facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Diablo III
Ревю | 17.05.2012 | автор: Владимир Тодоров


оценка:
Производител:
Blizzard Entertainment
Издател:
Blizzard Entertainment
Жанр:
Ролева игра
Платформа:
PC
сайт на играта »

плюсове

Динамична и епична

Коренно различни един от друг герои, добри умения

Интуитивен интерфейс

Много и разнообразни противници с интересни умения

Гигантски босове

Последователи със собствени умения

Страхотни анимации

Произволно генериращи се местности и подземия

Дребни идеи, улесняващи играта - например телепорт в края на подземието

минуси

Посредствена занаятчийска система

Няма Horadric Cube

Визията можеше да бъде и по-мрачна

Постоянна интернет връзка

Търг с реални пари (поне когато го добавят)

Предсказуема история

След около един ден и половин нощ нонстоп игра, е крайно време и за заключителната част на това ревю (виж първата половина тук). Какво впечатление остава у нас Diablo III след като извъртането и на последните надписи?

Леко противоречиво, няма какво да се лъжем. Като геймплей

играта има великолепни хрумвания и е по-динамична и епичина отвсякога

В първия текст например може да научите повече за това как Blizzard успява да разнообрази сраженията с безчетните орди от чудовища и как успява да внесе доза екшън в цялостното приключение.

От друга страна обаче, все още ми е леко трудно да преживея липсата на традиционното дърво с умения. Спомням си как в Diablo II тръпнех с очакване скалата с опит да се запълни и да получа безценната една точка, която да избера в кое точно умение да поставя в зависимост от това от какво точно се нуждае моят герой в момента. Сега, всичко това, за добро или лошо, се случва автоматично. Когато качите ниво, Diablo III ви възнаграждава или с ново умение, или с нови руни, или и с двете. Разпределението на точки в статистиките също е елиминирано, макар че това е нещо, което по-скоро мога да разбера. Варваринът се нуждае от сила, магът - от интелект, демон ловецът - от ловкост. Рано или късно се озоваваме в позиция, в която поставяме всички точки в основните показатели на нашите герои. Вероятно заради това Blizzard решава да ни спести и тази част от ролевия геймплей.

Какво ни остава по отношение на уменията?

Ако погледнете в долната част на екрана, ще откриете малка лента, върху която може да поставяте своите умения. Вариантите не са много - 1, 2, 3 и 4, както и ляв и десен клик, но са напълно достатъчни за битка. Повече просто не ви трябва. Не забравяйте обаче да активирате Elective Mode от опциите, за да позволите пълна кустомизация на разположението на уменията по бутоните. В противен случай определени скилове са фиксирани за конкретни клавиши.

За щастие, не всичко е толкова постно, колкото изглежда. Познатите ни от Diablo II руни, които извираха от труповете на чудовищата и които можехме да комбинираме, за да облагодетелстваме екипировката, вече ги няма. Руните в Diablo III се използват за подобряване на уменията. За разлика от много игри обаче, промените (поне някои) въобще не са козметични. Да вземем за пример класа Wizard. В основата си Frost Nova е умение, с което героят излъчва леден обръч около себе си, който замразява противниците наоколо. Със руната Shatter обаче има шанс вледенените врагове да излъчат още една Frost Nova, когато умрат. С Deep Freeze пък ако ударите повече от 5 същества, получавате бонус към критичните си щети. А най-хубавото е, че всяка руна променя самото умение и визуално. При това съществено. Да - на пръв поглед дребна идея. Но определено добра.

Общо взето разнообразието от умения и руни (по 5 за всяка способност), както и възможните комбинации между тях, е предоволно. Това до известна степен компенсира липсата на традиционно дърво. Но пък от друга - ограничава вариантите на развитие при вдигане на ниво. Преди, в Diablo II, респециализирането бе невъзможно. Това допълнително затрудняваше разпределянето на точки в статистики и умения и ни караше малко или много да мислим. Сега, един герой, достигнал тавана на развитие (60), е абсолютно същият с този на играча X. Единственото нещо, което го отличава, е комбинацията от умения, които е избрал да постави на бара, както и предметите, които е екипирал.

Така неизбежно стигаме и до противоречивия търг (аукцион),

в който може да се продава всичко - злато, предмети, дори герои - както с виртуална валута, така и с истинска (поне когато това стане възможно). Да речем, че вие сте прекарвали дълги безсънни нощи във фармене на босове на най-високата трудност. С кръв и пот на чело сте събрали едни от най-хубавите предмети в играта. Изведнъж идва играчът X, дава стотина долара и се сдобива с герой на ниво 60, облечен със същите хубави дрешки, като вашите. При това за 5 минути. Някак си не е честно. В сингъл и кооп игра това няма особено значение, да не казвам никакво. Когато PvP режимът обаче стане достъпен, несъмнено ще възникнат проблеми, които на този етап са трудно предвидими.

Как стоят нещата с героите като цяло?

Ако се вгледате в скрийншотовете, ще видите, че основният герой, с когото изиграх играта, е Wizard. Трудно е човек да се оплаче от него. Уменията са адски разнообразни и в един момент ви превръщат в истинска елементална машина, която прекосява бойното поле с гръм, трясък и огън.

Що се отнася до останалите герои - Monk, Barbarian, Witch Doctor и Demon Hunter, не съм имал време да ги разгледам по-задълбочено от 30-на минути. За сметка на това обаче в сайта на Blizzard всеки, който иска, има възможност да проучи техните умения. Всички изглеждат наистина добре, може би с изключение на Demon Hunter-а, който представлява комбинация от амазонката и асасина от втората част.

Witch Doctor-ът определено е любопитен персонаж и това ще е вторият герой, който смятам да кача до 60-то ниво. Нещо като некромант с шамански привкус. А вие?

Занаятчии

Не е тайна, че Diablo III включва и крафтинг система. На този етап обаче тя изглежда леко постно. Дори е, смея да твърдя, скучна. Разполагате с Blacksmith и Jeweler. Първият ви прави брони и оръжия от всякакъв тип с материали, които получавате от разглобяването на най-малко сини предмети. Нови рецепти пък получавате с ъпгрейдването на самата работилница с пари, а по-късно и със специални страници (диаграми). Изборът на предмети обаче е много малък, а статистиките, които получават, са всеки път на произволен принцип. Да речем, че ви трябва меч с повече сила. Шансът да го получите от първия път е минимален. Общо взето все едно играете на тото. Лошо няма. Но защо това да важи за всички предмети?

Що се отнася до Jeweler, той ви позволява да комбинирате скъпоценните камъни, намерени до момента, и да създавате техни по-добри версии, които впоследствие да поставяте в предмети със сокети - поне едно нещо, което не е махнато от Diablo. На практика той изпълнява ролята на любимия на мнозина Hordaric Cube (който го няма в третата част). Но в значително по-опростен вид. Ако има едно нещо, чиято липса не мога да прежаля, е именно въпросният куб. Спомняте ли си колко готино беше да експериментирате със руните и скъпоценните камъни? С пръстените, дори с колбичките кръв? Така например кубът превръщаше три пръстена в амулет, а 3 амулета - в пръстен. Вариантите бяха почти безброй. А сега една от най-интересните екстри в Diablo е безцеремонно захвърлена в кошчето. Предполагам, че Blizzard ще обогатява играта с течение на времето с ъпдейти или експанжъни. Няма как да не отбележим обаче, че кустомизацията на екипировката на този етап не може да стъпи и на малкия пръст на Diablo II.

Последователи

Един елемент от втората част, който е претърпял развитие, а не е безцеремонно опростен, са последователите. Преди на човек трудно можеше да му пука какво се случва с NPC-тата, които го следват. Ако ги наречем безполезни, няма да сгрешим.

В Diablo III обаче нещата стоят малко по-различно. Вашият герой може да вземе със себе си Templar, Scoundrel или Enchantress, които да екипира с оръжие, пръстени и амулет, както и със специфична за класа предмет. Нещо повече - всеки един от тях разполага с по осем доста полезни умения, групирани по двойки (само четири могат да бъдат активни). Така например тамплиерът може да ви лекува или да таунтва противниците. Но не и двете едновременно, докато чародейката - да увеличава скоростта на атака на съюзниците си или да кълне враговете (отново - само едно от двете).

Последователите вършат значително по-добра работа от NPC-тата в Diablo II, а ако умрат, просто се съживяват автоматично след няколко секунди. Те изпълняват и още една роля - да разнообразяват приключението ви с разговори с героя. Единствено Scoundrel обаче има по-интересни реплики. Ако играете твърде дълго с него обаче, те бързо започват да се повтарят и да омръзват.

Историята - СПОЙЛЕРИ

В първата част на ревюто вече споменах, че историята не е особено впечатляваща. Основният й проблем е, че е твърде предсказуема. Още от самото начало бях убеден, че странникът, паднал от небето, е именно Тириел, а Лия ще се превърне в Диабло. Да не говорим, че не е особено оригинално именно лордът на ужаса да бъде последен бос в три игри подред. В Diablo II нещата бяха извъртени по малко по-добър начин, но в тройката Blizzard вече започна да се изтърква.

Не всичко е загубено - със следващите експанжъни компанията би могла да поеме по коренно различна посока и да разкаже една история, която наистина си заслужава. На мен обаче не ми се чака още година-две за нещо такова.

Заключение

И така - заслужава ли си да се сдобиете с Diablo III? Ако сте хардкор фенове на играта, със сигурност вече е на харддиска ви, така че няма какво да ви убеждавам. За останалите от вас мога да кажа само едно - за своя жанр играта е наистина добра, макар и значително опростена. Струва ми се обаче, че можеше да бъде и великолепна. Но на този етап определено не е. Може би след време - все пак повечето минуси са лесно оправими. Но кой знае...

Междувременно - очаква ни едно безкрайно фармене на босове с приятели на по-високи трудности. Такъв е животът на един Diablo наркоман. Като мен. А може би и теб. 

 
системни изисквания
Процесор Intel Pentium D 2.8 GHz или AMD Athlon 64 X2 4400+, NVIDIA GeForce 7800 GT или ATI Radeon X1950 Pro или по-добра видео карта, 1 GB RAM (XP), 1.5 GB (Vista/7), Win XP/Vista/7 (с най-новите SP), постоянна интернет връзка.
напиши коментар
 

122 мнения
профил »
diantonio каза на 18.05.2012, 08:54 ?. :
Редактиран на 18.05.2012, 08:58 ?.

че то horadric рецептите и rune думите бяха в основата на цялата игра... Как е възможно да не ги вкарат и в тройката...... Талантите си бяха перфектни...
Ясно е, че са искали да вкарат подобия на WOW, но са взели много важни неща от играта ;/
Само не прочетох как стои въпроса със колекциите...

506 мнения
профил »
Azriel каза на 18.05.2012, 09:09 ?. :

Нормално е играта да не отговаря на всички очаквания на феновете.За мен играта е по-слаба от 2 част особено след като главните виновници за появата на поредицата братя Erich Schaefer и Max Schaefer отдавна напуснаха Blizzard.

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 18.05.2012, 09:42 ?. :

Има някои много странни решения, що се отнася до броя на играчи в "партито". Партито изглежда принципно ограничено до 4, като в това число влизат всички хора и всички НПК-та т.е. може да играете 2 човека с два НПК последователи, 3 човека и един последовател (което изглежда като най-отвратителния вариант, заради споровете кой играч ще използва НПК и от кой тип). УТФ? Защо това е така не е ясно.

Други смятат, че с опростяването на геймплея, се губи и стойността на преиграването. Тъй като, всеки персонаж има всички умения, и няма точки за разпределяне по статистики като класическите сила, ловкост и т.н. Практически това отнема важна част от играта, а именно - планирането на геройчето ви.

Тайното ниво е просто унизително, според мен. Има още много да се желае.

116 мнения
профил »
MARiNZ0 каза на 18.05.2012, 10:46 ?. :

Followers могат да се ползват само ако играеш сам.

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 18.05.2012, 11:25 ?. :

Аз друго прочетох във форума на Близърд. В крайна сметка, кое е вярното последно?

116 мнения
профил »
MARiNZ0 каза на 18.05.2012, 12:06 ?. :
Редактиран на 18.05.2012, 12:06 ?.

Не знам какво си чел, но аз играя играта в момента и щом някои влезе в играта ти, наемника ти се маха ;)

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 18.05.2012, 12:13 ?. :

А пробвал ли си да си го "викнеш" обрано? =)

116 мнения
профил »
MARiNZ0 каза на 18.05.2012, 12:46 ?. :

Хахаха естествено :D И аз искам да мога да взема Kormac с мен, обаче трябва да играя соло :( Което е жалко, защото този път наемниците имат "character" и не са с теб просто защото си им платил....

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 18.05.2012, 12:59 ?. :

Чувствах се длъжен да попитам. Е, мистерията е разрешена, явно съм чел пре-рилис спекулации =)

1072 мнения
профил »
BoBiTy666 каза на 18.05.2012, 09:45 ?. :

Постоянна интернет връзка

Търг с реални пари

Що за минуси са тези?Да играта изисква постоянна интернет връзка, но живеем в 21в.При УоУ е същото.Оплаквания?Никакви..

Търг с реални пари:
Никой не ви задължава да използвате RMAH-а ;)

1296 мнения
профил »
hyper' каза на 18.05.2012, 10:48 ?. :

WoW e mmorpg, Diablo e hack n slash rpg и си има сингълплейър, можеха преспокойно да направят сингъла да си го цъкаш директно след инсталация. Някои хора пътуват с лаптоп по провинцията да кажем, където няма нет, затова постоянната нет връзка е много скапано ограничение. А иначе за ПвП ще вземат да се облагодетелстват по-заможните играчи и ще бъде досадно за цъкалите много, както пише в статията.

360 мнения
профил »
Fallout FAnbOY каза на 19.05.2012, 12:38 ?. :

Само в България няма интернет в провинцията а на Blizzard последното нещо, което им пука са нашите проблеми с интернета.

1072 мнения
профил »
BoBiTy666 каза на 19.05.2012, 20:26 ?. :

хипер1, почти във всички европейски страни има Wi-fi в самолетите и влаковете.

15 мнения
профил »
Gawayn каза на 22.05.2012, 15:13 ?. :
Редактиран на 22.05.2012, 15:53 ?.

Относно минуса, за това че изисква постоянна интернет връзка. Ми представи си, че си Hardcore играч, нагрухал си си героя що годе стабилно и правиш поредния бос рън на инферно, но видиш ли изневиделица ти спира нета (лаг спайк също е опция ;) ) .... я котката ти решила да прави оп паисе с рутерати ти и земе та го бутне или пък лудия чичка в блока решил да fuck the system и земе та среже кабела за интернет. Сценарии всякви, никой не е застрахован, но факт след като дойде нета ти и логнеш в ац-то ше те посрещне една фигура в сива роба ;) . А относно минуса за търга с реални пари, този вече е тъп :)

1072 мнения
профил »
BoBiTy666 каза на 23.05.2012, 19:31 ?. :

Това вече е отговорност на играча.Трябва да знаеш какво може да се случи преди да започнеш hardcore.

160 мнения
профил »
gamble каза на 18.05.2012, 10:13 ?. :

К'во па сте се разревали, че нямало да можеш да си разпределяш сам точките? Да не би, ако го можехте щяхте да качвате Dexterity на Wizard ?!?!?!? Да не говорим, че всяко умение има по 5 руни, които драстично го променят. Всяка е различна от другата. Като няма дръво и айдеееее... "буууу... тъпа е играта..." Ама бас хващам, че ако успеят да направят горе-долу свястна пиратска версия, ще си спукате пръстите от игране !!! А ако ги имаше руните, хорадрик кубът, тогава 100% съм сигурен, че ще ревете: " Ааааа... те за 10 год нищо ново не са направили. Само малко графиката са пипнали и има нови шарени умения и т.н." Точно както сума народ реваха, че Star Craft 2 e Star Craft 1, само че с по-хубава графика. То на човек не може да се угоди ама...
Аз като гледам само хора, които са си купили играта казват хубави думи за нея, а тези дето я нямат само я плюят. Дано да успеете да се докопате и Вие до нея, та да си оближите слюнките поне.

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 18.05.2012, 11:31 ?. :

Това не е плод на 12 години труд в никакъв случай, според мен са я скалъпили за 3-4 години, в свободното си време, когато не са били заети с УоУ. И защо да не качваме "декс" на мага, ако някое парче гиър го изисква? Не казвам, че руните са лоша идея, лоша идея е да имаш всички умения в играта и всеки път когато искаш да си ги смениш да минаваш през досадният етап на кустомизиране на скилчето - можеше да добавят опция например да си запазваш сетове от умения и след това с едно кликване да си ги сменяш. Такива ти ми работи.

56 мнения
профил »
pilcho каза на 18.05.2012, 20:55 ?. :

Играта си е хубава, но наистина не изглежда да е плод на 12-годишен труд. Занимателна е, много при това, но подозрително много прилича на първата част :) Двойката ми задържа вниманието цели 10 години, че и отгоре. Поне веднъж годишно я преигравам. Единицата също я поцъквам чат-пат, ама там много ме бият.
А тройката... ще видим след 3-4 години дали ще си спомням за нея. Но е факт, че първоначалната еуфория е несравнима. Играя с witch-doctor-ка, а снощи с един колега пробвахме и monk-а, който се оказа силен като варварин! На майтап го кръстихме Hadouken, и страшно се изненадахме, като видяхме, че наистина пуща синя магия, досущ като кръстника си от Street Fighter. Че и на външен вид го докарва.
А shared stash-ът ни спестява Atma, което е похвално.
Horadric cube си е грехота да няма, но поне камънакът се преобразува при оня дядка, а героят има достатъчно място в дисагите. Все пак едно копие не заема 8 слота. Това също ме изненада приятно. Много повече плячка мога да домъкна на един курс.
Развитието на follower-а ми допада много.
Общо взето, наистина са опростили играта. Прекалено много улеснения има.
Нали към диска получих и някакъв безплатен акаунт за WoW, докато бяха долу сървърите първата вечер, реших да я пробвам. Да ме прощават фанатиците, ама по-тъпа игра не бях виждала. А играя онлайн понякога, не е като да не съм виждала mmorpg. С горчилка в сърцето забелязвам подобна тенденция и в новото Диабло. Добре, че е само щипка.
...
А за новия Стар Крафт и аз ревах много, ама то е защото съм консерва и си обичам стария :)

119 мнения
профил »
SharkLord каза на 19.05.2012, 18:04 ?. :

Pilcho тя е в сериосно правене от 4-5 години, от около 10 я обмислят. 4-5 години за енджин история и игра не е прекалено много и играта е уникално забавна. Мога да си представя как я играя към 2018-2020 :D

278 мнения
профил »
fizo каза на 18.05.2012, 10:56 ?. :
Редактиран на 18.05.2012, 11:32 ?.

Играта е онлайн само и единствено за да я купиме, а не изпиратстваме. Това е ясно и общо взето това е положението свиквайте. Ние се опитваме да я изпиратстваме те се опитват да ни ограничат.


Ако трябва да обобщя играта с няколко думи те биха били :

Играта има прекрасна основа, но е твърде постна и улеснена ! Улеснена от гледна точка на това, че освен да блъскаш като идиот нищо друго не трябва да правиш то си идва от самосебе си.

119 мнения
профил »
SharkLord каза на 19.05.2012, 18:05 ?. :

Глупости. Айде пробвай инферно моля ти се! То на нормал има едни самоубийци дето ако не внимаваш те убиват за 5 секунди, пък на инферно...

2059 мнения
профил »
Zipy каза на 18.05.2012, 11:34 ?. :

Другари, минусите ви са смешни, а и Диабло незнам кой би го сравнил с която и да е друга игра, цял свят го играе от 15ти насам.

Никой неможе да даде оценка само ако си играл играта на нормал,при това сам като рапан.

Единственния минус е ниското качество на дропа, дори и на най-висока трудност дропят само боклуци.
Новата скил система е уникална и позволява много повече кустомизация от стартите и изтъркани в всяка игра skill trees.

318 мнения
профил »
Владо Тодоров каза на 18.05.2012, 12:22 ?. :

За да рецензираш една игра, не е нужно да я изиграеш на всички възможни трудности, които предлага. Дори и тя да е Diablo. На по-късен етап може и да добавим впечатления от най-високите трудности, когато разбира се излезем от рапановите си черупки и стигнем до тях.

2059 мнения
профил »
Zipy каза на 18.05.2012, 13:11 ?. :

За да рецензираш една игра трябва да я изиграеш до края.

Според мен за да може да се каже, че си изиграл диабло до края трябва да си вдиганл поне един герой до 60то ниво(може би поне 2) и да си поиграл с група на Insane difficulty.
Всички знаем, че като минеш Normal дори и в Диабло 2 това е само началото на играта, истинската, трудната и интересната част беше на Hell при Diablo 2 и най-вероятно е Insane при Diablo 3.

Не съм склонен да давам мнение при-положение, че героя ми е в началото на ACT 3, но играта заслужава да носи името и славата си за момента.

2206 мнения
профил »
iddqd каза на 18.05.2012, 13:54 ?. :

http://www.metacritic.com/game/pc/diablo- iii
заслужава тя юзер рейтинга си. Ти си я цикли като те кефи, ама масовото мнение явно е друго.

46 мнения
профил »
doom123 каза на 18.05.2012, 16:59 ?. :

Така е iddqd. Три хиляди човека metabomb-ват играта, останалите 5 милиона играят и се смеят на дебилите като тебе :)

119 мнения
профил »
SharkLord каза на 19.05.2012, 18:08 ?. :

Doom, много як коментар! iddqd е идиот, и то се вижда от името му. :D
+ Zipy е прав, че трябва поне малко да си поиграл Inferno, за да дадеш ревю. Иначе ревюто е добро, но не съм съгласен с 3 от минусите(вижте коментара ми по-доло)

2059 мнения
профил »
Zipy каза на 19.05.2012, 18:52 ?. :

да добавя още нещичко ако може,
Единия от описаните минуси е крафтинг системата, не казвам, че е най-добрата, която някога съм виждал, но книжките с който се развива дори не дропят на нормал.

BTW: Нямах си и идея, че леа ще стане диабло, явно съм по-глупавичкък от останалите но историята ми хареса много.

2206 мнения
профил »
iddqd каза на 20.05.2012, 12:27 ?. :

И защо само диабло да хейтват тези хиляди човеци, а не другите игри? Има игри с юзер рейтинг над 90 и са наистина яки, но игри като модерн уарфейр 3, диабло 3 имат нисък рейтинг.

127 мнения
профил »
Drusalin каза на 27.05.2012, 21:34 ?. :

Винаги съм смятал iddqd за безкрайно тъпо и досадно лапе. Винаги съм му го казвал, само дето ми писна вече...Играй си Doom и спри да на занимаваш с глупавите си мнения във всяка новина ! Явно е че се мислиш за нещо приположение че си кръгла нула. Дори 1 свястно мнение на базата на игра неможеш да кажеш.... Doom те зове лапенце смотано.

24 мнения
профил »
Firzen каза на 18.05.2012, 11:37 ?. :

"Интересното в случая е, че зад всеки един бутон се крие определена група от умения. Това означава, че само едно от тях може да бъде избрано от вас в дадения момент."

Това просто не е така, за elective mode се знае още от бетата... Не разочаровайте така читателите, pcm. :/

318 мнения
профил »
Владо Тодоров каза на 18.05.2012, 12:16 ?. :

Много правилно. Не съм забелязал опцията Elective Mode. Благодаря за забележката, оправено е.

1320 мнения
профил »
Finalrequiem каза на 18.05.2012, 12:33 ?. :

Абе накратко за заключение: играта си е супер и ще се цъка, тези които я хареса да продължават да цъкат, а тези на които не им хареса - да пробват нещо друго. Айде със здраве, отивам да цъкам :)

2 мнения
профил »
Donkov каза на 18.05.2012, 12:47 ?. :
Редактиран на 18.05.2012, 12:48 ?.

Единствената причина за липсата на offline SP е за да се премахне дупликирането и хакване на item-и. Цялата система е изградена за предпазване на RMAH(real money auction house) защото това ще се окаже може би по доходоносно за близард от колкото продажбата на всички копия игри. Така премахват нуждата за използването на ebay и таксуват всяка една осъществена транзакция. За другите недъзи на играта като премахване на ръчното качване на статовете или пълната липса на skill tree с цел привличане на аудиторията на Call of Duty някой друг ден може да ги отбележим по задълбочено.

1641 мнения
профил »
=SpeC= каза на 18.05.2012, 13:31 ?. :

Интересно ми е ако играта не се казваше Diablo и не пишеше Blizzard пред името и, колко ли точно щеше да фейлне?

1565 мнения
профил »
n00b каза на 18.05.2012, 14:18 ?. :

Щеше да фейлне зловещо.

Аз като тотален Диабло 2 ЛоД маниак съм отвратен от всичко в Д3 и не възнамерявам да я играя никога. Само с едно име игра не се прави. Жалко наистина, поредицата безвъзвратно отива към някаква опростена, лигава, детски анимирана катастрофа.


1641 мнения
профил »
=SpeC= каза на 18.05.2012, 14:51 ?. :

Ммм не бих казал, играта има прекалено много слепи фенбойчета че да се провали....

1565 мнения
профил »
n00b каза на 18.05.2012, 15:05 ?. :

Е нали ако не се казваше Диабло, просто "слепите фенбойчета" нямаше да ги има. :)

1641 мнения
профил »
=SpeC= каза на 18.05.2012, 15:20 ?. :

Гледам че нагоре спомена Титан Куест, аз също оня ден си я инсталирах от носталгия и видях че графиката е в ПЪТИ ПО-ДОБРА от тази на Д3, а играта е от 2006та година....

56 мнения
профил »
pilcho каза на 18.05.2012, 21:06 ?. :

Прави сте, графиката е доста архаична. Но не виждам нищо лошо в това човек да си купи дългоочакваната игра, да и се порадва известно време и да извлече (според възможностите) максимално удоволствие от нея.
То е ясно че ще преиграваме пак двойката, ама примерно аз имах нужда от нещо ново. Двойката наизуст я знам вече. Предполагам, с всички е така.

553 мнения
профил »
Найн Инч Нейлс каза на 18.05.2012, 14:59 ?. :

Поздравявам автора на статията и некои коментари като на n00b за обективните мнения. И аз съм супер D2 фен и бях сигурен, че играта ще е фейл. Човек може да види по някои клипове и като чете и се интересува. Беше кристално ясно, за всеки с мозък и НЕ заблуден...
Добре, че не я купих. Имам невероятна нужда от ново D2... в момента на мига бих дал 100лв, но не за тази порнография, шарения, нооб лайк, малоумщина, дебилна игра.
Обожавам поговорката която писах отдавна по повод D3, а именно Историята никога не се повтаря... за жалост. Шедьовъра Diablo 2 незнам дали ще се роди отново нещо такова

242 мнения
профил »
Труповоз каза на 18.05.2012, 17:56 ?. :

Пичага... мисля че от много отдавна се знае, че носталгична кучка и нямаш работа в 21 век...

1641 мнения
профил »
=SpeC= каза на 18.05.2012, 15:25 ?. :

Едно от нещата които страшно много харесвах в Диабло 2 вече го няма - да можеш да развиеш героя както си искаш. Говоря за това как на всяко ниво имаш точки за разпределяне по статовете, така например беше възможно да си направиш Некромансер дигайки му само Сила и да носиш двуръчни оръжия примерно. Или пък Варварин с много мана...
Примерите които давам не са най-привлекателните, ама не се сещам друго в момента. Все пак добивате представа каква свобода на развитие има

145 мнения
профил »
Fenrir каза на 18.05.2012, 16:07 ?. :

Да...това си беше гаранция, че ще имаш донякъде уникален герой. Т.е. дори да имаш в групата две sorcerer-ки на cold, вероятността да са АБСОЛЮТНО еднакви е малка. Всеки си има свое разбиране как трябва да се развие даден герой.

553 мнения
профил »
Найн Инч Нейлс каза на 18.05.2012, 16:38 ?. :

По удачен пример е , Sorc само на life или другия вариант само мана с ES. Като едната лайферка беше повече pve а с ES pvp.
Прави сте иначе, точно... всеки хард кор фен ще е разочарован. Диабло 2 имаше милиони неща които прават героя и играта уникални.
Героя за пвп можеше спокойно за ден, два да го дигнеш 90ка и да си пукаш пвп щом тва те кефи. Некои други като мен, отивахме да циклим парти pve Бейл рънове, като 99 искаше месеци и повече... какво да говоря за руните и RW и horadric куба и за gamble ... да ти падне Jah. Да си направиш Enigma... абе няма таква игра...

407 мнения
профил »
Damnation каза на 19.05.2012, 17:11 ?. :

Спец, абе не е баш така ;) Все още имаш бая свобода в развитието на героя, само че не е става дума за разпределянето на статовете. За пример с Варварина :

1/ Най-очевидната опция е да помпаш предмети с сила. Тя ти вдига по дефиниция щетите
2/ Само че, можеш да помпаш и ловкост, за повече критове.
3/ Или пък стамина, и да "танкваш"
Можеш и да се помъчиш някакъв баланс да направиш, да разпределяш нещата равномерно, ама надали ще си доволен от ефекта.

Има огромно значение и какви оръжия ще ползваш - едно двуръчно, две за една ръка, оръжие и щит ? За разлика от Д2, където по дефиниция, Barb бяха с два големи меча и не можеше и дума да става за други оръжия.

Отделно, много зависи екипировката на придружителя ти каква ще е - дали ще очакваш от него наистина да ти помага в боя, да го ползваш като жив щит, или да го натъпчеш с глупави предмети за magic find и +% gold и да има функцията на самоходен бъф ?

9 мнения
профил »
Tekinato каза на 18.05.2012, 16:05 ?. :

Според мен Близард са си направили всичко за тези 12 години но естествено, че няма да го покажат още в началото. Всичко ще си дойде на мястото но явно по-късно както винаги.

145 мнения
профил »
Fenrir каза на 18.05.2012, 16:12 ?. :

Нямат извинение. Много добре са знаели какъв хайп ще има около играта, знаели са, че ще се продава изключително добре и, че покрай хардокор феновете, ще си я купят и много нови играчи, за да видят за какво е целият този шум. И да не се подготвят подобаващо? Никой не им е налагал или настоявал играта да се играе само онлайн - тяхна си е вината.
А тази error 37 - TotalBiscuit го каза - напиши "err" в Гугъл и виж какво излиза най-напред.

1641 мнения
профил »
=SpeC= каза на 18.05.2012, 16:20 ?. :

Брато да знаеш че са я разработвали играта 12 години...

407 мнения
профил »
Damnation каза на 18.05.2012, 17:35 ?. :

Всъщност, след няколко дни цъкане открих нещо което ме дразни безумно много - а именно, като ми се включи някой познат "да поиграем" заедно без да ме пита. Играя d2, wow,SC 2 от години в батълнет, та познати дал бог - и през половин час някой ми се джойнва без да ме пита дали искам, и почва да ми дава акъли и да ме кара да бързаме за този или омзи куест/бос - а аз не играя за скоростни рекорди, а за удоволствие. Та тъпото е, че поне засега не открих начин да си направя наистина "прайвът" игра в така наречения сингъл :/

242 мнения
профил »
Труповоз каза на 18.05.2012, 18:02 ?. :

Нямаше ли подобна опция в настройките? Сигурен съм, че видях подобна.

46 мнения
профил »
doom123 каза на 18.05.2012, 20:50 ?. :

Options-Social-Долу вдясно

407 мнения
профил »
Damnation каза на 19.05.2012, 17:04 ?. :

мерси, ще погледна :)

642 мнения
профил »
WidowmakeR каза на 18.05.2012, 17:54 ?. :

Превъряна е на инферно. А близ казваха, че ще отнеме месеци преди това да стане.

Casual game confirmed.

503 мнения
профил »
The Chameleon каза на 18.05.2012, 18:14 ?. :

HERP-A-DERP-MEERP


69 мнения
профил »
mirkosoft каза на 18.05.2012, 19:08 ?. :
Редактиран на 18.05.2012, 19:10 ?.

И защо няма от къде да си го купи човек???? И после защо имало пиратство.

1641 мнения
профил »
=SpeC= каза на 18.05.2012, 20:01 ?. :

айде изпиратствай я ако можеш :D:D:D

242 мнения
профил »
Труповоз каза на 18.05.2012, 20:34 ?. :
Редактиран на 18.05.2012, 20:34 ?.

Глупав аргумент. Нямаш кредитна карта да я свалиш от сайта на Близард.

2 мнения
профил »
Demetrius каза на 18.05.2012, 21:14 ?. :

След около 20 часа игра мога да кажа, че е сполучлива. Първоначално героят е немощен и невзрачен, но след 10-ти левъл скиловете се разгръщат по начин, който направо преизпълва с удовлетворение - настава такава неспираема и колоритна сеч, че човек просто не може да се спре да направи още една крипта. Diablo III не блести с нищо: фабула на практика липсва, графиката е посредствена, озвучаването - досадно. Играта има едно-единствено качество, което някак си се явява достатъчно, и се заключава в думата "обсебваща". Неслучайно има часовник в интерфейса, часовете се нижат неусетно. За слабостите може да се говори много, но Близард винаги са били добри в едно, а именно да уцелят ваксата. Тройката се придържа към олд-скуул принципа, че геймплеят е цар, което мен винаги ме е устройвало.

1641 мнения
профил »
=SpeC= каза на 18.05.2012, 21:33 ?. :
Редактиран на 18.05.2012, 21:44 ?.

Не знам за какъв обсебващ геймплей говориш, ама за 10те левела които играех на мен в повечето време ми ставаше досадно и скучно (при това я играех с положителни настроения и намерения).
Близзард разчитат единствено на името и на старата слава, нищо повече.
Както написах по-нагоре, ако играта такава каквато е, беше издадена от студио "Сульо и Пульо Ентърпрайз" нямаше никой да и обърне внимание...

2 мнения
профил »
Demetrius каза на 18.05.2012, 21:57 ?. :

=SpeC=, като гледам нагоре, на всяка манджа мерудия ставаш. Не ти харесва, не купуваш и не играеш. Започвам да оставам с впечателението, че целта на дискусията е хората, които не са се снабдили с геймката, да убедят сами себе си колко правилно са постъпили, че не са го направили. Все пак, мисля, че трябва да се увжава и мнението на тези, които всъщност я играем, а не да се бълват анти-коментари, които се базират на откъслечни впечатления, придобити по разваления телефон, и от trial.

1641 мнения
профил »
=SpeC= каза на 18.05.2012, 22:48 ?. :

Брато аз не съм хейтър, а реалист. Точно както по-горе има болно фенбойски мнения така и ние трябва да се изразим.
И да не съм я купил, точно затова играх триала за да видя заслужава ли си

123 мнения
профил »
turbo_4i4ka каза на 18.05.2012, 22:51 ?. :

Току-що изиграх Starter Edition-а и, честно казано, изобщо не останах впечатлен. Издразни ме колко семпло е направено всичко, както и че слотовете за умения се отключват с времето, та трябва да се спамят и без туй малкото на брой магии. Постоянната интернет връзка е нещо, което едва ли има нужда да споменавам, но неприятен момент е фактът, че лаг има дори и в ''сингъл'' игра, което на моменти изнервя доста. Крафтинг системата, от малкото, което видях, също не блести от иновации. Единственото положително нещо е зрелищността, с която разпиляваш кохорти от противници (особено с варварина) но и това някак си става посредствено и скучно. Едва ли не се насилих да мина всичко, а какво остава за цялата игра. Но, всеки си играе това, което му харесва, аз лично предпочитам Path of Exile - може и да е ''дръвце'', но според мен геймплеят е доста по-интригуващ, а това за мен е най-важното. Хайде със здраве! :)

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 19.05.2012, 06:59 ?. :
Редактиран на 19.05.2012, 07:02 ?.

"Пътя на изгнанието" Е голяма работа за мен =) Геймплея не е особено динамичен (може би заради това че играя с мородър), но пък скил системата е много забавна. Кой пасивен камък с кой активен ще се свърже, невероятно забавни битки ("инфърнъл блоу" е интересен скил). Босовете са интересни, прави ми впечатление колко лесно може да загинеш в тази игра дори на нормална трудност. Снощи преминах в Акт 2 и много ми хареса финалния бос на Акт 1 - имаше няколко "етапа", и зоната се променяше помежду им. Наградите от куестовете са удовлетворителни, системата за търгуване е уникална, базира се на орбове, които служат за един куп неща. Има много приятни изненади в тази игра, да не говорим, за графиката, която е черешката на тортата. Сенките в тъмниците, ефектите от уменията, аурите, бъфовете и дебъфовете... ееех - красота. Аудиото е много добро, говоря предимно за ембиънт звуците и фоновата музика. Бих искал ПЦ Мания да хвърлят едно око, като играта излезе официално, и да драснат една статийка, дори да е под формата на лично мнение.

8 мнения
профил »
Riven каза на 18.05.2012, 23:06 ?. :

Аз пък съм доволен много от играта. Днес я превъртях на нормал най-накрая след 30-тина часа. Вярно има някои неща за доискусоряване и редица грешки, но се очакваха. Не съжалявам за нито едно левче което съм дал за нея. Единственото което съжалявам е че не е по-дълга. А и ми липсваше липсвата на нефелим кюба и другия, които се мяркаха в бетата. Постоянното бягане до града е леко досадно, но поне е познато :) За графиката не съм съгласен че е лоша, достатъчна е а и Диабло никога не е разчитал на супер ефектна графика. Играта не е Dragon Age все пак. Но съм доволен от големината на чудовищата :) Там са се поучили. Е ще се връщам в Тристрам...

113 мнения
профил »
polos каза на 19.05.2012, 00:06 ?. :
Редактиран на 19.05.2012, 00:34 ?.

iskam da kaja na avtora 4e tva za ah to s realni pari moje da pritesnqva samo lamari kato nego koito igraqt softcore hahahahh :D

112 мнения
профил »
DevilBringer каза на 19.05.2012, 06:00 ?. :

Не съм съгласен с някои точки, но това е лично мнение, все пак и Владо е човек, но като горд притежател на играта мога да кажа, че до сега, където съм стигнал играта е уникална. Всяка местност е изключително добре направена и със собствеени стил и врагове, поне това ми направи най-голямо впечатление.

П.П. Ще се видим в Убежището.

407 мнения
профил »
Damnation каза на 19.05.2012, 08:43 ?. :

Тъкмо му накълцах голямото червено Д на Диабло ( малко бавно, ама се спирах да разглеждам всяка пещера и да чета всеки диалог, не че последните са твърде интересни ) и ми е много интересно, след като тоя път ( СПОЙЛЕР ) всичките големи злини умряха, а и по-малките, с каква история аджиба ще захранят двата експанжъна ? Освен накрая и Тириел да се окаже че е шмръкнал една магистралка прах от соулстона, и да стане мутант между ангел и диабло...

1641 мнения
профил »
=SpeC= каза на 19.05.2012, 10:31 ?. :
Редактиран на 19.05.2012, 11:10 ?.

Тихо че току виж те чули от близ :D:D:D

EDIT: А не се притеснявай, те близард умеят да осират истории

48 мнения
профил »
Detox каза на 19.05.2012, 08:56 ?. :

Кажете некоя пиратка за диабло

1 мнения
профил »
TineKS каза на 19.05.2012, 09:13 ?. :

Напоследак Blizzard започнаха наистина да си оставят прастите след себе си.WOW една от най-играните и най-доходоностните игри на нашето време претарпя големи провали и Blizzard я занемариха тотално.Сега виждаме и сащото несщо при Diablo 3.Компанията правеща най-хитовите заглавия напоследак доста закуца.Има спешна нужда да направят едно хитово заглавие каквито бяха Диабло ,ЛОЛ и Стар крафт .Дали обаче това ще стане или просто пак ще замажат положението никои нз ,но поне наближава пускането на Guild Wars 2 за която таим големи надежди от години,ако не др поне арена нет слусха какво искат играчите ,а не прсото кара по течението.За сега бета тестовета са обещаващи предполагам феновете на жанра вече са испитали парвият бета тест.

1641 мнения
профил »
=SpeC= каза на 19.05.2012, 10:29 ?. :

да ти чета коментара беше като да гледам как катастрофират автомобили

18 мнения
профил »
CPUCore каза на 19.05.2012, 09:14 ?. :

Няма Horadric Cube
Постоянна интернет връзка
Търг с реални пари

I loled

1565 мнения
профил »
n00b каза на 19.05.2012, 10:28 ?. :

Само на мен ли Диабло от втората част ми се струва по-внушителен от тая червена кукла с цици, която е в третата част? И тъпите патетични заплахи можеха да ги спестят.

1641 мнения
профил »
=SpeC= каза на 19.05.2012, 10:30 ?. :

Аз 2ката я инсталирах вече и скоро пак ще я поразцъкам ;)
За какви заплахи говориш?

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 19.05.2012, 11:02 ?. :
Редактиран на 19.05.2012, 11:16 ?.

На мен новият диабло ми прилича на Пришълецът "Майка" =)

http://isaacloo.files.wordpress.com/2012/ 05/click.jpg

за сравнение

http://th09.deviantart.net/fs71/PRE/f/201 1/059/5/c/alien_queen_by_pop_lee-d3anr47. jpg

1641 мнения
профил »
=SpeC= каза на 19.05.2012, 11:23 ?. :

VK_ то само там да е проблема... Арт дизайнерите им вече съкват и всичките им рисунки са повлияни от WOW, тотално им се е изчерпало вдъхновението (вярвай ми, стар WOW-ер съм)

553 мнения
профил »
Найн Инч Нейлс каза на 19.05.2012, 15:28 ?. :
Редактиран на 19.05.2012, 15:31 ?.

btw тая тема е интересна. От 98 год се чуда, те не копират ли от Alien. Говора за Starcraft ? Никога не съм чул да се обсъжда това, сега тук гледам сте подхванали темата. Протосите незнам дали са копирани, те са перфектни като дизайн. Но Зерговете съм се чудел винаги дали "баща им" не е Alien

те са доразвили естествено идеята, взели са малка част, но все пак...

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 19.05.2012, 20:16 ?. :

@ 10 Мечки: Ами темата е доста обширна но краткия вариант изглежда нещо като - Зърговете са призлезли от Тиранидите, а Тиранидите директно от "Пришълец". Това е в кратка форма, колкото до смърфовете - идея си нямам =)

1565 мнения
профил »
n00b каза на 19.05.2012, 11:12 ?. :

Хахаха, VK_, точно го закова!

Спец, виж една битка с новия Диабло - опредлено е разговорлив, и английския му е доста добър.

1641 мнения
профил »
=SpeC= каза на 19.05.2012, 11:22 ?. :

Мда, определено е професор по английски страдащ от грандомания, наполеонов комплекс и използващ стар речник с клишета

1565 мнения
профил »
n00b каза на 19.05.2012, 14:03 ?. :

Хахаха! С ирония казах това за английския. Просто ми е забавно как всички босове говорят на английски.

Сещам се като играех Титан Куест за пръв път колко бях впечатлен от Typhon - пича без да говори каквото и да било е впечатляваща свиня и обикновено на нормална трудност е кошмарно труден за убиване.

21 мнения
профил »
Hunter_91 каза на 19.05.2012, 11:50 ?. :

Дървени философи...
На представянето на играта директорът каза,че Normal трудността е само за загрявка,колкото да се свикне с геймплея.Другите трудности стават все по сериозни и по трудни,като Инферно е почти невъзможно да го минеш сам...Трябва да си блъскал много на Hell.Предметите от Normal са едва 25% от всички предмети,които има в играта.Чудовищата стават все по-трудни и по-умни с всяко следващо ниво.Стигнете на Hell и тогава пак коментирайте,дори най-добре минете Hell и тогава!

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 19.05.2012, 12:15 ?. :
Редактиран на 19.05.2012, 12:25 ?.

За луута нищо незнам, ама в интернет преобладават едни грубиянски картинки от този тип http://www.gameranx.com/img/12-May/wonkad iabloiii.jpg

Оставяйки това настрани, някой вече коментира, че са "били" играта и на последна трудност вече, а луута от босовете си е бил все тъй постничък.

Редакция: On your first kill of a boss in normal difficulty, you are guaranteed a random rare and a class rare, as well as some blues and other stuff. All other kills on all difficulties result in standard drop probabilities. You have a decent chance of getting a rare or two every time you kill a boss.

Източник http://www.diablo-3.net/kaivax-uber-rare- items-in-diablo-3-und-ihre-drop-raten/041 1209 за тези които разбират Немски

407 мнения
профил »
Damnation каза на 19.05.2012, 16:51 ?. :

VK_ колкото пъти убиеш боса, толкова пъти си пуска "жълти" предмети - явно шанса за legendary е доста малък обаче, защото Diablo го наритах 6 пъти днес, а пусна само един такъв. Сет предмет пък на нормал не видях изобщо, или са мега редки, или изобщо не са предвидени за нормал.

73 мнения
профил »
Reaver каза на 19.05.2012, 14:14 ?. :

Отданва не съм писал, но ето го и моето скромно мнение:

Според мен Diablo 3 излезе малко слаба в сравнение с това, което бяха обещали и това, което феновете очакваха. Има много промени, които са противоречиви - някои им се кефят безмерно, други ги мразят. Аз лично не харесвам skill системата и от trial бетата нито един герой не успя да ми грабне интереса. Това си е dealbreaker за мен, за други очевидно, че няма да е.

От друга страна в момента има доста интересни алтернативи, а именно Path of Exile и Torchlight 2. Играл съм по малко и от трите игри и всяка една от тях си има силните и слабите страни. За момента мисля, че най-добрата от тях не е диаблото.

Предполагам, че бих взел Diablo 3 при евентуален price drop, ако нямам нищо друго да играя.

155 мнения
профил »
Aleksander каза на 19.05.2012, 15:54 ?. :
Редактиран на 19.05.2012, 15:55 ?.

Еееееееееееей ,не спряхте да се оплаквате ,да ви са и вмирисаните хейтъри .... Diablo 2 преди съм я играл само 2-3 седмици и не съм фен ,пробвах D3 и веднага отидох да си я купя. Пък вече ,че не ви е по вкуса историята и че няма перфектните книги за идиоти ,които четат даже и книги "ЗА ИГРИ" .... Какво толкова се косите от 1 игра бе зомбирани !??!?!?!? Взимате 1 игра ,кефите се колкото може ,писва ви и отминавате ,какво му има толкова незнам ???? Всички се оплаквате ,ама играете D3 нали ................. Който мисли ,че е детска ,с вмирисана история и оглупен геймплей и каквото още сте се назлобили да хейтвате ,просто пропускате и отивате да си цъкате 50 годишното Diablo 2 ................................ Толкова ли е трудно да ви се незнае и зомбираните хейтъри !?!??!?!!?!? Който си е купил играта ,незнам да се е оплаквал .... Ако не сте някое вмирисано лайне на 14-16 години което не може да си изкара парите за прехрана и само чакат от мама и тате ,пари за D3 и накрая да храните тука ,е няма да стане .....

1641 мнения
профил »
=SpeC= каза на 19.05.2012, 16:07 ?. :

и ние сме били идиотите?

407 мнения
профил »
Damnation каза на 19.05.2012, 16:59 ?. :

Бе аз съм от тия дето подкрепят играта, ама баце, много ти е нечетлив и неразбираем коментара бе, мама му стара. А иначе част от симпатягите тука - СПЕЦа, Нууба и прочие няма какво да ги коментираш - хора които не са играли игра, и ползват цитати и извадки от чуждо мнение, за да си съставят собствено такова, че после и да го размахват като знаме.... не заслужават внимание :)

1978 мнения
профил »
DragonSlayer каза на 19.05.2012, 17:02 ?. :

Горният коментар в резюме:

*хейтъри/хейтване - 3 пъти;
*зомбиран ---------- - 2 пъти;
*вмирисан ---------- - 3 пъти;
* !?!?!?!?!? ---------- - много пъти;

143 мнения
профил »
wannabe каза на 19.05.2012, 17:55 ?. :

"Който си е купил играта ,незнам да се е оплаквал ...."

Ахахах абе пичаго виж форума на близард, 50% от хората искат refund.

6 мнения
профил »
georgi.kotov каза на 19.05.2012, 16:32 ?. :
Редактиран на 19.05.2012, 16:36 ?.

Като чета тези коментари си мисля,че повечето хора тук не са играли играта и си вадят грешни изводи от това глупаво ревю.Какво като няма стат система.За какво са ти 5 мизерни точици на всеки левел, като сега почти всеки предмет ти дава доста точки И ПАК ТИ СИ РЕШАВАШ КАКЪВ ДА ТИ СТАНЕ ГЕРОЯ

143 мнения
профил »
wannabe каза на 19.05.2012, 17:57 ?. :

Еми е така щото ако беше играл различно РПГ от УоУ сигурно щеше да знаеш що е то рпг. И ДА, dexterity на сорка съм дигал, щото някои отгоре беше споменал

119 мнения
профил »
SharkLord каза на 19.05.2012, 18:02 ?. :

Само 3 неща не ми харесаха в ревюто:
1. Можеше да е по-мрачна. Абе вие в ред ли сте хора? Да не виждате нищо ли искате? Кървища и човек, който живее със скелет за жена не са ви достатъчно мрачни? Ами да не би Акт 2 и Акт 5 от Диабло 2 да са били мрачни?
2. Няма Horadric Cube. Прави града безмислен. Направо да ти сложат летящ ковач?
3. Търг с реални пари. Кой ви кара да го ползвате? Ами ако имате сериозна работа, изискваща голяма част от времето ви но не искате да носите бели боклуци?

Според мен играта заслужава 5,5 от 6, защото наистина е глупав DRM-а. Но скоро и това няма да е проблем, след десетилетие всички ще имат интернет. :D
Иначе добро ревю, но някои от минусите са безмислени.

(SPOLIER)
+ Много ми е смешно как в нормал се (SPOILER!!!!) хващаме на Адрия(която очевидно е зла) и ни предава, после още 3 пъти като тъпунгери я слушаме отново :D

113 мнения
профил »
polos каза на 19.05.2012, 18:47 ?. :

a we brat , az sam na mnenie 4e ah to s realni pari ne trqbva da pritesnqva serioznite igra4i za6toto te igraqt samo HC a na hc ah to e samo s gold. zanimavai me s softcore lamqgi :P

1978 мнения
профил »
DragonSlayer каза на 19.05.2012, 19:39 ?. :
Редактиран на 19.05.2012, 19:42 ?.

Pi4aga, we4e dwa puti izpolzwash terminut "софткоре". Bi li mi oqsnil koi sa софткоре i koi хардкоре igra4i, 4e ne te razbrah.

*i pishi po-bavno, 4e nishto ne ti razbiram!

113 мнения
профил »
polos каза на 19.05.2012, 21:10 ?. :

softcore e kato umre6 zima6 si turpa i prodaljava6 , hardcore e kato umre6 i do tam , trqa si prai6 nov geroi . zagrqva6 li sq zakvo kazvam 4e softcore igra4ite sa totalni lameri kakto be6e i v diablo 2

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 19.05.2012, 22:01 ?. :

Softcore е порно, в което не показват половите органи на участващите, известно с така нареченото dry-humping. Това, за което говориш е нормална игра и всеки, който не е мазохист и няма по 20 часа свободно време на ден, я предпочита.

1978 мнения
профил »
DragonSlayer каза на 20.05.2012, 11:06 ?. :

Е, много е тъпо това хардкоре. Ми ако си вдигна един герой 13-15 лвл, ако нагрухан с предмети и той вземе, че умре? Баси, цяла седмица по няколко часа игра на вятъра! Заеби, предпочитам софткоре, Малко ще е е срам от другите, че не съм истински геймър, ама поне ще си имам героя.

748 мнения
профил »
rosniak каза на 20.05.2012, 11:43 ?. :
Редактиран на 20.05.2012, 11:45 ?.

Ех, а аз мислех че съм нещо за дето съм играл МЕ (всички игри) на трудност Insanity. А то ква била работата- не е ли да те убият и да почнеш отначало( която и да било игра). Колеги играчи засрамете се!!!

195 мнения
профил »
StupidJupiter каза на 22.05.2012, 07:07 ?. :

Sentry, ти си един невъзпитан юноша бледен :D

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 22.05.2012, 15:32 ?. :

It is because of all the confusion and frustration in modern times. И мани, прегрявам на работа и се чудя само какво да правя.

195 мнения
профил »
StupidJupiter каза на 22.05.2012, 17:34 ?. :

Хаха, Sentry, готино ги хокаш :D
Бтв, в тоя пуст Dungeon defenders знаеш ли какви адски предмети /митични/ набарах. По-точно, гледах клипове и се мъча да ги отключа, но засега ме цепят здраво :))

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 23.05.2012, 07:16 ?. :

Някой хубав ден, ще седнем, ще покъркаме я ром, я джин и ще ги отключим :)

195 мнения
профил »
StupidJupiter каза на 23.05.2012, 10:45 ?. :

Cheers, mate! :))

1320 мнения
профил »
Finalrequiem каза на 07.06.2012, 18:26 ?. :

Ей ти си бил голям умник, бре! Тая игра е за кеф, а не да викаш на другите че са били ламери защото играят като нормалните хора. А и не всеки има по 20 часа на ден да седи пред компа и да цъка постоянно... А и викаш щом си толкова хардкор и да кажем че примерно цъкаш WoW, имаш BM Hunter с пълен DS 25-man (Heroic) итеми и в Гурубаши арена ти скочат 4-5 човека и те убият... Какво ще направиш? Ще триеш героя и ще почваш наново с дигането на левъли, фармене на голд и гиър и.т.н... Я си помисли пак

291 мнения
профил »
bushido каза на 19.05.2012, 22:04 ?. :

+1 so much win!!!

1296 мнения
профил »
hyper' каза на 20.05.2012, 00:33 ?. :

ОК, пичове, значи в момента като цяло на героя ти можеш да му слагаш гиър и да променяш руните, няма разпределяне на точки и няма избор кой скил да отключиш на нов левъл, та то това е 1/2 ролева игра направо. А аз се чудех какво ми липсва, че да ме зариби наистина играта.

90 мнения
профил »
Roskouhunt каза на 20.05.2012, 07:36 ?. :

Стиа ревали ами цъкайте и се кефете и дерзайте че иде PvPто и че апнете боя:)

7 мнения
профил »
jerico каза на 20.05.2012, 10:32 ?. :

"във всички европейски страни има Wi-fi в самолетите" EPIC COMMENT IS EPIC COMMENT ... Да го духат близард ... се едно гледам диабло 2 с патчната графика и ко пак да се бием с Диабло накрая ... ебахти сапунката братче ... и си давате от живота да играете някфа детска игричка .. ОМГ .. постоянна интернет връзка да ме хванат за чепа Близард смятах да си я купя играта .. всичко ме отказа.. .. само да ви кажа България е на 7мо място в Света по скорост на интернет .. отидете в Италия или В Англия да усетите болката от лайяните им ADSL монополисти ... да плащат по 50 евро на месец за 8 мегабита ... не благодаря ... тей че .. радвайте се .. БГ е мноо напред с възможността да си онлине почти навсякаде ... хора .. това диабло е първото падение на близард .. само дето шум ще се вдигне в началото и до там .. по добре да си инстална първото диабло и да се изкефя на макс .. може с архаична графика ама поне ще ми е кеф... а като гледам гейм плея .. ебахти .. заеби ..

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 20.05.2012, 11:00 ?. :

Ти си идиот.

113 мнения
профил »
polos каза на 20.05.2012, 12:01 ?. :

jerico , ti si adski jalkar samoubii se

122 мнения
профил »
vladdim каза на 20.05.2012, 12:24 ?. :

Като цяло доста добро ревю. Основния проблем с реакциите към играта идва от това че тя в основата си е много различна от Д2. Д2 беше сингъл плейер хекендслеш с отлична за времето си графика, уникална атмосфера и ендгейма бе ориентиран към онлайн PvP - ако ти омръзнеяе даден герой, за 3 дни си готов с нов такъв с различен клас или билд (включително ladder с хибридни скилове).

Д3 би трябвало да се казва Диабло Онлайн - когато стигнете инферно, ще откриете че ефективният гринд изизсква парти от 4 включващо танк. Ако се проследят някои интервюта на разработчиците, ясно се вижда че концепцията на играта поначало е тясно свързана с ММО жанра. Оттам и опростения геймплей, семпличката WoW графика, drop rate налагащ безкрайно циклене, 1.5кк chipped gems за да направиш 1 с Radiant Star качество итн.

Нормално е да си разочарован (случая с мен) когато се окаже, че вместо наследник на Д2 си купил buy2play MMO, което се очертава да бъде и pay2win. Но определено има много хора които (ще) харесват играта, тя определено има своите достойнства.

1978 мнения
профил »
DragonSlayer каза на 20.05.2012, 13:13 ?. :

"Д2 беше сингъл плейер хекендслеш с отлична за времето си графика"

Това трябва да е някаква шега, която не мога да схвана. При излизането си Д2 имаше такава шитава графика, че единственото ми обяснение за тези твои думи са че или не си я играл или си лишен от зрение, за което поднасям моите извинения, ако е така.

Поправете ме ако бъркам, но в началото играта поддържаше само 640x480. Проклетият двурък меч на моя варварин изглеждаше като някакъв сюрреалистичен трион, можех да преброя пикселите, от които е изграден. Въпреки това спяхме по клубовете за да я играем, прекарвахме десетки часове в мрежа...

Графиката на Д2 беше шит, но всичко това, което правеше играта уникална си беше на мястото.

122 мнения
профил »
vladdim каза на 24.05.2012, 00:08 ?. :

Напълно вярно че отначало енджина на игратата бе тежък и бе 640/480, но сравнително скоро (8-9 месеца? - за игра която съм цъкал 5 години убивайки стотици часове и милиони мозъчни клетки малко ми се губят подробностите ;) ) , с пач 1.09 - LoD - нещата коренно се промениха. На 800/600 Д2 имаше повече от добра визия - лично мнение.

242 мнения
профил »
Труповоз каза на 20.05.2012, 12:51 ?. :

Абе рифънд искали те. НИКЪВ РИФЪНД НЯМА ДА ДАВАТ! 3 години излизат видеота на играта, в нета бълват хиляди. Force качи около 300 преди играта да е излязла. Близард пуснаха спотлаит на всеки клас и на самата игра. Да не говорим, че и затворена бета имаше сума ти време, а отворена 2 дена. Като не знаят какво да играят, и не знаят как да си събират информация ще страдат.

130 мнения
профил »
RastaMandita каза на 20.05.2012, 20:06 ?. :

Айдее вече започнаха да продават втора ръка диабло 3 за по 80 лв :) , явно някой се е разочаровал повече от необходимото.

2059 мнения
профил »
Zipy каза на 21.05.2012, 13:49 ?. :

къде това братчето ми, аз само виждам да искат колеционерското за 300лв, 350 лв
да се бях сетил навреме да купя 10 колекторса, сега щях да съм с 1000 лева напред.

278 мнения
профил »
fizo каза на 21.05.2012, 06:52 ?. :
Редактиран на 21.05.2012, 06:56 ?.

Играта е супер бе пичове с такъв кеф си я играя бавно и си обикалям на всякъде. Вече 8 часа игра и съм по средата на 2-рата земя. Тези които искат да бързат е естествено, че ще им дотъпее. Да прескачат всичко и да скипват всичко е малоумно. Цъкам с Demon Hunter и определено има игра с него ! Много се радвам, че вече можеш да умреш винаги по всяко време от всеки моб ! Битките с босовете са жестоки в затворено място без портали до града, без безкрайни колби. Само с добро управление и многото вариати които ти предоставя скилл системата. В интерес на истината и аз плюех по нея, но в крайна сметка никак не е лоша голямо разнообразие ти дава(до хел ще съм играл по всички възможни начини с героя). В д2 като достигнеш 30 левъл вече играеш с последните скилове и общо взето нищо ново не те очаква от там на татък само разпределяш точки за да вдигаш демиджа на скила. Да като минус определено слагам това, че няма много неща за правене в града. Нито гембъл така за разнообразие нито куб който да ме занимава с четене на рецепти и въртене на предмети.
Сет итемите се радвам, че ги няма на нормал в крайна сметка кой играеше д2 със нормалски сет ?

Иначе знаете ли кои хейтват, че играта е онлайн ? Само тези които искат да я играят, но на аванта :)

п.с. А за атмосферата нещо аз ли съм луд и не мога да ви разбера или незнам. В момента съм по някакви пещери тъмни депресиращи обстановката е много добра. Прави ми впечатление, колко е красива околната среда. Цялата игра е много красива. Може би въпрос на вкус. Аз лично изобщо не харесвам графиката и атмосферата на WOW, но тази на D3 е чудесна.

942 мнения
профил »
Радостин Стефанов каза на 21.05.2012, 06:56 ?. :

Може би я хейтват и тия които се връщат от работа опитват да се логнат ама не става а почивните дни изобщо нямаше сървъри.

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 21.05.2012, 08:49 ?. :

...трябва да се признае, че дори да си най-големия фен на играта, ако не можеш да я играеш след като си я купил заради външни фактори, е тва си е тъпо. Честно, имайки в предвид, че интернета в България е на доста добро ниво, това че игра е онлайн въобще не е проблем. Проблема е във фирмата, която прави/осигурява поддръжката на гейм сървърите, дали е Близърд или някой друг, който е нает от тях, не се знае - близръд са много потайни по тая част. Но си е жив резил, за компания с такива финансови възможности и такива претенции за качество, да не може да осигури на клиентите си онова, за което са си платили - работещи сървъри.

69 мнения
профил »
mirkosoft каза на 21.05.2012, 12:07 ?. :

Каква е тая държава? Скъсват се да въртят реклами против пиратството, а когато искаш да си купиш нещо - няма от къде. Няма ли някой по умен да направи малко пари докато другите дремят!?

113 мнения
профил »
polos каза на 21.05.2012, 13:16 ?. :

az c1kam demon hunter 47 level na hardcore v act 3 na nightmare , igrata e super ama dropa mai e malko slab , moje bi 6toto si4ki imame po 20 % better chance haha

380 мнения
профил »
Alaster каза на 21.05.2012, 14:34 ?. :

Направо е жалко как 4 човека си подават коментари хейтейки играта, стараейки се сами да се убедят, че не е добра. Винаги е болезнено, когато те осъзнаят колко са незначими и срещата с други подобни на тях е единственото нещо, което поддържа егото им.

942 мнения
профил »
Радостин Стефанов каза на 25.05.2012, 20:23 ?. :

По скоро обратното важи - хората броили 100 кинта се тупат по рамото взаимно и се уверяват че всичко е точно.

278 мнения
профил »
fizo каза на 21.05.2012, 14:48 ?. :

Верно ли играеш Хард Кор с DH и си на найтмеър ! Браво ! Успех дано имаш късмет и за напред ! Аз лично на бутчера на акт 1 умрях няколко пъти докато свикна. Все още умирам сравнително често. Явно не съм свикнал с играта. За хард кор не ми се мисли за сега.


113 мнения
профил »
polos каза на 21.05.2012, 15:41 ?. :
Редактиран на 21.05.2012, 15:41 ?.

da , az igrah i diablo 2 samo na hardcore sigorno ot tam sam se nau4il da igraq po predpazlivo, no li4no za men na sc nqma tr1pka i mi e bezinteresno :)

188 мнения
профил »
Spook4o каза на 22.05.2012, 03:46 ?. :

Брато ти си жив бог ... трябва да почнем да те боготворим ... малоумник ...

924 мнения
профил »
SvRomanov каза на 21.05.2012, 21:45 ?. :
Редактиран на 21.05.2012, 21:47 ?.

Играта е един опростен и изкуствено превъзнесен до небесата боклук.Аз като върл фен на двойката се питам как изобщо е възможно да имаш за пример игра, която се играе вече 10-12 години, и в продължението и да премахнеш всичко което я е направило успешна.Играта не струва, не ми пука кой какви оценки и дава и че геймъри с 2-годишен опит я харесват понеже е шаренка и се казва Диабло.Някак не очаквах точно от тази игра да е по-опростена и шарена от епизод на "Телетъбис".Макар че Близърд точно в тяхната аудитория се целят.За пореден път се убеждавам че масата геймъри харесват игри, които можеш да цъкаш с една ръка и докато гледаш телевизия.Няма да си губя времето да обяснявам какъв огромен ФЕЙЛ е играта, всеки който някога е играл свясто хак-енд-слаш РПГ знае много добре, останалите няма да ме разберат така или иначе.Това че играта е харесвана от много хора не я прави добра, прави я комерсиална.Все едно някой да каже че гоУф 3-ката е по-добра от Астон Мартин понеже повече хора карат такива.За пореден път се убеждавам че наистина стойностните игри остават недооценени за сметка на разни оувърхайпнати боклуци.Жалко.

1641 мнения
профил »
=SpeC= каза на 21.05.2012, 22:12 ?. :
Редактиран на 21.05.2012, 22:13 ?.

Много добре го казано

122 мнения
профил »
vladdim каза на 22.05.2012, 11:10 ?. :

Както вече писах, играта има своите достойнства - като достинеш Hell (Normal/Nightmare са като разходка в парка - ако си поставиш за цел може да ги минеш дори без колби с кръв - поне с DH), определено геймплея става по-ангажиращ.

Проблемът е (както и много други играчи вече се оплакват), че с lvl 60 герой на Inferno просто вече няма какво да се прави - освен монотонно циклене в група на trash mobs.

Кои са нещата които мотивират играчите в ММО в гринда за по-добра екипировка когато достигнат ендгейма:

- PvE - босове с разнообразни тактики и по няколко фази на боя според оставащите HP - така битките създават чувство за постижение и играчите не им писва дори след 100+ рейда на сътветния инстанс.
-- Д3: босовете са жалки, освен че атаките им може да се избягват, можеш и да ги Stunlock-неш (Impale/Impact)
-- обяснението на разработчиците: "решихме да премахнем явлението boss-farming. В Д3 босовете са ключ към по нататъшен прогрес и източник на XP от куестовете. Истинаската опасност в ендгейма идва от random-spawn групите Champions/Elites и именно затова те са източника на качествен луут'' (почти дословен цитат)

- масово PvP - няма, а не вярвам и да има - при мощни АоЕ скилове които можеш да спамиш от растояние ....
- open world PvP - "не харесване явлението PK и затова премахнахме тази механика от Д3"
- арена PvP - игрите разчитащи на това обикновенно имат много добър баланс м/у класовете, повечето скилове са променени при PvP, и осигуряват редовен content update

- стигаме до content update: "играта поначало е планирана с поглед към бъдещето и развитие. Когато повишим lvl cap от 60 на 80, с промяната сама на една цифра от 6 на 8 противниците на инферно ще станат 61-80 ниво, и автоматично ще повишат своите здраве, демидж и луут.' - епично

Като добавим и прибързания старт на играта (за да се изпреварят заглавия като GW2 и Torchlight2 - м/у другото разработвани от хората направили Д2), довел до сериозни проблеми със сървърите (включително и пробива в сигурността в неделя, довел до масово хакване на акаунти и 6 часова профилакика за Европа за ограничаване на щетите), нещата удивтелно напомнят провала на SWTOR.

- разработени от компании легенди (Blizzard, Bioware) като ММО продължение на игри шедьоври, издадени под шапката на гиганти (Activision, ЕА) стремящи се към бързи печалби, продали по 2 мил копия при-ордър на изключително високи цени, похарчени 8-цифрени суми за реклама. SWTOR вече слива сървърите тъй като са почти празни - причнина: с достигане на ендгейма няма какво да задържи играчите, беден откъм съдържание продукт направен само да се издои хитовото заглавие.

Искренно се надявам Elder Scrolls Online да не е следващата игра по този модел.

Постът не е хейт, а чисто информативен ;)

73 мнения
профил »
Reaver каза на 22.05.2012, 14:06 ?. :

Добави и това, че да имаш tank-dps-support разделение в Diablo е малоумно и поста ти ще е златен.

192 мнения
профил »
toptony каза на 22.05.2012, 17:37 ?. :

+1 и за двамата.

111 мнения
профил »
ENPAC 345 каза на 25.05.2012, 09:50 ?. :

Хора само на мен ли ми се струва че картите са доста тесни и малки ...още се чудя дали да си я купя?!

143 мнения
профил »
wannabe каза на 26.05.2012, 13:41 ?. :

Аз бих изчакал на твое място поне до експанжана. В момента играта е провал от всяка гледна точка. Дори не виждам и с експенжън как могат да я оправят

111 мнения
профил »
ENPAC 345 каза на 26.05.2012, 15:32 ?. :

то като гледам все още не може да се играе читаво и сингълплеара заради сървърите им ...може би ще изчакам някой пиратски сървър да я тествам и ако картите са все малки изобщо няма да я купувам...

942 мнения
профил »
Радостин Стефанов каза на 25.05.2012, 20:14 ?. :

Ако имаш излишни 120 кинта за станеш тестър на бета версия - действай :)


1641 мнения
профил »
=SpeC= каза на 30.05.2012, 15:33 ?. :

Обърнете внимание на тази тема, колко е голяма, и че 99% от пишещите са съгласни с градивната обоснована критика която пича от youtube прави
http://eu.battle.net/d3/en/forum/topic/4309705422 ?page=41

12 мнения
профил »
caranci каза на 04.06.2012, 18:00 ?. :

Не съм съгласен само с това, че историята е предсказуема. Вярно, че Азмодан и Белайъл са отдавна чакани (още в Диабло 2 преди експанжъна се спекулираше за тях). Съгласен съм, че беше очевидно присъствието на Тириъл - все пак той е голям :). Но да ми каже някой, че е очаквал Лия да се превърне в Диабло - айде моля ви се! Това е точно най-изненадващото в цялата игра. И да, естествено, че в игра на име Диабло крайният бос ще е ...ами... Диабло. А и си личи, че историята на трите серии е била замислена от самото начало (имам в предвид връзката между вещицата Ардия от Диабло 1 и Скитникът (Dark Wanderer) от предисторията на Диабло 2). А щом има такива пророци нека да ми кажат как ще се развие играта в експанжънa, защото в Даибло 2 имаше един неубит брат, ами тук? Хайде! Фантазирайте! Без да сте превъртели играта е трудно, нали?

108 мнения
профил »
Maximus72 каза на 01.11.2012, 15:40 ?. :

Човек,още щом разбрах от трейлърите,че Диабло е жена,и че Лиа е племенница на Кейн ми стана ясно за какво става дума. Не искам да те обиждам но всеки глупак ще се сети,че Лиа е бъдещия Диабло.

90 мнения
профил »
Slackers каза на 05.06.2012, 21:46 ?. :
Редактиран на 05.06.2012, 21:48 ?.

Незнам какво не сте доволни аз вече 3та 60ка почнах не мога да се накефя.Всички класове са уникални по рода си.Данеговориме, че открихме сикрет левъла и там циклеж.Не говориме да отидеме в гугъл и да го намериме...а както си пише по книгите с четене и ориентация.Незнам сега побъркан промит безмозъчен манияк ли съм? Незнам в коя категория да се приложа.Но не мисля, че разочароваха при наличието,че 6.6 милиона приблизително я играят.Дебре тея 6.6 милиона промити мозъци всеки ли е толкова глупав.Не виждам какво не и е наред на графиката мелетата са уникални с моята монахинка яките работи се случват.Незнам какво искахте да видите при наличието, че чакаме продължение а не нова игра или поредица.И пределно ви беше ясно, че няма да получиме цялата игра, а ще става постепенно така, че не бързайте със заклученията.

12 мнения
профил »
caranci каза на 06.06.2012, 15:38 ?. :

+1

Хората от Близард още не са пуснали пач 1.0.3 , а всички вече ги критикуват.

"Диабло 2 е велика игра от самото начало" - казват някои. Не, Диабло 2 беше добра игра, и чак след пач 1.9 и един добър експанжън стана велика.

Изчакайте поне до октомври-ноември, за да видите пач 1.1 за Диабло 3 и тогава критикувайте.

1 мнения
профил »
Aberrance каза на 23.07.2012, 15:23 ?. :
Редактиран на 23.07.2012, 15:34 ?.

Значи, мама му стара! Ама всички много знаят. Не мога да кажа че диабло 3 е феноменална, но е много добра игра. А за диабло 2 ако говоря на много хора няма да се понрави това което ще кажа. Аз сигурно съм един от малкото хора който мрази тази игра. Не си мислете че съм некво лапе на 15. Аз играя диабло още от 1. За мен диабло 1 и хелфайър са най-добрите в поредицата безуслловно. Само като си припомня дарк атмосферата звуците и саундтрака настръхвам. Вярно в двойката има много скилове ала бала, но се замислете за многото тъпотии които имаше в тази игра. Някои казват че диабло 3 било шарения. Абе вие луди ли сте диабло 2 е шарения. Спомням си когато чакаш 2-ката да излезе, беше дълго чакане. След като това се случи избрах си герой и като видях зелените тревни площи и шарените нивца и герои на фона на тая дарк атмосфера която беше в 1 ми се догади. Имало било много избор за развитие- пълни глупости не се заблуждавайте. Имало скил трии и това давало разнообразие на героите- айде бе. Когато още не беше излязла версия 1.9 или 1.10 (беше вече не помна), когатооще не се бяха появили зависимости между уменията, имаше наистина. Проблема беше че 80% от тях са безполезни. За да оправят това близард решиха да ги свържат по някакъв начин и да ги подобрят, което от своя страна ограничи разнообразието неимоверно. И какво стана - от голямо разнообразие със шитави скилове стана така, че всеки герой има по 2,3 свесни билда и това е. Та това ли е голямото разнообразие. Дуги мрънкат ама рецептите ама руните. Пошлава история едни и същи лайна дето всеки си ги носи енигми всеки да ми се телепортира пълни глупости. Всеки втори играч дори от различен клас беше с 50% еднакви предмети с другите - просто понеже тези бяха на-добрите и това е. Е къде му е кефа на човек тогава. Другото което ме дразни супер максимално - цвета на екипировката - пълна селяния и цигания лилави зелени сини - гомна. Та сори пичове ама за мен дибало е диаблло 1 и вскички фенчета дето са започнали да ми играят диабло 2 на 10 години и да са "най- заклетите фенове на поредицата" просто ше ме извинявате. Нещото заради което диабло 3 много повече ми харесва от диабло 2 е точно защото аз чувствам диабло 3 като нещо средно между диабло1 и диабло 2. Взели са добрите неща от двете игра като са взели моята любима дарк атмосфера от 1 и са я съчетали с достатъчно скилове което предлагаше диабло 2, но за разлика от него са напълно използваеми всичките. Факт е че диабло 3 ми писна много бързо - началото на хелл и не съм я пипал от 1 месец, но това може и да се дължи на това, че съм играл прекалено много хак енд слаш рпг-та и ммо-та, та мисля че съм се понаситил на тези неща. Като заключение ще кажа на стоун оф джордан фенчета пишлигари дето се кефат н като намерят или изтъргуват някой предмет дето всички го имат и почнат да се хвалят - че точно заради тях сега 80% от геймарите са стеняла и точно заради това всички игри се правят пошли. Последно какво ще кажете за пвп-то на диабло 2? феноманално - тъпо. По тъпо-пвп рядко се среща. Това че формулите за изчисление на нещата са пълно дърво и нищо не работи като хората - за това какво ще кажете? Това че най ниския ченс то хит е 75% и 75% е някъде равно на олко 25%, а за това какво ще кажете? Това че като тичате армора става равен на 0, а за това какво ще кажете? Е какво се вижда диабло 2 е даллеч от велика, но това не ви пречи да си я обичате както на мен не ми пречи да си обичам диабло 1 която е също далече от велика. С всичко това искам да ви кажа не съдете нещо само по нечии коментари или по не задълбочени първи впечатления, дайте повече шанс на нещата, а бойната система на 3-ката е най-добрата от 3-те. Та за ся това. Със здраве.

48 мнения
профил »
Detox каза на 06.09.2012, 08:00 ?. :

Някой ако може да даде оригинален ключ?

203 мнения
профил »
ToiletDuck каза на 20.01.2013, 20:39 ?. :

Доста сте тъпи всичките.
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Diablo III

Ревю:
Eдна доста мащабна кръпка, която добавя много нови неща, но не променя играта изоснови

Превю:
Популярната ролева игра вече не е РС ексклузив, а конзолната й версия е оптимизирана във всяко едно отношение за максимална наслада на играчите с геймпад.

Интервю:
Главният дизайнер на света на дългоочакваната игра Леонард Болярски разкрива как се правят куестовете за играта, нейната история и как се създава едно чудовище.

новини:
Версията на Blizzard North, която така и не видя бял свят, си остава забулена в мистичност.
Ежегодното in-game събитие е отворено до 31-ви януари.
Не се съобщава за откраднати данни или други щети, така че атаката е предизвикала единствено неудобство.
ОЩЕ ЗА ПОРЕДИЦАТА
Ревю в прогрес: Diablo III 135
Diablo II: Lord of Destruction 31
Diablo III: Reaper of Souls 26
Diablo II 4
Diablo 1
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
The Elder Scrolls V: Skyrim 141
Ревю в прогрес: Diablo III 135
Torchlight II 114
Dragon Age: Origins 102
Mass Effect 2 96
Darksiders 2 87
Mass Effect 3 82
The Witcher 2: Assassins of Kings 78
Path of Exile 77
Deus Ex: Human Revolution 76