facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Dark Souls II - какво знаем за PC версията
Превю | 15.04.2013 | автор: Петър Йорданов


Производител:
From Software
Издател:
Namco Bandai Games
Жанр:
Екшън от трето лице, Ролева игра
Платформа:
PC
Излиза на:
2014 г.

сайт на играта »

През 2012 г. и собствениците на PC успяха да се пренесат в света на една от най-бруталните ролеви игри въобще. Каквото и да си говорим обаче, портът й бе отчайващ. Играта с мишка и клавиатура на практика бе невъзможна, курсорът не изчезваше от екрана, не се поддържаха резолюции, по-високи от 720p, използваше се Games For Windows Live и какво ли още не.

Е, за щастие поне в основата си Dark Souls бе същата изключително добра игра, която обича да наказва всеки, който дръзне да се занимае с нея. Това обаче определено не оправдава пренебрежителното отношение на компанията към PC феновете, които все пак откриха решение на почти всички проблеми буквално часове след премиерата.
Днес очакваме Dark Souls II. На фона на всичко това, имаме ли повод за притеснения относно PC версията? Вероятно не, поне ако се вярва на студиото. Според три източника в мрежата втората част ще върви с 60 кадъра в секунда, а не с 30, както Dark Souls: Prepare to Die Edition. Гейм директорът Юи Танимура пък вече заяви, че този път PC версията ще е приоритетна, най-малкото защото се разработва едновременно с конзолната, а не след нея, както бе с първата част.

Струва си също така да се отбележи, че на илюстрацията на кутията на играта, която се появи преди известно време, не се забелязва Games for Windows Live. Разбира се, това може и да се промени след време. А може и студиото да се е вслушало в оплакванията на играчите от тази платформа. Така или иначе в момента Namco все още на са потвърдили или отрекли дали ще използват GfWL.

Как стоят нещата с управлението?


На този етап никой нищо не е споменал относно това дали авторите ще акцентират върху играта с мишка и клавиатура. Ще се използва ли някаква система, която да елиминира онлайн чийтингът, който тормозеше първата част? Отново не се знае. Можем само да се надяваме, че From Software ще използва времето за разработка, с което разполага (играта ще излезе най-рано през 2014 г.) и ще поправи всички проблеми, характерни за Dark Souls: Prepare to Die Edition.

Онези от вас, които са играли на първата част, знаят колко предизвикателен, но в края на краищата - възнаграждаваш е нейният геймплей. Дали авторите няма да тушират нивото на трудност в желанието си да достигнат още по-голям кръг от геймъри? Нека не забравяме, че от Dark Souls са продадени 2.4 млн. копия. Това е голям кръг от геймъри, които не се притесняват от високото ниво на трудност, така че From на практика нямат повод да го променят. Пък и Танимура вече заяви, че няма да има easy режим и че студиото иска да направи още една изключително предизвикателна игра (save системата ще остане същата).

От пуснатия наскоро трейлър става ясно, че From наистина нямат намерение да се отклоняват от изпитаната формула. От Dark Souls II лъха приятна доза познатост, примесена с периодични пътешествия сред пълен мрак. Поне на този етап притесненията са излишни. Просто трябва да имаме търпението да дочакаме премиерата й. 

напиши коментар
 

374 мнения
профил »
Blacck каза на 17.04.2013, 23:26 ?. :

Музиката от второто видео?!!?

261 мнения
профил »
bo6kata каза на 20.04.2013, 10:45 ?. :

http://www.youtube.com/watch?v=VVm8702Bqc U Това ли имаш предвид ?

1296 мнения
профил »
hyper' каза на 22.04.2013, 23:42 ?. :

Малко по-трудна да я направят, че някакъв тип от форума обясняваше как се превъртала за 4 часа, ма тва сигурно щото се е спирал да гледа пейзажите.

388 мнения
профил »
velikana каза на 23.04.2013, 11:29 ?. :

Как ще обяснява как се превъртява като никой не може да е играе защото е 20 % завършена...
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Dark Souls II - какво знаем за PC версията

Ревю:
Какво е Dark Souls II и заслужава ли си този път РС портът му? Ние останахме изненадани... но само донякъде!

Превю:
Един неочакван анонс и това какво точно се крие зад него - нов творчески екип начело на проекта, нов герой, нов свят и нов мултиплейър.

новини:
Очаква ни по-скромна откъм интересни игри седмица, в която се отличава единствено Dark Souls II: Scholar of the First Sin.
Позакъснелият РС порт на Metal Gear Solid: Ground Zeroes дебютира силно и се нареди на второто място по данни на Valve.
Dark Souls 2: Scholar of the First Sin излиза на 7 април 2015 г. за PC, PS3, PS4, XBOX360 и XBOX One.
ОЩЕ ЗА ПОРЕДИЦАТА
Dark Souls: Prepare to Die Edition 74
Dark Souls II - видео ревю 72
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Watch_Dogs - видео ревю 149
Star Wars: The Force Unleashed II 125
Tomb Raider 103
The First Templar 91
Assassin's Creed: Revelations 90
Darksiders 2 87
Assassin's Creed 2 81
Assassin's Creed III 80
Prince of Persia: The Forgotten Sands 80
Grand Theft Auto V - Втори поглед 80