facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Dark Void
Ревю | 26.01.2010 | автор: Иво Цеков


оценка:
Производител:
Airtight Games
Издател:
Capcom
Жанр:
Екшън от трето лице
Платформа:
PC
сайт на играта »
Цена:
69.95 лв.
купи играта »

плюсове

Летателният елемент е интересен

минуси

Слаби престрелки

Недовършена история

Монотонен геймплей

Провалът на Bionic Commando не обезкуражи Capcom и компанията се довери отново на западно студио, което да работи по нейна игра. Този път това е новосформираното Airtight Games, чието ядро се състои от хората, създали преди години класиката Crimson Skies: High Road to Revenge. Знаейки това, трябва да очакваме порядъчна доза въздушни битки. Въпреки тях обаче останалата част от играта е меко казано посредствена.

Съчинено оттук-оттам

Историята в Dark Void започва над прочутия Бермудски триъгълник, където товарният пилот Уил и приятелката му Ава катастрофират. Уил се озовава в паралелна вселена. Там хората са изчезващ вид и водят непрекъсната борба с тайнствена извънземна раса. Сюжетът на играта има наченки на оригиналност, но лошото му изпълнение го превръща в бързо забравящ се елемент. На всичкото отгоре краят не е задоволителен и сякаш оставя място за продължение – нещо, което обаче изглежда все по-малко вероятно, предвид очакваното слабо представяне на продукта. Брат Пит пък може да преосмисли идеята си да продуцира и участва във филм по Dark Void.

Битки в различни измерения

Обещанието за динамични екшън сцени на земята и във въздуха ни кара да простим слабия сюжет и да се обърнем с надежда към самия геймплей. Действително играта се развива и в двете измерения, но през по-голямата част е скучно и невдъхновяващо. Dark Void използва система за прикритие, която изглежда изкопирана от тази в Gears of War, но битките са може би най-слабото място в цялата концепция. Враговете ви са безмозъчни извънземни, които са лишени от всякакъв смислен дизайн, поради което непрекъснато имате усещането, че стреляте по един и същ противник. Стрелбата е супер нереалистична и прилича повече на аркадна електронна игра, отколкото на голямо заглавие от 21. век. Парадоксално е, че най-използваният елемент от битките обаче изобщо не са самите оръжия, а възможността да премахвате противниците от непосредствено разстояние. Ако се доближите до някого, може да наситнете клавиша Е и Уил ще го обезоръжи или убие по начин, подобен на този в Rogue Warrior. Тъй като престрелките в повечето случаи са адски скучни, мнозина от вас няма да устоят на изкушението и вместо да стрелят с часове по някое извънземно, просто ще се затичат към него и ще го отстранят така.

Вертикалният елемент в битките включва изкачване, спускане или просто висене от скали, ръбове и стени, но скоро се превръща в монотонно изживяване, най-малкото защото сраженията тук са също толкова слаби.  

Лети, лети...

Малко след началото на играта ще се сдобиете със заветната реактивна раница, която ви позволява да летите. Летателният елемент е по-нетрадиционен и може би по-интересен, особено след като схванете как да управлявате героя си, което може да отнеме известно време. Всъщност въздушните битки могат да бъдат порядъчно интригуващи, защото отварят ново пространство. Лошото е, че движението и прицелването изискват максимално усилие и съсредоточаване.

Играта се присъединява към дългия списък заглавия, ползващи енджина Unreal, без да е нито най-красивата, нито най-грозната от тях. Главният герой пък се озвучава от Нолън Норт, когото познаваме от поредици като Assassin’s Creed и Uncharted. Извън това Dark Void използва технологията PhysX на nVidia, но това не спасява положението.

Рекламирана като екшън, който се развива както на земята, така и във въздуха, Dark Void зловещо прилича на друга подобна игра – Damnation. За съжаление съдбата й е също толкова нерадостна, колкото и на продукта на Blue Omega. Освен ако не сте крайни ентусиасти, най-добре ще е да потиснете желанието си за летене и да останете стъпили здраво на земята с някоя друга и далеч по-качествена игра. 

 
системни изисквания
OS: Win XP/Vista; CPU: Intel 2.4Ghz или AMD 2.0 GHz; 1 GB RAM; Video: GeForce 7900 или Radeon HD 3850
напиши коментар
 

250 мнения
профил »
Little_Nicky каза на 27.01.2010, 16:39 ?. :

Напълно съм съгласен... нескромно мога да кажа че я превъртях и съм потресен от посредствеността на това заглавие което имаше в себе си особено много потенциал. ПРОТИВНО еднотипен геймплей, досадно скучни битки... а хвърченето го овладях чак когато вече бях напълно отегчен и ми беше все едно. липсата на адекватни места за сейв определено е мега дразнеща а малоумния изкуствен интелект с хипер стойностни проблясъци на точност направо влудява понякога... another one bites the dust.

PS: DUKE NUKEM NEVER DIES ! :D

370 мнения
профил »
des каза на 27.01.2010, 16:39 ?. :

Това стана малко като Терминатора и Демнейшън. Как може такова нещо не мога да разбера...баси. Аз таман се надявах преди Мас Ефект 2 да врътна някой 3дПС, ама май няма да ми се отдаде

296 мнения
профил »
TheOnlyHero каза на 27.01.2010, 17:32 ?. :

На мен лично ми допадна тази игра , Вярно без джойстик е трудно, но имаш ли го си е кеф да се играе . Има какво да се желае още от играта , но си е поносима.

570 мнения
профил »
dr_gilotin каза на 27.01.2010, 18:07 ?. :

Геймката не е лоша ама трябва да играеш МАХ по 1 час на ден да не ти стане скучна, защото освен да биеш малоумни роботи с малоумни оръжия не правиш друго, пък все пак е Shooter. За обиване на време на мен ми хареса.
Според мен поредната "ей-така направена игрица" - от нямане накъде...

71 мнения
профил »
Simo0o0 каза на 27.01.2010, 21:55 ?. :

Хаха! Към системните изисквания можете спокойно да сложите джойстик. Ужасно досадно управление има играта според мен. Още от първия ден на първоначалния трейлър се запалих по земя-въздух концепцията на играта. За жалост добрата история и някои свежи идеи биват помрачени от малкото, но досадни бъгове на моменти и монотонносттса ( така ли се пише !? ) на нивета.

15 мнения
профил »
Wanted каза на 28.01.2010, 08:45 ?. :
Редактиран на 02.02.2010, 23:21 ?.

Аз лично давам на играта 4. Мен ми допадна и си я изиграх с интерес. Съгласен съм че kрая е слаб, но престреклите и геймплея не са ниkаk лоши. kато цяло не е kой знае kаkво но има добри моменти!!

560 мнения
профил »
dogma каза на 28.01.2010, 12:10 ?. :

Съгласен съм с автора, слаба е играта. Жалко за Airtight, защото им гледах едно интервю и говореха с много ентусиазъм и очаквания за нея. Но явно не става само с това!

247 мнения
профил »
TheStudge каза на 29.01.2010, 07:32 ?. :

Много слаба игра , очаквах много повече .

68 мнения
профил »
A.C.A.B каза на 29.01.2010, 09:02 ?. :
Редактиран на 30.01.2010, 11:14 ?.

според мен играта не е шедъовър, нито е някоя игра която ще запомня, просто става за губене на време. Според мен е добра. 6/10 според мен

17 мнения
профил »
Mf_sith каза на 02.02.2010, 22:39 ?. :

играта е много зле очаквах наистина много повече от нея ...

47 мнения
профил »
kycito каза на 05.02.2010, 22:01 ?. :

Много зле!Как може изобщо да се правят такива смотани игри. :-|

1715 мнения
профил »
Danivanov каза на 13.02.2010, 00:10 ?. :

Пълна скръб :( ЕГАТИ КОНЗОЛНИЯ БОКЛУК
Страхотен пример за това как един некадърен производител може да изхаби добрият сюжет и замисъл като цяло.
ЖАЛКО, МНОГО ЖАЛКО

342 мнения
профил »
nero9333 каза на 03.04.2010, 07:27 ?. :

и накрая ревете и питате ,, Ще я има ли за пц "

247 мнения
профил »
ivaillo.asenov каза на 18.12.2010, 11:04 ?. :
Редактиран на 18.12.2010, 11:05 ?.

Честно казано препоръчвам ви "Casual" трудност, защото просто не си заслужава старание за тази игра
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Dark Void

новини:
Студио Airtight Games, известно още с играта си Crimson Skies, вече набира персонал за работа по ново заглавие, при това от най-голям калибър.
а бял свят още през следващата седмица и ще представлява 10 нива от аркадни мисии, които пресъздават основни моменти от оригиналната игра на Airtight Games.
Въпреки скорошното уверение от страна на Capcom и Airtight Games, че няма да видим демо на космическия екшън, то вече е факт и може да го свалите безплатно.
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Watch_Dogs - видео ревю 149
Star Wars: The Force Unleashed II 125
Tomb Raider 103
The First Templar 91
Assassin's Creed: Revelations 90
Darksiders 2 87
Assassin's Creed 2 81
Assassin's Creed III 80
Grand Theft Auto V - Втори поглед 80
Prince of Persia: The Forgotten Sands 80