facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Darksiders 2
Ревю | 16.08.2012 | автор: Владимир Тодоров


оценка:
Производител:
Vigil Games
Издател:
THQ
Жанр:
Екшън от трето лице, Ролева игра
Платформа:
PC
сайт на играта »

плюсове

Отличен визуален стил

Огромен свят, ще ви трябват над 20 часа само за основния куест

Много второстепенни задачи

Епични битки

Прилични ролеви елементи и много, много предмети

Страхотен саундтрак

минуси

Почти никакви опции за визуални настройки в менюто

Опция за спринт, извън тази при коня, щеше да е добре дошла

Камерата се центрира автоматично

„Всички живи знаят моето име. Всички, които ми се противопоставят, ще опознаят Смъртта". Това спокойно могат да бъдат ваши думи. Особено ако си пуснете Darksiders 2 - едно апокалиптично екшън-приключение с ролеви елементи, в което

ще се превъплътите в най-страховития от четиримата конници

на Апокалипсиса. Смърт.

Спомняте ли си първия Darksiders? Ама че игра. Тя ни вкара директно в средата на вечния конфликт между Ада и Рая, в който Апокалипсисът настъпва преждевременно, а вината пада изцяло върху Война, братът на Смърт.

Сега втората част не ни пренася нито преди, нито след събитията в оригинала, а напротив - върви успоредно с него. Когато Смърт научава, че Война е набеден, той решава да направи всичко по силите си, за да очисти името му. А може би дори и да върне към живот отдавна изтребеното човечество. Кой знае? След десетки часове геймплей, сигурно ще научите този отговор. Да, играта е огромна, почти толкова, колкото и оригинала, ако не и повече. А какво предлага?

На първо място - страхотен арт стил. Независимо дали става дума за гигантската брадва на Смърт с дръжка, изваяна от костите на демони, за твърде големите NPC-та, които ще срещате по пътя си (включително Създателите на света) или за обширните или подземни територии, изрисувани с толкова много желание. Всичко изглежда наистина впечатляващо.

Същевременно, Vigil са направили множество дребни промени по геймплея, вдъхновен като цяло от заглавия като Zelda, Tomb Raider, Diablo, Devil May Cry и какво ли още не. Сега всяка една от съставките работи в синхрон дори още по-добре. Всичко е едно кохерентно цяло, което тиктака като перфектен часовник. От самото начало почти до края.

Битките са епични във визуално отношение,

с всевъзможни комбинации от удари и способности. Сега, за да е още по-интересно, на разположение имаме две отделни дървета с умения ала Diablo II, в които може да инвестираме спечелената с всяко качено ниво точка. Harbinger ще направи Смърт в пъти по-ефективен воин, снабдявайки го с умения като Teleport Slash, благодарение на което той се втурва напред, прекосява разстоянието за секунда и нанася силен удар с оръжието си. Другото дърво - Necromancer, пък говори само за себе си. С него Смърт ще може да призовава същества, които да се бият за него и които, например, могат да избухват, когато някой ги убие. Той има възможност да привиква дори и гарвани, които, когато кълват жертвите си, ще възстановяват енергията му след изучаването на съответното умение.

Ако тези ролеви елементи не са ви достатъчни, какво ще кажете за тонове плячка - брони, оръжия и талисмани, които извират от противниците и сандъците, както и нормален инвентар, в който да ги съхранявате? Война беше безспорно як герой, но сега всеки един от нас има възможност да персонализира Смърт така, както пожелае - със специфична екипировка и набор от умения. Подобно на Diablo и други игри от жанра, предметите имат различни цветове, характеризиращи тяхната рядкост - зелени, сини, лилави, бежови... Наистина, разнообразието в това отношение е повече от доволно.

Нещо повече - от време на време ще попадате на

т.нар. обладани оръжия

На пръв поглед те не са нищо особено. Най-обикновен бял предмет. Ако започнете обаче да го храните с останалата си екипировка, той ще започне да качва нива, да подобрява своите статистики и да научава по един нов бонус, избран от вас. Е, това не може да става до безкрай. Имате възможност да качите до пет нива. В това решение обаче има и логика - все пак Vigil не биха искали да вземете едно оръжие още в самото начало и да си останете с него до самия край на играта, нали?

Разбира се, не всичко се свежда до безспирното водене на битки. Изследването на света е неразделна част от поредицата. Подземията, които ще кръстосвате, тичайки по стените и решавайки всевъзможни пъзели сами или с помощта на каменни големи, предоставят глътка свеж въздух в цялостния геймплей. Разбира се, в края ви очаква бос. Няма как. Убиете ли го обаче, наградите са сигурни.

Наличието на бързо пътуване

пък е една доста добре дошла опция. По всяко време, дори и да сте в подземие, може да отскочите до най-близкия град/хъб, да продадете натрупаната екипировка и да си купите предмети, които да ви улеснят странстването. Меко казано удобно.

Липсата на бутон за спринтиране, докато сте пеша обаче, е нещо, което наистина ме изумява. Особено на фона на огромните подземия и постоянното щъкане напред-назад, което се изисква от вас. За щастие в отворените пространства Смърт разполага с кон на име Отчаяние, който до известна степен улеснява пътешествията ви. Дори може да го използвате за бой като се втурнете в групата противници и започнете да размахвате оръжието си като истински конник на Апокалипсиса.

Смърт ще научава и различни специални умения

с течение на времето. Още в самото начало той ще получи достъп до пистолет, който ще използва както за отстраняване на някои летящи противници, така и за разрешаването на пъзели и дори битки с по-гигантските босове.

Може би най-полезното от тях е Хватката на смъртта (нещо като персонална кука), която ще му позволява да достига иначе недостъпни из света места.

С плюсовете обаче стигаме дотук

Макар и цялостното изживяване, което Darksiders 2 предлага, да е страхотно, PC версията е изключително калпава. От една страна - във видео менюто липсват всякакви възможности за видео настройки. Освен разделителната способност и V-sync, де. Но къде са ми текстурите, anti-aliasing и др. подобни? Няма. На онези от вас, на които им се занимава, могат да ги търсят из мистериозния config файл. Ако въобще има такъв.

Камерата пък се центрира автоматично, докато се движите. Искате да погледнете нагоре? Секунда по-късно ще бъдете върнати в стандартната гледна точка.

Не по-малко дразнещ е и факта, че по някаква причина понякога Reaper формата на Смърт не може да бъде активирана с бутона по подразбиране (V). Поне от кръговото меню се пуска без проблем.

Как седят нещата със записа на игра? Още по-зле. Darksiders 2 ви позволява да се запазвате само в един-единствен слот едновременно. Да, може да стартирате нова игра и да се запишете в друг слот, но текущият ви прогрес се пази само в един. Нито повече, нито по-малко. За сравнение - в Darksiders можеше да се записваме на различни слотове в рамките на една и съща игра.

Ако оставим това настрана

и преглътнем факта, че Darksiders 2 просто няма да изстиска хардуерните възможности на нашите компютри, оставаме с едно наистина качествено екшън-приключение с ролеви елементи. Визуалният стил до известна степен компенсира графичните недостатъци. А като прибавим към това и страхотния санудтрак, дело на Джеспър Кид , както и отличното озвучаване, получаваме едно страхотно заглавие, на което не му достигат няколко хвърлея, за да се превърне в истински хит. 

 
системни изисквания
Процесор 2.0Ghz Intel Core2 Duo или AMD еквивалент, видео карта NVIDIA 9800 GT 512 MB или AMD еквивалент, 2GB RAM, Windows XP, Vista SP1 или 7
напиши коментар
 

1320 мнения
профил »
Finalrequiem каза на 17.08.2012, 07:34 ?. :

Играта е много добра, хареса ми. Битките са страхотни, а саундтрака още повече. Напълно си заслужава да се пробва. Браво РС Мания, добро ревю сте направили. Айде със здраве. :)

63 мнения
профил »
prone каза на 17.08.2012, 07:35 ?. :

много тъпа игра Sleeping Dogs е по-яка !!!

6 мнения
профил »
yavcata каза на 17.08.2012, 10:38 ?. :

Нече нещо но играта е супер ,не приказвай без да знаеш

55 мнения
профил »
DFL каза на 17.08.2012, 07:42 ?. :
Редактиран на 17.08.2012, 07:42 ?.

Играта е меко казано страхотна! Доста по-различно се играе със Смърт, по-подвижен е и на моменти ми напомня за Принца на Персия ;)

Сега чакаме игри и с останалите два конника :D

103 мнения
профил »
suiiuris каза на 17.08.2012, 08:03 ?. :

Дано THQ се съвземат от проблемите си и дадат шанс на Vigil да ни зарадват с още поне две игри от поредицата.
Иначе тази част е страхотна. Бях си я предплатил в OnLive и във вторник си я пуснах само да я пробвам, но откарах до два през нощта. Сега искам да довърша другите две игри, които играя (Splinter Cell Conviction и The Darkness 2) и тогава да се захвана с приключенията на Смърт, но не знам как ще устискам.
Иначе конниците до сега бяха лесни, но със Мор и Глад как ще се справят не знам.

9 мнения
профил »
PaVv каза на 17.08.2012, 13:16 ?. :

Доколкото разбрах са решили да заменят Мор и Глад (Pestilence и Famine) със Fury и Strife, точно поради това, че и те май не могат да си представят как може да се играе със тях. Добър ход, според мен. Има поне две широко разпространени версии за имената и ролята на тези двама Ездачи, и не виждам нищо лошо в това авторите на поредицата да създадат собствени. Определено се чака с нетърпение.

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 17.08.2012, 08:18 ?. :

Малко видео опции + един Хай дифинишън пакет с текстури ще оправи нещата. Като всяка друга игра издадена от THQ, някак си малко не и достига да се превърне в масова истерия.

Нещо се споменаваше за конфигурационен файл, който ще бъде пуснат от авторите в скоро време. Не знам обаче, до колко ще оправи нещата това. Стискам палци да продадат повечко копия, че да се стабилизират малко. Не ми се ще да фалират точно преди ДоУ3.

19 мнения
профил »
Wrex каза на 17.08.2012, 08:20 ?. :

За жалост аз все още не мога да я пробвам. Steam ще я отключи чак в понеделник. Вчера от THQ направиха изявление, че приготвят pc patch, който да оправи установените бъгове и да добави повече графични настройки, та дано го пуснат преди европейската премиера.

4 мнения
профил »
hasha каза на 17.08.2012, 08:59 ?. :

Не знам защо,но на моменти ми се струва,че мелодиите са ,някак си, не на място.

748 мнения
профил »
rosniak каза на 17.08.2012, 09:33 ?. :

Играта е страхотна. Чудесен дизайн на нивата, добър геймплей ( различен от този с Война), и си чакам оригинала на 24.8.
Следващата игра- със конника именуван Strife. Помнете какво съм казал !!!

679 мнения
профил »
torrin каза на 17.08.2012, 09:51 ?. :
Редактиран на 17.08.2012, 09:53 ?.

вече има пач излезнал по магазините
Иначе играта има огромен потенциал но има доста неща, които трябва да се оправят, като почнем от графиката, която за безкрайно остарелия конзолен хардуер може да е ок, но на РС е отчайващо зле и прецаква прекрасния дизайн който са направили. Камерата е мега зле, част от интерфейса не работи (например по някои от опциите незнайно защо дори не мога да кликна с мишката), ремапването на дефултните бутони е безумно и почти не работи и т.н. Има доста неща които мога да изредя, но няма смисъл, очевидно РС версията е скълъпена набързо и нетествана. После ми се чудят и оправдават че не било оправдано да правят игри за РС, ами господа разработчици, само си вижте безумно бъгясалите недовършени неща дето бълвате и не се чудете защо никой не ги купува

122 мнения
профил »
diantonio каза на 17.08.2012, 10:17 ?. :
Редактиран на 17.08.2012, 10:18 ?.

ей много сте се разглезили с тези графики...що геймъри сте ? :D

679 мнения
профил »
torrin каза на 17.08.2012, 10:37 ?. :

ами минаха доста годинки откакто 2-3 мърдащи по екрана пиксели предизвикваха учудване. също така в кутията на компа имам видеокарта с 3 вентилатора от която в случая тази игра не се възползва достатъчно. верно мога да го играя и на бокса, но съм си избрал РС в случая заради съвременния хардуер и по-удобното управление

Верно геймплея е важен, но тикакво би си избрал готина игра с готина графика или готина игра с гадна графика...

6 мнения
профил »
yavcata каза на 17.08.2012, 10:43 ?. :

Владо Тодоров моля те добри статий пишеш,но напоследак пишеш глупости,а и в тази игра минуси няма.

748 мнения
профил »
rosniak каза на 17.08.2012, 18:39 ?. :
Редактиран на 17.08.2012, 18:39 ?.

Играта има минуси, но основно по техническата част.

1076 мнения
профил »
Deroni76 каза на 24.08.2012, 19:08 ?. :

Всяка игра има минуси.

1220 мнения
профил »
vasito каза на 17.08.2012, 11:12 ?. :

Нямало минуси. Нищо не е перфектно.


Имам един въпрос. Още като видях за първи път дизайна на Смърт, лицето му ми напомни на някой... Или от аниме или от някаква манга не мога да се сетя.

Някой д знае?

318 мнения
профил »
Владо Тодоров каза на 17.08.2012, 11:19 ?. :

Разиел от Soul Reaver?

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 17.08.2012, 11:21 ?. :

Ха! Не се бях замислял, но дори пропорциите на тялото му са доста сходни с тези на Разиел. Гуд файнд =)

242 мнения
профил »
Труповоз каза на 17.08.2012, 15:41 ?. :

Мега страния корем и ноктите на ръцете са си вдъхновено от Разиел.
http://images3.wikia.nocookie.net/__cb201 20119075839/darksiders/images/thumb/5/5f/ DarksidersII_TGS3.jpg/1000px-DarksidersII _TGS3.jpg

Според мен обаче истинския герой зад Смърт е това: http://sexton666.deviantart.com/art/Slipk not-Mick-Thomson-105371426

От друга страна, дизайна на маската му напомня за Некроните, който боготворят смъртта, така че предполагам основната идея зад него си е... смъртта.

196 мнения
профил »
White Emperor каза на 17.08.2012, 16:55 ?. :

Смятам,че смърт е далеч по-интересен визуално от долнопробните Slipknot,нищо лично.

242 мнения
профил »
Труповоз каза на 17.08.2012, 18:00 ?. :

Странно е да се използва изказа "лично мнение", когато всъщност се изказва лично мнение :)

16 мнения
профил »
gogsss каза на 17.08.2012, 11:39 ?. :

Смърта прилича на Кейси Джоунс от TMNT!

http://media.comicvine.com/uploads/2/24751/435362 -293306_38122_casey_jones_large_super.jpg

801 мнения
профил »
Ajax fen каза на 17.08.2012, 12:42 ?. :

Първата ми харесва доста повече... ама доста!Darksiders 1 за мен е перфектната игра и сигурно заради това не мога да обикна двойката.Попаднах и на няколко бъгове на двойката.Не е така завладяваща и полирана като първата игра!

Чакам STRIFE!

5 мнения
профил »
kev1n каза на 17.08.2012, 12:53 ?. :

Абсолютно съм съгласен с теб.Първата игра ми допада повече като геимплей и графиката и е на доста по добро ниво.Не мога да преглътна факта че игра очаквана като Darksiders 2 я оставят с low res textutres.Играта има много добър арт загрозен от слаба графика.Дори версиите на играта за Xbox и PS3 имат по-добра графика.

90 мнения
профил »
Slackers каза на 18.08.2012, 07:01 ?. :

Еми тя предимно е за конзола ПЦ версията е много шлякане за да усетиш играта конзолно тогава коментирай.Да осрали са ПЦ версията но конзолната е все така добра.

707 мнения
профил »
sturba каза на 17.08.2012, 12:55 ?. :

@Ajax fen и @kev1n +5000

Не ме грабна тази. Бях запланувал да я купя, но реших да взема Sleeping Dogs, а тая на някоя разпродажба след няколко години. Първата част ме завладя на 1-вата минута, а тази някакси не успя. Не знам защо, но изобщо не е това, което очаквах. Е все пак ще си я врътна.

193 мнения
профил »
Rostik79 каза на 17.08.2012, 14:20 ?. :

Смърт много прилича с тази маска на някой излязъл от Кеч-мания. А и приликата с Кейси Джоунс от Костенурките нинджа наистина е много силна!

250 мнения
профил »
Little_Nicky каза на 17.08.2012, 14:46 ?. :

Разиел. Наистина :)

173 мнения
профил »
Delian каза на 17.08.2012, 15:27 ?. :
Редактиран на 17.08.2012, 15:28 ?.

БРАВО ЗА РЕВЮТО!!!
Но само да попитам ползвам СКИДРОУ и имам един проблем не ми излиза стори куеста смисъл жълтата точка на мапа.Тъкмо минах The Guardian,от там нататък не ми излиза тази жълта точка!АКО НЯКОЙ Е ОПРАВИЛ ПРОБЛЕМА ДА МИ ПИШЕ НА СКАЙП
Dido_Dechev10 :)

242 мнения
профил »
Труповоз каза на 17.08.2012, 15:42 ?. :

Какъв спринт бутон ви гони, авторе...?

90 мнения
профил »
Slackers каза на 18.08.2012, 06:59 ?. :

Sorry за спама но това като го прочетох се насрах от смях....мани мани тези са вече на сериозни наркотици...още малко ще нашляпат минуси защо няма мулти, защо коня не хвърчи и такива още простотии....

318 мнения
профил »
Владо Тодоров каза на 18.08.2012, 07:41 ?. :

Slackers, ползвай тоалетна хартия. При толкова огромна игра, с толкова часове геймплей, възможността за бързо придвижване пеша (извън коня) из подземията, е наистина наложителна и отсъствието й е странно. Разбира се, това си е мое мнение и не си длъжен да се съгласяваш.

242 мнения
профил »
Труповоз каза на 18.08.2012, 14:33 ?. :

Аз не намерих момент, в който да трябва да тичам повече от минута, без да се налага да спра за ковчег, за пъзел или за битка. Според мен спринт е ненужна функция.

526 мнения
профил »
shpekovsalam каза на 17.08.2012, 19:05 ?. :
Редактиран на 17.08.2012, 19:06 ?.

Много добра! Вярно, че са малко видео настройките, но аз и без това не ги ползвам! Вместо бутон Sprint спамя Alt като луд! :D Само едно-едничко нещо не ме кефи..... ПЪЗЕЛИТЕ! OK съм с това да има такива, но това направоооо.... изстисква живота от мен! То 90% от играта са само пъзели, пъзели, пъзели..... НАПРАВО МЕ ВЛУДЯВА! За мен това е ужасТно скучно! Иначе всичко друго в играт е на шест! Саундтраковете са супер, бойната система е много добра, RPG елементите са направени добре и определено задминава първата част!

951 мнения
профил »
Moon_Burn каза на 17.08.2012, 19:14 ?. :

Жалко. Перфектната игра, с най- осраната РС версия ЕВЪР. Ше ти се не види калпавия порт, и джойстици из менюто, центрираща се камера и липса на настройки. Като кажат от THQ, че ще има РС версия- НЕКА ДА ИМА ТАКАВА, не лайнян порт. Всичко тва убива удоволствието в зародиш. Така я чаках тая игрица, а се оказа гола вода и кал по врато.

715 мнения
профил »
Sonic The Hedgehog каза на 17.08.2012, 20:35 ?. :

Сигурно не си играл Sonic Generations на компа...

951 мнения
профил »
Moon_Burn каза на 18.08.2012, 03:52 ?. :

Не съм, брат. Не знам дали е сходно, ама тая игра ме rage-на здраво. Добре си излях гнева тука, че то едно ли калпаво нещо има само.... :(

29 мнения
профил »
bulLshi7 каза на 17.08.2012, 21:56 ?. :

Абе с кое копче на клавиатурата се махат порталите дето ги пускаш с воидуолкъра? При пс3 копчето е L2, но кой му е еквивалента на PC версията?

51 мнения
профил »
Assassino каза на 17.08.2012, 22:04 ?. :

Shift

19 мнения
профил »
SmeX каза на 18.08.2012, 04:12 ?. :

Играта е много добра и зарибяваща, но имам жестоки забележки към нея. Има някой доста дразнещи бъгове и за този красив арт и дизайн ме е яд, че графиката е толкова зле.

3 мнения
профил »
typaci каза на 18.08.2012, 05:57 ?. :

Играх 3 часа и след това я изтрих.Не знам номе грабна пък уж е игра от 3 лице и екшън.Най много харесвам такива игри но тази не ме грабна.

90 мнения
профил »
Slackers каза на 18.08.2012, 06:54 ?. :
Редактиран на 18.08.2012, 06:56 ?.

Играта е за конзола ПЦ версията е безбожно дървена....Имам първата част и мога да кажа, че графиката е в пъти по-добра от ПЦ версията.Поиграх до 6 левъл и по-добре да си я изчакам на конзолата ми.ПЦ версията разваля кефа от играта така, че ще поспориме кое е дървено и кое не.

388 мнения
профил »
velikana каза на 18.08.2012, 07:50 ?. :

Страхотна е , 5 пъти по-добра от първата. Единствения и проблем е, че няма настройки за PC.

506 мнения
профил »
Azriel каза на 18.08.2012, 08:57 ?. :

Играта е добра.Като цяло обаче проблемите от първата са си останали, а vigil са мега некадърни плагиати.Камерата е супер зле,а Смърт явно е ходил на уроци по оцеляване при Принца.Дори настройките на бутоните не са в опшъна.
Иначе историята е интересна.

29 мнения
профил »
bulLshi7 каза на 18.08.2012, 10:04 ?. :

Има настройки на бутоните като натиснеш О и дадеш на последното меню.

664 мнения
профил »
John-117 каза на 18.08.2012, 11:06 ?. :

"vigil са мега некадърни плагиати."
Мдам. Едно е да крадеш идеи, съвсем друго е да крадеш идеи и да им сереш отгоре.

144 мнения
профил »
z1pp0o каза на 18.08.2012, 15:51 ?. :

Играта е повече от епична,но аз да си попитам как по дяволите да си взема някакъв хубав и с добър статс армор ?Колкото честове съм отворил все някакви зелени тъпотии а вендорите просто не ми се коментира цената..

506 мнения
профил »
Azriel каза на 18.08.2012, 16:59 ?. :
Редактиран на 18.08.2012, 17:01 ?.

Земаш сета за пети лвл от оная статуя с формата на дракон и си готов.Сета е легендари така че ще ти свърши работа, а и те хилва .

144 мнения
профил »
z1pp0o каза на 19.08.2012, 05:57 ?. :

Е добре бе човек ти представяш ли си с тоя счупен сет да държа до 15 левел ?В момента съм на босът Басилиус ли какъвто е там сигурно 5-6 пъти рескам и не мога да го мина и не мога с тоя счупен сет..От където и да отвора ковчег се слабо..Много тъпа работа..

242 мнения
профил »
Труповоз каза на 19.08.2012, 12:36 ?. :

Пробвал ли си рандъм предметите на Вългрим?

144 мнения
профил »
z1pp0o каза на 19.08.2012, 13:24 ?. :

Ем то вече вулгрим си отиде така да се каже..Гледам 1 walkthroughs в тубата когато вече съм на краен предел на някой пъзъл и гледам още 2 части има и файнал бос..Така че (: Скоро явно ще се бия със Самаел-ски.

1978 мнения
профил »
DragonSlayer каза на 18.08.2012, 23:00 ?. :

Абе, не знам, не открих нищо в тази игра, която да ме накара да я пусна наново след 35-40 мин. игра.

19 мнения
профил »
SmeX каза на 19.08.2012, 02:43 ?. :

Продължавам да съм зарибен, което е невероятно. Тези RPG елементи правят играта много по-зарибяваща. Тази поредица ще стане култова.

1978 мнения
профил »
DragonSlayer каза на 19.08.2012, 07:24 ?. :

Извинявай, не искам да звуча заядливо, но какви рпг елементи - инвентар и плячка с различни статистики и цветове? Аз наистина не я играх достатъчно, едва ли повече от 40 мин., но и през ум не ми е минало, че има някакви ролеви елементи. Нещо съм пропуснал, ще трябва да я прегледам отново.

116 мнения
профил »
MARiNZ0 каза на 19.08.2012, 11:26 ?. :

Има дигане на нива, skill tree, main и side quests, както и наченки на диалогово дърво. Which is fine and all, ама точно тая поредица не мисля, че имаше нужда от подобни неща. Единицата и без това си беше достатъчно омешана с елементи от някои класически заглавия и не успя да изпъкне в нито един от тях. С добавянето на "RPG" само дето са направили още по-голяма каша. Трябваше да се насочат към подобряване на бойната система и платформинга, които макар и по-добри от преди все още са далеч от нивото на "големите в жанра". Силата на поредицата е в сетинга, а геймплея все още е остро meh...

1978 мнения
профил »
DragonSlayer каза на 19.08.2012, 14:03 ?. :

Абе, видях аз скилове, нива, сетове и разни подобни, но до рпг не успях да го докарам. Все едно да нахвърлям на една купчина гуми, части от купе, двигател и седалки и да си представям, че е кола.

Пак казвам, това няма отношение към качествата на играта, защото нито съм я играл достатъчно, нито е моят жанр, за да казвам добра ли е или не.

@Мастър, перфектни игри няма, но има такива, които издигат един или повече елементи от геймплея на такива висоти, че компенсира/т всички останали недостатъци. Което е всичко, което един геймър може да очаква. :)

157 мнения
профил »
blackmaster каза на 19.08.2012, 11:25 ?. :

Играта си е трепач. Не е перфектна, но възможно най-малоумното нещо, което може да иска един геймър е перфектна игра, защото просто такава няма.
Слайер за 40 минути едва минаваш crowfather. Играта е около 20-30 часа, като аз съм на 32ят и още имам да играя поне 4,5, да не говорим за Крусибъл и soul arbitar maze

103 мнения
профил »
suiiuris каза на 19.08.2012, 12:09 ?. :

Продължавам да чета оплаквания че Vigil били крали от Diablo или Prince of Persia и не мога да повярвам как могат да не разбират, че няма нищо лошо в това. Тъпо е да направиш клонинг на диабло (тя сама по себе си играта е достатъчно скучна), на принца също, но сместа от двете, която са направили от Vigil всъщност е страшно забавна, може би дори по забавна от първообразите.

1 мнения
профил »
Enemybg каза на 19.08.2012, 15:53 ?. :

Диабло скучна ...? Ти въобще играл ли си Диабло 3 ?

1978 мнения
профил »
DragonSlayer каза на 19.08.2012, 16:41 ?. :

@Вражебг, не дърпай котето за опашката :)

748 мнения
профил »
rosniak каза на 19.08.2012, 16:43 ?. :

Точно Diablo 3......

103 мнения
профил »
suiiuris каза на 19.08.2012, 19:56 ?. :

Ми клик фест си е, на мен ми е скучна.

242 мнения
профил »
Труповоз каза на 19.08.2012, 20:06 ?. :

Това, че е клик фест нищо не значи. Сакред също беше сликфест.

748 мнения
профил »
rosniak каза на 19.08.2012, 16:43 ?. :

Като цяло ми хареса играта- не е зле. Смърт е доста по-гъвкав, по-подвижен от Война. Битките са малко по-динамични, Жътварската форма (:D) радва на макс. Бос- битките са направени страхотно. Историята ме грабна от самото начало- страхотна (а и имаше и няколко обрата, които аз поне не бях очаквал). Музикалното оформление на играта е НЕВЕРОЯТНО, направо бих казал ОТЛИЧНО. Графиката е леко подобрена от тази на 1вата част. Няколкото свята са направени страхотни, дървото с уменията също ми хареса, различни второстепенни оръжия (чукове, брадви и онези като ками, които са свързани с ръцете), това че конят ти е достъпен от начало на играта също е голям плюс.А тези обладани оръжия и предмети са много добра хрумка. Краят ме остави малко в недоумение, но предполагам че в 3та и 4та част ще се до разкриват някой работи.
Минуси- повтарящи се брони- всичко има 2 или 3 брони за цялата игра които се въртят с по-добри статистики. Малко опции за промяна на графиката, забутани на майната си бутоните за контрол и атаките. Нямаш никаква легендарна броня както в играта с Война.

157 мнения
профил »
blackmaster каза на 19.08.2012, 17:31 ?. :

Аз чух, че след като минеш Крусибъла ти дава някакъв мощен сет, но дали е abyssal или нещо друго не мога да кажа.
За графиката не мога да кажа, че е подобрена, но арта е толкова готин, че въобще не ми пука.
Бос битките нещо не ме накефиха толкова обаче. Наистина изглеждат епични, но са доста по-елементарни в сравнение с 1вата. Трябва да видя на nightmare трудност как е, но общо взето всичко опира до правилният тайминг, а ако си по-висок левел от боса с possesed weapon на макс, тогава му късаш задника. Самаел го убих без да ползвам елексир за хелт . А с ноктите от големият паяк, които ти пълнят хелта, може просто да седиш и да се налагаш с някой, докато го убиеш, без почти да си играеш да доджваш.
Като цяло това и липсата на епичните диалози от 1вата игра са ми забележките. Не,че и тук няма такива, но разговорите със Самаел от първият ДС съм си ги въртял десетки пъти от тубата

748 мнения
профил »
rosniak каза на 19.08.2012, 18:44 ?. :
Редактиран на 19.08.2012, 18:45 ?.

И аз така четох, но не съм се занимавал с Крусибъла (все още имам лоши спомени от последната игра, която ползваше нещо кръстено така). Иначе за бос битките съм съгласен- макар че тази с Пазача при земите на ковачите си беше на ниво (лично мнение).

526 мнения
профил »
shpekovsalam каза на 20.08.2012, 16:13 ?. :

Abyssal Armor e обаче трябва да минеш The Crucible, и да събереш Книгите на Мъртвите(за тези, които събираме страници и ги даваме на Vulgrim za ключове за разни гробници)! Аз поне нямам време да се занимавам с това!

20 мнения
профил »
REGdestRoy каза на 19.08.2012, 17:47 ?. :

3...3...3...3...3...3. Побърках се с това три. Намери три stones of the dead, три hearthstones, три lords of the dead и т.н.

144 мнения
профил »
z1pp0o каза на 19.08.2012, 19:17 ?. :

Някой да разясни,моля.Превъртях играта(можеха да усложнят последният бос,защото честно казано The guardian беше повече на ниво)и нали пуснах си ню гейм+ и си почнах отначало макари мобовете да са си на моя левъл + - И краят нещо не ми е ясен? Darksiders III ?

242 мнения
профил »
Труповоз каза на 19.08.2012, 20:08 ?. :

Още откакто разкриха плота на 2-ката преди година, много ясно се знаеше, че ще има 3-ка.

2206 мнения
профил »
iddqd каза на 19.08.2012, 22:46 ?. :

Абе аз като пуснах еидница и видях ква е яка ми стана ясно, че ще има поне 2 3 проължения. Нещо като нов соулривър.

157 мнения
профил »
blackmaster каза на 20.08.2012, 01:22 ?. :
Редактиран на 20.08.2012, 01:23 ?.

Определено, че с край като на първият ДС, трябва да очакваме поне още едно продължение, но аз лично, мисля че ще има и повече, като се надявам Виджил да си вземат поука от грешките си и да осъвършенсват следващите.

Иначе Гуардинът наистина си беше доста готин бос и се искаше нещо различно от кълцане. Минибосът Каркинос, за който се говори така, сякаш е самият дявол, също беше интересен

748 мнения
профил »
rosniak каза на 20.08.2012, 11:36 ?. :

Обаждат ми се от o***е преди малко. За потвърждение на поръчката." Да утре ще съм свободен за да получа копието." От другата страна чувам само- "Имаме едно свободно Ce- искате ли да заменим вашето обикновено издание с CE". Миналият път останах разочарован че не съм взел CE-то, така че отговора този път гласеше "ДА, сменяйте."

526 мнения
профил »
shpekovsalam каза на 20.08.2012, 16:17 ?. :

Врътнах я преди малко! Краят не ми е ясен и не разбрах кой, какво, защо!!? Все пак, играта е яка и си заслужава игрането! Аз обаче нямам намерение да я преигравам, че ми се стори ужасно дълга! :X Мисля, че към 30 часа съм я играл, което е направооо... :X! Давам и 5,3/6!

748 мнения
профил »
rosniak каза на 20.08.2012, 16:41 ?. :

Ще има 3та част- това е сигурно.

242 мнения
профил »
Труповоз каза на 20.08.2012, 17:43 ?. :

Е какво не е ясно за края? Аз разбрах какво ще стане още от момента в който шотнаха талисмата в циците на Детх.

1 мнения
профил »
Stan_9 каза на 22.08.2012, 16:18 ?. :

Велика игра!! Една от любимите ми!

969 мнения
профил »
Serious Sam каза на 25.08.2012, 05:41 ?. :

Боли ма фара...

1336 мнения
профил »
sollider каза на 28.09.2012, 09:22 ?. :

Избивай си комплексите другаде.

4 мнения
профил »
Horsman каза на 01.09.2012, 19:25 ?. :

Velika igraa brawu

1 мнения
профил »
dust каза на 06.09.2012, 09:03 ?. :

може ли помощ
прекалено много намалих резолюцията на играта и не иска да ми тръгва :( как мога да оправя резолюцията без да съм в играта ?

24 мнения
профил »
(CRAZY)ness каза на 15.09.2012, 20:30 ?. :

Играта е като котка и тоя Смъртта е бати ненормалния нинжастис.

1336 мнения
профил »
sollider каза на 28.09.2012, 09:00 ?. :

Превъртях играта вчера за 14 часа и 30 минути. По тия сметки Darksiders 2 излезе по-кратка и от единицата (поне в основния куест). А и като съм играл не съм си давал зор, на места даже съм се въртял по 20-30 минути, докато разбера какво трябва да правя на някои пъзели. Ако се изиграе повторно може би ще се мине за 11-12 часа. Ending-a оставя впечатление, че Vigil Games замислят продължение на поредицата, ако е така, ще се чака.

1 мнения
профил »
Велизар каза на 09.03.2015, 16:46 ?. :

А като се отворят порталите,кой бутон беше за по-силно излизане от него?
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Darksiders 2

Превю:
Да си в ролята на Смъртта никога не е било толкова забавна - играта на Vigil Games има всички шансове да стане един от най-горещите хитове на това лято.

новини:
Nordic Games обяви сериозните си намерения за трета част от хак-енд-слаш поредицата, чиито права компанията вече държи.
Nordic Games обяви РС версията на Darksiders II Deathinitive Edition и тя съвсем няма да се забави.
Това обаче ще стане известно време след конзолната премиера, казва студиото Gunfire Games, което се труди над преработената версия.
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Watch_Dogs - видео ревю 149
Star Wars: The Force Unleashed II 125
Tomb Raider 103
The First Templar 91
Assassin's Creed: Revelations 90
Assassin's Creed 2 81
Grand Theft Auto V - Втори поглед 80
Prince of Persia: The Forgotten Sands 80
Assassin's Creed III 80
Dark Souls: Prepare to Die Edition 74