facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Dave Mirra Freestyle BMX
Ревю | 16.02.2001 | автор: Орлин Широв


оценка:
Производител:
Издател:
Acclaim
Жанр:
Симулатор
Платформа:
PC
сайт на играта »

Какво ли кара хората да мечтаят за прилив на адреналин в кръвта? Тръпката, странното усещане, мазохизмът или просто кефът, който изпитват по време на рискови действия? Ако питате мен, всички тези неща предизвикват екстремистите да се качат я на борда, я на колелото, я на някоя друга адска машинка. Това безумно

усещане, което се прокрадва в корема

на всеки, решил се да рискува живота си, кара все повече хора да се впуснат в практикуване на екстремни занимания. В последните години се нароиха куп изродски и супер странни джаджи за споруване, като wake board-а например. Нищо чудно след няколко години жадните за адреналинов шок да скачат от скали примерно без каквато и да е било екипировка. :-)

При Dave Mirra Freestyle BMX нещата стоят горе-долу по същия начин. Freestyle-каране на BMX - от началото до края. Тази игра определено ще ви задържи пред мониторите достатъчно дълго, така че да ви се прииска отново да яхнете колело и то не по-нормалния, общоприет начин.
Freestyle е много модерен на Запад и, естествено, е спечелил на своя страна куп ентусиасти и фенове. Какво точно представлява той? Това е "най-нормално" каране на кросов велосипед из "почти" градки условия. С една малка разлика обаче - правят се различни трикове по всичко, което е удобно за подпиране или отблъскване. Естествено, за да се получават повечето номера е необходима подходящата модификация за вашия стоманен "кон". Най-важно е да имате лек ВМХ, който можете да си позволите да потрошите за около 5 дена :-). Трябва да си купите стъпенки (онези странни неща, които стърчат от центъра на задната и предната капла), които можете да си направите и сами от тръба например. Добрата седалка, която

да не ви докара хемороиди или обожаване на вашия пол

също е задължителен елемент от Х-а :-). Нужни са ви наколенки и каска, но само ако ще се правите на супермен (казано по-иначе - на кръстоска между колело и ракета "въздух-земя" :-)). След като се сдобиете с всичките тези подробности, вече сте готови да се впуснете в лудо каране наляво-надясно.

Естествено, щом има толкова фенове на този спорт, той веднага бе пренесен и на мониторите. Dave Mirra Freestyle BMX е доста чакана игра, която обаче се появи късно за РС. Тя излезе веднага след Tony Hawk's Pro Skater 2 (ТНРS2) и така се заформи една много готина серия от екстремистки заглавия. Темата обаче е единственото общо нещо между тези две игри. ТНРS2 е изключително добра и на нейния фон реших, че модификацията с BMХ-ове въобще не е сполучлива. Но след два дни, прекарани с новата игрица, просто се влюбих в нея. Сега пък ми се стори, че Тони Хоук е леко скучна и простовата.

Истината е, че двете игри са прекрасни, но по различен начин. От една страна, в ТНРS2 динамиката и пластичността, която дава скейтът, са плюс, а от друга - при колелото всичко е малко по-сковано, но по-сложно и съответно с повече тръпка.

DMFBMX е поредната прекрасно направена екстремна игра.

Въпреки това обаче си личи, че тя е модифицирана от конзола. Менютата, липсата на мишка и разни други дреболийки са очебиини и малко развалят кефа. Това обаче въобще не е чак такъв проблем, тъй като в самата игра не са останали конзолни отпечатъци. Напротив - графиката е много яка и няма нищо общо със сочните пиксели, които ни предлагат PlayStation-ите. Не са за изпускане обаче някои доста major bugs. При падане например хиксърът понякога изпада в епилептичен гърч и крайниците му се обръщат в адски неестествени посоки. Случва се да влезете в каросерията на някое возило и ако това стане, имайте предвид, че няма излизане!
Нещо много добре пипнато в играта е музиката. Тя има безумно добър саундтрак! В него участват изпълнители, като Sublime, Deftones, Cypress Hill, Pennywise и други царе в екстремната музика. Саундът е перфектен и няма да ви писне дори след като превъртите играта.

А иначе като геймплей DMFBMX не предлага нищо революционно. Карате по разни терени, като трябва да изпълнявате някакви цели - примерно да прескочите нещо или да плъзнете 180 фута... Целите ви са разделени на три - amateur, pro и hardcore challenge. След като минете 6-7 такива терена, ще отидете на състезания, които също са 6-7. Там ще трябва да вземете златни медали, за да минете в следващия шампионат. След всяка победа - и на фрийстаил-терените, и на състезанията - ще получавате я нов спонсор, я ново колело или дрешка. Колкото по-добро колело имате, толкова повече неща ще можете да правите във въздуха. За тези, които минат цялата игра, има и бонус състезател - The Slim Jim Guy! Това е един пич, с коса два пъти по-дълга от тялото му и то вдигната нагоре (!).

Ще продължа традицията от ТНРS2 и ще ви представя някои от хиксарите!  

Dave Mirra

Най-голямата Х-легенда. Прякорът му е Miracle Boy, кара от около 30 години и в последните шест от тях е бил сред професионалистите. Прави прекрасен Double Backflip и има 8 златни медала за последните 8 години каране! Освен това обича да играе голф. 

Девиз: Винаги вярвай в себе си! Карай за себе си!

Ryan Nyquist

Кара от 9 години, а е професионалист от 6. Пада си по Dirt Jumping-състезания, като досега не е губил нито едно от тях! Много обича да си шие дрехите сам.

Девиз: Винаги бъди запален!

Leigh Ramsdell

Отново един ветеран - кара от 22 години! Това е един от малкото хиксари, който си падат и по скейт. Той е и от малкото, които правят музика - има своя група, с която е печелил MTV Music Festival.

Девиз: Ако се кефиш на нещо, гледай да си вманиачен в него!

Shaun Butler

Още един любител на скейта! Шон обаче си пада и по сърфинг. Общо взето е тотален екстремист. Кара от 12 години.

Девиз: Дори всички пари на земята не могат да ме впечетлят!

Mike Laird

Това е човек, който е преживял много. Чупил си е челюстта, 3 предни зъба, няма две ребра... Той е, така да се каже, една ходеща реликва, която едва е успяла да бъде реставрирана. Не си мислете обаче, че това му пречи да бъде много добър.

Девиз: Няма

Като цяло DMFBMX е впечатляваща игра. Гадните графични бъгове са нещо, с което ще свикнете на третия час, а музиката няма да ви писне дори след второто проиграване. Всеки, който е вманиачен в ТНРS2, определено ще се влюби и в тази екстремна игра на тема байкове. 

 
системни изисквания
P-200, 32 MB RAM
напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Shift 2: Unleashed 124
Goat Simulator 50
Colin McRae: DiRT 2 44
The Sims 3 43
Tom Clancy's H.A.W.X 32
X3: Terran Conflict 19
Operation Flashpoint: Dragon Rising 18
Guitar Hero: World Tour 17
The Sims 4 15
F1 2013 15