facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Command & Conquer 4: Tiberian Twilight
Ревю | 22.03.2010 | автор: Terwell


оценка:
Производител:
EALA
Издател:
EA
Жанр:
Стратегия в реално време
Платформа:
PC
сайт на играта »
Цена:
69.95 лв.
купи играта »

плюсове

Кейн

Мелето е голямо

минуси

Това не е C&C

Слаба графика

Прекалено много промени по една успешна формула

Серията Command & Conquer започва своето съществуване през 1995 г. и според много хора полага голяма част от основите на жанра "стратегия в реално време". Сега, петнадесет години по-късно, пред нас е последната игра от сагата за извънземния материал Тиберий и харизматичния и загадъчен Кейн. C&C 4 е игра, която феновете обичат да мразят. Още с първите информации за нея разработчиците от ЕАLA очертаха куп промени, които ще нанесат в играта. Това не се хареса на огромното мнозинство от феновете, които се опасяваха, че C&C ще загуби облика си сред цунамито от нововъведения. Самият аз в превюто на играта също изразих подобни страхове, но сега, след като поиграх Tiberian Twilight, възгледите ми се обърнаха на 360°, тоест останаха си същите – това, което имаме пред себе си, просто не е Command & Conquer 4.

Краят на една епоха

Според първоначалните отзиви интересът към играта е породен най-вече от факта, че в нея се поставя точка на историята на Кейн и феновете най-накрая ще видят развръзката на над седемдесет години постоянна война. Действието започва през 2062 г., десетилетие след събитията в Kane's Wrath. Битката срещу Тиберия е почти напълно загубена, а Земята на практика е изцяло покрита от смъртоносните кристали. Тогава се случва нещо немислимо – Кейн идва при ръководството на GDI и предлага решение, което може да бъде постигнато само с общи усилия. Изградена е Tiberium Control Network – огромна мрежа, която като чрез магия спира разпространението на зелената субстанция. Самата игра започва през 2077 г., когато мрежата е почти завършена.

Най-лошите ни страхове се потвърдиха – историята е ужасяващо банална, плоска и разчита феновете да имат коефициент на интелигентност колкото чайник. Тази магическа TCN е просто едно мизерно извинение, с което да се сложи точка на една заплетена и интригуваща история. Сюжетът отново е разказан чрез клипчета с истински актьори, подпомогнати от CGI, но докато филмчетата в предишните игри бяха семпли, но интересни и забавни, тези са просто долнопробни. Натъпкани са с едноизмерни персонажи, за които не ви пука, неочаквани обрати, които нямат смисъл, много драма, а главният герой (тоест играчът) дори има съпруга, която не спира да реве и е най-дразнещият персонаж, който сте срещали в игра наскоро. Джо Кукан в ролята на Кейн отново е на ниво, но не успява да спаси целия този мелодраматичен цирк от пошлост. А развръзката... е, няма да я издавам, разбира се, ще си я видите сами, но нека просто да кажем, че е брутално изсмукана от пръстите...

Промяна заради самата промяна

Геймплеят е променен до неузнаваемост и е смесица от множество идеи, взети назаем от други игри. По принцип няма лошо в иновациите, но в случая лично на мен ми се ще те да не бяха толкова драстични. Строежът на мащабни бази е оставен в миналото, а в настоящето сърцето на армията ви е мобилната база Crawler. Самата армия зависи от това с какъв "клас" сте избрали да играете – нападателен, защитен или поддържащ. Всеки от тях има напълно различни единици и коренно различна стратегия на игра. Нападателният разчита на танкове и е най-праволинеен. Защитният залага главно на пехота, а може да строи и няколко сгради, като бункери и оръдия. Поддържащият разполага основно със самолети и може да използва определен брой спомагателни умения. Това е то – няма строеж, няма събиране на Тиберии, а единиците са безплатни. Не мислете обаче, че ще можете да участвате в огромни битки – за пръв път в поредицата е въведен лимит на единиците, с които можете да разполагате. А той е отчайващо малък и е достатъчен за най-много пет-шест юнита. Основната цел в играта е завземането на контролни точки, по подобие на Battlefield, а геймплеят като цяло много напомня на Warhammer 40k: Dawn of War 2. При DoW 2 такава система се прие леко, защото е близка до настолния вариант на WH40k, но в C&C... никак не стои на място. И така битките се състоят от хаотично запращане на единици от единия край на картата до другия, а дори да ви гръмнат Crawler-a не е страшно – винаги можете да извикате нов (ограничен брой има само в кампанията).

Самите единици са леко грозновати. Те са направени в стила на RA3, но докато там целта беше по-скоро да са забавни, тук изглеждат като играчки, което съвсем не приляга на сериозността, за която претендира играта. Не ми се вярва това да е направено за оптимизация на енджина, защото джитката вървеше с 30 кадъра в секунда – нито един повече или по-малко през цялото време – на тестваната наскоро асемблирана система Brisk. При звука положението е с една идея по-добро, макар и там да се прокарват опити за циркаджийство (една от пехотинките постоянно се лигави с "йеа ман", все едно е бронята й е направена от марихуана).

Вездесъщият мултиплейър

Но най-голямото ми оплакване е свързано с една особеност на играта – тя е едно проклето ММО. За да играете, се изисква постоянна интернет връзка, дори в сингъл. Ако връзката прекъсне и за секунда, трябва да почнете отначало. Постоянната свързаност има и друго измерение – вече след всяка битка печелите точки опит и вдигате нива, чрез които пък отключвате нови единици и умения. Вероятно се досещате какво значи това – в началото на играта имате едва 3-4 от общия брой единици и трябва да изиграете доста мачове, преди да стигнете тавана. Лимитът е 20-то ниво, а само кампанията ще ви добута до 10-11. При това нивата за GDI и Nod са отделни, така че ще трябва да ги качите два пъти. Това означава, че е най-добре да се отправите към мултиплейъра. Самият начален екран е превърнат в лоби, има си и чат, и инструменти за създаване на група, всичко както си му е редът. Аз по принцип отказвам да играя подобни игри в мрежа с някой, когото не мога да ударя по главата с едно протягане, когато прави мизерии, но основно Tiberian Twilight е насочена към битки 5v5. Лошото е, че има само един режим на игра – завземане на обекти по картата, който пръв завърти 2500 точки печели. Още по-лошото е, че няма автоматична подредба на играчите по level, и така вариантът току-що започнал играч да се изправи срещу такъв ниво 20 е съвсем реален. Доколко е забавно да ти прегазят мижавите първоначални танкчета с три Mastodon канонерки, това да тества някой друг.

Нещо позитивно?

Но не искам да изпадам единствено в черен негативизъм. Истината е, че повечето фенове ще намразят Tiberian Twilight, само защото не е истинско C&C. Ако от ЕА бяха й сложили друго име, може би дори щеше да ни хареса. Играта работи добре на техническо ниво. Някои от нововъведенията са интересни, а при големите битки става доста напечено и всеки играч трябва да внимава какво прави – отборната игра се насърчава. Ако си спомняте, C&C Generals също отнесе множество критики, защото беше с драстично различна концепция, а в момента е една от любимите стратегии на мнозина. Разбира се, там въпросът опираше само до името, докато тук е замесен и любимецът на феновете Кейн. Играта е много динамична и изисква мислене на място, вече не е възможно просто да ръшнеш някого с танкове или да се окопаеш зад километри защити.

Но в края на краищата, реалността си остава една – в ТТ са замесени прекалено голямо количество нови идеи, които не работят добре при жанра RTS или поне тук. Трупането на опит може и да работи в ролеви игри или дори в Call of Duty 4, но тук – не. Битките с 5-6 юнита може и да са по-екшън ориентирани, но в случая това не е добре подреденият хаос на World in Conflict например, а просто хаос. Tiberian Twilight е игра без логика, идея, последователност или особен магнетизъм. Тя е един добър софтуерен продукт, но е ужасна C&C игра, колкото и да не ми се иска да го казвам. Със сигурност си заслужава всеки да я има в колекцията си, ей така от едната сантименталност, но лично аз не се съмнявам, че когато излезе, StarCraft II ще я прегази. При това без съпротива. Продължения са малко вероятни, защото ЕА уволни голяма част от екипа разработчици малко преди финала. Уви, това е краят на сагата. Жалко. Кейн заслужаваше толкова много повече... 


Теория на конспирацията

Цялата тази гадост с постоянната интернет връзка уж е направена за борба с пиратството, но нека ви представя своята теория на конспирацията. Видите ли, на запад има нещо, наречено "вземане на заем" на видеоигри – можете да вземете джитка за известно време, да я изиграете и да я върнете, точно както бихте взели филм от видеотека. Така на практика една игра може премине през десет ръце, напълно законно, а на издателите това не им допада и биха искали всичките десет човека да си я купят. Според някои анализатори тези игри на заем нанасят повече финансови щети на гейминдустрията, отколкото пиратството може изобщо да се надява. Затова вече все повече се въвеждат системи с онлайн акаунти, където самият диск не струва нищо – важно е името и паролата, които разбира се никой няма да даде, дори след като е изиграл даденото заглавие. Тази схема елиминира възможността от вземане на игра назаем и лично аз бих се изненадал, ако и в StarCraft II няма въведено нещо подобно. Ето как на олтара на борбата с пиратите се принасят все повече и повече геймърски свободи – вече на практика не притежаваме игрите, които сме закупили.
 
системни изисквания
Intel Core 2/AMD 64 X2 или по нов, 1 GB RAM за Win XP (2 GB за Vista/Win 7), видео с 256 MB RAM и shader model 3, 10 GB HDD
напиши коментар
 

64 мнения
профил »
iamiam каза на 23.03.2010, 14:59 ?. :

Още от бетата разбрах, че са осрали нещата, но пък толкова колосално разминаване със самата поредица никога не ми е минавало през умът за вързможно.

64 мнения
профил »
iamiam каза на 23.03.2010, 15:00 ?. :
Редактиран на 23.03.2010, 15:03 ?.

C&C R.I.P

116 мнения
профил »
MARiNZ0 каза на 23.03.2010, 15:09 ?. :
Редактиран на 23.03.2010, 15:30 ?.

Последните 2 пъти, когато ми обещаваха "кардинални промени в геймплея" накрая получих DoW2 и C&C4. E, не, мерси! Предпочитам да играя "SC1.5" пред това да се мъчат да поправят нещо, което не е счупено in the first place. R.I.P. за C&C поредицата, като цяло. Oставам си с приятните спомени от TS и RA2...

389 мнения
профил »
Draksis каза на 23.03.2010, 15:15 ?. :

Не съм играл C&C (и моля ви, не ме осъждайте за това), но мога да разбера как някой може да е разочарован от подобен случай с любимата му игра. Мога само да си представям какво изпитвате в момента, другари.

Поднасям ви съболезнованията си. Бога ми, имате ги.

Гадно е, когато в стремежа си да направят играта харесвана от всички, разработчиците пренебрегват именно онези, които значат най-много - нейните фенове.

26 мнения
профил »
Normandy каза на 24.03.2010, 10:36 ?. :

+1

24 мнения
профил »
Skeleton каза на 23.03.2010, 15:32 ?. :

Защо трябваше да причиняват това точно на Кейн...

50 мнения
профил »
selqnin каза на 23.03.2010, 15:41 ?. :
Редактиран на 23.03.2010, 15:41 ?.

КУР ЗА EA...НЕ ГИ Е СРАМ ПЕДАЛИТЕ СМОТАНИ...РАЗВАЛИХА РЕД АЛЕРТ И СЯ И ТАЗИ ИГРА...

268 мнения
профил »
Минотавъра каза на 23.03.2010, 16:47 ?. :

Само като прочетох и ми се дорева...

От нищото се появява технология, която да спре разпространението на тиберия. Логично обяснение - няма.

Направо да се чуди човек защо беше тая 70-годишна война, щом я има TCN. Явно някой просто е искал да сложи край на metaplot-а и не се е сетил как да го направи увлекателно.

Излишни plot twist-ове, cardboard-персонажи, креслива съпруга, липса на строеж и развитие, смешен population cap, cartoon-графика... Какво става тука бе?

ММО-частта дори няма да я коментирам. За съжаление, вероятно ще я виждаме във все повече и повече игри.

"Теорията на конспирацията" има своите достойнства. Не съм експерт, но мога да направя някои прости изчисления. Компилацията "Baldur's Gate" ми струваше 100$. Раздал съм я на 12 човека. Това означава, че, в мое лице, компанията-производител е реализирала загуби (по-точно "пропуснати ползи") в размер на 1200$. Интересно. Никога не се бях замислял.

1565 мнения
профил »
n00b каза на 23.03.2010, 16:48 ?. :

Не съм я пробвал (по лесни за досещане причини), но гледах няколко геймплей клипчета и синематикс, прочетох внимателно статията и мога да кажа, че това е

THE MOTHER OF ALL EPIC FAILS.

ПС. За Теорията на конспирацията в края на статията - браво, г-н Димитров! Не се бях замислял в тази светлина, а има много здрава логика в предположението Ви. Все едно да не можеш да вземеш оригинална музика или филм от приятел. ЕА стават все по-противни с всяко изказване и нова игра.

А какъв завършек можеше да има тази поредица ... Проклети да са негодниците, които опозориха C&C вселената!

1565 мнения
профил »
n00b каза на 23.03.2010, 16:50 ?. :

А мръсните животни от Гейспот са я оценили със 7/10 ...

3 мнения
профил »
Asenis69 каза на 23.03.2010, 16:51 ?. :

По добре щеше да е да е просто C&C 3 с по-нова графика и някои нови неща.

342 мнения
профил »
nero9333 каза на 23.03.2010, 17:20 ?. :

на мен ми хареса

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 23.03.2010, 17:33 ?. :
Редактиран на 23.03.2010, 17:49 ?.

Ето го и денят на старшния съд, денят в който СнС умря... официално! Що за глупост беше това, така да го насолят, че да не става за ядене... мамка му и дивелпъри.

Минуси:

- Заглавието (дори)
- Сторилайн (без коментар)
- Графика (текстури, модели и т.н.)
- Геймплей (къде ми е hard counter-а)
- Ефекти (още малко розово и щеше да прилича на.... не ми се мисли)
_______________ (нека "ударим" чертата)
много зле

Плюсве:

НЯМА! Дори Кейн не ги спасява от провал! Ужас, голямо разочерование! Модмейкърите имат думата. Бас държа, че до края на годината ще се появи поне 1 мод, който да покаже на ЕА как трябваше да излежда едно продължение.

Ако някога си бях задал въпроса как щеше да изглежда Уоркрафт в Тибериум вселената сега щях да получа отговора - СнС4!

P.S. "Command & Conquer 4: Tiberian Twilight - the bane of my existence"

253 мнения
профил »
GiantR каза на 23.03.2010, 18:05 ?. :

VK_ Човек напълно съм съгласен с почти всичко, освен със аргумента за заглавието. Westwood бяха планирали така да се казва третата игра преди RA2 да излезне( това го знам от превюто на RA2 от Пц мания, което ми напомни я го сложете в сайта това превю както и други там превюта те са ми по забавни от ревютата само за да видиш хайпа около игрите.)
Сега аз със един мой приятел с когото сме дългогодишни фенове на C&C вселената обсъждахме пролуките в историята, очаквания край и МАЛКОТО МОДОВЕ НА ИГРА в четворката. Просто ние седим и си казваме че не може да има САМО ЕДИН МОД НА ИГРА в пълната версия, по дяволите възможностите и потенцяла на допълнителни модове са безгранични и това как само са го оплескали.
Историята е зле(Повече не мога да добавя). А графиката е по зле от Тройката, която е всичко което Четворката трябва да бъде, но естествено подобрено.Изплюли са се в лицето на тройката махайки скриновете и не слагайки трета играемо раса за геймплейен вкус. Има и доста други трески за дялкане, но и тези стигат, че да се направим че това изчадие EAско не е излизало някога.

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 23.03.2010, 18:11 ?. :
Редактиран на 23.03.2010, 18:28 ?.

"...Westwood бяха планирали..."

Съжалявам. Незнаех. Глупаво от моя страна да правя асоциация с гейският филм дето стана хит в последно време...

Чак Хитлер е бесен http://www.youtube.com/watch?v=Yu0v4z8Wtq o !

151 мнения
профил »
Vicarious каза на 23.03.2010, 17:59 ?. :

А интересно, какво ли си е мислил Джо Кукан, докато е четял сценария, имайки в предвит всичките тези години в които е участвал в поредицата?А някой от вас наясно ли е накрая как свършва всичко, защото честно, последното филмче си е направо гавра!

74 мнения
профил »
scream1332 каза на 23.03.2010, 18:23 ?. :

МОЖЕ ЛИ И АЗ ДА КАЖА НЕЩО? МОЖЕ ЛИ МОЖЕ ЛИ МОЖЕ ЛИ МОЖЕ ЛИ ????...
... кхм... ся... относно последния коментар "какво ли си е мислил Джо Кукан..." - ще ти кажа какво си е мислил - "ПФФ... АААЙДЕ да приключваме и да си взимам парите... че ще ми прилошее след малко..." - ето това си е мислил... а за игратааа... наистина ми е интересно какво става накрая... как приключва всичко :? няма да издържа да я изиграя цялата... просто не ми харесва... а искам да знам какво се случва накрая...

26 мнения
профил »
FrAnTic1bg каза на 23.03.2010, 18:29 ?. :

Заклет фен на поредицата (личи си от аватара) и аз бях един от оптимистите, които си мислеха, че промяната може да е за добре... и сгреших. Още от closed beta-та вдигнах ръце и се отказах от това... нещо... Статията си казва всичко... е освен некъдърния дизайн на мисиите.
Сега поне се надявам... може и така да си остане де... да си вземат поука от фейла и да седнат и да премислят поредицата накъде трябва да тръгне... И да не изваждат още един полуфабрикат на пазара.

83 мнения
профил »
BrakeDown2 каза на 23.03.2010, 18:38 ?. :

Толкова я чаках, повтарях си "Няма да се ос***т, НЯМА!"
Ама те...
История 5 часа първо преиграване на Нормал.... егати и завършека...

СПОЙЛЕРИ

На всички въпроси отговориха просто- аз разбрах само
Кейн стар ли е?
-Да.

Толкова :\
ловя бас че това не е последната за тиберия. Но много се надявам да е най- лошата...


А тоя ДРМ направо ми бърка в здравето.

205 мнения
профил »
nozo каза на 23.03.2010, 20:14 ?. :

Играта е ЗЛЕ в добрия случай иначе е Супер Зле и като си представя че спрях за малко Warhammer 40k ми става още по зле, там RPG елемента е вкаран страхотно в геймплея, а тук ... просто поредната порогана икона от въздесъщите ЕА.
Само за едно нещо се моля, да не унищожат по същия начин и BioWare, че просто не ми се мисли

229 мнения
профил »
d1s@s7eR каза на 23.03.2010, 20:31 ?. :

Няма да изказвам мнението си за всички в този форум.,защото ако го направя сигурно ше ме баннат.
Та мисалта ми е че за StarCraft всички мрънкахте че няма достатачно нововъведения,а тук точно обратното.На вас найстина не може да ви се огоди!

205 мнения
профил »
nozo каза на 23.03.2010, 21:51 ?. :

Сега нововъведенията като идея не са зле, но като изпълнение куцат и то много. Играта щеше да е нормална, играна и забравена, без много шум АКО не беше C&C и край на поредица дала облика на RTS каквото го знаем така. А и аз не съм пачитател на SC ;)

268 мнения
профил »
Минотавъра каза на 23.03.2010, 21:52 ?. :

"Та мисалта ми е че за StarCraft всички мрънкахте че няма достатачно нововъведения,а тук точно обратното.На вас найстина не може да ви се огоди!"

Дозата различава лекарството от отровата.

StarCraft имаше прекалено малко нововъведения. C&C има прекалено много. Нито една от тях не можа да нацели точното количество необходими промени.

5 мнения
профил »
capone8800 каза на 23.03.2010, 21:14 ?. :

Аз имам чувството че тази игра е някаква шега и че всъщност не е края на историята за Кейн.Или поне се надявам да е така... Вие как мислите?

951 мнения
профил »
Moon_Burn каза на 23.03.2010, 21:27 ?. :
Редактиран на 30.03.2010, 11:31 ?.

"ОH... MY... GOD" както казваше Джанис от сериала "Приятели". Ква е тая шарения бе, някви гаечни ключове хвърчат, няква тотална оргия на екрана! o.O Някви танкове колкото квартала ми заровени под земята. Аве... значи истина било възможно още повече да се окъка една игра...

83 мнения
профил »
BrakeDown2 каза на 23.03.2010, 22:24 ?. :
Редактиран на 24.03.2010, 07:34 ?.

Прекалено много от шеговитото отношение на RA3 са сложили, а за оргия на екрана...
с 10 юнита на кръст малко ми е пусто...
А и тая глупава камера много ме нерви... немога да я отдалеча достатъчно че юнитите да изглеждат нормални

PS- Някой да им беше казал- "Ако не е счупено, не го оправяй"

1126 мнения
профил »
vanmx каза на 24.03.2010, 03:51 ?. :
Редактиран на 24.03.2010, 04:02 ?.

"Промяна заради самата промяна" - Прави ми впечатление че този феномен се наблюдава много често напоследък и то не само в игрите, но това е вече друга тема. Освен Comman and Conquer, много други поредици тръгнаха по абсолютно различен и не във всички случаи по-добър път. Да, наистина добра игра, но да не се казваше така, защото няма много общо с тази велика поредица. Същото важи и за Wolfenstein, Colin McRae Dirt 1, Colin McRae Dirt 2, Tomb Raider Underworld, Resident Evil 4 и 5 и още други за които не мога да се сетя в момента. Някои от тези игри са сполучливи други са абсолютна простотия, но всичките са напълно различни от своите предшественици. Много ме е яд когато нещо старо направено добре, го заменят с нещо глупаво ново, само за да има промяна. А пък и заглавие предизвикващо носталгия към милиони геймъри не бива да се променя според мен.
Не разбрах това последната игра с Tiberium ли е или въобще последният Command and Conquer? Питам защото се надявах на игра продължение на Generals.

761 мнения
профил »
Sabaka каза на 24.03.2010, 06:41 ?. :

На ме ми хареса,само поради причината,че има Аратни Базин геимплеи.Ако имаше ресурси,вместо кап.по-добър воис актинг,и по хубави юнити(Scorpion танка е по-грозен от отрязания крак на баба ми)можеше да получи някоя 5-чка.Едновременно не е любимия ни CC ръш с максимум смърт и разруха,геимплеия можеше да е по-добър,поне да не започвахме толкова жалки на 1-3 ниво,писна ми вече от нези супа палърз!В Red Alert3 те бяха само за фукане.Нямаха никаква сериозна причина да се използват.Докато в Tiberium Wars бяха камо ли не жизненоважни.Писна ми да излизат "забавни игра"(AvP и вече CC4)Искам някои шедювър вече,видя се Assassin's Creed2 няма да го има,Conviction и The Forgotten Sands също ще ги хване тази съдба.

686 мнения
профил »
the_presator каза на 24.03.2010, 08:00 ?. :

@vanmx това ще е последната C&C игра за Тибериума.

17 мнения
профил »
alexxiius каза на 24.03.2010, 09:43 ?. :

Какво да ви кажа, очаквах повече от играта, но докато играех бетата се кефех на тактическия екшън, който се разразяваше. Това е плюс на играта, заедно с донре измислените карти, които позволяват такъв тип битки. Оттам насетне стресът от липса на ресурс и строеж на сгради си остава.
Лично аз си имам теория, която до сега се потвърждава. В сериозните и дълги поредици игри идва момент, в който разработчиците трябва да направят "провал", който да подготви старите фенове на поредицата за следващото заглавие и да привлече нови фенове. Така стана с Хироус 4, която за старите фенове се оказа пълен провал, но пък аз лично познавам хора, които не са играли предните части и 4ката им харесва. После Хироус 5 с експанжъните направо размаза.
Age of empires 3 беше малко странна, но двата експанжъна я допълниха страхотно и доста хора се върнаха към поредицата. Има и други примери, но да не разводнявам. Сега ми се струва същото, очаквам нов C&C, който да комбинира част от новостите с доброто старо, резултатът ще е сериозен.
Не виждам как Стар Крафт 2 ще я помете. Доста съм разочарован от това, което видях и играх, съжалявам за което. Не смятам, че повече от 10 години чакане водят само до промяна на графика и тук там някоя единица. Това си е чиста проба печалба на база на нищо.
С другите критики по Команд енд конкър съм съгласен на 100%. А теорията на конспирацията си е самата истина, ядрото на индустрията става все повече интернет базирано, което здраво почва да дразни. При Стария (стар крафт 2) дори бетата не можеш да играеш ако нямаш поне ключ от друга оригинална игра на близард.......алоооооооооооооооооооо, та така, дано не съм ви отегчил

25 мнения
профил »
SKzEdd каза на 24.03.2010, 13:49 ?. :

http://www.youtube.com/user/chatthekiller#p/p C&C4 cutscence

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 24.03.2010, 15:51 ?. :

"Epic conclusion my @$$! Epic fail!" /СнС къмюнити/

И обърнете внимание на текста под видеото... настина се виждат краката му, след като влезе в портала. Мир на прахта му! Много жалко, че решиха да опропастят СнС вселената, много.

29 мнения
профил »
Azraelf каза на 24.03.2010, 19:05 ?. :

уфффф, аре стига драми - а?!

Били развалили РА и, че и DoW... Сорка момци - ама нов милениум - 2Д стратегиите са аут. Конкретно и РА3 и DoW 2 са страхотни игри, като това е професионално, а не фенско мнение. Ако има осмърдяна игра от C&C поредицата - то това е само тази.

601 мнения
профил »
Seigar -X- каза на 24.03.2010, 20:22 ?. :

Gamespot
Critic Score: 6.7
User Score: 3.5

GameSpot Score: 7.0 Good

Хаха педалите ЕА си копуват оценки ^.^ Жалки са.

17 мнения
профил »
alexxiius каза на 25.03.2010, 07:40 ?. :

Ако 7 е купуване на оценка. За EA 7 е кофти резултат...

253 мнения
профил »
GiantR каза на 25.03.2010, 11:31 ?. :
Редактиран на 25.03.2010, 11:32 ?.

Те и целият ЕА да продадат никога не могат да си позволят дори и Gamespot да им сложат 9ка за тая игра.

3 мнения
профил »
Guess каза на 25.03.2010, 16:43 ?. :

EA мретеееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееее еееееееееееееее!

83 мнения
профил »
BrakeDown2 каза на 25.03.2010, 18:17 ?. :

+1
Само да не завличат Биоуеър и другите хубави студия

57 мнения
профил »
The Reaper каза на 25.03.2010, 19:08 ?. :

Не знам до колко е добра като игра(баланс,ИИ и др.),но да осерат най великата история за всички времена.
Не знам за вас, но за мен това никога не е било и никога няма да бъде C&C игра.
Особено ако претендира да е наследник на тройката.(kane' wrath също беше пълен боклук)ПП:Съпруга!ПО ДЯВОЛИТЕ , ТЕЯ СЯКАШ УМИШЛЕНО СА СЕ ОБЗАЛАГАЛИ НА БАС С НЯКОЙ ДАЛИ Е ВЪЗМОЖНО ДА СЕ СЪЗДАДЕ ТОЛКОВА МАЛУМНА ИСТОРИЯ И НЯКОЙ ДА КУПУВА ИГРАТА
Е БРАВО ЯВНО АКО СИ ЕА ВСИЧКО Е ВЪЗМОЖНО

761 мнения
профил »
Sabaka каза на 26.03.2010, 06:28 ?. :

А съпругата в играта се държи като умствено изостанала.

2059 мнения
профил »
Zipy каза на 26.03.2010, 12:42 ?. :

Тази игра ,когато я обявиха изглеждаше ,че ще е тъпа ..., когато казаха какви промени ще правят беше сигурно ,че ще са зле. Бетата беше супер глупава .
Наистина и самата игра е СУПЕР ЗЛЕ.
Никой не е разочарован ,че то си беше ясно :)
ЕА FTW

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 26.03.2010, 12:50 ?. :

'ЕА FTW' - Sarcasm. It beats killing people!

12 мнения
профил »
madcrack каза на 26.03.2010, 19:33 ?. :

WTF мислех че ще е по-яка.Ама останах разочарован
Играта не става

686 мнения
профил »
the_presator каза на 27.03.2010, 22:27 ?. :

Дано ЕA да се шегуват с тази игра и да има поне един експанжън или някакво продължение. Тази игра не допълва с почти нищо историята. Инсталирах играта в 20:00 и в 24:00 я превъртях... 4-5 часа игрово време макс...
И самата игра свършва по мега неразбраният начин.

686 мнения
профил »
the_presator каза на 27.03.2010, 22:27 ?. :
Редактиран на 27.03.2010, 23:40 ?.

...

123 мнения
профил »
Bloodcount каза на 30.03.2010, 13:12 ?. :

Просто ме боли....

378 мнения
профил »
dakovi4 каза на 30.03.2010, 18:45 ?. :

а какво става с Кеин ????

83 мнения
профил »
BrakeDown2 каза на 31.03.2010, 15:55 ?. :
Редактиран на 31.03.2010, 15:56 ?.

Е, ти не разбра ли?

СПОЙЛЕРИ

Кейн се съюзява с ГДИ(въпреки че се бие с тях и след съюза, което обаче не провокира атака от ГДИ) После се борят да активират глобалната мрежа за контрол на Тиберия, за да може чрез имплант/изкуствени очи
да активират извънземен портал(няма да коментирам).
Впослудствие успяват и Кейн драматично изчезва някъде, по някаква нейзвестна причина след като не се знае от кога е заточен на Земята, дошъл незнайно откъде, по незнайна причина, незнайно от кого(ако не е заради него).

Какво толко не ти е ясно...


http://www.digitalspy.co.uk/gaming/news/a211493/c ommand-and-conquer-retains-pc-top-spot.html - Ето това е найстина нелепо

19 мнения
профил »
kikiti каза на 02.04.2010, 16:57 ?. :

Най-много не ми хареса ограничението на броя на единиците.
Но намери един treiner които дава НЕОГРАНИЧЕН БРОИ ЕДИНИЦИ

19 мнения
профил »
kikiti каза на 02.04.2010, 16:57 ?. :

Най-много не ми хареса ограничението на броя на единиците.
Но намери един treiner които дава НЕОГРАНИЧЕН БРОИ ЕДИНИЦИ

19 мнения
профил »
kikiti каза на 02.04.2010, 16:57 ?. :

Най-много не ми хареса ограничението на броя на единиците.
Но намери един treiner които дава НЕОГРАНИЧЕН БРОИ ЕДИНИЦИ

19 мнения
профил »
kikiti каза на 02.04.2010, 16:57 ?. :

Най-много не ми хареса ограничението на броя на единиците.
Но намери един treiner които дава НЕОГРАНИЧЕН БРОИ ЕДИНИЦИ

19 мнения
профил »
kikiti каза на 02.04.2010, 16:57 ?. :

Най-много не ми хареса ограничението на броя на единиците.
Но намери един treiner които дава НЕОГРАНИЧЕН БРОИ ЕДИНИЦИ

219 мнения
профил »
khassad каза на 02.04.2010, 23:40 ?. :

Направо и дадах "delete" след около 2 часа игра някаде и това и беше на мижавата скучна игрица.Същата мизерия както и новата Warhammer:Down of War 2 айде стига с тези тъпи и скучни игрици,защото ако продължавата да правят такива бози много фирми ще фалират.

190 мнения
профил »
Freedom каза на 10.04.2010, 18:23 ?. :

Боже вой какво са сторили!!! Първо си казах може да е и интересно след 2мин си казах ОМГ и си свалих трейнър за повече единици и така малко заприлича на стария Цъ&Цъ ама така се загуби и най-малкото придизвикателство ама айде за историята. А тя една като я превъртях ми идваше да избия създателите на таз игра за времето което ми загубиха. Незнам на какво може да се дължи такъв провал досега не съм си и помислял че може да се случи нещо подобно с игра от такъв магнитут.

1715 мнения
профил »
Danivanov каза на 15.04.2010, 19:55 ?. :

EA да бяха направили нещо като C&C Renegade, по добре щяха да се справят. Като цяло на виждам бъдеще за поредицата, но в крайна сметка никой не ни пречи да поиграем на добрия стар Red Alert например. Аз лично, ще си остана със спомените и ще разцъквам други стратегии, пазара е пълен.

638 мнения
профил »
generalan1 каза на 15.06.2011, 09:59 ?. :

Пазара е пълен- но с какво. В днешно време май-няма много хубави игри- веднъж дваж на година да излиза някоя хубава игрица ЧИСТ КЪСМЕТ. За DoW 2 въпреки че 1вата част беше по-яка пак не е лош ,но в C&C този начин не работи а SC 2 май повече на expansion прилича отколкото на пълна и завършена игра
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Command & Conquer 4: Tiberian Twilight

Превю:
Поредицата C&C вече никога няма да е същата и се отправя към логичния си край... Но поне най-накрая ще разберем цялата истина за Кейн.

новини:
Следващата седмица ще бъде пълна с интересни игри. Вижте кои са заглавията, които ще видят бял свят и направете избора си какво ще играете отсега.
Освен това предстоящата реалновремева стратегия на Еlectronic Аrts няма да включва и игра през т.нар. dedicated servers, съобщиха неините автори.
Геймъри от целия свят са поканени да участват от отворената мултиплейър бета на Tiberian Twilight и да тестват стратегия месец, преди нейната премиера.
ОЩЕ ЗА ПОРЕДИЦАТА
Command & Conquer: Red Alert 3: Uprising 8
Command & Conquer: Red Alert 3 5
Command & Conquer 3: Tiberium Wars 4
Command & Conquer 3: Kane's Wrath 1
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
StarCraft II: Wings of Liberty 130
StarCraft II: Heart of the Swarm 53
DotA 2 - PCM2.0 47
Demigod 42
League of Legends - PCM2.0 41
Warhammer 40k: Dawn of War II - Chaos Rising 38
Stalin vs. Martians 33
Total War: Shogun 2 31
Napoleon: Total War 28
World of Tanks 27