blizzard
Жанр:
Ролева игра, Приключение
Платформа:
PC
сайт на играта »

Най-очакваният неочакван анонс най-накрая се случи - Blizzard обявиха, че работят по Diablo 4. Това се случи в най-първия възможен момент от тяхното изложение BlizzCon 2019 - още по време на церемонията по откриването. Това представлява интересен обрат - обикновено феновете са тези, които нямат търпение да научат нещо ново за очаквано хитово заглавие. Този път разработчиците са тези, които едвам дочакаха момента да се похвалят. Не е като да нямат причини да са нервни...

За никого не е тайна, че Blizzard Entertainment са в криза.

Изправена пред намаляващи печалби, постоянни уволнения на служители, политически скандали и бойкоти, компанията имаше нужда от голям успех, за да обърне посоката. Според мен това е и причината да обявят ново Diablo точно в този момент. Този анонс не е голямата победа, от която имат нужда, но им дава отсрочка. Те, реално погледнато, нямаше как да не обявят Diablo 4, дори да не бяха написали и един ред код от него. След катастрофалното си представяне на предишния BlizzCon, фиаското с Diablo Immortal, изпуснатата реплика "Е какво, нямате ли телефони?", всичко друго освен обявяване на ново Diablo би било самоубийство. Така че си получихме порцията захар, която да ни умилостиви за известно време.

Въпросното Diablo 4 няма да излезе скоро. Дори не и "Blizzard-ското скоро", както се изрази един представител на компанията в интервю, така че всичко, което сме видели дотук, може да претърпи рязка промяна. И честно казано, най-вероятно финалната версия няма да има нищо общо с демото, което гледахме преди дни. Защото то... ами, изглежда като Diablo 3. Да, атмосферата е по-мрачна и гледките са по-различни, но анимациите са подобни, перспективата е същата, враговете се скупчват по познат начин... Обърнахте ли внимание, че "геймплей" трейлърът реално имаше много малко геймплей? Повечето от кадрите бяха анимирани сцени - да, с енджина на играта, но все пак. А най-голямата подробност?

Това всъщност е ММО

Да, точно така - играта ще е задължително онлайн и ще виждаме и други играчи в света си. Ще можем да играем соло, но не и офлайн. Различни градове в света ще играят ролята на хъбове, където ще получаваме нови мисии, а единствените местности, които ще са си лично наши, ще са различните дънджъни, точно както в WoW например. Светът ще е разделен на пет зони, които по всичко изглежда ще са доста обширни, тъй като ще можем да се придвижваме с коне. Ще има заделени зони за PvP, или битка между играчи. Нивата изглеждат по-разчупени - вече няма нужда да търсите стълба или проход, за да слезете на по-ниско - можете просто да скочите от ръба на пропастта. Освен това ще има и цикъл ден/нощ и динамични атмосферни условия, както в... абе в ММО!

Ако на някои от вас идеята за постоянно онлайн преживяване носи травматични спомени за печално известната "Грешка 37", уви, нямам успокояващи думи. Поне никой не е отворил дума за аукцион с истински пари, какъвто имаше в Diablo 3 между 2012 и 2014 г.

В играта ще има пет героя, от които да избираме.

За момента Blizzard обявиха само три от тях - първият е Варваринът, който е неизменен участник във всяко Diablo от 2 насам (трябваше да се появи и в експаншън за оригиналната игра, но е бил изоставен). Неговата основна сила ще се крие в разнообразието от оръжия, които може да ползва - ще има четири слота за оръжия и ще може да ги сменя в зависимост от ситуацията. Вторият герой е Sorceress, магьосница, която като клас също е с нас отдавна. Тя ще е "оръдие от стъкло" - няма да издържа на бой, но ще нанася огромни щети чрез огнени, ледени и електрически атаки. Третият е любимият на феновете Druid, когото се появи в експаншън за 2-ката, после в 3 беше заменен от Witch Doctor-а. Той ще разчита на преобразяването във вълк или мечка, но също и на природните стихии, като светкавици и вятър. Не ми стана ясно дали ще имаме възможност да избираме между мъжки и женски персонаж от съответния клас, както беше в 3, или полът им ще е фиксиран както в двойката. Героите ще имат дървета с умения и таланти.

Откъм история, главният злодей в играта изглежда ще е демоничната Лилит

- персонаж с доста сериозна история, ако сте чели различните книги по вселената на Diablo. Ние технически сме я срещали и преди като специален бос в D, но със сигурност тук ще е напълно различна. Действието ще се развива след края на Diablo 3: Reaper of Souls.

Споменава се също за ново ниво при екипировката - Ancient и Mythic предмети, Легендарни умения за героите, завръщането на руните от Diablo 2: Lord of Destruction и какво ли още не, но както казах, подозирам, че огромна част от тези неща ще се сменят в процеса на разработка. От Blizzard все пак ни дадоха малка подсказка кога евентуално ще излезе играта - тя би трябвало да се появи за PC, PlayStation 4 и Xbox One. Това означава, че Diablo 4 трябва да излезе до края на 2020 г., когато се очаква да приключи настоящото конзолно поколение и да излязат следващите версии на съответните устройства. Това е вярно, ако приемем, че Blizzard не са използвали имената просто като знак, че играта ще е налична и за конзоли.

Не може да се отрече, че Blizzard показаха доста на гладната си аудитория, която беше готова да ги изяде с парцалите, ако бяха стъпили накриво. И все пак те все още не са излезли от ямата. Ще следим какво ще се случи с тях в следващите месеци. 

напиши коментар
 

206 мнения
профил »
Toadragon каза на 10.11.2019, 13:00 ?. :

Не прочетах цялата статия но личи че няма да си я купя . Играта можеш да поръчаш на пулсара за 120 лева . Няма дата и няма боноси за тази цена . Пак правят мръсен номер като старкрафта 2 първата част за 120 лева и тя не даваше нищо . Това което видях от гемплея е мизерно подобие на игра . Прелича повече на експанжан от колкото на 4 част . И изглежда ограничено . Само три героя от пет . Но наивече не ми хареса идеята че игрта е цялата мултиплеар . Диабло беше сингал игра със избор дали да играеш кооперативно не мултиплеар . И щея напълнят със много ненюжни неща за копуване ще стане като жиесем игра . Близарт продалжават да развалят всичко . Шанса да е по добра от страта е никакъв . Чудясе дали ако мия дадът безплат да ли бих приел сигорно не . Ако ми се играе толкова щесия сваля от интернет така трябваше да направя със другата . Толкова и заслужават тези боклуци близарт да но да фалират .

1884 мнения
профил »
Sentry каза на 17.11.2019, 22:53 ?. :

Ще си свалиш always online игра от интернет без да платиш - друг път.
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Diablo IV

новини:
Blizzard описаха плановете си за разказвачеството и отворения свят на играта
Нови врагове, UI промени, повече свобода при настройката на клавишите - вижте всичко по-важно, което Blizzard обявиха до този момент.
Род Фъргюсън напуска The Collective, за да стане част от Blizzard Entertainemnt.
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Diablo III 147
The Elder Scrolls V: Skyrim 141
Ревю в прогрес: Diablo III 135
Torchlight II 114
Dragon Age: Origins 102
Mass Effect 2 96
Darksiders 2 87
The Witcher 3: Wild Hunt 86
Mass Effect 3 82
The Witcher 2: Assassins of Kings 78