facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Animaniacs: A gigantic adventure
Ревю | 03.07.1999 | автор: Боян Спасов


оценка:
Производител:
Rad game tools
Издател:
Southpeak Interactive
Жанр:
Джъмп енд рън
Платформа:
PC
сайт на играта »

Дори десетгодишните знаят името на Стивън Спилбърг, така че обясненията кой е той и какво точно е направил са излишни. Достатъчно е да припомня няколко филмови заглавия: Индиана Джоунс, Извънземното, Джурасик Парк, Завръщане в бъдещето, Списъкът на Шиндлер… Многократно доказал себе си в кино-индустрията, напоследък Спилбърг се пробва и в “по-леката страна на шоубизнеса” - като продуцент на детски анимационни сериали в партньорство със студията Warner Bros. Сред тях е и анимационното шоу Animaniacs, което можете да видите по Cartoon Network и няколко други сателитни или кабелни канали. Главни герои в него са трима щури палавници, изровени от старите черно-бели ленти: братята Yakko и Wakko и сестра им Dot. Участват и още десетина кой от кой по-интересни и шантави персонажи (мои любимци са лабораторните плъхове Пинки и Мозъкът, обладани от фикс-идеята да превземат света :-). Самото шоу се радва на завидна популярност и името на Спилбърг без съмнение е една от причините за това.

Казано накратко, това е идеалната реклама за една jump and run игра! Така се появява Animaniacs: A gigantic adventure, която пренася Yakko, Wakko и Dot от телевизионния екран на компютърния монитор. За жалост, за разлика от хитовия анимационен сериал

компютърната игра е доста посредствена

и няма да се запомни с нищо. Представяме я, само защото този жанр все още се среща доста рядко за РС и дори несъвършените заглавия правят известно впечатление.

Какво не е наред? От графиката и звука определено има какво още да се желае, но основният недъг е самият геймплей. Една такава игра би трябвало непрекъснато да поднася нови и нови изненади, шеги и закачки (спомнете си култовия Earthworm Jim). Тук няма нищо подобно - вашите трима герои се редуват да минават скучновати, “серийно произведени” нива, отвреме навреме се налага да се преборят и с някой глупав бос (общо са четирима). Всеки от вашите трима глупаци има свое постоянно оръжие (забравете за неща като сложен арсенал или weapon power-ups) - наковалня, чук или сопа. Противниците също са доста безлични - предимно анемични мишки или полицаи с наднормено тегло. Единственият свеж полъх е медицинската сестра със странното име “Hello Nurse!”, която отвреме навреме се появява, за да ви изплакне очите. Но една медицинска сестра пролет не прави…

Историята (т.нар. plot) също няма да ви шашне с нищо - злият THADDEUS J. PLOTZ е откраднал всички филмови ролки на класическите Animaniacs от 30-те и 40-те години. Нашите герои не могат да му позволят да унищожи тяхното минало и тръгват на кръстоносен поход в студията Warner. Тяхната цел е да си възвърнат всички филмови ленти, които успеят да открият, като по пътя съберат и максимален брой филмови плакати и Оскари (Титаник бързо ще остане назад и Леонардо Ди Каприо ще се пукне от завист).

Предвиден е и multiplayer, но не си представяйте детмач в стил Quake. 2-4 играчи могат да се състезават на пет специално подготвени интернет-карти. Целта е да завършите нивото за минимално време, като по пътя съберете максимален брой филмови ролки. Например ако завършите нивото за 150 секунди и сте събрали 30 ролки, то вашият резултат е 150 - 3х30 = 60. Най-ниският резултат печели. За съжаление, между отделните играчи няма абсолютно никаква интерактивност - не можете да се сбиете или да вземете от предметите, предназначени за противника ви, нито можете да разчитате той да се справи с гадинките и да ви разчисти пътя. Виждате само един силует, който ви подсказва как се справя опонента. Това обезмисля multiplayer-а и го превръща в чисто състезание в реално време. 

 
системни изисквания
Pentium 166, 16MB RAM
напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Rayman Legends 55
Trine 46
PCM & GW - Legacy of Kain 33
Mini Ninjas 16
Bionic Commando 12
Rayman Origins 12
NyxQuest: Kindred Spirit 11
Lylian - Episode 1 8
Били Блейд: Храмът на времето 5
Bugs Bunny: Lost in Time 2