facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Call of Duty: Modern Warfare 2
Ревю | 13.11.2009 | автор: Иво Цеков


оценка:
Производител:
Infinity Ward
Издател:
Activision
Жанр:
Шутър
Платформа:
PC
сайт на играта »
Цена:
77.00 лв.
купи играта »

плюсове

Динамичен екшън

Разнообразие от оръжия

Невероятен мултиплейър въпреки всичко

Режимът SpecOps е отлично въведение

минуси

Кратка и неубедителна сингъл кампания

РС общността е ощетена откъм функции

Отваряйки кутията на играта, се чувствам едновременно превъзбуден от предстоящото, но и притеснен, че мога да се окажа разочарован. Та нали това е Call of Duty: Modern Warfare 2 – играта, за която аз и колегите сме пуснали поне дузина новини, превюта и анонси, може би най-очакваният продукт на годината и потенциално най-продаваната за всички времена игра! След няколко дни нон-стоп екшън в снежни пустини, американски предградия и бразилски гета мога да кажа, че притесненията ми са били напразни, защото Modern Warfare 2 действително предлага спиращи дъха геймплей и разнообразие в най-добрите традиции на поредицата.

Три в едно – една наистина добра комбинация

Уникалното в играта е, че с нея получавате цели три режима, всеки от които е не просто добавка към основния геймплей, а самостоятелен елемент с характеристики и особености, които ще ви задържат дълго. Най-напред сингъл кампанията се явява директно продължение на събитията от предната част, като ви пренася четири години след събитията в CoD: Modern Warfare. Русия е в ръцете на крайните националисти, които издигат в култ своя загинал лидер Закаев. Неговият наследник Макаров е истински фанатик, който се опитва всячески да дестабилизира международния ред с терористични атаки. За да го спре, американското разузнаване се опитва да внедри агент под прикритие в най-близкото му обкръжение. Той обаче е разкрит и руснаците използват това като претекст, за да нападнат Съединените щати. Момчетата от Infinity Ward очевидно са прекалили с тази история, която изглежда с повече дупки в сюжета, отколкото има по второкласен път от републиканската ни пътна мрежа, но това пък поставя сцената за кратка и напрегната кампания.

За милионите фенове на предната част всичко в играта изглежда познато и дори някак носталгично: от тренировъчната мисия в началото, през пурата в устата на Соуп, който сега, в качеството си на ваш командир, изглежда я е наследил от капитан Прайс, та до появата на други познати лица. Веднага щом започнете и самата игра ще разберете защо това е един от най-добрите шутъри, който някога се е появявал. Modern Warfare 2 ви поставя директно на бойното поле, без помощта на допълнителни умения и предмети: пред вас е суровата реалност на войната във всичките й форми и без да е крайно реалистична, играта създава неподправено усещане за участие в нещо голямо, динамично и атрактивно.

Рецепта за успех

В основата си геймплеят е останал непроменен: вие и вашите спътници се опитвате да постигнете различни междинни цели, които ви водят до крайната задача за мисията. Компасът на екрана услужливо ви показва накъде трябва да се движите, а макар че повечето от тях са скриптирани, различните ситуации не престават да ви очароват и изненадват. Верни на себе си, Infinity Ward са създали живо и динамично бойно поле, където се чувствате като важна част от военната машина, без обаче да сте супергерой. Заедно с вас отново се движат десетки войници, които маневрират, търсят прикритие, обстрелват врага, а понякога попадат и под неговите куршуми. Точно това чувство за принадлежност превърна поредицата Call of Duty в толкова успешна и тук отново ще може да се насладите на него.

Пренасянето на действието в САЩ може да е малко лековато от гледна точка на реалистичност на сюжета, но безспорно предлага нови възможности за геймплея. Предградията на щата Вирджиния са интересна територия за бойни действия в градски условия. Така ще ви се наложи да се сражавате в ресторанти за бързо хранене, задни дворове и типични американски еднофамилни къщи. Останалите места, които ще посетите, също са издържани много добре, като особено пленяващи са снежните мисии. Възможността да се придвижваш сам във вражеска база през непрогледна снежна завеса и да наблюдаваш движението на враговете на сензора на оръжието си е наистина неповторимо изживяване.

В повечето случаи обаче мисиите ви отвеждат в пълни с действие зони, където всичко ври и кипи. Около вас летят куршуми, падат гранати, а по радиостанцията се чуват почти непрекъснати разговори и команди. Част от репликите по радиото всъщност ви обясняват и случващото се в сюжетната линия, но е доста трудно да ги следите, когато са подадени в разгара на някоя престрелка. Други обаче съдържат информация за непосредствени опасности и позиционирани врагове, на които е добре да обръщате внимание. Всичко това се развива на фона на красивия свят, създаден от собствения енджин IW, който в четвъртата си версия е още по-мощен и позволява генерирането на по-големи и детайлни пространства.

Разнообразието от оръжията в играта определено е сред нейните силни страни. Ще срещнете познати от предишната част автомати, но повечето са съвсем нови и дори леко футуристични. В отделните мисии ще боравите със снайпери с термални сензори, автомати със сензори, които засичат туптенето на сърцето, различни видове пушки помпа, ще насочвате въздушни удари и какво ли още не. В играта ще откриете и едно интересно хрумване – възможността да държите по едно оръжие във всяка ръка – но това не е особено практично и затова се появява рядко, а ще го използвате дори още по-рядко.

Търся войник по обява

Режимът SpecOps е перфектната връзка между сингълплейър изживяването и лудостта на мултиплейъра. В него имате на разположение над 20 мисии, които са разпределени в пет категории и се развиват на карти, вдъхновени от събитията в кампанията. Може да ги изиграете с партньор и, повярвайте ми, усещането на моменти е наистина страхотно. Задачите са най-различни и варират от относително прости като стигнете от точка А до точка Б, елиминирайки всичко по пътя си до такива, които изискват максимална координация и съсредоточеност. Така например в една от мисиите се връщате на карта, позната ви от предната част на играта като единият играч се сражава на земята, докато другия му осигурява подкрепа от въздуха. Моят личен фаворит обаче си остава онази, в която трябва да преминете през снежната карта, без да попаднете в полезрението на многобройните патрули и кучета, обикалящи наоколо. Тук всяко движение и действие имат значение, а ако мислите че можете и по-добре, просто повишете нивото на трудност – имате общо три на разположение.       

Заразителна мултиплейър лудост

Call of Duty: Modern Warfare превърна мултиплейъра от обикновен допълнителен режим в самостоятелен продукт, гарантиращ дълъг живот на играта. Именно тук Infinity Ward са съсредоточили като че ли най-много усилия и резултатът е впечатляващ. Най-сериозната порция критика от геймърската общност бе насочена към високата степен на контрол, която ще се осъществява от студиото - във всеки един момент трябва да разчитате на услугата IWNET, която работи със Steam. До момента системата се държи добре, а миграцията, в случай на нужда, отнема само няколко секунди, което не забавя и не наврежда на геймплея.

Една от широко рекламираните функции на новата мачмейкинг система бе това тя да ви разпределя в заедно с играчи не по ранг, а по умения. Разбира се, това е относително, защото винаги може да се окажете заедно с някой много добър или пък крайно некадърен играч, но от видяното до момента дава резултат и е предпоставка за оспорвани мачове. Цифровата стойност на пинга обаче е заменена от графично изображение, наподобяващо това на обхвата на мобилните телефони. Тъй като няма как сами да изберете сървъра, към който да се вържете, ще трябва да се осланяте на избора на IWNet, а при стойност, по-малка от три чертички, със сигурност ще имате проблем в качеството на игра.

Мултиплейърът впечатлява както със съдържание, така и с дълбочина. Сред новостите е възможността да модифицирате своите killstreaks, така че да получавате различни бонуси след определен брой убийства. Личен фаворит тук е Predator missile, чиято траектория може да управлявате с малкото си куфарче, макар че по това време сте уязвими за останалите играчи. Категорията Perks също е разширена с нови умения, а освен това някои от тях вече имат и Pro версия, която ви дава допълнителни придобивки.

Дизайнът на картите е много добър и позволява най-различни маршрути, скривалища и горещи точки, от които един снайпер може да направи чудеса. Оригинално хрумване е и въвеждането на щит за основно оръжие, който дори не може да бъде унищожен – честата стрелба по него го превръща в неизползваем, тъй като видимостта ви се намалява, все едно сте уцелени, но след известно време гледката се възстановява. Наистина, с щита се борави трудно, но в ръцете на по-опитни играчи може да се превърне във важно преимущество, особено ако двама комбинират усилията си около него.        

А какво пречи? 

Няма съмнение, че Modern Warfare 2 е адски стойностен продукт, но дали това е достатъчно, за да я превърне в най-обичаната игра? Нищо не е съвършено и този случай също не прави изключение. Най-напред, сингъл кампанията е твърде къса, дори по стандартите на CoD: Modern Warfare. В предварителните разговори от Infinity Ward обявиха, че тя ще бъде с подобна продължителност, което само по себе си е разочароващо, но се оказа, че тя е дори още по-орязана. На стандартна трудност може да я изиграете за около четири часа, а ако вдигнете летвата, това ще ви даде още час-два, но чисто времево, а не като по-голямо удоволствие. Освен това предната част се отличаваше с напрегната и интересна история, която мнозина пренебрегваха заради мултиплейъра. В Modern Warfare 2 кампанията няма същия блясък и не пленява играчите така, както при култовата мисия в Чернобил например. Историята е твърде плоска и несвързана, а мисиите изглеждат повече като отделни мини-сценарии.

Дори да оставим пропуските по самата игра, защото те наистина са твърде дребни, за да развалят общото удоволствие, не може да не отбележим поведението на Activision. С премахването на самостоятелните сървъри компанията лиши РС общността от контрол върху играта. Така отпадна възможността за модове, авторски карти и други идеи, които може да не са от значение за средния геймър, но със сигурност се ценят от запалените фенове; намален бе и максималният брой участници в даден мач, премахнати са оше конзолата за команди и важната опция за надничане зад ъгли. До голяма степен проблемът на Modern Warfare 2 е, че стана жертва на прекомерната кампания и комерсиалните желания на своите издатели. Преценили, че конзолният пазар им дава много по-големи финансови изгоди, Activision превърнаха играта в продукт, ориентиран изключително натам, докато за РС геймърите остава леко горчивото чувство, че са получили нещо за отбиване на номера. Преди години CoD: Modern Warfare спечели такава популярност донякъде точно, защото не се стремеше към нея. Сега, когато картите са на масата, а очакванията са били раздути неимоверно, е доста по-лесно да се разочароваш.

Да отдадем дължимото

И така, Call of Duty: Modern Warfare 2 вече е на пазара. Независимо от дребните недостатъци, тя просто е обречена да спечели милиони фенове, награди и приходи. Няма как да отречем динамичния геймплей и усещането за директно участие в мащабна холивудска екшън продукция. Затова намерете няколко приятели, започнете игра и се радвайте, че скоро идват празници, през които ще може да се наслаждавате на произведението на Infinity Ward необезпокоявани. Защото не се знае дали някой някъде няма да реши да направи следващата версия само онлайн шутър или пък просто да не я пусне за РС... 


Рекламна пауза

Modern Warfare 2 не е игра, на която може да се насладите съвсем сам. Ето защо тук е моментът да благодаря на therealjohnyman за ко-оп мисиите, на HaPkOMaH за здравия мулти екшън, на joro_nenchev за първия БГ мач и на всички останали читатели на сайта, с които през последните няколко дни контактувах повече, отколкото със семейството си. Благодарности и на нашите приятели от Pulsar за бързата реакция и предоставеното копие на играта.
 
системни изисквания
OS: Win XP/Vista; CPU: AMD 64 3200+ или Pentium 4 3 GHz; 2 GB RAM; Video: GeForce 6600 или ATI 1600XT
напиши коментар
 

20 мнения
профил »
POP WW каза на 14.11.2009, 10:59 ?. :

Доста добра игра, но на мен много повече ми харесва един Call of Juarez: Bound in Blood, защото всичко там е свързано, а тук наистина изглежда че играта е смесица от различни сцени. Все пак е много добра!

84 мнения
профил »
shneevais каза на 14.11.2009, 14:40 ?. :

само защото запо4ват с Call of не озна4ава 4е можеш да ги сравняваш

21 мнения
профил »
Harvester каза на 14.11.2009, 11:07 ?. :
Редактиран на 14.11.2009, 11:07 ?.

В мултиплейъра има ли перкове и нива като на предишните 2 части?

2 мнения
профил »
ASDDD каза на 14.11.2009, 11:08 ?. :

Ултра тъпа оценка за ревюто.Кампанията на играта си беше много по-добра от единицата.Именно чара на играта беше че кампанията беше кратка и направена като филм,а не дълга и супер клиширана.Повече динамика ,по-добра графика.Ква е тая оценка само незнам?

366 мнения
профил »
Mersin каза на 14.11.2009, 11:10 ?. :

POP WW)Как може да сравняваш Modern Warfare с Call of Juarez....?
А за Modern Warfare нямам думи,просто уникална.
Нови оръжия,нови мисии,а тези със снайпера и снежните мисии,изглеждат като реални...

21 мнения
профил »
Harvester каза на 14.11.2009, 11:11 ?. :

Ами според тебе-заради несвързаната история в сингъла и мултиплейъра,който е адски орязан за PC

332 мнения
профил »
Tranquil каза на 14.11.2009, 11:19 ?. :
Редактиран на 14.11.2009, 11:22 ?.

Егати. Викам като излезе играта, в ПЦмания ще се скъсат да я хвалят, а гледам някаква мижава петица.

5 мнения
профил »
Bravo Six каза на 14.11.2009, 11:21 ?. :

Не знам PC версията дали е орязана или не, но играта е точно според очакванията ми - отлична! Ко-оп режима е просто невероятен. Наистина има мисии, които без гласова комуникация с партньора ти е невъзможно да се минат. Тази седмица наистина ми премина само с In-Game контакти. :D Благодаря и на ПУЛСАР за възможността да играя любимата си игра на 10 ноември - какъв чудесен празник бе това за мен. ;)

57 мнения
профил »
Pvt.Tost каза на 14.11.2009, 11:23 ?. :

Мисиите на янките са World in Conflict от първо лице

35 мнения
профил »
johnyman каза на 14.11.2009, 11:36 ?. :

Не знам защо някои намират 5 за лоша оценка. Все пак е много добра, и според мен всичко което е много добро си струва. Отлично ревю, дудър. =D

129 мнения
профил »
ivo333 каза на 14.11.2009, 11:41 ?. :

Мисля, че трябва да има по-дбра оценка. Игра като тази излиза рядко. Може да беше кратка, но всяка секунда си заслужаваше.
Между другото няма ли да има ревю на Dragon Age?

389 мнения
профил »
Draksis каза на 14.11.2009, 14:51 ?. :

Ревю по Dragon Age ще има, но ще излезе по-късно, отколкото трябва. Причината? Докато г-н Цеков го каза сам, че и сингъл, и мултиплейъра на CoD се минават на един дъх и веднага ти дават ясна представа за играта, то за друг продукт с продължение на геймплея над 60 часа трябва да отделиш малко повече време, за да напишеш акуратно ревю.

И не, не съм почнал да говоря за екипа от тяхно име, но поне така си го мисля. :) Никога не е било лесно да дадеш ревю за RPG. Чистият обем и мащаб на игровата вселена не ти позволява просто да го "отбиеш".

2757 мнения
профил »
Zlob каза на 14.11.2009, 11:52 ?. :

Играта е много добра,но ако трябва да я сравнявам с първата няма да мога да реша коя е по-добра.Единственото,което ме дразнеше от време на време е че динамиката на моменти идваше прекалено много.В такива ситуации попадах че целия екран се замазваше с кръв и боклуци че не знам накъде гледам и какво става около мен.Мисийте бяха наистина много добри и добре че имаше повече от една където сте само двама човека...отделен е въпроса че е нереално да изринеш цяла база с двама човека :D Наистина е доста кратка играта,но за сметка на това в историята си има обрати и ме изкефи как е направено,не е някакво огромно клише.Оръжията и всичките им разновидности са страхотни и готини нови джаджи са вкарали в играта.За мултито и ко-оп-а няма какво да се каже освен че са перфектни и като цяло това е едно достойно продължение на поредицата.А ако трябва да мразя някое ниво то безспорния ми победител е бразилското кварталче...

115 мнения
профил »
vmaster каза на 14.11.2009, 13:36 ?. :

Ако не беше пустия мултиплеър, нямаше да има недостатък. Все още играя старата в мрежа. Жалко...

32 мнения
профил »
yani552566 каза на 14.11.2009, 14:13 ?. :
Редактиран на 14.11.2009, 15:08 ?.

Играта е УНИКАЛНА!!!Играх я у горе посочения НаРкОМаН.Нямам търпение да дойде Коледа,че да си я купя.:(
Ps. Г-н Цеков както винаги с отлична статия.
Keep up the good work!

2 мнения
профил »
ASDDD каза на 14.11.2009, 14:33 ?. :

Незнам ма от поне 3,4 години не бях играл толкова зарибяваща игра.И гледам 5/6...първата беше хубава ма неможе да се сравни с динамиката на втората.

716 мнения
профил »
Drecher каза на 14.11.2009, 14:35 ?. :

Ми те хората си казаха MW 2 ще е предимно мулти. Кампанията е по- скоро за надъхване. И тук го има адреналина, екшъна, но историята ми се вижда изсмукна от пръстите на някои места. 5% гърмиш араби, 10% американци и 10% бразилци. А останалото време по братушките. Не очаквах толкова русофобска втора част честно казано.

291 мнения
профил »
bushido каза на 14.11.2009, 16:20 ?. :

"Ще срещнете познати от предишната част автомати, но повечето са съвсем нови и дори леко футуристични."

Оръжията изобщо не са футуристични, даже напротив. Има ги в почти всяка оръжейна енциклопедия. Дори вземете класическия АК 47 /7.62х39/, ако щете. Колкото и да е гениален за времето си, не знам за специално поделение на Русия, което да го използва вече. С технологиите сме дръпнали светлинни години напред. Това че по холивудските филми всяка втора карабина е M16, М4, АК47 е друг въпрос. А за predator drone например може да си гледате и по Discovery.

57 мнения
профил »
Pvt.Tost каза на 15.11.2009, 20:00 ?. :

Аз си гледам Discovery-то ,но онова оръжие WA-2000 ме накара да се замисля

21 мнения
профил »
HaPk0MaH каза на 14.11.2009, 16:28 ?. :

Играта е просто уникална а мултито карти мивки с малки изключения.Според мен заслужава оценка от 5.5 но няма да влизам в спорове.Честито на Г-н Цеков за добрата статия и довечера да пак да играем мулти заедно :D :D

247 мнения
профил »
TheStudge каза на 14.11.2009, 16:45 ?. :
Редактиран на 14.11.2009, 16:46 ?.

РС Маниа Вие сте луди как може да дадете оценка 5 :@ Тази игра заслужава 6-ца отвсякаде играта кърти и историята и графика и нововаведения , геймплеи и отвсякде има екшън ...........

761 мнения
профил »
Sabaka каза на 29.12.2009, 11:14 ?. :

Ебаси нововъведенията,нема що,един predator

268 мнения
профил »
Demon II каза на 14.11.2009, 18:27 ?. :

a be hora kak da igraq мултиплейъра bez da kypyvam igrata

21 мнения
профил »
HaPk0MaH каза на 14.11.2009, 19:56 ?. :
Редактиран на 14.11.2009, 19:56 ?.

Човеко първо пиши на кирилица,та нали тва ти е родния език!!!И второ за кво всички гледате да изпиратствате всяка яка игра като са убеден че поне повечето от вас могат да си я купят.Ето защо повечето произвоители се ориентират към конзолния гейминг-там пиратството е по-малко

5 мнения
профил »
DrunkenBrawler каза на 14.11.2009, 19:24 ?. :

Demon мисля че това не е мястото да задаваш този въпрос ;d A Наркомана е голям манияк на CoD mw2 :D

1565 мнения
профил »
n00b каза на 14.11.2009, 19:44 ?. :

Сложете й тройка на тая скриптирана помия с дърта графика и недомислена история!


21 мнения
профил »
HaPk0MaH каза на 14.11.2009, 19:58 ?. :
Редактиран на 14.11.2009, 19:59 ?.

OMG братле егати песента си извадил :D а за коментара за играта не мисля че си прав но не искам да влизам в спорове щото всеки си има мнение...

761 мнения
профил »
Sabaka каза на 29.12.2009, 11:19 ?. :

Прав е,графиката не е промемена НИТО МАЛКО оръжията са по зле изглеждащи,се едно 6 годишно дете ги е мислило,историята е по скапана и е буквално СЪЩАТА ИГРА като 4-ката с нови текстуре.И наи много мразя МА НАИ МНОГО в военна игра да ме правят СКАПАН ГЕРОИ.АЗ СЪМ ВОИНИК ПОДЯВОЛИТЕ НЕ СУПЕРГЕРОИ!

1565 мнения
профил »
n00b каза на 14.11.2009, 20:06 ?. :

Хи-хи. Има една песен на Слим със същото име.

716 мнения
профил »
Drecher каза на 14.11.2009, 20:19 ?. :
Редактиран на 14.11.2009, 20:28 ?.

n00b предполагам, че нивото в Белия Дом е предизвикало гадене.

21 мнения
профил »
HaPk0MaH каза на 14.11.2009, 20:36 ?. :

Мен пак тогава ми беше най яко щото видехме че тапите американци не са чак толко велики и могат да ги изнесат кат едното нищо

716 мнения
профил »
Drecher каза на 14.11.2009, 20:40 ?. :

n00b беше казал че ако види такова ниво ще се изсмее и ще изстрие играта, за това го питам. Иначе и аз се зарадвах, как непобедимите USA бяха хванати по бели (на места не толкова) гащи.

761 мнения
профил »
Sabaka каза на 29.12.2009, 11:20 ?. :

От личен опит ли знаеш?

1565 мнения
профил »
n00b каза на 14.11.2009, 21:15 ?. :

Drecher, естествено че притичването покрай полуразрушени административни сгради ми беше адски смешно. Някакво капитанче Прайс изстрелва самостоятелно балистична ракета от руска подводница ... дрън-дрън.

САЩ имат преоборудвани цивилни самолети с лазер на носа, които могат да унищожат балистична ракета във въздуха преди тя да е станала заплаха за хората долу. Смешно е да се вкъмват ядрени ракети в игри, защото тяхното изстрелване не е като в C&C поредицата - строиш и бомбиш.

Но играта си има и достойнства, разбира се.

203 мнения
профил »
Fanatic каза на 14.11.2009, 23:30 ?. :

Maлко трудно да пратят противоракетна система като в същия момент се борят за животите си.

32 мнения
профил »
yani552566 каза на 14.11.2009, 21:30 ?. :
Редактиран на 14.11.2009, 21:38 ?.

Просто не виждам как Русия за една вечер(буквално) ще завладее Америка с цялото нейно технологично превъзходство...Това си е чиста проба фантазия(от типа "Какво би станало ако...?"),а щом американците са толкова тъпи защо голяма част от компютърните компании са там,най-добрите технологични университети(Embry-Riddle Aeronautical University(университет на NASA във Флорида); IIT(Chicago); MIT (Massachusetts)...
A колкото до компютърните компании:
-IBM(имат най-мощният компютър на света "DeepBlue")
-Nvidia(водещ лидер във визуалните технологии)
-Intel
-Dell
-и не на последно място Alienware(подразпределение на Dell, което се занимава единствено и само със gaming.
Не разбирам защо голяма част от българите смятат, че американците са пълни идиоти... защо не погледнем себе си , да разберем колко сме зле всъщност...

Сигурно сте гледали предаването по Discovery Channel-Future Weapons. Къде на направени повечето оръжия? В Америкааа... Да сте чували за стелт технологията...
все пак не казвам че американците са НАЙ-ВЕЛИКИТЕ, но поне помислете преди да пишете коментари... вярно е. че сърбите благодарение на българска технология свалиха стелт, но все пак отново ви приканвам да помислите малко...

Поздрави :)

60 мнения
профил »
SummOneR каза на 14.11.2009, 21:42 ?. :

Ми защото голяма част от тях са много тъпи. Даже не голяма част ами мнозинстовото. Това че имат най-напредналите компании нищо не значи. Ти не си мисли че в тея компании ти работят Американци намерени току-така. Повечето от тях са имигранти които са дошли за по-добър живот и са се изучили и сега работят точно в такива компании. А пък и ти как си мислиш че няма да намерят хора при условие че имат 300 милиона население и тези богати компании си имат специални отделения където им търсят хота които им се работи и имат голям потенциал, било то Американци или имигранти които са дошли в държавата от ранна възраст. Но иначе като цяло, средно статистическия Американец е много, ама много тъп. Това че в България положението е зле, не ни прави по-тъпи от Американците. Просто те са по-амбициозни от нас и си ценят демокрацията повече, въпреки че ако ме питаш демокрацията им е пълен боклук ама това е друга история :). А доколкото до играта, надявам се скоро да си я зема за да видя какво представлява. Не ме интересува дали е със същия engine или не, аз ще си я играя за кеф и не ми пука дали е по-добра от старата call of duty защото за мен всеки call of duty си е хит! :)

203 мнения
профил »
Fanatic каза на 14.11.2009, 23:33 ?. :
Редактиран на 15.11.2009, 00:02 ?.

Това че руските военни електроники изглеждат по грубо не означава, че са по изостанали. Пропускаш и факта, че американците се рекламират повече. Каква мислиш е целта на предавания като Future Weapons?

57 мнения
профил »
Pvt.Tost каза на 15.11.2009, 20:03 ?. :

НЯМАШ ПРЕДСТАВА КОЛКО СИ ПРАВ

26 мнения
профил »
Ироничен комунист каза на 15.11.2009, 21:04 ?. :

Това предаване е американска пропаганда. И вие му вярвате, че и като аргумент го изтъквате...

32 мнения
профил »
yani552566 каза на 14.11.2009, 22:10 ?. :
Редактиран на 14.11.2009, 22:30 ?.

E да вярно е, че са като китайският народен балет 100 000 момичета(и момчета)изпълняват една и съща хореография с точност като швейцарски часовник.:Д от толкова много хора все ще се намери някои ,който е много над другите ,но средният американец въобще не е тъп, има цели ,които желае да постигне(да учи, да се развива, да печели повече пари , да живее по-спокоен живот). Не разбрах само защо смяташ, че тяхната демокрация не е демокрация(произлиза от гръцкото"демос"-народ и "кратос"-власт), може би според теб в EU няма демокрация,но това си е твое мнение,а аз изказвам моето.Не казвам, че ти си грешен ,а аз прав.Не знам, може би аз съм в грешка. :)

Аре лека, че все пак трябва да се спи :)

253 мнения
профил »
GiantR каза на 15.11.2009, 08:12 ?. :

Имаше един филм по Холмарк дето Орфей беше негър, и ако това не доказва че Хамериканците са зле не знам какво го доказва. А да и тия по дискъвари не са нищо кой знае колко находчиво или специално... И това че американците се фукат че имат булшит пушка не означава че са по добри от нещата на Руснаците, ние в момента не знем колк са развити техните технологии, но въпреки това беше смешно как Америка падна за един ден, имам чувството ,че Американците искат да бъдат нападнати, нещо като комплекс за малценност поради факта че във ВСВ никой не ги нападна(Единия Пърл Харбор НЕ СЕ БРОИ, нищожна атакичка) в Америка.

26 мнения
профил »
Ироничен комунист каза на 15.11.2009, 13:44 ?. :
Редактиран на 15.11.2009, 13:46 ?.

Бил ли си някога в САЩ? Е, аз съм бил. И мога да ти кажа че представата ти е пълна простотия и че грешиш напълно. Американците са толкова тъпи, че направо не е истина.
А и с 300 милиона човека+десетки хиляди имигранти+нагло ограбвайки ресурсите на половината свят не е трудно да имаш пет хай-тек компании на кръст.
Да не забравяме, че през последните години там е пълен комунизъм.

60 мнения
профил »
SummOneR каза на 15.11.2009, 17:45 ?. :

Е точно това исках да кажа което каза Ироничен комунист. А това за демокрацията го казвам защото те в Америка имат повече забрани и лишения отколкото през Комунизма... А и тяхната система с сенат толкова лесно се манипулира че и идея си нямаш. За това казвам че не е никаква демокрация. Просто богатите компании платят на няколко сенатора и те пуснат закон в който народа го души а корпорациите стават още по-богати. Това исках да кажа :).

32 мнения
профил »
yani552566 каза на 15.11.2009, 21:07 ?. :

Да, разбрах....всеки гледа да остърже някой... :)

2 мнения
профил »
Skitalec каза на 14.11.2009, 22:39 ?. :

Въпрос към автора на статията: Найстина ли смятате, че "суровата реалност" на войната е нещо атрактивно?! От какви източници черпите относно "суровата реалност на войната"?!?


Не че искам да се закачам, и аз играя поредицата и смятам, че е добра въпреки якия комерс който лъха от нея. Бтв, и в първата част имаше мисия подобна на спешъл опс режима - бонус мисията със самолета накрая.

240 мнения
профил »
cobra11ben каза на 14.11.2009, 23:47 ?. :

Хора аз си мислех, че играта ще получи 7мица а то какво излезна?
КАК МОЖАХТЕ ДА ДАДЕТЕ 5 НА НАЙ-ДОБРАТА ИГРА ВЪОБЩЕ?!
ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ В КОЕТО ИГРАХ СЕ ЧУВСТВАХ КАТО В DIE HARD 4 И G.I. JOE И ВИЕ ДАДОХТЕ 5ТИЦА НА НАЙ-ДОБРАТА ИГРА ЗА ТАЗИ ГОДИНА?!
СРАМ И ПОЗОР ЗА PC MANIA!!! :@:@:@
ПЪЛНИ НЕКАДЪРНИЦИ. БЕЗОБРАЗНИ СТЕ, ВЪЗМУТЕН СЪМ.............. :-|

350 мнения
профил »
Ghost_Leader каза на 15.11.2009, 00:44 ?. :

Това си е мнение на автора на статията :) Всички имаме различни мнения.Аз например мисля,че играта наистина е страхотна и заслужава дори 5,5,но се научи да уважаваш мнението на другите.Много пъти повторих думата "мнение",ама нищо xD Играта е много добра,пробвайте я задължително.

21 мнения
профил »
HaPk0MaH каза на 15.11.2009, 10:56 ?. :

Според мен оценката си е напълно точна ,въпреки че можеше и 5.5 но все пак играта си има недостатъци главно в мултито...

761 мнения
профил »
Sabaka каза на 16.11.2009, 13:50 ?. :

Много добра оценка си е сложил човека,първата имаше 6 кажи ми 5 причини за които тази да има

761 мнения
профил »
Sabaka каза на 29.12.2009, 11:25 ?. :

брато трябва да те арестуват...опита се да ме убиеш с ламерския ти коментар.Смях се толкова,че очаквах въртешностите ми да изкочат.Земи си сериозна игра и остави модефикациите на слабите

562 мнения
профил »
ivo tsekov каза на 15.11.2009, 05:58 ?. :

Здравейте на всички, които се включиха в дискусията!

Виждам, че оценката предизивква известни спорове, но трябва да знаете, че тя просто е опит цялото съдържание на играта да се обобщи в една-единствена цифра. В материала нееднократно е изказано много положително мнение за играта, освен това оценка 5 на скала от 1 до 6 - както правилно изтъква johnyman - всъщност е доста висока.

Сюжетът на сингъл кампанията определено не е от стандарта на поредицата и по-специално на този от предната част. Въвеждането на цели пет героя размива историята и прави трудна възможността играчът да се асоциира с някой от тях, особено когато първият герой е мъртъв само след 10 минути игра. Авторите на игри са свободни да избират историята, на чиито фон се развиват произведенията им, но подобен недомислен сюжет прави негативно впечатление, особено когато играта има претенции да заема елементи от международните отоншения. Чисто сюжетно, прехвърлянията от една точка в друга не обясняват как и защо сте се озовали там, а информацията за случващото е оскъдна и се подава чрез разговори по време на игра, когато слушането на репликите далеч не е първата ви задача. Любопитно е, че на много места в интернет като Gamespot и The Official XBOX Magazine вече може да видите материали, разясняващи историята на играта и посочващи дупките в сюжета. Кратката кампания не може да бъде извинена с това, че играта има огромна мултиплер стойност. Игри като Half-Life показаха как могат да бъдат едновременно много популярни като он-лайн забавление, но в същото време да разказват увлекателна сингъл плеър история.

ОК, стигнахме и до прословутия мултиплеър. Ако търсите бързо забавление, Modern Warfare 2 ще ви свърши чудесна работа. Просто влизате в играта и се оставяте на IWNet да ви намери сървър, в който да играете. Ако обаче искате да имате по-голям контрол над случващото се, играта ви поставя пред доста ограничения, с които трябва да се съобразявате. По думите на известния сайт Ars Technica, "в този си вид CoD: MW2 е една от най-рестриктивните, лишени от гъвкавост и "gamer-unfriendly" игри". И ако това не смущава обикновения играч, като уважаваща себе си медия, ние сме длъжни да изтъкнем фактите.

Фрапиращо е още едно разминаване в мненията: в официалното си ревю авторитетния сайт IGN поставя на играта оценка 9.5, като отправя критика основно към "кратката сингъл кампания, която е къса, нуждае се от подобрение и не е от стандарта на поредицата". Същевременно оценката в графа "потребителски ревюта" е умопомрачаващо ниска - 1.9 на базата на 1305 гласувания и 301 писмени ревюта! Статистиката в сайта Metacritic е още по-трагична: категорията "User score" на РС версията показва оценка от 1.6 на базата на 2332 гласувания. В опит да отговори на този парадокс, сайтът N4G публикува материал, озаглавен "Дали Modern Warfare 2 е надценена от журналистите или е подценена от публиката?". Изводът е колкото прост, толкова и очакван: или принадлежите към критиците, или сте част от феновете и нищо не може да ви накара да смените логиката си.

Всичко това са гледни точки към различните елементи на играта. Те не са обвинения, а градивна и реалистична критика, която изтъква положителните и отрицателните страни на Modern Warfare 2. Като човек, прекарал доста часове с нея във всичките й режими на игра, оценката ми - както нееднозначно е посочено в статията - е крайно положителна. Просто редица алармиращи фактори като очевидно по-високото внимание, обърнато на конзолните версии на играта и посочените проблеми, ни карат да бъдем предпазливи в оценката.

3 мнения
профил »
Gofry каза на 29.07.2010, 14:35 ?. :

Много компетентно е написано всичко, поздравления! :)

366 мнения
профил »
Mersin каза на 15.11.2009, 07:40 ?. :

твой проблем,ако я играеш на recruit

1220 мнения
профил »
vasito каза на 15.11.2009, 08:14 ?. :

АХАХахХАХа cobra11ben се чувства като в G I JOE ahahahaa :D

27 мнения
профил »
datacenter каза на 15.11.2009, 08:50 ?. :

Играта е доста приятна, макар някой от глупавите конзолни елементи (катереното по леда, лазенето и др.) силно да дразнят ... поне са само на 3-4 места. Преди всяка мисия те пуска с най - шляканото оръжие, но и това се преглъща. Като цяло доста добро предложение, но не бих си го купил.

23 мнения
профил »
ArcTic каза на 15.11.2009, 08:53 ?. :
Редактиран на 15.11.2009, 14:11 ?.

Съгласен съм с "bushido" ,че автора се е изказал некомпетентно по отношение на оръжията в играта

562 мнения
профил »
ivo tsekov каза на 15.11.2009, 09:42 ?. :

Хубаво е да правите смислена разлика, когато четете и коментирате: никъде в статията не пише, че оръжията "изобщо" са футуристични, а "дори леко футуристични", което иде да покаже, че при дизайна на някои от тях е загатнат по-неконвенционален елемент. Това не е лошо, напротив - даже наложително, при положение, че историята се развива по-напред във времето. Всъщност по този повод шефът на Infinity Ward Винс Зампела има интервю пред Official PlayStation Magazine, озаглавено "Entertainment more important that simulation". В него Зампела обяснява как дизайнът на оръжията в играта цели не реализъм, а забавление и дава пример с някои от тях като картечницата на стойка, която използва лазер, за да засича движение и да стреля по намиращи се наблизо врагове. "Когато гледате екшън филм, главният герой често прави неща, които изглеждат леко преувеличени", обяснява шефът на студиото, "но това не е проблем, защото това създава отличен екшън филм. В играта ние не търсим реализъм, защото правим забавление, а не симулация. Искаме MW2 да изглежда като екшън", завършва той.

26 мнения
профил »
Ироничен комунист каза на 15.11.2009, 09:48 ?. :
Редактиран на 15.11.2009, 09:51 ?.

Аз лично съм доволен от оценката. Напълно адекватна е, дори завишена.
Кампанията е зрелищна, но недомислена.
Американската пропаганда е на всяка крачка (което не може да не дразни)
Мултиплеърът не предлага много отборна игра и тактика, а представлява просто стреляне срещу случайни врагове и чакане да те респауне като умреш. И после пак вървиш и стреляш. Защо е толкова превъзнасян от всички? Аз лично предпочитам CS:S в това отношение.
Най ми става жал като видя колко пари са хвърлили за тази игра-можеха да бъдат оползотворени много по-смислено.

203 мнения
профил »
Fanatic каза на 15.11.2009, 10:07 ?. :

Просто на хората им харесва да се респаунват бързо, да стрелят, да вдигат ниво и да отключват различни постижения.

15 мнения
профил »
Writiblez каза на 19.11.2010, 22:51 ?. :

на абсолютно сяко твое мнение пише ''Американската пропаганда е на всяка крачка''
сигорно е така понеже по време на комонизам си бил при разглезено семейство и не ти е потръгнало в демокрацията (само мнение нищо лично ХD!) BTW играта е супер на повечето воени игри само отначалото те кефи но нйа 3-тия ден нямаш одоволствие от това че си я минал докато тази игра е само 5 часа вълнуващ екшан. Все едно гледаш интерес филм. 5 не стига за тази игра!!

45 мнения
профил »
Daath каза на 15.11.2009, 09:48 ?. :

Откакто излезе съм си я купил и се спуках да я играя.Невероятна игра,носи духа на CoD 4:MW

21 мнения
профил »
HaPk0MaH каза на 15.11.2009, 10:59 ?. :
Редактиран на 15.11.2009, 10:59 ?.

Честно казанo и аз сам така вече станах 50 лвл.и е голяма лудница.Вчера пробвах 3rd Person Team Deathmatch и мога да кажа че тва е толкова забавно че няма накъде повече.Свежо и интересно хрумване от страна на IW.

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 15.11.2009, 12:11 ?. :

Екшън в трето лице? Това не дава ли възможност за гледане зад ъгъла дори без да се показваш, за да надникнеш? Това ли е забавното?

21 мнения
профил »
HaPk0MaH каза на 15.11.2009, 13:25 ?. :

Еее сега махането на опцията за надникване беше голяма глупост признавам,но идята за 3рд Персон като цяло е свежа и забавна...

203 мнения
профил »
Fanatic каза на 15.11.2009, 14:06 ?. :

Не ми харесва как американците се хвалят, че имат най-мощните военни в историята....31 800 руски ядрени бойни глави разказват съвсем друга история.

26 мнения
профил »
Ироничен комунист каза на 15.11.2009, 14:14 ?. :

ще ги избием, империалистчетата му мръсни :)

761 мнения
профил »
Sabaka каза на 29.12.2009, 11:40 ?. :

без да вдигам много дискусия,Русия имат наи-голямата военна мощ с света.Проблемът е,че държавата не е обединена и има много размирици(COD4MW).В истинска воина руснаците мажат всички(освен ако арабите не се обединят,и те имат голяма боина мощ).Доколкото до тн. Ироничен комунист-слушаи ме лиглю,престани да пишеш подобни коментари защото ако започне такава воина ще се опикаеш толкова яко...а самото ти име подсказва че или си неразбиращ идиот,или си израстнал с някое лигаво комунистическо семеиство,защото нямаш представа колко шибана е била България по онези времена.

64 мнения
профил »
zealots каза на 15.11.2009, 14:21 ?. :

Съвсем спокойно си я врътнах още първият път на Ветеран и така ми беше супер интересна и дълга.

233 мнения
профил »
dareas каза на 15.11.2009, 14:37 ?. :
Редактиран на 15.11.2009, 14:47 ?.

аз на тая игра оценка 10 и давам. много радваща кампания, точно като филм :Д

761 мнения
профил »
Sabaka каза на 29.12.2009, 11:42 ?. :

Кампанията на прави играта,компанията я прави,шефа на а компанията е кретен затова играта не стана както трябва

5 мнения
профил »
slayer515 каза на 15.11.2009, 14:38 ?. :

Вси4ки фенове на играта да кликнат http://www.petitiononline.com/mod_perl/signed.cgi ?dedis4mw

60 мнения
профил »
SummOneR каза на 15.11.2009, 17:55 ?. :

Извинявам се предварително, можеби тука не е мястото за този кометар, но има ли някакъв начин по който да се намали размера на оръжията или те са си просто толкова големи защото са леко футуристично. Ако някой знае моля да каже защото леко ме дразни картечницата ми да е толкова голяма и да заема целия екран все едно съм хванал някаква базука :). Мерси предварително.

1565 мнения
профил »
n00b каза на 15.11.2009, 19:24 ?. :

Големия проблем на Модърн Шитфеър 2 е че изглежда като претупан и оръфан мод на първата част, който е направен най-вече с цел да ти вземе парите, а не с желанието да остави трайна следа, както е например Dragon Age: Origins.

761 мнения
профил »
Sabaka каза на 16.11.2009, 13:53 ?. :

прав си

92 мнения
профил »
REACTIVE93 каза на 15.11.2009, 20:05 ?. :

Играта е наистина впечатляваща,но и много кратка отне ми около 6 часа на ветеран.А и не ми стана ясно как капитан праис е все още жив,стига де тоя пи4 на 100 години ли е,имаше го в cod 1,2,4 и сега в 6.Infinity ward трябва да вкарат малко разнобразие.

32 мнения
профил »
yani552566 каза на 15.11.2009, 21:12 ?. :

Нее не си разбрал нещо...IW казват , че този Price не е един и същи човек...по скоро като син или внук... а колкото до как е останал жив... вероятно трябва да поздравим на руския медик за добре свършената работа. :)

238 мнения
профил »
io_bs каза на 15.11.2009, 21:15 ?. :

и аз доста се чудих за Прайс, когато го видях още във 4тата част! Егати дъртия :D

46 мнения
профил »
katotemoto каза на 10.01.2010, 16:08 ?. :

REACTIVE93 прав си кап. прайс колко години живее аз имам cod 2 а cod 4 и mw2 сам ги играл в интернет клуб.Как е живял толкова от втората световна до днес , сега трябва да е един брадат старец. Аз повече обичам да играя на сингъла от колкото в мултито.Веднъж пробвах мултито на cod2 и 4 , не знам защо ,но един , два коршума и съм мъртъв.Защо така?

761 мнения
профил »
Sabaka каза на 15.11.2009, 21:12 ?. :

Поне сега знам че PC mania не са подкупни и казват истината за една игра колкото и да е лоша.Браво Иво,ти си пич!

291 мнения
профил »
bushido каза на 15.11.2009, 21:18 ?. :

Да отговоря на няколко коментара тук:

Целта на предавания като Future Weapons е:
"Join the army and die for а country that doesn't give a s**t about you."

"Аз си гледам Discovery-то ,но онова оръжие WA-2000 ме накара да се замисля"
-Че то си е производство на Walther. А също така си е запазената марка от Hitman.

По въпроса с инвазията на Вашингтон. Наистина беше малко пресилено, имайки предвид, че САЩ е страната с най-голям бюджет за отбрана и разузнаване.

По въпроса с "футуристичните оръжия". Ivo Tsekov, извинявай ако съм те засегнал с коментара си. Уважавам твоите ревюта и коментари. Стараеш се да бъдеш възможно най-обективен и винаги подкрепяш тезата си с аргументи. Някои хора явно не ценят това.

И най накрая. По въпроса с кратката кампания: КОЙТО ИСКА ДА СИ ИГРАЕ ДЪЛГА КАМПАНИЯ, ДА СИ ПУСНЕ FALLOUT 3 И ДА ЗАМЪЛЧИ НАЙ-СЕТНЕ!

761 мнения
профил »
Sabaka каза на 16.11.2009, 13:57 ?. :

Modern Warfare(и двете)са 6 пъти по доби от Fallout,бих играл WoW пред нея

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 15.11.2009, 22:33 ?. :

Пхаххахахаха! Не се бях "разхождал" из скрийншотите - ЛОЛ @ №11 =Р

134 мнения
профил »
ancho77 каза на 16.11.2009, 00:57 ?. :

SummOneR и аз се чудя да ли може да се намалят размерите на орайията
дразниме едно нещо първата и втората част така са направени че нямащ периферно виждане някак си е орязано особено като кликнеш десен бутон на мишката и приближш оражието не виждаш нищо коло теб мн шит е, а във втората част като че ли е ощ повече изрязано, дано дами схванете мисълта :) КоД е найвеликата игра няма спор голям фен съм й

60 мнения
профил »
SummOneR каза на 16.11.2009, 01:49 ?. :

Точно. Аз имам същия проблем. Понеже това оръжие ми заема половината екран ( и аз играя на 1600x1200 или там каквато и да е :)) и много ме дразни. Когато почнат да ме стрелят или съм с оптика, не мога да видя от къде ме стрелят докъто не умра :).

562 мнения
профил »
ivo tsekov каза на 16.11.2009, 07:01 ?. :

@ bushido
Естествено, че не си ме засегнал. Call of Duty: Modern Warfare 2 е най-очакваното заглавие на годината и е нормално да предизвиква горещи дискусии. Освен автор, аз самият съм голям геймър, така че не по-малко от вас се вълнувам от това какво се случва. "Виновник" за това донякъде е и т.нар. хайп, което пък ме доведе на мисълта за подобна тема на седмицата, която ще се занимава с рекламните стратегии в гейм инудстрията и ще може да прочетете съвсем скоро. А дотогава - приятна игра на всички!

73 мнения
профил »
Xtremal каза на 16.11.2009, 09:20 ?. :

И аз на мнението на POP WW ,че Call Of Juarez е жестока работа. Не е имало игра която да ме зариби така като нея и Assassin's Creed. Голям фен съм на Call of Duty . ТАЗИ ОЩЕ НЕ СЪМ Я ИГРАЛ И ТАПРАВО НЕЗНАМ- проблема е ,че геймърския ми комп е на почистване в JarComputers и тая седмица трябва да ми го върнат и да почвам :D

BTW превъртях Call of Juarez поне 7-8 пъти и не ми омръзва. Вече ми се подиграват

942 мнения
профил »
vesko18 каза на 16.11.2009, 11:00 ?. :

Вижте сега, повечето оттук се изказват само за сингъл плеъра и въобще не им пука за историята и/или мултиплеъра. "Готино екшънче, стрелба на воля, че и преследване със снегомобил и лодка за капак. Как може да и слагате 5?"
Ако разбием играта на 3 - Special OPS, Story и Multiplayer и го разпределим поравно по 6те звездички. Special OPS си получава солидни 2, особено ако играеш със приятел, сторито също 2, но какво става с мултито? Няма dedicated сървъри, адски малко опции, въобще, орязана част. Затова си заслужава 1 звезда. Иначе не забравяйте, че това е РС мания, не конзол мания или някаква друга, тук се обсъжда играта за РС и 5 е съвсем обективна оценка.
BTW VK_ , оглеждай се из стените на Рио де Женейро, там има още една такава изненада :D

7 мнения
профил »
codmw2 каза на 16.11.2009, 11:32 ?. :

n00b, защо веднъж поне не кажеш нещо хубаво за нещо което ти никога ама никога няма да можеш да направиш ;)

Пускат статия за някоя видео карта на Ати и веднага : нвидиа фенмишките да си излизат от дупките

Пускат статия за нвидиа : аз съм заклет фен на ати и нвидиа не струват

Точно за CoD MW2 не говори нищо, защотото дори сингъла да не е невероятен ( а той е ) за сметка на това мултиплейърът е невероятен ... Оръжията, бонусите, картите, високата степен на реализъм ;)

Нека за натам да оставим името ти да говори за изцепките ти из статиите ;)

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––– –––––––––––––––

За играта мога да кажа, че е страхотна !

21 мнения
профил »
HaPk0MaH каза на 16.11.2009, 11:47 ?. :

То си личи от името ти че харесваш играта :D

1565 мнения
профил »
n00b каза на 16.11.2009, 13:23 ?. :

Братле, супер хитър си и ме затапи, просто не знам кво да кажа. :(

53 мнения
профил »
Kaizerkiel каза на 16.11.2009, 18:34 ?. :

"Високата степен на реализъм"


ХАХАХАХААХХААХАХ не се излагай.
Единицата беше далеч по реалистична,двойката е адски смешна аркада точно защото с джой пад се играло по-лесно.

В играта всичко опира до рефлекса,реализъма е захвърлен.

233 мнения
профил »
dareas каза на 18.11.2009, 13:15 ?. :

Kaizerkiel, Call of Duty няма за цел да е реалистична, а да е яка. Ако трябваше да бъде реалистична никой нямаше да може да я превърти даже и на най-ниската трудност. Ако искаш реалистично - Operation Flashpoint.

761 мнения
профил »
Sabaka каза на 29.12.2009, 11:48 ?. :

Да мразиш е по-забавно.Ако е добра игра пишеш едно...добра игра,ако вони(MW2 НЕ ВОНИ ИГРАТА Е ДОБРА но само защото 4-ката ни хареса,просто нов материял)пишеш 4-5 страници за да се изфукаш,че си умен

2757 мнения
профил »
Zlob каза на 16.11.2009, 12:04 ?. :

Това Special-Ops не си е работа да го играе сам човек.Така се издразних на моменти...прекалено много врагове и много малко време да ги изтребиш всичките(сам).

5 мнения
профил »
Bravo Six каза на 16.11.2009, 17:21 ?. :

Прати ми покана в Стийм ще я превъртим заедно. ;)

Bravo667

21 мнения
профил »
HaPk0MaH каза на 16.11.2009, 17:32 ?. :

Намери ме в Steam HaPk0MaH и я превъртаме заедно ;)

50 мнения
профил »
selqnin каза на 16.11.2009, 14:12 ?. :

много ми яка игра обаче май мултито не е мн хубаво спроред мен на battlefield 2 е по яко

291 мнения
профил »
bushido каза на 16.11.2009, 14:25 ?. :

Добре, че все още никой не се е изцепил: "КОНТЪР страйк е по-яка". Само това остава...

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 16.11.2009, 14:43 ?. :

Има време, не се притеснявай за това =)

46 мнения
профил »
kFp_Kamko каза на 16.11.2009, 14:51 ?. :

Counter Strike е по яка :D

761 мнения
профил »
Sabaka каза на 16.12.2009, 15:51 ?. :

...когато Кало прочете този коментар със смях извика:"Ебаси пича"...

92 мнения
профил »
REACTIVE93 каза на 16.11.2009, 17:33 ?. :

Пичове едно въпросче,че не см много наясно с тия работи, Steam безплатно ли е щото имам проблеми в Spec ops и турся дружка дет да помогне.

19 мнения
профил »
AlumeN каза на 16.11.2009, 17:44 ?. :

Голяма иидиотщина, играта е страхотна, сингълът е адски, супр разнообразен, интересен и добре направен. По-добър от този в 1цата. Играта заслужава пълна 6ца, смехории....

761 мнения
профил »
Sabaka каза на 29.12.2009, 11:52 ?. :

Децата се радват на новото и лъскавото.На бас,че ако DiabloIII се окаже пълен провал,ще викаш че е по добра от предишните.Нямам думи просто...

2757 мнения
профил »
Zlob каза на 16.11.2009, 18:17 ?. :

Благодаря за поканите обаче играя играта на PS3,та ако има някой навит може да врътнем Spec-a там :)

261 мнения
профил »
CheGuevara каза на 17.11.2009, 09:00 ?. :

още от началото Call of Duty си е хубава игра но не е играта за мен

26 мнения
профил »
bokserkitemi каза на 17.11.2009, 15:54 ?. :

Поздрави за статията, изчетох я на един дъх.

Прочетох коментарите и е нормално повечето от тях да са написани от фенове на играта. Аз до известна степен съм също такъв фен. Обичам цялата поредица и винаги съм се забавлявал докато я играя. Това, обаче, което малцина от потребителите са осъзнали или забелязали е изключително засилената американска пропаганда. Има и нещо друго. В предишните части на играта сме се изправяли срещу големи части орди противници, но тук изглежда те са дори увеличени. Само по себе си това не е минус, но са честно да си кажем надценени някои сцени. В мисията във хижата, когато трябваше да се опази копирането на файловете от лаптопа, съвсем безумна ситуация се получава , че неколцина американци избиват роти руски войници и още по безумното от това, управляваният от играча герой спринтира през тези прииждащи редици като минава между дърветата. Предполагам тук, ако Юсеин Болт скива сцената би завидял на краката на американския герой.

Иначе отново превъзходна както винаги част от поредицата Call of Duty, но факта, че и по други форуми се забелязват все повече и повече коментари описващи излятата в големи дози американска пропаганда.

ЗА ЛЮБОЗНАТЕЛНИТЕ: http://news.cnet.com/8301-17852_3-10399131-71.htm l?tag=mncol;posts

(Call of Duty: Modern Warfare 2 banned in Russia)

1565 мнения
профил »
n00b каза на 17.11.2009, 16:45 ?. :

Отдавна съм на мнение че трябва да повишат интелекта на противниците, а не бройката. Някой тупан само да не се изцепи "вдигни си трудността" ...

26 мнения
профил »
FrAnTic1bg каза на 17.11.2009, 20:20 ?. :

Знаем знаем, че на Recruit е лесно.

1565 мнения
профил »
n00b каза на 18.11.2009, 13:34 ?. :

Умри, секси.

6 мнения
профил »
TheEye каза на 18.11.2009, 09:20 ?. :

Как може да дадете 5ца за "може би най-очакваният продукт на годината" и да кажете че е успешен ? Нещо не са ми ясни критерийте ви..

562 мнения
профил »
ivo tsekov каза на 18.11.2009, 13:51 ?. :

Мисля, че на оценката се отдава прекалено голямо значение, докато тя всъщност - както вече написах - представлява само опит да се резюмира качеството на дадена игра в една-единствена цифра. Това е възможно най-краткият вариант, за да получите информация за заглавието. Следващият е да погледнете плюсовете и минусите, които ви представят най-значимите предимства и недостатъци, обособени в едно каре. Разбира се, най-пълна информация човек може да получи, когато прочете целия материал. Колкото до скалата, тя далеч не е толкова рестриктивна - в нея има общо 11 степени, от 1 (най-ниската) до 6 (най-високата). От тези 11, играта е класирана на 9-та, което е доста високо; колкото до причините за критиката, те са ясно изложени в самата статия и поредица от коментари след нея (мои и на други читатели). А играта е определена като "една от най-очакваната" от цялата гейм общност.

60 мнения
профил »
SummOneR каза на 18.11.2009, 23:39 ?. :

Иво кво само им се обясняваш защо си дал тая оценка. Мани ги нека си хленчат :). Мене ако питаш пък 5 си е направо в целта защото можеха да работят много повече с играта и да постигнат 3 пъти повече от това което е в момента. Само че мене това не ме тревожи защото играта ме кефи адски много заедно с кампанията и co-ops само дето multiplayer още не съм играл че имам някакъв Steam проблем и още не съм го решил и не знам кво ще правя ама както и да е сега :). Играта е жестока, препоръчвам я на всеки.

390 мнения
профил »
juni0r каза на 19.11.2009, 18:41 ?. :

Ами не, всъщност играта си е перфектна. Не е много дълга, не е и много къса. За мен е достатъчно, не е отегчително дълга, историята е супер интересна (няма да спойлвам)...Мултиплейъра не знам как го коментират повечето хора като съм убеден че играят с пиратски версии и така и не са пробвали да играят в IWNet, където в интерес на истината кефа е голям :) Не знам, но сякаш както и повечето плюещи играта, така и самия автор на статията е очаквал не нова игра, ами просто същата с нова кампания. Е "нема да стане"...ако искате същата игра, сваляйте модове за MW и се наслаждавайте. Трябва да разберете, че това е една НОВА игра която ни предлага НОВИ неща. Не била в духа на call of duty...bullshit...те авторите първоначално дори не искаха да е call of duty ама карай. Играта е ПЕРФЕКТНА. За мен поне една оценка 5.5 би била на място. Авторите просто са се изчерпали. И сякаш ни казват, че ще има 3та игра, за това краят е такъв. А не защото ги е мързяло. Хората си знаят какво правят, това е :)

13 мнения
профил »
AL7!3R_2856 каза на 20.11.2009, 08:54 ?. :

пиши на кирилица!

162 мнения
профил »
ThePunisher каза на 21.11.2009, 09:42 ?. :

И аз още не съм я играл но скоро може да поправя тази грешка със HD4850 или HD5770.Иначе като гледам клипове в YouTube COD-а направо ме грабва,а освен че не съм играл тази още не съм играл и World At War за което още съжалявам.

27 мнения
профил »
ignatos каза на 23.11.2009, 18:08 ?. :

Ужасно готина. На мен много ми харесва въпреки че тук е малко слаба оценката.

2 мнения
профил »
jujich каза на 27.11.2009, 17:51 ?. :
Редактиран на 27.11.2009, 17:52 ?.

Хей и аз се казвам Иво Цеков (както автора)

370 мнения
профил »
des каза на 27.11.2009, 20:35 ?. :

Играта е невероятна и трябва да ви кажа, че колкото и да е кратка, аз нито един път не се почувствах тъпо, екъшнът е налице и винаги играта вкарва някой съспенс-момент, за да ме дръжи здраво пред монитора. Тези 5 часа и 9 мин бяха наъплно добре оползотворени от моя страна и не го смятам за загуба на време...единственото, което ме дразни е, че няма почти никаква свобода на действие

29 мнения
профил »
Helo каза на 29.11.2009, 11:47 ?. :

Играта просто няма равна... ама защо трябва да има такива тъпи изисквания?!

4 мнения
профил »
niKk каза на 28.12.2009, 19:58 ?. :
Редактиран на 28.12.2009, 20:01 ?.

Еми 2009 година сме такива са изискванията. А някой знаели как да подкарам Steam-а че нещо имам проблеми с Multitplayer-а(а и съм с пиратско копие но това е друг въпрос)

761 мнения
профил »
Sabaka каза на 29.12.2009, 12:34 ?. :
Редактиран на 29.12.2009, 12:36 ?.

Хора не се дразнете за оценката.Не са поддаваите на комунистическото мислене"квот ас каа тва ке стае"щом ви харесва играта играите я,обичаите я,ама не ме дразнете с тая оценка.За мен играта си е 5-ца защото е COD ама е COD4 с нови текстури и грозни оръжия.Смърт за C S Кравите Амфетаминовци(така се казва на цс идиотите у моята махала)

37 мнения
профил »
RifleMan каза на 09.03.2010, 08:01 ?. :

Не знам какво не ви хареса кампанията? За мен си е по - добре 4 часа ЕКШЪН на МАХ, вместо 40 часа скучна игра, а за мултито да не говорим - по добро мулти не съм виждал. И другото е, че не знам колко хора използваха тази способност да поглеждат зад ъглите. Аз лично на COD 4 дори си смених контролите на тази способност с нож за Е и специална граната за Q.единственото което не ми хареса е това че не можеш да си избираш сървър а оставяш това на IWnet.

1 мнения
профил »
(xXx)-(xXx)-(xXx) каза на 10.04.2010, 05:47 ?. :

igrata e mnogo qka drugo qko ne6o v neq e 4e e mnogo rqlana gravikata e strahotna i bi trqvala da ima po dobra ucenka.

9 мнения
профил »
nasko696 каза на 04.06.2010, 06:59 ?. :

jitkata q biva i to mnogo ima nqkoi nedostatuci no priznavam ne ochakvah tolkova dobre izpipane gameplay

6 мнения
профил »
Ryze каза на 27.06.2010, 05:39 ?. :
Редактиран на 27.06.2010, 05:39 ?.

Аз зацепих по време на играта. След като бях в една кола убиха моя, аз се спасих. После тръгнахме към някакъв квартал(на мексикански ми приличаше). Убиват капитана ми и от там не мога да намеря изхода. Виждам, че ми дава колко метра ми остават, но все стигам до някакви заключени врати и не мога да намеря изхода.
Някой може ли да помогне?

3 мнения
профил »
Gofry каза на 29.07.2010, 14:43 ?. :
Редактиран на 29.07.2010, 14:44 ?.

-- ivo tsekov каза на 18.11.2009, 15:51 ч. :

Мисля, че на оценката се отдава прекалено голямо значение, докато тя всъщност - както вече написах - представлява само опит да се резюмира качеството на дадена игра в една-единствена цифра. Това е възможно най-краткият вариант, за да получите информация за заглавието. Следващият е да погледнете плюсовете и минусите, които ви представят най-значимите предимства и недостатъци, обособени в едно каре. Разбира се, най-пълна информация човек може да получи, когато прочете целия материал. Колкото до скалата, тя далеч не е толкова рестриктивна - в нея има общо 11 степени, от 1 (най-ниската) до 6 (най-високата). От тези 11, играта е класирана на 9-та, което е доста високо; колкото до причините за критиката, те са ясно изложени в самата статия и поредица от коментари след нея (мои и на други читатели). А играта е определена като "една от най-очакваната" от цялата гейм общност. --


ревюто е адски обективно и пълноценно :) БРАВО

П.С. това да изтъквате, че оценката е неточна, поради това че играта е била най-очакваната, играната и/или рекламираната е ?!?! ... пффффф.....
четете си онея подкупните маймуни тогава !!!!!!!!!

1 мнения
профил »
marina каза на 01.08.2010, 12:27 ?. :

xora da vi pitam nqkoi znae li kak da igraq multy player ako nqkoi znae ii razbira ot call of duty2 da mi pi6e na skype marina.zdrakvova da momi4e sum no mi pi6ete !!!

352 мнения
профил »
thewhitenigga каза на 10.08.2010, 07:13 ?. :

Хора не мога да разбера защо Modern Warfare 2 ми върви супер гладко и добре на компа ми а 1-цата не върви така.смисъл не че ми сече а че не върви като 2 ката а хем иска по-малко изисквания.лросто ми е интересно и питам ако някой е забелязал такова нещо??? Modern Warfare 2 ми върви супер гладко на максимални настройки иначв а другата не чак толкова добре!

6 мнения
профил »
pushilista каза на 04.02.2011, 01:34 ?. :
Редактиран на 04.02.2011, 01:44 ?.

Мултито е не човешко, най ми харесва да цъкам - free for all.Ако излизаха и нови карти не, че старите са малко НО! Играя с SCAR-H със Killstreak-Precision Airstrike,Harrier Strike,Chopper Gunner в зависимост от нивото с различни Classes -мажа,мажа :-)))Голям кеф!

81 мнения
профил »
любчо каза на 02.04.2011, 21:08 ?. :

Мен лично играта много ме завладя ;) Графиката е на 6! Историята вярно, че е на моменти е малко "откъсната", но какво ти пука? Това е игра да стреляш без да мислиш особено.

638 мнения
профил »
generalan1 каза на 03.07.2011, 22:04 ?. :

Лично мое мнение- това си е експаншън само че с яка графика и co-op режим.
Можеше да я направят още по-яка ,но явно са решили че COD4 и рекламата ще я изкарат на върха, а пък можеше да е нещо още по-добро ( особенно ако имаше кампания дето да играеш талибан)

428 мнения
профил »
kamengtaiv каза на 27.02.2014, 00:10 ?. :

Nai-dobriq CoD sazdavan nqkoga BTW. Campaniqta e mnogo grabvashta !
Prevartqh q . 15/10 POKLON PRED TAQ VELIKA IGRA !
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Call of Duty: Modern Warfare 2

Превю:
На специално събитие Infinity Ward представи мултиплейър режима на CoD: Modern Warfare 2 и за пореден път доказа, че дори съвършенството може да се подобри.

Тактика:
Конкуренция от над пет милиона души е трудна работа, затова се нуждаете от правилен подход при избора на оръжия и екипировка. Хвърлете око и на нашите съвети.

Чийт:
Най-очакваната игра за годината е вече тук със спиращи дъха сцени и мултиплейър, който за дълго ще прекъсне социалния ви живот. Ето и постиженията за Steam.

новини:
Стартирана едва преди 4 дни, до момента към нея са се присъединили над 47 000 души.
Една от най-големите компании-разпространители на игри в страната премахна над 50 заглавия от своя каталог заради трагичните инциденти от миналата седмица.
Трагедията в Норвегия, което отне живота на десетки души, бе свързана с видео игрите, след като бяха разкрити писания на извършителя Андрес Брейвик.
ОЩЕ ЗА ПОРЕДИЦАТА
Call of Duty: Black Ops: сингъл и кооп 74
Call of Duty: Ghosts 70
Call of Duty: Black Ops: мултиплейър 30
Call of Duty: World at War 21
Call of Duty 4: Modern Warfare 20
Call of Duty 2 3
Call of Duty 3
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Duke Nukem Forever 280
Crysis 2 200
Battlefield 3 133
Call of Duty: Modern Warfare 3 121
RAGE 98
Crysis 3 74
Call of Duty: Black Ops: сингъл и кооп 74
Call of Duty: Ghosts 70
Bulletstorm 69
Wolfenstein: The New Order 68