facebook facebook
 
 
ИГРИ » PS3, Xbox One
 
   
 
Battlefield: Bad Company
Ревю | 30.06.2008 | автор: Ивелин Иванов


оценка:
Производител:
DICE
Издател:
Electronic Arts
Жанр:
Шутър
Платформа:
PS3, Xbox One
сайт на играта »
Цена:
99.50 лв.
купи играта »

плюсове

Невиждана до момента система за разрушения в реално време

Може би най-добрият звук в жанра до момента

Мултиплейър по стандартите на DICE

минуси

“Историята” е слаба и безинтересна

Определено има какво да се желае от графиката

Когато за пръв път чух, че DICE, създателите на Battlefield, ще правят сингълплейър ориентирана игра, това кой знае защо ми се стори страхотна новина. Бях убеден, че шведските мултиплейър специалисти просто няма как да се издънят. Да ми се чуди човек на акъла! През последно време, в този жанр особено, мултиплейърът се разграничи така драматично от добрия стар сингъл, че човек спокойно би могъл да ги брои за два коренно различни типа развлечение. Но тъй като знаех, че DICE са си перфекционисти, надявах се, че Bad Company също ще е пример за шведско качество. Оказах се прав... отчасти.

В случай че сте забравили, въпросната игра разказва историята на някой си Престън Марлоу, редник в Американската армия. Марлоу е препратен в прословутия B-Company (от Bad Company) взвод, в който “комфортно” са настанени издънкаджиите, за които в армията не дават и пет пари – живи или мъртви, все тая. Нашият човек е прикрепен набързо към трима B-Company ветерана – Сержанта, Суитуотър и Хагард. Още в самото начало на историята не дотам великолепната четворка се натъква на кюлче злато, което потвърждава един особено любопитен слух. Оттук нататък започва истинският купон, в който четиримата американски войници са готови на всичко, за да се докопат до своя фонд за преждевременно пенсиониране.

Всичко това е просто чудесно. Както споменах и в предварителния преглед, в главата ми тутакси се завъртяха мисли за филмови класики като “Трима крале” или пък “Мръсната дузина”. Какво беше учудването ми обаче, когато на не повече от час игра в Bad Company ми стана ясно, че въпросната “история” всъщност е колкото да не е без хич. Начинът, по който се развива фабулата, е от стандартен по-стандартен, от предсказуем по-предсказуем. Диалогът звучи твърде пресилено и банално – сякаш го е писал шведски фен на американските “B movie”-та. Не знам за вас, но мен това ме удари право в сърцето, особено след дупката, зейнала в сърцето ми, откак превъртях за втори път Call of Duty: Modern Warfare. Щеше ми се да изиграя още една завладяваща военна игра. Още повече, че Bad Company обещаваше един малко по-нестандартен поглед към съвременните военни конфликти.

Уви, всичко това се оказа един не особено добро замаскиран опит да се направи реклама на новия енджин на DICE – Frostbite. Като се спомене “енджин”, първата асоциация обикновено е с графиката на една игра. Но не очаквайте графични чудеса от Frostbite. Визията на играта се движи по-скоро по ръба на доброто средно ниво. Истинският блясък на новия енджин е в способността да бъде разрушено на практика всичко, което подлежи на разрушение и в реалния свят. Ама наистина всичко. Забравете за прикрития от какъвто и да е характер – не и в Bad Company. Признавам, че за известно време всичко това ме забавляваше. После ми стана ясно, че една сингълплейър игра не би могла да се възползва кой знае колко пълноценно от подобна екстра.

Това си е чиста проба мултиплейър трик. И в мултиплейъра на Bad Company той най-вероятно върши чудеса. Макар да не съм го опитвал още “на живо”, склонен съм да вярвам на суперлативите, които се изсипват за него. Логично – това все пак са DICE. Не мога само да разбера кому беше нужно всичко това да се прикрива като “преди всичко сингълплейър игра”, както авторитетно заяви преди време един от продуцентите на проекта. 

напиши коментар
 

3 мнения
профил »
tonigo каза на 23.07.2012, 08:43 ?. :

Откъде мога да си я сваля

194 мнения
профил »
vaskoleon каза на 11.02.2013, 13:40 ?. :

Човек, сега, трудни времена са, но да питаш откъде да си я свалиш, без никакъв срам или нещо такова, пфф. А и 1-ва част е САМО за конзоли.
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Battlefield: Bad Company

Превю:
Черешката от тортата ще е възможността за „динамична промяна на нивата”, или с други думи – свободата да разрушиш каквато си поискаш и където си поискаш.

ОЩЕ ЗА ПОРЕДИЦАТА
Battlefield: Bad Company 2 62
Battlefield 2: Special Forces
Battlefield 2
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Halo: Reach 176
Halo 3: ODST 26
Killzone 3 20
Crackdown 2 10
Duke Nukem 3D: Megaton Edition 9
Battlefield 1 8
Destiny 2 8
Doom 2016 5
Homefront: The Revolution 5
Legendary 3