facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Assassin's Creed: Rogue
Ревю | 12.03.2015 | автор: Александър Рангелов


оценка:
Производител:
Ubisoft Sofia/Ubisoft Kiev
Издател:
Ubisoft
Жанр:
Екшън от трето лице
Платформа:
PC
сайт на играта »
Цена:
40.47
купи играта »

плюсове

много добре изпипан порт

опция за новаторско управление с очи

стабилна и с доста графични опции

използва най-доброто от АС: Black Flag

минуси

липсва наистина интересно допълнително съдържание

Когато миналата есен Assasin's Creed: Rogue се появи само за PS3 и XBOX360, това даде известно предимство на конзолните геймъри, които все още се придържат към бързо остаряващите конзоли от седмото поколение. В крайна сметка, те получиха „своята“ игра, която за няколко месеца не можеше да се играе нито на скъп персонален компютър, нито на новите конзоли на Sony и Microsoft.

Разбира се, имайки предвид комерсиализацията на гейм пазара в последно време, едва ли някой е очаквал, че тази своеобразна ексклузивност щеше да се запази кой знае колко дълго. И действително, не закъсня новината, че Assasin's Creed: Rogue ще се появи за РС.

Това дава възможност на още повече геймъри да се запознаят с играта, да видят дали добрите отзиви, които тя получи са оправдани и не на последно място да подложат порта на щателен технически анализ.
 
На този етап историята в Assasin's Creed: Rogue е добре позната, но ако случайно не сте се докосвали по никакъв начин до конзолната версия и нейните ревюта, ето за какво става въпрос. Сочена като продължение на Assasin's Creed: Black Flag, новата игра ни пренася в ролята на Шей Кормак, който първоначално е част от братството на асасините, но едно предателство го кара да преосмисли приоритетите си и така той се присъединява към тамплиерите в търсене на отмъщение срещу своите бивши събратя. Всичко това се развива на фона на Новия свят от втората половина на 18 век, където пътуванията между колониите се редуват с набези в открито море, включително и такива, които ще ви отведат доста на север. Така ви очаква една кампания от поне 15-17 часа, която може да ви отнеме и повече, ако решите да претърсите голямата карта в опит да откриете всички нейни тайни и да опитате от всяка една дейност, която играта предлага.

Създаването на РС портове по принцип е доста деликатна задача и за съжаление не малко пъти сме виждали недоизпипани трансформации, които оставят горчив вкус в устата – от липса на достатъчно графични опции до непригодено за мишката и клавиатурата управление. В този случай обаче, спокойно можем да кажем, че Assasin's Creed: Rogue за РС изглежда много по-добре от своя PS3/XBOX360 оригинал. Играта е разработена на базата на енджина, захранващ Black Flag и изглежда добре оптимизирана за новата си платформа. За разлика от други портове, където опциите за графични настройки са ограничени или практически липсват, Assasin's Creed: Rogue ви предлага доста голям набор от опции, които може да промените спрямо вашите желания и параметри на конфигурацията.

Assasin's Creed: Rogue върви с 1080р, поддържа Very High настройки, Anti-aliasing, различни допълнителни ефекти и V-Sync, така че с подходящата видео карта – да речем нещо от порядъка на GTX 900 серията, която изважда на показ най-доброто от новата Maxwell микроархитектура – спокойно може да пуснете играта на високи настройки и да докарате стабилни 60 кадъра в секунда, което е далеч на възможностите на конзолните версии. Не че Assasin's Creed: Rogue не бе красива и в оригиналния си вид, но сега на показ излизат ефекти като океанските вълни, динамичната смяна на времето и др. ,които създават една страхотна приключенска атмосфера за игра, която е толкова тясно свързана със своя свят.
 
От друга страна обаче, не можем да отречем, че чисто технически, Assasin's Creed: Rogue е едно поколение преди Unity. Next-gen енджинът, с който “другата“ Assasin's Creed игра разполага я прави обективно по-добре изглеждаща…. когато геймплеят не се накъсваше от бъгове и гличове. Честно казано, ако счетете, че оптимизираната и пусната на максимални настройки РС версия на Assasin's Creed: Rogue е за предпочитане пред напудрената, но нестабилна Unity, със сигурност няма да сте единствените.

Играта наистина върви доста гладко и моментите, когато имате възможност да видите по-обширни гледки от заобикалящия ви свят наистина са запомнящи се. Конзолната версия на играта понякога се задъхваше, когато трябваше да изобрази динамични сцени като например битки между кораби, когато трябваше да се справя с многобройни персонажи на екрана и поредица от ефекти, като се започне от стрелящите оръдия и се стигне до вълните. РС портът обаче е значително по-стабилен, което на свой ред ви дава по-голям контрол върху действието и позволява по-прецизни маневри.

Когато слезете на сушата също ви очаква един добре подреден и представен свят, в който зрителното поле е малко по-широко, отколкото преди. Това означава, че обектите във света няма просто да изкачат, когато ги наближите, а ще са си там, очаквайки просто да стигнете до тях. Ефекти като светлините и пушека също правят света по-красив и реалистичен.

РС версията на Assasin's Creed: Rogue е интересна с това, че е първата подобна игра, която поддържа технологията Tobii Tech, която следи движението на очите на играча и го използва в геймплея. Проблемът е, че за да се възползвате от тази опция ви трябва специален сензор с инфрачервени микропроектора, които сканират окото ви 50 пъти в секунда. Това позволява на камерата в играта да реагира на погледа ви и да се мести в посоката, в която завъртите очи. Екстрата безспорно е готина, особено за игра с толкова богат свят. Така например, различните обекти в него могат да реагират на погледа ви с анимация или звук, което създава страхотно усещане. Да не говорим, че в битките може да стреляте в една посока, а да гледате в друга, за да получите по-ясна представа за местоположението на врага. Ако пък отклоните поглед настрани, това автоматично паузира играта. Опцията за следене на погледа е интересна иновация, ако имате възможност да я пробвате, но предполагаме, че тя ще си остане недостъпна за повечето геймъри.

Като цяло, Assasin's Creed: Rogue с лекота се оформя като версията на историческото приключение, която трябва да имате. Ubisoft Kiev е свършило добра работа с адаптацията на основната игра и предлага един стабилен и приятен за окото продукт. Появата на РС версия може да се разглежда като предвестник на някакъв тип Definitive/Deluxe/Remastered/Collector’s Edition (излишното се зачертава) за PS4 и XBOX One, но докато това стане – а засега няма никаква информация за подобно нещо - Assasin's Creed: Rogue за РС трябва да задоволи всички ваши приключенски нужди

 
системни изисквания
OS: Windows 7 SP1 or Windows 8/8.1 (64bit versions only) Processor: Intel Core2Quad Q6600 @ 2.4 GHz or AMD Athlon II X4 620 @ 2.6 GHzH Memory: 2 GB RAM Graphics: nVidia GeForce GTS450 or AMD Radeon HD5670 (1024MB VRAM) or Intel HD4600 DirectX: Version 10
напиши коментар
 

122 мнения
профил »
Demon1990 каза на 16.03.2015, 10:58 ?. :

Black Flag беше един милион пъти по добра от този боклук. Графиката е като от 90-те а управлението е толкова мудно и орязано. Заеби, да се покатера на едно дърво и тоя клоун не вижда, че 10см над главата му има клон за които да се хване. Управлението на корабите е по добро, но камерата е по зле. Скачането от един висок обект на друг е толкова дървено ...цъкам на героя да скочи отсреща а нашия вместо това тръгва на дясно и пада на земята ...Пълна тъпотия е тази част от поредицата. Unity с 1000 бъга и скучна история е в пъти по добра от тоя shit.

1076 мнения
профил »
Deroni76 каза на 16.03.2015, 12:26 ?. :

"Графиката е като от 90-те" Е*ал съм му майката, от коя реалност идваш ти...?

А относно ситуацията с дърветата... когато си застанал на разклон, натискаш Space и наляво/надясно.
То за това хората са включили е-упътване в играта... а да не говорим че в горния десен ъгъл ти ги пише контролите по всяко време.

57 мнения
профил »
AvEnGeR каза на 16.03.2015, 12:40 ?. :

Управлението в BF и Rogue е едно и също. Откъде го измисли това сравнение не знам. Иначе играта си е супер, дава ти възможност да видиш гледната точка на тамплиерите и се разбира, че не са чак толкова зли колкото ги описаха в 2-ката и Братството. В последната мисия извън Анимуса може да се види и българска следа, когато оправяш сървърите и качваш онзи файл да го видят асасините. Последната мисия на Шей е леко свързана и с Юнити, но няма да казвам какво за тези които не са я играли.

122 мнения
профил »
Demon1990 каза на 16.03.2015, 14:44 ?. :

Deroni76 играта е мега тъпа, мое мнение. Превъртял съм повечето игри от AC и знам как са контролите. Паркрура в тази част е пълна скръб. За тази игра и 5 лева няма да дам !!! BF съм го превъртял и знам добре какво е управлението там и какво в Rouge та не ме учи кви били контролите. Играта е пълен шит за коша !!

186 мнения
профил »
Романов каза на 16.03.2015, 15:09 ?. :

Demon1990, аз пък съм ги играл всички до една, и мога да ти кажа на 100%, че паркура и анимациите в Black Flag и Rogue са абсолютно 1 към 1.

Играта по нищо не отстъпва на Black Flag, като специално историята в Rogue е много над тази на 4-ката. Единственият й недостатък е, че е по-кратка.

Много добро попадение беше представянето и на другата гледна точка. Спокойно мога да кажа, че Шей като персонаж ми харесва повече от Едуард. Дано развият историята с темпларите, има потенциал.

Дали ти ще дадеш 5 лева на никой не му пука. Играта си заслужава парите.

742 мнения
профил »
jenssn каза на 19.03.2015, 12:25 ?. :
Редактиран на 19.03.2015, 12:57 ?.

Не бих казал че игра на Убисофт в днешно време си заслужава парите .. дори и рогуе-то не заслужава .. щом и изпиратствана нямам интерес да я играя

Пич явно имаш некфи проблеми с клавиатурата или контролера... паркоура и управлението на героя е идентично с това на черния флаг... ташак контрола е с оня индиянеца коннър таз малоумната игра детъо цели 15 мин я изтърпях

707 мнения
профил »
sturba каза на 16.03.2015, 13:12 ?. :

Прав е донякъде демона. Ако не използваш SweetFX даже и на максимални настройки с този FXAA изглежда размазана помия. Но това е очаквано да го направят иначе пак щеше да сече като за световно.

Иначе аз съм със смесени чувства. Като история и мисии е в пъти по-добре от юнити, но пък на юнити паркур часта беше най-добрата в сериите.

742 мнения
профил »
jenssn каза на 19.03.2015, 12:23 ?. :

И кво му е найх доброто задуржаш два бутона и гледаш някъф как тича на специално поставени неща УЖ случайно ... никъф челиндж братчето ми !

1 мнения
профил »
AchoDestroyer каза на 16.03.2015, 15:22 ?. :

Не знам защо в ревюто пише Ubisoft Kiev, като играта е разработена от Българското студио- Ubisoft Sofia...

39 мнения
профил »
Tiger каза на 16.03.2015, 15:50 ?. :
Редактиран на 16.03.2015, 15:51 ?.

Играта е дело на Ubisoft Sofia, но портът за PC е дело на Ubi Kiev

569 мнения
профил »
King igra4 каза на 16.03.2015, 21:53 ?. :

Картаген и Цар са 100 пъти по-добри и култови изцяло БГ игри, отколкото тоя талаш.

108 мнения
профил »
Turn каза на 17.03.2015, 09:29 ?. :

Много интересно как си ги подкарал на конзолата :D

345 мнения
профил »
Теодоси Иванов каза на 17.03.2015, 10:35 ?. :

"Assasin's Creed: Rogue върви с 1080р, поддържа Very High настройки, Anti-aliasing, различни допълнителни ефекти и V-Sync, така че с подходящата видео карта – да речем нещо от порядъка на GTX 900 серията"

Еми и на 580 върви с 60 кадъра, тъй че и тя е подходяща. Иначе самата игра става. Не мога да кажа че е по-добра от Black Flag. Графиката и най-вече това което ми направи впечатление е view distance-a. Еми ужасен е, дори и на макс.Текстурите в далечината са плачевни.Предполагам е Downgrade-ната спрямо AC4, защото върви по-добре от нея.

742 мнения
профил »
jenssn каза на 19.03.2015, 12:22 ?. :

Ооойййй текстурте верна бяха ужастни .. и са си ужастни ..и мноооооооооооого ръбати скали и острови .. прави черти прави ъгли ... ужаст !Ч!!

742 мнения
профил »
jenssn каза на 19.03.2015, 11:06 ?. :
Редактиран на 19.03.2015, 12:21 ?.

стабилна и с доста графични опции

хуаьухьаухьаухаьухаь най голермия виц ... какви опции ве мои единствената опциа за АА ти е FXAA коетое ебахти грозотията... Върив плавно без да дропи кадрите щото няма и един клон динамичен всичко е толкова статично че чак боли... храситте къде се криеш се надявах пак да се мърдат според тялото ти но уви ... лайна ...

Управлението сие от 3ката насам същото дърво ... и недъгаво. Визията изглежда приятно но изкуствения интелкет отново просто ... липсва ... ВОДАТА ооооле колко е красива сравнение от блек флага .. наистина страхотни подобрения ... само дето няма бури нито роуг вълни .. супер скучнотия е в тоз ледник да се плава...

О БОЖЕ .. защо тия ретарди ... премахнаха LOCK TARGET опцията при битки .. след 2рата това изчезна а беше най доброто гейм плей решение. КАто ти локне автоматично за бой не можеш да зимаш на противника оръжието а именно как иска мда взема пиката с пушката или голямата брадва и да цепяяя главиии нО НЕЕЕЕЕЕЕЕ AUTO LOCK TARGET камерата по време на битка е адски неадекватна адски бъгава и при по тесни пространства гледаш някаде към нищото докато зад кадър ти ебават мамата ... камерата е под всякаква критика .. И ТИЯ женки дето съсскат като вещици са на всеки 2ри метър и нацепва целия гейм плпей адскки досадно. Всиките collectables са напълно безмислени ... и като осовбодя дадена кула за момент на картата се появява една иконка за BLUEPRINTS Която после изчезва и кур .. немаш blueprints ..докато безмислените шитни по картата ти са сложени директно още преди да си направил синхронизация с кулата къде откриваш картата ... супер много недоразуъмения има в таз игра макар 4е паркура е доста плавен като анимация

ЗВУКА отново е пълен ФАРС една голяма дрисня ... някфи рандом звуци изобщо не съответсващи на картината ... разминавания забавяния ... бе ЗВУКА НА Асасина след 1цата е Фъшкиий.

Историята си е доста предсказуема .... но пук ми харесва малките допълнения към вселената за ABSTERGO и препратките към първата част за относно apple of eden устройството ... което беше в първата част....

OOOOO И ПОТОчковото материализиране на ХОРАТА само 10 метра пред теб ... иде ми да повръщам но се здържам .. ама вече не можах след като видях и че солидни СТАТИЧНИ обекти също се материализират по точково 3 4 метра от героя който управлявам ... УБИШИТ са ебахти ретардите честно ... тия ако напрвят успешна игра ще направят 12-30981208 продължения с куп проблеми ... колкото и да ми е интересно да видя малките неща в историята мисля че ще я изтрия таз игра ... язък за наще момчета блъскат зза некфи франсета смотани !

И ДА .. като всяка една игра ПОВТАРЯЕМОСТ ПОВТАРЯЕМОСТ ПОВТАРЯЕМОСТ ПОВТАРЯЕМОСТ ПОВТАРЯЕМОСТ ПОВТАРЯЕМОСТ ПОВТАРЯЕМОСТ ПОВТАРЯЕМОСТ ПОВТАРЯЕМОСТ ПОВТАРЯЕМОСТ ПОВТАРЯЕМОСТ ПОВТАРЯЕМОСТ ПОВТАРЯЕМОСТ ПОВТАРЯЕМОСТ ПОВТАРЯЕМОСТ ПОВТАРЯЕМОСТ ПОВТАРЯЕМОСТ ПОВТАРЯЕМОСТ ПОВТАРЯЕМОСТ ПОВТАРЯЕМОСТ ПОВТАРЯЕМОСТ ПОВТАРЯЕМОСТ ПОВТАРЯЕМОСТ ПОВТАРЯЕМОСТ ПОВТАРЯЕМОСТ ПОВТАРЯЕМОСТ ПОВТАРЯЕМОСТ ПОВТАРЯЕМОСТ ПОВТАРЯЕМОСТ

Не е лоша играта става за убиване на времето ако не държите вече на поредицата ... мен лично доста повече неща ме дразнят от колкото да ми харсват.

1212 мнения
профил »
Nreth каза на 19.03.2015, 12:43 ?. :

"само дето няма бури нито роуг вълни .. супер скучнотия е в тоз ледник да се плава..."

След това "изречение" коментарът ти губи всякаква стойност и смисъл. ;)

742 мнения
профил »
jenssn каза на 19.03.2015, 22:01 ?. :

а какво по интересно намираш в тази игра тогава визирам само мореплаването.... трошенето на ледчета омръзва....но все още не съм бил в битка с кораб по време на буря и

569 мнения
профил »
King igra4 каза на 20.03.2015, 16:29 ?. :

jennsn не му обръщай внимание на тоя, той е от гъзолизците на Юбишит, те и затова бълват боза след боза.
Много точен коментар си написал, браво.

742 мнения
профил »
jenssn каза на 20.03.2015, 15:24 ?. :

Та има ли бури с rogue waves или няма в тази игра!

95 мнения
профил »
motherfucker каза на 20.03.2015, 16:35 ?. :

Има. А за blueprints на пиратката се отключват автоматично. Сложи си маркер където трябва да е blueprint-а и като стигнеш ще видиш отворен сандък.

742 мнения
профил »
jenssn каза на 24.03.2015, 09:41 ?. :

Тъпото е че не помня точното място .. ама караий ... надявам се скоро да видя някоия буря с вълни че ве4е сам на 30% прогрес от историята и ниш до ся :) почти вискчките ъпгрейди съм направил на кораба с това лесно събиранен а ресурси с тия ледчета в морето ... океана де айреее
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Assassin's Creed: Rogue

Ревю:
Какво има да предложи новата българска следа в поредицата? Яко ли е да си тамплиер или си говорим за чиста проба Black Flag 1.5?

новини:
Assassin's Creed: Rogue най-сетне идва за РС, но това далеч не е единствената игра, която ни предстои да видим тези дни.
Филмовата адаптация на Assassin's Creed с участието на Майкъл Фасбендер ще излезе на голям екран на 21 декември 2016 г.
РС портът на Assassin's Creed Rogue ще бъде първата голяма игра, която идва с поддръжка на технологията Тobii за следене на движението на очите.
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Watch_Dogs - видео ревю 149
Star Wars: The Force Unleashed II 125
Tomb Raider 103
The First Templar 91
Assassin's Creed: Revelations 90
Darksiders 2 87
Assassin's Creed 2 81
Grand Theft Auto V - Втори поглед 80
Prince of Persia: The Forgotten Sands 80
Assassin's Creed III 80