facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Aion
Ревю | 09.10.2009 | автор: Владимир Тодоров


оценка:
Производител:
NCsoft
Издател:
NCsoft
Жанр:
MMORPG
Платформа:
PC
сайт на играта »

плюсове

Уникално изглеждащ свят

Полиран геймплей, който ще ви погълне с часове

Внимание към дребния детайл

Добре развита крафтинг система, наподобяваща тази в Lotro - добрите предмети са резултат от proc.

Успешно вплитане на PvP и PvE елементи

минуси

Вечер се чака на опашки

Въпреки че музикалното оформление е принципно добро, понякога, особено по време на битки, става твърде натрапчиво

Кое накара всички тези хора да се юрнат към Aion и да задръстят сървърите й? Шарената азиатска визия на това MMORPG? Фактът, че можеш да летиш със собствени крила и да се биеш във въздуха? Силно застъпеният PvP елемент, комбиниран с PvE – или PvPvE, както авторите предпочитат да го наричат...? Вероятно отговорът е някъде по средата. Така или иначе едно нещо е ясно – Aion е най-голямата MMO премиера на годината.

Няма как да не отбележим, че може би

основният чар на играта се крие в нейната визия

Това, че Aion се захранва от CryEngine, е само черешката на сладоледа. Арт дизайнът обира овациите. Всичко – от облика на съществата, през просторните цветни територии, пълни с причудливи постройки, до реещите се във въздуха градове – прави Aion не само красива, но и една уникално изглеждаща игра.

Това обаче щеше да е въздух под налягане без един стойностен геймплей. За щастие Aion ще ви предложи именно това.

Още в самото начало прави силно впечатление до каква степен може да промените облика на стартовия си герой. За разлика от други подобни заглавия, всеки един елемент от лицето подлежи на манипулиране. Нос, брадичка, очи и т.н. Имате възможност да играете както с двуметров гигант, така и с дребно, почти като гномче човече. Цвят на кожата, белези, прически, мустаци, татуировки... Можете да прекарате часове с Character Creator-а на играта и дори да се опитате да наподобите героя си на своя собствена снимка, ако толкова много ви се занимава. Разбира се, не всички лица могат да бъдат пресъздадени на 100%, но нищо не пречи по-ентусиазираните от вас да се опитат.

Общо взето ще може да избирате измежду

две враждуващи раси - елиос и асмодеи - както и четири класа герои, общи за всички. Това са класическите warrior, mage, priest и scout. Добрата новина е, че когато достигнете 9-то ниво на опит, ще получите куест, който ще ви позволи да специализирате допълнително всеки един от тях в два различни бойци. Например свещеникът може да стане Cleric – типичният лечител. Или пък Chanter – бъфър, който навява смътни спомени на Enhancement Shaman-а от WoW. Войнът от своя страна се разклонява в Gladiator – т.е. меле DPS клас, или Templar – танк. Магът – в Sorcerer (типичният заклинател) или Spiritmaster (представете си Warlock-а в WoW и няма да сгрешите), a скаутът – в Ranger (далекобоен боец) и Assassin (тип роуг).  С други думи – нищо ново под слънцето, абсолютно никакви признаци на оригиналност. Което  макар че може да подразни някои, определено си има и своите положителни страни.

Така на практика разполагате с 8 различни класове, което хич не е малко. Лошата новина е, че стартовите територии и на двете раси си приличат изключително много, те на практика са „огледални” с леко променен арт стил. Затова преминаването през първите 10 нива може и да ви се стори леко досадно след първите няколко героя. Но да не ставаме прекалено придирчиви. Пък и визуално всичко е изпипано толкова добре, че бих бил склонен да простя на разработчиците за тази своя „мързеливост”.

Времето, което ще отделите, за да достигнете до 10 ниво, обаче си заслужава, защото именно тогава

героят ви ще получи своите крила

Т.е. ще се превърне в Daeva, по-скоро ще се присети, че е бил такъв – пазител на човешкия род. Вероятно повечето от вас ще се разочароват, когато научат, че първоначално ще може да летите само в определени територии и за не повече от 60 сек. След това умението ви започва да се презарежда и след няколко секунди принципно ще сте готови за нов полет. С други думи ще може да летите по една минута през една минута.

С течение на времето обаче, посредством брони, различни по вид предмети и дори титли, ще пърхате с крила по няколко минути. Да, титлите в Aion не са само за фукане пред останалите, те облагодетелстват героя ви с определени статистики, което определено е добро хрумване.

Що се отнася до предметите – на практика може да подобрите характеристиките

на почти всеки един от тях. Стига да разполагате с достатъчно специални камъни. В света на Aion съществуват три вида. Най-често срещаните са т.нар. manastones. Шансът да попаднете на тях още с първите десет убити чудовища е изключително голям. Те добавят допълнителни характеристики към предмета – например повече кръв или мана, шанс да избегнете удар или да нанесете критичен и т.н. Enchantment камъните пък подобряват определени статистики на предметите. А Godstones – добавят нови способности към оръжията. Например такива, които въздействат на целта ви с всеки удар.

Общо взето „камъните” са изключително добра идея. С тяхна помощ може допълнително да придадете уникален вид на героя си, подобрявайки всеки един аспект от облеклото му. Разбира се – вкарването им в дрехите не винаги е лесна работа и колкото по-добри камъни откривате, толкова по-малък ще бъде шансът да имате успех в начинанието си. Затова ще е добре да се въоръжите с желязна воля и да сте готови да похарчите доста злато, което в играта се лее на талази и на практика е необходимо за абсолютно всичко – дори за да направите дадено селище свой „дом”.

Както може би знаете в началото на годината Aion излезе на южнокорейския пазар. Чак сега обаче тя се добра и до нашия, тъй като разработчиците са искали да се постараят максимално да изчистят азиатския привкус. За съжаление едно нещо е останало – гриндът. Подобно на Lineage, друго особено популярно заглавие на NCsoft, и в Aion може да посветите живота си изцяло на този особено присъщ за MMORPG игрите елемент. За щастие обаче Aion е нещо много повече от обикновен гринд-фест и

когато направите първите си стъпки в Бездната на 25-то ниво

нещата ще придобият наистина различна форма. Поне що се отнася до битките и PvP елемента.  Може да се каже, че Бездната стои в основата на геймплея на Aion. Това е една разпокъсана от малки плоскости територии, съставляващи някогашната Кула на вечността. Сега тя е дом на драконоподобните балаури – основните антагонисти в играта, с които обаче не може да играете.

На практика в Бездната ще откриете куестове, с които да достигнете тавана на развитие (50-то ниво). Тук обаче рискувате да бъдете заклани от вражески играчи във всеки един момент, дори когато си летите най-спокойно.Да, Aion добавя още един геймплей пласт, коренно различен от която и да е игра до момента. Вашите герои могат да се млатят и във въздуха, което, от една страна, е изключително яко, и от друга – не по-малко предизвикателно.

Единствено в Бездната обаче ще получавате т.нар. Abyss points, които определят вашия PvP ранг и които може да обменяте за специални PvP брони. Т.е. представете си нещо като honor точките в WoW. Затова колкото по-рано влезете в нея, толкова по-добре.

Тук ще откриете и различни крепости. По начало те се контролират от елитните NPC-та на Balaur, които застават на пътя между вас и нейния Пазител – рейд бос, чиято мощ зависи от крепостта, която се опитвате да превземете. Междувременно обаче и вражеската фракция ще иска да направи същото (т.е. ще трябва да се биете и с тях), откъдето всъщност произлиза и цялостната концепция на дизайнерите за т.нар. PvPvE.

Особено голямо внимание е обърнато на малките детайли в играта

Aion разполага с едни от най-готините emotes, които съм виждал в подобна игра. Ако играете с асмодеи и напишете /sit, героят ви ще си създаде малко летящо килимче и ще се пльосне на него например! Пробвайте също така да постоите за няколко секунди във вода, без да правите нищо – вашият аватар ще се огледа във водата и ще хване цяла риба. А ако е под дъжда – ще извади едно листо и ще си го сложи на главата, докато ви чака да решите каква ще бъде следващата ви стъпка.

Идеята за лични магазини също изпъква над всичко останало. Във всеки един момент може да седнете на земята и да обявите няколко от предметите си за продан, а над главата ви ще се появява малко балонче с офертата, която сте направили. Т.е. превръщате се в нещо като vendor. Това прави големите градове особено живи, тъй като ако стоката ви е добра, около вас ще се струпат други играчи за секунди и на практика ще си заформите мини битпазар. Разбира се, в Aion има и аукцион, наричан Broker, така че не сте ограничени единствено до подобен тип търговия.

Не на последно място – специалният речник в играта, посветен на останалите NPC-та, на някои предмети и местности, както и на противниците, с които ще трябва да се биете – е изключително полезен. Не само че ще получите кратка информация за тях самите, но и ако кликнете на “Locate” в по-голямата част от случаите ще ви бъде отбелязано с хиксче къде точно на картата се намират и съответно – къде трябва да отидете. Т.е. това е своеобразен Quest Tracker, но реализиран по един наистина елегантен начин.

Проблемът със сървърите обаче все още не е решен напълно

Дори с добавянето на два допълнителни на 2 октомври. NCsoft признаха, че са подценили сериозно ситуацията и въобще не са отчели какъв огромен интерес ще има към Aion на Запад. Затова сега почти всеки път, когато се опитвате да влизате вечер през седмицата или по някое време през уикенда, ще видите, че пред вас има поне стотина души на опашка и ще трябва да почакате известно време (понякога и с часове), за да влезете. Претъпканите сървъри от своя страна се отразяват пряко на лага в играта, който е сравнително постоянен и на моменти особено дразнещ. NCsoft обещаха, че ще разрешат този проблем съвсем скоро. И по-добре да го направят, защото в крайна сметка той просто разваля цялостното впечатление от това иначе перфектно сглобено MMORPG, полирано до блясък и населено с едни от най-чудатите и смехотворни същества, които някога сте виждали. Задължително за вашата колекция. 


Светът на Aion

Aion ще ви пренесе на планетата Атрея. Това обаче не е планета в пълния смисъл на думата, тъй като е разделена на две „кухи” полукълба. Те са свързани помежду си от развалините на Кулата на вечността, където се е образувала Бездната, заемаща по-голямата част от центъра на Атрея.

Интересното в случая е, че светът по повърхността е пуст. Целият живот е съсредоточен във вътрешната част на полукълбата. Долното се осветява от слънцето и е дом на елиосите – вече цели 750 години тази раса се е намирала под прекия досег на слънчевите лъчи и в резултат на това се е превърнала в един красив и сияен народ.

В горното полукълбо на Атрея живеят асмодеите. То обаче е погълнато от мрак и отчаяние, тъй като слънцето не може да го огрее. Въпреки това местните хора са смели и издръжливи. И същевременно - погълнати от завист и омраза към елиосите.

 
системни изисквания
Pentium 4 2.8GHz или AMD Athlon 2800+, 1 GB RAM, GeForce 6600 или Radeon X1550, 15GB свободно място на твърдия диск, Windows XP/Vista
напиши коментар
 

72 мнения
профил »
Omega-x каза на 10.10.2009, 09:30 ?. :

Събрани идеи от различни ММОРПГ игри и вкарани с CryEngine. Плоско и явно крайно ефективно.

115 мнения
профил »
overneathe каза на 10.10.2009, 09:34 ?. :

Някакви цифри може ли? Колко играча са? Колко големи са опашките?

318 мнения
профил »
Владо Тодоров каза на 10.10.2009, 10:04 ?. :

Преди отварянето на двата допълнителни сървъра и в първите дни от премиерата на Aion опашките стигаха и до 1000-2000 души. Сега е с една идея по-добре.

1565 мнения
профил »
n00b каза на 10.10.2009, 09:37 ?. :

Ако жалките WoW фенбойчета можеха да бъдат безпристрастни (което за тях е абсолютно невъзможно), доста от тях щяха вече да са в сървърите на Aion

318 мнения
профил »
Владо Тодоров каза на 10.10.2009, 09:51 ?. :

В интерес на истината познавам доста играчи, които се преместиха от WoW в Aion. Или поне я пробват.

1565 мнения
профил »
n00b каза на 10.10.2009, 09:53 ?. :

Respect!

281 мнения
профил »
needar каза на 20.08.2010, 17:18 ?. :

йок ! Аз играя Уоу от както излезе TBC , и мога да кажа без проблем че това е хубава игра , но не мисля че е повече от Уоу , но не е и по малко , играя играта с удоволствие ! както и още няколко приятеля !

2 мнения
профил »
bengalino каза на 21.11.2010, 02:56 ?. :

играл съм и Аион и Wordl of Warcraft и искам да ти кажа че Аион пред Wow е нищо всеки си има вкус за игри и както се вижда на повечето Wow им харесва повече от тая боза пишеш че феновете на Wow не можели да бъдат безпристрасни .. еми идиот такъв кво искаш да накараш хорaта да не играят това което им харесва ли ебахти жалкият тип си ти e

15 мнения
профил »
Writiblez каза на 11.04.2011, 13:31 ?. :

и аз доста съм виждал да отиват в аион ама всички се върнаха в уоу след 3 месеца :\ и защо викаш точно на уоу играчите жалки фен боичета- 1. така ставаш жалко фенбоуче на аион 2.уоу не е първото нито последното мморпг

247 мнения
профил »
TheStudge каза на 10.10.2009, 09:52 ?. :

играта е невероятна и кърти лола от всякаде добра статия :) браво РС маниа :)

601 мнения
профил »
Seigar -X- каза на 10.10.2009, 09:59 ?. :

Trial скоро ще има ли ? Или вече има ?

318 мнения
профил »
Владо Тодоров каза на 10.10.2009, 10:03 ?. :

Ако не се лъжа, засега няма, но ако съдим по това, че почти всички игри на NCsoft имат, вероятно скоро можем да очакваме.

242 мнения
профил »
StormChaser каза на 10.10.2009, 10:31 ?. :

Хмм, от камъните та до Private shop-овете, всичко ми напомня за една по-добра, доста преработена версия на Lineage II.

407 мнения
профил »
Theron Fears каза на 10.10.2009, 12:23 ?. :

те не бяха ли от едно и също студио - така че е нормално да си приличат малко 2те игри
аз играх около седмица - наистина зарибява сериозно
сега чакам да излезе официалната на 25ти и пак се пускам в света АИОН

68 мнения
профил »
The Real Slim Shady каза на 10.10.2009, 10:30 ?. :

Играта е невероятна мн искам я пробвам ама кат си я качих и си пусна launcher-а зарежда 1сек и после нищо. Ако някой е имал същия проблем плз да каже как се оправя.

497 мнения
профил »
Ton4o каза на 10.10.2009, 10:46 ?. :

Играта е невероятна! Търсете ме като Toncho, lv. 13 Spiritmaster от Елиосите.

111 мнения
профил »
trenti каза на 10.10.2009, 10:52 ?. :

asian shit...

7 мнения
профил »
xupypra каза на 10.10.2009, 12:02 ?. :

ама аз не мога да разбера какво се радвате толкова на тая ДЪРВЕНА игра.С WOW просто няма място за сравнение. ПОБАРКАХТЕ ли се не мога да разбера .Моито мнение е че това е един голям SHIT (осазнаите се моля ви се )

350 мнения
профил »
Ghost_Leader каза на 10.10.2009, 12:05 ?. :

А ти вземи да пробваш друго MMO освен WoW.Не всички обичат да играят една игра с години и да я боготворят.Поиграй и други MMO-та и тогава прецени за себе си кое е по-добро.Иначе с удоволствие бих пробвал Aion ако има trial.

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 10.10.2009, 13:57 ?. :

Пич, като пишеш дума само с главни букви, поне гледай да не и объркаш правописа следващия път, бива ли?

951 мнения
профил »
Moon_Burn каза на 10.10.2009, 12:15 ?. :

ЗА СЪЖАЛЕНИЕ няма нищо общо с Lineage, a много се надявах... Ще се чака 3тата част, ако я доживеем. В случая с Aion - това е просто по- красив WoW. CRAP... Играя я от 3-4 седмици, обаче не можа да ме хване както Lineage-a. Това беше ММО-то за мен.
Малко едитче - няма нищо такова, че можеш да научиш всички крафтове и да станеш майстор в два. Един герой може да научи 2, но само в един е дъ тру маста.
Едит 2. Анимациите на скиловете СЪКС (особено на маговете...)

693 мнения
профил »
perro каза на 10.10.2009, 12:55 ?. :

Явно е добър Aion-а :) Ама аз да си кажа: дано не забави GuildWars 2 :)

112 мнения
профил »
torbalan4o каза на 10.10.2009, 14:04 ?. :

Играта е много добра и лично мен с име кефи много. А и дано скоро качита тактика за нея че нещо някои неща не ги разбирам много.

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 10.10.2009, 14:10 ?. :

Извинявам се, че трябва да кажа това, но като прочетох статията ми остава впечатлението, че Авторът и няма почти никакъв опит с други MMORPGта и се прехласва по feature-и, които ги има буквално навсякъде.

716 мнения
профил »
joar каза на 10.10.2009, 14:12 ?. :

Грешка. Играл е още едно ММО - WoW. Мен лично ме издразниха сравненията с играта на Blizzard.

318 мнения
профил »
Владо Тодоров каза на 10.10.2009, 14:37 ?. :

Всеки има правото да си мисли каквото иска. :) Мога да ти изредя всички, които съм пускал и играл, но просто не виждам смисъл. ;) Освен това моето "прехласване" сигурно не е безпочвено, защото всички тези "фийчъри" работят перфектно. ;) Ти въобще пускал ли си тази игра?

716 мнения
профил »
joar каза на 10.10.2009, 14:50 ?. :

Следя списанието от много време и знам, че си играл доста MMO-та(поне тези, за който си писал статий). Просто мен ме издразниха постоянните сравнения с WoW на който се подлага всяка ново MMO. Нито е най-добрата, нито най-оригиналната.

318 мнения
профил »
Владо Тодоров каза на 10.10.2009, 14:52 ?. :

За сравненията с WoW може и да си прав. Но донякъде. Огромна част от хората са играли само WoW. Едно сравнение с тази игра, колкото и да ме дразни и мен лично, ще се разбере от повече хора. Т.е. трябва да има елемент на разбираемост. Не всеки има възможност да си купува всички MMORPG-та, камо ли да плаща такси за всички от тях.

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 10.10.2009, 16:06 ?. :

Владо Тодоров, радвам се, че н е изброяваш всички, които си играл, защото тогава щеше да стане много мацано :)

Специално наблягам на излишното прехвалване на летенето и личните магазинчета - нито са нови, нито са направени по-добре от другите игри, в които съществуват.

318 мнения
профил »
Владо Тодоров каза на 10.10.2009, 17:40 ?. :

За личните магазини - признавам! - не знаех, че ги има в Lineage, просто защото нея не съм я играл. Но къде другаде можеш да летиш и да се биеш?

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 11.10.2009, 00:03 ?. :

Perfect World и всичките други игри на тази компания, Fly For Fun, Dream of Mirror... има и още няколко.

318 мнения
профил »
Владо Тодоров каза на 11.10.2009, 05:10 ?. :

Очевидно винаги има какво ново да се научи.

716 мнения
профил »
joar каза на 11.10.2009, 07:02 ?. :

Sentry, да казваш, че в другите игри е направено по-добре е глупаво. Летенето си го имаше още в Shadowbane но в НИКОЯ друга игра не е направено по-добре от Aion.

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 11.10.2009, 08:43 ?. :

От към анимация - да, от към механика - друг път.

3 мнения
профил »
tony. каза на 10.10.2009, 14:50 ?. :

а бе играл съм WOW макарче има много прилики ми изглежда много по добра от тази на близард. тука нещо да дадете сървар от каде мога да я дръпна играта ...

8 мнения
профил »
several s каза на 10.10.2009, 15:29 ?. :

Ифрата е невероятна!!!!! Чао wow!

43 мнения
профил »
BloodStF каза на 10.10.2009, 15:36 ?. :

oshte e malko rani4ko da se sravnqva s WOW no ako oshte pone 5-6 hilqdi se presaidenqt kam AION togava ve4e mogat da se pravqt sravneniq , ina4e poznavam 4 4oveka deto se otkazaha ot WOW i ve4e igraqt AION -no mislq che sled vreme shte se zavarnat kam WOW

242 мнения
профил »
StormChaser каза на 10.10.2009, 16:06 ?. :

WoW има около 12 милиона абоната.

129 мнения
профил »
ivo333 каза на 10.10.2009, 16:04 ?. :

Играх я на пиратка и много ми хъреса. Мислих да си я взема оригинална, но ще спестя пари за GuildWars2.

193 мнения
профил »
Azathot каза на 10.10.2009, 16:21 ?. :

Predpo4itam LOTRO :D

193 мнения
профил »
Azathot каза на 10.10.2009, 16:24 ?. :

BTW, na 7-miq screenshot bukvite v siniq prysten sa edno kym edno kradeni ot tengvara/elfi4eskata azbuka/ na Tolkin.

318 мнения
профил »
Владо Тодоров каза на 10.10.2009, 16:31 ?. :

Не бях забелязал това. ^^ Прав си...

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 10.10.2009, 16:38 ?. :

Не са.

318 мнения
профил »
Владо Тодоров каза на 10.10.2009, 16:52 ?. :

Болезнено очевидно е. ;) Може би не преписани едно към едно, но със сигурност сериозно вдъхновени от "Властелинът на пръстените".

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 10.10.2009, 17:26 ?. :

Болезнено очевидно е, че виждате връзка там, където няма такава, просто защото искате да е така. По същата логика всяко MMORPG краде от WoW, всяка стратегия - от StarCraft и WarCraft, фентъзи - от Толкин. FPS - от Call of Duty и т.н. Аз лично на това колело примерно мога да видя символа от Smallvile на криптонианците за вода, както и две суми и един арабски символ. Това значи ли, че символите са вдъхновени от Супермен, Математиката и Арабския език?

318 мнения
профил »
Владо Тодоров каза на 10.10.2009, 17:30 ?. :

Разбира се - всеки си има право на мнение. Но така като гледам, кръгът и въпросните символи не са случайни: http://photo-zona.net/images/user20694/al bum14101/large/1216145803_hoip7707_Copyof One_Ring_1920x1200.jpg
Ако си чел последните мои статии, вероятно си останал с впечатлението, че последното нещо, което правя, е да защитавам WoW. Защото моето мнение е, че WoW е взаимствал идеи от всички останали игри от жанра и въобще като цяло - Blizzard са плагиати. Трябва обаче да си сляп, за да отхвърлиш възможността за прилика между пръстена от Властелина и този пръстен в Aion. Или просто инат. Случайно или не - приликата я има.
Винаги ми е било чудно, какви MMORPG игри си играл активно, Sentry?

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 10.10.2009, 17:57 ?. :

Естествено, че не са случайни, но е просто невъзможно да не се види разликата между двете. Всъщност единствените две прилики са, че символите са неразбираеми и че са изписани в кръг. Ако се вгледаш ще видиш няколко неща, които говорят за съвършено различен стил като цяло - символите на пръстена и като цяло елфските символи във властелина са заоблени, кръгловати, завършващи с остри върхове, докато тези на кръга в Aion са точно обратните - те имат резки, ясно изразени ъгли и завършват по-заоблено. Също така като се вгледаш в пръстена има две ясно различими думи, които се повтарят два пъти, а в кръга над моста има три думи, които се повтарят многократно. Като се добави, че повечето от символите, които са в кръга можеш спокойно да си ги аднеш в Word като част от математически формули, мога спокойно да твърдя, че езика от кръга в Aion не е взаимстван от този на елфите във Властелина ;)

Колкото до кои MMORPGта съм играл най-активно - мога да кажа 9Dragons, Chronicles of Spellborn, Gate to Heavens, Granado Espada, Lineage 2, Lunia, Mythos, Perfect World, Priston Tale 2, Rappelz, Rohan, Runes of Magic, Shin Megami Tensei: Imagine, Silkroad, Twelve Sky 2 и Warrior Epic. Играл съм и много други MMORPGта, къде от интерес да знам какво представляват, къде от мания, но само на тези съм се задържал за повече от месец. В момента играя на Spellborn и тествам някои други игри.

318 мнения
профил »
Владо Тодоров каза на 10.10.2009, 18:00 ?. :

Никой не твърди за 100 процентово изкопиране. :) Просто за мен е леко натрапчиво, може би защото съм фен на Властелина. Което ми напомня - време е за убийството на The Watcher... Иначе - браво, богат набор от игри са минали през ръцете ти.

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 10.10.2009, 23:40 ?. :

Леко е натрапчиво ако си го гледал много. На мен ми се натрапват примерно различни видове руни и фрезки в погледа, защото съм играл повече Soul Reaver и другите части от серията и там е претрупано с такива :)

А пък за богатия избор - някой трябва много да ме е ядосал по темата за да почна да му натривам носа с всички MMOта, които съм играл. Прекалено много ме е срам :)

43 мнения
профил »
BloodStF каза на 10.10.2009, 16:26 ?. :

StormChaser to nema geimar deto da neznae tova 4islo , no blagodarq vse pak 4e ni podseti...

140 мнения
профил »
bmwkz каза на 10.10.2009, 16:38 ?. :

Айде моля ви се ....... изчакайте до 1ви Януари 2010 па тогава ще говорим .... да за СЕГА е по добра от WoW Wrath Of The Lich King ама нямя да може да стъпи и на малкият пръст на Cataclysm САМО WoW

129 мнения
профил »
ivo333 каза на 10.10.2009, 17:27 ?. :

Да бе, точно Катаклизъм ще погребе WOW. Толкова игри се опитаха да "убият" WoW и някой дори за малко успяха, и накрая играта сама да се "самоубие". Пак ще има маняци без личен живот, които да я играят, но според мене ще отблъсне много играчи.

43 мнения
профил »
BloodStF каза на 10.10.2009, 17:49 ?. :

Sentry isklu4itelno to4no kazano -bravo !

951 мнения
профил »
Moon_Burn каза на 10.10.2009, 19:56 ?. :

bmwkz защо мислиш, че Катаклизъм ще издигне WoW до нови висини и ще "освежи" тази, айде да я наречем класика? Вече излизат нови ММО-та, ето, и момчетата от Близард правят такова. Едно мога да призная на твоята БОГОРАЗМАЗВАЩА WoW е, че има повече раси от Aion- факт. Lineage има пък 3- 4 пъти повече класове и кво от това? Мисълта ми е, че 2 нови раси, не знам си кви си крафт професии и текстура от лава, а не полянка няма да спре новите идеи и желанието на хората да пробват нещо ново.

1641 мнения
профил »
=SpeC= каза на 10.10.2009, 21:44 ?. :

Абе въпреки че съм настроен много негативно към тая игра, ще се пробва, няма как.
Аз много обичам когато мога да си направя герой с много опции за редактиране!
Ето например свалих си преди някой ден Властелина Онлайн и кво да видя - немога един свестен тип/мацка да си направа, всичките супер СМЕШНИ И ГРОЗНИ, да не говоря за постоянните малоумни гримаси които правят. А казах ли колко смешно се бият? За мен е непростимо едно Джудже (!) да замахва със силата с която би замахнал да изгони муха... То това ако е сериозен боец, аз съм Камаз... Много се разочаровах и от самия арт... Няма да говоря за приликите с Играта-Която-Няма-Да-Назова защото нямам 1 седмица време да пиша!


А Колкото до Aion:
Разбирам че това ще е отново игра с герои и брони и оръжия манга стайл... OMG WTF!
Тея японци ли какви са имат ли си въобще бегла представа какво е това ГЛАДИАТОР и въобще неговата концепция и смисъл? Ами Тамплиер знаят ли какво е? Как може в един такъв измислен свят да има класове Гладиатор И Тамлиер?
Няма значение, само това се сещам засега.
Иначе играта ще се пробва, няма начин, ама и аз като Sentrypedia-та май ще е само за обща култура. Просто ми е писнало от все едни и същи неща.
Точно това е една от многото причини поради която виждам Star Wars Old Republic като бъдещия ми Фаворит: Идейност И Оригиналност.

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 10.10.2009, 23:27 ?. :

Ми виж, ако искаш добра кустомизация игрите, които ще ти я предоставят са Aion, Perfect World, Phantasy Star Universe, Fallen Earth и Pirates of the Caribbean Online.

Ако искаш нещо различно като геймплей - Atlantica, Phantasy Star Universe, The Chronicles of Spellborn, Shin Megami Tensei: Imagine, Lunia, Granado Espada и отново Pirates of the Caribbean Online може би ще представляват някакъв интерес.

Мисля, че Age of Conan също спада и към двете категории, но не съм я играл и не мога да съм сигурен.

Taikodom също удовлетворява и двете, но още не е преведена на английски напълно и липсват разни текстеча. Иначе самата игра представлява нещо като Freelancer Online, но с много повече RPG елементи.

Иначе според мен следващото наистина голямо MMORPG ще бъде TERA. Наскоро и отвориха официалния сайт на английски език и там наистина има неща, които си заслужава да се видят.

242 мнения
профил »
StormChaser каза на 11.10.2009, 05:50 ?. :

Не знам Sentry, мен Fallen Earth доста ме заинтригува.

119 мнения
профил »
Destroyer16100 каза на 10.10.2009, 21:54 ?. :

предпочитам АИОН макар че не обичам ерпиджита ... лола е игра за промити мозаци и идиоти ... един мой приятел играе в близърда (най смотаната компания -дават много пари да рекламират 4-5 смотани игри с тъп дизайн) и този мой приятел е станал от този WoW такъв простак и дебелак че направо незнам за другите ганбойс на близард ....

1641 мнения
профил »
=SpeC= каза на 10.10.2009, 22:03 ?. :

И аз да кажа като един друг пич от сайта - откога играенето на World of Warcraft стана критерий за малоумност? Аре земи да се скриеш и да си обогатиш общата култура преди да изкачаш с толкова нелепо малоумни аргументи!
Играя World of Warcraft от повече от 2 години да речем и нито съм дебел, нито погрознял, нито затъпял. То ако си си нещастник това няма да се скрие или придобие с някоя игра. Аз мога да кажа същото и аз CS маниаците, ама няма щото нищо не е заради самата игра.
Тъй че що не земеш малко да се замислиш върху света и умствения си капацитет следващия път когато решиш да пишеш простотии на кубици?

1565 мнения
профил »
n00b каза на 10.10.2009, 22:25 ?. :

Хаха, Spec разцепи мрака с това "SENTRYPEDIA" :D

Евала батко

1641 мнения
профил »
=SpeC= каза на 10.10.2009, 22:37 ?. :

Ми не е ли така? :)

1565 мнения
профил »
n00b каза на 10.10.2009, 23:06 ?. :

Така е :)

336 мнения
профил »
NitrousX каза на 10.10.2009, 23:57 ?. :

Oххх леле гледам и не вярвам на ушите си...(тоя лаф май отдавна се изтърка ама айде). Преди повечето тролчета които както гледам нямат особено висок IQ да почнат да ревът държа да кажа следното: Когато видях Aion I was hyped as hell!!! Наистина очаквах много луда и иновативна игра,в крайна сметка вдиях един не-особенно сполучлив микс от повечеро ММО-та без 1 (това после ще го обясня) иновативен елемент(да дори битките докато летиш).Играл съм играта още от китайската бета, така че държа да подчертая че мога да дам значително по адекватно мнение от хората тук(95% от които се изказват авторитетно без да са играли играта и 5% които я играят от по-малко от месец).
Първо обаче да изясним 1 интересен въпро...тъйкато WoW несъмнено колкото и да ч обичат или мразят винаги ще е база за сръвнение,но много ми е интересно мнението че Blizzard са зли плагиати и WoW е просто една голяма сбирщина без нищо ново в нея:
Нови елементи които WoW внася и ги няма в други ММО-та до момента на излизането и:
1. Ясен конфликт между 2 огромни фракции
2. За пръв път в RPG като цяло warrior класа не се бие с мана а rage(интересна е и системата на rogue класа)...
3. За пръв път в ММО има instance based dungeons
И други които в момента не мога да назова защото ХОП! изненада...не съм фен на WoW...просто ми се струва значително тесногръдо и малоумно да се ръсят разни простотии,които показват че не знаем за какво говорим(всепак съм играл WoW до 70 lvl TBC)...
И сега стигаме до Aion...кажете ми 1 ново нещо с което Aion допринася за ММО-тата като цяло...не бе сериозно които успее му пращам 80 тухли за външен кенеф! Защото ако има хора които наистина са играл ТОЛКОВА МНОГО ММО-та колкото твърдят, то те ще знаят че Aion НЕ Е ПЪРВОТО ММО В КОЕТО МОЖЕ ДА ЛЕТИШ И ДА СЕ БИЕШ...бау! А който познае и кое е то му пращам и 4 мангала да му изровят септичната яма!
И МОЛЯ ВИ не ми говорете за абсолютно посредствената PvPvE система защото като играете играта 2 месеца ще се убедите че такова нещо просто на практика няма! Това че са решили NPC-тата в дадена област да са от "една раса" не е нова система ако ще PvPvShinyStuffAndLittleKittensAndEverythingNice да го наречеш...
И Владко...това с собствените магазини го има поне в още 3 MMO-та (Silk online,Kabal и порчее),та като изключим очевидната ти експертиза по тези игри,моляте кажи ми...според тем уместно ли е да се прави ревю на ММО което не си играл и повече от месец?!

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 11.10.2009, 00:37 ?. :

1 Knight Online
2 Mir 2
3 Anarchy Online

318 мнения
профил »
Владо Тодоров каза на 11.10.2009, 05:11 ?. :

Да играеш много не значи да играеш всичко и съответно - да знаеш всичко. ;) Ако някой твърди, че знае всичко, може да му кажете спокойно, че е идиот. ;)

По принцип си прав, че за MMORPG трябва да се отдели повече време. Но тук има два проблема - ревюто трябва да излезе на време. Сравнително рано след премиерата на играта, което на практика означава че endgame съдържанието ще остане малко или много пренебрегнато. Ако реша да играя два месеца обаче и го публикуваме в края на годината, все ще се намери някой, който да мрънка как толкова късно правим ревю. Няма да има доволни и в единия, и в другия случай.

Ако прочетеш по-горе, ще видиш, че не твърдя, че претендирам за "всезнание". Признавам си без бой - не знаех за съществуването на лични магазини и в игрите, които съм играл до момента, такова нещо не е имало. А що се отнася до PvPvE - отнеси си критиките към авторите, концепцията е тяхна и те предпочитат да си го наричат по този начин.

Стигаме и до Blizzard - техният WoW е сглобяване на идеи. Просто първото наистина добро сглобяване. Това не прави WoW лоша игра или Blizzard лоши разработчици, но не бих стигал твърде далеч като теб и да ги наричам иновативни. По-скоро пресметливи и изключителни техничари, изчиствайки други геймплей идеи до съвършенство. Това обаче в никакъв случай не ги прави оригинални. Да ми посочваш ясно изразен конфликт между две фракции като оригинална идея в игра, е малко нелепо. Също така тея инстанси, за които говориш, ги има още в Lost Dungeons of Norrath - експанжън на Everquest, който излиза на пазара на 9 септември 2003-та. Една година преди WoW.

716 мнения
профил »
joar каза на 11.10.2009, 07:36 ?. :

Личи си, че си играл малко MMO-та.. Това, че Aion не внася нищо иновативно си се знае. Същата е историята в WoW. MMO-та е имало много преди нея и е разбираемо да няма нищо оригилно. Самите Blizzard никога не са казвали, че играта им ще е супер оригинална. И тя не е. Проблема е, че феновете "разбирачи" веднага я обявиха за такава и започнаха да плямпат глупости като тези. Пойграй малко MMO-та. Има тонове безплатни. Тогава ще разбереш, колко грешиш.

1641 мнения
профил »
=SpeC= каза на 11.10.2009, 07:52 ?. :

Абе joar добре си отишЪл да пишеш ревюта в PCMANIA с огромния си MMO опит. После ще те видим и тебе...

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 11.10.2009, 08:52 ?. :

Владо, за този проблем са помислили хората, моля ти се - когато се кандидатства за затворени бета тестове излишно се пита дали си член на гейм пресата. Ако си такъв шансовете ти да влезеш в бетата са много по-големи точно за да можеш да напишеш ревю навреме :)

318 мнения
профил »
Владо Тодоров каза на 11.10.2009, 12:09 ?. :

Sentry, досега съм кандидатствал за затворени бети за три игри и за нито една от тях не благоволиха да ме одобрят, при все че посочих, че съм от преса.

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 11.10.2009, 14:11 ?. :

Ами честно казано мен са ме одобрявали за много и за много са ме отрязвали. По принцип членовете на пресата май са привилегировани при избора на играчи при такива бети, но може и да греша... Честно казано напоследък започнаха все повече и повече да ме одобряват, но това се дължи най-вече на странния компютър, който има.

1 мнения
профил »
iGotSkilzl каза на 27.10.2009, 14:24 ?. :

"За пръв път в RPG като цяло warrior класа не се бие с мана а rage(интересна е и системата на rogue класа)..." - Excuse me? Ти или си играл само Айон или не си играл нито едно стойностно RPG. Моля те напиши в гугъл Guild Wars и спри да правиш такива велики изцепки.

716 мнения
профил »
Drecher каза на 11.10.2009, 08:34 ?. :

Кожодерски ли са таксите ?

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 11.10.2009, 08:50 ?. :

Нормални са - 25 лева на месец. Като се замислиш ако всеки ден си прибираш в джоба по левче, вместо да го даваш за бира/цигари/безалкохолни/глезотии можеш спокойно да си играеш.

1641 мнения
профил »
=SpeC= каза на 11.10.2009, 08:51 ?. :

5лв месечно ли искаш да е?
https://www.ozone.bg/start/search/?search =AION&productPlatformId=X

1641 мнения
профил »
=SpeC= каза на 11.10.2009, 08:52 ?. :

Хах Sentry как успя да пишеш преди мене :D Моя комент е към Drecher

716 мнения
профил »
Drecher каза на 11.10.2009, 09:05 ?. :

Питах от прост интерес. Не смятам да я играя-нито пиратка, инто оригинал. Опарих си пръстите с WoW, и не смятам да се занимавам с нищо, което има ММО в графата "жанр".

336 мнения
профил »
NitrousX каза на 11.10.2009, 08:45 ?. :

joar брат ти мЪ уби! Ако тръгна да ти изреждам ММО-тата които съм играл ще се окаже че вероятноса повече от сичко което ти си играл затова само ще кажа че съм минал всичко от Mapple Story до ЕVE...
Да не претендирам че съм експерт в нито една от тях :D но поне имам значително по-голям общ поглед върху нещата(поради малкото време което вече мога да отделям на ден за игри за мене огромния фаворит си остава GW)...
Сега обратно към Владко...значи признавам това за експанжъна на първия Everquest не го знаех просто защото по това време бях минал на EQ II...Второ не си ме разбрал нещо,казах че според това което съм играл WoW е първото ММО в което има ясно изразен конфликт му 2 фракции,не първата игра въобще...ти ако можеш да дадеш друг пример дай да видя...второ аз не казвам че WoW като цяло е нещо супер ново,защото при launch играта беше 70-75% EQ II. Но пак имаше 25% нещо ново("биткаджииските" калсове не ползват мана,първите наистина сполучливи Shape-shiffter class,талант система с която 1 принципно еднакъв калс има съвсем друга роля) и прочее...В Aion и 5% нещо ново няма...сори май мен, но това е истината...

318 мнения
профил »
Владо Тодоров каза на 11.10.2009, 08:59 ?. :

Ех. :) Кой нарича Aion оригинална? Аз ли? Просто се кефя на идеите. :) Така поднесено, всичко си работи идеално. В Lotro например, в която прекарвам голяма част от времето си, не мога да летя. Нямам и лични магазини. :)

Освен това има нещо, което ме гложди, откакто прочетох твоето изказване за Warrior-а. Имам смътното усещане, че съм виждал тази идея и преди WoW. Може и да греша. Така или иначе - това мога да им призная на Blizzard. Ако си е тяхно хрумване, добро е.

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 11.10.2009, 09:00 ?. :

NitrousX, защо така ми игнорираш моя пост? Казал съм ти и за трите категории, които твърдиш, че са иновации в WoW игри, в които тези feature-и присъстват и са на пазара преди играта на Blizzard. Колкото до изказването ти "от mapple story до eve" - то е много плоско, защото и двете са доста известни игри. Виж, аз мога да ти кажа, че съм играл от Rubies of Eventide до Huxley: The Dystopia или от The Lacon до WoW и, че ти говориш само за да се заядеш, без всъщност да имаш някаква много солидна теза :)

716 мнения
профил »
joar каза на 11.10.2009, 10:07 ?. :

Мислиш, че ще говоря без да съм играл много ММО-та ли? Играл съм горе-долу всички нашумяли + едно 80% от по-известните безплатни такива. Но тук няма значение кой колко е играл. Тук има значение, че WoW е точно толкова оригинална колкото и Aion..

1641 мнения
профил »
=SpeC= каза на 11.10.2009, 09:10 ?. :

Абе no offense ама защо вече не се спрете с коментарите Кой колко игри изиграл, това от къде е взаимствано и така нататък?

336 мнения
профил »
NitrousX каза на 11.10.2009, 09:13 ?. :

Ooo Sentry сори брат...

1. Knight Online излезе 1 месец след WoW
2. Ъъъъъм...в Mir 2 warriors използват мана?!
3.ОК тук малко сгафих,просто Anarchy го играх откакто стана псевдо-free...


1885 мнения
профил »
Sentry каза на 11.10.2009, 09:49 ?. :

Knight официално може и да излиза месец след WoW, но неофициално играта могат да я играят ВСИЧКИ от година преди това, което според мен трябва да се счита, не това, кога някой си е казал, че играта е завършена.

А колкото за Mir - объркал съм се с някое друго 2d oldschool MMORPG, няма значение. Виж Rubies of Eventide, Final Fantasy Online и Shadowbane. Ако се сетя точно с коя игра съм сбъркал Mir-а ще кажаа и нея...

716 мнения
профил »
Drecher каза на 11.10.2009, 09:22 ?. :

Едно въпросче. Нали крилата се получават на 10-ти lvl? Тогава героят на 10-тия screenshot, kойто е 5-ти lvl ги е получил?

336 мнения
профил »
NitrousX каза на 11.10.2009, 09:23 ?. :

Toва е един вид in-game филмче което "разкрива бъдещето ти"...муахахахах

497 мнения
профил »
Ton4o каза на 11.10.2009, 12:04 ?. :

Всъщност това е филмче, което разкрива миналото на героя, но наистина е странно, защото се появява чак когато героят стане 10 левъл. Поне при мен беше така.

127 мнения
профил »
Drusalin каза на 11.10.2009, 10:24 ?. :

Повечето дори не сте я играли а я хвалите . WoW това WoW онова ....за кво не си пишете за азиатското лайно ,а все я сравнявате с най - доборот mmorpg WoW ?! Тази игра ще видим дали ще се задържи половин година ! На мене лично не ми се вярва. Все пак има доста китайци дето играят буквално ВСИЧКО . Лично и на мене ми напомня доста за LA ... а и не обичам китайски измишлъотени без добре изпипан сюжет .
Владо Тодоров пишеш глупости . Е има и вярни неща който са повечко.
Всеки уважаващ себе си геймър се стреми към най - доброто и пробва най разнообразни игр . Това че хората предпочитат WoW, а ти не . Това въобще незначи че играят само 1 mmorpg или са пробвали само едно единствено . Много глупости бръщолевиш както и повечето тук . Дори понякога се питам откъде ги изваждате . Пристрастни или не .... само времето ще покаже колко е добра играта .
Найстина е едно добро предложение за хората който не харесват Wow . А и всеки си има различни предпочитания за mmoprg някой харесват PVP-то други не и т.н. Все пак една красива графика както видяхме няколко пъти неможе да задържи феновете. А далеч вече по скромни в това отношение, но брилянтни в геймплея си като WoW са истината .

716 мнения
профил »
joar каза на 11.10.2009, 10:31 ?. :

Ама, че странно мнение. Сам ли се опитваш да се обориш? Като толкова ти харесва WoW-а, какво правиш тук?

1140 мнения
профил »
Slesher каза на 11.10.2009, 10:32 ?. :

"брилянтни в геймплея си като WoW"
Хахахаха...не мога повече,не мога :D

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 11.10.2009, 10:38 ?. :

"Тази игра ще видим дали ще се задържи половин година !"

Тази ти фраза и въобще целият ти коменатр е пресилен. Говориш като 10 годишно хлапе, което отказва да яде. Ти си човекът който трябва да пробва "азиатско лайно" или нещо друго защото негативизма ти към всичко, което не започва с "УоУ" се вижда от километри!

898 мнения
профил »
Nightbringer каза на 16.07.2010, 18:47 ?. :

VK_ видяхме играта.
Не става.

103 мнения
профил »
gadmc каза на 11.10.2009, 10:45 ?. :

Тоя манга стил е единственото нещо заради което няма да пипна играта.

1641 мнения
профил »
=SpeC= каза на 11.10.2009, 13:35 ?. :

+1

693 мнения
профил »
perro каза на 12.10.2009, 13:51 ?. :

oще +1

140 мнения
профил »
bmwkz каза на 11.10.2009, 11:16 ?. :

Абе хора я се вземете в ръце......кви са тия глупости .... много от вас се оплакват от WoW ..... AION е яка защото е НОВА ще видим като след 1 месец бъговете излязат на бял свят а относно Cataclysm i Blizzard Я ВЪРВЕТЕ СЕ ГРЪМНЕТЕ тва не е поредната издънка от Близзард.....ИЗГЛЕДАЙТЕ БЛИЗЗКОН 2009 и ще видите че не е само "ЛАВА"

336 мнения
профил »
NitrousX каза на 11.10.2009, 11:26 ?. :

Aйде еи тъй просто от куртоазия ще ви споделя един от най-лесните exploits в Аion (гледам някой беше искал да пишете тактика):

Ресурсите в играта(разните там цветчета,рибки и тн.) ВИНАГИ се раждат на точно определени места...в Аion както можеби повечето от играещите са забелязали,можете да сменяте district(подсървъра) в който играете...та заставате пред 1 цветче и го loot-вате,после просто сменяте подсървъра...и ВОАЛА,седите отново пред същото цветче и пак го обирате...повтаряте докато не получите желаната бройка...

Това пак доказва че не можеш просто да направиш гювеч от сичко що е на пазара без ВИНМАТЕЛНО да обислиш к'во точно се опитваш да постигнеш...защото искренно се съмнявам че това е била идеята на NCSoft...

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 11.10.2009, 12:17 ?. :

Drusalin, колкото пъти те видя да пишеш все са глупости. Спри се вече.

gadmc, какво точно е "манга" в стила на играта?

bmwkz, механиката на WoW е стара, колкото и expansion-и да слагат тя пак няма да се промени на хората им трябва нова механика, не нов concent. Това, че много от механиките в Aion са почти същите е друг въпрос.

1641 мнения
профил »
=SpeC= каза на 11.10.2009, 13:38 ?. :

Сигурно имаш впредвид енджин? И мен точно това ме дразни - остарелия енджин...

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 11.10.2009, 14:30 ?. :

Не, не става дума за engine-а, а за начина, по който се играе играта. Той може да се промени, но е глупаво да се прави. Много по-лесно е да се направи нова игра, вместо да се редактират системите в старата. Примерно ако искат да сменят системата за битки в WoW трябва да се пренапише освен нея и някаква част от системата за скиловете, системата за движението, изкуствения интелект, начина на предаване на информация от клиента към сървъра и какво ли не още. Под механика имам предвид точно тези неща, които са в ядрото на играта - как е реализиран инвентарът, битките, уменията, крафтинга, движенията и т.н. Може да си пъхаш колкото си искаш манаподобни ресурси, които служат за кастване на скилове и магии, но реално погледнато те са разновидности на едно и също нещо, които се подчиняват на някакви правила. Не можеш обаче да сложиш напълно нова статистика на героя, защото тя трябва да си взаимодейства по някакъв начин с другите статистики и от там идва проблемът с нея.

За пример представи си играта на шах. Винаги може да измислиш някаква нова фигура, която да се мести по нов начин. Тя напълно се вписва в механиката на играта, въпреки че е нова. Не можеш обаче да кажеш, че тая фигура може да stun-ва другите фигури или че има живот или може да каства магии защото тогава играта на шах отива по дяволите, нали?

Иначе за енджина - хубаво е да го сменят, защото се изтърква. Трудничко ще е, но е възможно, вече е правено няколко пъти. А пък един engine може да се използва по много начини - примерно с Unreal Engine 3 се правят както стратегии, така и First Person Shooter-и, така и MMORPGта.

1565 мнения
профил »
n00b каза на 11.10.2009, 12:30 ?. :

Sentry, по-горе си написал нещо, с което не мога да съм съгласен. Как не те е срам да препоръчаш лишаване от една бира дневно в името на спестяване на пари за плащане на такса за ММО! Да не говорим, че пиенето на ДО 2 бири дневно, чаша вино или 50мл концентрат медицински е доказано че е полезно за организма. Гейминга няма такива свойства доколкото знам :)

Извода е: не пестете от бира и презервативи, работете повече и изкарвайте повече, за да има И за ММО :)

336 мнения
профил »
NitrousX каза на 11.10.2009, 12:57 ?. :

Браво Sentry видях те какъв велик разбирач на ММО-та си...
За твое сведение и за сведение на останалите дървени философи кито не са играли нито Aion нито WoW,и всепак са много убедени яе първата е по-добра държа да препоръчам да си изтеглят Blizzcon 2009 и да видят има ели нема нова механика в WoW с новия експанжън.
Защото от Clysm толкова е пипано по механиката че няма как да ви го обясня с 1 пост(хънтърите вече няма да ползват мана,нова механика на warlock скиловете,премахнати са някой БАЗОВИ показатели или са заменени, нов вид прогресия на героите (path of the titans) и тн...)...

Браво Sentrypedia Умаза се божествено!

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 11.10.2009, 13:06 ?. :

Да, пич, и системата за битките и ученето на скиловете ще е толкова различна, че всички ще се нахвърлят отново да играят по абсолютно същия начин с абсолютно същите герои и скилове, развиващи се по абсолютно същите пътища, биещи се по абсолютно същия бавен и монотонен начин, само защото, видиш ли ти, маната на warlock-а и hunter-а се зареждат по различен начин. Ядрото на една игра НИКОГА не може да се промени. Затова Blizzard не тъпчат само с WoW, а си правят и нови игри. Те знаят този ФАКТ и не се заблуждават, че играта им ще е вечна.

1641 мнения
профил »
=SpeC= каза на 11.10.2009, 13:42 ?. :

Sentry не съм съгласен с тебе брато. Според мене BLIZZARD са огромни оптимисти и ВЯРВАТ че играта им ще е вечна, я ми кажи кой друг би правил ТРЕТИ експанжън за една и съща игра ако не се заблуждаваше че ще е вечна? Колкото и да ми се иска надали скоро (близките десетилетия) ще се заговори за нещо като World of Warcraft 2...

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 11.10.2009, 14:01 ?. :

Everquest има 16 expansion-а, Final Fantasy 11 има 5, Knight Online има 5, Perfect World има 4 и се готви още един, Anarchy Online има три + 2 безплатни, които се водят booster pack, Ultima Online има 8, така че да се пускат много Expansion-и за MMORPG игрите е нещо много естествено.

1641 мнения
профил »
=SpeC= каза на 11.10.2009, 14:07 ?. :

Е заеби пак ме фана неподготвен xD

1641 мнения
профил »
=SpeC= каза на 11.10.2009, 13:47 ?. :

Абе малко извън коментарите ама съм сигурен че 70% от хулещите World of Warcraft даже и незнаят какво означава абревиатурата WOW камо ли самата игра...

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 11.10.2009, 14:02 ?. :

Не, просто 70% от хулещите WoW го правят заради тъпанари, които играят WoW и не признават нито една друга игра.

1641 мнения
профил »
=SpeC= каза на 11.10.2009, 14:05 ?. :
Редактиран на 13.10.2009, 13:57 ?.

EDIT БУТОООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООННННН НННННН !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!8!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!

43 мнения
профил »
BloodStF каза на 11.10.2009, 14:06 ?. :

:D aaxaxax

253 мнения
профил »
GiantR каза на 11.10.2009, 14:20 ?. :
Редактиран на 11.10.2009, 14:31 ?.

Епа интересна статиика, но няма да я играя тая игра заради огромния брой елфи в нея.

P.S ВТФ ЕДИТ БУТОН

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 11.10.2009, 14:31 ?. :

В Aion няма елфи...

253 мнения
профил »
GiantR каза на 11.10.2009, 15:21 ?. :

Има ли дръпнати уши и е във фентъзи игра е елф.

129 мнения
профил »
ivo333 каза на 11.10.2009, 15:46 ?. :

Елфите се различават много повече от хората освен дължината на ушите им. Изглежда фентъзито не ти е много познато.

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 11.10.2009, 15:53 ?. :

Screen номер две ще те опровергае.

253 мнения
профил »
GiantR каза на 11.10.2009, 16:04 ?. :

Чел съм Властелина и други неща и навсякъде елфите не ме кефат(арогантни копелета), факта че можеш да определяш дължината на ушите само по себе си доказва че в тая игра елфите са една идея с по-разнообразна дължина на ушите.

140 мнения
профил »
bmwkz каза на 11.10.2009, 14:48 ?. :

Абе кво са прайте на разбирачи - никой от вас не работи в Blizzard и май никой не чете Worldofwarcraft.com ТАМ ЯСНО ПИШЕ ЧЕ ENGINE-А НА CATACLYSM-A ЩЕ Е ДРУГ !!!!!

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 11.10.2009, 14:54 ?. :

Не, пише, че ще променят начина по който работи engine-а, тоест ще го модифицират, не, че ще го сменят.

336 мнения
профил »
NitrousX каза на 11.10.2009, 16:05 ?. :

Sentry брат ти пак приказваш ма не си осведомен...ТОЧНО това за скиловете много ми хареса,как щели пак да се учат по един и същи начин ме накара да разбера че си от хората които не се интересуват от WoW и съмнително знаят какво значи.

Скил системата в clysm е променена значително(демек пипали са по ядрото)...вече например няма да учиш всеки скил поотделно(Fireblast lvl1,lvl2,lvl3...),а веднъж научил го скилът постепенно ще става по-силен с качването на левел на героя...

И кажи ми pls как по-тчно хората пак ще си играят същите герои като като например са пипани някой ФУНДАМЕНТАЛНИ статс(hunter няма мана а съвсем различен като механика focus,преправени са значенията на някой наистина основни статс като интел,спирит и тн...)...

Дори в WotLK добавиха physics based битки...демек някой скилове да те подквърлят,или да те привличат и тн. което повярвай ми си е голямо нещо!

Така че преди следващия път да се впуснеш в очевидно присъщата за теб класическа и дървена философия, се образовай по върпоса!

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 11.10.2009, 16:29 ?. :

О, боже! Откри новия свят! Разбрал си, че не се интересувам от WoW? Браво, може би това, че не я изброих в игрите, които съм играл повече време щеше да ти помогне да установиш това малко по-рано, а?

И как не са същите неща? Да не би да вкарат нова система за битки? Или нова система за куестове? Или нова система за equipment? Или mount-ове? Или нова class система? Сменили били това, че скиловете в дървото се autolevel-вали и вместо да пиеш mana колби си щял да чакаш нещото да се презарежда само или пък да се зарежда, когато удрях някого или като пиеш някакви други колби или някаква друга простотия - голяма работа.

Сменили филтъра за водата и сложили monster-и под нея - уникални промени, неприсъстващи в нито една друга игра, както и въвеждащи невероятно разнообразие в битките - този път ще си под водата, когато го правиш - УОУ!

Че има нововъведения в играта - има ги, нали затова се казва EXPANSION, но като цяло да твърдиш, че играта се променя кой знае колко много - глупости.

193 мнения
профил »
Azathot каза на 11.10.2009, 23:09 ?. :

1vo, sorry za latinicata. Sled tova, skill advancement-a sprqmo nivoto na geroq ne e ne6to nevijdano. Tova go ima v LOTRO ot 2007-ma godina. Physical atakite sy6to - naprimer nqkoi knockback ataki na trolovete, s koito preletqva6 10tina metra. Aide stiga s toq WoW, vse pak reviuto e za savsem druga igra.

241 мнения
профил »
mooncrosser каза на 11.10.2009, 16:23 ?. :
Редактиран на 11.10.2009, 16:26 ?.

NitrousX,Sentry не е единствения,който смята че Cataclysm ще е лош експанжън.
1.Много от любимите ни красиви места в Azeroth ще бъдат залети с лава.
2.Крави-паладини WTF
3.Познавам хънтъри които смятат,че новата система за битки ще е боклук.
WoW тъпче на едно и също място от доста време(да не кажа от началото).Дори новия клас(Death Knight) е модифициран Rogue или Warrior.

До колкото до АION.Играя от няколко седмици на пиратси сървър(да,нередно е,но все още не се издържам сам)и съм очарован от красотата на терените(да,гледам Anime и скоро ще правя 18 :D ).Единствената новост която ,може би, видях бяха Chain скиловете и може би Stigma.Летенето наистина е удоволствие.Единственото,което малко ме дразни е озвучението на битките.

Edit:Забравих че битките са доста по динамични спрямо другите ММО-та.

336 мнения
профил »
NitrousX каза на 11.10.2009, 16:32 ?. :

Chain системата я има в доста игри преди това...
mooncrosser не ме разбирай погрешно брат,но Sentry и идея си няма от WoW...в смисъл той е от онази древногръдка школа по философия,според която може спокойно да твърдиш разни работи за неща които не познаваш...
И mooncrosser извинява според тебе:
1. Нова скил система
2. СИЛНО променана стас система
3. Изключително променени класови механики(Hunter,warlock)
4. Добавяне на физика в битките
И още поне по 10 по-малки но фундаментални промени във всеки експанжън/голям пач, означават че една игра тъпче на едно място?!

А ти сигурен ли си че си играл WoW?!

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 11.10.2009, 16:36 ?. :

Не, аз не смятам, че Cataclysm ще е лош expansion, за феновете на играта той ще е манна небесна, просто смятам, че WoW като цяло е остаряла и каквото и да я правят ще продължи да се свива. Ще бъде печеливша още дълго време и едва ли ще затвори врати в близкото десетилетие, но излизат все по-нови и по-нови игри, които имат по-свежи идеи и добра реализация.

481 мнения
профил »
denik каза на 11.10.2009, 16:24 ?. :

ще я видим тая игра :)

336 мнения
профил »
NitrousX каза на 11.10.2009, 16:46 ?. :
Редактиран на 11.10.2009, 17:11 ?.

Sentry брат, разбери...не играя WoW от доста време...това което ме дразни в поведението ти е че продължаваш да коментираш нещо, от което си призна че не разбираш т.е. "аз може идея да си нямам кво става в тая игра,ма дай тука да викам че не се развива,свива се(каквото и да значи това) и аз съм най-красив и умен".Брат това е поведението на типичния форумен трол,не на човек претендиращ че има голям опит с ММО-та...

Не казвам че Aion e като цяло лоша игра...прото няма нищо ново...тия дни можеби и аз пак ще я почвам на EU сървър с един приятел,просто защото ми се играе с френдове,а в WoW отдавна им изгубих дирите...

Тоест в момента спориш с мен който съм играл и Aion и WoW повече от теб(то и 1 минута би значило повече ма айде),и се опитваш да ме убедиш в някакви тези които просто не можеш да докажеш...понякога когато разбереш че човека срещу теб всъщност знае за какво говори е добре да си запазиш достойнството и да отстъпиш,без да се впускаш в допълнителни чукундурщини...

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 11.10.2009, 17:54 ?. :
Редактиран на 11.10.2009, 18:04 ?.

Би ли ми посочил точно къде съм казал, че WoW не се развива? И не приемаш ли за свиване subscribtion base, който от 17 милиона пада на 10-12? Ти го изкара като грях, че не следя новините по игра, която съм опитвал и нямам намерение да играя повече заради това, че просто за мен не предлага нищо значимо. Знаеш ли, дали един стат носи 2 или 4 мана не е силна промяна в механиката на ядрото. Също така дали един skill се autolevel-ва. Силна промяна е вкарването на физика в битките, и това не е наистина физика, а е по-скоро phase-ване на чуждия персонаж, но няма значение - както казах - expansion, по дяволите, не може всичко да са баланс промени и конент за остарялата система - трябва да има нещо ново.

Големите неща са как е организиран инвентара, как са организирани битките, как са организирани скиловете, как куестовете, предвижването като цяло и още някой уникален feature на играта. Като цяло тези неща не се променят. Може да има някои малко промени, но базата е същата. Не мога да кажа, че skill системата е нова, когато скиловете отново са организирани в дървета. Не мога да кажа, че битктие са нови, когато има autolock и избиране на skill от skillbar. Нова система за битки е тази в Conan, тази в Spellborn, тази, която ще е в Tera, C9 и Mabinogi Heroes.

И още нещо - къде съм казвал, че в Aion нещо ново? Напротив - първият ми пост в коментарите беше, че авторът на статията се прехласва по feature-и в игра, които съществуват в много други заглавия.

Проблемът в този спор е, че май само ти така и не разбра какво се опитвам да ти кажа и си тъпчеш на едно място. За да спреш да говориш глупости и недосмислици ще се опитам да ти обясня нещата с три-четири думи - WoW ще си бъде WoW независимо колко expansion-а пуснат за нея. В това, естествено, няма нищо лошо ако харесваш WoW и като цяло играта не ти е писнала. Така, смятам, че ако след тези прости думи не спреш да се заяждаш за това, че не съм бил осведомен за свещената ти игра, мисля, че разговорът ми с теб приключи.

241 мнения
профил »
mooncrosser каза на 11.10.2009, 17:14 ?. :
Редактиран на 11.10.2009, 17:16 ?.

Cataclysm все още не е излязъл,не можем да му дадем оценка в никакъв случай! Просто не се надявай нито новата скилл система,нито новата стат такава(която според мен няма да е нова просто зелените статове ще са скрити),нито промените в механиките на класовете(които може да са само промяна на цвета на бара за мана) да променят играта.НИКОЙ не може да оцени катаклизма докато не е излязъл.А сега предлагам да оставим WoW и да коментираме Aion :)

Едит:Току що един приятел,който мн дълго време игра WoW на Retail ми писа:"aion i GW 2 ftw.jalko 4e taka qko nasraha wow".Играе с хънтър попринцип.

336 мнения
профил »
NitrousX каза на 11.10.2009, 17:29 ?. :

Изключително ителигентен ще да е бил следкато GW2 FTW се знае значително по-малко от clysm(иначе и аз я чакам с нетърпение!)...

140 мнения
профил »
bmwkz каза на 11.10.2009, 17:41 ?. :

Хора имам 274 дена PLAYTIME в Blizzard и се интересувам от WoW не казвам че съм Pro и оте повече разбирач от ММО-та ама Cataclysm i Aion според мен ще бъде към 60-40 % за WoW

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 11.10.2009, 17:55 ?. :

Би ли обяснил какво значат тези проценти? :)

193 мнения
профил »
Azathot каза на 11.10.2009, 23:14 ?. :
Редактиран на 11.10.2009, 23:16 ?.

Ami i az imam okolo 3000 4asa igralno vreme v LOTRO, ama si myl4a...

241 мнения
профил »
mooncrosser каза на 11.10.2009, 18:01 ?. :

NitrousX,приятеля ми беше фен на WoW,а с всеки следващ експанжън се разочарова.Просто има фенове,на които промените не им харесват.А както казах аз няма да дам оценка на никоя игра преди да е излязла,след като видях какво стана с Hellgate:London.

336 мнения
профил »
NitrousX каза на 11.10.2009, 18:15 ?. :

Hellgate London беше наистина голямо разочерование за нещо което очаквах да е следващият ми GW...

Като цяло факта че съм разочарован от Aion се дължи на това че очаквах нещо наистина невиждано,а не просто не добре стоплен миш-маш от всичко досега...обмяната на идеи между игри не е лошо нещо като цяло,и в деншно врема израза :"Еди коя си игра плагиатства от еди коя си" е малко загубил смисъла си(както всички знаем "Simpsons did it!")...

За мен поне Aion е не добре усмислен(вижте поста ми с експлойта за ресурси) гювеч от всичко излязло досега...дано поне high level PvP-то да е добро(признавам max левела който съм стигал е 38)...

Kaкто всички знаем обаче,колкото и да я плюем или обичаме най-добрата онлайн игра си остава...GUILD WARS FTW!!!!!!!!!!!!111111111oneoneeleven11111!!!!!

140 мнения
профил »
bmwkz каза на 11.10.2009, 18:46 ?. :

B1rzam zatova pi6a na latinica-Blizzard znaeha 5-6 meseca predi AION da bude obqvena taka 4e sega mogat da vzemat malko ot Aion i da go vkarat v WoW

207 мнения
профил »
Jedi Knight каза на 11.10.2009, 18:53 ?. :
Редактиран на 11.10.2009, 18:54 ?.

Може ли? xD Че то няма някоя наистина интересна идея от друго заглавие, която те да не са инкорпорирали в WoW... Сещам се за една серия на Billy n' Mandy: -ASSIMILATE! xD
edit: едит бутооон xD

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 11.10.2009, 19:10 ?. :

bmwkz, само дето Aion беше обявена 2006та година и това, което го написа сега, няма много смисъл...

8 мнения
профил »
thesnake79 каза на 11.10.2009, 20:30 ?. :
Редактиран на 11.10.2009, 20:31 ?.

bmwkz:Супер ще има гноми или крави с крилца.

140 мнения
профил »
bmwkz каза на 12.10.2009, 06:37 ?. :

Dobre ve razbira4i ae imalo "krava pala" ako ne 4etete WoW wiki "kravata" ima 5 % pove4e HP logi4no e da pusnat i Tauren pala ...... i drugoto koeto mis1lta mi be6e 4e Blizzard sa pomislili i za konkurenciqta za tova se pravqt patchovete :)

29 мнения
профил »
flikera каза на 12.10.2009, 08:00 ?. :

Същия шит като Лайнейдж, койото е фен ще и се зрадва. Първите 10-20 левела ти се струват различни, мислиш си нещо ново... но уви... Лайнайдж те удри с пълна сила...

29 мнения
профил »
flikera каза на 12.10.2009, 08:02 ?. :

P.S.
Фен на Blizzard съм, но е факт, че те никога не са излезнали с нова тяхна идея за каквото и да е. Въпроса е че те правят всичко перфектно и подбират идеите който имат смисъл.

28 мнения
профил »
racerx каза на 12.10.2009, 10:13 ?. :

Не се заблуждавайте от красивите картинки и масовата хипноза, че играта е Европеизирана. Аион си е чиста проба корейски грайндфест във всеки неин аспект и всичко лъсва точно около 25 ниво. Оттам нататък - куестовете започват да изтъняват докато стигнете до момента, в който ви остава някое друго милионче хр и единственият шанс е безмозъчен грайнд. Малкото куестове, които има, дават нищожен хр. ПвП-то е крайно небалансирано и ако не си с ranged клас (ranger, sorcerer най-вече) си обречен на безкраен "кайт" и губене на време и доста виртуални пари. Другото нещо е, че играта е доста недомислена от гледна точка на соло левълинг. Ако не си хардкор играч, нямаш шанс в Аион. Добър пример за това е драстичното намаляване на опашките - доста акаунти вече са спряни.

336 мнения
профил »
NitrousX каза на 12.10.2009, 11:18 ?. :

Напълно споделям мнението ти...забрави само да споменеш и че 99% от куестовете са убии X от гад Y и ми донеси Z опашки!

Да във всички ММО-та има този вид,но тенденциите от последните 3-4 години е те да се ограничават малко или много за сметка на по-разнообразни и забавни quests(WoW и Warhammer са типични примери...и GW!!!!!!)...

716 мнения
профил »
joar каза на 12.10.2009, 12:26 ?. :

Aion си е корейска игра и си остава такава. Европейзирането е съвсем малко, колкото да не е без хич. Но кой е казал, че няма хора на който им харесва точно това?
NitrousX, да твърдиш, че куестовете в WoW или WAR са интересни и разнообразни е смехотворно.

951 мнения
профил »
Moon_Burn каза на 12.10.2009, 13:23 ?. :

Абе чета коментарите по- горе и се чудя в крайна сметка има ли един от вас, който да е стигнал до "края" на играта на офи сървър та приказва? Интересно ми е просто racerx, от къде вадиш тая информация с която се обосноваваш? Съгласен съм, че "силата е в магьосника", винаги са били привилигерован клас в доста MMO-та, и за грайндфеста съм съгласен, ама нали тва е играта- да губиш време, пари, мозъчни клетки и прочее. Не ми казвайте, че това ви изненадва, още повече, че последното ниво на героя е 50- аз по- ниско не бях чувал (някой ако знае, нека сподели). Напълно логично е да се вдига XP с двеста клизми...

242 мнения
профил »
StormChaser каза на 12.10.2009, 13:28 ?. :

Guild Wars - 20.

28 мнения
профил »
racerx каза на 12.10.2009, 14:17 ?. :

Информация не вадя от никъде, говоря от опит до 30 левъл. До 50 левъл нямам никакво намерение да стигам изобщо в този грайндфест.
Игрите не са за губене на време, а за удоволствие. Не бъркай двете неща.

336 мнения
профил »
NitrousX каза на 12.10.2009, 15:06 ?. :

Moon_burn играх играта на китайските сървъри до 38 и общо взаето racerx е напълно прав...а в игра където мах нивото е 50 смея да твърдя че съм бил сравнително навътре...

Друг недостатък на играта, който доказва че тя е измислена да седиш пред нея като роб не като играч е фактът,че следкато излезеш от нея губиш всичкото си DP...ако то се използваше само за скилове - разбираемо,но като се има в предвид че с него се и кове...а колкото по-виоко е нивото на героя,толкова по-бавно се събира,което на практика означава че Aion е пълен работен ден...

joar аз съм убеден че нито WoW нито WAR си играл ма дай те така да си ръсиме простотиите, от спортна страст...

716 мнения
профил »
joar каза на 12.10.2009, 15:39 ?. :
Редактиран на 12.10.2009, 16:01 ?.

"аз съм убеден че нито WoW нито WAR си играл"
WoW ми беше първото MMO, което играх на официален сървър. Честно казано, едва ли има MMO играч който да не е играл WoW. WAR играх още като излезна. Като се има впредвид, че наскоро Mythic пуснаха официален коментар, където признаваха грешките, които допуснаха в WAR си показва колко нестабилна и небалансирана е играта( http://www.eurogamer.net/articles/mythic- shares-biggest-mistakes-with-war ).
Аман вече от MMO-та, които следват примера на WoW и не само добавят quest grind-а като опция, но и те задължават да го използваш(това е и причината да оставя Spellborn след 3 дена игра). Аман и от MMO разбирачи.

336 мнения
профил »
NitrousX каза на 12.10.2009, 15:53 ?. :

Aбе то аман и от неграмотници играещи по цял ден на офиЦИАЛНИ сървъри ма карай.

За WAR небаласирана съм напълно съгласен...

Но пъблик куестовете си бяха фън...

И като спомена това че те задължават...ми в Aion ако не изпълниш campaing quest-а(разбирайте дълъг гирнд quest chain) в първите 2 територии пък те не пуска нататък...

И според мене и доста хора,куестовете в WoW напоследък са доста готини(съдейки по това какво ми показа 1 приятел)...В Aion в първата територия на Asmodian има 1 quest в който трябва да говориш с една старица за да ти разкрие бъдещето...това което казвам сега не е майтап почти точно си спомням въпросната изцепка:

"Ааа значи дойде да разбереш бъдещето си ала-бала...убии 10 зайци!"

Просто ей тъй от нищото, върви си ужким истоията и накрая прас "Убии 10 зайци(или май бяха някакви сърни NVM)" без абсолютно никаква връзка! :D716 мнения
профил »
joar каза на 12.10.2009, 16:05 ?. :
Редактиран на 12.10.2009, 16:20 ?.

Кога съм казал, че в Aion няма quest grind? Това е едно от нещата, които мразя покрай играта. За щастие задължителните такива не са толкова много и NCSoft са ги разнообразили поне малко с cutscene-и, от които научаваш по-малко lore.. Иначе всички други куестове са си типичните WoW идиотщини.

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 12.10.2009, 16:20 ?. :
Редактиран на 12.10.2009, 16:21 ?.

В последния expansion на WoW повечето от новите куестове включват някакви мини игри, затова наистина може да се каже, че внасят малко разнообразие.

Иначе за Spellborn не съм съгласен, че има quest grind, а и го няма гореспоменатото "убий 10 от еди-какво-си" без изришно да е упоменато за какво ти трябват тези неща. Честно казано в Spellborn са най-добрите куестове, които съм виждал до сега.

P.S. Също и в DDO.

336 мнения
профил »
NitrousX каза на 12.10.2009, 17:04 ?. :

Spellborn като цяло си е доста яка игра,особенно combat системата...

21 мнения
профил »
Game Maniac каза на 12.10.2009, 18:33 ?. :

awe mom4eta az nemoga da si napravq registraciq?

556 мнения
профил »
ciborg каза на 12.10.2009, 19:53 ?. :

Истината е, че напоследък се вижда как дори и градовете в Guild Wars се опразват и много от хората преминават към Aion (което напълно закопава WoW-аджиите, които казват, че феновете на GW просто не искат да плащат мес. такси), но това наистина не е изненадващо, тъй като след толкова години по сървърите на WoW, GW, L2 и др. MMO-та хората искат нещо ново. Aion им го предлага. Повечето хора все още имат големи очаквания към Guild Wars 2 и WoW: Cataclysm (и двете игри се очаква да променят виртуалните си светове изцяло, като едната е съвсем нова игра, което показва, че дори и ветераните в битката на MMO-тата се ориентират към нещо ново), но до тяхното излизане

556 мнения
профил »
ciborg каза на 12.10.2009, 19:55 ?. :
Редактиран на 12.10.2009, 19:56 ?.

Aion е единствената игра, която предлага нещо различно. И все пак, периодът 2009-11 година определено ще е една голяма стъпка в развитието на MMORPG-тата, което може само да ни радва. Нa всички, които са решили да преминат към Aion, приятна игра, а аз ще си пусна да поцъкам нещо друго. :-)

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 12.10.2009, 20:02 ?. :

Aion не предлага нищо ново. Като се използват други заглавия мисля, че най-точно Aion може да се опише като извънбрачното дете на Perfect World и World of Warcraft ;)

716 мнения
профил »
joar каза на 13.10.2009, 10:33 ?. :
Редактиран на 13.10.2009, 10:33 ?.

Sentry, какъв потомък на WoW и PW, като в тези две игри нямаше НИЩО оригинално? Както казах - летенето го има много преди Perfect World. Другото в PW са умело събрани идеи и кофти реализация..

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 13.10.2009, 13:38 ?. :

Joar, то и в WoW няма нищо оригинално, защо не се заядеш с това, а?

Иначе какво имам предвид - разделението на нациите от World of Warcraft среща кустомизацията и летенето от Perfect World.

Иначе за това, колко кофти реализация има Pefect World, говорят седемте му версии и 50те милиона регистрирани user-а. Това, че на теб не ти е харесала, не значи, че на други не им е.

716 мнения
профил »
joar каза на 13.10.2009, 14:46 ?. :
Редактиран на 13.10.2009, 14:53 ?.

Просто оставих WoW настрана защото толкова пъти беше коментирана иновативността й в тая тема, че не е истина. Че Perfect World не ми е харесала и колко хора я играят, няма значение. Просто обвиняваш Aion в заемки от безплатна игра, която от своя страна няма грам оригиналност. Играл съм и Aion и Perfect World, тествал съм системите за летене. Единствената прилика е, че и в двете се лети с крила. Aion има заемки от един куп игри, най-вече от Lineage 2 и WoW. По тази твоя логика летенето го имаше и в Flyff, и в Lineage, и в.. още един тон игри.

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 17.10.2009, 17:48 ?. :

Кустомизацията в Perfect World за времето си беше нещо доста оригинално, което Aion заема до доста голяма степен ;) Колкото до другите feature-и - извинявам се, но RPGтата, за които може да се каже, че са оригинални, се броят на пръсти. Все пак ми се струва, че все пак е по-лесно да кажа две игри, отколкото да изброя 10, в които за първи път се появяват дадените feature-и, нали? :)

Иначе за летенето и аз съм казал, че има много, в които се лети, и то доста отдавна.

54 мнения
профил »
dechko каза на 12.10.2009, 21:18 ?. :

Голям боклук.Първо играта е най-еднотипната гринд игра, която съм играл от безплатната 9dragons(За първите 20 нива само един не беше свързан с убиване или разнасяне и беше да заведа едно прасе до кочината).
Скиловете можеби са балансирани ама само за 50лвл пвп(всички 50лвл герои са магове), който ще е забавен само 50 лвл, но в момента атаката на крепост е на нивото на warhammer-гредане на снимки.Целия интерфеис е 1към1 от lineage.
Летенето е една голяма тъпня, защото е използваемо в abyss ,но иначе е най-лесния начин да се самоубиеш.Да не говорим ,че можеш да летиш само една минута, а после 2 седиш и чакаш да се зареди(лети се само в определени зони което го прави още по-тъпо).
Дигането на професии е още един гринд, който е по скучен дори от гринденето на мобове, защото само седиш и блееш 2 чертички.
Играта е пълна с ботове ,а продавачите на злато бяха спряни като баннаха всички които някой е игнорнал-баннаха бая хора дето нищо не са направили.
Сървърите от 2 дена нямат опашки пък и броя на хората вътре в самите сървъли намаля чуствително.
Груповите куестове са понякога с по 5 подусловия на стъпки, но името не се променя което води до партита, в които един има съпка3 друг 5 и тнт.
След 42 лвл играта е само гринд в група.
Взех си я с карта за 2 месеца и сега жестоко съжалявам :(

336 мнения
профил »
NitrousX каза на 12.10.2009, 22:08 ?. :

Хахахах Sentry евала батка,това за потомството на WoW и PW ме уби :D

За PvP-то...по мои впечатления (38lvl) маг бие сичко без гладиатор, гладиатор бие маг...тва е...спирит мастъра е доста на късмет...

Между другото PW на мене ми харесва повече,не само е безплатна но хуйманите летят на шибани гигантски мечове,а зверовете на огромни черни птици...а аз защо подяволите играх elf?! :D

951 мнения
профил »
Moon_Burn каза на 12.10.2009, 22:15 ?. :

Dechko, не съм съгласен, че интерфейсът на Aion е като тоя на Lineage. Това не знам на базата на какво го твърдиш. Нищо общо нямат (с изключение, че си виждаш човечето в inventory screen-a и го връткаш наляво- надясно).

556 мнения
профил »
ciborg каза на 13.10.2009, 07:45 ?. :
Редактиран на 13.10.2009, 07:45 ?.

Ем то това да си виждаш човечето в инв. скрийна е класика за игрите на NCSoft, така че не знам кво се оплакват всички, че интерфейсът бил същият. Една компания ги прави игрите, не е възможно да няма никаква прилика...

242 мнения
профил »
StormChaser каза на 13.10.2009, 12:18 ?. :
Редактиран на 13.10.2009, 17:31 ?.

За последно играх Lineage II преди една година. Тогава нямаше подобно нещо, т.е. появило се е началото на тази година с излизането на Gracia Final.

336 мнения
профил »
NitrousX каза на 12.10.2009, 22:34 ?. :

http://www.eurogamer.net/articles/aion-the-tower- of-eternity-review

Без да желая да обиждам Владо,или PC Маnia по-никакъв начин, моля прочетете това, значително по-трезво според мен ревю,на "малко по-авторитетните" eurogamer (и преди всички WoW хейтъри да нададът вой, държа да отбележа че това е онлайн медията която даде най-ниска оценка на "играта която не бива да се назовава")...

"However, it turns out that you can take the MMO out of Korea, but you can't entirely take Korea out of the MMO. Like its predecessors the Lineage games, Aion is predominantly about grind. Hypnotic, repetitive, epic grind. It's just that Aion elevates grind to an art form, and handsomely mounts it in a gilt-edged frame"

...WORD!

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 12.10.2009, 22:50 ?. :

Айде сега, невъзможно е да има MMORPG без гринд и всички го знаят това :)

318 мнения
профил »
Владо Тодоров каза на 13.10.2009, 12:19 ?. :
Редактиран на 13.10.2009, 12:24 ?.

Това е ревю, писано предимно върху впечатления от бетата и публикувано още на 21 септември, няколко дни преди самата премиера на играта. Според теб коректно ли е, камо ли авторитетно? ;)

Само виж коментарите на играчите за тази статия http://ve3d.ign.com/articles/news/50386/A ion-Review-Eurogamer

Ще ти извадя един за нагледност:

This review just makes me think that if the guy played a demo of a game he would write a review of the whole game based on the demo. To properly review an MMO you need to actually experience what it has to offer and not base it on a beta.

In fact, reviewing a final game based on experiences in a beta is rather unprofessional to begin with no matter what the game is.

242 мнения
профил »
StormChaser каза на 13.10.2009, 12:19 ?. :

Guild Wars: Prophecies, grind-a се появи с излизането на Factions и EotN.

951 мнения
профил »
Moon_Burn каза на 12.10.2009, 23:34 ?. :

Всичко е в грайнда и дигането на един левъл за нещо от сорта на седмица....

1 мнения
профил »
Eva_Jane каза на 13.10.2009, 02:22 ?. :

Мииии, не ме кефи. Някак объркващо ми е. >

70 мнения
профил »
Arag0rn каза на 13.10.2009, 06:49 ?. :

MNOGO QKO MMORPG - i abyss fortress reidovete ca brutalno qko pvp!!! Ako oba4e ne vi se davat kinti - teglete ot zamunda i se kefete!

336 мнения
профил »
NitrousX каза на 13.10.2009, 06:59 ?. :

Arag0rn обсадите на замъци все още не функционират в официалния европейски сървър дколкото ми е известно...

Sentry то във всяко ММО има грайнд(дори WoW на endgame), но това не значи че цялата система за вдигане на левъл трябва да е грайнд...Типичен пример са WoW,GW,Lotro където смея да твърдя че вдигането на левел чрез грайнд е сведено до минимум,докато в Aion след 30 се почва...

Сега като прочетох ревюто на eurogamer се сетих колко луд съм бил...без да преувеличавам PvE-то в играта може буквално да се сведе до 1 макро,което за човек като мене който си пада по игри като GW,WoW пък и Spellborn aко щете(подяволите Sentry как ми се доигра само :) ) е доста просто...

Пак ви казвам прочетете ревюто,според мен е доста по-близко е до това което ще откриете в играта спрямо това на Владо...

556 мнения
профил »
ciborg каза на 13.10.2009, 07:49 ?. :

Идеята за MMORPG без гринд беше много силно изявена при Guild Wars, но с времето се появиха адски много брони и оръжия, които струват по милиони злато (всеки, играл играта, може да ви каже, че това се събира с месеци гринд за пари), а после и десетки титли, които дадоха началото на title grind-а. Така че Sentry е прав, MMORPG без гринд няма. Дори и да има, рано или късно се намира нещо, за което да се наложи да гриндиш.

242 мнения
профил »
StormChaser каза на 13.10.2009, 12:22 ?. :

Не, броните и оръжията са ужасно достъпни (изключение прави Obsidian armor-a), нали Ritualist-a ми е с Elite Kurzick.

556 мнения
профил »
ciborg каза на 15.10.2009, 20:24 ?. :

Абе, не знам за каква достъпност да си говорим, като енд дъндж оръжията често струват повече от обсито (което вече е най-срещаната броня в играта), да не говорим за BDS... Появата на EoTN обърна икономиката на играта и въобще целия и свят с главата надолу. Но в бъдеще GW ще се промени много, особено след излизането на GW 2. Населението на играта ще падне още по-значително и всичко ще се обърне с главата надолу отново, можем само да чакаме.

570 мнения
профил »
dr_gilotin каза на 13.10.2009, 09:39 ?. :

Да Ви попитам аз като леко заблуден фен на играта искам да попитам дали има месечни такси играта или е от типа Buy and play . Принципно играя фрее ММОта и нз за това :)

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 13.10.2009, 10:34 ?. :

Има месечни такси :)

61 мнения
профил »
Axon каза на 13.10.2009, 13:09 ?. :
Редактиран на 13.10.2009, 13:10 ?.

Пак превръщаме темата в фарс.Стига!!!Всяка тема за ММО става MMOvsWoW.Вместо някои хора в форума да циклят на WoW(без Spec) седнете над учебниците по български.Сега по темата:Aion e яка игра,радва,крила всичко си изглежда супер но ще видим.Все пак идва и GW2.WoW-a го оставям защото е същата игра с повечко лава и разбити континенти.Нямам против играта,но да пишем по темата.И предлагам на екипа на PC Mania да трият всеки коментар който не е по темата на дискусия.:D

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 13.10.2009, 13:26 ?. :

Като например твоя ли?

И как смееш да казваш на някого да седне пред учебниците по Български, след като ти самия имаш толкова много правописни и пунктуационни грешки? Да не говорим дори грозното оформление на текста.

242 мнения
профил »
StormChaser каза на 13.10.2009, 13:28 ?. :

Да не забравяме и граматическите.

61 мнения
профил »
Axon каза на 13.10.2009, 13:44 ?. :

Sentry ще ми кажеш ли къде са многото грешки,за да ги оправя.За пунктуация и граматика-позабравил съм и съм съгласен.Но не виждам правописните.(Изтрийте този коментар-до екипа)

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 13.10.2009, 14:00 ?. :

Пак превръщаме темата във фарс. Стига! Всяка тема за ММО става MMO vs WoW. Вместо някои хора във форума да циклят на WoW(без Spec) - да седнат над учебниците по Български.

Сега по темата: Aion e яка игра. Радва - крила, всичко си изглежда супер, но ще видим. Все пак идва и GW2. WoW-a го оставям, защото е същата игра с повечко лава и разбити континенти. Нямам против играта, но да пишем по темата. И предлагам на екипа на PC Mania да трият всеки коментар, който не е по темата на дискусията. :D

318 мнения
профил »
Владо Тодоров каза на 13.10.2009, 19:30 ?. :

Ако трябва да сме прекалено точни, останали са още грешки. :P Виждам поне две.

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 15.10.2009, 20:39 ?. :

Не съм твърдял никога, че съм някакъв гуру на българския език, просто показвам, че може и по-добре :)

336 мнения
профил »
NitrousX каза на 13.10.2009, 14:33 ?. :
Редактиран на 13.10.2009, 14:43 ?.

Владо много авторитетен читател си цитирал,обясни ми само моля те какво е демо версия на ММО...плюс това вчера играх у един приятел и вдигнах 1 Асмодиан на 12 левъл,и играх с неговия Spirit Master на 26-ти знаеш ли каква беше разликата м/у бета преордера и официала...във втората има повече лаг!
Второ за разлика от вас (РС MANIA) тези хора след 4 месеца до половин година правят ре-ревю на почти всички ММО-та,не само на експанжън, и не коментират само новите неща но и това как е програсирала играта по-това време...

Така че дай да знаеме who's who в днешния свят,защото още сте далече от класата на подобна медия(ДАЙ БОЖЕ ДА ГИ СТИГНЕТЕ!)...

Сега относно пунктуация и граматика...хора ако не можете да оборите даден аргумент,дайте да не издребняваме...Съгласен съм че сяка статия за ММО,става на ММО срещу WoW,като обикновено от едната страна са хора играли поне WoW,а от другата псевдо експерти по Free MMO-та които не са играли и двете дискутирани игри,но са сигурни че какъвто и да е другия продукт е по-добър от играта популяризирала ММО жанра най-много(ДА! Повече и от Ultima и ЕQ)...

318 мнения
профил »
Владо Тодоров каза на 13.10.2009, 14:47 ?. :

Просто ти показвам какво мислят хората за статията в Eurogamer, чийто стил между другото харесвам много.

Иначе да разбирам, че според теб е окей да се пише ревю върху бета версия? Окей. :)

Освен това си противоречиш. В един по-горен коментар казваш:

"според тем уместно ли е да се прави ревю на ММО което не си играл и повече от месец?!"

А сега стоиш и ми защитаваш статия, написана за ММО и публикувана 4 дни преди премиерата. Не е ли странно?

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 13.10.2009, 14:50 ?. :

Всъщност по-често случаят е такъв, че дискусията става между хора играли дадената игра и хора, фенове на WoW, които не са играли играта, но са сигурни, че WoW е по-добра от нея.

336 мнения
профил »
NitrousX каза на 13.10.2009, 15:57 ?. :

Владо не си ме разбрал,пак държа да отбележа че не е окей да се пише ревю върху бета,но ти казвам че след 4-6 месеца eurogamer ще направят ре-ревю на играта,нещо което вие правите само на експанжън,и ще дадът повторна оценка възоснова на развитие на играта,набиране на популярност или губене на такава и тн.

Sentry ти в случая не си играл нито WoW,нито Aion но си убеден че "Aion си е яка...новия WoW е просто залят с лава и разпокъсани континенти"

Приятелю моляте послуша съвета на далеч по-умния и от двама ни Конфуции:
"Мъжете като тръгнат да си мерят пишките, ти си не бутай гъза..."

318 мнения
профил »
Владо Тодоров каза на 13.10.2009, 16:01 ?. :

В такъв случай не бива да посочваш статията им като еталон за правилна оценка на играта, тъй като тя няма как да е писана въз основа на финалната версия. ;)

Иначе това не е лошо хрумване, може и ние да направим "втори поглед" над Aion.

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 13.10.2009, 16:22 ?. :

NitrousX - това не са мои думи, това е редактирания пост на Axon, ако толкова не можеш да разбереш ясно е колко можеш да разбереш от каквото и да е.

336 мнения
профил »
NitrousX каза на 13.10.2009, 16:50 ?. :

Sentry сори за простотията брат,малко си изпуснах нервите...

Владо няма да е зле подобно нещо да стане постоянна практика, вижте първоначалната си оценка за AoC...бихте ли казали същото и за играта сега?

Имам кофти чувството че Аion ще е втория L2,в смисъл ще да има изключително добър late-game content,до който повечето хора прото няма да имат нерви да изгриндяд левъл...

318 мнения
профил »
Владо Тодоров каза на 13.10.2009, 18:09 ?. :

Може и да стане практика. Age of Conan пък е интересна тема. Наскоро се чудих дали да не си подновя акаунта и да видя до какво положение е докарана след всичките перипетий. Убеден съм, че оценката, която ще й поставя, ще е по-различна.

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 13.10.2009, 15:01 ?. :

Хахаха! +1 за коментара на Сентри. Така си е - когато се заговори за ММОта винаги се започва с "УоУ е над всички останали".

1140 мнения
профил »
Slesher каза на 13.10.2009, 17:56 ?. :

Извода от всички простотии написани досега е,че MMORPG игрите са гринд фестове за малоумни хора,които си нямат работа и се вманиачават до такава степен,че са готови да изгубят прекалено много време за да "защитават" любимото си MMORPG от хора неразбиращи от тяхната игра.Винаги е било така и винаги ще бъде.
Виждате ли - Gaming is serious business,you must know everything...it has to be your whole life...

336 мнения
профил »
NitrousX каза на 13.10.2009, 18:17 ?. :

Ами в известна степен си прав, относно споровете между ММО фенове :)
Да, ММО игрите като цяло са предвидени да са времегубещи,но ако се зарибиш яко в един момент са времеизискващи което е кофти...като най-ярък пример се сещам EVE (гледайте ревюто на Yhatzee :) ).
Но трябва и да се отбележи че ММО игрите до голяма степен мимикират реалния свят,имат собствено общество,икономика,ред и прочее. Аз лично играя ММО-та за да мога да перкарвам повече време с приятелите си с които откакто станахме студенти се засичаме рядко in RL,тоест използвам ММО-тата предимно с тази им цел...трепането на орки/роботи/малки деца и други гадн твари просто допълнително добавя към удоволствието че накрая сте постигнали нещо като отбор.

318 мнения
профил »
Владо Тодоров каза на 13.10.2009, 18:55 ?. :
Редактиран на 13.10.2009, 18:55 ?.

Прав си - приятелите/гилдията са много важен елемент, който може буквално да те "закотви" в играта.

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 13.10.2009, 19:48 ?. :

Теория на MMORPGтата - направи игра, която да може да се играе вечно и след това сложи такси за играенето и определено време - един програмистки рай :)

61 мнения
профил »
Axon каза на 14.10.2009, 12:29 ?. :

Може ли някой да ми каже занаятите в играта???

951 мнения
профил »
Moon_Burn каза на 14.10.2009, 14:26 ?. :
Редактиран на 14.10.2009, 19:32 ?.

Tailoring, Weaponsmithing, Armorsmithing, Handicrafting, Cooking, Alchemy...

60 мнения
профил »
SWfan каза на 14.10.2009, 14:28 ?. :

Не мисля да я копувам за сега.
А ще правите ли ревю на Champions online от екипа на ПЦ Мания?

716 мнения
профил »
joar каза на 14.10.2009, 15:31 ?. :

Не се надявай. Едва ли ще стане.

54 мнения
профил »
dechko каза на 14.10.2009, 14:31 ?. :

Leatherworking откъде го изкопа не знам :) tailora прави ледър итемите

951 мнения
профил »
Moon_Burn каза на 14.10.2009, 19:31 ?. :

Засилих се наизуст да пиша :D Разбрал си ме в крайна сметка :D

12 мнения
профил »
hristan0v каза на 15.10.2009, 09:47 ?. :

Играх я малко,99999999 пъти по - хубава е от "WoW" и явно в тази игра всичко е копирано от други , но е станало ДОСТА добре :)

12 мнения
профил »
hristan0v каза на 15.10.2009, 09:51 ?. :

и искам още 1 въпрос....Нямам време в момента и немога да изчета статията но видях хора по 13 lvl от "светлата" страна (ако мога така да се изрязя),които бяха с класове от типа на Assassin,Gladiator и др.Та въпроса е там че искам да знам дали тези класове се отключват по късно на определен левел в играта (нещо като Death Knight-а в WoW :) )

716 мнения
профил »
joar каза на 15.10.2009, 11:19 ?. :
Редактиран на 15.10.2009, 12:55 ?.

Сменянето на клас става на 10 level.

61 мнения
профил »
Axon каза на 15.10.2009, 10:52 ?. :

Благодаря за инфото,а само да питам за стрелеца кои професии са най-подходящи??

54 мнения
профил »
dechko каза на 15.10.2009, 11:30 ?. :

куеста почва 9 лвл и ти дава ехр направо да станеш 10 но е бая обикаляне.
Класовете са така:
warrior 10 лвл става gladiator (dps mele)или templar (tank)
scout 10 лвл става ranger (range dps) или assassin (mele dps with stealth)
mage 10 лвл става пак няква разновидност на маgе дето бие сам или summoner който има пет
приеста 10лвл става cleric (healer) или chanter (меле със много бъфове, но не може да хеалва)


12 мнения
профил »
hristan0v каза на 15.10.2009, 18:58 ?. :

Аз съм Scout и той ми прилича на rogue-то от WoW. Вие къде играете ?

497 мнения
профил »
Ton4o каза на 16.10.2009, 16:23 ?. :

В смисъл в кой сървър ли? Аз съм в Castor.
Търси ме като Toncho, Mage от Елиосите.

1 мнения
профил »
vasko1936 каза на 16.10.2009, 18:52 ?. :

Igrata e mnogo qka. Istirh Lineage 2 za neq. Prosto bez komentar. Nqma vtora kato neq.
P.S. sry za maloumnicata, nqmam phoneti4na ^^

Има десетки латиница към кирилица конвертори!!

2 мнения
профил »
PlaGuE каза на 16.10.2009, 22:09 ?. :

Знаете ли защо всеки прави сравнение с у0у-а? Еми сигурно защото е най - яката може би, иначе не бих я играл от както излезе и мисля да продължавам да я играя.

716 мнения
профил »
joar каза на 17.10.2009, 06:30 ?. :

Няма край..
Непрекъснато обвинявате еди си коя игра в заемки от WoW, без да осъзнавате, че WoW беше просто една голяма заемка от Everquest.

140 мнения
профил »
bmwkz каза на 17.10.2009, 10:57 ?. :

phahahahahaha ti 4uva6 li se kvi gi drunka6 we

пиши на кирилица! има десетки латиница към кирилица конвертори!!

140 мнения
профил »
bmwkz каза на 17.10.2009, 10:59 ?. :
Редактиран на 17.10.2009, 11:02 ?.

sentry 4eta gore i se 4udq ti puk kvo sa prai6 na razbira4 koi ta znae ne znae6 kak da diga6 herbalism samo na razbira4 ot MMO-ta sa prai6 WoW e s po gadna grafika ama vurvi na moita ko6nica s 2.2 gHZ procesor intel Celeron a AION ne!!!tova e razlikata WOW q igraqt pove4e hora za6toto e po "leka"

пиши на кирилица! има десетки латиница към кирилица конвертори!!

716 мнения
профил »
joar каза на 17.10.2009, 11:39 ?. :

Точно. Играят е защото е по-лека. Тоест, направена е да е в пъти по-лесна от другите подобни игри. Бас държа, че не си играл друго MMO. Или ако си е било за 20 минути.

336 мнения
профил »
NitrousX каза на 17.10.2009, 12:31 ?. :
Редактиран на 17.10.2009, 12:34 ?.

joar тиии...чуеш ли се какво приказваш:

По-лека = по-лесна?!

Човека ти обяснява че въпреки стария си енджин играта върви на всяка машина(демек по-лека е)...и обясни ми кое точно е по-лесното на WoW?!

140 мнения
профил »
bmwkz каза на 17.10.2009, 12:54 ?. :
Редактиран на 17.10.2009, 12:55 ?.

:D ei tva me nakara da padna ot stola "wow-a e lesna" pxaxaxaxa ti ako digne6 2 level pak dobre........ i ne dei mi govori za MMO-ta kato ne znae6 kakvo zna4i "leka igra"........lesno MMO i o6te pove4e MMORPG NQMA tva e se edno da kaje6 4e si prevurtql WoW ......

пиши на кирилица! има десетки латиница към кирилица конвертори!!

716 мнения
профил »
joar каза на 17.10.2009, 13:00 ?. :

Пич, виж сега. Ясно е, че не си играл други подобни игри. Под лесна имам предвид - в сравнение с други MMO-та(особенно Корейски). WoW е лека и за машината, и за мозъка. С нея Blizzard олекотиха MMO жанра и го направиха по-достъпен. Лошо няма. Но да се твърди, че WoW е най-доброто MMO е смехотворно.

716 мнения
профил »
joar каза на 17.10.2009, 17:37 ?. :
Редактиран на 17.10.2009, 17:38 ?.

Bug-на се Browser-а..

140 мнения
профил »
bmwkz каза на 17.10.2009, 12:59 ?. :

igral sum mnogo pove4e IGRI ot tebe a za MMo-tata da ne govorim .... kato si tolkova dobur dai edin server na WoW 3.1.3 s dobro PvP da napraim edno WSG da te barna tam da ti kaja kvo zna4i igra s druid ..... ako iska6 s PALA mi igrai pak 6a ta pukna...

пиши на кирилица! има десетки латиница към кирилица конвертори!!

716 мнения
профил »
joar каза на 17.10.2009, 13:03 ?. :

Чакай сега, играеш WoW на private сървър и я коментираш, че дори я сравняваш с други игри? Спри да се излагаш.

336 мнения
профил »
NitrousX каза на 17.10.2009, 14:41 ?. :

joar аз наистина не те разбирам бе човек,кое е лесното на WoW...

1. В повечето корейски ММО-та,като предлага и резюмето към тази статия,са абсолютни грайнд сесий от 1 до N-ти level,това че в WoW го няма това за да достигнеш 80 ли е?

2. В почти всички корейски ММО-та high level PvE-то е tank and spank рандом голем дзвер със зерг гилд от 100 души,или факта че в WoW има raids дето 40 човека 1 месец мислят тактика как да го минат?

Кое е по-лесното в WoW,това че направиха маунтовете за по-нисък левъл и quests дават повече XP,да могат новите играчи да дигат по-бързо ли? На higih-level без добра гилдия/арена съотборник си е истински ад!

716 мнения
профил »
joar каза на 17.10.2009, 14:49 ?. :

Мисля, че току що си отговори на въпроса. Времето за достигане на максималния левел в WoW е много по-кратко от повечето други MMO-та. Рейд-овете пак каза - много по-достъпни. PvP елементът - по-леко застъпен. Икономията - много по-достъпна за нуубчета. А, сега я сравни с Lineage 2 например.

336 мнения
профил »
NitrousX каза на 17.10.2009, 15:18 ?. :
Редактиран на 17.10.2009, 15:20 ?.

joar очеваадно не си играл WoW...EVER!

1. И какво като стигнеш максималния левъл се достига по-бързо,следкато като го достигнеш ако бързо не си намериш гилдия за high-level content-а/арена team пак си си никой...

2. За рейдовете нещо не си ме разбрал...извинявай брат но всичко от Ant Queen през Zacken,Baium,Antharas до Valakas,представлява безмозъчен tank'n'spank на 100тина човека зерг,грайндили 2 века да изковът по някой Draconic/Divider etc. където тактиката е сведена МАКСИМУМ до 2 батальона магове(SS)/стрелци си разменят агрото над гадината и 1 група healers баят на 2 танка/ berserk dps...Aко някога си стигал дори 40 левъл в WoW ще знаеш че нещата седят по-доста различен начин...Да сега въведоха по-лесни дънджъни но предметите които пускат са около 35-40% от качеството на хероиците(знам че не разбираш какво говорям ма е така)...

3. PvP системите на 2-те игри са коренно различни...докато в WoW по-голямата част е арена (2v2,3v3,5v5) или battlegrounds,и по-голямата част от тактиката пада върху това да си направите МНОГО добър скил синхрон от 2ма до 20 души(тъйкато НА ТЕОРИЯ в WoW ако си добър трябва горе долу със всеки клас да може да пребиеш всеки(наблягам на теория)), то в L2 PvP-то е масивно(castle siege,clan war) и по-голяма част от стратегията е върху правилното разпределение на хората по отряди и тн. тъйкато L2 PvP то е набуфена камък-ножица-хартия(Archer бие маг,маг бие танк и тн...)

4. Как реши че икономиката(икономия е друго нещо момчето ми) на WoW е за noobs?! Наистина играй първо игрите преди да ги коментираш!

716 мнения
профил »
joar каза на 17.10.2009, 15:54 ?. :
Редактиран на 17.10.2009, 15:57 ?.

Значи продължаваш да отричаш, че WoW е сред най-лесните MMO-та?
За end-game content-а - ти да не мислиш, че в другите игри няма такъв. В почти всяко MMO при достигане на level cap започваш да фармиш за еди кой си сет или item с цел PvP.
За рейдовете - както казах, в WoW са много по-достъпни. Докъто при Lineage за един обикновен raid boss ти трябват 80-100 човека, при това - правилно разпределени, при WoW ще ти трябват 30-40.
Ца PvP-то. Съгласен съм, че при Lineage PvP-то е в пъти по-хаотично и масивно но в никакъв случай не е по-лошо. Това с камък ножица хартия е вярно, отчасти. Голяма част от стратегията играе това как точно нападаш и колко добре си подготвен. При Siege-овете и War-овете стратегията вече е напълно различна. Пак казвам - Lineage 2 набляга много повече на битките между играчи, отколкото WoW.
С две думи - повечето MMO-та са в пъти по-времегубещи от WoW, и това не може да се отрече.

336 мнения
профил »
NitrousX каза на 17.10.2009, 16:37 ?. :

Ама ти май не се чуваш какво говориш а?!

Едно ММО е точно толкова времегубещо колкото се зарибиш по него,има хора които киснат 24/7 в WoW,L2,Mapple Story и Very Boring World Online...

Ти май въобще не зацепваш какво ти обяснявам за рейдовете в двете игри...докато в L2 всяка пасмина от 100 човека,която е гриндила като луди из Gaint's Cave може да иде и да бие всичко с чист tank'n'spank,в WoW всеки рейд бос си има сравнително уникална тактика за бой и координациятра между тия 40 човека трябва да е на Значително по-голямо ниво от това на 100-150 човека зерг в L2(виж например как се бие Prince Kael,Sartharion и C'thun например)...Факт е че WoW е една от игрите с най-добро PvE в момента не се опитвай да критикуваш играта там където е най-силна!
Toва за битките между играчи пак ти казвам че далече не е така...в WoW си имаш 2 фракции които където се видят и почват да се млатят,докато в L2 спокойно може да правиш PvP само ако има Clan War или Siedge, защото иначе недай си боже да пукясаш губиш ХР(което прави всичко друго но не и да стимулира open-world PvP) или пребиваш някой с карма,и после ако си отидеш ти туко-виж си си дропил S grade-а и после бегай се метай от високо...В WoW напоследък се правят и официални арена турнири,така че и в двете игри има доста PvP но е наблегнато и стимулирано по-съвсем друг начин(абе направо влез в Warcraft movies и виж PvP или PvE видеотата са повече...)...
И ако си направиш труда да по-търсиш по-горе ще видиш че в единия от постовете си даже хваля сравнително добрия енд-гейм контент на L2,просто докато стигнеш до него си е ебало майката(грайнд,грайнд,грайнд и бот)...

Човек като не разбираш от нещо винаги е по-добре да си мълчиш и хората да те смятат за некомпетентен,отлколкото да си отвориш устата(статията за Aion) и да убиеш всякакво съмниние... Ай със здраве...


716 мнения
профил »
joar каза на 17.10.2009, 16:47 ?. :
Редактиран на 17.10.2009, 16:49 ?.

Продължаваш да пишеш глупости. Продължаваш сам да се опровергаваш и си смешен.
Lineage 2(че и бая голяма част от другите MMO-та) са в пъти по-hardcore от WoW. Приеми го. Не казвам, че WoW е лоша. Не казвам, че еди си коя игра е по-добра. Просто казва очевидното - има МНОГО по-hardcore MMO-та. Айде сега го прочети пак. И пак. И пак. И пак. Вече проумя ли, какво се опитвам да ти кажа.
Между другото: Lineage 2 е отворена PK игра. Тоест - стига да не си в град или outpost, можеш да нападаш и да те нападат всички.

336 мнения
профил »
NitrousX каза на 17.10.2009, 17:11 ?. :

Aбе както се казва в култовия български филм "Щурец в ухото" - "чукундур си и чукундур ще си останеш!"

Какво разбираш под по-hradcore бе човек ти нормалени ли си...кео е по-hardcore в L2 това че за да вдигнеш 0,01% от 72 към 73 ниво трябва да си достатъчно изтормозен да пребиеш 1000 идентично изглеждащи моба ли?!L2 си е дефиниция за корейски грайнд фест това ли е hardcore?!

ММО-тата се определят от играчите пак ти казвам чукундурино,има хора дето не излизат по-цял ден от разни игри...

И не ми обяснявай за L2 за разлика от тебе и двете игри съм ги гирал минимум по 2 години така ще имам досто по-солидна база за сръвнение...

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 17.10.2009, 17:23 ?. :

MMORPGтата не се изчерпват с L2 и WoW :)

716 мнения
профил »
joar каза на 17.10.2009, 17:40 ?. :

NitrousX, спри се вече. Ясно е, че отказваш да приемеш, че грешиш.
В крайна сметка статията не е за Lineage 2 или WoW, а за Aion.

336 мнения
профил »
NitrousX каза на 17.10.2009, 17:53 ?. :
Редактиран на 17.10.2009, 17:55 ?.

Да Sentry така е просто по нашите геогравски ширини изглежда това са еталоните...

joar спирам брат...Просто ми писна да водя спор с човек който не дава никакви смислени аргументи а просто вика "не е така,l2 e по-hardcore"без да даваш никаква смислена причина защо...с удоволствие ще си призная че греша ако имаш някакви аргументи,но тебе си те избива на селски сеир...

Относно Aion какво да кажа...дайте да поживеем и да видим,но според мене след 2-3 месеца интереса към играта ще намалее усезаемо(дано да греша., защото от конкуренцията между 2 производителя печелят най-много потребителите)...

716 мнения
профил »
joar каза на 17.10.2009, 18:55 ?. :
Редактиран на 17.10.2009, 18:56 ?.

Дори да стане, пак ще си я играя. Просто е друго да почнеш едно MMO от началото, от деня в който то излиза(в северна америка и европа). За момента, единственото MMO, което може да ме откаже от Aion е SW:TOR.

336 мнения
профил »
NitrousX каза на 18.10.2009, 01:06 ?. :

Да с това няма как да не се сългася,да почнеш едно ново ММО от старта му наитина е друго изживяване!

Иначе като се замисля бъдещите ММО проекти които чакам с интерес са определено SW:TOR,GW2 и SGW!

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 17.10.2009, 14:12 ?. :

bmwkz, ъм... да, играл си повече MMORPGта от мен, ама някой друг път. Ако искаш си направи един списък с игрите, които си играл, и ще сравняваме :)

И да, можеш да кажеш, че си превъртял едно MMORPG в същия смисъл, в който можеш да кажеш, че си превъртял Oblivion или Fable - завършил си главната история. Не бих казал, че е кой знае колко трудно. Най-вече защото MMOтата са направени така, че да не те спират да играеш - никога няма да срещнеш някакво препятствие, което да не можеш да минеш, както е в други игри, никога няма да срещнеш враг, който не можеш да победиш. Естествено за някои ще ти трябват съотборници, но пък трябва да си много зле за да не се досетиш това още като видиш даденото нещо. Можеш да си направиш сам играта трудно като ходиш в по-high-level зони, но като цяло от това няма смисъл, тъй като там куестовете още не са отключени за теб, което е супер малоумно, според мен, но няма как. Общо взето ако не можеш да победиш нещо - отиваш, биеш един-два часа(или седмици, респективно от level-а) нещо по-слабо и после се връщаш и счупваш коравия тип дето преди не си можеш да го пипнеш - не е голяма философия.


P.S. Herbalism има в много игри, не само в WoW :)

9 мнения
профил »
BGkiller каза на 17.10.2009, 14:58 ?. :

Играта е много яка!
WoW наистина загази.
Вграя WoW,CABAL и AION(аз не съм тесногръд задръстеняк,поне не се смятам за такъв)
и смея да кажа,че AION е един вид еволюция в жанра!

140 мнения
профил »
bmwkz каза на 17.10.2009, 18:27 ?. :
Редактиран на 18.10.2009, 14:16 ?.

Pxa sentry t dobre li si v glavata we pi4....kak 6te prevurti6 WoW ti malko mai si piinal.......WoW NE MOJE DA Se PREV1rtI !!

716 мнения
профил »
joar каза на 17.10.2009, 18:58 ?. :

Пак ти казвам - поиграй още някое друго MMO. Виж как е при другите игри. Недей цикли само една и съща. Човека ти е обяснил какво има предвид.

1 мнения
профил »
Kregma каза на 18.10.2009, 12:45 ?. :

Хоп едно непретенциозно мнение от бивш wow фен :) Факт е , че wow е най-успешното и най-масово mmorpg , което задържа интереса на хората доста време. Gameplay-a в wow е доста изчистен и добър , факт е че вече почва да се поизтърква просто изчерпаха механиката и boss fights са общо взето еднакви . Актуално съм изиграл всички dungeons до и във TBC и просто стигнах до 80 lvl в wotlk. Смятам , че след AQ & NAXX почти няма нов уникален бос. PvP-to е доста прилично , но е свързано със много циклене - какво по добро би казал един разработчик :) Иначе официалните планове са играта да се развива до lvl 100. Но така или иначе едва ли ще има нещо принципно ново в тази игра , както споменава един от участниците във дискусията не могат частично да пренапишат Engine-a. Накратко времето на wow отминава , а Blizzard гледат към Battle.net - 2 , Diablo 3 & Starcraft 2.
За трудноста в wow искам да кажа , че имаше един момент в който играта беше екстремно трудна и едва 4% от всички играчи успяха да направят нещо в Naxramas pre TBC expansion-a. Аз лично бях в тези 4% и не беше никак лесно , обаче феновете ревнаха яко против това и хоп Blizzard улесниха играта значително та нали целта са им повече хора и от тогава играта върви към улесняване което е блах. В последствие със всичките нови таланти за всеки един от класовете те почнаха да се доближават като механика и възможности(осбено в wotlk) , което е малко неприятно. И накрая за да приключа с wow самата игра е стикована към схемата tank - dps - healer - което ограничава възможностите и вариациите сериозно и това няма да се промени. За Aion аз поиграх през един acc -то на приятел приятна игричка , но не мисля че ще е нещо повече от всички др. mmorpg-та който излезнаха наскоро. Красива е несъмнено , но няма нищо наистина ново като gameplay от тук натам зависи как ще се развива. Така или иначе за да се засиля да играя отново някое mmorpg трябва да видя сериозна промяна в две отношения : 1 битката да вкл. повече деиствия от човека който управлява а не да спам-ва 4-5 копчета ,а да имаш реална възможност да избегнеш някаква атака или да я блокираш но със игра не със статистики и 2 да я няма досадната схема със един или няколко героя по който млати бос-а а др. да ги лекуват и да нанасят поражения иска ми се да е малко по хаотично и истинско >:

716 мнения
профил »
joar каза на 18.10.2009, 13:08 ?. :

Има доста такива MMO-та, където битката да е нещо повече от спам на скилове. За момента се сещам за по-горе споменатия Spellborn(изхода на битката зависи от това как си си подредил deck-а), бъдещия Mabinogi:Heroes, Mortal Online. Да не говорим за хибридните MMO-та(Rakion, GunZ, Dungeon Fighter Online и още един куп).. в момента за тези се сещам. Повечето са безплатни(кой би тръгнал да пуска оригинални и рискови идеи в платена игра?).. Оригинални MMO-та винаги е имало и винаги ще има.

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 18.10.2009, 14:05 ?. :

Виж Хрониките на Спелборн наистина, мисля, че ще намериш това, което търсиш. Или Lunia.

140 мнения
профил »
bmwkz каза на 18.10.2009, 14:14 ?. :

joar az pak ti kazvam dai server na WoW ma da e private da ne se izlaga6 pred horata v Blizzard i drugoto koeto e : osven WoW sam igral o6te minimum 200-300 MMORPG-ta i nito edno ne zadminava wow po gameplay puk i ti sentry i ti koi ta znae kvo si igral sigurno o6te igrae6 GTA II

242 мнения
профил »
StormChaser каза на 18.10.2009, 15:23 ?. :

Момент, ти на колко години си?

716 мнения
профил »
joar каза на 18.10.2009, 16:49 ?. :

Пич, спри да се излагаш.

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 18.10.2009, 18:37 ?. :

Ебати нереалната изцепка беше това :)

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 19.10.2009, 10:07 ?. :

"....igral o6te minimum 200-300 MMORPG-ta..."

Дали има 20-30 ММОта, които си заслужават внимание не смея да дам мнение, но пък хей, ти си играл 200-300 я предложи нещо че ми се играе? =) Разбира се ще искам да е различно от УоУ =Р

P.S. @ bmwkz - In case you didn't noticed, that was sarcasm!

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 19.10.2009, 12:58 ?. :

20-30 мисля, че има, въпреки че повечето са доста сходни и ако си играл една от тях за дълго време всички други ти се струват... ами... същите. Писнали са ти.

Ако искаш нещо напълно различно от WoW мога да препоръчам The Chonicles of Spellborn, Lunia, Dragonica, Ghost X, Warrior Epic, Valkyrie Sky, Atlantica, Sword of the New World, Warriors of the 3 Kingdoms, Phantasy Star Online, Phantasy Star Universe, Age of Conan.

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 19.10.2009, 14:32 ?. :
Редактиран на 19.10.2009, 15:37 ?.

@ Сентри - Горният ми коментар беше "торпедо" към bmwkz, скъсах отдавна с ММО жанра и сега съм само "наблюдател", но все пак благодаря може да пробвам някоя =)

61 мнения
профил »
Axon каза на 18.10.2009, 15:36 ?. :

bmwkz пиши на български(все пак си в български сайт).Дотук излиза,че AION няма нищо ново като геймплей,но ще се играе.Красотата е уникална за MMO,спор няма.Историята е интересна,въздушните битки са забавни.Може би малко механика от към движението им,но това не е фатално.Благодаря на Sentry за редакцията на поста ми.Аз лично искам да попитам 2 неща:какви предмети се правят с DP и кога излиза GW2(официалната дата).

242 мнения
профил »
StormChaser каза на 18.10.2009, 16:36 ?. :

Официална дата няма.

951 мнения
профил »
Moon_Burn каза на 18.10.2009, 17:51 ?. :

Ъм, аз доколкото знам (може и да греша, поправяйте ме) с DP се кове по принцип и вече proc-a е на шанс. Другото, което със сигурност видях е, че с тея точки се правят определени скилове. :)

60 мнения
профил »
SWfan каза на 19.10.2009, 15:52 ?. :

Играта още не съм я пробвал

140 мнения
профил »
bmwkz каза на 19.10.2009, 17:53 ?. :

Някой беше питал на колко години съм еми малко хора го очакваха ама съм на 13 (7 клас) съгласен съм за кирилицата ама на G19 няма такава....Различно от УоУ ММО .........хмммм....JeuxOnLine - Les actualités не е лоша макар и малко остаряла (Не е много популярна в БГ) ....трябва да помисля малко утре ще ти кажа още 20-30 щом не вярвате :) анти-радара работи :D

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 19.10.2009, 18:33 ?. :

Не, напротив. Никой не е изненадан. Личи ти отдалеч.

140 мнения
профил »
bmwkz каза на 19.10.2009, 18:03 ?. :

Pak po4vam na latinica izvinqvam se :( trqbva samo da smenqm klaviatyri ili da pi6a ot drugiq komp puk ne mi se mqtkat samo kabeli....dobre sega ne moga da razbera za kakvo sporim tova koi kolko igri e igral si e negov problem ot 3ti klas se zaribqvame po MMORPG-ta (celiq klas (16 mom4eta i 14 momi4eta ))gamevame v blizzard i kvo ot tova.....mnogo ot xorata ne ponasqt wow za6toto e dobra ili vikat 4e xorata koito q igraqt sa iztre6teli emi nito az nito klasa mi sme iztre6teli....pak si imame normalen jivot (gamers)emi nqkoi xora da se saobrazqvat kvo pi6at ....izvinqvam se 4e se zaqjdam s vas ama ako nqkoi v1zrazqva .........

42 мнения
профил »
darkslayer каза на 19.10.2009, 18:43 ?. :

1. Ти май за онлайн кирилизатори не си чувал?
2. Найстина не всички, които играят WOW са изтрещели ... но точно пък ти да не си ...


Колкото до играта: За MMO беше доста интересна, повече ми хареса от WOW (признавам че съм я играл само малко в пиратски сървъри, но това ми е мнението). Крилата бяха забавни, но на 2рия ден ми писна ... просто ММО игрите не са моя жанр.

716 мнения
профил »
joar каза на 19.10.2009, 18:51 ?. :

Чакай, току що каза, че хората мразят WoW, защото е добра?
Виж сега, WoW излезе преди повече от 4 години. За това време е съвсем нормално да се появят по-добри игри. Въпроса е, че и преди това пак имаше по-добри игри от WoW. Каквото и да кажеш, за мен е очевидно, че не си играл много други MMO-та и просто нямаш опит в тая област. Пак казвам - поиграй. Виж как е при другите игри.

242 мнения
профил »
StormChaser каза на 20.10.2009, 11:57 ?. :

За да се оцени едно ΜΜΟ напълно, човек трябва да го играе 3-4 седмици поне. Ти си на 13. Играл си 200-300 на куково лято.

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 20.10.2009, 12:08 ?. :

За да се напише review - може би. За да разбереш дали играта ти харесва и да видиш главните и feature-и ти трябват няколко часа. Endgame features excluded естествено.

336 мнения
профил »
NitrousX каза на 20.10.2009, 22:12 ?. :

Sentry кажи на кой сървър си и име на герой че ми се цъка нещо с някой, а тия мойте хора още се кумят над Aion...

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 19.10.2009, 21:10 ?. :

Бе преди пет си излезе ама карай - като цяло подкрепям идеята на поста ти :)

61 мнения
профил »
Axon каза на 20.10.2009, 06:26 ?. :

Всички ще си цъкат пак WoW.Всъщност,каквото и да говорим WoW тръгва на абсолютно всеки комп с повече от 128 Mb RAM и 1 GHz процесор(сърказъм).А AION ще играят всички,на които им е писнало от WoW и имат силни компютри.

140 мнения
профил »
morg0mir каза на 20.10.2009, 12:54 ?. :

Само на мен ли ми се струва така или тва е просто Lineage 2 с маааааалко по изчистена графика и възможност за летене с крила...?

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 20.10.2009, 13:37 ?. :

Да, само на теб ти се струва така.

140 мнения
профил »
bmwkz каза на 20.10.2009, 15:06 ?. :

az sum saglasen s gornite 2 mneniq...a za on-line katalizator s1m 4uval da , i za kvo mi e kato tva e edinstveniq sait na BG v koito vlizam "rqdko"..Sentry i Joar ~ govorite za WoW i bas hva6tam 4e igraete samo private servers i ne znaete kak se igrae WoW......Blizzard sa nai dobrite razrabot4ici (ima i takava tema) sigurno aide da ne sa 10 ama 5 % ot igra4i q igraqt samo za6toto e Blizzard-ska.........priznavam 4e s1m igral Aion samo 3-4 dena do 17 lvl i ne mi dopada osobeno........NO ima edno ne6to po koeto e po dobra ot WoW-GRAFIKATA......i vse pak "iz4akaite cataclysm"

716 мнения
профил »
joar каза на 20.10.2009, 16:05 ?. :

Продължаваш да доказваш, че други MMO-та не си и помирисвал. Спри се вече. Blizzard били най-добрите разработчици.. WoW най-добрата игра.. Продължаваш да пишеш глупости.

336 мнения
профил »
NitrousX каза на 20.10.2009, 16:31 ?. :
Редактиран на 20.10.2009, 16:37 ?.

ПО-добра или не ,тя май стана по-коментирана от Aion...

Вижте сега, WoW продължава,и можеби още дълго време ще е еталон за добро ММО,неизбежно е всяко ново ММО да бъде сравнявано с него. Навремето всички врещяха как AoC ще убие WoW...мии не стана, след това всички хейтъри почнаха гръмко да викат че WoW е на път да потъне заради WAR...
Което ни води до настоящия момент...някой да сравнява в момента Aion с АоС или WAR,не пак дискусията е WoW vs TheNextCompetitor...
С нетърпение чакам GW2 и SW:TOR когато всички вие ще сте забравили за Aion и пак ще браните славата/уронвате авторитета не на кое да е ММО,а на WoW!

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 20.10.2009, 17:31 ?. :

bmwkz, едно 50% от хората играещи WoW я играят само защото е на Blizzard :)

NitrousX, WoW-аджиите са тези, които започват дискусиите за игрите, които "ще убият" WoW, не някой друг. Много хора, включително и аз, са казвали много пъти, че това няма да стане от веднъж, но играчите на играта на Blizzard продължават да си търсят WoW Killer, тъй като явно половината са отегчени и си търсят нещо ново, но не харесват различното, а като е прекалено еднакво - за какво да го играят, и скачат от MMO на MMO да търсят и после плюят. И Age of Conan и Warhammer Online са хубави игри и имат много играчи и идеи, но при излизането им са допуснати много грешки. Има и много хубави игри, които остават незнайни за масовата публика, която би ги играла с удоволствие, но не всички developer-и имат пари за масова рекламна кампания, нали?

Да, World of Warcraft е хубаво MMORPG. Да, ще остане най-популярното такова още дълго време. Но това не значи, че ще бъде най-доброто в бъдеще. Не значи, че е такова и сега - според мен отдавна не е.

336 мнения
профил »
NitrousX каза на 20.10.2009, 17:53 ?. :

И всепак ако погледнеш четвъртия пост от вече бая дългата тема, ще видиш че WoW хейтърите винаги са 1 крачка напред....

А просто от любопитство, кое е според теб най-доброто ММО в момента?!

1140 мнения
профил »
Slesher каза на 20.10.2009, 19:57 ?. :

"a za on-line katalizator s1m 4uval da"
Quote of the month! Какво катализира този on-line катализатор?

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 20.10.2009, 21:19 ?. :

Ми то вече се избива на простотия от толкова WoW и дискусии около него :)

Иначе в момента се кефя най-много на Spellborn заради системата за битки и уникалния свят и история, подход към quest-овете и визуалния стил. Естествено това е напълно субективно мнение, с което не ангажирам никой друг. А от по-стандартните нови - може би Cloud Nine(Holic 2), просто защото е сладурско и изпипано. Karos също не е лошо. Жалко, че и двете игри са просто остарели като идеи, иначе щяха да бъдат доста по-приятни за игра за хора, които не са им писнали стандартните MMORPGта. С нетърпение искам да видя и още няколко нови игри - Global Agenda и Allods примерно, както и Tera и Continent of the Ninth в по-далечно бъдеще. Aika пък ми се набива като интересно като идея с 500vs500 битките си, но като се замисля вече има engine, който лесно поддържа 1000vs1000, че и по-големи битки, така че...

Нещо се отклоних от темата - та The Chronicles of Spellborn :)

140 мнения
профил »
morg0mir каза на 20.10.2009, 16:16 ?. :
Редактиран на 20.10.2009, 16:17 ?.

И по кво се различава от л2,че ми е много интересно,даже инвенторито е същото =Д

951 мнения
профил »
Moon_Burn каза на 20.10.2009, 23:00 ?. :

OMG. За инвентара ли се хвана? Кое? Това, дето си връткаш героя и можеш да видиш кво си екипирал (като че ли без него не можеш да видиш това нещо). Не знам доколко си играл Lineage, ама мога да ти кажа, че няма АБСОЛЮТНО нищо общо с нея с изключение на гореспоменатия факт и това, че има опция да се движиш с point & click. Същата боя, ама друг цвят казвам аз. Lineage си е отделен франчайз и NCSoft няма да изкарат друг неин конкурент, защото просто правят 3тата и част.

140 мнения
профил »
morg0mir каза на 21.10.2009, 11:59 ?. :

Играл съм Lineage към 3 годинки и от скрийновете просто ми се струва че сичките ммо-та на НС софт са просто наблъскани в аион,ся вярно така кат гледам има доста плюсове,ама като се сетя за Lineage,просто ми става скучна...като пуснат трайъл ще може да се каже със сигурност ^^

73 мнения
профил »
Xtremal каза на 28.10.2009, 17:40 ?. :

Не ми се дават толкова пари за нещо, което не съм пробвал. Запазвам мнението си.

8 мнения
профил »
several s каза на 14.11.2009, 16:42 ?. :

Aion нещо наистина ново,свеж полъх в този жанр (писбаха ми тези елфи и орки,пфу)

898 мнения
профил »
Nightbringer каза на 21.11.2009, 03:28 ?. :
Редактиран на 21.11.2009, 03:30 ?.

n00b запази си мнението за жалката си игрица AION... Играта е добра бих казал... Crytek eнджина прави играта изглеждаща великолепно особено на 9800 x2 видео, с каквото съм аз. Поначало и аз като "пристрастен жалък WoW фенбой" .... о.О?!??! реших да я опитам.... много ми хареса всичко наистина беше перфектно изпипано.... След 2 седмици тестване обаче, се отказах от играта...
Сеа пич ще ти кажа защо World of Warcraft е играта която досега никой не е минал и незнам дали някой ще успее, гледайки с какви стъпки се развиват Близард, пак и било то гледайки гласуването в ПС маниа, а имено - ИЗКЛЮЧИТЕЛНО обработен и изпипан до НАЙ-малката подробност геймплей.... А АИОН??????? Играта писва... едннообразието е голям проблем на много от съвремените игри с мн добри графики.... Тук е ямата между Близард и другите фирми.... Искам да отбележа само че аз не съм фен на Близард въпреки че ги храня секи 2 месеца..... Играя и Guild Wars.... И двете игри оригиналните, с всички експанжъни и кампейни.... Мога да кажа само 1 - Blizzard, NCsoft плътно зад тях както винаги.... И Аion e поредното доказателство за това....

3 мнения
профил »
sparkle92 каза на 21.12.2009, 23:37 ?. :
Редактиран на 21.12.2009, 23:38 ?.

+1

Производителите на играта винаги изпипват или геймплея или графиките. В случая красотата на света за сметка на геймплея. Няма как факта, че WoW е на 5 години да не окаже влияние, но ако сравним двете игри по функционалност и възможности съм сигурен, че Aion ще има наполовина тези на WoW. WoW може и да не е с перфектната графика, но е добре балансирана, все пак е игра, и като такава според мен старанието да се създадат модели сходни с реалния свят само биха я загрозили. Blizzard може и да са плагиати, но идеите им са доста добре реализирани, просто са по-опитни в жанра. WoW естествено като всяко MMORPG и всяка игра ще залезе. Може би неговият наследник ще е Aion. Въпреки това, за сега си оставам в WoW.

7 мнения
профил »
Reflect каза на 11.12.2009, 07:04 ?. :

AION-a е доста над УоУ(играл съм УоУ повече от година, 3 месеца в офи), за момента я предпочитам дори пред Guild Wars(но ГВ като цяло след 3 години игра си помръзва)...Колкото до Л2, игра със такова колосално количество грайнд не може да спори за титла - "най-добро ММО"...Другите игри дето назилизаха - АоЦ, УАР не ме грабнаха за 1ния час който ги играх и съжалявам че дори ги инсталирах.
Интересно ми е обаче, колко от хората, които защитават тезата че Айон е много по зле от УоУ, въобще са играли Айон?

123 мнения
профил »
turbo_4i4ka каза на 16.12.2009, 18:32 ?. :

Тези дни се чудих какво ММО да си купя,за да цъкам,тъй като цъках безплатните и пиратките(уви типична българска черта) и ми омръзнаха.Честно казано Aion ми се струва интересна,но като сравних с нея Guild Wars,на която се точа отдавна, реших да взема последната,да не говорим че не се плащат месечни такси :) (отново повод за радост за един българин,а и не само за него).Утре си взимам пакета 4в1 и започвам да цъкам(да не ме разберете погрешно - Aion е много хубава игра,просто на мен не ми допадна поне от това което видях по клипчета и от ревюто,да не си помислите че ми се скръндзят таксите)...между другото Aion с тези криле ми напомня бегло на MU Online, колкото и абсурдно да звучи :D.Относно УоУ - не мога да кажа много,защото съм го играл 2 години на прайвът сървър и то непостоянно, но едно мога да кажа със сигурност - тематиката за уар крафт толкова ми омръзна,че и да ми сервират играта с двумесечна предплатена карта пак няма да я играя.Лично мнение.
П.П. - относно най-чаканото от мен ММО - Guild Wars 2,тъй като ако са изпълнени и половината обещания,дадени от Arena Net, играта според мен ще е трепач.

336 мнения
профил »
NitrousX каза на 28.12.2009, 17:10 ?. :

Напиши си Nick-a аз като ми мине сесията след 28ми Януари,пак я почвам и мога да ти помагам или да метна някое и друго предметче!

247 мнения
профил »
TheStudge каза на 01.01.2010, 11:20 ?. :

Много съм ОЧАРОВАН от играта тя е прекрасна може би на доброто MMORPG създавано някога но оставам недоволен от РС Маниа който ми прави вшечатление че са направили едно прекрасно ревю но оценката на игра странно защо е 5.5 а не 6.0 . Това което искам да кажа е че WoW е доста по-лоша игра от AION (това е лично мое мнение) но ЛоЛ получи оценка 6.0 (СТРАННО защо) .

336 мнения
профил »
NitrousX каза на 03.01.2010, 16:05 ?. :

Еййй аман от българина и неговите абсолютизми..."Най-доброто ММО правено някога", в истроята ще остане, даже предлагам на NC и 1 нобелова наградка да им дадат (като гледам напоследък те за щяло и нещяло ги раздават...кашлюк..Обама...кашлюк)...

Аion e добър ММО и засега се радва на немалко медиино и потребителско внимание... дали е най-доброто не знам, аз съм WoW/GW die-hard фен...

Аз лично бих препоръчал на всички фенове на L2(които неминуемо се хвърлика от плюят за щяло и нещяло) да изчакат следващото ММО от разработчиците на L2 наречено Blade and Soul и тогава вече да си кажат мнението...

1 мнения
профил »
Yeah! каза на 14.01.2010, 19:02 ?. :

значи искам да ви питам досега не сум я играл но гледам че има някакви фрее сервер-и каква е разликата между тях и оригиналния :?

123 мнения
профил »
turbo_4i4ka каза на 19.01.2010, 20:39 ?. :

Доста глупав коментар според мен,''yeah''. Разликата е в това, че пиратката е за без пари, но е частен сървър, в който има много бъгове и недоработени неща,а оригинала - е оригинал си е, всичко си работи, но плащаш.Типично сравнение е оригиналния WoW и нашия по - известен сървър Dragonfire. Относно пича който питаше за никнейма ми в GW - Arch Enemy Bg, на EоTN съм в момента. Честно казано очаквах повече от тази игра, тъй като ограничението до 8 магии и често имбавите мобове те докарват до лудост, особено мисиите в които умреш ли веднъж, започваш отначало... Също така малко повече гиър(под това имам предвид shoulders,waist и wrist примерно като във WoW) и по-високо ниво на левела можеше да са от полза.Също така не ми хареса, че единственият ефект от броните освен визуално и като defence rating,е постигнат чрез руни, които можеш да ''проспектваш'' или купиш от NPC или играч,а елитните брони в тази игра дават само 1 инскрипшън слот(т.е нещо като 1 руна отгоре) и се ползват най - вече заради тяхната визия,тъй като имат същия armor rating като обикновените евтини брони,но за сметка на това искат бая време и ресурси за взимането им.Но като цяло има хляб в нея ( макар че страшно много ми липсва скачането,което ще се смята като ''нововъведение'' в GW 2...).Все пак стискам палци за новата GW, тъй като нямам нищо против да си я купя, ако е изпълнила обещанията си.

60 мнения
профил »
SummOneR каза на 28.01.2010, 03:31 ?. :
Редактиран на 28.01.2010, 03:37 ?.

Просто коментар за всички които пишат, че няма нищо оригинално в определено MMO (не знам защо го пиша сега ама просто така реших). По тая ваша логика (без да се oбиждате) ние трябва да се връщаме (в повечето случаи) при първите създадени някога игри ако не и по-назад за да търсим оригиналност! Все пак не забравяйте, че не всички са играли толкова много игри като вас (лично аз не съм) и определени игри са си оригинални сами по себе си. Можеби точно поради тази причина на много хора им харесва WoW, защото това е първата MMO където са играли и го смятат за достатъчно оригинално и интересно за да го мислят за най-доброто. Мое лично мнение е, че то си е най-доброто за момента въпреки, че не ми харесва изобщо тази игра а и не съм голям фен на ММО-тата (дай си ми на мене RTS да си играя пък съм ти умрял и за оригиналности и професии и глупости :D). А колкото до Aion, ами да ви кажа нещо много мног не ме впечатлява обаче няма да я коментирам защото не съм я играл. Ми това имам да кажа и дано да не съм oбидил някого, просто си споделих мнението просто ей така и аз не знам защо :D.

8 мнения
профил »
God_Death_God каза на 28.05.2010, 12:59 ?. :

Яка е играта но не може по нищо да мине WOW, Asmodians са мн здрава раса но като цяло WOW повече ми харесва, иначе за Aion нищо лошо не мога да кажа супер игра е :)

1072 мнения
профил »
BoBiTy666 каза на 02.06.2010, 10:48 ?. :

Тоспък.ЛОЛ виждал ли си и графиката.

11 мнения
профил »
TheOnlyOne каза на 19.06.2010, 11:20 ?. :

Извинявам се че пиша тук, но няма ли да видим и нещо за Прина на Персия (Последната част) Излезна за ПС преди седмица сигурно.. А ТУК не пише нищо за това..

12 мнения
профил »
Magellan каза на 19.06.2010, 11:53 ?. :
Редактиран на 19.06.2010, 11:56 ?.

Искам само да кажа - не съм играл много ммо-та (играл съм само 4-5).Нямам кой знае какъв опит с ммо-та.
Та сега играя Aion и според вас не са ли fortress siege-овете новост.Или това че можеш от всички професий да направиш siege weapon.Или пък артефактите,които ако твоята фракция ги контролира и ги активира,могат да убият всички врагове на 20 метра от артефакта,или да поправи силовия генератор за да не могат летящите врагове да проникнат от въздуха.Освен това има и разнообразни quest-ове,които искат да убиваш различни ранкове враженски играчи (да има го и в други ммо-та,обаче тук са с условия.Не е просто убии 5 играча от дадената фракция.Трябва да убиваш ранк 9,ранк 8,ранк 7,ранк 6 и т.н. като има определени ранкове в pvp-а,които дават специални скилове и всеки по-висок ранк играч е по-труден за убиване)Сетовете в играта имат всеки сет скрит ефект.Освен различните бонуси от сетовете ако облечеш целия сет се активира скрит ефект.Сега даже рекламират,че през 2011 излиза пач 3.0 в който ще има нови територий и подводни градове.Според вас стигмите не са ли нови неща.Или manastone-овете i godstone-овете също са нови.Сега в момента най-силния godstone дава 2 % шанс на оръжието ти да направи 3860 магически dmg.
Иначе самата игра е хубава.Класовете всички са балансирани,само смятам спирит мастер-а за малко имбав.Може да диспелне всякакви бъфове и dp скила му е да диспелне 3 бъфа.И под бъфове имам предвид всичко.Immunity,potions,всички бъфове от храна,всички бъфове на различните класове.Един вид ако сте спирит мастър срещо sorcerer,и двамата активират stone skin,който абсорбва дмг,ама какво прави спирит мастер-а ? Просто диспелва stone skin-а sorcerer-а и почва да го млати.Бих писал още за играта ама ме домързя нещо.Вече 30 мин пиша. :)

1 мнения
профил »
Helios каза на 04.07.2010, 13:28 ?. :

Играл съм и Айона и WoW но поне мен една игра ми обра точките и тя е Allods.Честно да си кажа не съм очаквал игра правена от руснаци(вярно това са Nival все пак но всички знаем обикновено колко калпаво са реализирани повечето руски игри)да ме грабне с толкова много оригинални хрумвания и ще съм благодарен ако екипа на Pc mania отдели време да напише някоя статийка за нея

31 мнения
профил »
serjy каза на 13.07.2010, 19:41 ?. :

За мен Айон е най-доброто MMO, което съм играл.

281 мнения
профил »
needar каза на 20.08.2010, 17:07 ?. :
Редактиран на 20.08.2010, 17:08 ?.

За мен това добра игричка , признавам си впечатли ме , играя УоУ от както излезе ТBC , вече почва да поумръзва като няма с кой да играя , и спирам за месец , 2 , и пак я почвам 1 месец играя и поак ми умръзва , Аион е добре , най големия ми левел е 28 левел Гладиатор , много е силен , или поне за сега и играта кефи , но ми прилича на смесеца от Cabal и WoW , картата прилича на УоУ а геройте , айтемите и скиловете на Кабал , добра комбинация се е получило явно , Кабал умръзва бързо , дано с тази да не е така , а кога ще излиза експанжана някой да знае ? :)
Едит : Играя в 4Vendeta - http://aion.4vendeta.com/ - бг сървър , всичко си работи добре :)

1 мнения
профил »
r3sp3c7 каза на 05.11.2010, 13:56 ?. :
Редактиран на 05.11.2010, 14:00 ?.

Xora ne6to nemi e qsno s klasovete /// naprimer ot scout da stane6 ranger na koi lvl se promenq6 i kak stava tova?

15 мнения
профил »
Writiblez каза на 19.11.2010, 20:47 ?. :
Редактиран на 19.11.2010, 20:47 ?.

Аз съм играл и уоу и аион.Когато играх уоу видях мн неща които не бях виждал в друго мморпг докато при аион не видях нищо ново сяка идея беше взета от другаде
(лично мнение) видях и мн мнения '' Графиката на Аион е по добра от на Уоу'' като видях някой такива чак ми стана мъчно Кои гледа играта по графиката това е последното което аз забелязвам в една игра.

2 мнения
профил »
bengalino каза на 21.11.2010, 03:11 ?. :

ммм един въпрос към автора на статията - Как може да пишеш че Близард били плагиати и наи смешното че Wow е събрано от останалите ММО ти някога играл ли си Wow кае другаде има такъв добър gameplay може нищо да не разбирам от игри и компании ама да напишеш че Близард наи голямата и добра компаниа са плагиати е наи голямата простотия която съм срещал някога : ]

224 мнения
профил »
Neusfor каза на 13.04.2011, 18:49 ?. :

разрови се малко в историята на компанията и на игрите им и ще разбереш за какво иде реч ;)

25 мнения
профил »
Anarchy1 каза на 24.05.2011, 19:41 ?. :

Като гледам кви глупости пишете по - добре играйте супер марио все пак тя е най - добрата игра в света след тетриса :)

526 мнения
профил »
shpekovsalam каза на 07.11.2011, 14:19 ?. :

Може да го хейтвате, може да го псувате, но това не променя факта, че World of Warcraft ще си остане ЛЕГЕНДА във MMORPG жанра и ще остане ненадминат в близките 10 години(най-малко). Поне до Mists of Pandaria! Не ме интересува дали мислите, че съм фенбой, трол и разни други такива! Понастоящем е най-доброто MMORPG създавано някога, а и не мисля, че ще се промени! Може Blizzard да са алчни и понякога гадни, но определно са създали една от най-добрите игри като цяло(не само в MMORPG жанра)! Айде хейтвайте ме и мен сега! :P

1 мнения
профил »
lucifer36 каза на 01.04.2012, 18:23 ?. :

няма база за сравнение уоу или по-точно близард взе год гамер а айон ко зе курци

25 мнения
профил »
Prince of Bulgaria каза на 09.06.2012, 23:23 ?. :

F2P PI40VE.NQMA PROBLEMI KATO DRUGITE S KUPUVANE NA NE6TA S ISTENSKI PARI ILI STOP NA OPREDELEN LEVEL VSI4KO E F2P AKO NQKOI METURSI SE PI6A Kadabramaster A I PROBLEMA S SURVARITE VE4EGI NQMA MAGE FOREVER 10\10

9 мнения
профил »
Gero каза на 28.09.2012, 11:19 ?. :

Със тоя правопис бъди сигурен че никой няма да те потърси axaxaxa

5 мнения
профил »
yovo77 каза на 16.04.2013, 21:09 ?. :
Редактиран на 16.04.2013, 21:13 ?.

Мдааааа, като гледам хейтърите как пишат за WOW мога да им кажа следното, те ще се досетят "...гроздето е кисело! " :) Играя WOW от както е излезнала и си нямате напредстава с колко много хора комуникирам постоянно и колко от тях пробваха различни заглавия през годините. То като се почне през Conan - GW - Aion и т.н. Ням смисъл да изброявам. Всички изкараха по най-много 2 до 3 месеца и пак обратно :) Няма значение. Недейте да хейтвате. Това все пак са игри. WOW ще остане в гейм историята forever and ever и това на всички ви е ясно макар някой да не ги кефи защото не могат да дават примерно по 50 лева за 60 дена. И тук пак идва момента с гроздето ама айде :) Вие си го знаете :) Сега може и да има коментари от сорта на "абе аз имам еди колко си пари" или "аз вадя еди колко си пари" ... Не ме интересува :) Peace и със здраве :) !
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Aion

новини:
Gameforge съобщи, че през февруари 2012 играчите във Великобритания, Германия и Франция ще играят на Aion без месечни такси.
Заведенията, където милиони геймъри от Югоизточна Азия се стичат, за да играят любимите си онлайн игри, могат да реализират приходи от над 19 милиарда долара.
Играчите на Aion в Северна Америка и Европа могат да започнат да изследват света далеч отвъд традиционните територия на Асмодея и Елисея на 7 септември.
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Star Wars: The Old Republic 96
The Elder Scrolls: Online - видео ревю 68
World of WarCraft: Cataclysm 54
World of WarCraft: Mists of Pandaria 46
Guild Wars 2 34
WoW: Warlods of Draenor (част 1) 29
Lord of the Rings Online: Siege of Mirkwood 28
Guild Wars 2: заключението 24
World of WarCraft: Wrath of the Lich King 21
Guild Wars 2: Част 2 20