facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Call of Duty: Modern Warfare 2 мултиплейър
Превю | 17.09.2009 | автор: Иво Цеков


Производител:
Infinity Ward
Издател:
Activision
Жанр:
Шутър
Платформа:
PC
Излиза на:
10 ноември 2009 г.

сайт на играта »
Цена:
77.00 лв.
купи играта »

Ако все още играете на Call of Duty: Modern Warfare, това е похвално и напълно разбираемо. Но ако искате да бъдете в крак със случващото се, оградете датата 10 ноември в календара си и отменете всичките си ангажименти след нея за... да речем, известно неопределено време. Защото след днешното ексклузивно представяне на мултиплейър режима на Call of Duty: Modern Warfare 2, направено от Infinity Ward ,няма и следа от съмнение - тази игра ще се превърне в най-голямото събитие на сезона. А верни на традицията, ние ще ви предадем всичко, което се случи на спонсорираното от Microsoft събитие, което се проведе в Лос Анджелис.

Кустомизирай всичко, което се движи

Трудно е да изберем откъде да започнем, но кустомизацията е добър вариант за това. Мултиплейърът на Modern Warfare 2 ще бъде с много по-високо ниво на кустомизация от предшественика си. Така например вместо да използвате за обозначение традиционното трибуквено съчетание - което тук е разширено до 4 букви - може да изберете собствена емблема и дори титла. Първоначално изборът ви е ограничен, но с напредването на играта ще получавате нови възможности. В крайна сметка ще имате на разположение цели седем страници с емблеми и двадесет и две с различни титли. Ако си задавате въпроса как ще може да видите тези неща на практика, ето и отговора: ако някой играч свали самолет например, на екрана се изписва неговата титла и емблема, така че да знаете на кого да благодарите - или благословите.

Традиционно големият списък от допълнителни умения този път е обогатен с нови. Сред тях са Bling (дава ви две приспособления за основното ви оръжие, например оптически мерник и заглушител едновременно), Scavenger (възстановявате изцяло мунициите си след като убиете някого), и Hardline (бонусите от поредните ви убийства струват с една точка по-малко). Нещо повече, самите допълнителни умения могат да се ъпгрейдват, така че когато се справите с дадена задача ще стигнете нивото "Pro", което разширява или подобрява действието на оригиналното умение.

Капка по капка бонус става

Бонусите от поредни убийства (т.нар. killstreaks) също са подобрени. Ако успеете да повалите 11 врагове, без да умрете, това ще ви даде достъп до заветния самолет АС-130, познат ви от мисията "Death from Above" в CoD: Modern Warfare. С негова помощ може сериозно да вгорчите живота на опонентите си. Други killstreak-бонуси включват Counter-UAV (блокирате радара на врага), Airdrop (получавате друг случаен бонус), Sentry Gun (картечница), Predator Missile (ракета, чиято траектория може да управлявате) и Pave Low (боен хеликоптер, който е по-мощен от нормалния). Ако се върнем към кустомизацията, може да променяте реда, в който различните killstreak-бонуси стават достъпни за вас. Ако например искате да имате Counter-UAV на разположение след четири поредни убийства, просто го сложете в съответния ред. Това е чудесна новина за всеки, който може да отстрани последователно четирима души. Ако обаче сте по-добър в умирането, тогава за вас е Deathstreaks - това са бонуси, които дават шанс и на по-слабите играчи. С Copycat може да "откраднете" снаряжението и класа на играча, който ви убива непрекъснато, докато Painkiller ви дава повече точки живот при следващия рунд.

Оръжията на труда

Почти всички оръжия от сингълплеър режима ще бъдат пренесени и в мултиплейъра, а с помощта на Akimbo най-сетне ще може да държите по един пистолет във всяка ръка. Предвидена е нова категория "гранатомети", а наред с офанзивните оръжия, може да се екипирате и с щит за безредици вместо главно оръжие. Той е достатъчно издръжлив, за да ви предпази от повечето стрелби, а с него дори може да атакувате - необходими са ви два удара за убийство.

Разширена е и допълнителната екипировка. Освен димни и бойни гранати, вече може да ползвате Semtex и дори ножове за хвърляне. Те ви позволяват да отстраните някого безшумно, а ако не улучите, просто може да си приберете ножа за повторно ползване.

След края на всяка игра може да видите различни мини-награди въз основа на представянето ви. LocknLoad например се дава на играча, направил най-много презареждания, Lockdown - на онзи, който е стоял най-много на едно място, а Defuser - на обезвредилия най-много бомби.

Очевидно е, че момчетата от Infinity Ward се придържат не толкова към принципа "Ако не е счупено, не го поправяйте", а са го ъпгрейднали до "Единственият начин да направите велик мултиплейър е да създадете най-доброто, на което сте способни, след което постепенно да започнете да го подобрявате". С други думи, представения мултиплейър на Modern Warfare 2 е подобна и същевременно доста подобрена версия на този от оригиналната игра. А ноември е близо...  


Картите

Бяха обявени и три от картите за мултиплейъра. High-Rise представлява малка карта на покрива на един небостъргач. Favela е гето със среден размер, което предлага множество укрития, тесни улички и задни изходи. Изглежда особено подходяща за игри от типа Capture the Flag. Afghan е огромна карта, в центъра на която се намира паднал самолет. Пресечен терен с отлични снайпер позиции и потенциал за Domination.
напиши коментар
 

203 мнения
профил »
Fanatic каза на 19.09.2009, 08:47 ?. :

Ще се купува.
Трябва само да дочакаме до ноември...

247 мнения
профил »
TheStudge каза на 19.09.2009, 09:37 ?. :

нали играта трябваше да излезе октомври ?

134 мнения
профил »
ancho77 каза на 19.09.2009, 11:33 ?. :

това е най-якият шутар CALL OF DUTY

160 мнения
профил »
gamble каза на 19.09.2009, 11:41 ?. :

Warfare 2 сингъл няма ли да има? само мулти ли?

4 мнения
профил »
Fr0zenDrag0n каза на 27.11.2009, 15:38 ?. :

има и сингъл :)

6 мнения
профил »
Momchil каза на 19.09.2009, 12:36 ?. :

Почти всички оръжия от СИНГЪЛПЛЕАР режима ще бъдат пренесени и в мултиплеъра

6 мнения
профил »
Momchil каза на 19.09.2009, 12:36 ?. :

Ще има сингълплеър

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 19.09.2009, 13:05 ?. :

Еееех, ще го дочакаме.. няма къде да бягаме =) Благодарим за инфото!

103 мнения
профил »
gadmc каза на 19.09.2009, 15:41 ?. :

Какви са изискванията?

195 мнения
профил »
GreenBlood каза на 19.09.2009, 19:42 ?. :

Изглежда добре.

2755 мнения
профил »
Zlob каза на 20.09.2009, 08:57 ?. :

Много зарибяваща информация.Много ми хареса това с Death-streaks,а цитатът от последния абзац говори сам по себе си с какъв мерак трябва да се прави и развива дадена игра или в случая част от нея!

23 мнения
профил »
ArcTic каза на 20.09.2009, 12:50 ?. :

Понякога се чудя за кво давам толкова пари за моята машина и като видя геймплейя и графиката на игра като Call of Duty си давам отговор, че си заслужава

134 мнения
профил »
ancho77 каза на 20.09.2009, 22:08 ?. :

КоД4 е с най-якият сингъл, който съм играл, продължението на 4ката ще бъде с още по хубав

52 мнения
профил »
Milenium каза на 21.09.2009, 22:49 ?. :

За тези, които са играли CoD4 в муултиплеър нека да прегледат клипчетата на продължението на играта в youtube. Ще останете много приятно изненадани

52 мнения
профил »
Milenium каза на 22.09.2009, 13:11 ?. :

Nero93 ти май не си я играл и говориш на изуст. CoD4 най-малкото което си спомням е че беше най-добър шутър за 2007, ако не и дори игра на годината. Сега продължението сред най-очакваните заглавия. Така че невиждам провал никъде, а на теб как ти хрумна - незнам.

71 мнения
профил »
stanimirmn каза на 22.09.2009, 14:47 ?. :

АХАХАХ тоя неро ме пръсна хаахах баси елемента

9 мнения
профил »
mr.Tanev каза на 23.09.2009, 07:36 ?. :

http://www.youtube.com/watch?v=XWIJTydRLt8&NR=1
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Call of Duty: Modern Warfare 2 мултиплейър

Ревю:
Най-очакваната игра за годината е вече тук със спиращи дъха сцени и мултиплейър, който за дълго ще прекъсне социалния ви живот. Но дали ще бъде и най-добрата?

Превю:
Продължението на култовата Call of Duty 4: Modern Warfare е издържано в най-добрите традиции на поредицата и обещава още по-динамичен геймплей с познати лица.

Тактика:
Конкуренция от над пет милиона души е трудна работа, затова се нуждаете от правилен подход при избора на оръжия и екипировка. Хвърлете око и на нашите съвети.

Чийт:
Най-очакваната игра за годината е вече тук със спиращи дъха сцени и мултиплейър, който за дълго ще прекъсне социалния ви живот. Ето и постиженията за Steam.

новини:
Стартирана едва преди 4 дни, до момента към нея са се присъединили над 47 000 души.
Една от най-големите компании-разпространители на игри в страната премахна над 50 заглавия от своя каталог заради трагичните инциденти от миналата седмица.
Трагедията в Норвегия, което отне живота на десетки души, бе свързана с видео игрите, след като бяха разкрити писания на извършителя Андрес Брейвик.
ОЩЕ ЗА ПОРЕДИЦАТА
Call of Duty: Modern Warfare 2 139
Call of Duty: Black Ops: сингъл и кооп 74
Call of Duty: Ghosts 70
Call of Duty: Black Ops: мултиплейър 30
Call of Duty: World at War 21
Call of Duty 4: Modern Warfare 20
Call of Duty 2 3
Call of Duty 3
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Duke Nukem Forever 280
Crysis 2 200
Call of Duty: Modern Warfare 2 139
Battlefield 3 133
Call of Duty: Modern Warfare 3 121
RAGE 98
Call of Duty: Black Ops: сингъл и кооп 74
Crysis 3 74
Call of Duty: Ghosts 70
Bulletstorm 69