facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Alien Disco Safari
Ревю | 10.06.2007 | автор: Георги Панайотов


оценка:
Производител:
Encore Software
Издател:
Жанр:
Аркада
Платформа:
PC
сайт на играта »

плюсове

Страшно лека и забавна

Добър еквивалент на процеса "ташакодрапане", когато няма какво друго да правите

Groovie Daddy 'O

минуси

Тендовагинитна опасност

Не, наистина - после нищо не можете да направите с китката си

Нискобюджетен шит, за който се искат КООЛКО! - 19 долара, егати!

Groove is in the heart, baby

На времето имаше една сладка игричка с непроизносимо немско заглавие. Моорхух, Мърхъх, Мор-кво. Както и да е - швабският никога не ми е бил сила, а манията им към писуах и шайсе еротика ме отказа от алтернативите методи на научаването му (thx to Cartoon Network foh mah english). Та целта на игрицата беше простичка - трябваше да се трепат кокошки, гугутки и други пилци за норматив.

Нямаше босове, нямаше история, нямаше някакви скрити пинизи. Просто сядаш на РС-то и се стараеш да превърнеш колкото се може повече пернати в заготовка за дюнери за 2 минути. Щастливо и дебилно, в общи линии - геймеквивалентът на чоплене на семки в тежък следобед и бъркане в носа. А всяко момче знае, че задълбоченото издирване на необозримите тайни на лявата и дясната ноздра (не е задължително да се спазва точно тази последователност) са едни от най-сладките мигове в живота.

Историята... да бе!

Американците в своята грандомания винаги са си мислили, че всичко при тях се случва за първи път, че откриват Америка едва ли не (хе-хе-хе). Та към края на 70-те янките изстрелват в космоса сателит, носещ в себе си посланията на човечеството и неговата музика. Нали се сещате - "Не убивай", "Мий си зъбите редовно", "Дърпай котката за опашката само в събота и неделя... не, котката казах, какъв е тоя кон... и о боже, ТОВА НЕ Е ОПАШКАТА МУ!!!".

И тъй като това беше YMCE ерата, нямаше Бритни, нямаше Nsinc (а Азис дори и Васко Педе*аса не е бил). Имаше диско, йей бейби! Големите "афро" прически, шашави панталонки с невъзмутимо големи крачоли и мацки с имена тип Лусил ВаВаВууум. И... LSD в индустриални количества.
Но в един момент се изтрисат извънземните. Ехаа, треперете смъртни, бягайте към хълмовете, спасявайте децата и плазмените телевизори. Но лошите ейлиънци имат само една цел - да се надрусат здраво и да поденсят диско, йеее! Всъщност срещам сериозни трудности да изразя в текста правилната тоналност на цялото преживяване. Трябва да обсъдим с колегите опцията за видеоревюта.

Тендовагинит, о не!

Предстои ви зверска кликомания: също като в Морхун(гнь) пред вас има едно скролващо се прозорче с някакъв сетинг - лаборатория, пирамидите в Гиза, Газа и Г*за (последното е едно особено неприветливо местенце в края на река Ефрат). На него започват да пъплят всякакви безумни зелени сволочи. С мегакретенски усмивки и усмивчици, взети от реклама за паста за зъби "Флурогриз" (за истински пембени венци). Отпуквате ги с квото падне, като чат-пат се отключват разни бонуси под формата на различни оръжия. Ама в началото е голям гърч - трябва да се прицелвате, че и всеки куршум отделно се цъква с пистолета - така че болката в ставите, главата и малката розова пъпка на коремчето са гарантирани.

Най-любим ми стана лазерът - цъкваш и задържаш бутона на мишката, докато ръката ти успешно конкурира мускулните спазми на дърт наркоман в абстиненция. Ама накрая имаш яко точки. Всяко ниво има праг, който трябва да достигнеш. Готино е, че разни интеракции с околната среда ти носят повече благини. Боцни Сфинкса в нослето, за да изпържиш гадта под него - double Pwnage. Ама това с носа на Сфинкса си е гнъсна плагиатщина от Астерикс и Клеопатра, да ме прощават. Чат-пат ще отстрелвате налитащите извънземни тарелки (нищо вкусно в тях, но на форма мязат), без да се тревожите за амуниции, презареждане и т.н. прекалено мозъкоизстискващи дейности.
Всъщност играта е прекрасно олд скулл забавление, лишено от всякаква модерна помпозност, и предлагащо точно толкова философско съдържание, колкото и предизборна кампания за Баш Кравар (Гюро Пипилянкин) в село Горно Мъдарци (популярно с производството на големи орехчета). И предлага доста повече екшън от краткото размятане на поздрави към роднини и чаши с долнопробна ракия от въпросните избори. 

 
системни изисквания
P3 1 GHz, 128 MB RAM; 64 MB Video
напиши коментар
 

30 мнения
профил »
turok каза на 12.03.2010, 13:18 ?. :

Морхуун беше,пич Морхуун
напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Colin McRae: DiRT 2 44
Shank 26
Machinarium 25
Sacred 3 25
Plants vs. Zombies 24
Mortal Kombat X - Story Mode 17
Mortal Kombat X - част втора 11
Injustice: Gods Among Us - PCM2.0 8
Death Track: Resurrection 7
4x4: Hummer 6