facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Assassin's Creed 2
Ревю | 13.03.2010 | автор: Владимир Тодоров


оценка:
Производител:
Ubisoft Montreal
Издател:
Ubisoft
Жанр:
Екшън от трето лице
Платформа:
PC
сайт на играта »
Цена:
29.95 лв.
купи играта »

плюсове

Ренесансова Италия (и най-вече Венеция) в цялата й прелест

Многообразие от геймплей елементи

Работилницата на Леонардо е добро попадение

Ецио ползва и пистолет, мята димки, дори лети с машината на да Винчи

Внушителни довършващи удари

Предлага се с две DLC-та, за които притежателите на конзоли ще трябва да си платят допълнително

Чести намигания към Алтаир

минуси

Антипиратската защита на Ubisoft изисква постоянна свързаност към интернет

Английски с италиански акцент = глупави на моменти резултати

Бойната система се нуждае от по-разнообразни по вид противници, които да паснат на най-различните умения на Ецио

Ако нямате геймпад, управлението с мишка и клавиатура може и да ви се стори проблемно (поне за някои от вас)

Пясъчник. Всеки си е играл в него като малък. Хващаш кофичката и лопатката и си създаваш каквато фигурка ти харесва. Омръзва ти – събаряш я и отиваш да си играеш с другите деца. Някой те дразни, промъкваш се зад него и му забиваш главата в замъка му. После почваш да бягаш, разбутваш останалите, падаш, въргаляш се или просто се наслаждаваш на слънчевите отблясъци. Писва ти, ставаш, изтупваш се и си тръгваш.

Assassin’s Creed 2 е точно като един пясъчник

Играеш си в него, интересно ти е да правиш каквото си искаш, тормозиш останалите, а когато ти омръзне, винаги можеш да излезеш. А най-хубавото е, че не се цапаш.

Добре – може и малко да преувеличавам. Но това, което искам да кажа, е че продължението на екшън-приключението на Ubisoft Montreal, което най-накрая се появи и за PC с две DLC-та за бонус, е наистина добро. Ако първата част страдаше от еднообразие, то сега дори може да обвините разработчиците, че многообразието ви е в повече.

Вероятно няма смисъл да ви казвам, че този път няма да играете със средновековния Алтаир. Барманът Дезмънд обаче отново е

в центъра на историята

а научнофантастичната нотка е с една идея по-силно застъпена. Assassin's Creed 2 започва с вашето бягство от „Абстерго Индъстрийс” – компания, олицетворяваща съвременните тамплиери. Ваш съучастник е Люси Стилмън, която противно на своята воля помагаше в експериментите на лошия доктор от първата част. Тя ви отвежда до тайно скривалище на асасини, в което ви очакват историкът Шон Хейстингс, който е толкова дразнещ, че ще ви се иска лично да го изкормите всеки път, когато си отвори устата; компютърният експерт Ребека Крейн и разбира се – една усъвършенстване версия (2.0) на прословутата машина Animus. Сега Дезмънд ще трябва да я използва, за да се върне назад във времето, да усвои уменията на един истински асасасин през погледа на своя предтеча Ецио Аудиторе де Фирензе и да открие останалите липсващи парчета от мощния артефакт Еден.

От геймплей гледна точка това е може би най-скучната и слаба част от Assassin's Creed 2. Истинският кеф започва в момента, в който се пренесете в ренесансова Италия. Т.е. 5-10 минути след началото на играта.

Първоначално Ецио не е асасин

а млад и безгрижен момък от богато семейство, който постоянно се забърква в неприятности. Дали ще е в уличен бой или просто бащата на любимата му ще го завари по долни гащи в нейната стая – няма значение. Проблемите винаги го преследват, но той всеки път успява да се измъкне – при това не по най-елегантния начин.

Един ден обаче неговият свят се разтърсва от ужасна трагедия – Ецио става свидетел на публичната екзекуция на баща си и своите братя. Така, без дори да подозира, той попада в центъра на конспирация не само срещу неговото семейство, но и срещу целия град. А онези, които стоят зад нея, ще трябва рано или късно да паднат под ножа.

Трябва да си призная, че първоначално бях скептично настроен към продължението. Опасенията ми бяха свързани най-вече с това

дали авторите не са прекалили леко в желанието си да разнообразят играта

Е, не са. И (почти) всичко сработва изключително елегантно. Ецио постепенно ще научава нови и нови трикове, често благодарение на прословутия изобретател, художник и архитект Леонардо да Винчи, ще опознава ключови персонажи в историята и бавно, но сигурно, ще навлиза в опасния занаят на асасините.

Още в самото начало прави силно впечатление новата система за криене в тълпата. Ако преди можехте да използвате само монаси, за да се промъквате незабелязано, то в двойката на практика всяка групичка от хора би могла да ви свърши тази работа. Просто трябва да се намъкнете сред тях и готово – вече сте невидими за очите на охраната. Разбира се, това си има и своите минуси – може да се движите единствено в тази посока, в която тълпата отива. Тук идват на ред наемниците. Били те куртизанки, които ви обкръжават до момента, в който не им подшушнете да съблазнят някого; крадци, готови да разсеят всеки, или отряд от разбойници, които ще се сражават до смърт за шепа златни монети.

В сравнение с Алтаир пък самият Ецио

владее един куп нови умения и способности, поне що се отнася до бойната система. (Паркур елементите и концепцията за high/low профил са непроменени; с много малки изключения). Любимото ми е убиването на двама души наведнъж със скритите ками. Никога не омръзва, изключително зрелищно е и същевременно – крайно ефективно. Към това можем да прибавим и умението на Ецио да обезоръжава противниците си, да ги дразни, за да го атакуват, да ги хваща и да ги използвате като предпазен щит от стрели и остриета, да мята димки… Какво ли няма. Броят на оръжията също е набъбнал сериозно. В ковачниците ще откриете огромно разнообразие от ками и мечове, всеки от които си има специфични плюсове и минуси. Едни са по-бързи, други нанасят повече щети, а трети са по-полезни в парирането на чужди атаки. А когато отидете във Венеция, ще се снабдите и със собствен пистолет!

Въобще онези от вас, които искат да придадат индивидуалност на Ецио, могат спокойно да го направят. Ковачите предлагат и брони, които увеличават жизнените ви показатели и подобряват резистенцията ви към щети, а шивачите ще оцветят основната ви роба в цвят по ваше желание.

И така идваме до ключовия момент от Assassin's Creed 2 – убийствата

За съжаление те са и най-слабият – но поне този път не се налага да преминавате през поредица от едни и същи мисии, само за да научите повече за жертвата. Отново не получавате никакво възнаграждение за усилията си да се промъкнете незабелязано зад целта си и да я убиете, без никой наоколо да ви е усетил. Пък и това не е възможно във всички случаи.

Често може просто да се хвърлите напред с главата и да намушкате онзи, когото трябва. Естествено – веднага ще ви погнат десетки стражи, но ако сте достатъчно ловки, ще им се изплъзнете за не повече от минута. По-тайният подход обаче (поне за мен) е далеч по-интересен. Дебненето на жертвата, промъкването из тълпата, разсейването на стражите и точно, когато никой не гледа – нанасянето на фаталния удар. Дали ще е директно от купата сено – Ецио може да намушка някого, който е близо до нея, и да прибере трупа при себе си за секунди. Или пък ще се промъкнете зад гърба му и ще го боцнете с отровните си кинжали, след което ще седнете на някоя пейка, за да видите как се гърчи няколко секунди, преди да падне безжизнено на земята. Или пък ще се скриете в кладенец и ще го изчакате да мине покрай него, само за да го хванете за дрехите и да го хвърлите във водата.

Хубавото в случая е, че може да експериментирате. Не във всеки един момент, уви. Но в по-голямата част от играта имате пълна свобода на действие. Както стана дума обаче – това дали ще убиете жертвата си директно или без никой да ви усети реално няма никакви сериозни последствия и/или възнаграждения. Което е жалко.

Част от един жив свят

Разнообразието от способности, специални умения и различни оръжия не бива да ви стряска. В нито един момент от играта не сте задължени да използвате абсолютно всички, което за някои може да се стори и като съществен минус. За мен обаче това е добре дошло – както вече казах, Assassin’s Creed II е един пясъчник, в който може да правите каквото си пожелаете. Как ще предпочетете да убиете стрелеца? Като му метнете нож в главата, или пък като се промъкнете зад гърба му и му прережете гърлото? А защо не го бутнете от покрива? Това зависи изцяло от вас. Дали ще изпълнявате второстепенните мисии в града, ще бъркате по джобовете на хората, ще предпочетете директна конфронтация със стражите или ще наемете разбойници, които да ви свършат мръсната работа. Или пък просто ще се полюбувате на залеза – ден и нощ вече се редуват – след което ще се повозите на гондолата и ще се гмурнете във водата просто за кеф. Всичко това ви кара да се чувствате така, сякаш сте част от един истински, жив, пулсиращ свят. В единия ъгъл на улицата двама пияници си казват наздраве и отпиват от халбата, пред къщата по-надолу жена вдига скандал на съпруга си, крадец търчи по покривите и трескаво се опитва да избяга от лапите на стражите, а вие отлепяте афиша с вашата мутра и надпис „Търси се” и продължавате спокойно към следващата си жертва.

Разбира се, ако страдате от липса на въображение или просто ви мързи, винаги може да убивате стрелците само с ножове. Винаги може да подхождате към жертвите си по директния начин и винаги може да използвате една и съща техника по време на битките (макар че, признавам, counter kill движението понякога е наистина imba). Но къде е удоволствието от това? Assassin’s Creed II ни предлага толкова много възможности, защо да не се възползваме от тях?

Както вече видяхме – Ецио разполага с многообразие от трикове.

Как стоят нещата при неговите противници?

Хитра хрумка от страна на авторите е някои от тях – т.нар. seekers – е да ви търсят трескаво въпреки всичко. Да речем, че се скриете в купа сено или в кладенец – те ще дойдат до него и ще започнат да проверяват с оръжието си има ли някой там. Brutes пък са гиганти с тежки брони и огромни оръжия, напомнящи за тамплиерите от първата част, които изискват от вас по-специален подход и сръчност, за да ги отстраните. Има и такива, които са много по-ловки, но с тях, както и познатите ни от първата част стрелци, като че ли нещата се изчерпват. А можеше да се помисли много повече в тази насока…

Онези от вас, които не са фенове на битките и предпочитат по-акробатичните изпълнения, ще останат доволни от факта, че в т.нар. гробници, в които има скрити артефакти, необходими ви да отключат бронята на Алтаир, ще се изживяват като истински tomb raider-и. Тук няма противници, а от единственото нещо, което се изисква от вас, е да използвате free running системата, за да се доберете до на пръв поглед недостижими места.

Накрая стигаме и до прословутата защита на Ubisoft

На теория е изключително дразнещо да изискват от теб постоянна интернет връзка, за да играеш на сингълплейър игра. Факт. В нито един момент обаче, по време на десетките часове с Assassin's Creed 2, сървърите на сдадоха багажа, нито пък моят интернет се скапа. Естествено – това си е бил чист късмет. Ами ако не съм си платил сметката за нета? Ако ми спре в най-напрегнатата ситуация, точно преди да забия нож в нечие гърло? Определено няма да съм доволен. Сигурен съм, че рано или късно Ubisoft ще осъзнаят колко глупава  и нелепа е идеята им за подобна антипиратска защита, от която страдат единствено онези, които са си купили играта. На лапето, което ще си свали игричката, когато я кракнат, и ще си я цъка на спокойствие в стаята, няма да му пука особено.

Очевадно е - Ubisoft Montreal са си взели поука от първата част. Assassin's Creed 2 за PC е едно страхотно продължение на една добра игра. Малко не му стига, за да се превърне в шедьовър. Дали тази чест ще се падне на тройката? Ще разберем след година-две. Междувременно – скачайте в Animus 2.0 и се насладете на този изключително детайлен sandbox екшън. Преди това обаче се уверете, че геймпадът е включен в PC-то, тъй като мишката и клавиатурата отново не са далеч най-удобният начин за контрол на героя. 


Имате си и вила

Когато ви омръзне да странствате из мръсните италиански улици, винаги може да отидете до вилата на чичо си. Това е, как да се изразя – вашата щабквартира, откъдето ще планирате почти всеки следващ ход. В нея са се настанили удобно и майка ви, която след смъртта на децата и съпруга си отказва да разговаря с когото и да било; както и разглезената ви сестра, която ще ви помага при ремонтите. Да – може да подобрявате къщата и околностите, като купувате магазини, освежавате старите, реставрирате църквата и мините, оправите кладенеца и т.н. Това от своя страна ще покачва „стойността” на вилата и ще привлича повече хора към нея, които ще си купуват глупости от магазини. Част от паричките, естествено, ще отиват във вашия джоб. Т.е. ако не сте от онзи тип хора, които искат да изкарват пари с второстепенни задачи, пренасяйки съобщения, убивайки хора и биейки неверни съпрузи, винаги може да разчитате на постоянен приход от вашата вила. В началото тя е западнала, прозорците са заковани с дъски, дърветата са изсъхнали, а улиците – запустели. Но колкото повече пари влагате в нея, толкова по-приятно местенце за живеене ще става.

Поредната безсмислена идея от страна на Ubisoft Montreal? По-скоро не. Целта на разработчиците е да ни дадат колкото се може повече възможности. Дали ще се възползваме от тях обаче, зависи от нас самите. А и по-добре с, отколкото без тях.

 
системни изисквания
Intel Core 2 Duo 1.8 GHz/AMD Athlon X2 64 2.4 GHz (Win XP), 1.5 GB RAM (XP) или 2 (Vista/7), 256MB 3D Video със Shader Model 3.0, Win XP/Vista/7
напиши коментар
 

716 мнения
профил »
joar каза на 14.03.2010, 18:09 ?. :

Пак ми изтриха коментара, щото беше критика. Бай дъ уей новата защита на Юби работи безотказно - защитиха играта си.. от всички.

1076 мнения
профил »
Deroni76 каза на 23.03.2011, 07:50 ?. :

Ми нека си я защитават, вече всички я превъртяха.

55 мнения
профил »
dani96bs каза на 14.03.2010, 18:50 ?. :

абе щом silent hunter 5 е със същата защита и са я пробили ще успеят и тази да хакнат

69 мнения
профил »
mirkosoft каза на 14.03.2010, 19:22 ?. :
Редактиран на 14.03.2010, 19:22 ?.

А истината всъчност е, че защитата на silent hunter не е разбита напълно.

5 мнения
профил »
speedwarrior каза на 14.03.2010, 18:51 ?. :

минуси

Пиратската защита на Ubisoft изисква постоянна свързаност към интернет.
Може би въпросът ми ще прозвучи тъпо,но оригиналната не изисква ли постоянна интернет връзка ?

693 мнения
профил »
perro каза на 14.03.2010, 18:55 ?. :

след като ти е оригинална играта какво ти пука каква защита има?

318 мнения
профил »
Владо Тодоров каза на 14.03.2010, 19:18 ?. :

Може би съм се изразил подвеждащо - защитата против пирати на Ubisoft е такава, че трябва да си постоянно вързан към интернет, за да играеш. С други думи - оригиналната версия на играта изисква това. Засега Assassin's Creed II не е кракната още.

149 мнения
профил »
fridge каза на 14.03.2010, 20:46 ?. :

Това според мен е. как да кажа доста глупаво, щото аз както съм на бтк и през половината време нямам нет дорид а се изръся 100 лева за играта пак няма да мога да я играя..

69 мнения
профил »
mirkosoft каза на 14.03.2010, 19:24 ?. :

Наистина съм много по-доволен от първата част. Не, че тя беше лоша, но тази е много по-разнообразна и интересна.

150 мнения
профил »
gambit_12 каза на 14.03.2010, 19:28 ?. :

Официално ви заявявам, че ми писна да чакам пиратката и че ще си я купя.

69 мнения
профил »
mirkosoft каза на 14.03.2010, 19:34 ?. :

Заслужава си.

88 мнения
профил »
Pesho ™ каза на 14.03.2010, 19:38 ?. :

Oфициални ти заявявам, че не ми пука.

291 мнения
профил »
bushido каза на 14.03.2010, 20:00 ?. :

На мен пък точно убийствата ми бяха най-интересната част от играта. Къде-къде по-добре от това да пренасяш съобщения или да биеш кръшкачите :D Авторът обаче наистина е прав, че би било добре, ако играта имаше система за оценяване на убийството и съответното възнараждение (подобно на системата за оценяване в Хитмен).
Иначе така, както е тръгнало в следващата част ще сложат и гараж за конете във вилата на асасина :D :P

529 мнения
профил »
ildana каза на 14.03.2010, 21:31 ?. :
Редактиран на 16.03.2010, 12:54 ?.

За твое сведение не се казва “Гараж за коне“ а се казва конюшна :D:D:D:d

291 мнения
профил »
bushido каза на 15.03.2010, 07:24 ?. :

ildana, Благодаря ти за полезната информация, но за твое сведение нямаше да напиша "гараж", ако не правих GTA reference в случая :)

238 мнения
профил »
radi_bomb каза на 15.03.2010, 14:36 ?. :

ildana, за твое сведение пък, "не" и "се" се пишат отделно в този случай.

529 мнения
профил »
ildana каза на 16.03.2010, 12:56 ?. :

A бе що не земеш да си отвориш очите или от толкова игри си кьорав не виждаш ли че си е добре бе т....к

1128 мнения
профил »
vanmx каза на 14.03.2010, 20:14 ?. :

Тази игра ве излезе преди сума време... защо чак сега имаме ревю тука?

1140 мнения
профил »
Slesher каза на 14.03.2010, 20:28 ?. :

Защото за PC излезе наскоро

407 мнения
профил »
Theron Fears каза на 14.03.2010, 20:28 ?. :

Защото за разлика от теб може би , редакторите не пишат статия с 1 щракване на пръстите. Изисква време тази работа

6 мнения
профил »
stefan1 каза на 09.04.2010, 12:48 ?. :

сега излезе официялно

192 мнения
профил »
toptony каза на 14.03.2010, 20:32 ?. :

"Преди това обаче се уверете, че геймпадът е включен в PC-то, тъй като мишката и клавиатурата отново не са далеч най-удобният начин за контрол на героя."

Въпросът ми е има ли управлението развитие към лошо в сравнение с първата част или е същотото.Имам предвид управлението с мишка и клавиатура

318 мнения
профил »
Владо Тодоров каза на 14.03.2010, 20:33 ?. :

Същото е, на мен обаче ми е в пъти по-лесно и удобно с геймпад.

529 мнения
профил »
ildana каза на 14.03.2010, 21:34 ?. :

Рано или късно ще пакне кракната версия, и тогава искам да видя личицата на тези който казват че защита на уби е непробиваема!!!!!!!!!!!!

951 мнения
профил »
Moon_Burn каза на 14.03.2010, 22:06 ?. :

Нещо не става иначе и аз опитах малко съпорт към братята пирати относно DDoS атаката. :D Бомбене до предаване и те така. Все ще падне тая защита.. евентуално. :)

139 мнения
профил »
koomshiqta каза на 14.03.2010, 23:04 ?. :

Оригиналът беше уникален,можеби даже пръв по рода си.На мен ми хареса много,именно той беше и причината да си обновя малко щайгата,за да го подкарам.Втората част ми изглежда също толкова примамлива,но дано се намери някой добър хакер да я хакне,защото не ми се дават 100 лева :D След като изгледах и тези филмчета (Assassin's Creed:Lineage) се запалих още повече...Иначе колкото до статията-супер е. :)

687 мнения
профил »
the_presator каза на 15.03.2010, 07:13 ?. :

Статията е супер. Аз лично ще изчакам да се кракне играта.

291 мнения
профил »
bushido каза на 15.03.2010, 07:37 ?. :

Също един от проблемите, които имаше първата игра, беше липсата на skip scene при диалозите. Например за да направиш обикновен Free roam из града, трябва да избереш определен спомен и да слушаш 10 минути глупостите на Ал Муалим. Не че във втората част има скип, но поне по-малко говорят, а и проблемът до голяма част е решен с новия Анимус.

73 мнения
профил »
Xtremal каза на 15.03.2010, 12:14 ?. :
Редактиран на 15.03.2010, 12:14 ?.

Господин Тодоров. Ве можете ли да играете Assassin's Creed 2, т.е. Дава ли ви грешка при логването- "An internet connection is required to play this game. Failed to connect to the Ubisoft master servers. Please verify that your internet connection is functional and try again" На мен лично, а пък и на доста хора ( като съдя от форума на играта) дава този проблем. Ако и вие сте имали същия проблем или знаете как да се оправи помогнете

ПС- Спирах Firewall, антивирусни и т.н.
Купих я в неделята на 7 март, играх я малко тогава и на 8 вечерта ми даде този проблем и вече 1 седмица не мога да я играя

291 мнения
профил »
bushido каза на 15.03.2010, 12:37 ?. :

И аз имах същия проблем, както и много други. Проблемът не е в компютъра или връзката ти.

318 мнения
профил »
Владо Тодоров каза на 15.03.2010, 17:39 ?. :

За добро или лошо - не съм имал такива проблеми въобще.

73 мнения
профил »
Xtremal каза на 15.03.2010, 13:09 ?. :

Е добре де. Ти пишеш- "И аз ИМАХ същия проблем". Как го оправи тогава

45 мнения
профил »
vladi1231 каза на 15.03.2010, 14:58 ?. :

При мен също се появи , а едновременно с това , че не мога да си заредя сейвовете.
тогава ги махнах от сървъра на юби и ги качих на моя компютър и веднага тръгна.

291 мнения
профил »
bushido каза на 15.03.2010, 18:11 ?. :

Не съм го оправял. При мен го имаше първите два дена точно като се получи срив в сървърите. После се оправи. Но не знам защо при теб е цяла седмица :( Доколкото разбрах имало чести атаки срещу сървъра на Уби. При всеки явно се проявява различно. Както каза авторът - въпрос на късмет.

25 мнения
профил »
dido100 каза на 15.03.2010, 13:41 ?. :

При мен от време на врене изписва невалиден човек и парола-просто чакам и се оправя, не не знам как.

73 мнения
профил »
Xtremal каза на 15.03.2010, 15:07 ?. :

Добре де Vladi1231 може ли да ми кажеш как така си прехвърлил сейфовете от сървъра на юби на твоя компютър

45 мнения
профил »
vladi1231 каза на 16.03.2010, 12:12 ?. :

Да , но не знам дали това ще помогне. След като дадеш play , когато ти проверява името и паролата горе в дясно има два бутона от първия(левия)

69 мнения
профил »
Skarhead каза на 15.03.2010, 17:29 ?. :

Аз бих си я купил , ама ме притеснява дали ще ми тръгне на 2.3 двуядрен :/

761 мнения
профил »
Sabaka каза на 15.03.2010, 21:09 ?. :

Няма да правя поредния wall of text тук-играта е страхотна,струва си са се купи,един то Pc хитовете на 2010.

51 мнения
профил »
sed каза на 16.03.2010, 07:31 ?. :

Играта определено си заслужава парите. Дори да нямаше защита, пак бих си я купил от уважение към авторите. Аз имах същия проблем с връзката в началото. От uplay прочетох, че трябва да оставя UbisoftLauncher-а да се update-не и след това да влезем в играта. Пробвах, но пак не ставаше. Тогава си изтрих файла с настройките (c:\Program Files (x86)\Ubisoft\Ubisoft Game Launcher\settings.ini за 64-битов Windows или c:\Program Files\Ubisoft\Ubisoft Game Launcher\settings.ini - за 32-битов). При следващо стартиране ми поиска отново логина, оригиналния CD-key и т.н. Въведох ги, написа ми синхронизация, изчаках едни 4 секунди да се броят назад и играта тръгна. Превъртях я вчера и определено само края е претупан. Всичко останало беше като една приказка. Изключително последователно и разнообразно. Всеки, който желае, може да се потопи в една изключително реалистична ренесансова атмосфера.

73 мнения
профил »
Xtremal каза на 16.03.2010, 11:19 ?. :

Значи изтрих го settings файла, включвам играта и пак същия проблем. То играта си го възтанови

51 мнения
профил »
sed каза на 16.03.2010, 16:22 ?. :

Възстановява го, разбира се, но би трябвало вече да нямаш проблеми. Аз съм с W7 и всичко е наред. Сега се сещам, че трябваше да променя настройките на Firewall-а и да разреша на UbisoftLauncher.exe да има достъп до интернет.

73 мнения
профил »
Xtremal каза на 16.03.2010, 16:59 ?. :

Пич, незнам спрях целия файъруол, изтрих файла settings, спрях антивирусни- ВСИЧКО. Не става. включвам лаунчера и пак ми дава този проблем

253 мнения
профил »
GiantR каза на 16.03.2010, 17:37 ?. :

Я пробвай на друг комп да я инсталираш.

2 мнения
профил »
Rambo the best каза на 02.04.2010, 07:33 ?. :

Пич преинсталирай си компа

1014 мнения
профил »
nvision89 каза на 19.03.2010, 07:39 ?. :

UbiSoft тотално ми паднаха в очите с тоя DRM... Отидох в ПУЛСАР, оставих им 70 лева, прибрах се вкъщи (Младост 1) и след 10-минутната инсталация стартирах играта... Изкефих се максимално! Или поне през първите час и две-три минути. Защото после МегаЛАН-а СПРЯ!!! В резултат играта ме изхвърли, не ми сейва последния половин час игра, компа ми се рестартира сам и седях и мигах на снежинки поне половин-един час, докато оправят аварията! МАМКА ИМ на Ubi! Ако и новия Splinter Cell е с тая пробита защита - директно си купувам една конзола и забозвам пред телевизора! Не стига, че съм си купил играта, ами не завися само от оригиналното DVD! Просто на нищо не прилича това!

1 мнения
профил »
Pazzo каза на 19.03.2010, 13:07 ?. :

"Преди това обаче се уверете, че геймпадът е включен в PC-то, тъй като мишката и клавиатурата отново не са далеч най-удобният начин за контрол на героя"...
А дали ще имаме проблеми ако сме с геймпад, както се случва напоследък при някои игри - визирам GTA4 и Batman Arkham Asylum - в момента в който трябва играчът да започне да контролира героя, се започва едно безкрайно въртене на камерата... След малко четене из нета се оказа, че това е вследствие на включен джойпад в ПЦто - когато го махнеш всичко се оправя. Май се отнасяло за повечето нови GFWL игри - ако искаш да играеш с джойпад трябва да си купиш контролера на Microsoft (струва около 70лв.!), иначе не става.

556 мнения
профил »
ciborg каза на 20.03.2010, 18:06 ?. :

В продължение на няколко дни избягвах това ревю (дали просто поради мързела, който ме обхвана последната седмица, или поради пълната простотия - новата защита на UbiSoft, не знам), но, след като най-накрая го прочетох, наистина ми хареса и някак си ми се доигра Assassin's Creed 2. И въпреки всичко аз пиратствам, няма да разяснявам по какви причини, защото това не е тема за пиратството, и ще чакам играта да бъде кракната. Новата защита на Ubi е пълна простотия, която само ще отложи кракването на Assassin's Creed 2 с малко и ще пречи само на хората, които наистина са си купили играта.

14 мнения
профил »
qfkata каза на 20.03.2010, 20:31 ?. :

Играта е добра и няма какво да се лъжем! Друг въпрос е лайняната "защита" на Ubisoft която създава доста проблеми на някой. За 70лв. си заслужава да се насладиш на уменията на Ецио и ренесансовата атмосфера.

90 мнения
профил »
adolf_aihman каза на 21.03.2010, 18:44 ?. :

Имах големи очаквания от тая игра но само със плакатите и скрииншотовете ще си остана...Ubisoft пре*аха хубавата игра,добре е направена,но...интернет за СИНГЪЛ ПЛЕЙЪР!И да ми се изтриват сейфовете щом няма нет....ами като си пусна компа и не веднага ми включва нета след 1 минута горе-долу и ми изтрива всичките сейфове....е*ахти гейовете дето са Ubisoft.

69 мнения
профил »
mirkosoft каза на 22.03.2010, 06:47 ?. :

Сейвовете може да си ги настроиш да са на диска. Аз играя играта вече десет дни - как пък не ми се случи никакъв проблем. Според мен това е една от малкото игри, които си заслужава да се купят.

757 мнения
профил »
soti_n каза на 22.03.2010, 14:55 ?. :

Ехх, не могат да им предотвратят защитата на Ubi, до преди не съм чакал така за игра

51 мнения
профил »
sed каза на 23.03.2010, 13:56 ?. :

Сериозно ;)
Ами Prince of Persia - The Two Thrones? Играта не винаги тръгваше, ако не махнеш кабелите на DVD-то си и читав крак на Realoaded излезе чак след година. Може и сега да е така :)

12 мнения
профил »
madcrack каза на 23.03.2010, 17:26 ?. :

от къде мога да намеря работещ продукт кей

69 мнения
профил »
mirkosoft каза на 23.03.2010, 21:53 ?. :

Примерно от магазина дето ги продават...

51 мнения
профил »
sed каза на 29.03.2010, 11:23 ?. :

В момента от никъде. AC2 е изчерпан.

12 мнения
профил »
madcrack каза на 30.03.2010, 17:58 ?. :

Някой да не знае как мога да оправя бъга с белия екран

12 мнения
профил »
madcrack каза на 30.03.2010, 18:32 ?. :

Господин Тодоров Вие как оправихте бъга с белия екран

51 мнения
профил »
sed каза на 31.03.2010, 19:22 ?. :

Няма бъг с бял екран. Просто там за първи път проверява дали играта е оригинална и търси сървъра на UBI. Който има бял екран на това място, няма оригиналната игра. Има 10-на места в града, които също се проверяват като контролна проверка (а задължителната е при всяка мисия или поглед от кула и т.н.)

149 мнения
профил »
fridge каза на 05.04.2010, 12:23 ?. :

честито, излезе пираткатаа.
Днеска в замунда я имаше за около час, успяях да я дръпна хД

408 мнения
профил »
boilera каза на 05.04.2010, 15:53 ?. :

"Ако нямате геймпад, управлението с мишка и клавиатура може и да ви се стори проблемно"

Глупав минус. С клавиатура и мишка играта се играе идеално!

720 мнения
профил »
Grav3man каза на 05.04.2010, 20:44 ?. :

Аз пък няма да чакам да я кракват, а ще чакам да видя дали ще презаредят в Озон бялото издание с фигурката на Ецио!
Преди може би година играх първата част - кракната, но така и не я довърших. Купих ис я преди около 2 седмици и я изиграх може би на един дъх! След като я врътнах изгледах и Lineage и така се зарибих да изиграя и втората, но много се разочаровах като разбрах, че вече бялото издание е свършило!

25 мнения
профил »
nedelchon каза на 08.04.2010, 08:48 ?. :

Хакнаха Assassins creed 2-http://www.zamunda.net/details.php?id=216743&hit= 1

20 мнения
профил »
lordzerg каза на 08.04.2010, 09:48 ?. :

[quote]Ами ако не съм си платил сметката за нета? Ако ми спре в най-напрегнатата ситуация, точно преди да забия нож в нечие гърло?[/quote]

ами с новия крак не е нужно да имаш нет, а и по въпроса ако ти спре нета ако играеш оригиналната си игра сеивовете стоят на компа ти и когато пак имаш нет се ъплоъдват автоматично

99 мнения
профил »
d3s7roy3r каза на 09.04.2010, 11:59 ?. :

Ей сега я превъртях (пиратската) - велика игра. Само дет я отложиха толкоз време ПЦ версията, а пък защитата по-бързо от StarForce падна. Наистина се разочаровах от Razor1911 и др подобни обаче, които се отказаха да я кракват за 3-4 дена :(

642 мнения
профил »
WidowmakeR каза на 09.04.2010, 20:59 ?. :

ХАхаххаха Даже има култовата реплика - "It's a me, Mario!"

342 мнения
профил »
nero9333 каза на 10.04.2010, 18:36 ?. :

Купих си играта ! Играта има по по-смотана графика от първата , по тежка е но е по-интересна !

191 мнения
профил »
MartoG каза на 11.04.2010, 11:41 ?. :

Продължение на любимата ми игра .. лично за мен графиката е много по-яка от на първата .. много повече мисии, съкровища, повече оръжия, възможност за ъпгрейд на вилата, оръжията, облеклото ти .. да не говорим за репутацията .. много ме кефи .. да подкупваш стражите и да плащаш на селяните да те защитават .. а забравих - можеш да караш гондола и да плуваш :П много яко :) а бе, с една дума - ПЕРФЕКТНА ;)

24 мнения
профил »
PCgamer_94 каза на 12.04.2010, 08:41 ?. :

Аз също сам си купил играта!Вярно че графиката е по зле от първата част но си заслужава парите!Хора купете си я няма да съжелявате!!!!!!

261 мнения
профил »
CheGuevara каза на 15.04.2010, 20:44 ?. :

Ще съжелиявате . Личното ми мнение е че,играта не си залужава да се тегли камали да се купува .Shame Shame Ubisoft

34 мнения
профил »
den4o каза на 18.04.2010, 09:27 ?. :

Нямам думи просто...Страхотна игра и парвата част и тази!

11 мнения
профил »
TheOnlyOne каза на 21.04.2010, 23:04 ?. :

Айде някой който е играл пиратката да ми пише на скайп ако може да попитам за някои работи :) скайп: Football-Fan1 Ще съм ви благодарен :Р

777 мнения
профил »
veluvian каза на 24.04.2010, 22:19 ?. :

За играта плюсовете нямат край, въпреки че Ецио никога няма да измести Алтаир. Но е внушителна. Вместо да говоря с подробности какво ми харесва и какво не, препоръчвам на играещите, ако искат наистина да усетят по добре атмосферата, да си направят диалозите на италиански, а субтитрите да си текат както трябва. Защото авторът на ревюто е безумно прав - комбинацията с английски и италиански е смешна и недодялана... не че и в първата част езиците не се комбинираха, ама немските кръстоносци си говореха на немски, сирийците в Дамаск на арабски, турчагите на турски... някак си беше по добре. Но това е всичко в плюс на атмосферата, не би повредило на играта. :)

8 мнения
профил »
AssAssIn каза на 13.06.2010, 12:33 ?. :
Редактиран на 13.06.2010, 12:36 ?.

Ето това вече е нещо ... уникално , свежарско , култово ...

Първата игра ни поднесе нещо наистина интересно и увлекателно (увлекателно е слаба дума ... по-скоро умопобъркващо зарибително ) Но виж , Assassin's Creed II е вече страхотно нововъведение на гейм-фронта и напълно задоволи нуждите ни от умерени дози кръв , бягане по покривите и т.н. Идеите заложени в концепцията на играта са доста добри , въпреки , че на места , според мен , има още какво да се желае. Като се започне облеклото на Ецио и се стигне до финалните cutscenes играта определено е "тунингована" към по-добро. Лично на мен (съдейки по горния коментар) тази идея и английско - италиянския говор ми хареса ... напълно оригинално хрумване на разработчиците , което ни пренася в духа на Ренесанса в Италия. ( Хаахахаа , дори на skype-a си съм написал " Requiescat in Pace" :D ). Друго яко хрумване , и можеби едно от най-добрите, е уникалната система на Hidden Blade , която сега идва във вариант от типа "Double the gun , double the fun " :D ... Но хайде сега , няма да се превъзнасям толкова по играта и нейните тънкости , че няма да ми стигне цял ден да пиша :D ...

За тези , които останаха доволни от първата част , то Assasssin's Creed II ще ги зариби до N-та степен (поне при мен беше така :) , а който не я е харесал ... е все ще намери някое пиратско сървърче на WoW или CS , с което да посиви иначе черното си ежедневие :D

Yeah , Peace Out !!!

4 мнения
профил »
jgmalinov каза на 10.09.2010, 19:00 ?. :

Играта е Просто СУПЕР!Готин геймплей,страшна графика и много добра история!

63 мнения
профил »
miro1 каза на 19.02.2012, 15:51 ?. :

Не мога да се съглася с първите 3 минуса. Наистина управлението малко дразни на моменти, но другото за мен не е вярно.

388 мнения
профил »
velikana каза на 10.09.2012, 00:54 ?. :

Обикновено продълженията на игри или филми са Epic Fail но AC2 е толкова по-добра от първата че няма на къде.Много по-разнообразна (първата беше ужасно еднообразна) и с много повече съдържание. За мен си остава най-добрата от поредицата, но се надявам с AC3 да си променя решението :D

5 мнения
профил »
enderman4o каза на 20.10.2012, 06:59 ?. :

Една вечер бях в един приятел и той ми я показа, а аз толкова се зарибих(тогава нямах комп), че всяка вечер след даскало отивах "на гости" да я цъкам в тях. Играта така ме грабна, че сънувах как се превоплащавам в Ецио и трепя стражите по покривите.Assassin Creed II ми е любимата игра
ASSASSINS CREED FoReVeR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

91 мнения
профил »
Mitaka963 каза на 05.11.2012, 20:33 ?. :

bleeding effect lol
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Assassin's Creed 2

Ревю:
Ако трябва да тегля чертата – да, Assassin's Creed 2 определено си струва изиграването, пък и е доста пространна. Но „Игра на годината"? Да, бе!

Превю:
Първи впечатления от едно от най-очакваните екшън-приключения на годината. Играта, която има всички предпоставки да преобрази жанра на 17 ноември...

новини:
Фен страницата на Assassin's Creed във Facebook предлага „ексклузивен поглед" над следващата част от екшън-приключенската поредица.
Ubisoft отчете, че цели 40 процента от геймърите, потопили се в Ренесансовото приключение са успели да го изиграят докрай. Това определено е сериозно постижение
Безспорният лидер в класацията на нашия сайт за месец май тази година е Assassin’s Creed 2 – убийственото екшън-приключение на Ubisoft Montreal.
ОЩЕ ЗА ПОРЕДИЦАТА
Assassin's Creed: Revelations 90
Assassin's Creed IV: Black Flag 71
Assassin's Creed: Brotherhood (PC) 68
Assassin's Creed 2 (PS3 и Xbox 360) 62
Assassin's Creed: Brotherhood 29
Assassin’s Creed 23
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Watch_Dogs - видео ревю 149
Star Wars: The Force Unleashed II 125
Tomb Raider 103
The First Templar 91
Assassin's Creed: Revelations 90
Darksiders 2 87
Prince of Persia: The Forgotten Sands 80
Grand Theft Auto V - Втори поглед 80
Assassin's Creed III 80
Dark Souls: Prepare to Die Edition 74