facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Colin McRae: DiRT 2
Ревю | 11.12.2009 | автор: Свилен Енев


оценка:
Производител:
Codemasters
Издател:
Codemasters
Жанр:
Аркада, Спорт, Симулатор
Платформа:
PC
сайт на играта »

плюсове

Наблегнато и на красотата, и на разнообразието

Подобрени физически модел и повреди по автомобилите

минуси

Нямаш алтернатива за бонусите

Когато станеш първи, не се чува българският химн

През тази седмица се занимавах с колата – сменях ангренажния ремък, филтрите, маслото, ролките. И си представях как паля вектрата и тръгвам от София за Италия ей-така, без цел. Ще търся хостели с джипиеса, а гаджето и кучето ще спят спокойно на задната седалка, уверени в моята добра компетенция за европътешествие. Но не стана така. Колата поиска и ремонт на някаква гарнитура, гаджето пожела да ходи на рожден ден на приятелка, на който не можело да не отиде, а кучето... то просто махаше с опашка, което сигурно значи, че се радва, че не е отишло на Ботуша. Ето защо реших да заместя реалността с качествен дериват и той, предвид еврофантазиите ми, щеше да е най-подходящ под името Dirt 2.

Преди да се гмурна в продължението обаче, ми хрумна да си попрочета статията за първата част от преди две години и половина. Оказа се, че тогава играта е била на оптимума на компютърните конфигурации и дори съм изразил опасения, че не всички геймъри ще могат да я опитат на домашния компютър в пълната й функционалност. Днес обаче, въпреки критиките по отношение на иновативността и подобренията спрямо първата част, всъщност играта се поддържа от всяка средностатистическа машина, купена преди 3 години за 700 лева, а сега търгувана за 300. И извинявайте, жестът на разработчиците Dirt 2 да работи добре на машина за 150 евро, си е направо похвален.

Иновативно

При пускането на играта веднага прави впечатление променената й физика. Колата се усеща качествено различно. Движението на всяка машина сега е супер реалистично и тя стои уверено на четирите си колела. Ако преди например тежестта на автомобила беше фиксирана и не влияеше на състезанието, сега различните возила имат собствено поведение в зависимост от масата си.

Но не само физиката е претърпяла видими промени – разбира се иновации са внедрени и в енджина, който е от трето поколение с нова осветително-рендерирана система, която предоставя непознати нива на дълбинни детайли по релефа и цялостното обкръжение въобще. В началото на всяка надпревара вашият тунингован звяр ще бъде лъскав и намазан като изваден от шоурум на Цариградско шосе, но след като покарате из прашните писти, той постепенно ще се покрие с кал и накрая колите ще се различават само по формата си, но не и по цвета. Водата винаги е била враг на автосъстезателите. В тази версия на Colin McRae на нея е обърнато особено внимание. Навлизайки в локва, освен супер реалистичното опръскване на стъклата и наоколо, ще има опасност да се превърнете в неуправляема моторна лодка, ако не прецените кога и колко продължително да натиснете спирачките.

Още от предната версия в играта е замислена функцията за повтаряне. В зависимост от нивото на сложност вие можете да спрете състезанието и да се върнете в по-предишен момент, когато ситуацията за вас е по-благоприятна, за да може да поправите грешките си. Разработчиците са на мнение, че тази иновативност ще даде много приятни емоции в жанра на състезателните игри изобщо.

Съществено

Като цяло първата Dirt беше приета много добре от критиката, но недоволство се забелязваше основно по отношение на ненадеждния и неконкурентоспособен мултиплейър режим, в който приятели да могат да пробват своите сили един срещу друг в реално време. Мултиплейър имаше, но абсолютно не такъв, какъвто геймърите очакваха. Всичко това е вече различно в Colin McRae: DiRT 2. Сега властва правилото – всички автомобили, всички трасета, всичко в режим онлайн. В общи линии авторите на играта са отделили подобаващо внимание на мрежовата й част, което предизвиква задоволство. Например там е помислено за разделение на силните играчи от аматьорите и по този начин състезанията са добре балансирани.

Сред другите радостни обстоятелства е фактът, че можете да играете като българин и родният трибагреник да се кипри гордо пред вашето име. Изглежда, че въпреки плачевното състояние на нашия спорт, влизането в Европейския съюз си има поне някои видими предимства – хората научават за нас и започват да ни уважават.

Стартирате в един своеобразен дом на колела с малка прилежаща към него територия, на улицата реве тълпа, музиката бичи, а във фургона бръмчи включен телевизор. На масата ще откриете карта на света, където ще можете да избирате следващата гонка, а разположените наоколо снимки позволяват да изберете и купите ново возило. Разбира се, най-накрая се озовавате на пистата, избрана върху едно от множество късчета земя от картата, където ви очакват едни или други съревнования. Както е типично за жанра, докато се качваме в нивата, откриваме все повече нови и нови територии, на които да се състезаваме. Когато „расте“ географията на гонките, растат и нашите възможности, а вследствие на това - и популярността, и парите ни.

DiRT 2 предлага на жадните за адреналинови преследвания богат асортимент от всевъзможни гонки, като спринт на бъгита или на състезателни возила. Колите също са доста, като сред тях фаворити са американските, европейските и японските, плюс бъгитата и джиповете. Всички са лицензирани и са меко казано добри копия на оригинала. Имам приятел, фен на Субару, и бях приятно изненадан от акцента, поставен от разработчиците върху тази гениална японска кола. Както динамиката, така и поведението на пътя на японската лястовица, са достоверни, което гарантирам от личните си впечатления при шофирането на коли от тази марка - а той има цели три модела. В играта всяка машина си има своя индивидуален и неповторим характер, а различията в управлението и динамиката се усещат особено отчетливо. Тунингът пък е възможен от цветовата гама на ламарините до окичването с всевъзможни висулки из купето.

Един от минусите на играта е, че често наградите ни поставят в ситуацията да нямаме алтернатива – ако искаш да участваш в гонката, плати това и това, а накрая ще получиш това и това... Без други варианти. Във време, когато всички създатели на игри се стремят да дават максимална свобода на действието при кустомизацията на колата ви, това изглежда наистина странно.

Застрахователно

Сред възможностите за щети са предвидени два режима – състезание с тотални щети по колата, т.е. когато машината ви се преобърне три пъти по таван и се паркира в основата на някой мост, логично да не можеш да продължиш и да трябва да преиграеш; и, второ, с видими щети – когато очукваш отвсякъде щайгата, падат ти броните, изкривяват се калниците, отхвърчат вратите и т.н., но двигателят си остава здрав и криво-ляво довършваш кръга. Особено драматични щети ще можете да получите при шофирането из планински и офроуд терени. Не забравяйте и да сменяте ъгъла на изглед от пилотската кабина, за да видите реалните табла на новите модели, с които ще играете. В играта са се присъединили и лицензирани бъгита, но и спортните коли са представени на най-високо ниво.

Графично

В DiRT 2 ще можете да карате по живописни места из Европа, Северна Америка и Азия, защото графиката, без излишна скромност, е блестяща – ярки и наситени цветове и текстури, свежи и реалистични спецефекти, най-често предадени като облаци от прах, лепкава мръсотия, пръскащи парченца чакъл изпод гумите и още много визуални благинки.

Сигурно вече знаете, че играта се възползва от възможностите на DirectX 11. С въвеждането на Windows 7 той стана достъпен като част от операционната система и същевременно бе пуснат за изтегляне за Windows Vista. DirectX 11 е предпочетен от Codemasters, защото води до усъвършенстване на реализма в надпреварите. Новата поддръжка подобрява автентичното движение на водата, праховите наслагвания и движението на тълпите от хора около пистите. Цялата тази модерна идилия е благодарение на Shader 5.0, а в разработването на играта важен дял заема компанията AMD, която активно подпомага разработчиците с експертизи по отношение на новата технология.

Codemasters просто ни показаха как трябва да изглежда състезателна игра три  години преди края на света. Е, шегичка, имах предвид просто в края на отиващата си 2009 година. DiRT 2 е приятна да се играе, да се слуша, да се гледа – всичко. И като си помислиш, че някога Need For Speed беше безусловният крал на аркадните гонки... 


Икономическо

Не може да очакваме игрите по тази Коледа да бъдат със свръхграфика и визуални ефекти, както и изобщо да ги намираме като нещо качествено ново. Защо, ще попитате. Причините са основно две, но всъщност това са просто страните на една монета, наречена финансова криза. Езито е, че по празниците пазарът ще е свит – ако преди сте купували компютърна игра на малкото си братче, сега ще му вземете най-много дървено негърче с дупки за флумастери. Турата е, че никой по време на финансова криза не пазарува компютри. Я си признайте, кога за последно подобрихте шайгата? Аз последните си заделени кинти ги инвестирах в екскурзия. Щото промоцията 2 дни в спа хотел със закуска и вечеря (без обяд, признавам), басейн и масаж струваше колкото едва четвърт видеокарта. Ето защо и производителите на игри няма да вложат в проектите толкова, колкото ни се иска през тази година.
 
системни изисквания
CPU Pentium 4 3.0 GHz или Athlon 64 3000+; 2 GB RAM памет; Видеокарта nVidia GeForce 8800 или ATI Radeon X1950 GT
напиши коментар
 

70 мнения
профил »
kala07 каза на 12.12.2009, 10:26 ?. :

Много добра статия

746 мнения
профил »
Blackbird каза на 12.12.2009, 10:32 ?. :

Единственото нещо, което адски много ме издразни е, че като изпълнение играта е желязна, всичко е перфектно, но американския комерсиализъм разваля голяма част от нея. Визирам солидната реклама, която направиха на Кен Блок, въпреки, че в американския рали шампионат е що-годе посредствен състезател.

Другото, което е там, а не трябва да го има са измислените рали автомобили, които според американците стават за ралита. Де се е чуло и видяло, Eclipse, Solstice, Z4, 350z да стават за офроуд?! Пък и да ми ги правят по-добри от истински коли от група Б (Impreza STi, EVO 9) е просто малоумно....

1 мнения
профил »
Alexander_The_Great каза на 12.12.2009, 14:23 ?. :
Редактиран на 12.12.2009, 14:23 ?.

Абе бастун тази реплика направо ме заби в земята : "Пък и да ми ги правят по-добри от истински коли от група Б (Impreza STi, EVO 9)" !!! :DDD Група Б съществува от 1982 до 1986 и в нея никога не са участвали гореспоменатите от теб возила. Вземи прочети малко в Wikipedia и изгледай някой и друг клип в YouTube пък после пиши !

247 мнения
профил »
TheStudge каза на 12.12.2009, 12:36 ?. :

Изключителна игра най-добрия racer който съм играл 6.0 :)

348 мнения
профил »
dprime каза на 12.12.2009, 12:52 ?. :

NFS също е рейсър,за тва не ми се вярва Дърт да е най-якия.

247 мнения
профил »
TheStudge каза на 12.12.2009, 12:58 ?. :

Еми пробвай я и ще се увериш че DiRT 2 е по яка :)

746 мнения
профил »
Blackbird каза на 12.12.2009, 16:28 ?. :

И аз бъркам, проблем? Просто казвам, че това не са коли, които стават за офроуд, най-малко пък да се мерят с ветераните.

1128 мнения
профил »
vanmx каза на 12.12.2009, 13:21 ?. :

1. Малко Rally съзтезания
2. Орязан физичен енджин за сметка на по-шарена графика.
3. Кичозни менюта
4. Малумно елементарен геймплей (като NFS)
5. Струи американска пропаганда
6. Нищо общо с CMR поредицата, по скоро би се харесала на хлапетата които играят NFS
Сране.

1336 мнения
профил »
sollider каза на 13.09.2011, 19:00 ?. :

Сране може да се нарече това, което ти правиш. Хората са се постарали и в крайна сметка са успели да създадат нещо, което не е прототип на вече съществуваш продукт, а изцяло пълен с оригинални идеи проект. Като ти гледам коментара и ми иде да те питам, какви игри играеш?

366 мнения
профил »
Mersin каза на 12.12.2009, 13:23 ?. :
Редактиран на 12.12.2009, 17:09 ?.

DIRT 2 е 10 пъти по хубава от NFS.
Няма такава графика в nfs.-сериите
vanmx:
1.Разнообразни състезания
2.Поддържа DirectX 11
3.Перфектна графика
4.Има flashback
5.Над 50 коли
6.Но все пак винаги се намира някой,който да намери минуси на такава перфектна игра.

1152 мнения
профил »
teodosi_ivanov каза на 19.01.2010, 19:05 ?. :

1.не видях нищо разнообразно-пистите се повтарят до неузнаваемост и става скучно
2.DX11 :D нищо яко не изглежда с тоя ДХ-по сериозна графика с дх11 ще видим от badcompany 2
3.перфектна за race игра
4.незнам къв плюс е flashback-a като играта се твърди че е симулатор :D а в тая опция няма нищо реалистично
5.50 коли :D тва не е + ами си е голям -

1715 мнения
профил »
Danivanov каза на 15.02.2010, 11:12 ?. :

Абе аз я играх на PC и не останах доволен. Нищо ново.

390 мнения
профил »
juni0r каза на 12.12.2009, 13:31 ?. :

Играта е феноменална, най-добрия рейсър за мен. Просто единствената игра със съзтезания с коли, която толкова ме зариби! Супер е!

1565 мнения
профил »
n00b каза на 12.12.2009, 13:50 ?. :

Свежа игрица. Воланът е почти задължителен :)

1565 мнения
профил »
n00b каза на 12.12.2009, 13:51 ?. :

Blackbird, кво викаш - как са DX11 игрите?

41 мнения
профил »
Dexter каза на 12.12.2009, 16:41 ?. :

Най-добрия рейсър, феномална...абе вие май само картинки сте гледали...
Първо-да ти имам изискванията, да ти имам. И за какво са толкова големи?! Заради тъпия блър?! Предполагам се очаква на него да се възхищавам, вместо на околността...и какво му е предназначението на блъра?! Да не виждам околностите?! И без това като караш със 150 ти е все тая за дръвцата наоколо.Та с една дума-ненужно. Ненужно тежка е играта.И свински оптимизирана-как пък Бърнаута на Ултра Хай не ми сечеше, а тази ми върви с 20 кадъра в секунда на Лоу...Ебаси шита, честно. Да не говорим, че след състезанието като си видя потрошената кола и ми става лошо. Изглежда неестествено, даже грозно. Въобще не е яка краш-системата.
Не че е лоша играта, напротив, просто е неиграема на компютри правени преди 2009 година. На всичкото отгоре управлението е тъпо, а когато водиш цяло състезание, с по няколко секунди, и накрая се потрошиш на някой камък, всичките противници те изпреварват. Това го има в почти всеки шибан рейсър, включително и в този.Нали е предназначен да забавлява?! А вместо това псувам мамичките на програмистите и тия дето бърникат из Аи-то.
Най-добрия рейсър, ама без мен!
Бърнаут и TOCA все още са си на върха.

323 мнения
профил »
Ic3S каза на 12.12.2009, 18:20 ?. :

Много смешен коментар си написал.

2 мнения
профил »
WR10PZ каза на 12.12.2009, 20:37 ?. :
Редактиран на 12.12.2009, 20:40 ?.

Наистина смешен коментар, никой не ти е виновен, че не можеш да я подкараш като хората.И наистина DIRT 2 е адски оптимизиран.Играта е просто уникална.Само една забележка - след смъртта на Колин трябваше да я преименуват, още повече, че в сегашния си вид няма нищо общо с WRC-то.Някои се дразнят от рекламата на Блок и Пастрана, но им се кефя.И WRX STI-а е луд :)

41 мнения
профил »
Cyber-X каза на 13.12.2009, 11:57 ?. :

При мене Бърнаут си върви по вода с АА 8, и всичко на Ултра, ама тая върви като 95- годишна баба, която е тръгнала към супермаркета на другия край на града!

1140 мнения
профил »
Slesher каза на 13.12.2009, 20:48 ?. :

И с какво е смешен коментара? С това,че разни фенчета зарадвали се на шаренката графика изкарват тази игра най-великата? Старите CMR са много по-добри от това подобие на някога добра поредица. NFS с коли боядисани като за рали...

323 мнения
профил »
Ic3S каза на 13.12.2009, 21:40 ?. :

Какви фенчета? Вярно, че тази игра е разочарование за рали феновете, но тогава да си играят CMR05 (най-добрата от поредицата). Аз лично се радвам на разнообразието на превозни средства. Изобщо не е заради графиката. Гемплейът е много забавен и супер да играеш с приятели. Голям NFS фен съм, но намирам тази игра по-добра от SHIFT.

746 мнения
профил »
Blackbird каза на 12.12.2009, 16:42 ?. :

Уааааау!!! Два шарени ефекта и по-гъста публика! Да се напикаеш от кеф направо! :D
Сега сериозно, ето ти два скрийна:
DX9:
http://store.picbg.net/pubpic/8A/41/af00b6e083e08 a41.jpg
DX11:
http://store.picbg.net/pubpic/E9/8E/48a573c82ed0e 98e.jpg

На DX11 единствено виждам по-чист образ, повече публика и няколко светлинни ефекта. Ако за това е бил целия хайп, то това е направо срамота.

41 мнения
профил »
Dexter каза на 12.12.2009, 16:46 ?. :

И се научете как се пише състезание.Направо ми се повръща от правописа ви.
И какво като има 50 коли?! На Бърнаута са повече, на ТОКА също.
Някой беше казал за зверската реклама на състезатели-подкрепям, ужасно дразни.
Аз се чудя как може да намирате хубави неща в играта...А лоши-бол.

366 мнения
профил »
Mersin каза на 12.12.2009, 17:26 ?. :

Научи се как се пише околноста.Ако не ти харесва играта продължaвай да си играеш burnout-а.За горния ти пост мога да напиша цяла статия,но не искам да започнем голямата война.С удоволствие бих направил тема във форума и да спорим там.1128 мнения
профил »
vanmx каза на 12.12.2009, 17:48 ?. :

Супер голям фен съм на codemasters рейсърите, но този ми се струва най-слаб от всичките. Фен съм на CMR още от първата част от 1998 година, но от тази съм разочарован. Пак се усеща качеството на Codemasters но вече не е същото. Dirt 1 беше много по хубава и от към графика и откъм геймплей. Да знам някой ще каже че на Dirt 1 графиката е по лоша. Дейвстивтелно първите писти не изглеждаха кои знае колко добре но имаше писти коита са фотореалистични. В Dirt 2 просто цветовете са по-ярки. Опцията да връщаш времето назад е направо безумна, такова нещо може би във burnout ири nfs има място но не и в рали симулатор. Това мисля аз. Аре със здраве.

154 мнения
профил »
vladitan каза на 12.12.2009, 21:36 ?. :

хахаха dirt 1 бил с хубава графика....графиката е ужасна както и управлението да не говорим за неоптимизацията и ниския фреймрейт. Покарах я 2 мин и я делнах. Но дирт 2 си е друго нещо

1565 мнения
профил »
n00b каза на 12.12.2009, 17:52 ?. :
Редактиран на 12.12.2009, 17:52 ?.

Blackbird, предполагам и сам се досещаш, че ако са искали, са можели да направят лицето на всеки от публиката различно, да им отбележат пломбите, да нарисуват старателно махмурлиите, тийнейджърите и веждите на коментаторите в кабината на 200 метра от гледната ти точка в купето на колата, само дето трябва и да има компютри, които да го подкарат. Колкото повече - толкова по-добре. На тоя елемент е обърнато достатъчно внимание в статията, щото междувременно безработицата расте и се купуват кренвирши, а не видеокарти всеки ден.

Много важно че има реклами и несъоттетствия в колите тук-там. Идеята е да е забавно, а не да е точно отражение на реалността. Нея вече си я имаме.
154 мнения
профил »
vladitan каза на 12.12.2009, 20:07 ?. :

играта е добра но няма достатъчно коли както и са копи пейстнали всичко от GRID. Все едно ГРИД но с прашни писти

2757 мнения
профил »
Zlob каза на 12.12.2009, 21:45 ?. :

Не знам как може да се кефите на тази игра.Признавам си че нямам машината(PC) да я играя и съм играл само демото на конзола,но просто играта е отвратителна.Аз се размазвам с не знам си колко хиляди километра в час и се разглабят само ламарините...няма да припуши нещо,това онова.Да графично е много добра,да менютата са добре замислени,но останалото е...също съм съгласен с коментарите по-горе че някои коли просто не стават за офроуд.Не заслужава името на McRae да стои в тази игра!

1128 мнения
профил »
vanmx каза на 13.12.2009, 03:11 ?. :
Редактиран на 13.12.2009, 03:12 ?.

-dirt 1 колите се трошат много по реалистично
- пистите в италия и англия в dirt 1 изглеждат много по добре
- в dirt 1 управлението е много по забавно и убедително изглеждащо, стига да НЕ го играеш с клавиатура, а геймпад.
Да наистина играта беше неоптимизирана, но който я е играл няма как да не е забелязъл всичко това.
dirt 2 е все едно grid само че с друг декор. замазани текстури и тъпи shader ефекти...
п.п А които твърди че Dirt 1 изглежда зле, сигурен съм че и същото ще говори за Dirt 2 след време

746 мнения
профил »
Blackbird каза на 13.12.2009, 09:50 ?. :

Личи си колко си играл Dirt 1....незнам за каква оптимизация, говориш, на мен пъвата ми фърчеше с 60 фрейма, а демиджа да ми казваш, че бил по-добър е просто срамота. Вътрешно може и да е така, но визуално w Дирт 2, колите гънат доста стилно ламарини

200 мнения
профил »
Diversant каза на 13.12.2009, 08:04 ?. :

"И без това като караш със 150 ти е все тая за дръвцата наоколо."

Декси, братовчед, направо ми оправи настроението !!! 6!

2 мнения
профил »
emporiky каза на 13.12.2009, 08:58 ?. :

Според мен ревюто на играта е доста субективно. Аз съм много разочарован от малкия избор на превозни средства и най-вече, което е недопостимо за игра от тази поредица нищожния избор от писти - може би 15-тина и то без всякакви зимни такива. Лично аз съм учуден, че автора не е споменал за тези недостатъци.

27 мнения
профил »
datacenter каза на 14.12.2009, 08:29 ?. :

Еднообразието е най - сериозния проблем - подяволите колко пъти ще преигравам една и съща писта. Окей, 5 пъти е повече от достатъчно. То не беше на обратно, то не беше с различна кола, то не беше по 3 пъти на single event от all stars. Прекалено скучно.

29 мнения
профил »
Helo каза на 15.12.2009, 08:37 ?. :

Нищо друго не мога да кажа освен... най-тъпото NFS :[ ... Most Wanted си остава най-добрата час :)

2 мнения
профил »
WR10PZ каза на 15.12.2009, 18:19 ?. :

К'во NFS бе момче ... :D

130 мнения
профил »
Omerta каза на 19.12.2009, 19:24 ?. :

Не, това вече ме смаза. Хахаха, NFS го гони нашия.... Most Wandet вика. Aз обаче съм почитател на Need for McRae: Carbon. Много яка джитка.

149 мнения
профил »
fridge каза на 16.12.2009, 12:45 ?. :

Dexter каза на 12.12.2009, 18:41 ч. :

Най-добрия рейсър, феномална...абе вие май само картинки сте гледали...
Първо-да ти имам изискванията, да ти имам. И за какво са толкова големи?! Заради тъпия блър?! Предполагам се очаква на него да се възхищавам, вместо на околността...и какво му е предназначението на блъра?! Да не виждам околностите?! И без това като караш със 150 ти е все тая за дръвцата наоколо.Та с една дума-ненужно. Ненужно тежка е играта.И свински оптимизирана-как пък Бърнаута на Ултра Хай не ми сечеше, а тази ми върви с 20 кадъра в секунда на Лоу...Ебаси шита, честно. Да не говорим, че след състезанието като си видя потрошената кола и ми става лошо. Изглежда неестествено, даже грозно. Въобще не е яка краш-системата.
Не че е лоша играта, напротив, просто е неиграема на компютри правени преди 2009 година. На всичкото отгоре управлението е тъпо, а когато водиш цяло състезание, с по няколко секунди, и накрая се потрошиш на някой камък, всичките противници те изпреварват. Това го има в почти всеки шибан рейсър, включително и в този.Нали е предназначен да забавлява?! А вместо това псувам мамичките на програмистите и тия дето бърникат из Аи-то.
Най-добрия рейсър, ама без мен!
Бърнаут и TOCA все още са си на върха.

ем .. какво да ти кажа

играта е супер това че компът ти е стар ( моя е от 2008а и играта си ми върви на нормал без проблеми (с блума ) и като не можеш да играеш естествено че ще те изпреварват да не искаш да те чакат бре хД

560 мнения
профил »
dogma каза на 17.12.2009, 14:00 ?. :

Не виждам принципна разлика между предната част на играта и тази - честно казано, не виждам и голяма разлика межуд GRID и тази. Енджинът е същия, геймплеят - същия, само надуват графиката и са готови...

28 мнения
профил »
MyGaMeS каза на 23.12.2009, 04:01 ?. :
Редактиран на 23.12.2009, 04:02 ?.

Добрите черти на тази игра са приятната и оптимизирана графика и донякъде gameplay-а , но засъжаление графиката е само обвивката на една игра , има приятни и свежи менюта , музика (дори в един момент се чyдех това dirt 2 или grid 2 е) , аз съм голям фен на Colin McRae 1-5 поредицата и просто всяка година си копувах играта не за да вида нещо ново , а още от старото, за мен това е игра която трябваше да се придържа към старият си модел на съзтезания и Gameplay , 2те неща които отличаваха тази поредица от останалите. За мен Colin McRae Dirt и Dirt 2 погребаха това което техните предшественици бяха градили години наред , по същата схема се движат и хората от ЕА които превърнаха Need For Speed от игра на годината , в разочарованието на годината.

2 мнения
профил »
Kriisoo каза на 20.01.2010, 19:49 ?. :

Такаам да кажа и аз нещо.
играта ми харесва като цяло, но има няколко неща който яко ме дразнят.
1. Когато някой е бил най-добър на дадена писта Travis Pastrana или Ken block, или който и да е му казват името в началото на следващото састезание и му показват колата. Когато аз съм бил най-добър само ми показват колата и нещо си там без името. Това ме дразни. Някак се обиждам.
2. Не може всички састезатели да си контактуват, да ми говорят да ми викат кат ги блъскам а моя ни дума да не обелва.
3. Понякога ме дразни също, че пилотите не са достатъчно агресивни и ми се дават мн лесно.
Въпреки тези неща играта е доста готина и добре замислена. Менюто (караваната), музиката, колите извън караваната мн ме кефи.

2 мнения
профил »
radeonpro каза на 05.02.2010, 12:39 ?. :

колкото и да се изпише за DIRT 2, ще е малко, невероятно рали :)

50 мнения
профил »
OverLordBG каза на 03.08.2010, 18:49 ?. :

Отново една изключително добре направена игра от Коудмастърс.Състезанията и колите са реалистични, вълнуващи и като цяло много забавни.Наистина ми харесаха системите пренесени от другите рейсъри на Коудмастърс (Грид и Дърт 1) , като постенпенно повишаващата се трудност, флашбаковете и понижената степен на кустомизация на колите (в истинския живот не можеш да дрифтираш с всяка кола, която е със задно, че дори и с предно като НФС-тата преди Про стрийт и всяка кола е преправена от специализиран екип с безброй тестове преди това).
Но има нещо което хич не ми хареса.Състезанията добре все още са толкова реалистични както в първата игра да така е.Но сякаш откакто Колин МакРей почина играта стана някакси по-аркадна.В смисъл играта да започва в една бъгава каравана от която излизаш в парти по-голямо от тези на нашето Черноморие, а мястото където колата се поддържа е по средата на това парти.После защо никоя от пистите не е 100% асфалт.Сякаш Колин поддържаше високо ниво на всичко в игрите със свое име, а сега Коудмастърс се опитват да направят играта малко по–аркадна.
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Colin McRae: DiRT 2

Чийт:
Мръсна е политиката, мръсна е храната, мръсен е въздухът, но DiRT 2 е чиста надпревара, в която можете да играете като знаете постиженията и бонус колите.

новини:
Броени дни преди РС премиерата на втората част на рейсъра може да видите дали това, с което разполагате ще е достатъчно, за да подкарате играта както трябва.
От Codemasters определиха 1 декември като датата, на която ще се появи РС версията на втората част на рейсъра, която вече ще поддържа новия DirectX 11.
Авторите на играта от студиото CD Projekt бяха купени от друга полска компания, а продуцентът на DiRT и Race Driver: GRID Гавин Ребърн напусна Codemasters.
ОЩЕ ЗА ПОРЕДИЦАТА
DiRT 3 51
Colin McRae: DIRT 2
Colin McRae Rally 04
Colin McRae Rally 2005
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Shank 26
Sacred 3 25
Machinarium 25
Plants vs. Zombies 24
Mortal Kombat X - Story Mode 17
Mortal Kombat X - част втора 11
Injustice: Gods Among Us - PCM2.0 8
Death Track: Resurrection 7
4x4: Hummer 6
Ziggurat 3