facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Assassin's Creed III - 5 причини да я чакаме
Превю | 13.07.2012 | автор: Иво Цеков


Производител:
Ubisoft Montreal
Издател:
Ubisoft
Жанр:
Приключение, Екшън
Платформа:
PC
Излиза на:
есен 2012 г.

сайт на играта »

Независимо, че РС версията на Assassin's Creed III бе забавена, едва ли има геймър, който не е склонен да приеме, че изчакването ще си заслужава. Американската революция е перфектното основание да влезете отново в Анимуса и следните пет причини ще ви убедят в това.

С изключение на няколко неособено добре познати РС стратегии, Америка през 18-ти век си остава един неизползван ресурс. Политически интриги, кръвопролитни битки и заплашителни перуки бележат един много интересен исторически период, който до голяма степен е неотразен в съвременната гейм индустрия. Ако ви трябва една-единствена причина, поради която Ubisoft е избрала американската Война за независимост за сетинг на новата Assassin's Creed III, то тя е много проста - никое друго високобюджетно заглавие не го е правило досега.

Ето ви обаче още няколко причини, поради които новото екшън приключение си заслужава място в календара на всеки сериозен геймър.

1. Мащабни битки


Досега стелт елементът винаги е бил неразривна част от поредицата. Независимо дали се промъквате в сенките на нощна Флоренция или бродите в тълпата на пазара в Константинопол, вие неотлъчно следвате своята цел - един-единствен човек, когото трябва да премахнете безшумно.

Нямаме причини да смятаме, че ядрото на геймплея ще се промени с Assassin's Creed III, но вече е налице и още един допълнителен фактор - възможността за масивни битки между огромно количество врагове. Главен "виновник" за това е новият енджин AnvilNext, който ще е в състояние да изобразява едновременно  до няколко хиляди отделни героя на екрана. Това на свой ред отваря неподозирани нови възможност. Представете си например, че вашата цел е вражески генерал, скрит някъде из огромното човешко поле от мъже в униформи. Открийте го, провирайки се между тълпи вкопчени в смъртоносна прегръдка врагове, елиминирайте го и напуснете незабелязани бойното поле. По този начин основната геймплей механика на серията ще се запази, а в същото време ще сцените ще изглеждат страхотно.

Потенциални исторически сражения, които Ubisoft Montreal може да пресъздаде са битките при Бункър Хил в Чарлстаун, Масачузетс или Обсадата на Бостън, където генерал Джордж Вашингтон и неговите 16 000 бойци успяват да изтласкат англичаните от големия град.

2. Нови исторически личности

В Assassin's Creed традиционно намират място герои от различни епохи и това ще продължи и в новата игра. Известният генерал от Континенталната армия и първи президент на Съединените щати Джордж Вашингтон вече е потвърден за играта заедно с полския герой на революцията Казимир Пуласки, а с почти стопроцентова сигурност можем да очакваме поява и на лорд Норт, който води английската армия през по-голямата част от войната. Вероятно е да се срещнем и с Бенджамин Франклин, който може да се окаже източник на помощ за главния герой по начина, по който правеше това Леонардо Да Винчи в Assassin's Creed II. За пореден път е интересно да видим как историята на играта ще събере измислените си герои с тези и други реални личности и какво влияние ще окажат те върху събитията.

3. Схватки по море

Ако сте играли AC: Revelations, навярно си спомняте сцената, при която Ецио скачаше от един горящ кораб на друг. Представете си същото,на отново в по-голям мащаб. Американската революция определено не е лишена от морски битки, като историческите анали твърдят, че повече от 20 000 моряци и войници са загубили живота си по корабите на бунтовниците и Англия.

Първото морско сражение става край Макиас, Мейн, където през 1775 г. местното население успява да плени акостиралата в пристанището английска флотилия. Две години по-късно същите хора отблъскват успешно нападение по вода на англичаните - перфектна сцена за асасин като Конър. Освен това битки в екзотични локации като сражението при нос Винсънт, Португалия и Битката край Доминика, Западните Индии също попадат в историческия период на играта, който обхваща 1753 до 1783 г.

4. Спиращи дъха пейзажи

Преди да стане покритата с молове и заведения за бързо хранене държава, която познаваме днес, Америка е страна на красиви пейзажи и спиращи дъха гледки. В трейлъра видяхме заснежени местности, но по всяка вероятност това е само част от голямата територия, простираща се между двата главни града в играта - Бостън и Ню Йорк.

Подобно на Assassin's Creed II, и тук ще може да се придвижвате между отделните селища, но този път територията ще бъде по-обширна и по-разнообразна. Климатичните условия също ще играят важна роля. Вече видяхме пороен дъжд и обилен снеговалеж, така че смело можем да предположим, че времето ще бъде сила, с която Конър ще трябва да се съобразява.

Не на последно място като полуиндианец, главният герой със сигурност ще разполага с умения за оцеляване в дивото, които ще го направят смъртоносен за английските войници.

5. Тайни общества 

Феновете на конспиративните теории със сигурност ще има на какво да се радват в Assassin's Creed III. Епохата, в която се развива играта, ни среща със свободните масони, сред чиито редици личат важни фигури от американската революция като Джордж Вашингтон, Бенджамин Франклин и Томас Джеферсън. Добавете към това традиционното желание на сценаристите на играта да включват различни конспирации, тайни общества, а защо не и извънземни, и ще получите неповторима увлекателна история, съчетаваща исторически събития с майсторски вмъкнати фантастични нюанси. 

напиши коментар
 

242 мнения
профил »
Труповоз каза на 14.07.2012, 08:25 ?. :

Историческите личности е нещо, което винаги го е имало в поредицата и се очаква в 3-ката. Същото важи и за тайните общества. Подобни листове винаги са ме обърквали...

560 мнения
профил »
dogma каза на 14.07.2012, 10:22 ?. :

"Нови" исторически личности, колега?! то и в Call of Duty от първата част има оръжия, но това не значи, че след това не се променят според историческия период и концепцията.

Аз лично ще призная, че тази игра е първата от поредицата, която наистина очаквам с интерес, най-вече заради въпросния исторически период. Осъвременяването на тематиката е плюс за всяка игра, стига вече средновековия, дракони и елфи, има толкова исторически епохи, които не са представени достатъчно добре, а биха били страхотни за фон на игра.

248 мнения
профил »
LetMeFindOut каза на 14.07.2012, 09:03 ?. :

Мен много ми хареса, че вече може да пълзиш из високата трева, да се катериш по дърветата, да преминаваш през някои домове, каруците със сено, които са подвижно прикритие...

350 мнения
профил »
Ghost_Leader каза на 14.07.2012, 11:15 ?. :
Редактиран на 14.07.2012, 11:17 ?.

Искам да направя някои допълнения към статията.
Част от историческите личности,които ще видим в AC3 са: George Washington, Benjamin Franklin, Thomas Jefferson, Charles Lee, Israel Putnam, Paul Revere, General Lafayette, John Pitcairn, William Prescott, King George III, Samuel Adams,Friedrich Wilhelm von Steuben.Бенждамин Франклин ще има поява в играта,но от Ubisoft изрично казаха,че ще има различна роля от тази на Да Винчи в AC2,тоест няма да е просто изобретател.
Освен това англичаните не са главните врагове в играта,а тамплиерите.А тамплиери би трябвало да има и от двете враждуващи страни.Това,че от маркетинговият Ubisoft показват масовото избиване на англичани не означава,че няма да убиваме и американци(поне така си мисля).Просто от PR отделът считат,че американците са твърде чувствителни да убиват предците си и затова тази част от играта не се рекламира.

562 мнения
профил »
ivo tsekov каза на 14.07.2012, 11:52 ?. :

Информация буквално от последния час потвърждава факта, че РС версията на играта ще бъде пусната до края на тази година без повече забавяния.

Това потвърди творческият директор на проекта Алекс Хъчинсън по време на провеждащата се в момента San Diego Comic-Con. По думите му Assassin's Creed 3 PC ще се появи "малко след конзолната премиера" на 30 октомври и "преди Коледа".

108 мнения
профил »
The Stunna каза на 14.07.2012, 16:11 ?. :

Е как няма да има тайни общества - масони/сатанисти като шефовете на Ubisoft са евреите Yves Guillemot и Yannis Mallat....

108 мнения
профил »
The Stunna каза на 14.07.2012, 16:25 ?. :

Дори самото лого е масонски символ.

25 мнения
профил »
ras каза на 18.07.2012, 20:31 ?. :

Дрън-дрън, няма го правия ъгъл... То ако искаш да видиш подобна символика, ще я видиш в 80% от логотата на известните фирми/марки..

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 14.07.2012, 18:33 ?. :

Както е тръгнало до няколко години ще има АК... 40к.

768 мнения
профил »
Kazomir каза на 14.07.2012, 22:51 ?. :

Assasin's Creed: Mech assasin Online game of the year edition.

20 мнения
профил »
paff40 каза на 14.07.2012, 19:57 ?. :

Играта ще е добра, ама това скоростно катерене по заледени склонове изглежда някак нереално.

1565 мнения
профил »
n00b каза на 15.07.2012, 08:17 ?. :

Е, ти сега се сети за говориш за реализъм, а като се катереше по разни стени и кули с 30 км/ч само на ръце не ти пречеше?

18 мнения
профил »
Solidus каза на 14.07.2012, 22:34 ?. :
Редактиран на 14.07.2012, 22:35 ?.

Те склоновете и да не са заледени то пак си е нереално.

250 мнения
профил »
Little_Nicky каза на 15.07.2012, 07:25 ?. :

Едно ще ви кажа... само хайп и много приказки, накрая единственото играемо нещо в играта ще е това, което се показва по трейлъри и артуърк... качествен продукт за година и нещо не се прави... масова практика вече.

19 мнения
профил »
Wrex каза на 15.07.2012, 09:11 ?. :
Редактиран на 15.07.2012, 09:22 ?.

Всъщност това е най-дълго разработваната Assassin's Creed игра. Разработва се от 2009та. След излизането на AC2, екипа се разделя на 2 части, едните работят по Brotherhood и Revelations, а другите по AC3.

65 мнения
профил »
zh4w каза на 15.07.2012, 10:11 ?. :

И това го казва човек който е със снимка на Duke Nukem Forever хах..

250 мнения
профил »
Little_Nicky каза на 15.07.2012, 10:31 ?. :

Хм, убегнало ми е, след като взе да става сапунка, отказах да се интересувам от нея... а що се отнася до Дюк, какво да ти кажа - съдбата на двете е коренно различна :)))

777 мнения
профил »
veluvian каза на 15.07.2012, 11:27 ?. :

Това ще е просто една добра игра, да. И тотално отдалечена от първоначалната идея.

1014 мнения
профил »
nvision89 каза на 15.07.2012, 11:39 ?. :
Редактиран на 15.07.2012, 11:45 ?.

Ето ви още пет:

- Вземане и изпълняване на няколко мисии едновременно - като куестове в някоя ролева игра.
- Краят на историята на Дезмънд - предотвратяване на ГОЛЯМОТО БУМ в края на 2012...
- Повече оръжия, с двойно приложение - скритата кама е вече и нож, томахавката се мята и служи и за основно оръжие, а лъкът може да се ползва и като "кука", т.е. да изстрелва стрели с въженце, закрепено към него...
- Ловуване и ръкопашен бой с мечки и вълци - ето това ще мачка...
- Гадовете вече не се "изчакват", могат да се взимат като "човешки щит" и да се убиват по двама-трима наведнъж без нужда от стелт (както беше в AC2, ACB и ACR)

Така че, да, има защо да се чака ;)

57 мнения
профил »
The Reaper каза на 16.07.2012, 10:12 ?. :
Редактиран на 16.07.2012, 10:13 ?.

С риск да си навлека гнева на някой закоравял фен на поредицата, се сещам за поне пет причини, защо тази игра не си заслужава цената и всичкият hype покрай нея
1 Assassin's Creed=Ubisoft's Call of duty
2 Исторически период избран единствено за да се хареса на "добрите" братя американци(демек по голямата част от клиентелата)
3 Индианец от племето Мохок да помага на бунтовниците, които противно на желанието на англичаните искат да завземат земите му (тея какво ли са правели в часовете по история)
4 Епични пейзажи- че то какво им е епичното като няма грам хора и градове бе. Skyrim постига абсолютно същият ефект с пейзажите
5 Хората с компютри са второ качество(тоест даваме обещание, че ще излезе едновременно и за конзоли и за pc и после започваме да си измисляме оправдания)

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 16.07.2012, 15:19 ?. :

Евала, бих добавил още няколко причини към списъка, за да стане поне топ 15, но сега не разполагам с време... може би по-късно.

78 мнения
профил »
Altay каза на 17.07.2012, 16:58 ?. :

Само аз ли забелязах - "историческите анали" ??
Това някакво ново съкращение за анализ/анализатори ли е какво ???

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 17.07.2012, 21:16 ?. :

Попитай някой онлайн речник като този примерно http://www.t-rechnik.info/search.php?sear ch=%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B8

51 мнения
профил »
sed каза на 19.07.2012, 14:28 ?. :

Ще си я купя на всяка цена, но 5 причини, за да не играя оригиналната игра:
1. Uplay.
2. Uplay.
3. Uplay.
4. Uplay.
5. Uplay.

Поне да си бяха направили грешка 37 или 3306 като Blizzard, за да знаеш, че проблема е в тях, а не да си сменям по 10 пъти паролата, докато видя, че uplay не работи, а само сайта на UBI.
Да не можеш да играеш оригинална игра, защото сървърът им не работел е просто смешно. Макар че и Diablo III е така, но може би това ще се промени.
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Assassin's Creed III - 5 причини да я чакаме

Ревю:
Всички предпоставки за хита на годината са тук, но ще бъдат ли оправдани огромните очаквания, които Ubisoft насади у феновете на поредицата и геймърите въобще?

Превю:
РС премиерата се приближава все повече и е време да разберем дали хайпът около новата игра на Ubisoft наистина си заслужава на този етап.

Интервю:
Този път предизвикателството пред Ubisoft е още по-голямо, защото периодът е добре документиран и трябва да внимаваме, признава главният сценарист на играта.

новини:
С това приключва кампанията, посветена на 30-годишнината на френския издател, която даваше по една РС игра на членовете на Ubisoft Club всеки месец.
Пирати, Карибски приключения и нов главен герой - засега това са слухове, но този многозначителен постер най-вероятно е първата крачка към новия анонс.
По всяка вероятност официалният анонс на новата част от историческото екшън приключение ще дойде по време на тазгодишното издание на Е3.
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Dead Space 3 80
Assassin's Creed III 80
Alan Wake 73
Assassin's Creed IV: Black Flag 71
Portal 2 65
Grand Theft Auto V 61
Dishonored 58
Thief 56
Alien: Isolation - ВИДЕО РЕВЮ 50
Call of Juarez: Bound in Blood 48