facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Dark Souls
Превю | 01.06.2012 | автор: Иво Цеков


Производител:
From Software
Издател:
Namco Bandai
Жанр:
Ролева игра
Платформа:
PC
Излиза на:
24 август 2012 г.

сайт на играта »

С анонса на РС версията на Dark Souls компютърното братство най-сетне ще има възможност да се увери във всички онези твърдения за мазохистичната трудност на въпросното заглавие. РС портът дойде малко неочаквано, но очевидно Namco и From Software се вслушаха в масовите апели на геймърите в интернет, които призоваваха РС феновете да не бъдат пренебрегвани. Доколко това е най-правилният начин за "изпросването" на дадена игра е друг въпрос, но важното е, че демокрацията възтуржествува и привържениците на мишката и клавиатурата ще направят своите първи крачки в света на Dark Souls: Prepare to Die Edition. Ние пък бързаме да обобщим всичко, което знаем за предстоящото издание на този етап.

Историята

Prepare to Die Edition Е директен порт на конзолната версия, но ще зарадва феновете с малко допълнително съдържание. Според продуцента на играта Хидетака Миязаки, като бонус ще получим 3 нови карти и 4 нови боса (първоначално се знаеше само за два такива, така че не е изключено нещата да се променят пак в движение). На новите карти ще бъдат разгърнати няколко допълнително сюжетни линии, ще се срещнем с още няколко NPC-та, кактo и ще можем да попълним инвентара си с допълнителна екипировка.

Допълнителната история в Prepare to Die Edition се върти около тъмния рицар Atorias. Името му е познато на онези, които са играли конзолната версия, но този път From Software ще го изправи за пръв път лице в лице с играчите.

Спецификации и графика

Ако очаквате да се насладите на максимално високи детайли на мощното си РС, ще останете разочаровани. Dark Souls: Prepare to Die Edition е директен конзолен порт и създателите му не предвиждат никакви графични подобрения. Според Миязаки няма да видим никакви визуални разлики между РС и PS3 версията например. Освен това той е категоричен, че играта просто няма да върви с 60 кадъра в секунда.

Това определено не е добра новина, тъй като Dark Souls ползва мултиплатформения PhyreEngine енджин, който очевидно няма да получи подобрения спрямо оригиналната конзолна версия. Според наблюдатели Demon's Souls за PS3 изглежда по-добре, отколкото продължението в мултиплатформения си формат.

Що се отнася до минималните системни изисквания, на които машината ви трябва да отговаря, според продуцента на играта те ще станат ясни в близко бъдеще.

Управление

Създателите на играта категорично препоръчват на РС геймърите да се снабдят със съвместим геймпад, който ще им позволи да контролират максимално добре героя си. Мишката и клавиатурата, разбира се, са поддържани, но очевидно конзолният порт няма да положи специални изисквания, за да направи играта с тях по-лесна. Това донякъде напомня на скорошното изказване на Ubisoft, че РС версията на Assassin's Creed 3 задължително трябва да се играе с геймпад.

Онлайн игра

Една от силните черти на Dark Souls бе възможността да споделите приключението си както с приятели, така и с напълно непознати играчи през PSN и XBLA. Засега изглежда, че РС версията на играта ще ползва Games for Windows Live, а не популярната платформа Steam. Оказва се, че Namco Bandai е поискала това от студиото From Software, а причината е, че съществуват добре стабилни ХВОХ360 сървъри на играта, които ще се съчетаят по-лесно с GFWL.

Геймърите посрещнаха с бурно недоволство анонса, че Dark Souls ще поддържа GFWL и както става модно напоследък стартираха петиция за замяната на платформата със Steam.Опонентите на услугата на Microsoft я определят като "трудна за използване", "непопулярна" и "лесна за кракване от пиратите". В резултат Namco се пречупи и на 31 май обяви, че играта ще поддържа Steam.

Допълнения и модификации

За да стимулира продажбите на РС версията, From Software обяви, че възнамерява да добави PvP елемент в нея. Според Миязаки това няма да бъде "някаква огромна територия", а по-скоро нещо дребно, което да се възприема като бонус.

Що се отнася до модовете, продуцентът на играта потвърди, че Dark Souls за PC няма да поддържа допълнителни модификации в какъвто и да било вид.

Дата на излизане

Засега датата на европейската и американската версия на играта е твърдо закрепена - 24 август. Премиерата на РС версията за Япония все още не е ясна, но From Software Обещава подробности на по-късен етап. Друго нещо, което се знае обаче е, че конзолните геймъри, гласували най-напред доверие на играта, няма да получат възможност да опитат допълнителното съдържание, подготвяно от From Software. 

 
системни изисквания
-
напиши коментар
 

67 мнения
профил »
Жувотновъд каза на 02.06.2012, 14:22 ?. :
Редактиран на 02.06.2012, 14:23 ?.

В резултат Namco се пречупи и на 31 май обяви, че играта ще поддържа Steam.
.............

Това как го тълкувате вие бе, PC Mania-ци?
Играта ще се продава в Steam, както и 98% от излизащите в последните 2-3 години игри. Нужно ли е да се споменават изобщо такива дреболии.
Издателите просто е нямало как иначе да си измият ръцете, та са казали едно "Абе какво искате, играта ще се продава и в Steam"...

GFWL остава, няма графични опции, играта върви с 30 кадъра в секунда, контролът ще е ужасен, и цената ще е 49.99$/Euro най-вероятно.
Не, благодаря!

239 мнения
профил »
Труповоз каза на 02.06.2012, 15:19 ?. :

PVP-то си е голяма работа, не е сложено там само така, щото могат. Това си остава един от най-добрия начин за фармене на души и достатъчно предизвикателен. за да се хареса на килърите.

1124 мнения
профил »
vanmx каза на 02.06.2012, 16:03 ?. :
Редактиран на 02.06.2012, 16:05 ?.

Абе, последните седмици излязоха някои доста стойностни игри, като например Sniper Elite V2, а вие тука ми правите превю (!) на игра, която е излязла от преди сума ти му време :)

942 мнения
профил »
Радостин Стефанов каза на 02.06.2012, 17:08 ?. :
Редактиран на 02.06.2012, 17:09 ?.

Какъв Unreal 3 енджин ? откъде преписахте тази глупост хахахахаххахахах67 мнения
профил »
Жувотновъд каза на 02.06.2012, 18:40 ?. :

Хах, добре че го забеляза.
Играта ползва Phyre Engine.
PhyreEngine (also known as Phyre Engine) is a free to use, cross platform (PC, PSP, 360, PS Vita and PS3) game engine from Sony Computer Entertainment.

562 мнения
профил »
ivo tsekov каза на 02.06.2012, 18:57 ?. :

@Радостин Стефанов и @Magicka

Благодаря за забележката, играта наистина ползва Phyre Engine, но е факт, че РС версията на Dark Souls няма да се отличава с никакви визуални подобрения спрямо конзолния вариант. Това бе потвърдено от Хидетака Миязаки, според когото графиката няма да бъде подобрена спрямо възможностите на най-добрите РС конфигурации.

Междувременно ичменно вчера стана ясно, че допълнителното съдържание, което ще се появи в Prepaer to Die версията на играта за РС все пак ще бъде достъпно и за конзолните геймъри. Според Namco то ще се предлага под формата на DLC съответно срещу 14.99 долара и 1200 MS points. Лошата новина е, че за разлика от РС версията, конзолният пакет с новото съдържание се очаква някъде през зимата.

942 мнения
профил »
Радостин Стефанов каза на 02.06.2012, 18:59 ?. :
Редактиран на 02.06.2012, 19:01 ?.


Както казаха и вече е отдавна потвърдено - Версията ще се разпространява през Steam а САМО физическата версия с кутийка ще трябва да ползва GfWL67 мнения
профил »
Жувотновъд каза на 02.06.2012, 19:06 ?. :

Не съм съгласен, мисля че и двете версии ще ползват GFWL.
Дай линк, ако съм пропуснал нещо..

562 мнения
профил »
ivo tsekov каза на 02.06.2012, 20:09 ?. :

Относно Steam интеграцията на играта мога да предложа следния линк - http://www.vg247.com/2012/05/31/dark-souls-pc-com ing-to-steam-consoles-to-get-pc-content/

1978 мнения
профил »
DragonSlayer каза на 02.06.2012, 20:44 ?. :

Колкото повече чета за ПЦ порта на ДС, толкова повече губя интерес.
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Dark Souls

Превю:
Една игра, която може едновременно да те хвърли в тиха лудост и да накара да крещиш от радост или що е то "сървайвъл RPG" и има ли почва на вашия компютър.

новини:
From Software пусна ъпдейт в Steam, който позволява на играчите да "нахлуват" в играта на други, без значение къде се намират те.
Той обаче не е никак доволен от постижението и се готви да го подобри отново.
Ако обичате допълнителното предизвикателство и сте склонни към гейм мазохизъм, този мод може да ви допадне, а и да скъса нервите ви.
ОЩЕ ЗА ПОРЕДИЦАТА
Dark Souls: Prepare to Die Edition 74
Dark Souls II - видео ревю 72
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Diablo III 147
The Elder Scrolls V: Skyrim 141
Ревю в прогрес: Diablo III 135
Torchlight II 114
Dragon Age: Origins 102
Mass Effect 2 96
Darksiders 2 87
The Witcher 3: Wild Hunt 86
Mass Effect 3 82
The Witcher 2: Assassins of Kings 78