facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Crysis 2
Ревю | 01.04.2011 | автор: Иво Цеков


оценка:
Производител:
Crytek
Издател:
Electronic Arts
Жанр:
Шутър
Платформа:
PC
сайт на играта »
Цена:
79.95
купи играта »

плюсове

Страхотен отворен дизайн на нивата

Отлично озвучение и ефекти

Нанокостюмът дава голямо разнообразие

Графика с марката CryENGINE

Солидна и дълга сингъл кампания

минуси

Историята можеше да е по-добре развита

Стелт елементът не винаги работи, главно заради проблемно AI

В светлината на двете игри подобно изказване звучи направо като светотатство, но на пръв поглед между Homefront и Crysis 2 има доста общи неща. И двете игри са от FPS жанра, финансирани са от големи компании и излизането им, което бе почти по едно и също време, бе съпроводено със солидна доза хайп. Освен това и двете разказват история, действието на която се развива в Америка. При това не съвременна Америка, а една Америка на близкото бъдеще (2027 в играта на Kaos и 2023 в тази на Crytek), където конфликтът се разразява по улиците, подземните паркинги и офис сградите. Е, инвазията в Homefront бе дело на тираничния севернокорейски лидер, докато американците в Crysis 2 имат малко по-различни противници, но принципът е същият.

Или почти

Там където Kaos Studios изпусна възможността да надгради интересната история с поне малко зарибяващ геймплей, Crytek удари в десетката. В основата си Crysis 2 прилича доста на оригинала, където главен елемент бе т.нар. Nanosuit – модифицирана екипировка, която позволява различни генетични подобрения на този, който я носи. В същото време продължението на играта пренася действието на друго място, развива една относително по-стегната история и предлага някои страхотни подобрения по геймплея.

След първоначалните почти идилични кадри, играта ни пренася в Ню Йорк, по чиито улици се води истинска война. Вие сте в ролята на войник, известен с името Алкатрас, който неочаквано се оказва новия собственик на нанокостюма. Връчва ви го Пророка (Prophet), познат ни от оригиналния Crysis, който, преди да умре, заклева Алкатрас да продължи делото му. Така в надпревара с времето Алкатрас трябва да се справи едновременно с наемниците на компанията Crynet и с новото извънземно нашествие. По отношение на сюжета обаче няма как да не отбележим, че щеше да е по-добре, ако Алкатрас имаше по-смислена роля или поне говореше, вместо да бъде разиграван из цял Ню Йорк като момче за всичко на всеки, който се докопа до честотата на предавателя в костюма му. Но какво да се прави, тежко е да носиш Nanosuit 2.0 – хората се редят на опашка, за да ти задават задачи, които само ти можеш да изпълниш.

Ceph, което е галено от цефалоподи, този път наподобяват повече на супервойници от бъдещето, отколкото на безформени извънземни, дошли от дълбините на космоса. Те са изключително бързи, маневрени и брутални, при все, че подобно на човешките врагове понякога един точен хедшот стига, за да ги елиминирате. Въпреки това доста вероятно е да се поизмъчите с извънземните, тъй като някои от тях се движат нереално бързо, покриват огромен периметър и е доста досадно да ги чакате да ви “кацнат” на мушката. Но затова пък удоволствието да поразите врага и да приберете необходимите за ъпгрейд на костюма ви материали от безжизненото му тяло е несравнимо.

Разбира се, геймплеят отново се гради върху познатия ви Nanosuit, чиято вече подобрена версия 2.0 дава повече свобода както на Алкатрас, така и на играчите, които го контролират. Всяка една от функциите му ви дава важно предимство в битките и единствено от вашия избор и подход зависи дали например ще използвате предимно бронята или невидимото "наметало", за да се справите с противниците. Работата с костюма става изключително интуитивно, като във всеки един момент може да превключите от една към друга функция. Менютата за екипиране на различни приставки на оръжията и за ъпгрейд на костюма са ориентирани към това да правите нужните ви промени или ъпгрейди без дори да паузирате играта. 

Свобода, а не свободия

Като създатели на игри с отворен свят като Far Cry и първия Crysis, момчетата от Crytek добре знаят как се прави подобен „отворен” шутър. В същото време обаче един от основните проблеми, които съпътстват подобни заглавия е опасността твърде лесно да паднеш в капана на отворения свят, да загубиш ориентир и мисиите, които уж изпълняваш да се размият. В крайна сметка и Far Cry, и  Crysis се развиваха на страхотни тихоокеански острови – кому е нужно да гони лошите, когато можеш просто да се заплеснеш някъде по брега и да се радваш на хубавата графика?!

Ето защо към Crysis 2 е подходено по по-различен начин. Дизайнът на нивата е уникален с това, че е в пъти по-нелинеен от 99 процента от другите шутъри, без в същото време да е напълно отворен, така че геймърите да губят чувство за ориентир и прогрес. Почти всички нива, в които действието се развива навън, се реализирани по страхотен начин, с много отворени пространства, с изненадващи преки пътища като подземни канали например, както и с десетки постройки и предмети, които може да използвате за прикритие. Всъщност почти през цялото време у играча се създава илюзия, че се движи в едва ли не напълно отворен свят, а същевременно постоянно сте наясно коя е следващата ви цел.

Подобен подход има две основни предимства. Първото е свързано с атмосферата на полуразрушения мегаполис и възможността да се потопите максимално в нея. Следите от разразилия се в града конфликт са навсякъде – катастрофирали коли, тлеещи пожари, порутени сгради, трупове по улиците. Като получавате свободата да се движите в доста по-широк периметър, отколкото обикновено имате във FPS игра, подсъзнателно ставате преки свидетели на ужасите, връхлетели Ню Йорк. Ефектно е и засилва излъчването на играта.

Другото предимство е свързано с геймплея

Почти парадоксално е, но въпреки че е сай-фай игра с извънземни и суперкостюми, Crysis 2 често изглежда много по-тактическа игра от всеки един съвременен военен шутър. Широките пространства позволяват да изберете начина си на игра, както и това как да подходите към почти всяка една ситуация. Разбира се, дълбоко в себе си Crysis 2 е шутър, който може да изиграете без да сваляте пръста си от бутона за стрелба. В това няма нищо лошо и на най-ниското ниво на трудност е съвсем реална опция.

Удоволствието обаче идва от секундите, прекарани в разузнаване и планиране на следващия ход. Всеки път, когато пред вас се разкрие някой по-мащабен пейзаж е препоръчително да спрете за секунда, да активирате визьора си и да разгледате внимателно позициите на враговете си. Хубаво е и да ги маркирате, така че те да са оградени с червен ореол за по-лесно разпознаване в битката. Може да набележите още места, подходящи за снайпер или такива за заобикаляне на врага.

След това може да прецените дали да подходите с гръм и трясък, под прикритието на „невидимото наметало” на костюма или с някаква комбинация от двете. Ако успеете да се промъкнете зад гърба на някой противник, може да изпълните stealth kill само с ножа си. Поради ограниченото време, през което може да използвате „невидимката”, не е възможно просто да преминете като на парад през вражеските редици и да ги изколите до крак. Вместо това трябва да се оглеждате, да планирате движението си до някое прикритие, където може да възстановите енергията на костюма и после отново да продължите напред.

Стелт елементът безспорно е страхотна идея, що се отнася до един сай-фай шутър. Ефектно е и забавно, но за съжаление не винаги работи. Разбира се, не очакваме Crysis 2 да прилича на Splinter Cell, но в името на истината трябва да отбележим, че понякога AI-то на враговете ви (най-вече хората) действа странно и противно на логиката или на вашите действия в играта. Не е болка за умиране, просто щеше да бъде наистина страхотно, ако и този елемент беше изпипан до край.

А, да, графиката

За добро или лошо оригиналната Crysis стана синоним на страхотна графика, затова един от най-важните въпроси, чиито отговор чакаха феновете бе как ще изглежда продължението, дали ще стопи видео картата ви или пък ще изцеди до последно фиксираната мощност на конзолите. За нас графиката е важен елемент от всяка игра и тъй като живеем във време на сериозен технологичен напредък е редно да изискваме висок визуален стандарт от всяка игра с претенции за пазарен хит. В същия момент визията на една игра не трябва да се абсолютизира, защото по този начин хората са склонни да пренебрегват други недостатъци, които имат отрицателно влияние върху цялостното изживяване.

За щастие Crysis 2 няма проблем в това отношение, както защото същинският геймплей е разнообразен и интересен, така и поради наистина високите графични постижения, реализирани с помощта на CryENGINE 3. Каквото и да говорим, виртуалните джунгли вече се поизтъркаха като място на развитие на действието в игрите. Освен това те не са среда, която предполага кой знае какво внимание към детайла. Наблегнете на зеленото, обсипете картата с палми и водни площи и в общи линии имате вашата красива джунгла. Градските условия, от друга страна, позволяват много по-мащабни картини и детайлно представяне на света. Точно такъв е случаят с Crysis 2, където Ню Йорк е изобразен като величествен гигант, паднал на колене. Звучи поетично, но ако спрете за миг и се загледате в гигантския товарен кораб, изхвърлен като детска играчка буквално върху едно от авенютата на града и обагрен в кървавочервените лъчи на слънцето, губещи се в облаците дим от пожарите, ще разберете, че играта наистина има атмосфера и особено излъчване.

Освен в графично отношение, Crysis 2 се представя отлично в още едно отношение – озвучаването. Един от композиторите на музиката към играта е носителят на „Оскар” и „Грами” Ханс Цимер, чиито произведения са звучали в хитове като „Последният самурай”, „Скалата”, „Цар Лъв” и поредицата „Карибски пирати”. За голяма геймърска гордост тук има и „българска следа” в лицето на младия композитор Борислав Славов, който работи рамо до рамо с прочутия си немски колега. В резултат музиката в играта звучи страхотно като на места може да чуете наистина епични оркестрални моменти. Звуковите ефекти също са много добри и донякъде напомнят тези на Medal of Honor.

Този път няма изненада

Само седмица, след като целокупната геймърска общност бе принудена да преглътне горчивината около премиерата на Homefront, се оказа, че лекарството е дебнело буквално зад ъгъла. Въпреки че хайпът около шутърът на Crytek бе наистина голям, за щастие Crysis 2 напълно отговаря на очакванията. За това допринася солидна сингъл кампания, чиято дължина е два пъти по-голяма от това, което почти по принуда свикнахме да виждаме напоследък. В графично отношение играта е на обичайното страхотно ниво, а атмосферата на подложения на страдания Ню Йорк запленява и съпътства играчите до края. Качествата на мултиплейър режима, дело на създателите на TimeSplitters, предстои тепърва да бъдат разкрити, но с оригинален елемент като нанокостюма и той има шанс да се отличи на позакърнелия онланй фронт. Като цяло студиото Crytek е свършило страхотна работа и можем само да се надяваме, че скоро ще получим нова информация за следващите проекти на немците, сред които, ако може да се тълкува обещанието за продължение в епилога на играта, явно ще бъде и Crysis 3. 


Новата българска следа

Не е тайна, че в световната гейм индустрия работят доста млади българи, намерили пристан и призвание в десетки студия по цял свят. Наскоро видяхме, че и суперхитът Call of Duty: Black Ops не мина без важно българско участие. Crysis 2 обаче е нещо специално – като се започне от страхотната музика на Борислав Славов и екипа му, мине се през надписа Thanks to the Sofia Team, след който се изреждат имената на дузина талантливи наши момчета и момичета, спомогнали за работата по играта, та чак до благодарствения надпис на чист български по-нататък – нещо, което лично аз виждам за първи път във видео игра. И гледайки т.нар. Credits с умиление няма как да не си кажа – малка България вече е част от голямата гейм индустрия!
 
системни изисквания
OS: Win XP, Vista, 7; CPU: Core 2 Duo или Athlon 64 X2; 2 GB RAM; видео: GeForce 8800GT или AMD Radeon HD 3850
напиши коментар
 

1220 мнения
профил »
vasito каза на 02.04.2011, 13:43 ?. :

Як сингъл.

Морално остарял КуЦ в бъдещето и dumbed down в гравично отношение мултиплейър.

407 мнения
профил »
Theron Fears каза на 02.04.2011, 13:47 ?. :

Един въпрос - как да си настроя графиката. Единственото, което ми се струва логично да промени графиката е System spec - Gamer/Advanced/Hardcore. Наистина ли е само това, няма ли нещо по-подробно?

348 мнения
профил »
dprime каза на 02.04.2011, 13:52 ?. :

Само трите опции са.Ако искаш можеш да си изтеглиш тази програмка http://forums.steampowered.com/forums/sho wthread.php?t=1807934 .С нея можеш да променяш качеството на текстурите,шейдърите,сенките и др.

407 мнения
профил »
Theron Fears каза на 02.04.2011, 13:56 ?. :

System spec - явно избирам колко да ми спича играта.

407 мнения
профил »
Theron Fears каза на 02.04.2011, 14:33 ?. :

Мерси много пич, най-накрая успях да поиграя играта малко без да спича.

348 мнения
профил »
dprime каза на 02.04.2011, 13:47 ?. :

Браво!Страхотна статия и епична игра!

331 мнения
профил »
Koshmar каза на 02.04.2011, 13:54 ?. :

+1

247 мнения
профил »
TheStudge каза на 02.04.2011, 14:57 ?. :

+1

1715 мнения
профил »
Danivanov каза на 02.04.2011, 18:03 ?. :

+1

412 мнения
профил »
Serious Sam 1.0 каза на 02.04.2011, 13:53 ?. :

Я дайте скрийншот да видим благодарностите на наш език :)

801 мнения
профил »
Ajax fen каза на 02.04.2011, 14:02 ?. :
Редактиран на 02.04.2011, 14:07 ?.

Велика игра и нека все пак не забравяме за участието на българин в нея(по-точно в саундтрака и аудиото) http://www.youtube.com/watch?v=sR8aJTXi9Sg
За мен играта е в пъти по-добра от първата!
.....BTW друга игра ,в която участва българин е епичната Half-Life 2-арт директора Виктор Антонов.За други не се сещам в момента.

Ох сега видях,че сте отбелязали за участието на българина.ЕВАЛА PC MANIA!

707 мнения
профил »
sturba каза на 02.04.2011, 14:11 ?. :

Даам съглсен съм със минуса за стелта.АИ-то болезнено много прилича на Sniper Ghost Warrior.В момента в който изляза от cloack режим и всичките като автоматичен турет се насочват към мен и почват да ме къртят.Иначе добра работа на крайтек.

37 мнения
профил »
RifleMan каза на 11.09.2011, 10:42 ?. :

Е ти какво очакваш, като излезнеш от cloak-а и вече се виждаш ясно от 300 метра - да седят враговете и да пият кафе с теб ???
Моята оценка:
Графика - 10/10
Геймплей - 10/10
Звук - 10/10
Сингъл история - 10/10
Мултиплейър - 7/10
Всичко ми харесва в играта освен мултито - малко са оръжията и гейм модовете, което води до бързо омръзване.

180 мнения
профил »
Grubiqn каза на 30.10.2011, 06:51 ?. :

Хахах пич ти наясно ли си че си около 2 метра висок и 1.50 широк с тоя костюм и всичките ти оръжия.Даже и слепец ще те забележи като излезеш от стелт мод.Да не говорим че останалите войници ЗНАЯТ че си някъде там и ОЧАКВАТ да те опукат.Интересно ще ми е на живо ако си какво ще си речеш за ситуацията...о чакай забравих,имайки предвид коментара ти на живо ще си УМРЯЛ. :)))))))))

487 мнения
профил »
BlindGuardian каза на 02.04.2011, 14:26 ?. :

Страхотна статия и доста добра игра браво :) оправда очакванята ми. Много се радвам и за Credits, че споменяват българи :) Браво всичко е на 6 и оптимизацията е доста добра, графиката кърти гейм плея също.

2757 мнения
профил »
Zlob каза на 02.04.2011, 14:56 ?. :

Щом и българи са помагали за играта как да не я играе човек.Статията ми харесва.Ясно е че няма как да се насладя на играта на max,но каквото може да изкара Box-a това ще е. :)

380 мнения
профил »
Alaster каза на 02.04.2011, 15:04 ?. :
Редактиран на 02.04.2011, 15:05 ?.

Най-добрата сингълплейър кампания в FPS от доста време насам, IMO.

1220 мнения
профил »
vasito каза на 02.04.2011, 15:17 ?. :

Как да я включа на DX10? Иначе много грозни текстури като се загледаш.

668 мнения
профил »
Wind of Revenge каза на 02.04.2011, 16:04 ?. :

Crysis 1 действително е с по-добра графика....

192 мнения
профил »
toptony каза на 02.04.2011, 19:13 ?. :

Да, но е и вярно, че двойката ми върви по гладко от единицата.

167 мнения
профил »
SniperDwarf91 каза на 02.04.2011, 15:56 ?. :

Глътка чист въздух.

77 мнения
профил »
Ulfgar каза на 02.04.2011, 16:06 ?. :
Редактиран на 02.04.2011, 16:44 ?.

Единственото нещо което не ми хареса, е Motion Blura при рязкото движение на мишката. За щастие може да се махне с програмката която е линкната по- горе .

291 мнения
профил »
bushido каза на 02.04.2011, 16:09 ?. :

Това наистина е един от най-добрите саундтраци на игра, които съм слушал! Музиката е епична и запленяваща. Винаги съм бил почитател на Zimmer, особено след музиката към последните два Батмана и Inception. Много се зарадвах, когато разрах, че той е автора. Дано EA продължават в същия дух.

37 мнения
профил »
RifleMan каза на 24.09.2011, 10:29 ?. :

Zimmer е композирал само main темата, а другите саундтакове са работа на Славов и Tilman Sillescu. Любимият ми трак е New York Aftermath от Борко ето линк да чуете >-- http://www.youtube.com/watch?v=LdNjXKfF1x o

90 мнения
профил »
Vicontio каза на 02.04.2011, 16:16 ?. :

Играта е точно това, което очаквах. Убийствена графика, шеметен геймплей, не лоша история, а за саундтрака просто няма какво да кажа. Доволен съм :)

585 мнения
профил »
Jaison каза на 02.04.2011, 16:51 ?. :
Редактиран на 02.04.2011, 17:11 ?.

"Стелт елементът не винаги работи, главно заради проблемно AI"
Нанокостюма е създаден с огромна помощ от извънземната, което ще значи, че противниците (пришълците) имат същите способности. А именно: Cloack Tracker, Tracker и едно което създава звук, когато си близо до противник. А, че хората те намират може да значи, че ползват Nanovision. Как иначе биха те виждали в нивото "Masks off", където трябва да убиете човека, преследващ ви от началото на играта, когато спряхте тока и нищо не се виждаше в едно подземие. (с NanoVision виждате невидимите, малко или много)

48 мнения
профил »
legolas1994 каза на 02.04.2011, 17:01 ?. :

Aэ обаче не разбрах едно,какво се е случило с Номан и Психо ?

1715 мнения
профил »
Danivanov каза на 02.04.2011, 18:06 ?. :

Засмукани от лъча на UFO :D

377 мнения
профил »
gua543 каза на 11.11.2011, 17:33 ?. :

Това че има нови извънземни с изродски кораби и вид и любов към леда не означава че старите извънземни още не дебнат някъде там :D

18 мнения
профил »
no_regrets каза на 02.04.2011, 17:05 ?. :
Редактиран на 02.04.2011, 17:17 ?.

За да е добра една Singleplayer кампания тя трябва преди всичко да има яка и добре развита история. В Crysis 2 историята е по-скоро размита и даже леко тъпичка на моменти. Освен това стелтът е в повече, а екшънът е доста муден за игра с марката Crysis. Е да, към края нещата се пооправят но 10-те часа , които трябва да минат,за да стане интересно могат да откажат някои хора.Графиката отново е невероятна, но не е достатъчна. Освен това имах усещането че са осакатили нано-костюма. Бих казал че като чух за пръв път ,че действието ще се развива в рарушен Ню Йорк се зарадвах , но като че ли играта не е развита до пълния си потенциал. Според мен, крачка назад спямо първата.

Лична оценка:4 от 6

127 мнения
профил »
lyubohar каза на 05.04.2011, 06:47 ?. :

+1

11 мнения
профил »
MishoMix каза на 02.04.2011, 19:19 ?. :

PC Mania, единственото нещо от ревюто ви за Крайсис 2, което няма да приема е:
Цитирам: "Солидна и дълга сингъл кампания"

Не знам къде я видяхте, ако викате на 8 часа игра "Солидна и дълга сингъл кампания" то значи статията ви за Асасин Грийд: Братството, ви е нелепа и мега дълга!!!
Голямата част от ФПС-тата варират приблизително между ~8 и ~9 часа.И на това му викате "Солидна и дълга сингъл кампания".
Аз не съм на това мнение, в деня в който я получих играта я врътнах за 8:47:17 секунди.Три дни по-късно реших да се пробвам отново, и отново на един дъх я свърших за 7:39:16 секунди.И на това му викате дълга сингъл кампания...!?

585 мнения
профил »
Jaison каза на 02.04.2011, 19:50 ?. :

Аз пък врътнах MoH за два часа, но някъде пишеше, че е от порядъка на 5 часа. Сигурно наистина голяма част от ФПС-тата варират между 8-9 часа, но какъвто е случаят тук (-2 часа) то те явно са по 6-7 часа
+Crysis 2 има различни начини, по които да се мине

1152 мнения
профил »
teodosi_ivanov каза на 03.04.2011, 05:32 ?. :

5 часа 25 минути.Ако това е дълга кампания здраве му кажи :D
В разни ревюта дори се споменава 12 часа но нещо на мен ми липсват.
И тея сувенирчета,ключове,тагове и прочие.Защо им беше да ги вкарват.Пълна глупост от която играта нямаше нужда.

585 мнения
профил »
Jaison каза на 03.04.2011, 07:24 ?. :

5 часа и 25 мин, но съм почти сигурен, че си превъртал бета версията когато изтече

687 мнения
профил »
the_presator каза на 06.04.2011, 10:31 ?. :

Това дето ти отчита колко време си играл не е вярно. И на мен ми пишеше, че съм я минал за 5 часа и 30 мин. някъде, но няма как това да е така, защото я играх 2 дена подред и всеки ден беше около 4-5 часа. Пък и играя с Xfire и накрая там беше отброил 9 часа (без да се докосвам до нищо друго освен кампанията). Така че според мен кампанията си е 8-10 часа геймплей.

180 мнения
профил »
Grubiqn каза на 30.10.2011, 07:00 ?. :

На каква трудност я мина за 8 часа бе гении :) най-лесната?нормална?Я Пробвай най-трудната която принципно се явява най-близка до реалността да те видя за какви 8 часа ще я минеш.По-скоро за 80 минимум.Като вземете да пишете откъде взимате идеите си не знам.То не беше критици то не беше чудо....

377 мнения
профил »
gua543 каза на 11.11.2011, 17:36 ?. :

Ми като сте зарибени и си нямате друга работа много ясно че ще ви е кратка. Играйте по половин-един час всеки ден и ще ви е много по-дълга играта. А не сядаш сутринта, цял ден нищо не правиш и ставаш вечерта с кървясали очи.

46 мнения
профил »
kFp_Kamko каза на 02.04.2011, 19:45 ?. :

Да "МишоМикса" Това е дълга СК за ФПС в последно време ! Други въпроси ?

553 мнения
профил »
Найн Инч Нейлс каза на 02.04.2011, 20:10 ?. :

Oръжията изглеждат като бормашини... обаче си имаме нанокостум... кфо му треа на детето :Д

761 мнения
профил »
Sabaka каза на 03.04.2011, 08:14 ?. :

Това е жалко извинение за Нанокостюм.Press Q to win

352 мнения
профил »
thewhitenigga каза на 03.04.2011, 01:19 ?. :

много съм доволен от играта.както от сингъл така и от мулти

1152 мнения
профил »
teodosi_ivanov каза на 03.04.2011, 05:20 ?. :
Редактиран на 03.04.2011, 05:30 ?.

всички плюсове на играта стават минуси ако се сравнява с първия Crysis.
Истината е че на РС феновете на първата част ни го туриха отзад и ни дадоха добър порт, а не велика РС игра, каквато беше Crysis(Crysis Warhead също)

585 мнения
профил »
Jaison каза на 03.04.2011, 07:27 ?. :

Кво да се прави, игрите се променят рано или късно за добро или лошо

668 мнения
профил »
Wind of Revenge каза на 03.04.2011, 07:42 ?. :
Редактиран на 03.04.2011, 07:42 ?.

Така е Crysis1 > Crysis2 , но не разбрахте ли вече , че играта НЕ Е КОНЗОЛЕН ПОРТ.
Ставате банални с тези портове наистина.....

1152 мнения
профил »
teodosi_ivanov каза на 03.04.2011, 13:22 ?. :

нямах предвид директен порт от конзола.
Къде са ни разширените настройки за графиката,защо ни е на рс играчите autoaim.Дори дребни детайли като цвета на hud-а,различните видове мерници,suit shortcuts и т.н правеха играта по-забавна, а сега ги няма.Корейците бяха бъгави и не толкова "умни", но пък беше адски забавно.Къде са ни превозните средства.Къде отиде кефа да засилиш едно LTV към кенеф, а вътре кореец.Къде отиде кефа да метнеш кокошка и да убиеш някой.Къде отиде манипулацията на обектите.В двойката почти няма какво да грабнеш и да замериш някой(тук там варели и тва е).Къде отидоха хубавите диалози, хумор и т.н.Ефективноста на Nanosuit 2.Не че нещо ама къде е ефективноста?С така наречения maximum power трябва да тичаш по-бързо, а реално ти само спринтираш, без да тичаш по-бързо(в Crysis се усещаше ефективноста на maximum speed),а да не говорим че като ти свърши енергията не можеш да тичаш, не може да сменяш приставките на оръжието и прочие(жалко,но факт).Даже самите приставки са намалени.Липсва flashlight,различни видове муниции и т.н и дори не можеш да слагаш различни приставки на различните оръжия(оптиката за снайпера не става за Scar,всъщност тя не става за нито едно оръжие).Превозни средства има само в дадени мисии."Отворен дизайн на нивата".Може би да има го сравнение с другите шутъри, но сравнение с Crysis просто такъв отворен дизайн няма.Имате няколко тръби на определени нива през които може да заобиколите врага и това е.Alcatraz мълчи като пън през цялата игра,Prophet се самоубива,Gould е добрия доктор който измисля начин да се справим с вируса.Вкарали дъщерята на Strickland, за да не забравим онзи майор който псуваше наред и сритваше извънземни задници.Един лош командир който се чувства длъжен да отмъсти за своите убити другари и един луд който има за цел да усъвършенства човешката раса.Може би краят на играта, както и отличният soundtrack(Благодарение на Slavov и Zimmer) правят играта с една идея по-добра.Има какво още да кажа, но в момента нямам време.Multiplayer-a не искам да го коментирам.

668 мнения
профил »
Wind of Revenge каза на 03.04.2011, 13:49 ?. :

Това вече е друга работа, това , че няма вградени опций по-фина настройка на графика HUD итн, както е характерно за конзолните игри , не значи , че е порт.
Разработено е за PC просто Crytek са решили така да направят.
Явлението , при което новите игри стават по зле от старите вместо да се подобряват, е много често срещано в днешно време.

348 мнения
профил »
dprime каза на 03.04.2011, 16:47 ?. :

Ех,де да имаше и Sandbox Editor-a към играта.Щях да си играя с часове.

61 мнения
профил »
vorman каза на 06.04.2011, 12:42 ?. :

@Crysis2 +1000000000 Ето това е човек, който се е насладил на Кризата както трябва и знае какво са омазали в 2ката.

37 мнения
профил »
RifleMan каза на 24.09.2011, 10:41 ?. :

@Crysis2 не съм съгласен с това за мятането на предметите http://www.youtube.com/watch?v=4YwqLXzmu7 A има го в изобилие, но за останалото съм съгласен и все пак Crysis 2 ми харесва повече от 1, и аз не знам защо :D

761 мнения
профил »
Sabaka каза на 03.04.2011, 08:15 ?. :

Първата игра си беше по-добра.

1565 мнения
профил »
n00b каза на 03.04.2011, 09:03 ?. :

Аз пък просто предпочитам да се наслаждавам на играта без да я сравнявам с каквото и да било. Тя предлага достатъчно качествени геймплей, графика и звук, за да може човек да се пренесев историята.

Пък и има епичен край.

И много добър саундтрак :)

407 мнения
профил »
Theron Fears каза на 03.04.2011, 11:30 ?. :

+1
И аз предпочитам, да не ги сравнявам, защото допирните точки за мен се ограничават с Нанокостюма. В 2ката усещам доста повече тактита и стелт елемент внесен, на практика можеш да минеш части от дадено ниво без да стреляш нито веднъж.

43 мнения
профил »
Darkthrone каза на 03.04.2011, 15:55 ?. :

+10000

Алилуя! Най-накрая обективен коментар :)

1152 мнения
профил »
teodosi_ivanov каза на 03.04.2011, 17:23 ?. :

Crysis можеш почти целия да го минеш само на stealth

1336 мнения
профил »
sollider каза на 07.12.2011, 11:09 ?. :

Не е точно така. В Crysis 1 много пъти съм патил, когато опитвах чрез invisibility да се прокарам покрай врага, но незнайно как ме спипваше и после трябваше да се изправя срещу цяла канонада.

111 мнения
профил »
ENPAC 345 каза на 03.04.2011, 09:18 ?. :

Кризис 2 е по добра от 1 като геймплей , но не и като графика (въпреки че някой неща от графиката на кризис 2 са наистина впечетляващи)

167 мнения
профил »
jaeger каза на 03.04.2011, 09:22 ?. :
Редактиран на 03.04.2011, 09:22 ?.

Защо дори след като съм се скрил зад нещо солидно извънземните ПАК ме виждат някакси? Това е сериозен бъг заради който доста пъти умирах и имах проблеми.
За Seat of Power нивото става дума, това от 4та снимка.

180 мнения
профил »
Grubiqn каза на 30.10.2011, 07:02 ?. :

Миии освен да имат топлинно сканиране в погледа си друг начин не виждам :)

457 мнения
профил »
spark6665 каза на 03.04.2011, 09:57 ?. :
Редактиран на 03.04.2011, 11:37 ?.

Историята си е супер добре развита, по-скоро да бяхте сложили минусче за второстепенните герои - примерно, че не са достатъчно добре развити като фон на главния герой и неговия костюм... Но това просто си е гавра. Всякакви уважения към отбора на PCmania, но вземете се стегнете малко.

562 мнения
профил »
ivo tsekov каза на 03.04.2011, 10:26 ?. :

Благодаря за отправената критика, но ми се струва, че няма нужда от такива обидни епитети, нито от главни букви. В минуса "Историята можеше да е по-добре развита" е обобщено именно липсата на достатъчно интересен сюжет и на добре развити второстепенни герои, които да правят приключението по-пълноценно. Няма как да не отбележим, че поставени в ролята на Алкатрас, играчите остават доста пасивни и са принудени преди всичко да следват заповедите, които получават от различни персонажи. Извънземното нашествие в мегаполиса е добра предпоставка за по-нататъшна история, но в две трети от играта нещата не отиват по-далеч от мисии в стил "бързо реагиране", когато трябва да действате "на парче", вместо събитията да се развият в по-голяма дълбочина.

Наличието на различни фракции като военните и наемниците от Cell, както и противоборството между и в тях остава чуждо на играчите, които вероятно биха предпочели да се съсредоточат върху непосредствените бойни действия, отколкото да следят политическите и властовите интриги, развиващи се на заден план.

Има и още една причина, поради която историята в играта не е на нужното ниво - голяма част от събитията в Crysis 2 препращат към оригиналната игра, която 1.) също не се отличаваше с най-силните разказвачески похвати и 2.) не обяснява нищо на онези, които не са имаи възможност да я играят. Независимо дали сте конзолен геймър, който изпитва първия си досег с Crysis или РС фен, пропуснал оригинала, наличието на кратка опция от типа на "The Story So Far", каквато видяхме съвсем наскоро в Dead Space 2, щеше да е от помощ на всеки, комуто Lingshan Islands и историята, разиграла се на тях не говорят нищо.

Както напълно правилно отбелязват някои читатели, второстепенните герои просто не са изградени достатъчно коплексно. Те никога не надхвърлят временния си характер и не е възможно да се привържете към когото и да било. Обратното щеше да бъде допълнителен плюс за историята на играта, но за съжаление в това отношение Crysis 2 остава относително повърхностна игра.

Казвайки всичко това, продуктът на Crytek неминуемо е най-добрият шутър за годината до момента и със сигурност ще бъде една от игрите, с които ще запомним 2011 г.

457 мнения
профил »
spark6665 каза на 03.04.2011, 11:36 ?. :
Редактиран на 03.04.2011, 11:39 ?.

И в Half Life Гордън Фрийман не можеше да говори, но историята за мен е една страхотна работа, свършена от хората във Valve. Единственото, което не е хубаво в сюжета, са героите като Chino или Tara Strickland, които имат я 2 реплики в цялата ситуация - я не. Не мисля, че това разваля цялото изживяване.

130 мнения
профил »
vilza каза на 04.04.2011, 15:19 ?. :

Sorry , ама най-хубавия шутър до момента е Killzone 3 . Пak sorry .

188 мнения
профил »
Spook4o каза на 08.04.2011, 10:56 ?. :

Vilza , Моля те недей да сравняваш някви нови игри със игра от 98 която има над 50 награди "игра на годината", и която и до сега си остава един от най-добрите, ако не и най-добрия ФПС.

48 мнения
профил »
legolas1994 каза на 03.04.2011, 11:25 ?. :

Историята не ми хареса само заради това,че почти няма връзка с тази от Crysis 1,а извънземните сякаш не са същите като тези от първата част,а да не говорим че не се разбира какво става с Nomad i Psycho !
Иначе играта не е лоша,но мен лично първата по ми хареса :)

1715 мнения
профил »
Danivanov каза на 03.04.2011, 13:12 ?. :

Номад и Психо, са лешояди!

1152 мнения
профил »
teodosi_ivanov каза на 03.04.2011, 13:23 ?. :

Muppet!

1715 мнения
профил »
Danivanov каза на 03.04.2011, 18:41 ?. :

Бе играй си там шифта и си трай ;)

1152 мнения
профил »
teodosi_ivanov каза на 03.04.2011, 19:15 ?. :

shift-a се бъгна пък и си е боза.Не ми казвай какво да правя и какво не.И това не променя факта: MUPPET!

1715 мнения
профил »
Danivanov каза на 04.04.2011, 13:57 ?. :

Хехе, шо се надъхваш толко. Тва е факт! Истинските герой биват забравени, пък даже и изкарани какви ли не, в повечето случай, а света помни само чудовища, като Хитлер и Кадафи.
И Шепърд го изоставиха и забравиха след 5, 6 месеца, в "усърдното" "търсене", което така "въодушевено", Алианса предприеха, ако трябва да давам пример с друга игра.
Хората са си свършили работата и ся след като ги няма, трябва да ги забравим! Законите на джунглата брат! SAD, BUT TRUE!

1152 мнения
профил »
teodosi_ivanov каза на 04.04.2011, 15:57 ?. :

добре, да кажем че Crysis 2 е отлична игра, добре направена и т.н.Но както и да го гледам, сравня ли я с Crysis просто си остава боза.Поне историята да бяха запазили.Кво ме интересува мен, че конзолните играчи не са играли първата

1715 мнения
профил »
Danivanov каза на 04.04.2011, 16:35 ?. :

Пич, нямам конзола и не съм конзолен фенбой, ако тва намекваш! Превъртях един път първия Crysis и съм доволен. Като оценка мога да и дам максимум 5/6. Единствената ми забележка е, че терените ми бяха прекалено пусти, но пък удобни за превозни средства за разлика от двойката. Като цяло тактиката при двойката ми е по-удобна за практикуване, при наличието на повече сгради и въобще новото място на действието. Двойката е точно това което очаквах от нея. Знаех си че сюжета няма да е нищо особено. Важното за мен беше, че ще се трепят извънземни, ще се моделират оръжия, както и нано костюма и че тактиката ще е на лице. Също така съм разочарован от саундтрака и дразнещото НЕЩО което свири на менюто и през доста моменти от играта. Мултито също е точно това което очаквах - играе се! Не съм играл мулти на единицата и не мога да сравнявам. Ако трябва да оценявам двойката, ще й дам отново 5/6, заради прекрасната графика, която за разлика от единицата смуче значително по-малко от хардуера и предлага по-богата геометрия именно заради новото място на действието. Но не тва е целта на коментара ми по-горе(да плюя по единицата и да възхвалявам двойката). Просто представям нещата такива каквито са. Ще се израдвам ако ни покажат един от двамата(а може и двамата) в третата част, но за сега двата Crysis-а се чувстват като съвършено различни игри(лично мнение).

1152 мнения
профил »
teodosi_ivanov каза на 04.04.2011, 19:41 ?. :

Това е твое мнение и го уважавам.Не намеквам че си конзолен фенбой.Просто казах с други думи какво каза Yerli преди около година и половина.Не знам какво имаш предвид под пуст терен?Липса на противници или обекти.Все пак това е джунгла-дървета,храсти и т.н.Аз пък 41 пъти съм врътвал единицата и я играя още ако не заради играта то заради диалозите и музиката(просто уникални,най-добрите които съм виждал).Мултито на единицата няма да ти хареса(няма ранкове,отключване на оръжия и т.н.)въпреки че 21vs21 беше адски яко в Power Struggle(беше в пъти по тактическо в сравнение с двойката, която дори не мога да я нарека тактическа)Графиката на първата все още е една от най-добрите, да не кажа най.Двойката има повече цветове така да го кажа, повече обекти(за жалост на малките обекти не е обърнато голямо внимание).На Crysis 2давам 9.5/10(не давам 10 заради липсата на развити диалози).На мултито на двойката давам едва 6/10 защото е доста CoD стил(говоря за ранкове и други...сещате се).Ако обаче я сравнявам с Crysis,Crysis 2 не взема повече от 6/10, а мултито не взема повече от 4/10.И да...определено липсата на Sandbox 3 Map Editor е в минус на играта.Явно ще се чака лятото за безплатната версия на CryENGINE 3.Все пак мисля че не си заслужаваше да чакам 3 години и половина

348 мнения
профил »
dprime каза на 05.04.2011, 10:35 ?. :

Човече,играй Mass Effect,Dragon Age:Origins,Star Wars:KOTOR и тогава ще си говорим за диалози и музика.Крайсис не е единствената игра на света.Пусни си нещо различно,да има разнообразие.

1152 мнения
профил »
teodosi_ivanov каза на 05.04.2011, 11:38 ?. :

и mass effect 1&2 и Dragon age 1&2 съм играл и по заспали диалози не съм виждал.Пък и Crysis е пуцалка, не RPG.

348 мнения
профил »
dprime каза на 05.04.2011, 12:25 ?. :

LOL!Доста дръзко го твърдиш това за заспалите диалози.Явно си падаш по шутърите,но в крайна сметка си е за тебе.

1715 мнения
профил »
Danivanov каза на 05.04.2011, 12:31 ?. :

Тъкмо си виках, ей тоя излезе свестен пич, а ти осра нещата.
Къде ти е акъла да плюеш по играта на 2010, според много хора и втора по място за феновете на стратегиите(StarCraft II)!

348 мнения
профил »
dprime каза на 05.04.2011, 14:13 ?. :

Най-добрата за 2010 със сигурност!

1152 мнения
профил »
teodosi_ivanov каза на 05.04.2011, 15:21 ?. :

И защо да съм осрал нещата?Защото не харесвам нито mass effect,нито Dragon age ли?.Акъла си ми е наред.Пък и не ме вълнува особено мнението ти дали съм пич или не.
btw: Starcraft 2 също не я харесвам

1715 мнения
профил »
Danivanov каза на 05.04.2011, 17:40 ?. :

Не е важно моето мнение, важното е че когато говориш лошо за нещо любимо на народа се правиш на глупак. Казвам го с най-добро чувство. И аз не харесвам Dragon Age, нито първата, нито втората, но не съм тръгнал да разправям колко е жалка и скучна, ми просто знам, че различните хора имат различни вкусове и харесват различни неща. Ае, МИР!

1152 мнения
профил »
teodosi_ivanov каза на 05.04.2011, 18:46 ?. :

и ти ще говориш с лошо ако прецакат любимата ти игра

1715 мнения
профил »
Danivanov каза на 06.04.2011, 05:26 ?. :
Редактиран на 06.04.2011, 05:31 ?.

Ма няма да ревем ся, нали? :)

761 мнения
профил »
Sabaka каза на 03.04.2011, 13:23 ?. :

Превозните средства са безполезни.

407 мнения
профил »
Theron Fears каза на 03.04.2011, 13:48 ?. :

+1
За съжаление е така, докато в 1вата игра имаше полза от тях за по бързо предвижване и и защита, то в тази освен да взема картечницата за друго не ги ползвам..

48 мнения
профил »
legolas1994 каза на 03.04.2011, 15:31 ?. :

Kак че са безполезни бре аз веднъж взех 1 джип и прегази 2 извънземни :D:D:D

1152 мнения
профил »
teodosi_ivanov каза на 03.04.2011, 17:22 ?. :

да и това беше за цялата игра :D

348 мнения
профил »
dprime каза на 03.04.2011, 19:29 ?. :

Като играта не ти харесва си промени аватара.

761 мнения
профил »
Sabaka каза на 03.04.2011, 22:04 ?. :

dprime защо хората на могат да разберат, че истински фен на Crysis е разочарован от тази игра.
Crysis 2 си е много готина, ама куца в сравнение с първата.

348 мнения
профил »
dprime каза на 04.04.2011, 05:40 ?. :

И аз съм голям фен на първата.Единственото,което куца според мен в Crysis 2 е историята и липсата на Sandbox Editor-a.За графиката си имаме Advanced Tweak програмата.По-голямата част от хората не я харесаха защото Номад и Психо ги нямаше.Или пък защото действието не се развива в Лингшан.Но все пак,извънземните са по цялата планета,както видяхме към края на Crysis 2 и не може да се бием само на някакво корейско островче.Затова хората са ни предоставили така наречената ,,Градска джунгла",да има малко разнобразие.Crysis 3 си я представям да е нещо,като Call Of Duty в sandbox вариант,макар че няма да е много добра идея да играеш от перспективата на няколко войника с нанокостюми в различни крайща на света,трепещи разнообразие от изванземни:)

190 мнения
профил »
Freedom каза на 03.04.2011, 20:32 ?. :

Отлично ревю. Само не разбирам каква е тази мания в FPS да се събират разни работи като в повечето случай са безполезни! Аз в историята и битката ли да се съсредоточа или да търся сувенири, ключове и какво ли още не. Иначе и аз искам да знам КАКВО ПО ДЯВОЛИТЕ става с Номад и Психо, хора направихте хит с тях дайте поне 1-2 изречения за тях. Примерно ако на финалните надписи се вяснеше Психо и те пита къде се губиш щях да си изям чорапите. Ама уви! Но въпреки това играта е страхотна.

377 мнения
профил »
gua543 каза на 11.11.2011, 17:45 ?. :

А Номад?!? Или той просто ще седи безучастно отстрани и ще мълчи като теле? :D

506 мнения
профил »
Azriel каза на 04.04.2011, 08:43 ?. :

Стелт елемент?Егати вица.Освен да издебнеш някой солджър и да му счупиш вратът,никаква файда от стелта,а за заглушителя направо нямам думи.Всички ли фирми наемат някакви некадърници дето неразбират нищо от оръжие.Друга тъпотия бяха и разни там врати които вмето да разбиешщот си машина требе да обикаляш щот авторите са мега малоумни.аз лично бих им взел и другата половинки и бих дал на играта едни 4 звезди.Иначе за графиката немога да си кривя душата.Много добра е,както и музиката.Сценарият не е нищо особено

375 мнения
профил »
grand6master каза на 04.04.2011, 12:53 ?. :

според мен е най добрата игра излязла през 2011 - и то не само от този жанр

761 мнения
профил »
Sabaka каза на 04.04.2011, 16:54 ?. :

!2011 много бързо свърши.Аз Батман още не съм игра....

278 мнения
профил »
fizo каза на 04.04.2011, 13:26 ?. :

Пичове FPS-тата стават само за Multyplayer иначе 5-10 часа сингъл и аре в кофата ... Играта я играх в мултиплеър и е добра. Другото си е скука според мен де. Не само за тази игра като цяло за пуцалките. Пример CS все още е номер 1 :)

19 мнения
профил »
noman каза на 04.04.2011, 13:47 ?. :

ako iskate da igraete multiplear bezplatno eto link
http://www.tunngle.net/community/topic/41511-crys is-2-multiplayer-for-free/
i az taka si napravih multito mnoo e qko

40 мнения
профил »
Националист каза на 04.04.2011, 17:29 ?. :

Вашият хардуер понася ли играта? Моят комп надхвърля изискванията за първия Crysis, но насичаше...

127 мнения
профил »
lyubohar каза на 05.04.2011, 06:46 ?. :

"Отворен дизайн"...Абе хора, вие S.T.A.L.K.E.R. някога пускали ли сте? Боже, боже...

348 мнения
профил »
dprime каза на 05.04.2011, 10:36 ?. :

Играта с най-страхотната атмосфера!С нетърпение очаквам 2-ката!

668 мнения
профил »
Wind of Revenge каза на 05.04.2011, 15:59 ?. :

S.T.A.L.K.E.R-а наистина е уникална игра.

1715 мнения
профил »
Danivanov каза на 05.04.2011, 17:44 ?. :

Защо игрите с уникално съдържание, трябва да са уникално зле по отношение на оптимизация и бъгове? Примери: S.T.A.L.K.E.R. и Gothic 3. Сега разбира се има пачове, но говоря специално за началните версии. Хм...

188 мнения
профил »
Spook4o каза на 02.05.2011, 22:58 ?. :

Защото щеше да е прекалено хубаво :)

78 мнения
профил »
Altay каза на 05.04.2011, 19:56 ?. :

За мен този крайсис беше пълно разочарование, няма да крия, че бях толкова огорчен, че даже не си направих зора да я купувам!!!!!
Играта е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО зле! В графично отношение - трагедия! Пълна грешка беше, че лакомите разработчици превърнаха тая поредица и в конзолна. От там намразих играта!
Линейност, никаква свобода, ИИ-то прави каквото си иска, никакъв нов елемент не предлага тая игра!!!! И естествено до болка познатото непоръбено селище на Америката - НЮ ЙОРК, отново потънал в безредица и хаос, а ти рамбо с костюма, трябва да спасяваш всичко.. ГЛУПОСТ ПЪЛНА ГЛУПОСТ!!!!!
Играта не струва от всякъде!!!!

1715 мнения
профил »
Danivanov каза на 06.04.2011, 05:24 ?. :

Абе, не са те точно лакоми, ми карай...

1152 мнения
профил »
teodosi_ivanov каза на 06.04.2011, 05:40 ?. :

ама те Crytek си го казаха преди доста време.Не цитирам точно а по памет"Ние ще се съсредоточим върху Nanosuit 2.0 а не върху героя".И определено са лакоми.Да и те хранят гърла, ама така да я прецакат играта..."Съдбата на Crysis 3 зависи от това колко добре ще се продава Crysis 2.Ще се радваме ако достигнем продажби близки до тези на Call of Duty: Black Ops".Това пак по памет го цитирам а не точно, но в най общ вид горе долу това каза Yerli.100% Като изкарат DLC-то или ще е платено, или ще е само за конзоли.

1715 мнения
профил »
Danivanov каза на 06.04.2011, 09:31 ?. :

Нима ти като направиш игра, няма да искаш да се продава добре? Все пак това си е твое произведение и ще ти бъде приятно да гледаш как хората са съгласни с възгледите ти за готина игра и това което си изградил. Проблема идва от там, че парите се преместиха при конзолите и естествено играта трябва да е пригодена за това което конзолните геймъри харесват. Почти всички само на тях обръщат внимание вече, въпреки, че съм повече от доволен и от PC-версията. Мислиш ли, че конзола, ще може да зарежда такива грамадни острови и далечни обекти като в единицата? Именно заради това PC-то страда. Но ако го погледнем от добрата страна, няма да купуваме нови дъна и карти. Просто не всички мислят като истинските геймъри и бъквално паднахме в една дълбока пропаст, изградена от некомпетентни медии, лапета, които не знаят какво купуват и играят и обикновените хорица, които просто искат да поиграят нещо след работа и не обръщат толкова внимание на така значителните за нас неща. Естествено не може да няма хора в Crytek, които да не забелязват, колко се извърта поредицата и много други поредици, но и те гърла хранят, както се изрази, пък и не са мениджъри да кажем. Хората, които преебават най-яко работите, според мене.

1152 мнения
профил »
teodosi_ivanov каза на 06.04.2011, 10:35 ?. :

основен виновник за излизането на Crysis 2 за конзоли е племенника на Yerli.Пак ще цитирам:"Един ден племенника ми каза"Чичо защо не направиш игра за конзоли".Абе живи и здрави.Да изкарат Crysis 3 и ако е по-добра от двойката ще я купя, но ако е още от същото...

668 мнения
профил »
Wind of Revenge каза на 06.04.2011, 12:14 ?. :

Много ясно , че ще правят за конзоли.Сигурен съм ,че повечето от вас "големите фенове" на първата част я нямате оригинална. В началото, 2007 нямаше PC , което да я пусне на макс 2560х1600 с макс детайли и AA. Дори хора със РС-та по 2000лева+ я пиратстваха.
От Крайтек направиха нещо невиждано като графика и отворен дизайн с огромни площи , но повечето хора не го оцениха - историята била скапана не знам какво...
Еми ето сега имате история.Това е положението.
Факт е , че Crysis 2 върви много повече като продажби.

1715 мнения
профил »
Danivanov каза на 06.04.2011, 12:22 ?. :
Редактиран на 06.04.2011, 12:25 ?.

Не е достатъчно да си купиш една игра, за да си й фен!
Абе, не знам обаче crysis2 тряя да е голям фен, за да се кръсти тъй!

1152 мнения
профил »
teodosi_ivanov каза на 06.04.2011, 14:12 ?. :

Crysis & Crysis Warhead ги имам в кутийка...
и Crysis 2 щях да имам обаче като видях тая изтекла бета и се разочаровах.Викам си ще я взема заради мултито,а то....по-зле и от сингъла.Колкото повече научавах за Crysis 2 толкова по-малко ми харесваше.

668 мнения
профил »
Wind of Revenge каза на 06.04.2011, 17:41 ?. :
Редактиран на 06.04.2011, 17:43 ?.

@Danivanov ако не си купиш играта не си никакъв фен.Ако си фен на дадена игра ще възнаградиш производителите за добрата работа и евентуално да направят нещо и за напред.

@Crysis2 ти може и да си я купил, но много от хората просто я изпиратстваха.Просто не мога да проумея как човек може да има 2000лева за РС и още сумати за скъпа периферия итн , а да не може да си купи поне една игра.
Аз може да имам скапан PC и една конзола , но на няколко месеца отделямз а по една игра , не е задалжително да е от новите, които са по 100лв , а от тези по 40-50 итн.Има хора, които не биха си купували игрите дори да струват 1 лев. За българите специално това е много характерно. За това, когато следващата игра е некачествена не обвинявайте производителите , а хората , които не си я купуват.
В някой случай и производителите са си виновни.Например COD MW2 продаде милиони бройки няколко дена след премиерата и накрая Black Ops го направиха супер зле.Дори и не беше оптимизиран и цепеше на силни PC-та , а на конзоли беше рендъриран в 480p резолюция, пълен с бъгове.

Аз втората част на Крайсис можеше да си я зема, но след като пробвах мулти демото на PS3 се отказах.Изглеждаше неповторимо грозно.Много по-лошо от минимум за PC.


1715 мнения
профил »
Danivanov каза на 08.04.2011, 13:37 ?. :

Офф, не ми се и спори с тебе вече... ПРАВ СИ БАТЕ! ЗА ВСИЧКО СИ ПРАВ!

88 мнения
профил »
Nerozavar каза на 06.04.2011, 07:48 ?. :

Да си кажа и аз мнението.
1. Какво не ви харесва в графиката. Ако я пуснеш на макс е просто невероятна и при положение, че компа ми не е много мощен пак си върви гладко и на високо ниво. Ню Йорк е пресъздаден много яко и е голям кеф да гледаш как падат сгради.
2. Звука няма да го коментирам защото е 6 :)
3. Историята не била добре развита! Извънземните нападат Ню Йорк а ти си там за да спасиш всички. Тва все пак не е от Хемингуей да се навлиза надълбоко. Да не искате нашия да седне и да си споделя чувствата с останалите персонажи. А превозните средства не се ползват защото улиците са задръстени с отломки и коли. Тва не е джунглата да си хвърчиш наляво надясно.
4. Има си играта недостатъци, но на фона на говната които излизат напоследък това си е направо шедьовър. И с тая суматичасова кампания направо изби рибата. Нямам спомен да съм играл в последно време пуцалка която да не съм я изиграл за 2 часа.
5. За мен дотук играта става номер едно за 2011г. и всичко това което казах се отнася за игра която на мен лично не ми е от най-любимите и въпреки това и давам 9/10.

761 мнения
профил »
Sabaka каза на 07.04.2011, 00:50 ?. :
Редактиран на 07.04.2011, 00:54 ?.

Ако не се лъжа, тоя отговорен ис сторито на кризата беше казал, че Хало(не че не е прав) е боклук.
Не е проблема историята, проблема е, че писателя се е осрал са.
И аз мога да кажа, че War3 като история е лайно, ама нали треа да измисля нещо по-добро да докажа.
Тука не се е получило правилно.

180 мнения
профил »
Grubiqn каза на 30.10.2011, 07:09 ?. :
Редактиран на 30.10.2011, 07:10 ?.

Nerozavar +1000000 Това се нарича обективност.ЕВАЛА :)

389 мнения
профил »
Draksis каза на 06.04.2011, 09:29 ?. :

Пхах, благодарности на наш език... :)

Като отида да работя в BioWare като продуцент, ще включа специални благодарности в кредитите към екипа и юзърите на РС Мания. :):):)

1715 мнения
профил »
Danivanov каза на 06.04.2011, 09:33 ?. :

Ма ти верно ли... сериозен ли си или са просто розови мечти?

668 мнения
профил »
Wind of Revenge каза на 06.04.2011, 12:06 ?. :

Danivanov всичко е възможно.

389 мнения
профил »
Draksis каза на 11.04.2011, 00:29 ?. :

Всъщност съм наистина сериозен, уча в такъв курс във Великобритания, но относно частта за BioWare - да, пошегувах се леко. Това е последното студио, в което бих искал да работя.

1715 мнения
профил »
Danivanov каза на 12.04.2011, 11:54 ?. :

Брау бе!

761 мнения
профил »
Sabaka каза на 07.04.2011, 00:49 ?. :

"Факт е , че Crysis 2 върви много повече като продажби."
Реклама приятел.Ако не беше на Геоги Панайотов ревюто в списанието, никога нямаше да знам за съществуването на Dead Space.Ама са в секи сайт дето влезна при рекламите е се:Катаклизм/Криза2/Драгън Еидж 2/Катаклизм/Криза 2........
Е, все пак и това, че я има за 3-те платформи.

1 въпрос.Ако Crysis 2 беше ексклузив само за конзоли щеше ли да изглежда точно така, като е в момента?Ама ако беше ексклузив за ПЦ ви питам....щеше ли да е по-добра?

23 мнения
профил »
ExElek3K каза на 09.04.2011, 01:03 ?. :

Ако беше само за пц както Crysis и Warhead графиката значително щеше да е по добра.В момента тази графика е съобразена с възможноста на конзолите да я подкарат,а пц-тата имат много по-големи възможности.

1152 мнения
профил »
teodosi_ivanov каза на 09.04.2011, 06:44 ?. :

ако беше само РС щеше да е в пъти по-добра.Графиката щеше да е по-добра, историята щеше да продължи,а не да я преправят заради конзоладжийте и дори gameplay-а щеше да е по-добър.

115 мнения
профил »
bob4estia каза на 08.04.2011, 09:38 ?. :

Графика - супер. Геймплей - ужасен! THE END!!!

1715 мнения
профил »
Danivanov каза на 08.04.2011, 13:32 ?. :

Малко си простичък! КРАЙ!

115 мнения
профил »
bob4estia каза на 11.04.2011, 13:03 ?. :

Големи разбирачи се навъдихте напоследък...Още имаш жълто около устата и ми говориш... То това е целта една графика да ви замаже погледа и све едно сте видели готина мацка която не знае колко е 2 и 2...аман!

1715 мнения
профил »
Danivanov каза на 12.04.2011, 12:40 ?. :
Редактиран на 12.04.2011, 13:23 ?.

Ми играта е готина, графиката е готина и простите мацки са готини... понякога. Много глупав коментар, наистина. Играта ИМА своите минуси, но е по-добре в сравнение с другите заглавия напоследък. Много съжалявам, че си хабих клавиатурата да ти пиша под коментара! КРАЙ!!!

1220 мнения
профил »
vasito каза на 09.04.2011, 13:34 ?. :

Много си е прав даже.

1715 мнения
профил »
Danivanov каза на 10.04.2011, 13:36 ?. :

Радвам се :)
Трябва да има кой да ме измъква от мрачните дебри на боклучавия геймпазар! Мерси че ме светнахте! Аз отново съм човек! YES!

180 мнения
профил »
asen96 каза на 09.04.2011, 14:00 ?. :

Между Homefront и crysis 2 бих си купил homefront , която уж е била по - зле , но мен ме израдва повече.

1715 мнения
профил »
Danivanov каза на 10.04.2011, 13:33 ?. :
Редактиран на 10.04.2011, 13:57 ?.

WOW
Филмирай как си купуваш Homefront и ще се съглася че е по-добра от Crysis 2.

88 мнения
профил »
Nerozavar каза на 10.04.2011, 15:12 ?. :

Настръхнах от по-горния коментар.

332 мнения
профил »
Tranquil каза на 10.04.2011, 20:52 ?. :

Не мога да повярвам, че въобще има хора, които критикуват графиката o.O Хора, ако искате по-добра графика зимайте ключовете и марш навънка. Ама само да не почнете да ритате коли или да скачате от 10 метра височина :D

377 мнения
профил »
gua543 каза на 11.11.2011, 18:05 ?. :

Последното малко трудно ще стане, но все пак.... НЯМА НЕВЪЗМОЖНИ НЕЩА!!! :D

3 мнения
профил »
kaaiooo каза на 10.04.2011, 22:09 ?. :

Не мога да повярвам изобщо че тази игра получава някакъв хайп.Изчетох доста от коментарите по-горе 82% от които са на crysis2 и dprime.И просто ми прави огромно впечатление че много леки думички се използват по повод на една ужасно саката игра.И първия и втория Crysis са пълна боза.Да първия беше нещо не виждано като графика преди известно време.Спомням си как ме плясна през лицето като я видях за пръв път.Втората е същото нещо въпреки че не използва DX11.Не съжалявам че съм ги играл тези игри обаче никога няма да си ги купя и точно тук е момента да кажа че съм напълно съгласен с dprime и всеки който дори и малко харесва 2-та Crysis-a да вземе да играе Mass effect и тогава да дава изказвания кое е добра и кое не е добра игра,защото дори 10% от тук не знаете какво е Planescape torment за да я имате тази представа.

Момчето твърди че Crysis му е любимата игра.Превъртях ги и 2те и никога няма да седна да играя която и да е отново!Плачевно лоши игри(не говорим за графика и енджин тук).
Имаше едно време хора които правеха игри и тъй като нямаха технологии или пари се налагаше да правят уникални сценарии които изпреварваха времето си ,сега слагат малко козметика върху няколко пушки и всички директно снасят парите.Като погледна в ретроспекция ми става лошо докато играя сегашните игри и за жалост в момента само BioWare правят игри които си заслужава да си купиш(можеби без DA2).
В обобщение мога да кажа само на Crysis 2 мир на праха му ,защото не предлага нищо ново на пазара,впечатляващата графика сме я надрастнали вече,историята е клиширана и меко казано идиотска,FPS жанра е виждал и по-добри заглавия,саундтрака е лош,мулти-то е жалко.

Извинявам се за тона просто видях че някой каза че дава 9.5 на Crysis 2 и щях да падна от стола от смях.

1152 мнения
профил »
teodosi_ivanov каза на 11.04.2011, 14:16 ?. :

И аз повече няма да седна да играя mass effect - уникална боза(не го казвам с цел хейт,просто за мен играта не струва)

761 мнения
профил »
Sabaka каза на 13.04.2011, 12:03 ?. :

Аз играя Crysis и Warhead на low.Не давам пет пари за графиката, искам да ми се лоудне нивото за 10 секунди и да не забива.

188 мнения
профил »
Spook4o каза на 02.05.2011, 23:02 ?. :

@Sabaka поне вече знам, че не съм сам.

707 мнения
профил »
sturba каза на 11.04.2011, 05:18 ?. :

Е 100% е по-добра от Homefront и Black Cocks.От миналата година само BC2 е по-добър шуутър.

1715 мнения
профил »
Danivanov каза на 12.04.2011, 10:58 ?. :

Енджина на BC2 е уникално некадърно направен и мултито е на светлинни години по-назад от BO.
Homefront и Black Ops не могат да се сравняват, ми вземи поиграй Black Ops, щото не ми се четат некомпетентни коментари.

668 мнения
профил »
Wind of Revenge каза на 12.04.2011, 11:10 ?. :

ХАХАХАХАХХХХХХХХХХАХХАХАХХАХХХУХХЙАХАХХАУ АХАХАХДАХСХДА!
Енджина на BC2 бил некадърно направен?!? Frostbite? Енджина на КАЛ Of Duty кога последно е сменян според теб?
Ау ти сериозно ли мислиш , че Кал Of Duty: Black Cocks става за нещо?
Това беше най-тъпата игра правена някога , Treyarch доказаха колко некадърни са и колко назад са от IW.
Не стига това ама и играта беше тотално неоптимизирана и бъгава за всички платформи.На PC цепеше на силни конфигураций , на PS3 вървеше на 576p резолюция(704x567) и изглеждаше по-скоро на игра за Wii.

1715 мнения
профил »
Danivanov каза на 12.04.2011, 11:19 ?. :

WOW, мерси за урока по история. Графиката в момента за PC е оптимизирана с последния пач и върви мазно. Енджина НЕ е нужно да се сменя защото не е нужно да преебават мултиплеър механиката. Историята е зарибяваща и играта има своите моменти и сцени.
Тва, че си едно разгневено пиратче, което НЕ може да оцени една игра защото не може да си я купи, не означава че играта е зле...
Именно моята теория е, че в миналото пиратството беше една идея по-ограничено и затова игрите до които достигахме по-трудно, ни изглеждаха по пипнати, но ся сме се разглезили.
Изтегли играта от замундата, изтегли си и пач 6 и поне я стартирай е така, за да имат коментарите ти занапред по адрес на играта някаква стойност.

668 мнения
профил »
Wind of Revenge каза на 12.04.2011, 11:26 ?. :
Редактиран на 12.04.2011, 12:02 ?.

Хахах каква оптимизация говориш , ти не си виждал Кал Of Duty за PS3.
Играта е с хиляди пъти по лоша графика от MW2.

Това за пиратството ме нацепи от смях , ти самия беше написал :
"Абе, хората ще ни изненадат приятно един ден. Донякъде ми се иска да не казват релийз дати, просто за да може един ден да го видя тоя халф в замундата и да подскоча. "

Аз за разлика от теб игрите които наистина харесвам си ги купувам дори след 5 месеца.

От активижън само точат парите на хората с някакви излишни DLC-та с по 1-2 карти , скалъпени в свободното време на разработчиците.Пълна простотия.

1715 мнения
профил »
Danivanov каза на 12.04.2011, 12:03 ?. :

Еми замундата е първото място откъдето ще видя халфа... да не говорим че там обикновено пускат игрите преди да излязат официално.
Купил съм си Orange Box още когато се появи на бял свят, ще купя и Portal 2 евентуално... Valve ме кефят.
Не, не съм купил Black Ops(защото цената е луда). Но не съм взискателен защото знам че ако си я бях купил щеше да е може би любимият ми CoD след MW.
DLC-тата ги остави... никой не ти опира нож в гърлото да си ги купиш...

668 мнения
профил »
Wind of Revenge каза на 12.04.2011, 12:07 ?. :
Редактиран на 12.04.2011, 12:11 ?.

Ако не ги земеш(DLC-тата) как ще играеш мулти?!
MW2 е хиляди пъти по-добра в всяко отношение.Black Ops е издънка.
За разлика от тях EA се развиват Battlefield 3 го доказва. Реалистичната графика и физика много спомагат за изживяването , особено в този жанр.От активижън правят голяма грешка , че работят с един и същи енджин, а те са най-богатата компания на света.Би трябвало да подобряват играта графично , ако мислят , че геймплея се харесва от много хора и имат потенциални купувачи. Те правят обратното и развалят и двете. Всяка следваща игра бива по скапана в всяко едно отношение.

1715 мнения
профил »
Danivanov каза на 12.04.2011, 12:11 ?. :

Като мулти MW2 е по-добра. Като сингъл я слагам на равно с BO заради тъпите мисии с рейнджърите.
Мултито ще го играеш с джойстик/мишка, седнал удобно.

139 мнения
профил »
koomshiqta каза на 11.04.2011, 08:18 ?. :
Редактиран на 11.04.2011, 08:20 ?.

Аз просто няма какво да допълня.Много добра статия.Играта е страхотна,максимално доближаваща се до перфектна.Наистина историята можеше да бъде по-добре развита,но за сметка на това графиката,звука,екшъна...компенсират. :) До колкото разбрах от интернет,малко ако се вгледаш,текстурите са по-малки от колкото на първата част,но това за мен не е никакъв проблем. :) Аз лично останах смаян от графиката.Първите 10 мин устата ми си остана широко отворена,а очите втренчени... :D От сега започвам да заделям за нова видео карта за Crysis 3! :D

88 мнения
профил »
Nerozavar каза на 11.04.2011, 08:36 ?. :

kaaiooo изписа много неща и нищо конкретно. Играта определено си има недостатъци, но и има огромно количество яки неща. А и на фона на излизащите боклуци напоследък си е направо злато.

3 мнения
профил »
kaaiooo каза на 11.04.2011, 11:14 ?. :

В предишния пост желанието ми беше да изтъкна че играта е доста лоша и това че в сравнение с други по-лоши игри изпъква не я прави добра.Разбирам как това някой хора може да не могат да го преглътнат но не разбирам всичките хипербули които се ръсят наляво-надясно по повод на един лишен от иновативни елементи продукт който след изминаване на години не се е променил съществено,дори напротив.Играта ми беше забавна ,но в никакъв случай не мога да кажа че с неохота ще я препоръчам на някой приятел по начина по който бих препоръчал Mass effect (защото за мен това е примерът за нова генерация игра която има нещо под повърхността си).

Причината да пиша тези неща е че бях смутен от оценката на играта тъй като няма как да си кривим душата ,че Crysis 2 не разполага с нищо повече от графика(която сравнена с оригинала е леко осакатена).

Надявам се да не бъда криво разбран ,защото харесвам жанра ,но това заглавие не е такова бижу каквито някога бяха игрите които не разчитаха на технолигии.

ПС:Съгласен съм с теб че напоследък излизат боклуци ,но те призовавам да назовеш едно специфично нещо в Crysis 2 ;)

668 мнения
профил »
Wind of Revenge каза на 11.04.2011, 14:56 ?. :

За да се изпипа графиката се изисква много повече труд и талант, отколкото някой да измисли някакъв тъп сценарий и да се хвали колко добра е играта му , която на нищо не изглежда.
Стига с тоя Mass Effect, защото нито е по темата, нито е същия жанр , да не говорим , че е супер скапан.

1715 мнения
профил »
Danivanov каза на 12.04.2011, 11:11 ?. :

ME е игра от 2008... Можем да сравняваме само вторият ME и определено е по-добър от Crysis 1 и 2, ако говорим за увлекателна история и персонажи и е нормално, защото е игра на годината и фаворит на сумати народ. Принципно Crysis 2 НЕ трябва да се сравнява с шутър от трето лице/RPG.
Ако започна да сравнявам така произволно, спокойно мога да кажа, че Dead Space 2 ме кефи много повече от Crysis 2.
Ако трябва да дам пример за по-добър шутър, то той ще е Far Cry 2, въпреки малоумния A.I.
kaaiooo е прав за това, че сюжета е важен и според мен ако една игра има добър сюжет, то тя ще оправдае парите които се дават за нея и графиката която е използвана за да ни се представи действието по-един по зрелищен начин.

668 мнения
профил »
Wind of Revenge каза на 12.04.2011, 11:18 ?. :

Специално за шутърите от първо лице сценарий не трябва.Ако е друг жанр да, ама....Мен лично не ме интересува каква е историята.Важното е геймплея да е добър и да има хубаво изживяване.Не ми се гледат 10 часа кът сцени, които са единствения начин да разбереш историята в ФПС игрите, даже ако има начин да ги прескачам винаги го правя.

1715 мнения
профил »
Danivanov каза на 12.04.2011, 11:20 ?. :

Момче, ти Half-Life играл ли си?

668 мнения
профил »
Wind of Revenge каза на 12.04.2011, 11:30 ?. :

Същата работа в Халф - лайфа може да си контролираш действията , докато NPC-тата ти приказват нещо и е същата работа, един вид кът сцена в реално време.
Историята е жизнено важна за игри като Assassin's Creed примерно , там без история и 2 мин не може да се задържиш на нея.
ФПС-тата обаче дори и да не се замисляш над историята доставят удоволствие.

1715 мнения
профил »
Danivanov каза на 12.04.2011, 12:06 ?. :

Пич, сюжета и екшъна правят купона. Понякога трябва да имаш причина да избиеш маса народ по брутален начин.

1336 мнения
профил »
sollider каза на 13.07.2011, 13:21 ?. :

@Wind Of Revenge
В кът сцените се съдържа над 70 % от историята на играта, а ти като ги прескачаш, не знам за какво изобщо ги играеш тези игри. Просто вървиш и трепиш без никакъв смисъл.

707 мнения
профил »
sturba каза на 11.04.2011, 11:49 ?. :

Аз не мога да разбера защо сравнявате Crysis със Mass Effect...Сравнявайте Crysis със някой друг шуутър.И като се обърнеш няма много по-добри за 1-2 годишен период време.

88 мнения
профил »
Nerozavar каза на 11.04.2011, 12:38 ?. :

Точно това имах предвид. Иначе мисля, че нанокостюма е едно от специфичните за кризата елементи. Кефи ме и кустомизацията по време на игра на оръжията. Иначе и разпадането на Ню Йорк като град също много ми допада. Иначе съм съгласен че не е най-доброто но спрямо останалите...

130 мнения
профил »
vilza каза на 11.04.2011, 19:37 ?. :

Заменям CRYSIS 2 limited edition за PS3 за MASS EFFECT 2 за PS 3 . Email : vilza@mail.bg )

668 мнения
профил »
Wind of Revenge каза на 12.04.2011, 12:04 ?. :

Ако имах ME2 бих заменил без да се замисля въобще , въпреки , че PS3 версията на Crysis 2 не струва.
Не знам какво толкова я хвалите тая ME2.

1715 мнения
профил »
Danivanov каза на 12.04.2011, 12:08 ?. :

Не знам защо се мъчиш да пишеш толкова безсмислени коментари. Да беше казал "Не съм съгласен с теб" по-смислено щеше да звучи!

668 мнения
профил »
Wind of Revenge каза на 12.04.2011, 12:13 ?. :
Редактиран на 12.04.2011, 12:15 ?.

Понякога е по-смислено да пишеш безсмислени неща.

1715 мнения
профил »
Danivanov каза на 12.04.2011, 12:19 ?. :

Дървен философ...

707 мнения
профил »
sturba каза на 12.04.2011, 16:02 ?. :
Редактиран на 12.04.2011, 16:03 ?.

@Danivanov Правиш много бързи заключения като ме написа некомпетентен.Играл съм мулти на Black Ops и на MW2 в оригиналните сървъри (не пиратските клонинги). И както и да го погледна BC2 ми харесва повече.Изобщо няма да коментирам оптимизацията на BO.Крайзис 2 мултито копира много от CoD и също не ми хареса играх го на демото, но сингъла си е много силен.Историята на BO с нищо не е по не банална от тази в crysis 2...

1715 мнения
профил »
Danivanov каза на 12.04.2011, 19:06 ?. :

Сори, баце! В крайна сметка, всеки да си играе каквото иска. Дано и двете поредици да си блестят и лъщят :)

585 мнения
профил »
Jaison каза на 13.04.2011, 08:30 ?. :

Едната игра е много по-различна от другата, но така е и с някои геймъри. Така че поредицата може да се хареса на много хора

668 мнения
профил »
Wind of Revenge каза на 12.04.2011, 19:39 ?. :
Редактиран на 12.04.2011, 19:39 ?.

А си спомням в началото някой беше писал "Ай на бас , че тази статия няма да може да достигне 150 коментара".
Да ни е честито!

761 мнения
профил »
Sabaka каза на 13.04.2011, 12:08 ?. :

Да ви ебам Блек Опса и Ефекта, те са виновни за т'ва.

1715 мнения
профил »
Danivanov каза на 13.04.2011, 12:42 ?. :

Момче, ти май не си се задоволявал скоро... Направи го заради мен! Да знам, че съм помогнал на човек в беда...
Много съжалявам, че има хора, мислещи по този начин... ама наистина съжалявам искрено!

761 мнения
профил »
Sabaka каза на 13.04.2011, 12:34 ?. :

СРАМ И ПОЗОР ЕА!СТАМ И ПОЗОР!!!
Толкова се старахте, преебахте ми играта за тоя шибан мултиплейър и к'во ми казват неска?Требвало 1-2 часа да чакаш, да ти доидат хора за мултито.А КОД ВСЕ ОЩЕ СЕ ИГРАЕ!!!Срам и позор ЕА.Мрете в горяща кофа.

3 мнения
профил »
kaaiooo каза на 14.04.2011, 22:09 ?. :

Не мога да повярвам колко е тесен мирогледа на някои от хората тук.Разгледах коментарите по-горе за да мога да го кажа това:
Никой не сравнява проклетите игри.Повечето хора които споменават ефекта в постовете си ГО ДАВАТ ЗА ПРИМЕР за добра игра ,а НЕ ГО СРАВНЯВАТ.

Разбира се че извънжанрово не могат да се сравняват игри ,т'ва е просто тъпа идея.
Спора е (за протокола): дали Crysis 2 е добра или не.Aфтърпарти-то на спора е : Crysis или по-малкото и бавноразвиващо се братче Crysis 2 e по-добра.

Това което ми прави впечатление е всъщност липсата на информирано мнение което води до подобни спорове.Вгледайте се малко в историята на жанра.Изиграйте 1-2 игри от по-старичките и тогава хвалете нещо което просто си е облякло нови дрешки.
Някой тук сеща ли се за реакцията си когато мина първата мисия в COD 4?Някой тук сеща ли се за реакцията си когато игра Wolfenstein за пръв път?Подяволите някой знае ли какво е Doom?

Да сещате се и точно заради това Crysis 2 не струва според мен.

Дадох ви иконични заглавия в жанра.Сега може да ги съпоставите с "великия шуутър на 2011-та" и тогава ще говорим отново ,но мамка му тези се защитават с аргументи, защото така спора остава в релси.

ПС:Няма как да не се съглася с Danivanov: Абе вие Half-Life играли ли сте ?

668 мнения
профил »
Wind of Revenge каза на 15.04.2011, 10:31 ?. :

Съжалявам , но темата се изчерпа.Спорът беше прекратен с уговорката, че Crysis 2 е добра игра , но не чак толкова.

1152 мнения
профил »
teodosi_ivanov каза на 16.04.2011, 14:20 ?. :

оооо не пак се почна с тея "иконични" игри.Не знам кво му харесвате на тоя Half-Life.Crysis 2 е скучна игра, от която лесно се губи интерес

1715 мнения
профил »
Danivanov каза на 16.04.2011, 23:01 ?. :

Half-Life 1 - беше революция в шутърите(или по-точно в начина по който се разказва историята), но е скучна ако я играеш в сегашно време, да.
Half-Life 2 - е ГЕНИАЛНА! Ако кажеш, че тази игра е скучна и не знаеш какво й е хубавото, то значи ти си скучен и смотан човек! Дори и да не си фен на шутърите, пак ще ти хареса! Pure Epicness!

1715 мнения
профил »
Danivanov каза на 16.04.2011, 23:06 ?. :

Crysis 2, е скучна игра, да! Но за мен е много по-интересна от единицата и по-стойностна и качествена от заглавията напоследък! И на едно и на две, давам еднакви оценки, само защото графиката на единицата е потресаваща(но и тежка - 100 кила), щото има тъпи корейци и най-важното - извънземни(които омръзват бързо, но пък са оригинални). С други думи - Играйте Portal 2!

1152 мнения
профил »
teodosi_ivanov каза на 17.04.2011, 09:14 ?. :

играл съм Half-Life 2.Не скучна, ами нямам думи просто..тази игра не стува.И като цяло игрите на Valve не ме интересуват.

1715 мнения
профил »
Danivanov каза на 18.04.2011, 14:16 ?. :

Еми, нямаш усещането за стойност, хехе. Нищо де, нали има други хора да мислят по тия въпроси :)

1336 мнения
профил »
sollider каза на 13.07.2011, 13:08 ?. :

Ако халфа е скучна игра, не знам crysis 2 къде се подрежда по геймплей. Но все тая, нека не започваме спора наново :)

707 мнения
профил »
sturba каза на 17.04.2011, 06:17 ?. :

@kaaiooo
Не мога да разбера защо смяташ, че едва ли не изкарваме Crysis 2 най-добрия шуутър, че да даваш като пример за по-добри игри икони в жанра шуутър...

348 мнения
профил »
dprime каза на 17.04.2011, 10:55 ?. :

Братлета,така може до утре да си спорите дали играта е добра или не!Няма смисъл вече.

1152 мнения
профил »
teodosi_ivanov каза на 17.04.2011, 13:52 ?. :

+1
Crysis 2 не струва инъче xD

1715 мнения
профил »
Danivanov каза на 18.04.2011, 14:20 ?. :

Затова и я изпиратствах, точно както единицата.
Ако спреш да я сравняваш с единицата, може и да видиш нейната стойност, която не е много висока, но в сравнение с другите заглавия напоследък, като Homefront, блести.

668 мнения
профил »
Wind of Revenge каза на 17.04.2011, 17:12 ?. :
Редактиран на 17.04.2011, 17:13 ?.

За всичко са виновни нинтендо и тяхната лешоядска стратегия, чрез която продават боклуци в милионен мащаб.Ако някоя игра не струва, тях обвинявайте, защото от там се учи гейм индустрията.
Ето малко факти :

Crysis 1 - Повече от 3 години на пазара и само 762 744 продадени копия.
Crysis 2 - По малко от месец на пазара и над 1 323 418 продадени копия.

Това отговаря на въпроса ви Crysis 3 на коя от двете игри ще прилича повече.
Производителите на игри се изхитриха и спряха да подобряват продуктите си.
Защо да се мъчат да правят нови енджини, да мислят добри сценарий, нови гейм механики и революционен геймплей, като могат да пробутат един и същи COD всяка година или просто игра като марио(да не коментирам колко просто е разработването на такъв продукт) и да продадат 20милиона бройки.
Гейм индустрията затъпява докато Американците купуват боклуци.
Крайтек и те са научили слабото място на хората и в следващите игри гарантирам, че COD ще бъде изкопиран на 100%.

20-те най-продавани игри на всички времена са за Wii, произведени от нинтендо , със "3D" графика от времето на първия Дуум и непроменен геймплей от времето на NES. Всички те имат по 20 милиона бройки(минимум) , като първите имат 70-50милиона продадени.

Всички други истински игри имат в пъти по-малко продажби.Нормално е производителите да правят все по кежуал игри. Където не може да настройваш дори опцийте за графиката, където трябва само да натиснеш старт и да бъдеш воден за носа през цялото време.
Не обвинявайте производителите следващия път , когато това се случи, и на вас да ви дават пари, и вие ще го правите.

1715 мнения
профил »
Danivanov каза на 18.04.2011, 14:15 ?. :

Производителите са виновни, че нямат топките да правят каквото си искат и да издават игрите си сами. Добрите игри винаги ще имат фенове и ако един производител прави игрите си за геймърите, няма да го интересува колко печели. Това са пичовете на гейминдустрията, които правят игрите за истинските геймъри и неусетно, спечелват повече от колкото са подозирали.
Crysis 1, не е много добър пример, тъй като беше тежка и една от главните й цели, беше да тества DX10 на различни машини.

369 мнения
профил »
emsito каза на 19.04.2011, 05:12 ?. :

снощи я превъртях хареса ми много

668 мнения
профил »
Wind of Revenge каза на 19.04.2011, 11:01 ?. :
Редактиран на 19.04.2011, 11:01 ?.

браво

407 мнения
профил »
Damnation каза на 23.04.2011, 12:52 ?. :

Графиката е красива, като изключим малки пропуски ( героя ти няма отражение нито в водата, нито в огледални повърхности ) е най-доброто което съм виждал до сега. Ама иначе....
Всички оръжия, без пистолета и помпата, могат да се ползват като не лоши снайпери ??? Както враговете в определени сцени ( битката с големия робот през ноща, пред две минути два малки гада ти идват от едно и също място ) така и "помощниците" в други идват от едно и също място, на равни интервали, което е досадно. Не можеш да стреляш през някой стъкла ( на телефонните кабини примерно ) затова пък можеш през някой стени. В играта има прекалено малко врагове - 4 вида човешка пехота, 3 вида извънземни, един вид голям робот дето се води нещо като бос, хеликоптер, извънземен хеликоптер, танк...и това е ?.. И така нататък

96 мнения
профил »
big_bad_wolf каза на 17.05.2011, 17:30 ?. :

Много яка игра, учудих се, че ми вървеше по-гладко от първата.И в крайна сметка ще има Крайзис 3 и искрено се надявам да бъде най-хубавото от и двете игри в големи количества и ако може малко връзка с Номад и Психоот старата ще е просто супер.
П.С.Не знам за вас обаче аз искам малко повече да разчупят геймплея в така наречените "Епични" моменти на играта, в смисъл такъв:Не просто да цъкаш ляв и десен бутон на мишката...

1 мнения
профил »
Blayer каза на 28.06.2011, 15:22 ?. :

Стелт елемента си работи перфектно, както и Al. (Научете се те да четете малко съветите, които ви дава играта, когато умрете или ви се зарежда ново ниво.) То си го пише: "WARING: Enemies can still detect cloaked nanosuit in close proximity"

370 мнения
профил »
des каза на 01.07.2011, 18:13 ?. :

Аз играта си я минах по двата начина - рамбо стайл и стелт :) Като и двамата ме задоволиха, макар че стелтът по ми допадна. Беше доста по-забавен и интересен, да не кажа, че на моменти беше и по-реалистично да се криеш и дебнеш, отколкото да се криеш зад метална ограда, докато те обсипват с куршуми

1336 мнения
профил »
sollider каза на 13.07.2011, 12:54 ?. :
Редактиран на 13.07.2011, 14:57 ?.

Солидна и дълга сингъл капмания. Не знам къде я видяхте тая "дълга кампания" но я врътнах за 5-6 часа на difficulty soldier.
Изчетох към една четвърт от коментарите по-горе и тъй като "колегите", които не са харесали играта, или по-точно нейния геймплей, са обяснили с най-големи подробности кое точно куца на "шутъра с най-добра компютърна графика", не мисля, че имам нещо да добавя, освен това, че сингъл кампанията си беше пълна скръб. Последните 5-6 минути от играта бяха интересни, но според мен е глупаво 5 часа да пуцаш и да умираш от скука и чак към края тъкмо да ти стане интересно и всичко да свърши... с повечето шутъри, които съм играл е ставало така. И btw понеже видях, че някой беше написал, че на FPS игри не им трябват истории, а само графика и звуци, ще кажа, че това е огромна заблуда. Crysis 2 е жив пример за това, което казвам - всяка игра със скучен, недодялан геймплей и недобре развита история е трън в задника ти, докато я превъртиш. И както каза danivanov, винаги трябва действията, които обждектива в играта те принуждава да извършиш, да си имат логично обяснение, а не да отидеш в базата на враговете си въоражен с калашник метнат през рамо с тонове амуниции и да започнеш мелето без дори да знаеш защо в момента около цялата територя, която окото ти може да зърне, хвърчат патрони във всички посоки.

348 мнения
профил »
dprime каза на 14.07.2011, 18:32 ?. :

Crysis 2 е много по-добра откъм геймплей,отколкото например CoD.Няма чак такава линейност и екшъна си е на ниво.Иаш свободата да трепеш враговете както си искаш.Къде видя скука,не знам.Сега като излезе и Sandbox 3 Editor-a,ще играйкаме купища модове!На теб ако не ти харесва,дочакай Cryengine SDK до Август месец и вземи си направи една игра: )


1336 мнения
профил »
sollider каза на 14.09.2011, 15:28 ?. :
Редактиран на 14.09.2011, 15:31 ?.

Не че искам да се повтарям, но геймплея е една от основните слабости на играта. Супергерой в костюм спасява света от извънземното нашествие :D бла-бла-бла... предпочитам да преиграя за 3-ти път "монотонния и бъгав" black ops, отколкото да превъртя за втори път която и да е от трите игри в поредицата.

1 мнения
профил »
shadow_999 каза на 10.09.2011, 11:02 ?. :

Играта е супер !!!

9 мнения
профил »
cia_rio каза на 23.09.2011, 05:33 ?. :

Една от най-добрите ;)

2 мнения
профил »
Darkkill97 каза на 05.10.2011, 18:58 ?. :

abe 4udiq se dali da si kopuvam Crysis 2 ili Call Of Duty Modern Warfare 3 za ps3 koq e po qka znam 4e cod mw3 e mn qka ama Crysis 2 ne sum q igral i ako ima nqkoi koito da q e igral da mi kaje dali e qka

2 мнения
профил »
Darkkill97 каза на 06.10.2011, 18:29 ?. :

АВЕ ТАЗИ ИГРА МНОГО ЛИ Е ЯКА ЧЕ НЕЗНАМ ДАЛИ ДА СИ Я ВЗИМАМ ЗА ПС3

18 мнения
профил »
freeman8692 каза на 19.10.2011, 19:18 ?. :

Някой може ли да ми каже накрая на играта кой казва They call me Prophet

348 мнения
профил »
dprime каза на 30.10.2011, 09:03 ?. :
Редактиран на 30.10.2011, 09:03 ?.

Костюма,доколкото разбрах.

9 мнения
профил »
topco каза на 02.01.2012, 23:10 ?. :

Пичове,да ме простите ама ебахти тъпите,да не кажа малоумни коментари,които изчетох!Първо за мен играта е за удоволствие ,а не за да се мерят пишки графиката куцала,музиката не знам какво си,скучен бил геймплея?Като има толкова разбирачи що не създадете игра много по-добра,а?ЗА МЕН ИГРИЦАТА СИ Е МНОГО ДОБРА И Я ИЗИГРАХ С ГОЛЯМ КЕФ!А за коментарите,които не я харесват просто да не я играят.Аман от критици и разбирачи по земите български,боже!Игрите пак повтарям са за УДОВОЛСТВИЕ ,не да броим кадри в секунда и тем подобни глупости!
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Crysis 2

Превю:
Днес кандидатите за трона на Call of Duty се появяват всекидневно, но за да задържиш милиони играчи пред монитора за дълго, се иска нещо повече от графика.

новини:
Това се дължи на факта, че всички сървъри на GameSpy отиват в историята.
Немското студио ще зарадва притежателите на iOS устройства със симпатичен шарен пъзел, наречен Fibble - Flick 'n' Roll, в който все пак има извънземни.
Electronic Arts търси специалист за партньорската си програма с Crytek, а познаването на страхотния графичен енджин на студиото е предимство.
ОЩЕ ЗА ПОРЕДИЦАТА
Crysis 3 74
Crysis 32
Crysis: Warhead 14
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Duke Nukem Forever 280
Call of Duty: Modern Warfare 2 139
Battlefield 3 133
Call of Duty: Modern Warfare 3 121
RAGE 98
Call of Duty: Black Ops: сингъл и кооп 74
Crysis 3 74
Call of Duty: Ghosts 70
Bulletstorm 69
Aliens vs. Predator 68