facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Batman: Arkham Knight
Ревю | 27.06.2015 | автор: Александър Рангелов


оценка:
Производител:
Rocksteady
Издател:
Warner Bros. Interactive
Жанр:
Екшън от трето лице, Екшън
Платформа:
PC
сайт на играта »

плюсове

богата на съдържание

солидни геймплей механики

все така атрактивна

Батмобилът вече присъства в играта...

минуси

... но не е толкова интересен, колкото се надявахме

РС версията е пълна с технически проблеми

Серията Batman Arkham на Rocksteady показа на всички, че е възможно да се направи добра видео игра по комикс и си спечели обичта на феновете с комбинацията от уважение към първоизточника и иновативна бойна система. С Arkham Knight английското студио поставя края на своето участие в поредицата, но дали ще успее да го направи по един наистина впечатляващ начин?

Историята

По традиция игрите от поредицата предлагат достатъчно интересни сюжетни и Arkham Knight не е изключение. Тук Човекът-прилеп се завръща, за да спаси Готъм от пъкления план на Scarecrow, който иска да отрови мегаполиса. След като улиците на града са обезлюдени от евакуацията на гражданите, там може да срещнете само престъпниците от армията на новия злодей с името Arkham Knight.

Историята в играта определено има няколко интересни момента, не на последно място защото съзнанието на Batman е и малко помрачено от страничните ефекти на отровния токсин. Безспорно първата половина от историята е по-интересна, тъй като тогава има много въпросителни относно идентичността на Arkham Knight; през втората половина настъпва време за отговорите, както и за няколко дежурни обрата, които вече попадат в зоната на клишетата. Със сигурност обаче няма да сбъркате, ако отделите малко време на страничните мисии, тъй като някои от тях са доста добри и хвърлят повече светлина върху злодеите, срещу които главният герой се изправя.

Геймплеят

Като геймплей механика Arkham Knight се представя доста добре и, разбира се, заслугата за това отново е в гъвкавата бойна система. Комбинацията от атаки, блок, избягване на удари и непрекъснато движение както винаги работи и схватките с половин дузина противници са доста динамично изживяване. Естествено, към битките са добавени и няколко нови елемента като джаджи, които да използвате по времето им и нови комбо удари, които се отключват постепенно. Специално внимание заслужава и т.нар. Fear Takedown маневра, благодарение на която може в светкавична последователност да атакувате до петима врагове, преди дори да са успели да посегнат към оръжията си. Изпълнението ѝ не е лесно, тъй като изисква да сте доста внимателни и търпеливи, но резултатът е впечатляващ.

Друга атрактивна механика е Dual Play опцията, която е активна в определени моменти от историята. Тогава влизате в битка с вашите помощници Robin, Nightwing и Catwoman, като може свободно да избирате кого да контролирате, докато запазвате комбо атаките си. Двойните специални атаки пък са истинско зрелище.

В играта се завръща и Invisible Predator техниката, където като истински хищник Batman дебне в сенките и елиминира един по един враговете. Разбира се, приложението ѝ е напълно по избор и в по-голямата част от играта винаги имате възможност да подходите по единия или другия начин.

Може би с най-голямо нетърпение феновете очакваха появата на Батмобила, но както често става на практика, за да се оправдае включването му, той изглежда вкаран насила в някои ситуации без непременно да ги прави по-добри. С негова помощ може да се придвижвате по улиците на града, преследвайки престъници, или пък да участвате в истински състезания в трасета, създадени от пъкления мозък на Riddler. Някои от тях са наистина интересни и предизвикателни, но пък други изглеждат изкуствено вмъкнати в играта само, за да използвате автомобила.

Традиционният начин за придвижване из града отвисоко е запазен и е все така плавен и интуитивен, така че Батмобилът дори не винаги е най-бързият начин за достигане до целта.

Когато завършите играта, получавате възможност да я повторите чрез New Game+ режима, както и да участвате в различни Augmented Reality предизвикателства, да не говорим, че ви очакват и DLC-та като Harley’s Revenge например. Изобщо Arkham Knight е изключително богата на съдържание, а не трябва да забравяме многобройните странични мисии и детективските задачи.

Звук и графика


Докато конзолните версии на Arkham Knight изглежда адски добре, РС портът обаче търпи сериозна критика в техническо отношение, което има пряко влияние върху начина, по който изглежда и се играе играта. Arkham Knight е заключена на 30 кадъра в секунда и без значение каква е вашата конфигурация, тяхната стабилност изглежда гарантирана само ако използвате най-ниските настройки и изключите всеки един ефект.

Дори с видео карта от висок клас FPS стойността е крайно нестабилна, а дори не си и помисляйте да активирате допълнителни екстри като Nvidia GameWorks, защото това ще превърне играта в истинска развалина. Налични са и множество бъгове, включително и при такива невинни действия като излизането от играта.

Заключение

Първият пач за РС версията бе пуснат през уикенда и оправя поне част от първоначалните проблеми, но втори със сигурност е повече от необходим. Той обаче изглежда ще се позабави малко, което прави още по-трудна препоръката на играта на този ранен етап. Да, Arkham Knight е доста солидно и богато екшън приключение, но ако РС версията е предпочитаната от вас, може би си струва да изчакате малко преди да посегнете към нея.

Ключът за Batman: Arkham Knight ни беше любезно предоставен от Fast2Play: http://www.fast2play.bg/7en/pcbatman 

 
системни изисквания
OS: Win 7 SP1, Win 8.1 (64-bit Operating System Required) Processor: Intel Core i5-750, 2.67 GHz | AMD Phenom II X4 965, 3.4 GHz Memory: 6 GB RAM Graphics: Graphics: NVIDIA GeForce GTX 660 (2 GB Memory Minimum) | AMD Radeon HD 7950 (3 GB Memor
напиши коментар
 

353 мнения
профил »
[BG]QQ каза на 28.06.2015, 09:02 ?. :

Фърст

169 мнения
профил »
Corvo каза на 28.06.2015, 10:15 ?. :
Редактиран на 28.06.2015, 10:38 ?.

Няма място за изненадващи разочарования по отношение на Батмобила. Той е точно това, което показаха още от самото начало. Ни повече, ни по-малко. Друг е въпросът, че стрелбите с танка стават еднообразни и са някак си не на място за арсенала на Батман, защото основния му кодекс е "no guns policy". Трябваше да направят мисиите с миничките една идея по-малко, защото са еднотипни и стрелбата е преизползвана. Що се отнася до самите пъзели с колата, те бяха ми супер интересни и се забавлявах с кеф. А механиката с извикването и eject-ването на Батмобила беше много блага и още не мога да й се нарадвам. Особено като се изстреляш към група тъпанари и влезнеш в комбо.
Но иначе във всяко друго отношение геймплея кърти мивки. Взели са най-хубавите неща от боя, стелта, джаджите и пъзелите и са ги доразвили до съвършенство. Примерно махнали са пъзелите с водата и ледените гранати, които и без друго ме дразнеха. Понамалили са и прекаленото спрейване на стени, което също е плюс. Дисруптора е още по-интересен за ползване, а новия Voice Synthesizer е много полезен. Примерно с него ги лъжа да се съберат на куп и после ги меля с Fear. Премахнали са и някои дървении в механиката, от които страдаха предните игри. Трофеите на Ридлър са все така интересни и различни, слава богу няма тъпо гриндене като в Origins.
Всичко вече става още по-интуитивно и гъвкаво, гадовете са по-умни, има всякакви видове takedown, а environment takedown кърти мивки. Free Flowa също е много пипнат, вижте как се отблъсква от сградите с катерене. Изобщо както и предните игри, тук дявола е в детайлите. Градът е красив, голям и ПЪЛЕН с ийстър егове! Рандом тъговете по улиците отново не спират да ръсят простотии, много се смях.
Всички странични куестове са интересни и различни, всяка военна кула, земно укрепление или заложник изисква различна тактика. Единствено малко се повтарят мисиите с мините и преследването, но последното е фън.
Основната история беше велика! Дори и "разочарованието" беше оправдано, но това е обект за друга спойлер дискусия. От кошмарните сцени с fear toxina направо настръхнах от кеф. Музиката е най-добрата от всички Аркам игри досега. Озвучаването е един път, Конрой - най-добрия Батман евър! А краят беше достоен завършек на Аркам вселената, кой квото ще да ми говори.
В заключение ще кажа, че това наистина е уникална игра и шапка им свалям на Рокстеди. Да не беше целия този фейл с PC порта, щях да им дам 9/10.
Още не мога да повярвам, че вече всичко свърши...
"I am vengeance. I am the night. I am Batman!"

951 мнения
профил »
Moon_Burn каза на 28.06.2015, 10:35 ?. :

Рокстеди направиха чудесна игра, фактец, това, че онея шарани осраха порта не бива да и смъква високата оценка. :)
Гледам има новини, че почват кръпките, дано скоро да изгладят нещата.
П. П. Добре ги няма тея пъзели със замразяването, че верно много досадни бяха. :D

169 мнения
профил »
Corvo каза на 28.06.2015, 10:40 ?. :
Редактиран на 28.06.2015, 10:41 ?.

Първата кръпка е малка - 30MB и засега разлика не виждам. Графичните настройки още са ограничени и има 30 FPS lock :( Работят по въпроса.

2755 мнения
профил »
Zlob каза на 28.06.2015, 12:51 ?. :

Благодаря за изчерпателчното мнение. С 2 думи - добра игра. Ще се пробва значи.

24 мнения
профил »
Allex каза на 28.06.2015, 15:33 ?. :

Батмобилът присъства в "най-характерния" за стила на Батман вид - като ТАНК!?

218 мнения
профил »
TheAlpha534 каза на 28.06.2015, 18:10 ?. :
Редактиран на 28.06.2015, 18:10 ?.

С П О Й Л Е Р!
Халюцинацията, която представлява Жокера, казва нещо подобно-че огромните оръжия на батмобила не са в негов стил, сякаш "някакъв зъл клоун е шепнел в ухото ти, докато си рисувал чертежите".

169 мнения
профил »
Corvo каза на 28.06.2015, 18:22 ?. :

Ха! Яко. Пропуснал съм го. В един от документите в менюто Уейн казва на Фокс да инсталира оръжията на колата "за всеки случай", ако се наложи.

481 мнения
профил »
denik каза на 29.06.2015, 06:42 ?. :
Редактиран на 29.06.2015, 06:45 ?.

Играта е пълна подигравка с компютърните играчи. Независимо колко потенциално добри са геймплея и сценария й, то е напълно недопустимо състоянието, в което беше пусната на пазара.

Уорнър Брадърс поне до известна степен изкупиха греха си, сваляйки я от продажба, докато не бъде оправена.
Обикновено, "оправянето" става с някой пач или хотфикс. Но щом ти се е наложило да спреш цялата игра от продажба, става ясно, че ще имат да работят още дъълго по нея.

Въпреки че е хубаво да има ревю на най-обсъжданото ААА заглавие, според мен би трябвало да се направи ново ревю, когато играта бъде официално пусната на пазара в по-приличен вид.

169 мнения
профил »
Corvo каза на 29.06.2015, 10:55 ?. :
Редактиран на 29.06.2015, 19:05 ?.

Значи аз съм с GTX 770 и досега не съм имал абсолютно нито един бъг, глич или краш. Навъртял съм й едно 50 часа. Четох едни други теми за хора със същата карта и те също не са имали никакви проблеми. Но на low текстурите са пълно лайно и изглежда грозно. Не си пускам програма за FPS, но в performance testa в играта фрейма си стои на 30, независимо от настройките, което е мега тъпо.. Още не съм барал ини-то, за да не ми се появят и на мен крашове.

529 мнения
профил »
ildana каза на 29.06.2015, 18:10 ?. :

Толкова чакане за НИЩО!!!

506 мнения
профил »
Azriel каза на 30.06.2015, 09:51 ?. :

Тия шматки от Rocksteady нямат ли тестери,не проверяват ли различните портове особено след целият хайп който създадоха около играта която на няколко пъти промениха датата на излизане.

156 мнения
профил »
bojosan каза на 02.07.2015, 05:36 ?. :
Редактиран на 02.07.2015, 05:37 ?.

Помня навремето Black Ops 2 си я купих за PS3. Оказа се отвратителен мазньоч,все едно няко с баданарката е карал.Понеже не ми се чакаше за кръпки и други глупости,веднага продадох копието и си я купих за XBox360,където играта изглеждаше и вървеше страхотно.
Пач за PS3 версията така и не излезе до ден днешен,въпреки канския вой на юзърите в официалните форуми на AV.Играта си остана все така грозна ...
Когато в Live се събирахме по 500 000 човека,в PSN бяха едва по 50 000.

Така че и сега не вярвам ,да оправят нещата въобще.С един пач !?!
Щом хора с 970 реват ,значи работата наистина е много зле.
Играта е мъртвородена технически,и май ще трябва да се пренапише отново цялата.

1335 мнения
профил »
sollider каза на 02.07.2015, 09:55 ?. :

Няма да я пачват, изтеглиха я от пазара, защото са започнали порта почти от нулата. Предполагам следващият път, когато се появи в Steam ще бъде коренно различна от текущата й версия.

156 мнения
профил »
bojosan каза на 02.07.2015, 11:53 ?. :

Ами няма как просто с една кръпка да оправят нещата.Явно цялото и ДНК ще трябва да пренаредят сначале .Това няма да стане,и съм сигурен че ще претупат и пак ще си трябва 970.

2755 мнения
профил »
Zlob каза на 02.07.2015, 14:26 ?. :

И си сигурен понеже всички големи разработчици си изтеглят осраните PC портове на AAA заглавия и ги пускат после, когато ги оправят(или поне така твърдят)?Oh, wait...

156 мнения
профил »
bojosan каза на 02.07.2015, 14:37 ?. :

В кво да съм сигурен >? В нищо не съм сигурен !

742 мнения
профил »
jenssn каза на 27.07.2015, 12:51 ?. :

Вие сериозн ли се кефите на игрите от таз поредица .. едно че са пълно малоумеи .. бойната система е като на Ассассин-а само че с една идея с по-добър блок-механика .. второ нон стоп бухтене на таз мишка еднообразни битки. ВИНАГИ ПРАЗЕН град .. ИСКАМ БАТМАН ИГРА В ГОТАМ С ХОРА да го ева ...

Единствено от поредицата ме искефи историята на 2рата част Arkham city .. всичкото друго е бълен бозич... геймплея с тия джаджи маджи путки майни никъф кур никфо удоволствие .. все едно да си псна wall hack братче .. ТРУДНОСТ .. предизвикателство ..ахуьухьаухьаухьаухухьаухьауа муриканеца ще ореве форума на IGNorants до небесата ... като цяло поредицата е подигравка с гейм индустрята
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Batman: Arkham Knight

Превю:
Заключителните щрихи, които Rocksteady ще нанесе в своята супер трилогия за супергероя, обещават да бъдат нещо наистина запомнящо се.

новини:
PlayStation VR ще получи собствена Batman игра от създателите на хитовата поредица Arkham - английското студио Rocksteady.
"Ако сте направили приордър, възстановете парите си през Steam", съветва издателят Warner Bros. Interactive Entertainment.
Ентусиаст е сглобил истинска машина-терминатор, която има два 14-ядрeни процесора, общо 256GB RAM памет и седем мощни видео карти.
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Watch_Dogs - видео ревю 149
Star Wars: The Force Unleashed II 125
Tomb Raider 103
The First Templar 91
Assassin's Creed: Revelations 90
Darksiders 2 87
Assassin's Creed 2 81
Prince of Persia: The Forgotten Sands 80
Grand Theft Auto V - Втори поглед 80
Assassin's Creed III 80