facebook facebook
 
 
ИГРИ » PS4
 
   
 
Devil May Cry
Ревю | 12.02.2002 | автор: Ивелин Иванов


оценка:
Производител:
Capcom
Издател:
Capcom
Жанр:
Екшън
Платформа:
PS4
сайт на играта »

История :І

Няма да я преразказвам отново заради пропусналите и двете предишни статии за Devil May Cry. Може би съм почнал да се превръщам в стар мърморко, но на мен поне ми се стори доста плоска и никак, ама никак оригинална. И ако това донякъде е в унисон с общия (умишлено търсен) ретро-стил на играта, все ми се струва, че Capcom можеха да се понапънат и да ни зарадват поне с една прилична начална анимация. Уви, както началната, така и междинните анимации на Devil May Cry са толкова претупани, че сигурно ще си счупите пръстите, опитвайки да ги прескочите колкото може по-бързо. Уточнявам - не са грозни (нищо в тази игра не е грозно!), а именно претупани.

Камера :-)

Принципно гледната точка в Devil May Cry е фиксирана. Отначало дори леко ме подразни, че не мога да завъртя камерата свободно, за да се ориентирам по-добре. После усетих, че това всъщност не ми е нужно. Макар на пръв поглед да прилича на екшън/адвенчър, Devil May Cry всъщност е чист екшън, в който играещият няма какво толкова да се взира в заобикалящия го свят. Всичко, което се иска от "декорите" в случая, е да бъдат един подобаващ фон. Най-вероятно затова и Миками сан е предпочел просто да подбере най-красивите "пейзажи" в играта и да закове камерата върху тях. Наистина, една freelook опция най-вероятно само щеше да разводни общата атмосфера.

Управление :-)

Ще ви трябват не повече от десетина минути, за да се почувствате "като у дома си" с Devil May Cry. Управлението на играта е дяволски лесно и има защо да е такова. Невероятната свобода на движение ще ви позволи да използвате всеки милиметър от арените на битките, а Devil May Cry е игра, в която ще ви се наложи да бъдете доста "пъргави". Не само босовете, но и повечето редови чудовища в играта са доста хитри и влудяващо повратливи. С тактики от сорта на "пай се, газим 'ора!" едва ли ще я докарате и до средата на иначе не особено дългата игра.

Графика :-)

Убеден съм, че и най-големите мрънкачи ще се плеснат по челото при срещата с Devil May Cry. С каквито и суперлативи да обсипя графиката на играта, това ще си е чиста загуба време. Devil May Cry трябва просто да се види на живо. Всеки уважаващ себе си геймър трябва да хвърли поне един поглед на този абсолютен и безспорен шедьовър на гейм-дизайна.. Подобно на любимите филми, тази игра може да се гледа (и преминава!) отново и отново, защото е просто невъзможно да видиш всичко, което си заслужава, само от едно "превъртане". 

напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Devil May Cry

Ревю:
Може би най-добрият аркейд екшън за момента с диалог, достоен за китайска кунг-фу видео „класика”.

новини:
Това е голямо събитие - Devil May Cry никога не е присъствал на платформа на Nintendo
Новата част на хак енд слаш поредицата, която този път се подготвя от създателите на недооценените шедьоври Heavenly Sword и Enslaved, насрочена за 10 август.
Японците от Capcom очевидно готвят все още неназована игра, която по всяка вероятност ще бъде част от серията и обявиха арт конкурс за феновете.
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Destiny 70
Shank 53
Dragon's Crown 29
Grand Theft Auto V 29
Red Dead Redemption - PCM2.0 21
Red Faction: Guerilla 18
Grand Theft Auto: Chinatown Wars 17
Killer is Dead 12
Shadow Complex 9
God of War 8