facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Bionicle Heroes
Ревю | 19.01.2007 | автор: Владимир Тодоров


оценка:
Производител:
Traveller’s Tale
Издател:
Eidos
Жанр:
Екшън
Платформа:
PC
сайт на играта »

плюсове

От авторите на LEGO Star Wars

Забавна на моменти

Кидс-френдли

минуси

Еднообразна

Твърде шарена

Изключително лесна

Като малък постоянно врънках нашите за LEGO. Исках да мога да строя, сглобявам, редя и накрая - да троша наред. Mechanic особено блазнеха. Ама по мое време това си беше чиста мечта. Не че сега не е почти същото. Наскоро влязох в един магазин за подобни играчки и като видях, че цените са от 100-200 кинта нагоре, направо ми стана лошо. Уви, LEGO е лукс (поне готиното) дори днес – в ерата на компютрите.
Но има алтернатива – игри, направени по неговите светове и герои. Естествено, не е същото, но ако умирате от скука и все още не сте убили детето в себе си с шутъри като DooM 3, вероятно ще се радвате да се потопите, поне за миг, в света на Bionicle Heroes. Един изключително кидс-френдли екшън с умерено отегчителен геймплей, поднесен от авторите на шегаджийския LEGO Star Wars. Факт, който въобще не вреди.

Дивашки престрелки

Ако трябва да ви опиша играта в рамките на едно изречение, то би прозвучало по следния начин. Шарена и еднообразна пуцалка с плоска история, която на моменти дори има по някоя и друга забавна междинна анимация. Можете да преминете през почти всяко едно ниво, просто като задържите левия бутон на мишката, за да избивате всичко наред, и направлявате, колкото да не е без хич, един от общо шестте главни героя с дебилното название Тоа Инка. Всеки един от тях носи специфична маска, която играе ключова роля в цялата игра и до някаква степен разнообразява геймплея.

Маската определя и специалните им умения. Едни могат да прескачат огромни пропасти или да се катерят по скали, други да вървят през лава или по вода, а трети – местят и сглобяват различни неща с определени парченца LEGO. Всеки от героите е въоръжен и с коренно различно оръжие – огнемет, ледомет, ракетомет, футуристичен снайпер. Но поради простата причина, че мунициите са неограничени, а мерникът, който излиза от тиквата ви под формата на зелен лазер, е напълно автоматичен и е създаден така, че въобще да не ви затруднява, играта е почти елементарна. Поне до момента, в който не стане досадна.
За щастие след всяко ниво разполагате с

минутка за отдих

в която да избягате от шарените специални ефекти и да се разходите напред-назад из пъстрата зала за трофеи. Или пък да отскочите до шарения магазин, за да си закупите съвет, бонус ниво или нова джунджурийка, която да подобри бронята или оръжието на някой от костюмите ви или да ви снабди с ново умение. Валутата тук обаче не е зелени доларчета, а парченца LEGO, които си набавяте, като унищожавате почти всичко, което срещнете по пътя си. Само за справка: след първо ниво бях събрал 100 хиляди.

Въпреки всичко не трябва да забравяме, че Bionicle Heroes е игра, ориентирана предимно към онези от вас, които все още могат да ходят прави под масата. Но ако сте се изкефили максимално на LEGO варианта на „Междузвездни войни”, то вероятно ще искате да хвърлите едно око и на приключенията на Тоа Инка, които като геймплей механика са почти идентични с предната игра на авторите. Само да ви предупредя – не очаквайте нищо кой знае какво.
 

 
системни изисквания
PIV 1,5 GHz, 256 MB RAM, 64 MB 3D Video
напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Mortal Kombat Komplete Edition 207
Mass Effect 2 96
Prototype 86
Dead Space 3 80
Dark Souls II - видео ревю 72
Assassin's Creed IV: Black Flag 71
DmC Devil May Cry 66
Portal 2 65
Grand Theft Auto V 61
Dishonored 58