facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Assassin's Creed: Unity
Превю | 09.07.2014 | автор: Иво Цеков


Производител:
Ubisoft Quebec
Издател:
Ubisoft
Жанр:
Екшън от трето лице, Приключение
Платформа:
PC
Излиза на:
28 октомври

сайт на играта »

Въртете го както искате, но Френската революция е един период, особено белязан от насилие и конфликти. Който и учебник по история да отворите, Париж през 1789 г. е място, където главите се търкалят по улиците, в канавките се стича кръв и никой не е в безопасност. Но пък и Assassin’s Creed никога не се е бояла от насилие. Това подсказва дори самото заглавие на поредицата и нямаме причина да смятаме, че нещата ще спрат с излизането на новата Unity. Преди време ранните демонстрации на Assassin’s Creed III предизвикаха дори противоречие във Великобритания заради ранните сцени в Лондон. „Не е забавно, единственото което видях бе как в продължение на 20 минути някой избиваше англичани“, написа тогава един гейм журналист от Острова.

С Unity поредицата отива директно на терена на Ubisoft


И ще се опита да пресъздаде и разтълкува един период от историята на Франция, чиито рани не са напълно излекувани и до наши дни. Историята винаги е била пясъчника, в който дизайнерите на Assassin’s Creed строят своите замъци, но колкото и да са били изкривявани основите с цел настаняване на конфликта между Асасини и Тамплиери, за честта на компанията трябва да признаем, че серията се опира на исторически периоди и събития така, както никоя друга игра.

Демото на Unity, което бе показано по време на Е3, не ни даде възможност да преценим добре от коя страна на оградата стоят двете враждуващи фракции. Разположено в самото навечерие на кървавия конфликт, то заварва Париж в състояние на трепетно очакване и негласно изразен страх. Гражданите са разделени на различни фракции, по тесните улички на столицата избухват спорадични боеве, които могат да се окажат както прикритие за придвижването на играча, така и да го въвлекат в неочаквани и нежелани схватки.

Париж на PS4 изглежда невероятно красиво


Създателите на играта се кълнат, че няколко стотин NPC-та могат да бъдат изобразени на екрана във всеки един момент ез това да предизвика лаг. Познавайки мащабите на историческата поредица, няма причина да се съмняваме, че френската столица ще бъде пълна с живот.

Голямото въведение в Unity е включването на ко-оп мисии. Във всяка една мисия могат да участват до четирима играчи и трудността постепенно се увеличава в съответствие с бройката играчи. Според разработчиците, всеки геймър ще поеме контрол върху главня герой – Арно Виктор Дориан – но външният му вид може да се кустомизира, за да се различават играчите един от друг.

Ubisoft твърди, че стелтът в Unity ще играе много по-голяма роля, отколкото в предните игри и Е3 демото е специално подбрано, за да ни го покаже. Демонстрираната мисия включва промъкване в едно имение на напудрен аристократ елиминиране на пазачите, прерязване гърлата на местните въоръжени граждани и за десерт – ефектно убийство на целта с помощта на лулата на жертвата. Въведен е дори самостоятелен стелт бутон, който автоматично привежда героя ви в наведена поза и намалява шума при придвижване. Докато тече демото, представителите на Ubisoft не престават да изтъкват колко лесно би било във всеки един момент още един или няколко играчи да се присъединят към нечия игра.

Има и още една причина да прибягвате по-често до стелт –

в Unity играчите ще бъдат доста по-уязвими при битките. Французите са корави съперници и AI-то наблюдава внимателно поведението ви, след което действа подобаващо. За разлика от предишни Assassin's Creed игри, Unity няма да ви позволи да прекарате схватките в глуха отбрана. Ако искате да оцелеете в Революционна Франция ще трябва да използвате далеч по-богат арсенал от атаки. Лошото е, че Е43 демото не показа какви други оръжия ще има на разположение главният герой.

На този етап все още е трудно да кажем какво още можем да очакваме от Unity. Загатната бе нова механика с името Eagle Pulse, която позволява да маркирате и следите враговете през стените, но нищо повече. Това не значи, че новата игра няма да ви посрещне с позната атмосфера и геймплей. Франция от края на 18 век е като всяка друга среда в Assassin's Creed – стени, по които може да се катерите; ръбове, от които удобно може да увиснете незабелязани; десетки скришни места и островръхи покриви, от които може да наблюдавате околността. След като веднъж се изкатерите до там пък ще откриете, че всички предмети и локации, които представляват интерес, се появяват на HUD дисплея така, че няма нужда да се връщате обратно в менюто, за да видите новите куестове.

Така в много отношения Assassin's Creed: Unity е като всяка друга Assassin's Creed игра, но по-мащабна, по-красива и още по-впечатляваща в техническо отношение. Останалото, както се казва, е история – този път тя е свързана с Френската революция и ще може да я научите отблизо, когато играта се появи на 28 октомври за PC, PS4 и XBOX One. 

 
системни изисквания
-
напиши коментар
 

924 мнения
профил »
SvRomanov каза на 10.07.2014, 09:56 ?. :

Поредния Assassin, който всички наричат "претоплена манджа", и който въпреки това ще преиграят по няколко пъти. Мога да се обзаложа, че заради френската тематика Ubisoft ще направят играта разкошна.

742 мнения
профил »
jenssn каза на 10.07.2014, 16:58 ?. :

Само да няма накъсани движения на противниците и малоумно AI .. дано се сетят да премахнат ужасно дразнещия highlight ефект и безмисленото избиране на противник които след малко мърдане на мишката играта ти избира друг противник ... !!! Ако тия неща пак присъстват в поредната АС и 1000 NPC-та да изпляскат на карта голяма колкото и цяла Франция .. играта ще си е поредния боклюк ...

195 мнения
профил »
StupidJupiter каза на 10.07.2014, 10:46 ?. :

Признавам, досега не съм играл нито един Асасин. Най-близо до това бях с онзи от времето на Войната за независимост, но по ред причини се скатах. Тематиката на предстоящия /по-скоро събитията, на чиито фон ще се развива историята/ обаче ми харесва и се замислям дали да не го проследя по-отблизо. Обнадеждава ме и фактът, че се предвижда единствено релийз за РС и актуалните вече ПС4 и ХБ1, което донякъде индикира, че разработчиците могат да работят с по-голям технологичен замах. Но, да видим ...
"Allons enfants de la Patrie, Le jour de gloire est arriv

47 мнения
профил »
NoDiggity каза на 10.07.2014, 11:01 ?. :

Според мен Убисофт не са ни казали и още едно свръх важно нещо, което екипа на ПС мания е изпуснал - какша ще е историята в настощето и дали някак "магически" Дезмънд ще се съживи или ще играем с нов герой? Предполагам няма да продължат да използват идеята от АС 4 с анонимния ни герой в Абстърго Индустрийс. Дано наблегнат повече на съвременната част на историята, защото ми е интересно какво става с Джуно.

218 мнения
профил »
TheAlpha534 каза на 10.07.2014, 11:54 ?. :

Останах с впечатлението, че или работи със Тамплиерите, или се е скатала в тяхната компютърна система.Че ще я има обаче, е повече от сигурно.

560 мнения
профил »
dogma каза на 10.07.2014, 13:29 ?. :

Колега, като не са го казали, как така е изпуснато? :P

1212 мнения
профил »
Nreth каза на 10.07.2014, 14:08 ?. :

http://www.examiner.com/article/assassin- s-creed-unity-is-the-start-of-a-new-cycle -of-assassin-s-creed-games
Казва,че сега героите ще са различни и че играта ще постави началото на нов цикъл.

742 мнения
профил »
jenssn каза на 10.07.2014, 17:04 ?. :

те като цяло сюжета със тамплерите и абстерго тотално го прецакаха .. и стана супер неврзрачна част от самия замисъл ... и ниокй още не е разбрал кви са обстерго кви са тамплиерите кфи са ассасините и кой за какво се бори .. знае се че има един билюк артефакти и всеки ходи да ги търси и се избиват .. края на историята с Дезмънд беше повече от разочароващ ... измукани истории диалози особено на оня шибан хипстър хакера дето го раздаваше ...

А подяволите ОО БОЖЕ .. как само свърши 1та част на АС .. настръхвам само като се сетя .. какви идеи какви теории вкараха сценаристите за адам и ева, ябълката, загадките и пузелите със Никола Тесла и Едисон .. всичко това правеше играта невороятна, всичко лека полека се навързваше .. имаше много препратки към реални исторически събития и конспирации .. . .. но само до АС 2 и после квоооо ТАШАК ... ДАВАЙЙ маркетинг-ааа а изцеди всичко .. манги манги да има .. сложи там някъв сапунен сериял и то офцете ще си купуват ... .


387 мнения
профил »
venenum каза на 10.07.2014, 16:16 ?. :

Не вярвам Ubisoft да си позволят да се оакат още един път,така че очаквам един качествен асасин,каквито бяха първите няколко игри.А пък периода,в който се развива играта е вторият най-добър след кръстоносните походи на първата.Стига да се възползват от периода на Френската революция както трябва ни очаква една много интересна игра.
Да не говорим,че Ubi ще гледат да представят страната си подобаващо и ще се потрудят върху играта!

П.С:::Тоя бутон за навеждане трябваше да го има още преди 2 игри!!!

742 мнения
профил »
jenssn каза на 10.07.2014, 17:07 ?. :

Нали се сещаш че целия екип не са само Французи ... а са са от много страни с много различни вярвания .. в първите 2 игри имаше един стартиращ надпис .. помните ли го ..

нещо от сорта беше

.. Multinational developers with various beliefs ...

387 мнения
профил »
venenum каза на 10.07.2014, 17:24 ?. :

Този надпис доколкото помня ги има на всички игри освен тройката..май(поправете ме,ако греша).
По принцип Ubi са френска компания и всички главни са франсета.Да не говорим че трите най-големи юбисофтски студия-едно във Франция,двете във Канада,така че е същото,а пък облика на игрите не зависи от обикновените програмисти,а от дизайнерите и тем подобни подставени лица :))))

1330 мнения
профил »
sollider каза на 13.07.2014, 10:06 ?. :

This game is developed by multicultural team of various religious faiths and beliefs.
Тоя надпис го запаметих още от момента, в който за пръв път си пуснах първия Assassin's Creed. :D

1320 мнения
профил »
Finalrequiem каза на 10.07.2014, 16:44 ?. :

Ще се играе, само да не тръгнат пак да го обръщат на Карибски Пирати....

1076 мнения
профил »
Deroni76 каза на 10.07.2014, 17:38 ?. :

https://www.youtube.com/watch?v=FNafU1DQVhE

205 мнения
профил »
nozo каза на 11.07.2014, 10:27 ?. :

Браво бе блъскате превюта на игри наляво надясно като реално ново инфо спраямо Е3 няма, но няма и дума за една от игрите на годината Divinity: Original Sin, дето Bioware трябва да си водят записки от Larian, че изглежда са позабравили как се прави, отделно това е един от големи kickstarter проекти, който вече е и завършен

1014 мнения
профил »
nvision89 каза на 15.07.2014, 01:00 ?. :

Омързеливихме се покрай Световното :) Споко, от днес започваме да наваксваме с ревютата! :D Видео ревю на Divinity: Original Sin очаквайте утре :)

1 мнения
профил »
stoimir каза на 19.10.2014, 14:15 ?. :

изиграл съм абсолютно всеки assassin излязъл до сега. това е най любимата ми игра и до сега винаги съм оставал с невероятно впечатлениe. сигурен съм че unity ще бъде велика!!!!
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Assassin's Creed: Unity

Ревю:
Каквото и да сте очаквали от новата игра на Ubisoft, едва ли в това са влизали бруталните технически проблеми, които помрачиха иначе читавото приключение.

новини:
Дизайнери от Ubisoft са прекарали години в създаване на виртуален модел на катедралата
Въпреки, че колекцията още няма официален анонс, Amazon Italy пусна оферта за Assassin's Creed: Ezio Collection, в която пише, че пакетът ще се появи тогава.
По всичко личи, че Ubisoft ще възроди любимия на мнозина Assassin's Creed герой Ецио за PlayStation 4 и Xbox One.
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Watch_Dogs - видео ревю 149
Star Wars: The Force Unleashed II 125
Tomb Raider 103
The First Templar 91
Assassin's Creed: Revelations 90
Darksiders 2 87
Assassin's Creed 2 81
Grand Theft Auto V - Втори поглед 80
Prince of Persia: The Forgotten Sands 80
Assassin's Creed III 80