facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
CSI: Hard Evidence
Ревю | 31.10.2007 | автор: Орлин Широв


оценка:
Производител:
TellTale Games
Издател:
Ubi Soft
Жанр:
Приключение
Платформа:
PC
сайт на играта »

плюсове

5 нови престъпления

Близка до сериала

минуси

Все едно и също за четвърти път

Никаква тръпка

Монотонна и сива

Графиката и звука са зле

Ако гледането на сериали вече не ви носи старата тръпка, опитайте това.

CSI или известния още като "От местопрестъплението" сериал е една от модерните сапунени опери, които продължават безконечния си живот на малкия екран и събират все нови и нови почитатели. Не знам точно колко сезона има CSI, но бих налучкал някаква цифра около 10. Това означава, че ако имате желание и не сте гледали този сериал преди, можете да се отдадете на 9600 минутен (160 часов) маратон, в които да наблюдавате престъпници, престъпления, следователи и т. н..
Естествено, когато една филмова продукция насъбере значителна популярност, идва моментът, в който да се пусне мърчъндайзинг, като пластмасови кукли на Гил Грисъм, значки с надписи CSI и разбира се компютърни игри.

Четвърти пореден път

CSI: Hard Evidence наистина е четвъртата поредна компютъризация на телевизионния сериал. Тя е възложена на студиото, което създаде предишната част 3 Dimensions of Murder, TellTale Games, които според мен определено не са сред компаниите с най-оригинални и запомнящи се идеи. Накратко, в CSI: Hard Evidence ще се сблъскате с пет нови престъпления, които няма да предизвикат въображението и интелекта ви нито за стотна, като тази година за първи път можете да направите това и на XBox360! Единственото, което ще трябва да правите, е да кликате с мишката (джойстика) по екрана и да оставите сюжета да ви води напред. А ако случайно сте пропуснали някоя улика по пътя, няма място за притеснение.

Винаги можете да огледате всяко местопрестъпление повторно и да покликате по екрана, докато не намерите липсващото звено. Истината е, че CSI: Hard Evidence не се различава значително от предшествениците си (които, ако видите в по-стари броеве, получават системно все по-ниска и по-ниска оценка). За най-голямо съжаление познатата ни от предишните 3 части игра

не се е променила нито на сантиметър

и това според мен си е абсолютно недопустимо. Ако триковете на евреина Джери Брукхаймер минават сред зомбираната американска телевизионна публика, то на нас, заклетите геймъри, той не може да пробута едно и също нещо 4 пъти (а бъдете сигурни, че ще се опита да продължи в този дух). Не само, че оригиналността на CSI: Hard Evidence е нулева, ами и реализацията не е дори сред посредствените в бранша. Графиката е невзрачна, въпреки че е 3D (кой ли се впечатлява от такива неща вече), като героите определено не стоят реалистично на екрана. Синхронизацията на говора е направена адски куцо и никой от играта не може да ви заблуди, че наистина говори (за разлика от други части, в които поне това беше свършено).

Иначе средствата, с които ще разрешавате престъпленията си, са досущ същите, като в предишната част и няма да ви изненадат, ако сте играли CSI преди това. Друго нещо, което поне мен издразни много, е, че няма начин да не успеете да разкриете някое престъпление. Самият сюжет просто така ви води, че в повечето случаи се чувствате, че гледате долнокачествена версия на сериала CSI и от време на време натискате бутоните на мишката си.

Накрая бих препоръчал тази игра само на най-захласнатите по сериала CSI фенове, които със сигурност ще й се изкефят. Всички останали, които искат сериозно предизвикателство, да стоят далече - CSI: Hard Evidence определено не е за тях. 

 
системни изисквания
2000/XP/Vista, 2Ghz CPU, 512 RAM, 2.3 GB HDD; 64 MB Video (nVidia GeForce 2/ATI Radeon 9000 or later)
напиши коментар
 

370 мнения
профил »
des каза на 19.04.2009, 18:39 ?. :

Ако не беше за тръпката да се правя на някой от CSI,никога не бих си сложил тази игра.Вече писна тая работа,Първоначално си беше криминале,обаче много лични драми почнаха да вкарват в сериала и той взе да ми затъпява,пак че остана играта,че да се концентрирам главно върху загадките
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
CSI: Hard Evidence

Ревю:
Футуристична атмосфера, нечовешко трудни главоблъсканици и интересни куестове и ситуации - сякаш наистина участваш в любимия си сериал.

ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Assassin's Creed III 80
Dead Space 3 80
Alan Wake 73
Assassin's Creed IV: Black Flag 71
Portal 2 65
Grand Theft Auto V 61
Dishonored 58
Thief 56
Alien: Isolation - ВИДЕО РЕВЮ 50
Call of Juarez: Bound in Blood 48