facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Dangerous Waters
Ревю | 03.03.2005 | автор: Сергей Ганчев


оценка:
Производител:
Издател:
Sonalysts Combat Simulations
Жанр:
Симулатор
Платформа:
PC
сайт на играта »

Малко по-напредналите армии, които щъкат из развитите части на нашата планета, са стигнали до един простичък извод: компютърните симулации могат да спестят време, симпатично количество пари и дори човешки животи. От години някои военни джиткат на ултрареалистични игрици с възможно най-достоверни периферии, звуци и картинки. Е, нашият случай е точно такъв - фирма, работила по подобни проекти, е решила да атакува свободния пазар и да пусне геймка от рода за широката публика

Опасни води

както буквално се превежда името, е един относително мащабен и сложен боен морски симулатор. В играта могат да се управляват над десетина различни единици - подводни, надводни и въздушни. При това всяко от чудесата е представено на няколко нива. От една страна, геймърът може да цъка по определени бутончета от първо лице, а, от друга може, да контролира членовете на екипажа на съответния кораб, подводница или самолет. Допълнително в играта има и няколко екстри от рода на Microsoft Speech Recognition Engine, с които наша милост може да издава гласови команди и да следи действието от едно доста по-близко до реалния свят ниво.

Самите баталии, които са предложени в играта, са също крайно истински. Особеностите на оръжията, динамиката на единиците и т.н. са изчистени от всякакви фантасмагории, а комплектът от екстри включва: реалистични модели на плаване и полет, магнитни аномалии, достоверни сонарни образи и т.н. Единственото чудо, което има малко по-променлива същност и разчупва рамките, е скоростта, с която тече времето. При желание то може да се позабърза или забави.

По отношение на мисиите и кампаниите Dangerous Waters изобилстват от различни малки задачки, което теоретически би трябвало да прогони скуката за дълъг период от време. В играта е поместен и оригиналният редактор на мисии, с помощта на който всеки може да си състави доста разнообразни военно-морски преживявания.

Help

За съжаление в симулатора съществуват и няколко малки, но крайно неприятни пропуски. На първо място в цялото чудо отсъства хубав класически туториал, което в комбинация с високата сложност на геймплея означава поне половин час хаос и ровене в приложения обемист PDF-ски файл с инструкции. На второ - излъчването на играта е изключително сериозно, което, от своя страна, ще се хареса на сравнително малък кръг джиткащи индивиди. На трето - графиката на играта, ефектите и звуците не са нещо, което може да ви разлигави от щастие. Картинките на геймката не изобилстват от специални шукаритети, всичко е изчистено, подредено и леко стерилно. Положението при звука е подобно, писуканията не биха оставила никакви особено силни спомени.

Game Over

Ако трябва да бъда честен, бих казал, че настоящата геймка е изключително добре подредена, но в определена степен и твърде строга. Ако си падате по хубави реалистични ситуации и не ви дреме за способностите на последната ви видеокарта, то Dangerous Waters е точно за вас. Ако пък обичате малко по-динамично действие и шарении, пропуснете симулацията, едва ли тя ще ви остави щастливи и доволни. 

 
системни изисквания
Pentium 550 MHz, 128 MB RAM
напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Shift 2: Unleashed 124
Goat Simulator 50
Colin McRae: DiRT 2 44
The Sims 3 43
Tom Clancy's H.A.W.X 32
X3: Terran Conflict 19
Operation Flashpoint: Dragon Rising 18
Guitar Hero: World Tour 17
F1 2013 15
The Sims 4 15